Setari Cookie-uri

amenoreea secundara

am si eu o problema care aduce cu ea o intrebare....aceea daca pot sau nu ramane insarcinata....am amenoree secundara, m am prezentat la medic, am facut o serie de analize hormonale si o ecografie. in urma analizelor a reiesit faptul k am lipsa de estorgen...iar medicul mi a prescris anticonceptionale pe care la iau de vreo 2 ani jumate....Intrebandu l daca pot ramane a spus "da"...mi e greu sa cred k se poate instala sarcina atunci cand nu exista ovulatie....am renunatat o data la pastile si dupa 3 luni menstruatia nu a aparut...daca este cineva in situatia mea sau a fost si are un bebe acum..help!
oanagri
Postat pe 21 August 2008 17:53
buna, stiu ce spui, am avut aveeasi problema ca si tine. Am luat 1 an de zile yasmin pentru reglarea menstrei dupa care am mers la Giulesti la Bg. Marinescu si mi-a prescris Cyclo Proginova, (asta dupa consultatie si o echografie vaginala)sunt pentru regenerarea ovarelor/ovarului si pentru ovulatie. Eu tin tratamentul din februarie fara succes(eu am fost operata si nu am ovarul si trompa din partea stanga si jumatate din ovarul drept), tot nu am ovulatie dar eu sper in continuare. Luni pe 1 sept. merg sa-mi fac din nou dozari hormonale. Nu-ti pierde speranta si incearca sa nu mai pui intrebari pe forum cand ai probleme asa de serioase, MERGI LA ALT MEDIC SI REZOLVA-TI PROBLEMA, ti-o spun din proprie experinta, asa am facut si eu si acum ma chinui.
Sa-ti ajute Dumnezeu sa-ti rezolvi problemele si sa ai un bebe.
Succes!
olena1987
Postat pe 29 August 2008 21:59
multumesc mult pentru raspuns, iti doresc muuulta bafta!! stiam k in astfel de cazuri multe femei au reusit sa faca copii si ma intrebam cum si cu ce fel de metode, tratament etc. o sa vb cu doctorul meu...el a spus k pana nu incerc nu o sa vad...camvag...asta e. merci oricum!
oanagri
Postat pe 31 August 2008 12:51
In pliantele de informare pentru adolescenti scria ca exista femei care nu au menstruatie si care totusi raman insarcinate. Totusi, iata ce am gasit: "Absenta menstruatiei este normala in cazul femeilor insarcinate sau a celor care sunt la menopauza. In cazul celorlalte femei, lipsa menstruatiei este un motiv de ingrijorare, deoarece indica faptul ca organismul are probleme de sanatate. In caz ca nu este tratata amenoreea poate cauza probleme de fertilitate. In plus acesta este un semnal ca organismul tau s-ar putea confrunta si cu alte probleme de sanatate.De regula aceasta absenta este cauzata de complicatii la nivel hormonal sau de afectiuni ale aparatului reproducator.Stresul poate influenta frecventa menstruatiei. Un lucru marunt precum cantitatea de alimente pe care o consumi poate cauza intarzierea menstruatiei. Daca suferi de amenoree este posibil ca ceva sa fi influentat scaderea nivelul de hormoni din organism. In consecinta, organismul nu mai poate favoriza aparitia menstruatiei. Printre factorii care determina aparitia unor probleme hormonale se numara:
- un mod nesanatos de hranire
- exercitii fizice extenuante
- pierderi sau acumulari rapide de greutate
- dereglari ale comportamentului alimentar, precum anorexia sau bulimia
- stresul
- probleme cu glanda pituitara, hipotalamusul sau ovarele

Amenoreea poate fi tratata fara ca fertilitatea sa-ti fie afectata. Tratamentele pot varia in functie de cauzele care au dus la aparitia afectiunii. In cele ce urmeaza iti prezentam cateva variante de tratament:
- suplimente cu hormoni. Aceste suplimente au rolul de a regla nivelul hormonilor din organism
- cresterea consumului de calorii si grasimi, pentru a se stimula producerea estrogenului.
- consiliere pentru reglarea tulburarilor de consum alimentar
- operatie pentru indepartarea chisturilor sau a fibromului.

