Setari Cookie-uri

cat de toxice sunt contraceptivele?

eu acum incerc sa iau contraceptive,Milligest,daca stie cineva cum e,mi-e camfrica
ildikosz
Postat pe 26 Ianuarie 2009 14:46
si eu am incepit de luna asta sa iau milligest la recomandarea medicului
deocamdata ma simt bine, sunt in perioada de pauza (cele 7 zile dupa ce am luat 21)
sper sa fie ok
nu am de gand sa iau o perioada indelungata pentru ca imi doresc un copil si apoi poate voi apela la alta metoda
roxanat22
Postat pe 26 Ianuarie 2009 16:36
ce analize hormonale???Mi-a recomandata logest, diane 35 sau...Nici vorba de analize...
e_gabi26
Postat pe 26 Ianuarie 2009 16:49
Pt. toate fetele care iau anticonceptionale, aveti mare grija la ele, ca pot da reactii adverse in timp. Aceste reactii nu se vad dupa 2 luni se tratament, asa ca ar fi mai bine macar o data la 6 luni sa mai faceti o pauza, si sa va mai dozati hormonii. Sunt medicii care recomanda unele produse doar pe baza publicitatii facuta de reprezentantul medical, care uneori nu prea are pregatire in domeniu, si nu stie prea multe. Pot sa determine o crestere a trigliceridelor, a colesterolului, a tensiunii si uneori se ajunge si la infertilitate. Iar reactiile secundare ar putea continua. Aveti grija de voi! V-am pupat!
Lili_ana85
Postat pe 26 Ianuarie 2009 17:07
salut la voi toate. e prima oara cnd scriu p acest forum.
am si eu totusi o intrebare... despre desorelle stie cineva ceva?dati-mi va rog ºi mie niºte detali... e prima oara cnd le iau. mersi anticipat
vrsmonik
Postat pe 26 Ianuarie 2009 17:58
....salutare fetelor! Am citit cam tot ce s-a scris pe forum pana acum despre anticonceptionale, eu le iau de aproximativ o luna si o sapt, Melleva 35 la recomandarea medicului ginecolog cu analize insa de la ele in am dureri de stomac, sanii ii simt umflati si o pofta teribila de sex! Care dintre voi le luati as dorii sa-mi oferiti mai multe informatii despre ele si modul cum pot sa aibe alte reactii negative in timp! Va salut pe toate!
mariana_worth
Postat pe 26 Ianuarie 2009 20:53
Fetelor, eu cred ca este foarte important ca, daca incepeti sa luati contraceptivele, sa faceti si analize la intervale regulate. Este adevarat ca, de cele mai multe ori, medicul nu te pune sa faci astfel de analize inainte de a-ti prescrie aceste pastile. Se pun o serie de intrebari si se face un oarecare istoric medical al persoanei in cauza si al familiei acesteia. Insa de multe ori sunt necesare analizele. Nici eu nu le-am facut inainte, ci dupa aproximativ un an. Iau Janine de aproape 3 ani si ma simt excelent. Nu am corelat utilizarea lor cu vreun efect negativ, poate ca nu m-am gandit suficient la asta. Cert este ca mentruatia (menstra in perioada utilizarii) se regleaza la 28 zile, dispar durerile, de uiti ca esti in "zilele delicate", dispar dereglarile hormonale (daca existau anterior). In cazul meu, pot sa spun ca mi-au disparut eternele bubitze, cosi si pete, stau mult mai bine cu libidoul, mi s-a reglat chiar si somnul (inainte puteam sa dorm pana la 12,13 ore si ma trezeam buimaca; acum, in situatii normale, fara eforturi suplimentare, dorm intre 7-10 ore). Medicul mi-a spus ca si acesta poate fi un efect al pastilelor. De asemenea, trigliceridele, glicemia, colesterolul, calciul, etc...sunt in valori optime Prin urmare, daca vreti sa fiti linistite,folosind anticonceptionale, faceti analize cel putin o data pe an. Aveti grija de voi.
angelique_healthy
Postat pe 26 Ianuarie 2009 21:16
De la: vrsmonik, la data 2009-01-26 17:58:54salut la voi toate. e prima oara cnd scriu p acest forum.
am si eu totusi o intrebare... despre desorelle stie cineva ceva?dati-mi va rog ºi mie niºte detali... e prima oara cnd le iau. mersi anticipat


