Setari Cookie-uri

Cum sa lupti cu o fantoma?

Viata ne pune uneori in situatii la care nici macar nu ne gandim.Ce te faci cand el sufera inca dupa fosta iubita care a decedat ? Prin ce metode il faci sa treaca peste?
Barbie30
Postat pe 17 Iunie 2010 10:36
cam greu
poate cu timpu o va uita asa cred
nu e bine sa intrii in mintea lui lasal pe el sa uite ,
dar de ce a muri fata ?boala acident de masina etc ?si asta contreza
alyn27
Postat pe 17 Iunie 2010 14:45
A murit intr-un accident la schi acum 3 ani si jumatate.Am incercat 5 luni dar m-am lasat pagubasa!
Barbie30
Postat pe 17 Iunie 2010 17:50
O varianta, este propria mea opinie si personala, ar fi sa nu va mai plimbati prin locurile prin care a fost el cu ea, in locurile unde cinau, si asa mai departe. Pentru ca, intr-un fel, acele locuri ii aduc aminte de persoana ei. Sau lucurile lui personale ii pot aminti de ea, o bratara, un tricou. Propune-i o schimbare de look, poate reusesti. Si pomeneste cat mai puntin despre ea. Si pentru un timp lasati excursiile la munte, acest lucur iese din discutie ca mai rau isi aduce amninte. Dar cu siguranta nu o s-o uite, si mai ales ca au trecut trei ani si jumatate. Pentru ca, intr-un fel, el se gandeste ca a fost si vina lui, si isi ia toata vina asupra lui e ca si cum timpul s-ar fi oprit pentru el in aceea zi teribila. Chiar daca nu ar fi fost prietena lui si ar fi vazut un accident cauzat cu moartea, nu ar fi uitat repede. Ti se poate intampla sa vezi pe strada o fata asemanatoare si iti aduci aminte.
Sau un alt lucur, i-ai putea spune sa aveti o discutie mai serioasa si sa vorbiti despre acel lucur din trecut si invoca si viitorul, cum ar fi, ca tu nu vrei sa traiesti in umbra sau ca de fiecare data cand il vezi suparat sa stii din ce cauza este. Adevarul este ca nu poti sa-ti cladesti un viitor pe un trecut devastator.
Amintiri reprimabile avem cu totii, si sunt unele peste care ai vrea sa treci dar nu ai cum, si atunci apelez la cineva, nu spun neaparat un psihiatru. Poate la un bahar de bere cu un, doi prieteni mai apropiati, chair daca stiu despre situatii, toti ne descarcam cumva, depinde de persoana.
Am trecut si eu printr-o faza asemanatoare, si cu siguranta am trecut majoritatea persoanelor prin ceva similar, am stat cat am stat dar am trecut peste, oricine poate numai daca are vointa si increderea de la persoanele apropiate.
Dupa cum am spus, este propira mea opinie, nu stiu ce ai incercat si ce nu, asa ca las la latitudinea ta sa judeci, asa zisele mele sfaturi. Best of luck.
Unevariable
Postat pe 27 Iunie 2010 04:59
SA FII TU INSATI TOT TIMPUL
kudika185548
Postat pe 27 Iunie 2010 05:08
De la: kudika185548, la data 2010-06-27 05:08:33SA FII TU INSATI TOT TIMPUL
kudika185548
Postat pe 27 Iunie 2010 05:10
Nu e vorba ca am mers prin locurille unde mergea cu ea pentru ca ei au fost impreuna in alta tara,deci nu avea ce sa ii aduca aminte de ea ca si loc,de munte nici macar nu s-a pus problema.Am incercat sa ma pun in locul lui,nu a mai avut nici o relatie in acest timp si normal ca la inceput am zis ca un nou inceput nu are cum sa nu ii aduca aminte de ea,dar cand vezi ca te lupti cu morile de vant....cedezi.E clar,el nu vrea sa treaca peste,a ramas ancorat in trecutul pe care l-au avut impreuna.Multumesc pentru raspunsuri.!
Barbie30
Postat pe 27 Iunie 2010 06:34
Esti intr-o situatie destul de "delicata" ! Daca de cand sunteti impreuna ,in casa este... "tot un oftat" , incearca sa-ti faci "viata ta" ( activitatea ta zilnica,prieteni noi,eventual...firma ta... samd) neimplicandu-te afectiv sau emotional de absolut nimeni ! "Familia e familie" ,cu toate responsabilitatile si implicatiile etice si morale dar...pe el il tragi pe linia a II-a momentan ! Incearca sa-i restrictionezi sarcinile din "viata familiei" ,lasandu-l astfel 'sa traiasca din amintiri" ! Fa-l sa se simta ca-ntr-un sanatoriu de recuperare psihica ! Nici tu draga nu ai vreo 9 vieti ca pisica si pe asta sa ti-o sacrifici pentru " fantoma din viata lui" !
