Setari Cookie-uri

Negii genitali si HPV-ul

AVETI GRIJA FRATILOR!!!!
HPV este o boala dermatologica/cutanata, cu peste 150 de tulpini diferite descoperite pana in prezent, avand si o varianta GENITALA; 90% din populatia globului are o forma sau alta de HPV! Virus HPV- se manifesta prin excrescente in diferite zone ale corpului, codiloame sau veruci.
Infectia cu HPV este cea mai comuna boala cu transmitere sexuala de origine virala, atingand actualmente adevarate proportii epidemice, aparand 500 000 de cazuri noi anual, si determinand cca 300 000 de decese. Prevalenta la adultii tineri este de 20-50%. Actualmente, este recunoscuta ca o adevarata problema de sanatate pu-blica, deoarece este o boala cu transmitere sexuala, dar mai ales pentru ca este un factor decisiv in patogeneza cancerului cervical la femei.

Informatii oferite de:
1- dr. Tatiana Carata-Dejoianu - medic specialist medicina generala si epidemiologie - Centrul de Diagnostic si Tratament "Dr. Victor Babes"
2- dr. Ciprian Pop-Began - specialist Obstetrica ginecologie -Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu
3- Dr. Benedict Ancar, medic specialist obstetrica-ginecologie, Centrul Medical Medsana
4- Dr. Anca Popa, medic specialist obstetrica-ginecologie, Centrul Medical Medsana
5- Dr. Radu Botgros, medic specialist boli infectioase
6- Dr. Mihaela Bernevig - Medic specialist obstetrica-ginecologie
7- prof.univ.dr. Mircea Onofriescu, medic primar la Spitalul de Obstetricã Ginecologie iasi

I: "Este posibil ca vegetatile vaginale (negi vaginali) sa fie contractate pe alte cai in afara celor sexuale? Prezenta unui tip de HPV presupune neaparat o cale de transmitere sexuala? Daca de 17 ani am un singur partener, inseamna ca trebuie sa-mi pun intrebari privind fidelitatea lui?"

R: In ceea ce priveste vegetatiile vaginale, care sunt produse de anumite tulpini HPV (Human Papiloma Virus), pentru ca infectia sa se transmita, este nevoie de un contact intim cu o persoana afectata, cel putin de un contact cu pielea din zona genitala a persoanei infectate.

Din cate se cunosc din studii, la ora actuala la nivel mondial, 99,9 % din cazurile de HPV genital sunt cu transmitere exclusiv sexuala. 0,1% sunt puse sub semnul intrebarii in ceea ce priveste transmiterea de la mama la fiica, dar cam atat! (dr. specialist Benedict Ancar)



- Depistarea si genotiparea precoce a infectiei genitale cu Human Papilloma Virus (HPV) este o modalitate eficienta de prevenire a cancerului de col uterin. Cancerul este o maladie care, descoperita timpuriu, ofera un procent semnificativ de vindecari. Rata de mortalitate datorata cancerului de col uterin a scazut in ultimii ani in tarile dezvoltate.



- Testul Papanicolau poate detecta celulele precancerigene si cancerigene la nivel cervical, dar acesta nu este neaparat elocvent pentru o suspiciune de infecatare cu HPV. Testarea HPV (ADN) la femei, urmat de un nou control medical atent este singurul care va determina prezenta virusului si genotiparea acestuia.



- Infectia cu Human Papilloma Virus (HPV) este cea mai cunoscuta infectie virala cu transmitere exclusiv sexuala. Este transmis prin contact genital (sex vaginal, oral si anal) si de asemeni prin contact tegumentar - se poate transmite si prin simplul contact al pielii din zona pubiana (de aceea prezevativul nu ofera o protectie). Se estimeaza ca cel putin 50 % dintre adultii activi sexual au avut o infectie cu HPV. Dobandirea infectiei cu HPV este strans legata de comportamentul sexual. Frecventa infectiei cu HPV creste cu numarul de parteneri sexuali si cu debutul timpuriu al activitatii sexuale. Femeile care lucreaza ca prostituate si au mai multi parteneri sunt expuse unui risc major de infectare cu HPV. Acidul dezoxiribonucleic (ADN) al HPV a fost evidentiat la 1,8 % dintre femeile active sexual in populatia generala si la 15,8 % din prostituate, arata un studiu realizat recent in Spania.