http://www.elady.ro/articole/Sanatate/Amenoreea.html


misterious_gal
Postat pe 31 August 2008 18:18
Eu as adauga, poate chiar mai la inceputul listei, TERAPIA DE RESTAURARE HORMONALA care se poate face prin electroterapie sau tratamente specifice medicinei ortomoleculare.
dusa
Postat pe 2 Septembrie 2008 14:54
buna Noemi,

observ ca esti foarte bine informata despre acest subiect.
poate ma poti ajuta cu niste sfaturi - nu am menstruatie de la inceputul lunii mai si nu sunt insarcinata. e adevarat am fost stresata in ultima perioada dar din cate am citit lipsa mestruatiei se poate datora si dezechilibrelor alimentare
ei bine, sunt bulimica ... de vreo 8-10 ani, nici nu mai stiu exact
asa traiesc, vomit de cateva ori pe saptamana sau poate de cateva ori pe zi ... depinde
sau poate trece o saptamana fara sa imi provoc varsaturi, depinde ...

intrebarea mea este ce pot face sa imi revina menstruatia?
mi s-a mai intamplat de vreo doua ori in toata viata sa nu am menstruatie o luna, dar nicioadata 3-4 luni, ca acum ...

multumesc
lydy_21
Postat pe 2 Septembrie 2008 21:02
Ceau karmen.

Draga mea, cel mai bine este sa iti respecti corpul si sa ai grija de el. Faptul ca ti-a intarziat menstruatia poate fi inteles ca un semnal din partea organismului tau. De aceea este bine sa identificam cauzele pentru care corpul tau a reactionat asa. Se prea poate sa fie vorba despre un nivel mai ridicat al stresului si atunci, iti recomand mai multa relaxare, poate chiar o intoarcere spre interioritate. Se spune ca meditatia, rugaciunea te ajuta sa te debarasezi de energia negativa si te incarca de energie pozitiva.

Cu totii stim ca e bine sa facem ordine in viata noastra pentrua a da randament pe toate planurile. Cu totii avem unele probleme, unele "pacate". Intelegerea lor ne poate ajuta sa facem loc in viata noastra lucrurilor bune, folositoare si sanatoase, in schimbul obiceiurilor nefaste pentru trupul si sufletul nostru. Fa ce poti pentru a duce o viata sanatoasa. Cautand raspunsuri ai sansa de a gasi ceea ce cauti. Orice ai face, abordeaza lucrurile cu calm si cu o atitudine pozitiva. Cred ca solutia se gaseste in interiorul tau, in primul rand.


