Setari Cookie-uri

vaccin impotriva cancerului de col uterin

pentru cele care refuza vaccinul datorita intereselor financiare ascunse in spatele lui, as avea o intrebare: exista vaccin sau medicament care sa nu implice interese financiare?
daca ati avea un bebelus ati refuza vaccinurile optionale cu aceeasi vehementa?unele dintre ele sunt mai nou introduse in schema de vaccinare, dar il pot proteja de boli grave si chiar ii pot salva viata. Unele nu sunt foarte ieftine, dar mai ieftine decat cele impotriva cancerului de col uterin.
Subiectul este, dupa parerea mea, in dezbatere pentru specialisti, nu pentru persoane care cred ca cineva ii va controla sau ii va transforma in sclavi printr-un vaccin.
Ma bucur ca fetita mea este inca mica, are doar 6 ani, mai am timp sa ma lamuresc si sa se termine disputele pe aceasta tema.Mi-e greu sa inteleg usurinta cu care parintii refuza, mai e putin si auzim ca vaccinul asta e responsabil de incalzirea globala.Mi-e greu sa cred ca mamele care isi fac periodic papanicolau nu ar alege vaccinul pentru fetitele lor.E normal ca vacccinul sa nu asigure protectie 100%, cate vaccinuri garanteaza asa ceva?
Mi-e greu sa-mi imaginez ce s-ar intampla daca ar exista posibilitatea de recoltare de celule stem din cordonul ombilical la toti nou nascutii sau alta inovatie medicala. Ce controverse si ce teorii ale conspiratiei ar putea ridica?

Din pacate va mai trece mult timp pana se va face mai multa educatie medicala.Deocamdata sunt destule voci care nu stiu ce inseamna testul Babes- Papanicolau, care cred ca nu-i poate atinge cancerul sau alte boli, care nu au auzit ca in Romania mor 6 femei pe zi din cauza cancerului de col, si multe altele.
Oricum, fericiti oamenii fara dileme, care au reusit sa fle tot si au siguranta si garantie in toate.

Sanatate maxima!
eset
Postat pe 27 Noiembrie 2008 12:50
Buna ! replica pt.d-nul."bagaciosul " atunci cand avem imunitatea scazuta,se deregleaza metabolismul....organismul va creea boala acolo unde gaseste puctul cel mai slab si vulnerabil...deci recomandarea mea este IMUNITATE RIDICATA ,METABOLISM REGLAT SI........viata lunga !!! multa sanatate la toata lumea!!!
lilidesa70
Postat pe 27 Noiembrie 2008 15:23
Nu este vorba doar de eficienþa vaccinului. Nici mãcar medicii care.l recomandã nu cunosc puterea sa în timp. Este vorba ºi de faptul cã au murit femei dupã administrare ºi aici nu vorbim doar de ziua în care se injecteazã; este posibil ca un copil sã aibã o problemã medicalã despre care nici pãrinþii sãi sã nu ºtie.mai mult, din câte cunosc, fetiþei mele i s-a fãcut un vaccin în clasa a II-a fãrã a se anunta pãrinþii despre ora exactã pentru a o susþine ºi ºtiu cã i-a fost fricã; medicul ºcolii nici mãcar nu i-a consultat pe copii cu stetoscopul sã vadã cã nu sunt rãciþi ºi nici mãcar nu i-a întrebat dacã sunt sub vreun tratament; cã aºa-i în tenis la români.Bineînþeles cã fetiþa mea a avut o stare febrilã dupã aceea cu frisoane ºi tremurãturi, deoarece îi dãdeam un antibiotic.mai este vorba ºi de faptul cã vârsta la care se face acest vaccin este prea micã. Nu înþeleg de ce nu se face vaccinul la o vârstã mai mare, la 15-16 ani cam când fetiþele îºi încep viaþa sexualã. Ca sã nu mai spun cã poþi sã faci cancer în orice parte a corpului. În loc sã se gãseascã ºi sã se trateze cauzele care genereazã cancerul, banii cu care s-au achitat dozele puteau fi folosiþi cred mai eficient pentru cercetare medicalã chiar în acest scop.Îi întreb pe cercetãtorii în medicinã: vã prisosea aceastã sumã ? Eu ca mamã a unei fetiþe de 10 ani doresc ca sumele plãtite la CAS sã fie mult mai mari ºi direcþionate chiar spre cercetare medicalã! Greºesc cumva? De ce n s-a fãcut campanie promoþionalã ca la orice produs nou introdus pe piaþã ºi dupã aceea se plãteau doar dozele solicitate de persoanele interesate! La noi se pune caruþa înaintea boilor cã aºa am învãþat. Domnilor din ministerul sãnãtãþii, pentru achiziþii publice se fac întâi oferte în funcþie de necesarul de doze, necesar stabilit în funcþie de cererea persoanelor interesate. Cine a cerut aceste doze? Nu eu ºi nici medicul meu de familie care o fetiþã de aceeaºi vârstã cu a mea ºi care categoric mi-a spus cã nu-l i-l va face. ªi ca noi sunt mulþi pãrinþi. Aºa cã aceastã achiziþie deja nu-ºi mai are rostul.
beatrice_healthy
Postat pe 28 Noiembrie 2008 09:58
Draga lila,

