Setari Cookie-uri

ARGINTUL ANTISEPTIC SI NU NUMAI



ªtiaþi cã?

Pentru a ameliora setea, atunci cînd nu se poate bea nimic, puteþi þine în gurã un obiect de argint.
- Organismul unui om cu masa de 70 kg conþine aproximativ 0,07 mg de argint.
- Cei care poartã bijuterii de argint sînt mai calmi.
- Argintul se foloseºte ºi sub formã de aliaje cu alte metale, la confecþionarea monedelor, la protezarea dinþilor, la confecþionarea bijuteriilor ºi tacîmurilor.
- Soluþiile coloidale de argint se utilizeazã în medicinã ca mijloace antiseptice, pentru tratarea bolnavilor de tuberculozã.
- Pînã la descoperirea penicilinei, argintul era extrem de valoros, fiindcã era singurul dezinfectant cunoscut. Un kilogram de aur preþuia cît 7 kilograme de argint. Azi, cu un kilogram de aur, se pot cumpãra 74 kilograme de argint.



Sãnãtate preþioasã
Leacuri de argint






. Apa pãstratã în vase de argint are calitãþile unui antibiotic natural extrem de eficient


Încã din cele mai vechi timpuri, bogaþii mîncau cu tacîmuri de argint. Preoþii împart sfînta împãrtãºanie cu linguriþã de argint. Apa sfinþitã rezistã timp îndelungat dacã e þinutã în recipiente de argint. Ce au în comun aceste practici? Argintul, un metal ale cãrui virtuþi terapeutice au fost þinute în secret secole de-a rîndul. Astãzi, ºtiinþa a fãcut mii de teste care au confirmat cã ionii de argint au efect bactericid. Distrug circa 650 viruºi ºi germeni, constituind astfel un dezinfectant extrem de eficient. Dintre toate întrebuinþãrile curative ale argintului, cea mai cunoscutã este apa de argint, leac pe care-l cunosc ºi astãzi oamenii de la sate. ªi despre care se spune cã ajutã la menþinerea sãnãtãþii ºi pãstrarea longevitãþii.

Un medicament vechi de milenii
Acum 4.000 de ani, medicii chinezi fãceau acupuncturã cu ace de argint. Fenicienii navigau luni întregi peste mãri. Ei transportau apa, vinul ºi laptele în vase din argint, pentru a le pãstra nealterate un timp îndelungat. Vechii greci au observat cã în perioada rãzboaielor, aristocraþii nu sufereau de dizenterie. Explicaþia: foloseau tacîmuri ºi veselã din argint care i-a protejat de multe epidemii ºi boli. Coloniºtii americani care strãbãteau Vestul puneau adesea un dolar de argint în lapte pentru a-i întîrzia alterarea. La începutul secolului, doctorii prescriau nitrat de argint pentru ulcerele de stomac ºi puneau cîteva picãturi de soluþie de argint în ochii nou nãscutului pentru a distruge eventualele bacterii care ar fi putut provoca orbirea. Bijutierii care lucreazã cu argint sînt renumiti pentru sãnãtatea lor. Staþiile cosmice NASA ºi MIR folosesc argintul coloidal pentru transformarea apei reziduale în apã potabilã. Practic, argintul este un dezinfectant universal, adevãrat medicament, detronat însã de apariþia penicilinei ºi uitat pe nedrept. Antibioticele sintetice fac bine, dar au ºi o serie de efecte dãunãtoare, plus cã organismele patogene devin rezistente la acestea. N-ar fi mai bine sã încercãm ºi argintul?

Antibiotic ºi antioxidant
Rolul argintului în organismul uman poate fi descris ca un "sistem imunitar secundar". Din rezultatele obþinute de dr. Hery Margraff aflãm cã argintul are capacitatea de a distruge în 6 minute peste 650 de categorii de microorganisme patogene, virusuri, bacterii, paraziþi ºi fungi. Ca antibiotic natural, argintul luptã cu bacilulul dizenteriei, cu Salmonela, Escherichia coli, Streptococul pneumoniae, Streptococul mutans (cauzator principal al cariilor dentare) ºi alte microorganisme dãunãtoare. S-a mai constatat cã argintul este un puternic antioxidant natural, distrugînd radicalii liberi (cauza a peste 60 de boli printre care cancerul ºi boala Alzheimer). S-a demonstrat cã argintul este ºi un imunomodulator, adicã ajutã la creºterea imunoglobulinei din clasa A, M, G ºi a limfocitelor T. În domeniul chirurgiei, argintul e folosit la unirea vaselor cerebrale sau închiderea defectelor de pe suprafaþa craniului (metoda Heingenheim). A fost folosit la filtrele mãºtilor celor care se ocupau cu dezinfectarea în timpul epidemiei de gripã aviarã. Existã mãrturii ºi ale bolnavilor care s-au vindecat de cancer consumînd apã de argint.

De cît argint avem nevoie?
Strãmoºii noºtri primeau o oarecare dozã de argint prin hranã. Tehnologiile moderne din agriculturã au distrus 85% din rezervele de argint ale solului, astfel încît acest element nu mai existã în alimentele pe care le consumãm. Conform unor studii americane, deficitul de argint duce la scãderea imunitãþii ºi este unul dintre principalii factori de creºtere a afecþiunilor maligne din ultimele decenii. Cel mai eficace aport de argint se face sub forma lui coloidalã (particule de 0,001 microni), astfel este total inofensiv pentru organismul uman, care îl va elimina în 24 de ore. Argintul coloidal se absoarbe în sînge foarte repede, încã din cavitatea bucalã. Cercetãtorii au stabilit cã 0,088 mg de argint reprezintã cantitatea medie zilnicã necesarã organismului uman. Organele noastre conþin argint, cel mai mult fiind în þesutul creierului mare, în nucleul celulelor nervoase, glandele sistemului endocrin, partea exterioarã a ochiului ºi în oase.