BUNA , EU AM LUAT DESORELLE UN AN DE ZILE FARA INTRERUPERE, M-AM INGRASAT VREO 10 KG, DAR SI DIN CAUZA CA MANCAM MAI MULT DECAT DE OBICEI, ADICA AVEAM O OFTA DE MANCARE DE PARCA LUAM VITAMINE SI NU ANTIBEBE, ASA CA FIECARE ORGANISM REACTIONRAZA DIFERIT... ASA CA FII INCREZATOARE DACA NU TE SIMTI BINE SCHIMBA-LE
lorelay21
Postat pe 27 Ianuarie 2009 15:11
pentru cora75.Ma bucur pentru tine ca ai ramas insarcinata asa de repede si nu ai avut probleme la nastere.Sa/ti traiasca copilasii.Eu am spus cum a fost la mine.Si eu imi doresc un copil foarte mult, si eu am fost la un doctor extraordinar de bun.Nu mi.a spus ca nu pot sa raman insarcinata imediat dupa ce am terminat de luat pastilele, ci ca cel mai bine ar fi ca 6 luni sa nu raman insarcinata, pana se curata corpul de anticoncepionale.Si fiecare femeie are organismul diferit de cealalta.toate cele bune.
mirelamuresan
Postat pe 27 Ianuarie 2009 15:54
Buna fetelor
Si eu am luat la recomandarea medicului anticonceptionale si dupa 10 ani la un consult de test Babes Papanicolau am descoperit dezastrul.Am repetat testul dupa o luna de la tratament care din nou nu a iesit,asa ca am facut o colposcopie si o biopsie.Verdictul dupa investigatii a fost o displazie severa(CIN3) si urmeaza o operatie de conizatie .Deci MARE ATENTIE ce luati!!!!!!!!!!!!
cristinasires
Postat pe 31 Ianuarie 2009 09:22
Buna fetelor.Eu am folosit contraceptive cam 2 ani cu o singura pauza de cam o luna.Initial foloseam niste contraceptive...care nu mai stiu cum se numesc dar sigur nu se gasesc in Rom pentru ca mi lea aducea cineva din Franta.Dupa aia am inceput sa folosesc logest(la recomandarea medicului).Nici la primele contraceptive si nici la logest nu am avut absolut nici un efect....adik dureri sau ameteli sau chestii de genu alta.Absolut nimic.Iar cit despre ciclu......luam contraceptivele pentru protectie caci de ciclu nu am avut niciodaa probleme cu el.Acum de vreo 4 luni am incetat sa mai iau pastilele si iarasi nu am nici un efect.Ma simt normal, si din punct de vedere al organizmului, ma simt ca deobicei.Nici in perioada cind le luam si ncii acum nu pot sa zic ca mam ingrasat din cauza lor cine stie ce.Sunt de parerea ca fiecare organism reactioneaza in felul sau si ca nu te poti lua dupa altii.....Multa sanatate
nataliadalia
Postat pe 31 Ianuarie 2009 10:10
cristinasires, chiar crezi ca displazia ta are legatura cu tratamentul de 10 ani cu anticonceptionale? Ti-a spus medicul ca se poate asa ceva??? Sincer, nu prea-mi vine sa cred, desi recunosc ca nu sunt in domeniu. Doar ca am facut si eu conizatie, insa cauza a fost cu totul alta (am scris pe forum, la o alta tema): in urma nasterii primului bb nu m-am dilatat suficient, asa incat colul meu s-a sfasiat in multe locuri. Faceam testul B. Papanicolau de 2 ori pe an pana am reusit sa-l fac si pe al doilea bb (sa fiu sigura ca nu dau in altele, ca nu era deloc "roz" situatia) dupa care am facut aceasta conizatie.
Dar era clar: cauza displaziei era destul de serioasa. D-asta sunt putin in ceata cand spui ca doar de la anticonceptionale ti se trage. Sincer, de la anticonceptionale ma gandeam la ceva dereglari hormonale (daca chiar era ceva in neregula cu ele).