crysis
Postat pe 27 Iunie 2010 08:13
EU ZIC SA IL LASI SA SE ADUNE SI SA IL INTELEGI CA A TRECUT PRINTR-O DURERE FOARTE MARE
CU AJUTORUL TAU, CARE POTI FI UN SPRIJIN MORAL EXTREM DE IMPORTANT, IN TIMP VA REUSI SA ISI REVINA. DEPINDE DE TINE SI POTI FACE MULTE DACA IL IUBESTI CU ADEVARAT. LASA-L CHIAR SI SA ITI VORBEASCA DESPRE EA DACA SIMTE NEVOIA PENTRU CA CINEVA TRECUT INTR-O LUME MAI BUNA TIE NU ITI POATE FACE NICI UN RAU, MAI ALES DACA NICI NU AI CUNOSCUT-O.SUCCES SA NE SCRII PE FORUM SA TE VEDEM CUM TE DESCURCI.CORINA MURES
kudika190114
Postat pe 27 Iunie 2010 08:55
Nu cred ca trebuie sa lupti cu nimeni pur si simplu trebuie sa-l faci sa inteleaga ca TU esti TU ,ca tu esti prezentul si ea trecutul,fiecare aveti locul vostru in viata lui si ca nu poti sa traiesti in umbra ei. Comunicarea cred ca ar fi o solutie,poate are nevoie de sprijin psihologic,nu toti putem trece usor peste asa ceva si apoi nu sti ce-si reproseaza in raport cu asta.
kudika197408
Postat pe 27 Iunie 2010 08:55
INTRATI PE
http://auraumana-lilia502.blogspot.com si veti vedea niste filme deosebite la subiect
LILIA50
Postat pe 27 Iunie 2010 09:23
fii alaturi de el, fii vesela mereu, discuta cu el despre asta ori de cate ori simte el nevoia. cred ca ar fi frustrant sa tina in el tot ce simte. am optimismul ca va trece peste acest cosmar din care, culmea, nu vrea sa se trezeasca. fa-l sa se indragosteasca de tine pentru ca sentimentul initial de "indragosteala" te face sa uiti de toate lucrurile urate, iti reda viata...bafta iti doresc
charlotte_sucks
Postat pe 27 Iunie 2010 10:29
Psihoterapie,dar trebuie sa vrea sa mearga.
heaven2007
Postat pe 27 Iunie 2010 10:45
Si eu am trecut prin asta... baiatul cu care am fost aproape 4 ani a decedat, intr-un accident de masina. Insa eu am adoptat un alt fel de comportament, am incercat sa ma bucur si mai mult de viata pt k stiu ca si el asa ar fi facut si daca sufletul lui mai exista undeva stiu k ar suferi daca m-ar vedea pe mine indurerata. Incearca sa i explici si prietenului tau asta, spune-i ca iubitei sale decedate sigur nu i-ar placea sa-l vada suferind. Si acum sincer, daca tipul asta chiar te iubeste, poate sa treaca peste asta alaturi de tine, mai ales k au trecut cativa ani. In cazul meu nu a trecut nici un an si totusi simt k imi revin , desi dorul imi mai da tarcoale deseori. Eu iti tin pumnii si sper din tot sufetul sa reusesti sal vindeci.. pupici
Lady18Scorpio
Postat pe 27 Iunie 2010 10:45
Grea incercare pentru tine....este dificil, insa nu imposibil.De regula in astfel de situatii ii poti oferi sprijinul tau, un umar pe care poate plange atunci cand este trist. Geloasa nu cred ca ai cum sa fii, pentru ca asa nu ai cum sa rivalizezi cu cineva care nu mai este. Asta nu va uita niciodata, amintirea ei va ramane mereu. Tu poti suporta asta?relatiidecuplu.ro/blog
kudika109274
Postat pe 27 Iunie 2010 11:07
De la: Lady18Scorpio, la data 2010-06-27 10:45:06Si eu am trecut prin asta... baiatul cu care am fost aproape 4 ani a decedat, intr-un accident de masina. Insa eu am adoptat un alt fel de comportament, am incercat sa ma bucur si mai mult de viata pt k stiu ca si el asa ar fi facut si daca sufletul lui mai exista undeva stiu k ar suferi daca m-ar vedea pe mine indurerata. Incearca sa i explici si prietenului tau asta, spune-i ca iubitei sale decedate sigur nu i-ar placea sa-l vada suferind. Si acum sincer, daca tipul asta chiar te iubeste, poate sa treaca peste asta alaturi de tine, mai ales k au trecut cativa ani. In cazul meu nu a trecut nici un an si totusi simt k imi revin , desi dorul imi mai da tarcoale deseori. Eu iti tin pumnii si sper din tot sufetul sa reusesti sal vindeci.. pupici