- Mai mult de 40 dintre cei peste 150 de virusi HPV sunt transmisibili pe cale sexuala si pot infecta zona genitala atat a barbatului cat si a femeii, inclusiv pielea penisului, vulva (zona din exteriorul vaginului) sau chiar anusul. Tipurile de HPV care infecteaza zona genitala sunt transmise doar prin contact genital/intim. Majoritatea infectiilor cu HPV nu prezinta simptome si, de aceea, multe persoane nu stiu ca sunt infectate si totusi acestia pot transmite virusul si partenerului sexual. Virusul „traieste” in pielea sau membrana mucoasei si, de regula, nu cauzeaza nici un simptom. Pentru fiecare tip de infectie cu HPV medicul va decide ce tratament se potriveste cel mai bine tipului de HPV existent atat pentru femeie cat si pentru parener. Nu exista teste de genotipare fidele HPV pentru barbati. Se recomanda insa o peniscopie si de asemenea, un tipaj HPV. Genotipare exacta se face doar ca urmare a testelor partenerei.



- Perioada de incubatie a virusului Human Papilloma este cuprinsa intre 2 saptamani si 9 luni. Uneori exista cazuri care devin contagioase chiar si dupa 18 luni de la infectare.



- Boala incepe sa se manifeste mai tarziu. Probabilitatea ca partenerul - de multe ori fara simptome - sa se fi infectat mult mai demult, inainte de aparitia simptomelor la femeie, este foarte ridicata. Chiar si in conditiile in care este folosit prezervativul, sansele de infectie sunt extrem mari, chiar si prin simpla atingere cutanata.

- Afectiunea este serioasa, mai ales daca este cu tulpina virala cu oncogenicitate crescuta (adica, in timp, ani de zile, poate da modificari celulare care sa duca la cancer).



- Nu toata lumea care are virusul va avea si negi vizibili. Acesti negi pot aparea si intr-o forma putin crescuta, pot fi plati sau greu vizibili pentru a face diferenta fata de pielea normala. Anumite tipuri de negi genitali sunt atat de mici incat sunt aproape imposibil de detectat cu ochiul liber chiar si pentru un medic cu experienta. Acesti negi sunt numiti "HPV subclinic". Aceasta inseamna ca o persoana poate fi infectata fara sa stie ca are tipul sau tipurile de HPV care cauzeaza aparitia negilor. O examinare completa pentru HPV include o parcurgere sumara a istoricului sexual cronologic pentru determinarea posibililor suspecti si examinarea tuturor simptomelor ce ar fi putut fi prezente.



- Pentru moment nu exista un tratament care sa vindece complet HPV. Odata infectat, virusul poate ramane in organismul tau pentru totdeauna. Tratarea negilor in sine poate reduce riscul transmiterii catre alti parteneri care nu au mai fost expusi tipului de HPV pe care il porti.

Faptul ca aveti cest virus nu semnifica ca veti face cancer ci doar ca aveti un risc mai mare de a face cancer de col uterin la un moment dat in viata, decat alte femei care nu au infectia cu acest virus (daca aveti unul din tipurile de HPV high risk).



- Cancerul colului uterin este considerat consecinta intarziata a infectiei cu HPV transmisa pe cale sexuala. Aproximativ 40 % din leziunile preinvazive netratate degenereaza in cancer invaziv intr-o perioada medie de circa zece ani.

- Detectia ADN-HPV (high-low risks) este o modalitate superioara testarii serologice. Pe de alta parte, exista si infectii inaparente cu virusuri Papilloma Uman (fara vegetatii), caz in care virusul este transmisibil, in special la barbati. Acestia sunt numiti chiar purtatori aparent "sanatosi"

- Infectia se manifesta in general prin aparitia unor leziuni carnoase (veruci ) in zonele genitale - vulva, penis, perineu, anus - de culoare gri, roz sau rosu viu, de consistenta moale. Aceste veruci nu sunt intotdeauna vizibile. Uneori sunt foarte mici sau sunt situate in zone inaccesibile vederii si astfel persoana infectata nu este constienta de faptul ca este infectata si ca poate transmite infectia.

