Mai multe
|
M-am trezit intr-un zgomot asurzitor�.Doamne, ce se �nt�mpl�? E un vis? Cu greu m-am sculat din pat �i m-am t�r�it spre buc�t�rie. Cu c�t m� apropiam cu at�t zgomotul devenea �i mai puternic. Am deschis u�a la buc�t�rie �i am �ncremenit: cinci obiecte ciudate, pline de via�� se certau la mine �n buc�t�rie. o vioara Stradivarius, celebra pictur� Gioconda, inconfundabilul parfum Chanel no5, ciocolata mea preferat� Lindt �i o e�arf� de m�tase. �i se certau....C�nd m-au v�zut efectul a fost recicporc: to�i am �ncremenit pentru c�teva clipe. Dup� ce ne-am revenit cu to�ii, mi-am spus ca visez �i c� dac� tot sunt �ntr-un vis s� intru �n jocul lor. � - De ce v� certa�i, dragii mei?� - Uite, nu c�dem de acord care dintre noi e cel mai indispensabil omului, r�spunse vioara, care se vroia oarecum liderul grupului. - Fiecare dintre noi ap�r� sim�ul pe care-l vegheaz�, complet� Gioconda, cu o voce suav�. - �i e normal ca eu s� fiu pe primul loc, r�spunse plin� de m�ndrie vioara, deoarece eu reprezint AUZUL, eu m�ng�i urechile cu cele mai dulci sunete, cu zumz�itul albinelor, ciripitul p�s�rilor, cu susurul apei, cu versul dulce al unei soprane �i �oaptele pline de dragoste ale iubitei. Eu leg omul de tot ce e mai frumos pe lume, �i umplu inima de iubire. - Dar eu sunt mai important�, r�spunse senin� Gioconda. Eu sunt V�ZUL �i am puterea de a oferi OCHILOR cele mai mari frumuse�i ale lumii: p�s�rile ginga�e, r�urile limpezi despre care tu vorbe�ti, flori delicate, multicolore, pomi feluri�i, mun�i maiestuo�i �i chipul drag al iubitei. Eu �i dau omului toate minunile lumii! - Ba cum s� nu, r�spunse ar��gos parfumul. Eu st�p�nesc MIROSUL �i reu�esc s� supun inimi, s� st�rnesc cele mai ascunse pasiuni ale omului. �i dau av�nt �i dragoste de via��. Ce sunt florile tale, f�r� parfumul meu ame�itor? Ce sunt pomii de tu �i ar��i f�r� aromele mele f�r� seam�n, ce dau omului cele mai �nalte pl�ceri? - Da, r�spunse provocator ciocolata, dar eu, GUSTUL sunt inconfundabil, domin prin profunzime, prin intensitatea pl�cerilor ce le ofer omului. Originea mea e divin�, am fost nectarul sacru, hrana �nal�ilor zei. Eu �i ofer omului contopirea cu natura pe care voi doar i-o ar�ta�i sau i-o sugera�i. - Da, r�spunse sfioas� m�tasea, sunt de acord cu ciocolata. Puterea noastr� este inegalabil�. Nimic din ceea ce �i oferi�i voi omului nu �l aduce mai aproape de lume dac� nu gust� �i nu atinge, dac� nu simte c�ldura Soarelui, dac� nu simte vibra�ia muzicii, dac� nu simte m�ng�ierea fin� a iubitei sau c�ldura BUZELOR �n a�teptarea s�rutului. Le ascultasem pe r�nd �i le d�deam dreptate fiec�ruia. Cum s� �i �mpac? Cine are dreptate? Cuvintele lor erau adev�rate �i totu�i.......Asta era ! Cuv�ntul! - Asculta�i pu�in, le-am spus, voi lupta�i pentru un loc, c�nd de fapt to�i sunte�i egali. �mpreun� �i oferi�i omului lumea, �i oferi�i minunile �i frumuse�ile vie�ii. Omul are nevoie de voi to�i ca s� simt� frrumuse�ea: s� aud� p�s�rile, s� admire m�re�ia mun�ilor, s� inspire aroma pomilor, s� simt� r�coarea picurilor de ploaie sau s� guste dulcea�a florilor. - Da, dar vrem s� avem fiecare locul nostru, �n lumea omului. Cine ne va da fiec�ruia locul nostru, cine ne va exprima mai bine? - CUV�NTUL. Cuv�ntul des�v�r�e�te for�a fiec�ruia dintre voi. Cuv�ntul v� va �ine uni�i �i va c�tiga pentru voi respectul �i admira�ia omului!� |
||
|
nicoletaionita Postat pe 30 Martie 2010 12:06 |
||
|---|---|---|
| De cate ori ti se intampla asta pe saptamana?Sa te scoli cu zgomot si sa vezi simturile cum se cearta in bucatarie? | ||
|
Full_Metal_Jacket Postat pe 30 Martie 2010 12:11 |
||
| de multe ori | ||
|
|
||
|
nicoletaionita Postat pe 30 Martie 2010 18:07 |
||
De la: nicoletaionita, la data 2010-03-30 18:07:30de multe ori incearca sa cauti ajutor |
||
|
iulia069834 Postat pe 18 Aprilie 2010 08:41 |
||
De la: nicoletaionita, la data 2010-03-30 12:06:56 Mie imi place mult ce ai vrut sa spui aici. Doar ca, nu stiu de ce, nu ma multumeste sfarsitul. Nu-mi suna bine finalul, mai bine zis... "cuvantul" ca solutie a ideii tale. CUVANTUL nu reprezinta nimic fara toate simturile. Daca iti spun o vorba, ramane o vorba. Sau, hai sa-ti dau exemplu sugerat de tine. Iti spun tril de ciocarlie. Nu-l auzi, n-o vezi, n-o poti atinge. Nu inseamna nimic pentru tine trilul ei fara toate celelalte. Asa vad eu lucrurile. Cauti un alt cuvant sau imi explici unde gresesc eu, te rog? |
||
|
rashela Postat pe 18 Aprilie 2010 08:56 |
||
| Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
|---|---|---|
| De ce sunt oare influentati barbatii de mamele lor..chiar si la o anumita varsta...????!!! | 16 | De la: roz5bule6lila7 27 Mai 2009 13:53 |
| help! pls | 24 | De la: SweetDadyD 15 Februarie 2009 13:44 |
| dragoste sau obisnuinta? | 7 | De la: kudika053777 21 Iulie 2009 16:15 |
|
|
||
| Cum se cuceresc barbatii din ziua de azi? | 98 | De la: valita76 7 Iunie 2009 18:37 |
| de ce sunt cateodata nesuferiti si ignoranti | 16 | De la: SweetHappyButterfly 3 Mai 2009 11:35 |
Site-ul Kudika.ro este creat si administrat de SC Internet Corp SRL.
Pentru propuneri de colaborare privind promovarea pe site-ul kudika.ro,
va rugam sa contactati departamentul de vanzari la [email protected]
Sediul social: Bucuresti, Str. Putul lui Zamfir nr. 28, Sector 1
Solicitarile cu privire la protectia datelor cu caracter personal pot fi trimise la email [email protected]
Termenul legal in care poti primi un raspuns din partea noastra este de 30 zile calendaristice.