Cred ca tu esti cea care nu are "cultura medicala", ai citit vreodata ceva despre acest vaccin? nici macar nu ai citit cu atentie postarile de pe aici, ca ai fi inteles ca problema nu este ca vom refuza orice vaccin, ci ca refuzam acest vaccin care are o gramada de efecte secundare si au muriy deja 25 oameni in SUA la scurt timp dupa ce s-au vaccinat. Este un vaccin insuficient testat, ale caror efecte pe termen lung nu sunt cunoscute, dar se stie ca poate produce boli grave, infertilitate ect.....inainte sa comentezi aiurea mai filoseste si tu internetul si informeaza-te. Sau cum au mai scris altii, uita-te doar la filmul "Zeitgeist" ca sa intelegi interesele meschine ale marilor corporatii. CA sa-ti dau doar un exemplu de un caz real: probabil ca nu stii ca la un moment dat a ajuns in Romania si nu numai, sange infestat cu HIV care evident venea din SUA. Cu toate ca se stia ca acel sange este infestat cu HIV totusi s-a distribuit la bolnavii d e hemofilie. Printre victime erau si copii de la unele case de copii din Romania.De ce s-a facut asta? ca sa castige compania farmaceutica averi etc...
Mai citeste si tu despre acest vaccin miraculos, sunt o gramada de materiale pe internet. Sau daca te lasi prostita de tot ceea1 ce vezi sau auzi la TV sau de la distinsii nostri politicieni, n-au decat sa te oferi "cobai voluntar".....
tundebogdan
Postat pe 28 Noiembrie 2008 10:48


CE ESTE VACCINUL “ANTICANCER DE COL UTERIN”?
Un vaccin cu scopul declarat de a preveni infectia cu virusul HPV papilomavirusul uman, care poate duce la cancer de col uterin). Se comercializeaza 2 tipuri de vaccin anti-HPV: Cervarix si Gardasil.

LA CINE APARE INFECTIA CU HPV?
În mod sigur nu la fetele de 10-11 ani, vizate de campania Guvernului! Infectia cu virusul HPV apare la femeile active sexual, nu la fetite! Obiceiurile sexuale sunt un factor determinant în infectia cu HPV.

CÂND APARE CANCERUL DE COL UTERIN?
Acest cancer apare dupa infectia cu virusul HPV (unul din tipurile oncogene) pe un „col uterin receptiv”, adica deja afectat de boli cu transmitere sexuala (gonoree, candidoza, trichomoniaza), precum si de alti factori favorizanti precum fumatul.
Leziunile produse la nivelul colului uterin vor determina o modificare la nivelul genelor oncogene, provocând formarea cancerului. Aceste modificari pot fi produse si de catre contraceptive orale precum si alti factori mai putin cunoscuti.
Progresia de la infectia initiala la leziunile preinvazive si, ulterior, cancer invaziv (cancer în faza tardiva), necesita o perioada de chiar si 10 ani sau mai mult.