- Tratamentul consta in: badijonale cu Acidul tricloracetic de 1-2 ori pe saptamana, badijonaje locale cu Podofilotoxina (cu efecte locale iritative mai reduse decat ale Podofilinei) - aplicabil la domiciliu de catre pacient (2 aplicatii pe zi, 3 zile pe saptamana), aplicarea locala a unor substante, crioterapie cu azot lichid o data la 1-2 saptamani, electrocauterizare, folosirea bisturiului electric, excizia chirurgicala, excizia cu laser CO2, tratamente adjuvante de stimulare a imunitatii si, obligatoriu, abstinenta sexuala. Acestea se stabilesc de catre medicul de specialitate in functie de tulpinile de HPV cu care ati fost ifectat. Terapia cu laser este foarte scumpa si in general nu este disponibila in cadrul oricarei clinici.



- Ambii parteneri trebuie sa fie examinati si tratati concomitent, evitandu-se astfel reinfectarea reciproca, si sa existe o permanenta si prelungita supraveghere medicala in timpul si dupa tratament, evitandu-se astfel recidivele.

Tratamentul poate dura de la cateva luni la ani...!



- Pentru ca la barbati infectia cu papiloma virus nu presupune riscuri si nu se poate depista atat de usor, acestia sunt considerti de multe ori purtatori sanatosi si trebuie sa se trateze in functie de genotiparea partenerei. In cazul in care au existat mai multe partenere, diagnosticarea tuturor tulpinilor este extrem de dificila.



- Atat la femeie cat si la barbat, in general, diagnosticul se pune printr-un examen clinic. Dar exista si cazuri in care este necesara o confirmare data de teste de laborator pentru a elimina alte aspecte patologice si pentru a diferentia tipurile de afectiuni. Aceastea se fac prin colposcopie (la femei) cu sau fara biopsie si completate de uretroscopie (la barbati).



- Reducerea riscurilor aparitiei HPV - cea mai sigura metoda de a elimina posibilitatea infectarii sau reinfectarii cu HPV este abstinenta. Pentru cei ce aleg sa fie activi din punct de vedere sexual, o relatie de lunga durata, monogama, cu un partener monogam si neinfectat este cea mai buna metoda de a preveni infectia genitala cu HPV. Oricum, este greu de determinat daca un partener cu o viata sexuala activa in trecut este infectat in prezent. Femeia este cea care poate face teste dupa o perioada de timp suficient de lunga pentru a verifica existenta acestui virus si la partener.



- De curand s-a descoperit un vaccin pentru cateva dintre tulpinile de HPV periculoase. Vaccinul este aproape 100% eficient. Studii clinice au demonstrat ca Gardasil, aprobat doar pentru femeile cu varste cuprinse intre 9 si 26 de ani si recomandat in special pentru fetele de 11-12 ani, este eficient 99%, oferind protectie impotriva a patru tulpini a virusului HPV. Insa vaccinarea se poate face si femeilor mature care nu au fost depistate ca fiind infectate cu acele tulpini.
Cele patru tulpini ale virusului sunt legate de cele mai multe cazuri de HPV. Vaccinul protejeaza impotriva tulpinilor 6 si 11, acestea fiind responsabile de un procent de 95% din cazurile cu veruci genitale. De asemenea prezinta protectie si impotriva tulpinilor 16, 18, acestea fiind responsabile de procentul de 70% de cazuri de cancer cervical (uterin).
Vaccinul Gardasil protejeaza impotriva a patru tulpini ale virusului HPV si este important sa stim ca acesta actioneaza doar asupra celor patru. Desi vaccinul are o eficienta de aproape 100% impotriva acestor tulpini, el nu ne poate proteja impotriva tuturor tulpinilor de HPV, adica a tuturor formelor de cancer uterin.



- Pentru femei consultul ginecologic, colposcopia, testul PAPS si analizele HPV-PCR sunt metodele care cumulate pot asigura o diagnosticare corecta a tulpinilor cu care sunt infectate.



