Setari Cookie-uri

cat de toxice sunt contraceptivele?

eu am citit intr-o carte de farmacologie detaliate si efectele adverse ale anticonceptioonalelor, descrise la un nivel mult mai amanuntit decat auzim noi prin reviste sau de la medici, as aca m-am ingrozit. nu numai ca pe timp scurt ma fac sa ma simt rau, insa... sunt neplaceri si pe termen lung. Voua v-a fost rau de la ele la inceput? ca mie da... ameteli, capacitate de memorare slaba, uitam de la mana pan' la gura, ameteli, irascibilitate... cine ia de mai mult timp anticonceptionale? cum va simtiti dupa ele?
dibu_iulia
Postat pe 21 August 2008 12:14
eu iau de ceva timp,de vreo 2 ani jumate, la recomandarea medicului si nu m am ingrasat, nu mi a fost rau , ma simt la fel cum eram si inainte...presuspun k, atunci cand medicul iti recomanda, dupa ce ai facut analizele hormonale si altele , nu ai cum sa te simti aiurea...poate doare daca sunt unele care nu ti se potrivesc.
oanagri
Postat pe 2 Septembrie 2008 17:53
Sunt de acord...si eu atunci cand am luat contraceptive proate m-am simtit ingrozitor, dar e foarte important sa iti faci analize si sa iei ceea ce iti recomanda medicul si garantez ca te poti simti mult mai bine ca de obicei: iti cresc sanii, sunt mai fermi, nu ai dureri la menstruatie, nici nu simti ca esti in perioada cea mai proasta...etc Bafta si sanatate
women_power
Postat pe 24 Septembrie 2008 15:42
salut. si eu iau anticonceptionale de vreo patru ani si nu mi-a fost niciodata rau de la ele. nu am avut dureri de cap, ameteli si nu m-am ingrasat din contra pot spune ca am slabit dar nu cred ca asta a fost cauza. Cei drept nu le-am luat de capul meu, la recomandarea doctorului care mi-a pus diverse intrebari legate de starea de sanatate a mea si a familiei.
gambrel
Postat pe 8 Octombrie 2008 20:55
buna. daca tu locuiesti in bucuresti, banuiesc ca si dr tau ginecolog este tot de aici. rugamintea mea este sa imi dai si mie un mail cu datele de contact ale respectivlui dr. am mare nevoie de un dr bun si as aprecia mult. dresa mea de mail este: kryss822000@yahoo.com. iti multumesc anticipat. cristina
kristina_munteanu
Postat pe 11 Octombrie 2008 10:44
eu am luat anticonceptionale mult timp, vre-o 10 ani, cu pauze, de vre-o 3 ani, cand am dorit un copil. Acum am tromboflebita. La 35 de ani, fara alte cauze posibile. Asa ca, aveti mare grija, mergeti mereu la doctor pentru anlize. Cat timp am luat a fost super. As lua in continuare, dar nu mai am voie. Eu inca nu sunt convinsa ca a fost din cauza anticonceptionalelor, dar asta a fost explicatia medicilor. Acum iau o pastila pe zi, la aceeasi ora, dar de trombostop. Pentru a topi chegul care mi-a infundat vena.
atelizel
Postat pe 16 Octombrie 2008 11:23
eu am auzit ca dak se iau anticonceptionale timp de 5 ani la rand va rezulta infertilitate permanenta....voi?
glumeataa
Postat pe 11 Noiembrie 2008 21:14
Nu este adevarat. Eu am facut un copil, dupa vre-o 7 ani de rigevidon.
atelizel
Postat pe 13 Noiembrie 2008 13:16
Pentru Atelizel:
Si eu sunt convinsa ca ai facut tromboflebita profunda din cauza anticonceptionalelor. Este unul dintre principalele riscuri, daca nu kiar cel mai mare. As vrea sa te intreb ce fel de pastile ai luat, daca nu te deranjeaza. Stiu ca anticonceptionalele de ultima generatie au concentratii foarte mici de hormoni si, in plus, cred ca acest lucru li se intampla, de regula, celor care au o anumita predispozitie pentru aceasta problema. Medicii ginecologi aleg sa dea anticonceptionale oricui, orbeste, fara sa trimita pacienta, mai intai, la un endocrinolog, fara sa-i faca niste analize care, desi costa, ar putea spune multe. Sunt femei care nu vor sau nu-si permit sa faca analizele astea, dar eu, de exemplu, as face orice ca sa am siguranta ca nu voi face vreodata tromboflebita profunda fiindca am luat contraceptive un an de zile si am trait in fiecare zi cu teama.
panaitclaudia
Postat pe 20 Noiembrie 2008 15:21
Am luat si eu anticonceptionale, e drept ca nu m-am ingrasat de la ele, menstruatia dura mai putin si nu era dureroasa...dar...am avut si efecte secundare neplacute, ca de exemplu: scaderea libidoului (n-aveam chef deloc, niciodata; dupa ce am oprit pastilele s-a rezolvat problema), a inceput sa imi cada foarte rau parul, eram mai tot timpul nervoasa, din cand in cand faceam candidoza, ceva probleme cu ficatul....Asa ca am decis sa le intrerup de tot. Fiecare organism reactioneaza in alt fel. Eu am incercat cu Yasmine (de la care am avut niste dureri de cap groaznice) si cu Logest - ambele la indicatia medicului (e drept, fara analize) si cu nici unul din ele nu m-am simitit bine.