CÂT DE EFICIENT E VACCINUL?
Nu se stie înca!
În momentul de fata nu exista înca date care sa dovedeasca eficienta vaccinarii anti-HPV în preventia cancerului invaziv. Va trece înca destul timp pâna când astfel de date vor deveni disponibile pentru ca vaccinul se utilizeaza pe plan mondial de doar câtiva ani, în timp ce perioada de la infectarea cu HPV pâna la aparitia cancerului invaziv este frecvent de peste 10 ani.
Din acelasi motiv exista prea putine date inclusiv despre efectele pe termen lung ale acestui vaccin.

CE STIM SIGUR DESPRE VACCIN?
• Ca nu vindeca o infectie deja existenta!
• Ca are efecte secundare!

CARE SUNT EFECTELE SECUNDARE?
• mâncarime, roseata sau durere la locul injectiei, febra, greturi;
• soc anafilactic si epilepsie;
• paralizii;
• atacuri de panica si tulburari circulatorii;
• stare de rau, dureri de cap si de spate;
• caderea parului si amenoree secundara (lipsa menstruatiei);
• tulburari de sensibilitate, dureri articulare, eruptii pe piele, oboseala accentuata, ameteli;
• lipsa poftei de mâncare, depresie;
• ameteli, tremuraturi, parestezii (senzatie de arsura) la picioare si la fata;
• meningita virala;
• deces.

Pâna în iunie 2008, în SUA, erau înregistrate aproape 9.000 de efecte adverse, inclusiv 10 pierderi de sarcina.

CAZURI MORTALE: În SUA s-au raportat 25 de decese posibil asociate cu Gardasil. Alte doua decese dupa vaccinare s-au constatat în Germania si Austria. Din aceste motive, noi nu încurajam vaccinarea. Decizia va apartine.

DE CE ESTE GRESITA ACEASTA PREVENTIE (VACCINAREA)? Premizele de la care se pleaca pentru prevenirea cancerului de col sunt gresite.

Se crede ca vaccinul va rezolva totul si nu se iau în considerare cauzele directe ale infectiei si bolii: relatiile sexuale de la o vârsta frageda, partenerii multipli, contractarea bolilor cu transmitere sexuala (gonoree, etc.), fumatul, folosirea contraceptivelor orale, etc. Toti acesti factori favorizeaza producerea cancerului de col uterin.

În locul eliminarii cauzelor, riscam sa ne îmbolnavim copiii (fetele) administrându-le un vaccin înca insuficient testat si mai ales cu multe efecte secundare.

DACA NU MA VACCINEZ, CUM MA POT APARA DE CANCER?
Evitati factorii fazorizanti de mai sus si efectuati Testul Babes-Papanicolau de doua ori pe an, daca ati început activitatea sexuala.

DE CE NUMITI VACCINAREA “EXPERIMENT PERICULOS”?
Pentru ca vaccinul HPV nu este pe deplin testat, evaluarea sa urmând sa se încheie în septembrie 2009. Copiii dvs. au fost alesi sa fie „cobai”.

DE CE AR APROBA GUVERNUL ADMINISTRAREA UNUI VACCIN INSUFICIENT TESTAT?
Pentru ca „este vorba despre bani”. Marile concerne farmaceutice acorda comisioane importante distribuitorilor de medicamente si nu ar fi prima data când statul lezeaza interesele cetatenilor, preferându-le pe cele ale afaceristilor.