"În România, cancerul de col uterin este cea mai frecventã formã de cancer printre femeile cu vîrste cuprinse între 15 ºi 44 de ani. ªase femei mor zilnic din cauza acestei boli, iar nouã sînt nou diagnosticate. ªi mai îngrijorãtor este faptul cã pacientele din România diagnosticate cu aceastã boalã sînt mai tinere decît cele din Europa ºi din întreaga lume.

Dacã nu va fi prevenitã infectarea cu virusul uman HPV, cancerul de col uterin va continua sã fie a doua cauzã a mortalitãþii printre femeile care suferã de cancer, dupã cancerul mamar."

(prof.univ.dr. Mircea Onofriescu, medic primar la Spitalul de Obstetricã Ginecologie "Cuza Vodã", din Iaºi
MirelaProud
Postat pe 28 August 2008 08:12
noi ca barbati la ce tip de medic ar trebui sa mergem daca suntem infectati?
monycutza
Postat pe 25 Septembrie 2008 10:54
la un medic de boli venerice
camycont
Postat pe 30 Octombrie 2008 11:41
Dupa ce scapi de negii genitali la barbati se mai transmit ?
tatiananicoleta
Postat pe 17 Noiembrie 2008 20:21
o data ce ai luat un tip de radacinide virus de la un partener nu mai ai ce sa iei dar pt mai multe informatii intreaba si tu un medic de la dermatovenerice.
MirelaProud
Postat pe 18 Noiembrie 2008 19:17
De la: singuratica., la data 2008-11-18 19:17:29o data ce ai luat un tip de radacinide virus de la un partener nu mai ai ce sa iei dar pt mai multe informatii intreaba si tu un medic de la dermatovenerice.
sunt insarcinata in luna a treia si doctorul ginecolog mi-a zis ca am ciuperca.simptomele,adica scurgere vascoasa de culoarea laptelui,apoi coagulata ca si bucatele de guma tot aceeasi culoare,care ulterior au devenit usor verzui+mancarimi si usturimi pe masura;le-am avut de la inceputul sarcinii pana acum ce am primit tratament cu ovule intravaginale.la prima sarcina la fel,aceasi poveste...atunci luasem la inceputul sarcinii antibiotice fiind rau gripata.ginecologul,la prima sarcina mi-a spus ca am facut ciuperca de la medicamente,acum am primit acelasi raspuns,dar de aceasta data am luat doar vitamina C si ceva pt gat cu propolis,fiind usor racita.de 5ani de cand suntem impreuna eu nu mi-am inselat sotul.intrebarea mea e:ma inseala el,fac eu ciuperca de la medicamente pe timpul sarcinii,ori sa fie de la sarcina ca asa fac gravidele ?
mesaros_lidia
Postat pe 10 Decembrie 2008 01:17
Draga mea din cate spui tu ai simptome de tricomonas vaginal. Ce sa iti spun, parerea mea e sa te duci urgent la un cabinet si sa iti faci o lama ca sa vezi ce ai sigur. S-ar putea sa faci ciuperca "candida" de la medicamente dar mai bine te duci la doctor de dermatovenerice. Du-te acum si sper sa fie bine :)
MirelaProud
Postat pe 11 Decembrie 2008 18:16
In timpul sarcinii suferi modificari hormonale majore, motiv pentru care pot aparea diferite simptome ale unor boli pe care poate le aveai si inainte dar nu se manifestau. Nu te gandi ca te insala, cred ca e prea devreme sa iti imaginezi asa ceva.
Mai bine du-te la doctor, afla despre ce este vorba si in functie de rezultat, poti intreba si medicul