Daca poti sa-mi raspunzi, sunt curioasa ce anume te-a determinat sa crezi ca asta e cauza.
Sanatate multa!!!
cora75
Postat pe 31 Ianuarie 2009 20:57
da,,,exact asta vroiam si eu sa intreb...ce legatura are una cu alta,,,
Si eu am descoperit ca am o rana pe colul uterin, am facut acum 3 ani primul test - babespapanicolau - cand am si descoperit-o si mai apoi anul trecut la alt medic cand mi-a spus ca nu-i place cum arata rana, dar era cam in varsta si vroia sa-mi schimbe si anticonceptionalele: eu iau jasminn, si vroia sa-mi dea logest, l-am intrebat de ce? si a zis ca sunt mai bune,,, imi suna a vechi denumirea asta, cred ca asa recomanda el de cand a iesit de pe bancile facultatii. Am inteles ca sunt naspa are reactii de pilozitati si ingrasare. Se tot lua de mine ca de ce iau janine ca n-am acnee si nici nu am urme sa fi avut vre-odata si nici pilozitate, Multumesc lu' dumnezeu ca n-am dar nici nu-mi doresc sa arat ca o maimuta...si cand m-am reintors la el sa-mi spuna analizele pe care am platit o carca de bani, s-a uitat pe fiecare in parte a zis ok, si mi le-a atuncat in fata...fara sa-mi spuna in ce a constat fiecare dar vroia sa-i mai platesc alte 2 analize de 8 millioane, sa vada el ce contine rana mea,,,mi-e asa de scarba de medicii astia hapsani, care doar sa te jepcareasca le sta mintea , si mai vroia ca dupa cauterizarea ranii sa-mi faca si vaccinul contra cancerului de col uterin, pe care sincer daca mi l-as face m-as simti un cobai...e mult prea la inceputurile lui, prea recent descoperit pentru a ma lasa sa-l testeze pe mine, drept urmare am sa ma duc la un alt medic la care am mai fost, si mi s-a paraut mai uman, la Medicover, d-nl Logest este la clinica Diagnosis - d-nl Sanu...nu mai stiu cum...
Ma poate linistii si pe mine cineva care a mai facut cauterizare a ranii de col uterin? Am inteles ca se poate face la cald,,,la rece,,, dar cu laser nu se poate?
Se face cu anestezie sau fara, Daca da :totala sau partiala. As prefera totala, n-am chef de injectii si ace in coloana pe lanGa nervii mei...Merci
cristina_lavinia
Postat pe 8 Februarie 2009 10:52
am inceput sa iau yasmine de 1 an ,cand este indicat sa fac pauza?si cat timp?
lov_costina
Postat pe 12 Februarie 2009 19:30
buna! eu am probleme cu ficatul .........si din cate am auzit anticonceptionalele afecteaza acest organ
stie careva daca exista pilule care sa nu aibe un efect negativ asupra ficatului ?
silviaa_s
Postat pe 26 Februarie 2009 11:08
Buna vrsmonik.Tot ce pot sa-ti spun este ca am luat desorelle 4 ani,timp in care nu am avut absolut nici o problema.Dupa acesti 4 ani m-am decis sa nu mai iau anticonceptionale,rezultatul fiind catastrofal:am ameteli,ca sa nu mai spun ca nu-mi mai vine cilul...sunt nevoita sa-l provoc cu alte pastile.Sfatul meu este sa folosesti alta metoda contraceptiva...anticonceptionalele nu fac decat sa deregleze ceva,acolo,in corpul tau.Acum ramane sa iei tu singurica decizia cea mai inteleapta.Multa sanatate.
AliNuTzA_Eu_Eu
Postat pe 14 Martie 2009 10:51
De la: vrsmonik, la data 2009-01-26 17:58:54salut la voi toate. e prima oara cnd scriu p acest forum.
am si eu totusi o intrebare... despre desorelle stie cineva ceva?dati-mi va rog ºi mie niºte detali... e prima oara cnd le iau. mersi anticipat