ralucutza77
Postat pe 17 Decembrie 2008 09:47
Este iposibil sã nu aparã efecte secundare în urma administrãrii anitconceptionalelor. Eu nu am luat niciodatã ºi nici nu voi lua vreodatã aºa ceva. Folosesc metoda calendarului ºi nu am rãmas însãrcinatã. E un mare risc sã înghiti atâtea pastile...ªi o mare naivitate sã crezi cã dacã sunt recomandate de medic, nu vor avea efecte. Aveþi grijã de voi!!!
Dayaana
Postat pe 17 Decembrie 2008 12:15
Pentru panaitclaudia,
Am luat rigevidon, apoi triregol. Dupa ce am nascut, in urma cu 5 ani jumate, am luat ceva de la planing, care mergea si in timpul alaptarii, apoi am luat cateva luni Diane 35 si in ultimii ani am luat yasmine, care au intr-adevar cea mai mica concentratie de hormoni. Daca aveam sau nu predispozitie, nu pot sa aflu decat atunci cand nu voi mai face tratament anticoagulant. Daca voi avea norocul asta, pt ca 20% din cazuri nu se vindeca toata viata, depinde cat de bine reactioneaza organismul la tratament. E vorba de niste analize de sange, care nu se pot face decat la Fundeni si nu se pot face in timpul tratamentului.
atelizel
Postat pe 18 Decembrie 2008 12:01
eu am luat anticonceptionale prescrise de medic timp de apraope 2 ani de zile, fara intrerupere.Nu m.am ingrasat de la ele, ciclul mi.a venit regulat insa asta toamna m/am hoatrat sa renunt la ele deoarece imi doresc foarte mult un copil.in momentul in care le/am lasat vreo luna de zile dupa aceea mi/a fost rau, am vomitat,in fine a fost nasol tare.Am fost la doctor si mi, a zis ca de multe ori femeile au aceste siptome, dupa ce iau o perioada mai lunga de timp anticonceptionale, pentru ca , nu stiu sa explic in termeni medicali,se curata organismul de ele.De aceea este indicat ca 6 luni dupa ce te/ai oprit din anticonceptionale, sa faci tot posibilul sa nu ramai insarcinata.
mirelamuresan
Postat pe 22 Ianuarie 2009 17:12
Am luat si eu Jeanine timp de 3 ani de zile,acum le-am intrerupt 4 luni ca nu-i prietenul acasa si n-am avut probleme de la ele,am si fost la planning familial si am facut un control mai amanuntit.Am citit undeva pe net ca poti face si candidoza de la folosirea lor pe termen mai lung...Sterilet eu nu pot sa-mi pun iar celelalte metode despre care am citit nu's diponibile in Romania si cu prezervativ cand ai o relatie stabila si incredere ca partenerul nu mai umbla chiar nu are rost.A folosit cineva "ovule" de genu' ContaceptM? pt cele care se duc la medic :D sanatatea e pe primul loc
nobody_kudika
Postat pe 26 Ianuarie 2009 06:15
Pt Corinela: Tu folosesti metoda calendarului?asta o folosea mama si inca o mai foloseste cred,dar are 50 de ani. Sunt nerabdatoare sa apara contraceptivele pt barbati are cineva detalii?
nobody_kudika
Postat pe 26 Ianuarie 2009 06:18
Atelizel, fumai in timp ce luai anticonceptionalele? E una dintre efectele secundare ale acestor pilule asociate cu fumatul......
Sanatate multa, sa speram ca va trece tromboflebita ta.
cristinalelia
Postat pe 26 Ianuarie 2009 07:37
ce analize mai exact trebuiesc facute, pentru a vedea ce fel de anticoncep. ar fi potrivite ?
CreatzaMonn
Postat pe 26 Ianuarie 2009 08:39
Eu iau anticonceptionale de cca 15 ani (am 33) dar nu m-am simtit rau de la ele...nici nu m-am ingrasat. E adevarat ca am luat numai prescrise de medic. Daca am avut ceva pbl (am ramas cu niste noduli dupa alaptare) mi le-a schimbat...probabil in functie de concentratia hormonala din ele sau...habar n-am. Dar a facut in asa fel incat sa vina in intampinarea pbl. mele.
Dupa nasteri, in perioada alaptarii am facut si injectabile...tot fara probleme.
Nu stiu ce pot sa spun: ori esti f sensibila....ori nu de la pilule iti este rau
Sanatate multa!!!
cora75
Postat pe 26 Ianuarie 2009 09:15
analizele ti se recomnada de la doctor. el e cel care decide daca poti lua anticonceptionale si de care. eu iau karissa de aproape un an, are un continut mic de hormoni si n-am avut probleme de la ele. ma simt foarte bine si nici cu libidoul nu am probleme. eu cred ca depinde de doctor... si de clinica...