De la: mesaros_lidia, la data 2008-12-10 01:17:37
De la: singuratica., la data 2008-11-18 19:17:29o data ce ai luat un tip de radacinide virus de la un partener nu mai ai ce sa iei dar pt mai multe informatii intreaba si tu un medic de la dermatovenerice.
sunt insarcinata in luna a treia si doctorul ginecolog mi-a zis ca am ciuperca.simptomele,adica scurgere vascoasa de culoarea laptelui,apoi coagulata ca si bucatele de guma tot aceeasi culoare,care ulterior au devenit usor verzui+mancarimi si usturimi pe masura;le-am avut de la inceputul sarcinii pana acum ce am primit tratament cu ovule intravaginale.la prima sarcina la fel,aceasi poveste...atunci luasem la inceputul sarcinii antibiotice fiind rau gripata.ginecologul,la prima sarcina mi-a spus ca am facut ciuperca de la medicamente,acum am primit acelasi raspuns,dar de aceasta data am luat doar vitamina C si ceva pt gat cu propolis,fiind usor racita.de 5ani de cand suntem impreuna eu nu mi-am inselat sotul.intrebarea mea e:ma inseala el,fac eu ciuperca de la medicamente pe timpul sarcinii,ori sa fie de la sarcina ca asa fac gravidele ?
kudika085647
Postat pe 23 Martie 2009 08:54
as dori un raspuns daca se poate de aproape 4 luni mi-au aparut negi sunt vizibili si destul de mari in zona pubiana cei exteriori nu deranjeaza mult iar cei din interior ma jeneaza putin cand intrtin un raport . am consultat un doctor dar din cate cred nu sia dat interesul mia spus ca nu e nimic grav si ca sunt decat doi papilomi dar vorbind de papilomi deja ma gandesc la un virus iar acest negi se dezvolta am 23 de ani si am acelasi partener de 2 an cu altul nu am fost iar aceasi problema o are si el. un sfat
georya_4ever
Postat pe 23 Martie 2009 16:17
virusul acesta nu se poate lua si de la bazin...din apa?
lara007_healthy
Postat pe 23 Martie 2009 19:44
Buna.Pentru toate fetele care intreaba despre tratarea negilor,consultati un dermatolog(bun)se pot trata rapid-aveti grija nu va neglijati,acestia maresc riscul de cancer uterin.Daca nu vreti sa mergeti la doctor eu va pot da recomandari,dar ar trebui sa va consulte un specialist.Adresa mea esteIvanescu.daniela@yahoo.com!
ivanescu
Postat pe 1 Aprilie 2009 18:47
Fetele , eu m-am saturat de boala asta , HPV , mi-au trecut acele verugi iar dupa o luna incep sa ''inmugureasca '' din nou. ce sa fac iar o i-au de la capat cu condyline , ovule ? sun la a doua tura de tratament cu cervugid , am inteles ca trei cure cu acest tip de ovule ar da rezultate , voi ce ziceti ?
cel mai grav este ca am impresia ca mi-au iesit si in interior ,(in exterior inca nu ) urmeaza sa merg la medic si atunci voi afla sigur .
voi cele care v-ati vindecat , ce ati facut ?
Adrianna_healthy
Postat pe 10 Aprilie 2009 13:19
Mai fata SINGURATICA. Dupa ce scrii uimitor de mult, aduci si dae FALSE. Toata Romania si nu numai a luptat impotriva vaccinului Gardasil. Tu pe unde ai fost de scrii ca ajuta 99%. Ajuta spre paralizie partiala si chiar spre moarte!