Adopta un stil de viata sanatos in care sa muncesti pe branci dar sa te si relaxezi. Sa ai un program de masa echilibrat. Ai grija si de somnul tau. Respectandu-ti corpul si el te va respecta. E o distanta asa de mica intre corp si suflet, intre materie si spiritualitate. Umple-te de energie pozitiva si bucura-te de fiecare lucru frumos. Deschide-te catre cei din jurul tau. Ai sa ramai uimita vazand cata nevoie au de tine si de ajutorul tau. Fa-ti timp de activitati in aer liber, fa miscare si iti garantez ca te vei simti muuult mai bine. Treptat, te vei ocupa atat de corp cat si de suflet si lucrand cu amandoua vei obtine rezultate fantastice! Pastreaza cele scrise de mine si ai sa vezi ca in curand ai sa imi dai dreptate. Cu siguranta langa tine sunt persoane care te apreciaza si care sunt gata sa te sustina. Cu siguranta si tu poti sa le sustii in demersurile lor de a avea o viata mai buna. Poti cere de asemenea sfatul unui consilier, al unui medic, al unui preot, al unei persoane cu experienta. Vei descoperi ca sunt multi cei care au avut asemenea probleme si le-au depasit cu mult succes.
misterious_gal
Postat pe 3 Septembrie 2008 21:51
buna fetelor ma numesc sandra si am 20 ani.am si eu aceeasi problema ca si multe dintre voi:cu amenoreea secundara.problema mea a inceput cam acum 3 ani(tin sa precizez ca anul acesta,deci suntem in sept,mi-a venit menstruatia de 2 ori).am fost la ginecolog care mi-a dat tratament si anticonceptionale.am luat anticonceptionalele,am urmat si tratamentul.toate bune si frumoasa o vreme...cand am incetat tratamentul a incetat si menstruatia mea sa mai vina...eu sunt si mai plinuta si ma gandesc ca poate asta o fii cauza.. nu stiu ce sa zic..in prezent ma confrunt cu aceleasi probleme cu menstruatia.chiar azi o sa fac o vizita la endocrinolog am o trimitere de la medicul de familie.daca e o sa va spun si voua ce mi-a zis si ce tratament mi-a dat.si eu imi doresc f mult un bebe(desi sunt inca tanara sunt maritata de un an) si multi mi-au zis ca daca am amenoree nu pot ramane gravida...chiar o sa vb azi cu d-na doctora.pana atunci v-am pupat si sa aveti grija de voi...
sandra138
Postat pe 4 Septembrie 2008 00:20
Asteptam vesti de la tine. Iti dorim multa sanatate!
misterious_gal
Postat pe 4 Septembrie 2008 23:04
Pt. toate fetele si in special pt. Karmen Ionescu: Amenoreea poate avea peste 35 de cauze diferite ! Sunt multe combinatii de hormoni ce pot duce la amenoree, inclusiv cei implicati in bulimie. Pasul cel mai important este cunosterea cauzei reale SI alegerea tratamentului POTRIVIT. Cand spun potrivit ma gandesc la tratament natural pt. cca 32 de cazuri si tratament alopat in celelate situatii. NU EXISTA UN SINGUR TRATAMENT VALABIL PT. TOATE SITUATIILE SI (DIN PACATE) SUNT SITUATII Pt. CARE NU EXISTA TRATAMENT NATURAL.
Pt. Karmen Ionescu: poate ca as putea sa te ajut mai mult daca poti sa-mi dai cateva detalii personale (varsta, kg, inaltime, mediu de lucru, obiceiuri alimentare etc). Daca te intereseaza, scrie-mi pe mail euvita_mspa@yahoo.com
dusa
Postat pe 5 Septembrie 2008 07:33
dar indiferent de ce tip este , a ramas cineva insarcinata avand o problema ca asta?
oanagri
Postat pe 25 Septembrie 2008 19:46
Da, dar dupa tratament. Exista niste experimente "clasice" facute, daca-mi aduc bine aminte la UCLA (SUA), Univ. Karoliskaia (Suedia), China si Italia, care au avut urmatoarele rezultate:
- electroterapie simpla pt. stimularea fertilitatii: succes in 38% din cazuri
- terapie complexa, ce tine cont de principiile medicinei integrative si merge spre cauze: rata de succes > 82 %
Deci se poate in marea majoritate a cazurilor ca femeia sa aiba un copilas in aceste conditii. Problema este cum lupta fiecare ca sa-si atinga scopul. Cine doreste sa aiba o sansa foarte buna de a avea copil, trebuie sa plece de la ideea ca amenoreea este un SIMPTOM, si NU un diagnostic si trebuie sa lupte pt. a avea diagnosticul corect = cauza (-ele) aparitiei amenoreei.
dusa
Postat pe 26 Septembrie 2008 10:04
Buna fetelor, nu prea intru pe forum, dar acum am vazut k discutati ce ma priveste personal. Eu am ovarele micropolichistice, cu diagnostic de sterilitate primara- de 7 luni incerc sa raman insarcinata si nik pana acum. Nu imi vine ciclul decat dupa ce iau duphaston .
Luna aceasta, am fost la Sovata si am facut ceva tratament pentru fertilitate : bai clorosodice, impachetari cu parafina, tampon de namol si irigatii cu apa sarata. Pana acum pot spune k am avut deja rezultate- mia venit cm fara duphaston. La jumatatea lunii oct trebuie sa imi vina din nou....sper fara ajutoare.
Imi doresc foarte mult un copil si sper sa nu mai am mult de asteptat .
Am uitat sa precizez k am luat tot felul de anticonceptionale :yasmine, diane 35, desorelle, triregol, etc si dupa ce terminam tratamentul.....nu imi mai venea cm, fara sa trebuiasca sa iau duphaston.
Daca stiti un tratament pentru problema mea...mi-ar prinde bine un sfat. De asemenea daca va pot ajuta cu ceva puteti sa ma contactati la adresa r_camy_miky@yahoo.com
O seara faina si muuultasanatate la toate!
mihaRatcu
Postat pe 26 Septembrie 2008 21:18
si eu am avut probleme asemanatoare, adica menstruatia aparea la 60 zile sau cand avea ea chef.Sub tratament cu anticonceptionale totul ere ok! Am dorit un bebe asa ca am renuntat la anticonceptionale si am inceput un tratament cu infuzie de coada soricelului (de trei ori pe zi )iar dupa jumatate de an menstruatia s-a reglat,aproximativ -adica la vreo 35-45 zile si am ramas si insarcinata.Acum am un baietel de 5 ani si ma pragatesc pt a doua cura de coada soricelului!
darii
Postat pe 23 Octombrie 2008 08:22