Surse de argint

Argintul coloidal nu interacþioneazã cu alte medicamente ºi nu are efect toxic asupra organismului, nefiind un metal greu. Dat fiind faptul cã el este în forma coloidalã, orice surplus se va elimina foarte uºor din organism ºi nu se va acumula în þesuturi. Nu existã riscul de supradozaj, iar argintul în forma coloidalã nu interacþioneazã cu alte medicamente. ªi Organizaþia Mondialã a Sãnãtaþii recomandã argintul coloidal ca fiind cel mai puternic dezinfectant folosit în cazul apei potabile. Apa se poate folosi în mod preventiv, pentru întãrirea sistemului imunitar, sau ca un remediu valoros în terapia infecþiilor ºi a bolilor. Se iau 4 linguriþe pe zi de apã tratatã cu argint coloidal, pe stomacul gol. Leacul este util ºi animalelor de companie. Aceastã apã este doar un adjuvant, nu exclude vizitele la doctor ºi urmarea tratamentului prescris. Cum putem obþine aceastã valoroasã apã? Pãstrînd apa potabilã în vase de argint. Existã în comerþ ºi apã cu argint coloidal gata preparatã. Metalul preþios pentru sãnãtate poate fi obþinut ºi din surse alimentare: organismele animale acvatice, ouã, lapte de vacã ºi de caprã.

Atenþie la dozã!
În terapia cu apã de argint trebuie sã þinem cont ºi de urmãtorul aspect: pigmentarea pielii. Aceasta devine albastrã, dar numai în cazul consumului exagerat de metal. Mai mult, excesul de argint în organism conduce la apariþia celulelor canceroase, la slãbirea vãzului ºi la dereglãri psihice. Dar apa cu argint coloidal, obþinutã cu tehnologii de ultimã orã, nu produce asemenea pericole, dimpotrivã, este un bun remediu împotriva microbilor. OMS recomandã 0,05-0,1mg argint pe fiecare litru de apã potabilã. Consumul de argint coloidal este sigur chiar ºi pentru femeile însãrcinate ºi pentru cele care alãpteazã, ajutã la dezvoltarea fetusului. Mai existã ºi persoane alergice la acest metal, cãrora nu le este indicat tratamentul cu argint. Devin nervoase, contacteazã gastrite, ulcer stomacal ºi intestinal, au insomnii ºi dureri de inimã, le amorþesc mîinile. O particularitate a "oamenilor de argint" este cã le plac dulciurile.

Boli învinse de un metal
În ce cazuri este indicatã terapia cu apã de argint? Acnee, alergii, infecþii ale vezicii urinare, otitã, tulburãri de digestie, infecþii ale prostatei ºi cãderea pãrului sînt numai cîteva dintre afecþiunile care pot primi tratament cu apã cu argint coloidal. Este cel mai bun remediu complementar pentru afecþiuni cronice ca hipertensiune arterialã, hepatitã cronicã, sinuzitã, gastritã, ulcer, psoriazis, herpes. Cel mai simplu ºi eficient produs complementar împotriva gripei, inlcusiv a celei porcine, ºi a virozelor respiratorii. Se mai ºtie cã, acela care se spalã pe faþã cu apã de argint capãtã un ten frumos. Rãnile spãlate cu apã de argint se vindecã mai repede, nu se infecteazã ºi cicatricele rãmase dupã vindecare sînt mai puþin vizibile.
ªi pentru pãstrarea suprafeþelor afectate de arsuri cît mai aseptice este folositã tot apa de argint. ªi fiindcã tot e alertã de gripã porcinã pe mapamond, trebuie sã ºtim cã apa de argint este un excelent mijloc profilactic în timpul oricãrei epidemii. Se recomandã cîte douã linguriþe pe zi de apã de argint.

Rezultate în tratarea bolilor grave
. Deoarece în SIDA în stare activã, sistemul imunitar reprimat al corpului este expus atacului oricãrui tip de boli, argintul coloidal este un medicament netoxic perfect pentru a fi folosit datoritã efectului sau antibiotic pe scarã largã.
Un cercetãtor al Universitãþii Brigham Young a trimis argintul coloidal la douã laboratoare diferite, printre care ºi centrul medical UCLA, care au rãspuns: "Acesta a distrus nu numai virusul HIV, ci orice virus pe care a fost testat în laborator".










blanch
Postat pe 5 Iunie 2010 22:30

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
credeti k exista prietenie adevarata?intre fete? 19 De la: Darkmagic 30 August 2011 00:16
o relatie de compromis ? 21 De la: felixcat 4 Iulie 2009 12:36
si-a dat seama ca o iubeste? 25 De la: rockk 16 Ianuarie 2011 18:18
Terifiant si dureros 10 De la: alexandra-floriintimisoara-eu 26 Ianuarie 2016 15:53
De ce sunt oare influentati barbatii de mamele lor..chiar si la o anumita varsta...????!!! 16 De la: roz5bule6lila7 27 Mai 2009 13:53