Setari Cookie-uri

menopauza- cum combatem simptomele ?

Barta vreau sa te intreb daca mi-ai raspuns mie sau altcuiva.Incerc si eu sa gasesc raspunsuri la intrebari, de aceea cerut si parerea cuiva care a trecut prin asta.Sanatate multa.
kudika080176
Postat pe 20 Martie 2009 20:22
mesajul de mai sus este pentru dani68
bartaexpert
Postat pe 22 Martie 2009 02:23
Dani68,acum vad ca esti din Onesti,sigur sunt si acolo sau in apropiere medici psihiatri capabili sa diagnosticheze si sa trateze o depresie,desi acum ai simptome f aiurea,sub tratament iti revii 100%.Am trecut exact prin asta,sunt sigura de ceea ce iti spun,nu imi dau cu parerea.Esti nascuta in acelasi an cu mine,om fi predispuse?Curaj,nu mai sta,nu trece de la sine,treci pe tratament.Sugereaza medicului anafranil si mianserin,e o combinatie minune.Sanatate,Mihaela
bartaexpert
Postat pe 22 Martie 2009 02:30
Inainte de a va arunca pe "terapiile" alopate, poate ca ar fi bine sa cititi prospectele:
ANAFRANIL - precautii (?): Insuficienta circulatorie, bloc atrioventricular (gradele I-III), aritmii, glaucom cu unghi ingust, tulburari de mictiune datorita unui obstacol (ex., boli ale prostatei), prag scazut de convulsie (de unde poti sa stii ca ai prag scazut de convulsie ???), boli severe hepatice si renale etc etc
dusa
Postat pe 22 Martie 2009 09:35
buna fetelor

intrati pe www.bestlife-naturiste.ro si o sa gasiti acolo un produs naturist numit LA FEMME 40 PLUS , care este o formula speciala naturala ptr femeile care intra la menopauza si chiar si ptr sindromul premenstrual

regleaza sistemul endocrin ,energizeaza si intareste sistemul imunitar



jeanetta
Postat pe 22 Martie 2009 11:54
eu am ajutat-o pe mama mea care a avut o perioada foarte proasta cand a intrat la menopauza si am comandat de pe internet Klimaktoplant de la DHU iar cei de la farmaciastejara.ro au fost foarte draguti si promti.
au in farmacie mai multe produse care ajuta femeile aflate la menopauza.
http://www.farmaciastejara.ro/klimaktoplant-p-382.html?osCsid=afd0efd28c3c91a530e31f4c86aa2255
anamaria_h
Postat pe 6 Mai 2009 10:48
Buna si eu am fost operata acum 4 ani, mi-a fost greu aproximativ 6 saptamani apoi am intrat in normal .am mancat cat mai putina carne ,iar la porc am renuntat definitiv,fara carne si cu multe salate ,nuci si ciuperci ,iaurt si branza am reusit sa ma simt foarte bine important este sa ai moralul foarte bun.Acum depinde si de varsta pe care o ai la o varsta tanara e un pic mai greu .sfatul meu este sa nu iei pastile cu hormoni mie mi-a dat medicul dar nu le-am luat ,am auzit ca prezinta risc de cancer mai ales mamar.MULTA SANATATE SI INCREDERE.
kudika002903
Postat pe 6 Mai 2009 19:00
si eu am trecut prin asa ceva,am 52 de ani.Am fost la medic si mi-a spus clar sa nu iau ceva hormoni ca nu e sanatos.Mi-a dat PASIFLORA,sunt niste pastile pe care le gasesti la plafar,una/zi,pentru mine au fost miraculoase.incerca si tu ,o sa-mi multumesti.ma simt perfect,nu mai am bufeuri,iar pentru tristetile pe care le resimti,te rog plimbari prin parc,cafeaua cu prietenile sambata dimineata,citit,lucruri care te fac fericita.Doresc sanatate tuturor
eurobgb_yahoo_com
Postat pe 8 Mai 2009 09:53
Draga mea Mkiss26,