desorelle este INTERZIS in foarte multe state europene din cauza efectelor toxice (datorate in principal componentei progestogenice din el: desogestrel care are o potenta foarte ridicata)..
Protejeaza-ti ficatul luand la fiecare 3-4 luni cate un hepatoprotector ca Essentiale, farcovit, liv 52,silimarina (in functie de organismul vostru), luati si aspenter pentru a mai subtia sangele, ceva ulei de somon, omega (3,6,9...), protectoare vasculare (vitamina c, tarosin, preparate cu extracte de ginkgo biloba...etc)...ACESTE INDICATII SUNT VALABILE SI IN CAZUL UTILIZARII SI ALTOR ANTICONCEPTIONALE FIE ELE SI "SLAB DOZATE" (nu va lasati pacalite de "dozajul slab"...dozarea unui medicament e facuta si in functue de potenta medicamentului...care poate avea aceleasi efecte ca un alt medicament din aceeasi categorie dar la cantitati mai mici totusi cu ACELEASI EFECTE BUNE SAU RELE).
Concluzie: mai bine folosesti alta metoda contraceptiva...
Sanatate

Postat pe 14 Martie 2009 15:53
Tu esti o norocoasa ca poti folosi metoda asta si ai dreptate la faza cu inghititul pastilelor dar cea mai buna metoda ramane abstinenta
nobody_kudika
Postat pe 15 Martie 2009 15:41
adriana0814 stii sigura ca tromboflebita de care t tratezi a fost provocta de anticonceptionale? Ti-au confirmat doctorii?
Am avut si eu un episod de tromboflebita profunda anul trecut, in august. Am avut un cheag ce depasea 1 metru, pe piciorul stang, am facut tratament cu heparina si clexane, acum iau sintrom. Eu inca mai fac teste pentru a depista cauzele exacte care au dus la formarea trombilor. Se pare ca sunt suspecta de sindrom antifosfolipidic. Chiar saptamana viitoare merg la Fundeni sa repet analizele. tu esti totusi destul de tanara pentru a face tromboflebita din cauza anticonceptionalelor. Cat timp ai luat?

atelizel
Postat pe 17 Martie 2009 13:26
De la: cristinalelia, la data 2009-01-26 07:37:34Atelizel, fumai in timp ce luai anticonceptionalele? E una dintre efectele secundare ale acestor pilule asociate cu fumatul......
Sanatate multa, sa speram ca va trece tromboflebita ta.


Nu, nu am fumat niciodata.
Sper si eu ca va trece, desi medicii spun ca numai 80%din cazuri se vindeca complet. Eu acum nu mai am probleme cu piciorul, nici nu am ramas cu sechele (aces sindrom postrombotic: dureri, umflarea picoarelor, etc), dar trebuie sa continui inca tratamentul anticoagulant deoarece inca mai este risc de se forma trombi, chiar si in sistemul arterial nu numai venos.
Se pare ca totusi am avut si un teren favorizant, ceva genetic care combinat cu anticonceptionalele pe o perioada lunga de timp a dus la asta.
atelizel
Postat pe 17 Martie 2009 13:45
Voi n-ati auzit de prezervativ ? Este mult mai usor pt. un barbat sa foloseasca prezervativul decat pentru o femeie sa inghita zilnic pastile care au efecte secundare. Un barbat care tine la tine nu va refuza sa-l foloseasca Asa ca aveti grija de voi
Sonyk
Postat pe 18 Martie 2009 11:03
De la: vrsmonik, la data 2009-01-26 17:58:54salut la voi toate. e prima oara cnd scriu p acest forum.
am si eu totusi o intrebare... despre desorelle stie cineva ceva?dati-mi va rog ºi mie niºte detali... e prima oara cnd le iau. mersi anticipat

eu iau desorelle de aproape 2 ani, mi le-a prescris medicul ginecolog dupa ce mi-a descoperit ovare polichistice. primele 2 sapt dupa ce am inceput sa le iau am simtit o pofta de mancare mai mare decat d obicei, insa mi-a trecut. eu nu m-am ingrasat deloc, chiar am reusit sa slabesc (evident, nu de la tablete :P). Singura problema a fost ca in primele luni aveam dureri la ciclu, culmea...eu pana sa le iau nu aveam dureri aproape deloc. medicul mi-a spus sa nu-mi fac probleme pt ca eu sunt doar "exceptia care intareste regula" si sigur vor disparea si nu mi le-a schimbat. intradevar, acum nu mai am dureri. nu mi-e rau de la ele, nu am avut dureri de cap nici la inceput, nici ameteli sau alte simptome. pt mine sunt bune si mi-au disparut si chisturile.
va pup.
floare_de_colt
Postat pe 18 Martie 2009 11:52
Eu am folosit Rigevidon timp de 10 ani fara intrerupere dupas aceea ac intrerupt 4 luni si in a 5 camnd am decis sa raman insarcinata am si ramas.Asa ca..........eu le recomand