CUM ÎMI POT FERI COPIII DE ACEST VACCIN?
Orice parinte are dreptul de a refuza vaccinarea copilului sau, semnând o declaratie pe propria raspundere. Nici un vaccin nu poate fi administrat “obligatoriu”.









dianana
Postat pe 29 Noiembrie 2008 18:31

Cititi aici http://nostrabrucanus.wordpress.com/2008/09/15/fabrica-de-sclavi-%e2%80%93-episodul-4/ si ai sa gasesti link-uri la studii care arata ca si copii pot avea hpv ... de la mama! Transmis la nastere sau intra-uterin. Deci .. o verificare se impune.

In episoadele urmatoare ai sa citesti ce se intampla daca faci vaccinul si esti deja infectat cu una dintre tulpinile din vaccin, sau ce se poate intampla daca ai o alta tulpina de hpv .. si faci vaccinul.

Aici vedeti diferentele intre prospecte .. cum este la americani si cum este la europeni: http://nostrabrucanus.wordpress.com/2008/11/21/gardasil-silgard-unde-i-adevarul/

Este posibil ca unele efecte sa fie doar in America si altele doar in Europa? Avand in vedere concentratia pe metru patrat de avocati in SUA .. oare de ce americanii au listat si alte efecte adverse din experienta post- marketing? Doar ele provin din mult denigrata baza de date VAERS, in care nu se raporteaza decat maxim 10% din ceea ce este pe teren .. ca-i raportare voluntara.

Astea-s intrebari .. asa .. de control inainte de a decide daca vaccinezi un copil sau nu.
RuxandraS
Postat pe 30 Noiembrie 2008 23:04
doamnelor...ca orice vaccin,are si efecte adverse...care nu ni se aduc la cunostinta de catre creeatorii acestui vaccin...altfel nu si-ar mai vinde marfa...daca tot se da asa mare importanta acestui tip de cancer,aflati ca exista si alte metode de a preveni aceasta afectiune...si metode cu mult mai sanatoase pentru organismul uman,decat un banal vaccin care dupa 15 ani isi pierde din proprietati!!!!
japoline
Postat pe 19 Decembrie 2008 18:00
Am tot citit articole despre acest subiect si nu pot spune daca sunt pro sau contra. Totusi exista posibiliatea ca doar in anumite parti ale lumii sa existe efecte negative? In Europa nu am citit ca ar fi existat astfel de reactii.

Am gasit un interviu in legatura cu acest subiecet

http://www.flu.ro/articole/Sanatate/Vaccinul_pentru_cancerul_de_col_uterin_VIDEO_.html
synya
Postat pe 13 Ianuarie 2009 12:47
Buna tuturor. Am citit toate opiniile voastre. Defapt, am citit tot ce are netul despre acest vaccin.
Am 17 ani si inca nu mi-am inceput viata sexuala. Deci daca e sa fac vaccinul, ar trebui sa ma hotarasc mai repede.
Sunt infricosata, sincera sa fiu. nu stiu daca sa spun da sau nu. pana la urma totusi, Romania e prima tara din Europa la decese din aceasta cauza.
Sa il fac .. sa nu il fac.. ? Ma chinui sa ma decid de jumatate de an.
As vrea o parere obiectiva si nu una subiectiva. Nu vreau sa mai aud de cobai sau de miracolele vaccinului. Cele care si l-au facut.. credeti ca o sa aveti efecte secundare mai tarziu ? Iar cele care nu l-ati facut - nu-l faceti din cauza efectelor secundare?
D_D_healthy
Postat pe 14 Ianuarie 2009 18:48
BUna,