Incercati sa aveti mentineti relatia intima DOAR in cadru casatoriei si doar cu un singur partener.
Al_healthy
Postat pe 26 Mai 2009 23:49
Mai da nesimtita esti.
enemgabriel
Postat pe 10 Iunie 2009 11:33
m-ati pus pe ginduri rau!am negii astia de 10 ani,si sotul avea cind ne-am cunoscut.cind am nascut doctorita mi-a spus k dak vreau mi-i cauterizeaza,daca ma deranjeaza,dar oricum,reapar.nu am facut niciodata testul paps,de frica,de bani,comoditate,ba ca nu rebuie sa ma spal intravaginal nu stiu cit timp...la nastere am avut ruptura de col uterin.creste riscul de aparitie a cancerului tinind cont ca am si negi? am 27 de ani si un copil de 4ani
krissa_healthy
Postat pe 21 Iunie 2009 01:43
prietenul meu are niste negi in zona genitala, el spune ca de la ras....eu stiu ca este infectie cu papiloma virus, dar am zis sa va intreb si pe voi ce credeti pt ca intentionez sa ma despart de el din acest motiv. Consider ca ma expune la niste riscuri foarte mari. Eu am facut testul papanicolau acum vreo 10 luni si mi-a iesit bine, intre timp lui i-au aparut acesti negi, ceea ce inseamna ca in nici un caz nu ii are de la mine, el fiind singurul meu partener sexual, se pare ca eu pt el insa.... nu. Sanatate tuturor
florina_toma22
Postat pe 26 Iunie 2009 11:49
Draga Florina, eu stiu ce mi-a spus un medic ginecolog, ca orice ar fi pe penis nu au voie sa apara bubite, negi, inroseli etc acestea sunt semne ca ceva nu functioneaza cum trebuie sau mai exact ca a contactat o boala asa ca trebuie sa va duceti la un medic de specialitate. Un medic dermatoveneric in prima faza... nu trebuie sa te gandesti la inselat si altele, mai intai asigurati-va ca sunteti bine, sanatosi :)
MirelaProud
Postat pe 26 Iunie 2009 15:30
Mai Al daca esti asa desteapta adu argumente, eu ce am scris am scos din manualele de specialitate. Si nu am pus "dae" am pus date. Cauta si tu pe net si vezi ce poti gasi ca asa sa se faca propaganda contra unui vaccin... s-a facut si contra altor vaccinuri de-a lungul istoriei si s-a dovedit ca totusi erau bune... daca am invata din istoria asta bat-o vina. Iar relatia intima in cadrul casatoriei si cu un singur partener nu cred ca nu o dorim cu toate mai ales noi femeile dar barbatii din pacate sunt asa cum sunt si din pacate ei sunt marii purtatori asa ca te rog mai citeste "mai"
MirelaProud
Postat pe 26 Iunie 2009 15:40
Buna Florina,