Postat pe 24 Martie 2009 17:18
De la: analarisa2, la data 2009-01-26 14:36:13Contraceptivele au efecte doar pentru perioada in care le iei. De aceea daca uiti sa iei una intr-o zi esti predispusa sa ramai insarcinata. Nu cred ca au efecte dupa ce incetezi sa le mai iei. Eu am intrerupt vontraceptivele si in luna urmatoare am ramas insarcinata si am nascut o fetita supersanatoasa si frumoasa. De aceea nu cred ca au efecte dupa ce incetezi sa le mai iei. Cat despre faptul ca sunt luate o perioada lunga de timp, au efecte secundare, chiar nu stiu, dar si eu mi-am pus aceasta problema. Daca cineva stie concret un efect secundar datorat intrebuintarii indelungate a contraceptivului, sa posteze un comentariu....sunt atre curioasa. Merci



Buna!

iti satisfac eu curiozitatea! :D

am luat Yasmin 2 ani, dupa care o data cu incetarea relatiei am decis sa incetez si cu pastilele.

Referitor la efecte, cat timp le-am luat de ingrasat nu m-am ingrasat... ba chiar am slabit putin (dar nu pot spune 100% ca de la ele!!), ameteli, greturi, dureri de cap, sani etc nu am avut... DAR inainte sa incep anticonceptionelele, inainte de menstra nu aveam nici cea mai mica durere. ma trezeam pur si simplu ca a venit!! :) (noroc ca venea regulat... la 30 d zile fix.. si stiam cam cand va aparea) .... insa o data cu inceperea pastilelor au inceput durerile: de burta, de spate, de sani. intr-o luna am ajuns la urgente atat de tare ma durea!! efectiv nu puteam sta intinsa, trebuia sa stau cumva ghemuita, si sincer in viata mea nu am simtit o durere mai acuta!! In afara de dureri libidoul a scazut radical!!!Si in plus eram muuult mai irascibila!!

acestea ar fi efectele din perioada utilizarii lor.

in luna august, 2008, m-am lasat de ele... in septembrie am fost nevoita sa iau postinor (nu ca era sigur ceva.. dar eu sunt mai panicata de felul meu.. si am zis sa fiu sigura) ... si a venit si menstruatia la 1 saptamana dupa ce luasem postinor; cu 2 sau 3 saptamani intarziere.

Dupa acea data nu a mai venit 6 luni!!! la doctor nu am fost... nefiind in tara, e fooooarte scump, si sincer ma gandeam ca e de la pastile si am zis hai ca mai astept un pic .. mai astept, pana se regleaza organismul. Intr-un final nu s-a reglat singur.. si in martie cand am ajuns in romania primul lucru a fost sa ma duc la ginecolog. Am facut eco unde am descoperit ca facusem polichisturi pe ovarul drept. Doamna doctor zicea ca nu se poate ca de la yasmin sa am problemele astea.. dar eu in continuare cred ca de la ele mi-au aparut toate problemele... (nu este deloc sanatos sa nu ai 6 luni menstra.. si probabil de aceea s-au format chisturile... ahhh am uitat sa spun.. plus ca in aceste 6 luni m-am ingrasat 17-18 kg!!!--> hormonii mei, saracii sunt dati peste cap!!)

din pacate pentru a nu lua duphaston -care tot hormoni sunt- dar contin o cantitate mai mare decat yasmin... pentru a-mi porni menstruatia si pentru chisturi trebuie sa iau din nou anticonceptionale.. pe o perioada de 3 luni... :(

oricum.. o data ce termin cu ele, nu mai vreau sa aud in viata mea de asa ceva!!!! bine nu au cum sa faca, mai ales la fetele care nu au probleme cu dereglari hormonale, si prin urmare nu necesita o doza suplimentara de hormoni, care sunt pe deasupra si artificiali!!!