Te pot ajuta cu niste produse americane 100% extracte naturale sau din cele homeopate, rezultate in urma unor cercetari indelungate. Daca te intereseaza detalii te rog scrie-mi pe loapersonal@yahoo.com.
O zi buna,
Loa
kudika028076
Postat pe 21 Mai 2009 12:44
De la: healthy002469, la data 2009-05-21 12:50:15Tot pentru tine Mkiss26. Am uitat sa-ti spun sa folosesti pana cand vei intra in posesia unor produse mai complexe care sa „acopere“ intreaga paleta de stari proaste, tinctura de salvie pentru bufeuri, tinctura de propolos (10 picaturi zilnic), passiflora, valeriana...ceai de talpa gastii, cretisoara.
Scrie-mi neaparat
Loa

Tinctura,tinctura este o solutie preparata cu ajutorul alcolului.Alcolul deterioreaza componentele active ale plantelor care fac parte din aceasta compozitie.Peste 50% din elementele active ale acestor plante sunt distruse .
enemgabriel
Postat pe 21 Mai 2009 12:55
Tincturile sunt extracte naturale hidroalcoolice obtinute prin macerare naturala in alcool de 40° dintr-o singura planta sau din combinatii de plante medicinale, in functie de natura bolii careia i se adreseaza. Principiile active din tincturi sunt in concentratie mai mare si isi pastreaza calitatea terapeutica un timp indelungat. Aceastã metodã de preparare a remediilor naturale este utilizatã pentru o cât mai bunã extragere a principiilor active prezente într-o plantã sau amestec de plante.
Dacia Plant este una dintre cele mai cunoscute firme producãtoare de tincturi, comprimate, ceaiuri ºi remedii naturiste din Romania. Conform unui studiu intern întreprins în perioada martie – iulie 2008, Dacia Plant este lider naþional în domeniul extractelor hidroalcoolice, producând o gamã ce include peste 50 de tipuri de tincturi simple ºi peste 20 de tipuri de remedii.

Cred ca va dati seama ca la Dacia Plant lucreaza niste specialisti. Nu am citat firma ca sa-i fac reclama, pentru ca nu are nevoie, ci ca sa vedeti despre ce este vorba....

Mai intai informati-va corect si apoi dati-va cu parerea.
kudika028076
Postat pe 23 Mai 2009 13:21
De la: healthy002469, la data 2009-05-23 13:21:13Tincturile sunt extracte naturale hidroalcoolice obtinute prin macerare naturala in alcool de 40° dintr-o singura planta sau din combinatii de plante medicinale, in functie de natura bolii careia i se adreseaza. Principiile active din tincturi sunt in concentratie mai mare si isi pastreaza calitatea terapeutica un timp indelungat. Aceastã metodã de preparare a remediilor naturale este utilizatã pentru o cât mai bunã extragere a principiilor active prezente într-o plantã sau amestec de plante.
Dacia Plant este una dintre cele mai cunoscute firme producãtoare de tincturi, comprimate, ceaiuri ºi remedii naturiste din Romania. Conform unui studiu intern întreprins în perioada martie – iulie 2008, Dacia Plant este lider naþional în domeniul extractelor hidroalcoolice, producând o gamã ce include peste 50 de tipuri de tincturi simple ºi peste 20 de tipuri de remedii.

Cred ca va dati seama ca la Dacia Plant lucreaza niste specialisti. Nu am citat firma ca sa-i fac reclama, pentru ca nu are nevoie, ci ca sa vedeti despre ce este vorba....

Mai intai informati-va corect si apoi dati-va cu parerea.

Eu am intrebat de firma americana si nu de dacia plant.Cat despre informare nu stiu cine are nevoie, dar dumneavoastra sigur aveti.
enemgabriel
Postat pe 23 Mai 2009 13:53
pt a va ajuta scrieti-mi pe mail : pricrodica@yahoo.com , cu produse organice 100%.
healthy002409
Postat pe 25 Mai 2009 15:46
scrieti-mi in email pricrodica@yahoo.com ce probleme aveti si va ajut. rodica
healthy002409
Postat pe 25 Mai 2009 15:48

fetelor , gasiti pe www.bestlife-naturiste.ro pentru reglarea hormonilor in cazul menopauzei si simptomele inainte de ciclu ,

LA FEMME 40 PLUS ,

e canadian si contine produse naturale 100%

cititi ce contine ,poate va e de folos

jeanetta
Postat pe 26 Mai 2009 16:55
Eu am ramas fara ovare la 23 de ani. DIn cauza unei operatii de chisturi ovariene. Mai nasol este ca nu am copii, dar am trecut peste si incerc sa vad partea buna a vietii. traiesc, nu era cancer.