acum trei luni m-am dus la ginecolog deoarece aveam mancarimi si mi se inflamase clitorisul. Doctorul a constatat ca am negi/ condiloame.Ironia a fost ca peste o saptamana dupa diagnostic trebuia sa plec din tara pt o luna si nu am facut tratament decat cu o crema locala, pentru a scapa macar de candidoza.( gasise si asta) Dupa o luna m am dus la control si mai aveam doar un neg(pt ca negii apar si dispar, depinde de imunitatea ta). Sunt trei luni de atunci si inca n am scapat de el. M-am dat cu o crema aldara, dar la mine nu a functionat, la alte paciente ale doctorului functionase, dar bineinteles ca fiecare pacient este diferit. Ideea este ca mi am facut papanicolau si TREBUIE sa-l faci si tu din nou si am facut si testul de hpv si mi a iesit pozitiv, tulpina 18. M-am imbolnavit de la prietenul meu cu care am fost timp de 4 ani. Patru ani in care nu am facut decat de trei ori FARA prezervativ si uite totusi ca m-am imbolnavit. El a fost primul si singurul partener din viata mea si am fost foarte trista, nu intelegeam cum e posibil. Nu te gandi ca te inseala, sincer nu asta conteaza. Ci e important sa te duci la control ca sa sti cu ce ai de a face si sa te gandesti cum sa te tratezi. Prietenul meu zicea ca poate a luat de la o partenera din trecut, oricum simptome n-a avut, decat acum un an cand avea penisul putin inflamat. Eu m-am despartit de el pt ca m-am simtit tradata deoarece in astia 4 ani n-am vrut sa fac fara prezervativ si sa ma protejez cu anticonceptionale pana nu-si face analize, si el nu a vrut niciodata sa se duca la doctor. Oricum am citit ca se poate lua si de pe pielea din jurul penisului. Deci se pare ca el este unul dintre purtatorii de hpv "aparent sanatosi". Bucura-te ca la prietenul tau se vede si poate depistezi ceva din timp si sa te tratezi. Acum acum cunoscut pe altcineva caruia i-am spus ca am hpv si a fost un domn cu mine, a reactionat f bine, nu intretinem relatii sexuale pt ca vreau sa scap de ultimul neg pe care-l mai am, tin la el si vreau sa-l protejez si pe el dar pe mine, pt ca daca tine relatia si scap de virus printr-o minune sau macar sa am virusul dar intr-o stare inactiva, n-as vrea sa ma infectez din nou pt ca i-am transmis virusul.
Daca vrei sa-ti dau nr de tel de la o clinica de stat, sa-mi spui.
Succes!!!
justine_healthy
Postat pe 5 Octombrie 2009 20:33
Buna, fetelor.Vreau sa ma alatur si eu discutiei voastre deoarece si eu trec prin aceeasi situatie.Din luna iulie ma tot tratez impotriva acestor negi, merg la medicul dermatolog care imi aplica o crema neagra(nu stiu exact ce este) sau ii cauterizeaza.Cu aceasta crema trebuie sa stau 26 de ore, dupa care trebuie sa ma spal de 4 ori, din ora in ora.Apoi trebuie sa aplic 2-3 zile o crema, Neopreol.As vrea sa stiu daca mai este cineva pe care medicul o trateaza cam la fel.Nu stiu ce sa zic de acest medic, dar din pacate la noi in oras nu sunt decat 2 medici dermatologi, dintre care acesta e mai bun, mai cunoscut.M-am saturat sa tot merg la doctor si sa nu mai am o viata sexuala minunata cu iubi meu(cu care sunt de 4 ani, deci nu se pune problema de inselat).Ma gandeam chiar sa imi fac vaccinul impotriva cancerului de col uterin, dar nu stiu daca e indicat acum.Mi-ar placea sa aflu opinia voastra si sa ma ajutati cu niste sfaturi, va rog.
stelyana_healthy
Postat pe 14 Noiembrie 2009 12:20
buna stelyana...pot si eu sa te ajut cu un sfat:acum 16 ani am avut si eu aceasi pr.eu i-am cauterizat si am scapat fara sa mai fac tratament. in schimb acum un an sotului meu ia aparut ceva asemanator ca mine numai ca la el au fost mai multesi unite cu o consistenta moale da culoare alb-galbui. dupa 3 zile sa dus urgent la dr pt ca se inmulteau rapid. ia fost dat un tratament cu nu mai stiu exat cum se numeau pastilele si o crema care practic l-ea ars. a ramas cu semne si inca 2-3 care arata exat ca niste negi maro. nu am fost cu el la dr ....dar i-ar fi spus dr.ca a luat acest virus de la mine. ia fost pus diagnosticul de vegetatie....bineanteles ca eu nu l-am crezut ca dupa 15 ani la el tocmai acum sa declansat. in primul rand in fiecare an fac control si testul papanicolau si cred ca daca era ceva mi se specifica si mai ales ca am dat nastere la 3 copii. este exat cum sa intamplat acum 12 ani cand a luat si sifilis cu care nu m-am pricopsit si eu si cred ca s-ar putea sa aiva legatura...ce pot sa-ti spun decat ca cea mai buna decizie o poti lua numai tu daca continui cu tratament sau sa-i electrocauterizezi. multa sanatate.
healthy011241
Postat pe 15 Ianuarie 2010 14:28