asa ca sincer nu recomand la nimeni anticonceptionale!!! (pacat ca eram destul de mica cand le-am inceput si nu m-am gandit foarte bine la consecinte!!)
dead_doll
Postat pe 19 Aprilie 2009 12:04
eu iau yasmin de vreo 3 ani, la recomandarea medicului. m-am ingrasat un pic la inceput, dar nu mult. acum vre-un an, am vrut sa intrerup, dar m-am ingrasat incredibil de tare. am ceva probleme cu memoria, insa nu cred ca e de la ele. acum sincer, ma tem sa intrerup, ca sa nu ma ingras din nou.
druidi
Postat pe 3 Noiembrie 2009 09:12
Buna ! Eu am luat RIGEVIDON acum vreo 10 ani timp de 3 ani si la sase luni dupa ce le-am intrerupt am ramas insarcinata dupa ce am nascut si nu am mai alaptat am luat cred ca Microginon dar mi-a fost fff rau le-am luat la recomandarea dr ginecolog .Atunci m-am hotarat sa iau din nou rigevidon si mi-a fost ff bine le-am intrerupt ca sa fac un copil si dupa 1 an am ramas insarcinata am pierdut sarcina la 3 luni si dupa analize dr mi-a recomandat CARISSA de la care mi-a fost din nou fff rau stari de voma , m-am ingrasat putin si am renuntat si am inceput sa iau marvelon care e asemanator cu rigevidon am intrerupt dupa 2 ani sa fac alt bebe si de 11 luni nu iau nimic si tocmai mi-am facut niste analize sa vad ce se intampla de nu raman insarcinata pot sa spun ca imediat ce le-am intrerupt au inceput problemele dureri mari de burta in fiecare luna dupa ciclu deci eu zic ca mi-au facut bine cat le-am luat astazi merg la control sunt curioasa sa vad ce imi spune pe curand
mire35
Postat pe 4 Noiembrie 2009 13:10
De la: analarisa2, la data 2009-01-26 14:36:13Contraceptivele au efecte doar pentru perioada in care le iei. De aceea daca uiti sa iei una intr-o zi esti predispusa sa ramai insarcinata. Nu cred ca au efecte dupa ce incetezi sa le mai iei. Eu am intrerupt vontraceptivele si in luna urmatoare am ramas insarcinata si am nascut o fetita supersanatoasa si frumoasa. De aceea nu cred ca au efecte dupa ce incetezi sa le mai iei. Cat despre faptul ca sunt luate o perioada lunga de timp, au efecte secundare, chiar nu stiu, dar si eu mi-am pus aceasta problema. Daca cineva stie concret un efect secundar datorat intrebuintarii indelungate a contraceptivului, sa posteze un comentariu....sunt atre curioasa. Merci




Efctele secundare, nu sunt obligatoriu sa fie vizibile,pe parcus insa(ani),se produc modificari hormonale in organism, care la randul lor produc boli.
Pentru ca, sunteti fete tinere, va sfatuiesc sa mergeti la endocrinolog si sa cereti sa vi se faca determinari hormonale si functie de rezultate ti se va prescrie medicatia.Anticonceptionalele pot fi periculoase in timp deoarece sunt; sinteza=cimic+toxine,hormoni care pot fi nepotriviti cu organismul tau. Fiecare om are particularitatile lui, ce tie iti face bine, mie poate sa-mi faca rau.
dorina27
Postat pe 9 Decembrie 2009 08:12
De la: atelizel, la data 2008-10-16 11:23:16eu am luat anticonceptionale mult timp, vre-o 10 ani, cu pauze, de vre-o 3 ani, cand am dorit un copil. Acum am tromboflebita. La 35 de ani, fara alte cauze posibile. Asa ca, aveti mare grija, mergeti mereu la doctor pentru anlize. Cat timp am luat a fost super. As lua in continuare, dar nu mai am voie. Eu inca nu sunt convinsa ca a fost din cauza anticonceptionalelor, dar asta a fost explicatia medicilor. Acum iau o pastila pe zi, la aceeasi ora, dar de trombostop. Pentru a topi chegul care mi-a infundat vena.