Eu iau Maca, pastile 100% din radacina de Maca, si cel mai important pentru mine este ca - nu contin hormoni!!!

Insa furnizeaza un set de elemente nutritive care hranesc in mod direct sistemul endocrin si ajuta glandele sa produca hormoni vitali, in cantitati precise, predeterminate de corpul fiecaruia.

Sunt perfecte atat pentru menopauza cat si pentru simptomele de inainte de instalarea menopauzei.

Am un material complet, pentru cele care vor sa se documenteze mai mult inainte de orice.

ramonav23@yahoo.com
ramonav23
Postat pe 13 August 2009 00:25
ma intereseaza si pe mine, Ramona, acest Maca, se gaseste in farmacii? Si, daaca ai ramas asa tanara fara ovare, nu ai avut tulburari de alt fel? si alte tratamente de substitutie nu ti s-au recomandat de medicii care ti-au extirpat ovarele? Adca in afara de Maca, nu ai luat nimic si esti OK? nu te-ai ingrasat, nu ti-a crescut parul pe unde nu trebuie. tulburari hormonale de alta natura?
corina51
Postat pe 14 August 2009 11:12
De la: corina51, la data 2009-08-14 11:12:22ma intereseaza si pe mine, Ramona, acest Maca, se gaseste in farmacii? Si, daaca ai ramas asa tanara fara ovare, nu ai avut tulburari de alt fel? si alte tratamente de substitutie nu ti s-au recomandat de medicii care ti-au extirpat ovarele? Adca in afara de Maca, nu ai luat nimic si esti OK? nu te-ai ingrasat, nu ti-a crescut parul pe unde nu trebuie. tulburari hormonale de alta natura?


Corina, nu se gaseste in farmacii. Se comercializeaza printr-un sistem MLM. De fapt, sunt mai multe sisteme unde il gasesti, eu iti recomand cel incercat de mine.

Nu am avut tulburari de nici un fel, sau nu le-am simtit, nu stiu ce sa zic. E drept ca eu nu am luat Maca de atunci, pentru ca nu stiam de el si de efectele benefice pe care le are.

Am luat Cycloproginova pentru inducerea ciclului menstrual din uter. De cand iau Maca, de doua luni, se simte diferenta.
Necontinand nici un fel de hormon, nu ingrasa, nu creste par, absolut nimic. Daca vrei mai multe detalii inainte sa te hotarasti, scrie-mi si iti pot da materalul. Desigur, internetul este plin cu marturiile celor care au folosit Maca.

Pretul este de 13 euro pentru 180 capsule.
ramonav23@yahoo.com
ramonav23
Postat pe 15 August 2009 16:20
.
ramonav23
Postat pe 15 August 2009 16:23
De la: corina51, la data 2009-08-14 11:12:22ma intereseaza si pe mine, Ramona, acest Maca, se gaseste in farmacii? Si, daaca ai ramas asa tanara fara ovare, nu ai avut tulburari de alt fel? si alte tratamente de substitutie nu ti s-au recomandat de medicii care ti-au extirpat ovarele? Adca in afara de Maca, nu ai luat nimic si esti OK? nu te-ai ingrasat, nu ti-a crescut parul pe unde nu trebuie. tulburari hormonale de alta natura?
maca este destinat barbatilor...daca vreti sa aveti si mai mari probl;eme legate de dereglarile hormonale feminine nu aveti decat...
Pentru menopauza sau pentru orice alta problema legata de sistemul reproducator feminin este foarte eficient TRANSEFR FACTOR BELLE VIE !!!!
4Life
Postat pe 15 August 2009 16:28
De la: TF_, la data 2009-08-15 16:28:31
De la: corina51, la data 2009-08-14 11:12:22ma intereseaza si pe mine, Ramona, acest Maca, se gaseste in farmacii? Si, daaca ai ramas asa tanara fara ovare, nu ai avut tulburari de alt fel? si alte tratamente de substitutie nu ti s-au recomandat de medicii care ti-au extirpat ovarele? Adca in afara de Maca, nu ai luat nimic si esti OK? nu te-ai ingrasat, nu ti-a crescut parul pe unde nu trebuie. tulburari hormonale de alta natura?
maca este destinat barbatilor...daca vreti sa aveti si mai mari probl;eme legate de dereglarile hormonale feminine nu aveti decat...
Pentru menopauza sau pentru orice alta problema legata de sistemul reproducator feminin este foarte eficient TRANSEFR FACTOR BELLE VIE !!!!