repede ti-ai revenit, mai ales dupa o relatie de 4 ani. cum ai reusit? altii nu isi revin asa repede nici dupa o simpla despartire.
delicacy
Postat pe 27 Iunie 2010 11:34
Da' de ce-ti trebuie neaparat un bantuit?E dreptul omului s-o iubeasca si s-o planga toata viata lui,daca asta vrea.Ca nu-i corect fata de tine,te-ai gandit?Intr-o zi o sa-i treaca suficient cat sa vrea sa traiasca iar;da' pana atunci....Manta de vreme rea?!
Iarta-mi duritatea.
nicossia
Postat pe 27 Iunie 2010 11:51
Multumesc pentru raspunsuri!
Asa cum am mai spus,am renuntat deja la relatia asta!
Nicossia,crezi ca am vrut un bantuit?Nu! In privinta lui am ales la inceput caracterul,mi-a placut ca era manierat,foarte calm,nu era genul de mascul feroce.Nu stiu cum era ea si sincer imi pare rau ca a trebuit sa treaca prin asta,dar se pare ca eu am cerut prea mult atunci cand am vrut sa fiu placuta si iubita de ceea ce sunt!Poate va ganditi ca am cedat cam repede dupa 5 luni,dar si cel dinaintea lui era tot bantuit de fosta(care traieste si e casatorita),m-a alesese ca semanam foarte mult cu iubirea lui pierduta si chiar nu am mai putut sa continui.Oi fi eu mama ranitilor? Vreau sa cred ca a fost doar o coincidenta!
Barbie30
Postat pe 27 Iunie 2010 12:22
Parerea mea este ca: cu cat incerci sa il indepartezi , el mai tare se ataseaza, precum un copil mic cand ii spui sa nu mai faca cutare lucru iar el dinadins mai ambitionat este ...
da, stiu ca este bine si cel mai corect pentru principiile tale sa fii tu insuti dar incearca sa faci cate ceva sau sa ocupi o parte din viata EI prin tine sa i se faca simtita prezenta si poate ca anumite gesturi etc., etc., il poate ajuta sa se obisnuiasca cu ideea si in acelasi timp el sa mai observe ca tu defapt nu esti EA . Sa fie ceva de genu , adik ca si cum ar trai cu amandoua in acelas timp , ca si cum ati fi toti 3 in acelasi pat numai ca tu ai avantajul de a fi si cu trupul ETC... prezenta si niciodata sa nu te deranjeze ( cel putin in fata lui ) atunci cand el aduce in discutie vb despre ea , din contra sa fii curioasa cum era ea bla bla bla sa il faci sa inteleaga ca toate amintirile placute ce lea avut impreuna cu ea nu merita sa le transforme intr-un cosmar. Eu am 26 de ani si am trecut prin multe daca pot sa spun asta si in mom de fata sunt intr-o situatie care pt oricine altcineva ar fi banala , dau sfaturi in stanga si in dreapta dar in cazul meu nu le pot pune in practica si eu am cerut si cer sfaturi altora , nu este deloc usor , fiind cineva din afara vede lucrurile altfel sau poate asa cum trebuie dar eu cu toate ca explic ceea ce mi se intampla de multe ori am impresia ca fac din tantar armasar .
Sfaturi primesti din toate partile si de toate felurile dar inainte sa iei in considerare vre unul gandeste-te putin la ce ti-am spus mai sus si anume ca , ex : " Iesi cu copilul la plimbare dupa ce sa oprit ploaia "furtuna" , tocmai a iesit o raza de soare si incerci sa te bucuri de ea , copilul unde vede baltile mai mari acolo este si el , tu il rogi si iar rogi sa nu mai intre in apa , el .... nici nu te aude si mai tare fuge de langa tine si se opreste in apa , tu ce faci ? il iei de urechi , poate ii dai si o palma ce rezolvi? plange , ii trece si cand ii dai drumul la mana tot in apa se opreste" asa si cu situatia ta , cu cat incerci sa il tii departe , cu atat mai mult ii intiparesti amintirile ei mai adanc in suflet.