eu am o prietena care are 30ani si are trombflebita si nu a luat nici macar o pastila de anticonceptionale deci nu treb sa dam vina pe ac pt tot ce ni se intampla.Cumnata mea are 31 ani si ia ac de la 20 dintre care 5 ani si-a facut injectii cu hormoni iar acum merge pe diane 35 si nu are nici cea mai mica senzatie de rau ,i se maresc un pic sanii cand le ia iar cand face pauza revin la normal.Doar de la injectiile cu hormoni s-a ales cu un pic mai mult par pe ea.Mai am o prietena care a luat 6 ani microgynon si nu a simtit nimic in timpul asta dar cand s-a hotarat sa faca bebe a renuntat si s-a ingrasat 15 kg rapid.Mai am o prietena care fol marvelon de 2 ani si nu are nimic iar sora mea fol vechile rigevidon si nu are nici o senzatie incomoda,e ca si cand nu ar lua,exceptand ca se simte bn cand ii vine cm chiar iar i-am spus cum are curaj sa le ia cand sunt asa de vechi iar eu am luat o data in viata mea prin toamna yaz pe care am dat 50 lei si toata luna cat le-am luat mi-a fost rau,am avut insomnii in fiec seara,agitatie,nervozitate,greata,sangerari zilnic putin dar erau,ma umplusem de cosuri ,dureri groaznice de ovare si nu am putut sa le intrerup ca mi-ar fi venit iar cm.Stiu ca sunt sintetice dar consider ca sunt bune daca organismul nu produce suficienti hormoni sau sunt pb de natura hormonala dar numai in acest caz.Stiu ca este cea mai usoara solutie ac , la indemana si mai ieftina si eu ma confrunt cu aceasta situatie ,am o fetita de 2 ani doar ce m-am intors la munca si nu vreau sa raman insarcinata si totusi daca analizele spun ca suntem bn,ca organismul are tot ce-i treb iar noi vrem sa le fol ca ac ,ce facem,ce luam?cu toate ca majoritatea contin aceiasi hormoni dc la unele apar reactii iar la altele nu?eu am luat ac u cel mai scazut continut de hormoni de ex si mi-au facut rau.
alina_24
Postat pe 9 Decembrie 2009 08:30
De la: , la data 2008-12-17 12:15:31Este iposibil sã nu aparã efecte secundare în urma administrãrii anitconceptionalelor. Eu nu am luat niciodatã ºi nici nu voi lua vreodatã aºa ceva. Folosesc metoda calendarului ºi nu am rãmas însãrcinatã. E un mare risc sã înghiti atâtea pastile...ªi o mare naivitate sã crezi cã dacã sunt recomandate de medic, nu vor avea efecte. Aveþi grijã de voi!!!

Fol met calendarului cand ai menstruatia regulata dar cand nu,ce faci?
alina_24
Postat pe 9 Decembrie 2009 08:46
Aly_na: "Stiu ca sunt sintetice dar consider ca sunt bune daca organismul nu produce suficienti hormoni sau sunt pb de natura hormonala dar numai in acest caz"
Dupa parerea mea, toate aceste anticonceptionale sunt TOXICE, nu au legatura cu hormonii naturali (puteti citi la
http://www.euvita.ro/HORMONI%20NATURALI%20vs%20HORMONI%20SINTETICI.pdf
care sunt diferentele de formula chimica). Daca organismul are deficit hormonal, inseamna ca trebuie sa studiem cauzele acestui deficit si sa le reglam prin metode naturale. Dar ce te faci daca exista exces hormonal (valabil la 95% din femei) ? Mai pui ceva in plus ?
In articolul sus mentionat sunt prezentate cateva riscuri de boli cardiovasculare: tromboflebita este comuna la 50-75% din femeile ce iau antic., dar cititi si despre restul ... ca acolo este mai tragic !
Ma ref. si la cresterea riscului de C la san - vezi Aly_na, cumnata ta poate evolua spre asa ceva, daca zici ca i se maresc "un pic" sanii - toata aceasta stimulare si (poate) inflamatie lasa niste urme ... care se vor vedea probabil dupa 40 - 45 de ani !
Gia Corina - in cazul ovarelor polichistice (PCOS), corpul femeii are o secretie anormala de testosteron - din aceasta cauza, suplimentarea estrogenilor poate sa dea rezultate de moment. Problema este ce vei face daca vei dori copil si ce vei face dupa 40-45 ani. Poate nu stii, dar PCOS-ul creste riscul de obezitate, diabet, cancer etc ... si trebuie urmat ALT FEL de tratament care sa regleze natural testosteronul si sa scada toate aceste riscuri !
Stiti, fetelor, poate ca ar trebui sa va ganditi ca trebuie SA TRAITI BINE (de-adevaratelea !) si dupa 30 ani, dupa 40, dupa 50 .... CORPUL IL AVEM PT. O VIATA, nu este o masina pe care sa o poti schimba la cativa ani, asa cum vrei ...!
dusa
Postat pe 9 Decembrie 2009 09:53

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
inselata 48 De la: pickard 2 Noiembrie 2010 06:43
hepatita 7 De la: tasa 19 August 2009 18:28
sarcina 3 De la: olteancristinamaria 1 Martie 2010 15:18
IMPORTANT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 2 De la: office_salinasusesi_ro 13 Aprilie 2010 15:38
imi doresc un bebe 13 De la: ene_m_gabriel 18 Decembrie 2009 17:31