Iarta-ma, dar trebuie sa te contrazic.

Mentine balanta hormonala a barbatilor si femeilor de toate varstele;
Este un suport nutritional pentru femeile la menopauza;
Are rezultate excelente in ceea ce priveste imbunatatirea densitatii osoase – Osteoporoza;
Reduce disfunctiile hormonale ale menopauzei si andropauzei;
Din fericire, MACA nu contine hormoni, insa furnizeaza un set de elemente nutritive care hranesc in mod direct sistemul endocrin si ajuta glandele sa produca hormoni vitali, in cantitati precise, predeterminate de corpul fiecaruia.

Dr, Malaspina, MD, un cardiolog ce practica medicina complementara in Lima, Peru, prescrie Maca femeilor cu disconfort premenstrual sau simptome ale menopauzei. „Sunt diferite plante medicinale care lucreaza asupra ovarelor stimulandu-le”, spune el. „Cu Maca insa, putem spune ca regleaza functiile ovariene. Dr. Malaspina declara mai departe: „Maca regleaza organele de secretie interna, precum glanda pituitara, glanda suprarenala, si pancreasul. Am avut probabil 200 de paciente a caror simptome premenopauzale si menopauzale sunt alinate luand Maca.”

Henry Campanile, MD, din St. Petersburg, Florida, sustine ca prima sa pacienta la menopauza „a inceput sa se simta mai bine in doar 4 zile dupa ce a luat Maca”, si ii confera energie mai multa decat orice alta planta pe care a folosit-o.

Dr Hugo Malaspina, MD
„Ori de câte ori e posibil, prefer sã folosesc terapia cu Maca decât terapia de înlocuire a hormonilor deoarece terapia cu hormoni îmbãtrâneºte corpul diminuând capacitatea glandelor de a produce hormoni. Maca s-a dovedit eficientã pentru pacientele aflate la menopauzã în eliminarea arsurilor ºi depresiei ºi în creºterea nivelului de energie.”


Maca este adaptogen si reglator hormonal pentru ambele sexe.
ramonav23
Postat pe 16 August 2009 09:57
Forever Multi-Maca
Secolul XX a fost secolul vitezei, secolul in care traim este al supervitezei. De fapt multe dintre experientele pe care le avem sunt in aceste timpuri la superlativ, in egala masura cele bune si cele mai putin bune. Cand viata noastra se transforma intr-o alergatura contra cronometru apare stresul, iar odata cu el oboseala. De la oboseala la ...somn nu e decat o lungime de brat si cand pentru a dormi intoarcem spatele omului pe care ni l-am ales ca suflet pereche atunci e... intr-adevar problematic. Cum facem sa ne pastram sau sa ne recapatam energia pentru cuplul nostru, atentia si atractia pentru persoana iubita, cum ne mentinem si ne sporim pofta de viata? FOREVER LIVING PRODUCTS are o noua surpriza pentru noi, un nou produs de calitate exceptionala, cu proprietati deosebite. Acest produs se numeste Forever Multi-Maca si in curand il puteti gasi in toate depozitele FLP din Romania. Iata cateva informatii despre valoroasele componente pe care le contine.

Maca (Lepidium meyenii) este o planta ce apartine fam. Brassicaceae. Supranumita „ginsengul peruvian”, chiar daca nu are nici o legatura cu ginsengul, se foloseste, la fel ca acesta, pentru cresterea vitalitatii, a energiei, a rezistentei, pentru sporirea dorintei sexuale, a libidoului si cresterea performantei sexuale.

Originara din Peru, specia era tinuta la mare cinste de incasi. Legenda spune ca in vremurile de glorie ale imperiului Inca, razboinicii consumau radacina de maca inainte de a pleca la lupta, pentru a deveni puternici. Dupa ce cucereau insa o cetate, soldatilor le era interzis sa mai consume maca, pentru ca femeile din teritoriile cucerite sa fie protejate de impulsurile lor sexuale ce ar fi putut deveni excesive. Inca de acum 500 ani, reputatia acestei plante care favorizeaza cresterea fortei, a libidoului si a fertilitatii era asadar recunoscuta in Peru.