Salutare fetelor! Se pare ca problema aceasta este intalnita la foarte multe dintre noi! Si eu sunt tot cu diane 35 dupa mine tot timpul de vreo 7 ani de zile. Cauza? Lipsa menstruatiei, bineinteles. Prima data cand m-am lovit de aceasta problema aveam 17 ani si nu-mi venise de vreo 3-4 luni. M-am prezentat la doctor si mi s-a indicat diane 35 care are un continut ridicat de hormoni. Am urmat tratamentul timp de 6 luni dupa care am facut pauza...pentru ca asa mi s-a indicat. Dar...surpriza! Menstruatia a incetat si fata mi s-a umplut de cosuri. A fost ingrozitor. Dureri de spate si stari de nervozitate plus vreo 3 luni de chin in care am incercat sa-mi repar fata. Dupa luna asta de pauza am inceput sa iau din nou si menstruatia mi-a revenit. De atunci si pana acum, la 24 de ani am mai facut pauza o singura data in care am patit acelasi lucru. Mi-am facut si ecografii, controale regulate...rezultatul este acelasi: ovare microchistice. Si mie mi-e foarte teama de problema infertilitatii... deoarece in viitor imi doresc copii... dar in cazul asta...Oricum, toti doctorii mi-au spus ca nu este cazul sa-mi fac griji, deoarece exista tratamente moderne care pot si facute de femeile cu aceste probleme si rezultatele sunt bune. Acum, sper sa aiba dreptate si asa sa fie! Multa sanatate va doresc tuturor si sa auzim de bine! Va pup!
Diva_style
Postat pe 23 Octombrie 2008 12:41
buna fetelor, e prima data cand postez si eu un raspuns, sa va spun ce probleme am eu.....la varsta de 18 am fost diagnosticata cu menopauza precoce....nu imi venise 6 luni mestruatia si amz is sa vad ce am....de atunci(acum am 21 ani), numai prin doctori, numai pastile, si in tara nimeni nu a vrut sa vada care a fost cauza....toti au zis"ai avut putine ovule care s-au terminat"..si m-au bagat pe antoconceptionale.....si am plecat in afara sa aud si parerea lor....si in sfarsit dupa ceva drumuri cu analize...un doctor mia dat sa fac o analiza cromozomiala....primul care a zis" dar sa vedem de ce sa intalat menopauza la 18 ani" , in loc sa ma indoape cu pastilute......deci nu va jucati cu asta, daca nu vine regulat, la doctor, poate puteti salva ceva...la mine problema de copii nici nu se pune...asta e
girl
Postat pe 23 Octombrie 2008 13:05
Buna seara,
Da si eu am aceeasi problema de cind ma stiu imi vine menstruatia si la 3 luni si am si uter retrovers.am un bebe de 3.8 luni si am ramas insarcinata fara nici un traent special am luat dufhaston 3 luni e bun ptr fertilizare in rest toti doctorii iti prescriu anticonceptionale.si eu ma mir cum am ramas insarcinata dar asa a vrut dumnezeu.mentionez ca am dus sarcina foarte bine am nascut la 39 sapt singurul incovenient a fost ca eu avind un uter retrovers copilul nu a vut loc sa se dezvolte destul si era dezvoltat de 36 sapt la 39 cit avea .a stat putin la incubator dar e un copil super sanatos nu bolnavicios si a fost un copil cu care nu am pierdut nici o noapte.curaj in continuare caci se poate eu sun t unul dintre cazuri.
pia
Postat pe 23 Octombrie 2008 21:44
oana. buna, acest subiect ma intereseaza si as vrea sa va spun ca absenta menstruatiei poate sa aiba loc si datorita unor dereglari hormonale cum ar fi glanda hipofizara. Aceasta glanda este a doua ca importanta in organism. In cazul meu menstruatia s-a intrerupt din cauza unui adenom format pe hipofiza care a dus la cresterea foarte mare a prolactinei si automat la intreruperea ciclului menstrual. Aceste adenoame hipofizare se formeaza cel mai adesea datorita unor traume suferite , suprasolicitari nervoase, toxicitate. Recomand tuturor femeilor care au probleme cu ciclul menstrual sa mearga la Bucuresti la Institutul de Endocrinologie Parhon. Eu m-am convins de medicii din orasele mai mici,pentru ca 3 ani am urmat un tratament gresit.
Tryla_ta
Postat pe 23 Octombrie 2008 22:00
oana. buna, acest subiect ma intereseaza si as vrea sa va spun ca absenta menstruatiei poate sa aiba loc si datorita unor dereglari hormonale cum ar fi glanda hipofizara. Aceasta glanda este a doua ca importanta in organism. In cazul meu menstruatia s-a intrerupt din cauza unui adenom format pe hipofiza care a dus la cresterea foarte mare a prolactinei si automat la intreruperea ciclului menstrual. Aceste adenoame hipofizare se formeaza cel mai adesea datorita unor traume suferite , suprasolicitari nervoase, toxicitate. Recomand tuturor femeilor care au probleme cu ciclul menstrual sa mearga la Bucuresti la Institutul de Endocrinologie Parhon. Eu m-am convins de medicii din orasele mai mici,pentru ca 3 ani am urmat un tratament gresit.
Tryla_ta
Postat pe 23 Octombrie 2008 22:00
Buna fetelor!
Am si eu o problema cu care ma confrunt. Acum 3 luni am oprit anticonceptionalele( am luat Logest) si de atunci nu mai am menstruatie!! Trebuie sa precizez ca inainte de a le opri am avut ca efect secundar hemoragie. Am tratat-o cu injectii si de atunci nimic..... Pauza totala.
A trecut cineva printr-o situatie asemanatoare??
Multa sanatate!!!
Napa
Postat pe 26 Octombrie 2008 08:05
Nu te speria ! Este normal ceea ce ti se intampla ! Organismul tau a fost "bombardat" cu hormoni sintetici si acum s-a lenevit: nu mai produce hormonii proprii, asteapta sa-i vina de-a gata ! Probabil ca o sa-si revina in cateva luni daca ii oferi suportul nutritional adecvat (si chiar poti sa-i stimulezi putin). Nu ne-ai spus ce fel de injectii ai facut. Este posibil ca si ele sa aiba un rol in "pauza" asta.
dusa
Postat pe 27 Octombrie 2008 08:03
Draga Dusa,
Iti multumesc pentru sfat si pentru raspuns!!
Injectiile au fost vitamina K si inca ceva pt stoparea hemoragiei.
Astazi voi suna medicul sa vedem ce spune si el!
Inca o data multumesc si sanatate!!!