stelyana ... totusi as vrea sa stiu si eu mai multe despre negii acestia si daca cineva vede acest mesaj care ti l-am dat si poate sa ma ajute sa imi dea un sfat....sau o explicatie ii rog mult sa tina legatura si cu mine daca se poate... cu multumiri
healthy011241
Postat pe 15 Ianuarie 2010 14:39
De la: healthy011241, la data 2010-01-15 14:28:43buna stelyana...pot si eu sa te ajut cu un sfat:acum 16 ani am avut si eu aceasi pr.eu i-am cauterizat si am scapat fara sa mai fac tratament. in schimb acum un an sotului meu ia aparut ceva asemanator ca mine numai ca la el au fost mai multesi unite cu o consistenta moale da culoare alb-galbui. dupa 3 zile sa dus urgent la dr pt ca se inmulteau rapid. ia fost dat un tratament cu nu mai stiu exat cum se numeau pastilele si o crema care practic l-ea ars. a ramas cu semne si inca 2-3 care arata exat ca niste negi maro. nu am fost cu el la dr ....dar i-ar fi spus dr.ca a luat acest virus de la mine. ia fost pus diagnosticul de vegetatie....bineanteles ca eu nu l-am crezut ca dupa 15 ani la el tocmai acum sa declansat. in primul rand in fiecare an fac control si testul papanicolau si cred ca daca era ceva mi se specifica si mai ales ca am dat nastere la 3 copii. este exat cum sa intamplat acum 12 ani cand a luat si sifilis cu care nu m-am pricopsit si eu si cred ca s-ar putea sa aiva legatura...ce pot sa-ti spun decat ca cea mai buna decizie o poti lua numai tu daca continui cu tratament sau sa-i electrocauterizezi. multa sanatate.
healthy011241
Postat pe 15 Ianuarie 2010 14:40
De la: healthy011241, la data 2010-01-15 14:40:51
De la: healthy011241, la data 2010-01-15 14:28:43buna stelyana...pot si eu sa te ajut cu un sfat:acum 16 ani am avut si eu aceasi pr.eu i-am cauterizat si am scapat fara sa mai fac tratament. in schimb acum un an sotului meu ia aparut ceva asemanator ca mine numai ca la el au fost mai multesi unite cu o consistenta moale da culoare alb-galbui. dupa 3 zile sa dus urgent la dr pt ca se inmulteau rapid. ia fost dat un tratament cu nu mai stiu exat cum se numeau pastilele si o crema care practic l-ea ars. a ramas cu semne si inca 2-3 care arata exat ca niste negi maro. nu am fost cu el la dr ....dar i-ar fi spus dr.ca a luat acest virus de la mine. ia fost pus diagnosticul de vegetatie....bineanteles ca eu nu l-am crezut ca dupa 15 ani la el tocmai acum sa declansat. in primul rand in fiecare an fac control si testul papanicolau si cred ca daca era ceva mi se specifica si mai ales ca am dat nastere la 3 copii. este exat cum sa intamplat acum 12 ani cand a luat si sifilis cu care nu m-am pricopsit si eu si cred ca s-ar putea sa aiva legatura...ce pot sa-ti spun decat ca cea mai buna decizie o poti lua numai tu daca continui cu tratament sau sa-i electrocauterizezi. multa sanatate.
healthy011241
Postat pe 15 Ianuarie 2010 14:41
pai...pot sa-ti spun ca pe mine nu ma doare nimic si uneori doar ii simt, atat de mici pot fi.am facut papanicolau care a iesit bine, insa ma gandesc sa fac si testul hpv care e cam scump.timp de aproape 3 saptamani mi-au disparut, acum vad ca incep sa reapara, ma voi duce din nou luni la doctor. m-am cam speriat cand am citit un mesaj de la cineva care a spus ca ii are de 10 ani!!!!!!!eu ii am de 6 luni...sper sa fie bine.sanatate tuturor!
stelyana_healthy
Postat pe 15 Ianuarie 2010 19:29
salut fetelor...,am descoperit recent ca am negi pe penis...cei de facut?de unde sa incep..ce trebuie facut?salvati-ma cu raspunsuri...am citit tot felu de articole pe net....imi este rusine de mine....nu-mi plac doctorii dar dk trebuie am sa merg si pe laei...va multumesc astept raspunsurile voastre in legatura cu problema mea...
avatar_healthy
Postat pe 22 Februarie 2010 04:57
ah, nu trebuie sa mergi la doctor, ca pe site-ul asta sunt multi vindecatori care te vor ajuta sa-ti dispara negii vanzandu-ti tratamente de detoxifiere si intarire a sistemului imunitar.

nu e mai simplu sa mergi la doctor decat sa scrii si sa astepti raspuns sa cheltui diverse sute de lei pe tratamente improbabile si, dupa un an, sa ajungi tot la doctor?



eleain
Postat pe 22 Februarie 2010 09:05
ai dreptate trebuie sa ma duk la doctor .....am sa las rusinea akasa si am sai fac o vizita...ms mult..tinem lgatura
avatar_healthy
Postat pe 23 Februarie 2010 02:36

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
probleme sani 2 De la: camiflorea 3 Martie 2010 17:50
sex oral ....la ciclu 178 De la: KAMI200314 26 Februarie 2020 19:03
sarcina? :-s 6 De la: stem_29 30 Iunie 2010 12:44
Marimea chiar conteaza? 19 De la: kyru 15 Aprilie 2010 21:15
ce anticonceptionale sa iau? 137 De la: stefania1 30 Decembrie 2009 16:23