Eu am 34 e ani si din intamplare am descoperit ca sunt infectata cu virusul HPV. Citind si informandu-ma despre acest vaccin mi-am dat seama ca indiferent de situatie nu as face acest vaccin. Acum parerile sunt impartite. Vaccinul te protejeaza doar de cateva tipuri de HPV iar acesta exista in peste 100 de tipuri. Cred ca cel mai important este sa fi foarte atenta la partenerii pe care ii ai. Culcandu-te cu un singur partener defapt o faci cu toate femeile cu care acesta a fost pana in acel moment. Deci protectie maxima si teste periodice din momentul inceperii vietii sexuale. Nici eu nu stiam aceste lucruri dar se pare ca acest virus se ia exclusiv prin contact sexual. Important este ca barbatul sa aibe grija de igiena lui.
Decizia tot tu o iei. Daca acest vaccin se dovedeste a fi bun atunci probabil am facut o mare greseala neluindul in seama.
Daca nu ti-ai inceput viata sexuala mai poti astepta sa vedem ce ne aduce sfarsitul de an. Bafta
Mulinuta
Postat pe 14 Ianuarie 2009 19:10
spuneti nu acestui vaccin!feriti-va copiii de efectele negative ale acestui vaccin si a multor altora, pt. ca in spatele acestor campanii nerusinate se afla intentii demonice, fara exagerare!... informati-va
ciprid29
Postat pe 2 Februarie 2009 21:54
Avand in vedere ca exista tot felul de discutii contra acestui vaccin, eu nu l-am facut. Decat sa risc, mai bine fara acest vaccin... De ce sa-mi provoc singura probleme, cand altfel poate nu le voi avea? Nu am astfel de cazuri de boala in familie...
Sarah_healthy
Postat pe 17 Februarie 2009 21:37
AJUTOOOR!!!lamuriti-ma si pe mine!cele care ati trecut prin toata nebunia asta cu vaccinul...am ajuns acum 3 luni la doctor...cu o iritatie in zona perineala care se schimbse la culoare,se marea considerabil si rapid si doagnosticul a fost HPV.M-am sperait ingrozitor...habar nu aveam ce e,ideea a fost k mi s-a pus diagnostiocul asta fara nicio analiza:((mi-a dat un tratament cu condyline(a fost groznic...o solutie ce imi ardea verucile sau condiloamele)...si mi-a RECOMANDAT DE URGENTA VACCINAREA CU SILGARD...K VEZI DOAMNE AM MARI SANSE S DEZVOLT UN CANCER DE COL DE TOATA FRUMUSETEA...am facut prima doza...cu greu am strans banii,mi-am sacrificat bursa pe cateva luni...iar mai nou pe 17 februarie2009 trebuia sa fac a doua doza...vaccinul s-a scumpit,am tot citit diverse informatii despre vaccinul asta nenorocit si sunt EXTREM DE SPERIATA...IAR INTREBAREA E: CE SA FAC???SA MAI CONSULT SI UN ALT MEDIC?SA IMI FAC VACCINUL?ARE EFECTE NEGATIVE INTARZIEREA CELEI DE-A DOUA DOZE?CE SE INTAMPLA DACA NU IL MAI FAC? CHIAR SUNT DEPASITA DE SITUATIE:(
ada_dulce
Postat pe 20 Februarie 2009 20:44
Dayna...eu voi merge maine sa fac acest vaccin.Recunosc ca imi e destul de teama citind atatea pe forum, insa ceva in interiorul sufletului meu imi spune ca ebine sa-l fac. Am HPV tulpina 42, deci cu risc saczut, dar medicul insista sa ma vaccinez si asa voi face. Daca ai putea sa dai mai multe relatii vizavi de faptul cum te simti dupa vaccinare ar fi totul si mai linistitor. eu nu ma consider cobai, simt ca o fac pentru binele meu si al fetitei mele.toate cele bune.Cred ca a existat scepticism in privinta tuturor vaccinurilor insa...ulterior s-au dovedit a fi extraordinar de benefice. sa nu uitam de bolile impotriva carora sunt vaccinati copii nostri inca de la nastere...
Geta
getutza1975
Postat pe 25 Mai 2009 12:25
Am facut vaccinul pe 26 mai 2009..prima doza. Si inca traiesc... . Nu am avut niciunul din efectele secundare ce se afiseaza pe forum. Am convingerea ca vaccinul va avea efectul scontat, sunt optimista si nu voi mai lua in calcul nicio supozitie a unor persoane neabilitate medical.
Il voi face si fetitei mele cand va ajunge la varsta de 12 ani pentru ca stiu ca ii va fi bine.
In fond e alagerea fiecaruia.
O zi buna
getutza1975
Postat pe 3 Iunie 2009 15:15
Citesc si ma minunez despre IRESPONSABILITATEA unor persoane care cu perfidie arata cat de curajoase sunt ca au facut vaccinul. In fapt fiecare site este urmsrit de anumite persoane care fac propaganda si induc lume ain eroare. "vaccinul" nu este un medicament ci este o combinatie intre celulele unor maimute moarte si mercur. Daca este cineva IDIOT in acest site nu are decat sa fie intre peretii casei sale dar sa nu faca polemica publica si sa deruteze oamenii sa faca acest "vaccin" care este otrava. Nici n u ar trebui mult sa va explice cineva despre "utilitatea" acestei otrave, daca aveti discernamant nu il veti face. Nu va luati dupa acele persoane care sunt perfide si va spune ca sunt "beneficiarele" otravii si ca, vezi Doamne Ca ce sa mai faca ele ca s-a scumpit "otrava" si nu mai au bani sa o cumpere. ATENTIE. Am sa va trimit linkul care o sa va arate cine este in spatele acestei afaceri murdare, cine a aprobat-o.
kudika027178
Postat pe 28 August 2009 00:49
Pentru o igiena intima desavarsita incercati dusul intim FEMINAKIT pe baza de argint coloidal si acid lactic.