bafta multa!
ginny28
Postat pe 26 Ianuarie 2009 09:16
frumuselul germania....eu am luat anticonceptionale pe termen lung, cum am scris mai sus, iar cand am vrut bebe, am intrerupt pur si simplu si am ramas insarcinata luna imediat urmatoare. A doua oara s-a intamplat sa raman nu prima, ci a doua luna de cand le-am oprit.
In prezent ma pot lauda cu 2 baieti super sanatosi si zdraveni si....n-am avut niciun fel de pbl care ar fi putut fi cauzata de faptul ca intre intreruperea anticonceptionalelor si graviditate n-am facut nicio pauza.
Medicul a fost alaturi de mine si....n-am primit niciun sfat de genul asta. ( Si am avut un super medic!!!)
cora75
Postat pe 26 Ianuarie 2009 09:21
buna fetelor, am si eu o intrebare, am auzit ca dupa ce intrerupi tratamentul cu anticonceptionale ramai insarcinata foarte repede, este adevarat?
gradi07
Postat pe 26 Ianuarie 2009 09:28
Analizele cele mai potrivite ti le recomanda medicul endocrinolog...eu de ex am facut testosteron si DHEA's..in urma rezultatelor mi-a fost prescris Yasmin,pe care il iau lunar de 3 ani si cu care ma simt excelent...bafta multa si nu uitati ca singura parere care conteaza este cea a unui medic specialist...
catalina_ifrim2004
Postat pe 26 Ianuarie 2009 10:35
aveti mare grija cu aceste contraceptive ! niciodata nu stii ce reactii adverse au! lui "X" poate ii face bine dar tie nu se stie cu toate analizele.Ganditi-va ca sunt femei care au luat contraceptive pana in jur de 30-35 de ani si au zis gata acum pot sa fac si eu un copil si acum sunt sterile!Sau patesc ca doamna de mai sus si fac complicatii la inima!sincer cred ca cea mai sigura metoda de contraceptie este prezervativul chiar daca pe ei nu-i incanta ideea! aveti grija de voi!
katzyela
Postat pe 26 Ianuarie 2009 10:40
Dragutza, este normal sa dauneze in timp...k de altfel toate pastilele, fac bine pe o parte iar pe cealalta dauneaza...eu iau de aproape 2 ani, bineinteles cu intrerupere odata la 6 luni-1 an si nu m-am simtit rau deloc, nu m-a afectat in nici un fel, nu m-am ingrasat, nu m-am umplut de par(cum spun altele) deci, nu s-a intamplat nimic!!! Acum depinde si de fiecare organism cum asimileaza si bineinteles, depinde de pastile!!!

O zi frumoasa
swett_shadow_healthy
Postat pe 26 Ianuarie 2009 11:36
De la: adina_evol, la data 2009-01-26 06:15:45Am luat si eu Jeanine timp de 3 ani de zile,acum le-am intrerupt 4 luni ca nu-i prietenul acasa si n-am avut probleme de la ele,am si fost la planning familial si am facut un control mai amanuntit.Am citit undeva pe net ca poti face si candidoza de la folosirea lor pe termen mai lung...Sterilet eu nu pot sa-mi pun iar celelalte metode despre care am citit nu's diponibile in Romania si cu prezervativ cand ai o relatie stabila si incredere ca partenerul nu mai umbla chiar nu are rost.A folosit cineva "ovule" de genu' ContaceptM? pt cele care se duc la medic :D sanatatea e pe primul loc