Cu drag,
Napa
Postat pe 27 Octombrie 2008 15:10
de la 18 ani am fost diagnosticata cu am. sec. iar la 21 am ramas prima oara insarcinata,am pierdut de 2 ori iar la 23 de ani am reusit sa duc o sarcina normala ,fara probleme.ASA CA NU TE PANICA.Acum la 35 de ani sunt in menopauza precoce ......si asta e.
nicole2679
Postat pe 28 Octombrie 2008 11:15
Unde anume in 'afara'?Si in ce consta analiza cromozomiala?
nicole2679
Postat pe 28 Octombrie 2008 11:26
Injectiile cu vitamina K trebuie facute numai in caz de extrema urgenta si numai cat timp spune dr. Excesul de vit.K este un factor de risc pt. cancer.
dusa
Postat pe 28 Octombrie 2008 18:22
eu am probleme cu amenoreea primara fetita mea a fost diagnosticata cu amenoree primara dupa numeroase analize radiografii si ex.la institutu de genetica din cluj nu am reusit sa i dam de capat mai trebuia facut un tomograf dar fiica mea nu a fost de acord sa se interneze la institutul oncologic unde se putea efectua cu bani mai putini tomografia acum are 26 de ani si nici nu vrea macar sa mai deschidem subiectulla ecograf ni s a spus cand avea 16 ani ca nu i se vad ovarele si ca ciclul iar putea veni cu tratament cu hormonisi fetita nu a fost de acord ce ma sfatuiti?
bogdanamagda
Postat pe 7 Noiembrie 2008 15:27
Buna, Oana,sunt Alexia si am 25 de ani.Ma-m luptat si eu cu amenoreea secundara ani buni..am fost la un nr destul de mare de doctori si ginecologi si endocrinologi si cam bajbaiau in privinta cauzei lipsei de menstruatie. Tratamentul lor era f. simplu:Medroxiprogesteron pt pornirea ciclului si anticonceptionale pt x luni pt "reglarea lui". Am inghitit si eu ani buni anticonceptionale-vreo 5-6 ani la numar ca sa aflu la un ultim control ca am facut mai mult rau decat bine si ca ANTICONCEPTIONALELE DUC LA STERILITATE!!!Am facut un Tratament cu Duphaston aproape un an(cu mici pauze in care ciclul nu mai imi venea). Am urmarit totusi per.de ovulatie, care e intre ziua a 10-1 si ziua a 18-a a ciclului, si am prins o luna si cu ovulatie.
Am hotarat cu sotul meu sa incercam sa facem un bebe si dupa un an de zile in care eram cam dezamagita AM REUSIT!! sunt insarcinata in 4 luni
Secretul: Ne-am luat concediu si s-a nimerit sa fie si perioada buna a lunii:))
Daca doresti un bebe nu te descuraja! Incearca sa-ti aflii perioada fertila cu teste de ovulatie si doar daca nu ai ovulatie ai de ce sa te ingrijorezi.
Oricum din ce mi-a spus medicul exista si medicamentatie care sa induca ovulatia asa ca FRUNTEA SUS SI MULTA BAFTA!
adaya212005
Postat pe 17 Noiembrie 2008 13:57