www.argint-coloidal.ro
Sanatate multa
Beni_healthy
Postat pe 17 Septembrie 2009 11:23
Aici e vb despre gripa porcina si vaccinul impotriva ei dar e valabil si pt cel impotriva cancerului de col uterin. Va rog sa vedeti ce a zis ministrul sanatii din Finlanda despre acest subiect http://www.youtube.com/watch?v=nTgyakGAddM
bastiuta
Postat pe 27 Octombrie 2009 16:50
hellooo,wake up,mai bine a-ti avea un singur partener,un sot,femeile care umbla pe la toti au probleme cu uterul,e de la dumnezeu,virginitatea a avut un scop,pt multe in ziua de azi nu mai inseamna nimic,d c a lasat oare dumnezeu virginitatea ?cunosc femei cu mai multe relatii si dupa 35-40 de ani nu mai au nimic in ele,le a scos tot,mai ginditi-va
justmetraian
Postat pe 15 Ianuarie 2010 11:51
nu stiu daca-i bun sau nu vaccinul...
desi l-am facut, nu sunt convinsa ca a fost o idee buna ( dar NU pentru ca ma speria teoriile conspiratiei pe care atata le mentionati ci mai de graba pentru implicatiile asupra sistemului imunitar ) dar pot sa va spun cu certitudine ca:
- virusul ala nu dispare singur asa cum se scrie pe aici...
- procedurile prin care se inlatura efectele lui sunt foarte neplacute
- prezervativul NU protejeaza 100% de HPV decat daca iti acoperi tot corpul cu el si nu intri in contact cu nimeni niciodata ...nu spun sa nu-l folositi dar va imbatati cu apa rece daca va inchipuiti ca asa sunteti 100% in siguranta :(
- poti sa ai un singur partener ( sau poti sa nu fi avut vreodata un contact sexual) si sa dobandesti un HPV
- veti gasi destul de greu medici competenti care sa va ajute la timp ...
- "tratamentul" (e impropriu spus tratament pentru ca un virus nu se vindeca) pentru HPV poate costa mult mai mult decat vaccinul ( si aici nu-i vorba doar de bani)

o intrebare: daca nu s-au urmarit efectele decat pt 6 ani ( si nici alea nu sunt cu adevarat facute publice)de unde stiti voi asa de bine ce efecte dezastruoase o sa aiba peste 15 ani?
nu neg ca este o afacere toata treaba asta dar nu am vazut inca nici macar un argumnet solid pentru care m-as grabi sa-i cred pe aia care spun ca-i rau si sa nu-i cred pe aia care spun ca-i bun. ambele tabere au interese in afacerea asta asa ca pentru mine nu prezinta credibilitate