In prezent maca se bucura de o popularitate in continua crestere, un numar mare de oameni de stiinta indreptandu-si atentia asupra proprietatilor caracteristice radacinii plantei.

In anul 1998 un medic japonez a aratat ca radacina contine proteine, carbohidrati si acizi grasi. Mai tarziu un alt grup de cercetatori a pus in evidenta doua clase de compusi inediti, macamidele si macaenele, despre care se presupunea ca ar fi raspunzatori de proprietatile plantei legate de cresterea functiei sexuale. Pentru a verifica aceasta idee, cercetatorii au efectuat o serie de experiente ale caror rezultate au fost publicate in numeroase reviste de specialitate, printre care si in revista medicala Urology. Rozatoarele hranite cu extractul de maca (concentrat de macamide si macaene) au demonstrat o mare crestere a energiei si a rezistentei. In plus ele au prezentat si o accentuata crestere a activitatii sexuale in comparatie cu animalele care nu au consumat maca.

Experientele efectuate pe persoane au aratat ca barbatii si femeile cu un libidou scazut au simtit o crestere a dorintei sexuale in urma consumarii plantei, iar barbatii cu probleme de erectie au observat o imbunatatire a functiei lor erectile. Maca contribuie totodata si la stimularea spermatogenezei (creste numarul de spermatozoizi) si a ovulatiei.

Cercetari recente demonstreaza efectul benefic al speciei asupra glandelor suprarenale, producand astfel un plus de energie si vitalitate. Maca este utila persoanelor care au nevoie, prin natura profesiei lor, de un plus de energie.

Intareste sistemul imunitar si armonizeaza functiile generale ale organismului.

Medicii considera deci maca un mijloc de normalizare a hormonilor steroizi precum testosteronul, progesteronul si estrogenul. De aceea, maca are posibilitatea de a intarzia schimbarile hormonale cauzatoare de imbatranire.
• Este util in reducerea simptomelor premenstruale cum ar fi balonarea, crampele si instabilitatea emotionala.
• Ajuta sistemul endocrin si favorizeaza producerea hormonilor necesari de catre ovare si alte glande endocrine (suprarenalele, tiroida, pancreasul), contribuind la obtinerea unui echilibru functional al organismului.
• Asupra barbatilor actioneaza in sensul restabilirii functiei sexuale, prin cresterea libidoului, imbunatatirea functiei erectile si a spermatogenezei.
• Este utilizata din ce in ce mai mult si de catre sportivii de performanta pentru sporirea energiei, a rezistentei si a performantei sportive, ca o alternativa sanatoasa si sigura la substantele anabolizante.

Tribulus terrestris, coltul-babei, face parte din familia Zygophyllaceae. Este o specie originara din Australia, care creste in mai multe zone tropicale si temperate din lume. Diferite culturi folosesc fructul acesteia in tratarea mai multor afectiuni. De exemplu grecii il foloseau ca diuretic si tonic. Indienii il foloseau ca diuretic, antiseptic si antiinflamator. Chinezii il recomandau pentru o mare varietate de boli hepatice, renale si cardiovasculare. Bulgarii intrebuintau coltul-babei pentru imbunatatirea functiei sexuale si tratarea infertilitatii. Planta a fost folosita recent si de atletii si de campionii care se antreneaza pentru probele de forta.

Specia contine polizaharide, saponine, steroli, flavonoide, acizi grasi, taninuri si saruri de potasiu.

Este utilizata:
• datorita proprietatilor antiinflamatoare, diuretice, afrodiziace, antilitice;
• datorita proprietatilor tonice.
De obicei este recomandata in caz de urolitiaza, mictiune dureroasa, incontinenta; gonoree; in vertij si neurastenie.

Deci Tribulus terrestris este o planta folosita pentru cresterea impulsului sexual la barbati si femei, deci afrodiziaca, pentru a reduce impotenta si a imbunatati spermatogeneza.