Felicitari Alexia!!! ca si tine ani de zile am luat anticonceptionale, dupa aceea duphaston, recomandate de un medic de la clinica Medicover. Eu in la sfarsitul lunii merg sa fac din nou dozari hormonale, ma rog in fiecare zi sa
iasa bine.
Felicitari inca odata, ai primit darul cel mai de pret!!!!!!







De la: adaya212005, la data 2008-11-17 13:57:35Buna, Oana,sunt Alexia si am 25 de ani.Ma-m luptat si eu cu amenoreea secundara ani buni..am fost la un nr destul de mare de doctori si ginecologi si endocrinologi si cam bajbaiau in privinta cauzei lipsei de menstruatie. Tratamentul lor era f. simplu:Medroxiprogesteron pt pornirea ciclului si anticonceptionale pt x luni pt "reglarea lui". Am inghitit si eu ani buni anticonceptionale-vreo 5-6 ani la numar ca sa aflu la un ultim control ca am facut mai mult rau decat bine si ca ANTICONCEPTIONALELE DUC LA STERILITATE!!!Am facut un Tratament cu Duphaston aproape un an(cu mici pauze in care ciclul nu mai imi venea). Am urmarit totusi per.de ovulatie, care e intre ziua a 10-1 si ziua a 18-a a ciclului, si am prins o luna si cu ovulatie.
Am hotarat cu sotul meu sa incercam sa facem un bebe si dupa un an de zile in care eram cam dezamagita AM REUSIT!! sunt insarcinata in 4 luni
Secretul: Ne-am luat concediu si s-a nimerit sa fie si perioada buna a lunii:))
Daca doresti un bebe nu te descuraja! Incearca sa-ti aflii perioada fertila cu teste de ovulatie si doar daca nu ai ovulatie ai de ce sa te ingrijorezi.
Oricum din ce mi-a spus medicul exista si medicamentatie care sa induca ovulatia asa ca FRUNTEA SUS SI MULTA BAFTA!
olena1987
Postat pe 18 Noiembrie 2008 15:30
De la: bebe_lusha, la data 2008-11-18 15:30:01
Felicitari Alexia!!! ca si tine ani de zile am luat anticonceptionale, dupa aceea duphaston, recomandate de un medic de la clinica Medicover. Eu in la sfarsitul lunii merg sa fac din nou dozari hormonale, ma rog in fiecare zi sa
iasa bine.
Felicitari inca odata, ai primit darul cel mai de pret!!!!!!