Este bine sa ceri sfaturi dar nu si sa le iei in considerare , aduna ce crezi tu ca este mai bun din fiecare si asa poate ajungi la o solutie, trebuie sa ai rabdare de otel si calm... mult caaalm pentru ca cred ca nu se va rezolva peste noapte.

scz dak am vb prea mult!
jasmin84
Postat pe 27 Iunie 2010 12:49
ca sa scapi de fatoma ,,te duci la primarie,si iti faci actele de casatorie,ori ramane cu tine .ori fuge , de tine,,,,, si poate a prinso si pe ea criza lui boboc cemic,
kudika101704
Postat pe 27 Iunie 2010 12:51
De la: kudika101704, la data 2010-06-27 12:51:08ca sa scapi de fatoma ,,te duci la primarie,si iti faci actele de casatorie,ori ramane cu tine .ori fuge , de tine,,,,, si poate a prinso si pe ea criza lui boboc cemic,





anastasia_m
Postat pe 27 Iunie 2010 12:54
Unde dai si unde crapa!!!!
Barbie30
Postat pe 27 Iunie 2010 12:58

cred ca nu esti tu aceia care trebuie, nu esti "antidotul" si nu are rost sa continui . Nu este bine mai alers pentru tine. Lasa-l pe el sa te caute , daca vrea , fii tu insa-ti si gaseste alternative, daca nu se poate nu se poate , nu are sens sa i-ti strici si tu viata.Fiecare trebuie sa lupte pentru ceva mai bun.
mariacampan
Postat pe 27 Iunie 2010 13:13
hmmm... asta nu-i o fantoma... e o amintire. cu o fantoma, da - se poate lupta (si inca in mai multe moduri)... dar cu o amintire nu poti lupta. Depinde doar de el, ca posesor al acelei aminitiri sa o inchida in sacul uitarii si sa nu-i mai aloce din resursele lui sentimentale. tu ii poti doar fi alaturi, un sprijin, cit mai "tu nsati", cit mai deschisa si mai "suportive" poti... dar sa faci asta in conditiiile in care esti sentimental implicata e un chin... ma mir ca ai rezistat atitea luni... singura optiune alternativa este psihologul... dar trebuie sa vrea el sa mearga... cit inca se complace in suferinta nu e inca momentul...
eaglebr1
Postat pe 27 Iunie 2010 14:36
FIIND TU....nu trebuie sa eviti locurile care ii aduc aminte de trecut,ci trebuie sa ii arati ca trecutul este trecut,viata merge inainte,iar in prezent este cutine....poti sa iti dai silinta si sa ii arati ca nu numai cu persoana respectiva se poate simti bine,ci si cu tine...nu ii lasa timp sa isi aduca aminte de trecut....fa-l sa se simta deosebit...
anca4ever
Postat pe 27 Iunie 2010 14:46
Barbi draga,sigur n-ai vrut bantuiti si necazuri,e o coincidenta nenorocita de care o sa scapi.Eu spuneam altceva.Imi pare rau pt durerea lui _Doamne feri! _ dar sa incepi o relatie cand stii ca n-o sa fii pe deplin acolo,ca esti cu sufletul in alta parte,nu-i fair play.(De fapt,imi vine la deget "profitor sentimental" da' sa nu exagerez,bine?).
Dac-ai pomenit-o si pe ''mama ranitilor",imi amintesc ca am citit pe undeva ca atitudinea de care zisesi are ceva cu lipsa de incredere in propria persoana.Uita-te si tu,parca de pe net ?!
Acuma,eu m-am lasat de salvat omenirea de ceva timp,si stii ceva?nu-i rau deloc sa te gandesti si la pielea personala,chiar sunt bine mersi,m-am si bronzat....
Ca de partea ailalta mi-am luat destule suturi si n-a cazut nimeni in extaz ca l-am ajutat,l-am indrumat chiar daca eu am pierdut timp,bani,sanatate chiar,in "disperari" existentiale.