buna, eu am folosit contracept M si a fost super, cam o luna le-am folosit si sunt foarte sigure, acum doctora mea mi-a recomandat PHARMATEX, se gasesc sub 3 forme - ovule - comprimate - si crema - crema este cea care iti ofera cea mai mare protectie, in jur de 11 ore, azi ma duc sa-mi cumpar si eu, pt ca de anticonceptionale orale nu mai vreau sa aud toata viatza.
lorelay21
Postat pe 26 Ianuarie 2009 11:46
pt adina evol--------- eu folosesc ovule (contarceptive) Pharmatex de 4 luni , sunt foarte bune, nu am avut nici un fel de probleme. Prima data am inceput cu Contaraceptive Mercilon date de doctor ginecolog, mi-a fost tare rau de la ele :luare in greutate , tensiune mare la nivelul sanilor, stari de voma , dereglare de menstra (17 zile ) , am fost la doctor si am zis ce am patit si am zis ca as vrea sa incep cu ovule , mi-a dat OK-iul si de atunci e super !


Multa sanatate tuturor !
ralus
Postat pe 26 Ianuarie 2009 11:48
eu am folosit yasmin pe o perioada de 7 luni. intr-adevar nu mai aveam dureri foarte mari in perioada menstruala, dar am inceput sa am alte reactii. nu mai puteam sa mananc nimic si aveam senzatii de voma de la orice. am incetat tratamentul, desi l-am facut la recomandarea medicului. nu stiu ce sa mai iau acum, pt ca am niste dureri ingrozitoare cand sunt la ciclu.
Gabriela_Cristina2
Postat pe 26 Ianuarie 2009 12:35
eu am 25 de ani si de 2 ani ma tratez de tromboflebita...provocata din cauza contraceptivelor..luam atunci diane 35 la recomandarea medicului
recomandarile medicilor sunt apa de ploaie..se uita la pacienta si recomanda.,..nu fac analize si o serie de teste cum ar trebuie....acum nu mai pot folosi contraceptive toata viata si urmez tratament cu anticoagulante care mi-a dereglat intregul sistem
asa ca fetelor aveti grija
adriana0814
Postat pe 26 Ianuarie 2009 12:43
De la: adina_evol, la data 2009-01-26 06:18:03Pt Corinela: Tu folosesti metoda calendarului?asta o folosea mama si inca o mai foloseste cred,dar are 50 de ani. Sunt nerabdatoare sa apara contraceptivele pt barbati are cineva detalii?



Draga mea, folosesc aceasta metoda impreuna cu prezervativul. Niciodata nu voi inghiti pastile anticonceptionale!!! Femeile nu si dau seama de riscuri care sunt pe termen lung. Se trezesc bolnave la 50 de ani si atunci? Si care i problema ca aceea si metoda o folosea mama si bunica? Pariez ca nici una nici cealalata nu au facut cancer sau altfel de boala. Sau suntem prea moderni pentru sanatate...Care crezi ca sunt cauzele atator cazuri de cancer la san si de col uterin dar nu numai? Cele mai multe la sfarsitul secolului 20? De ce? Pentru ca ne am postmodernizat si inghitim tot ce ne prescrie medicul. Nimeni nu e interesat de sanatatea ta daca nu esti tu!!!! Numai bine!
Dayaana
Postat pe 26 Ianuarie 2009 14:09
Contraceptivele au efecte doar pentru perioada in care le iei. De aceea daca uiti sa iei una intr-o zi esti predispusa sa ramai insarcinata. Nu cred ca au efecte dupa ce incetezi sa le mai iei. Eu am intrerupt vontraceptivele si in luna urmatoare am ramas insarcinata si am nascut o fetita supersanatoasa si frumoasa. De aceea nu cred ca au efecte dupa ce incetezi sa le mai iei. Cat despre faptul ca sunt luate o perioada lunga de timp, au efecte secundare, chiar nu stiu, dar si eu mi-am pus aceasta problema. Daca cineva stie concret un efect secundar datorat intrebuintarii indelungate a contraceptivului, sa posteze un comentariu....sunt atre curioasa. Merci
analarisa2
Postat pe 26 Ianuarie 2009 14:36

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Nasterea prematura poate fi evaluata 3 De la: AndaBB 13 August 2010 15:08
Endometrioza vs Rana pe col 7 De la: ioanabobocea 23 Octombrie 2009 09:58
Pana cand vom mai rezista???? La prostia mediatizata? 29 De la: fata 29 Ianuarie 2010 12:26
asimetrie sani 3 De la: healthy006288 4 Noiembrie 2009 14:50
hepatita B 20 De la: petty_healthy 12 Octombrie 2013 20:10