De la: adaya212005, la data 2008-11-17 13:57:35Buna, Oana,sunt Alexia si am 25 de ani.Ma-m luptat si eu cu amenoreea secundara ani buni..am fost la un nr destul de mare de doctori si ginecologi si endocrinologi si cam bajbaiau in privinta cauzei lipsei de menstruatie. Tratamentul lor era f. simplu:Medroxiprogesteron pt pornirea ciclului si anticonceptionale pt x luni pt "reglarea lui". Am inghitit si eu ani buni anticonceptionale-vreo 5-6 ani la numar ca sa aflu la un ultim control ca am facut mai mult rau decat bine si ca ANTICONCEPTIONALELE DUC LA STERILITATE!!!Am facut un Tratament cu Duphaston aproape un an(cu mici pauze in care ciclul nu mai imi venea). Am urmarit totusi per.de ovulatie, care e intre ziua a 10-1 si ziua a 18-a a ciclului, si am prins o luna si cu ovulatie.
Am hotarat cu sotul meu sa incercam sa facem un bebe si dupa un an de zile in care eram cam dezamagita AM REUSIT!! sunt insarcinata in 4 luni
Secretul: Ne-am luat concediu si s-a nimerit sa fie si perioada buna a lunii:))
Daca doresti un bebe nu te descuraja! Incearca sa-ti aflii perioada fertila cu teste de ovulatie si doar daca nu ai ovulatie ai de ce sa te ingrijorezi.
Oricum din ce mi-a spus medicul exista si medicamentatie care sa induca ovulatia asa ca FRUNTEA SUS SI MULTA BAFTA!


Felicitarile mele! sa ai o sarcina usoara, un bb sanatos si muuulta fericire! Poop pe burticutza!
mihaRatcu
Postat pe 18 Noiembrie 2008 17:06
Si eu am avut parte de o experienta similara, doar ca eu nu am luat pastilele cum trebuia si de aceea am avut 2 menstruatii intr-o luna. Ar fi bine sa iti faci un consult, si sa lasi organismului o perioada in care sa se refaca dupa acea pierdere. Relaxeaza-te in primul rand, mananca mai consistent, bea multe lichide, si ai sa te simti bine iar menstruatia va reaparea de la sine :D
misterious_gal
Postat pe 18 Noiembrie 2008 21:34

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
kim 5 De la: kudika_nikole 31 Ianuarie 2012 18:24
conizatie 24 De la: neculai_roxana 4 August 2012 19:34
Ma doare cand fac sex 8 De la: Iulia_Necula_1 16 Ianuarie 2015 08:48
Aparatul epilator 26 De la: inimioara_magica 18 Noiembrie 2009 14:53
Anexita... 9 De la: ralukutzza 5 Noiembrie 2009 14:35