nicossia
Postat pe 27 Iunie 2010 17:56
De acord cu tine Nicossia!
Barbie30
Postat pe 27 Iunie 2010 18:01
De la: eaglebr1, la data 2010-06-27 14:36:57hmmm... asta nu-i o fantoma... e o amintire. cu o fantoma, da - se poate lupta (si inca in mai multe moduri)... dar cu o amintire nu poti lupta. Depinde doar de el, ca posesor al acelei aminitiri sa o inchida in sacul uitarii si sa nu-i mai aloce din resursele lui sentimentale. tu ii poti doar fi alaturi, un sprijin, cit mai "tu nsati", cit mai deschisa si mai "suportive" poti... dar sa faci asta in conditiiile in care esti sentimental implicata e un chin... ma mir ca ai rezistat atitea luni... singura optiune alternativa este psihologul... dar trebuie sa vrea el sa mearga... cit inca se complace in suferinta nu e inca momentul...


Poate o sa reuseasca urmatoarea,asta daca o sa o gaseasca.Apropo de asta,mi-a spus la inceput ca el este extrem de pretentios la femei si gaseste cam una pe an care sa ii placa.Daca pe mine m-a gasit anul asta inseamna ca la psiholog se va duce anul viitor.
Barbie30
Postat pe 27 Iunie 2010 18:06
De la: Barbie30, la data 2010-06-27 18:06:55
De la: eaglebr1, la data 2010-06-27 14:36:57hmmm... asta nu-i o fantoma... e o amintire. cu o fantoma, da - se poate lupta (si inca in mai multe moduri)... dar cu o amintire nu poti lupta. Depinde doar de el, ca posesor al acelei aminitiri sa o inchida in sacul uitarii si sa nu-i mai aloce din resursele lui sentimentale. tu ii poti doar fi alaturi, un sprijin, cit mai "tu nsati", cit mai deschisa si mai "suportive" poti... dar sa faci asta in conditiiile in care esti sentimental implicata e un chin... ma mir ca ai rezistat atitea luni... singura optiune alternativa este psihologul... dar trebuie sa vrea el sa mearga... cit inca se complace in suferinta nu e inca momentul...


Poate o sa reuseasca urmatoarea,asta daca o sa o gaseasca.Apropo de asta,mi-a spus la inceput ca el este extrem de pretentios la femei si gaseste cam una pe an care sa ii placa.Daca pe mine m-a gasit anul asta inseamna ca la psiholog se va duce anul viitor.



sczzzz...........
anastasia_m
Postat pe 27 Iunie 2010 18:08
Nu trebuie sa te scuzi,unele chestii chiar sunt de ras.....
Barbie30
Postat pe 27 Iunie 2010 18:11

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
ce face femeia care nu se multumeste cu ce are ??? 26 De la: Iris4ever 28 Noiembrie 2008 16:41
barbatii si filmele porno 35 De la: estetique88 30 Mai 2010 13:10
Carduri de sanatate in sistemul privat 36 De la: TIGRA 7 Ianuarie 2011 13:44
dupa ce iti dai seama ca iubesti pe cineva . . . ? 7 De la: _dulcik_ 6 Iulie 2009 13:40
buna 6 De la: quantex 11 August 2009 17:36