kudika227795
Postat pe 12 Iulie 2010 18:17
kudika027178 - probabil ca esti o tanara dezinformata, necunoscatoare, probabil si necitita (prin urmare si incoerenta in explicatii).Pe langa alte comentarii in care se specifica fara nici un argument sa nu facem vaccinul, notele tale au fost cele mai penibile. In locul tau as pune mana pe o carte in loc sa imi pierd vremea pe forumuri si sa scriu despre probleme despre nu am nici o informatie.
avec
Postat pe 14 Noiembrie 2010 23:48
mai bine alege calea cea normala,casatorie in biserica si nu vei mai avea nimic,alapteaza copiii si sa vezi ce bine iti va fi,femeile au uitat credinta,fecioria,nu mai intra in biserica virgine,o fac cu cine apuca si gasesc un fraier sa le ia de sotie,se mai imbraca si mireasa de parca ar fi curate in fata lui Dumnezeu,vai voua
justmetraian
Postat pe 15 Noiembrie 2010 17:51
De la: justmetraian, la data 2010-11-15 17:51:16mai bine alege calea cea normala,casatorie in biserica si nu vei mai avea nimic,alapteaza copiii si sa vezi ce bine iti va fi,femeile au uitat credinta,fecioria,nu mai intra in biserica virgine,o fac cu cine apuca si gasesc un fraier sa le ia de sotie,se mai imbraca si mireasa de parca ar fi curate in fata lui Dumnezeu,vai voua


ce-ai , frate ?!!!!!!!!!
ce legatura are intratul virgina in biserica (!) cu infectarea cu hpv ? da , daca si mirii ar intra la fel de virgini , as zice , dar asa ..............
perce_neige
Postat pe 15 Noiembrie 2010 18:17
De la: perce_neige, la data 2010-11-15 18:17:31
De la: justmetraian, la data 2010-11-15 17:51:16mai bine alege calea cea normala,casatorie in biserica si nu vei mai avea nimic,alapteaza copiii si sa vezi ce bine iti va fi,femeile au uitat credinta,fecioria,nu mai intra in biserica virgine,o fac cu cine apuca si gasesc un fraier sa le ia de sotie,se mai imbraca si mireasa de parca ar fi curate in fata lui Dumnezeu,vai voua


ce-ai , frate ?!!!!!!!!!
ce legatura are intratul virgina in biserica (!) cu infectarea cu hpv ? da , daca si mirii ar intra la fel de virgini , as zice , dar asa ..............

mirii , adica sotii , barbatii
perce_neige
Postat pe 15 Noiembrie 2010 18:18
Eu am 13 ani si am facut vaccinul anul trecut cand eram cls a 6 am facut toate cele 3 doze si uite ii multumesc lui Dumnezeu nu am nimic.Multe mame fac prostia sa nu isi vaccineze fetele .
medeea97
Postat pe 31 Decembrie 2010 22:39
De la: beatricea, la data 2008-09-25 15:51:42Ceau,
am tot citit si eu despre acest vaccin si unul dintre efectele secundare ar putea fi infertilitatea. E posibil sa fie o speculatie dar nu mi-as risca nici viitorul meu nici al copiilor mei astfel.Si da, imi pare absurd sa hotarasca altcineva pentru copilul meu.

am 13 ani si m-am vaccinat .
medeea97
Postat pe 31 Decembrie 2010 22:41

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
help pls 1 De la: kudika455821 20 Februarie 2012 20:03
ptr fetele care au avut parte de asa ceva 10 De la: kudika_2008 16 Iulie 2013 16:06
aborbantele LadyAnion 6 De la: deliapetrescu@yahoo.com 10 Februarie 2010 14:13
interpretare analize pentru sarcina 7 De la: alexnails 29 Septembrie 2011 19:39
hepatita c si tratamentul contra ei.. 187 De la: katykat 2 Iulie 2016 20:52