Tribulus terrestris intensifica productia de testosteron. Studiile au aratat ca actioneaza foarte bine in combinatie cu DHEA si androstenedionul. Planta mareste insa productia de testosteron intr-un mod diferit fata de DHEA si androstenedion. In loc de a fi un precursor al testosteronului, ea determina productia de hormon luteinizant (LH), alt hormon responsabil de impulsul sexual. Atunci cand cantitatea de LH creste, creste si cantitatea de testosteron.

Tribulus terrestris este asadar o planta folosita frecvent pentru cresterea impulsului sexual la barbati si femei. In plus oricine doreste sa-si mareasca masa musculara (culturisti, atleti) poate sa consume Tribulus terrestris in combinatie cu DHEA si androstenedion.

Cunoscut sub denumirea de lemnul potentei, Muira puama (Ptychopetalum olacoides) face parte din fam. Olacaceae si este un arbust originar din Brazilia. Triburile bastinase din bazinul Amazoanelor din Brazilia si al fluviului Orinoco din Venezuela folosesc scoarta acestuia atat ca afrodiziac si tonic sexual cat si pentru tratarea epuizarii nervoase si a depresiei. Indienii sud-americani il considera un tonic al sistemului nervos, prevenind sau tratand nevralgiile si tulburarile sistemului nervos. Specia este utilizata in mod traditional in tratarea indigestiei si a altor tulburari gastro-intestinale. Femeile o folosesc pentru ameliorarea durerilor menstruale si a starilor neplacute din cadrul menopauzei. Se stie ca triburile amazoniene folosesc Muira puama pentru a trata reumatismul, dizenteria, paralizia si boala beri-beri.

Studiile fitochimice au pus in evidenta existenta in planta a urmatoarelor componente: alcaloizi, acizi grasi, taninuri, uleiuri volatile si rasini. Totodata s-a mai demonstrat existenta in scoarta a lupeolului, un derivat alcoolic cu proprietati antiinflamatoare, analgezice si antiseptice.

In anul 1990 s-au prezentat rezultatele unor cercetari efectuate la Paris pe 262 persoane cu probleme de erectie si lipsa dorintei sexuale. Cercetatorii au descoperit ca mai mult de jumatate dintre subiectii tratati timp de doua saptamani cu extract de Muira puama au constatat schimbari benefice in viata lor sexuala. In prezent utilizarea speciei se indreapta cu precadere in sensul cresterii libidoului. Poate fi un ajutor deosebit pentru barbatii car sufera de impotenta sau de disfunctie erectila. Totodata poate fi util in tratarea stresului si anxietatii, a epuizarii si a depresiei usoare.

Catuaba (Erythroxylum catuaba, fam. Erythroxylaceae) este o planta originara din partea sudica a Amazoanelor si NE Braziliei. Indienii Tupi din Brazilia au fost cei dintai care i-au descoperit calitatile, fiind considerata un excelent fortifiant al sistemului nervos si stimulator al libidoului. In Brazilia se spune „Daca un barbat devine tata pana la varsta de 60 de ani, e meritul lui. Daca devine tata dupa varsta de 60 de ani, e meritul Catuabei”.

Este folosita ca afrodiziac. S-a dovedit a fi eficace in tratarea impotentei si a lipsei dorintei sexuale. De asemenea intareste organismul oamenilor cu stare generala de oboseala si ii ajuta pe cei care au tulburari de memorie.

Arginina este un aminoacid necesar pentru functionarea normala a glandei pituitare, pentru sinteza si secretia hormonului de crestere de catre glanda pituitara. Mareste numarul de spermatozoizi si poate ajuta la tratarea infertilitatii masculine. Ajuta la raspunsul imun si la vindecarea ranilor. Ajuta la metabolizarea grasimii depozitate in organism si tonifica tesutul muscular. Imbunatateste tonusul fizic si mental.

Saw palmetto (Serenoa repens, fam. Arecaceae) – palmierul-ferastrau sau palmierul pitic – este un palmier originar din America de Nord, al carui fruct a fost folosit de catre indienii americani in tratarea tulburarilor aparatului genito-urinar si ca tonic pentru intarirea organismului prin nutritie. Era administrat barbatilor pentru a stimula functionarea testiculelor si a ameliora iritatiile mucoaselor, in special a celor ale aparatului genito-urinar si a prostatei. Era administrat femeilor pentru a trata tulburari ale glandei mamare (se credea ca utilizarea sa pe termen lung ducea la marirea sanilor). Multi botanisti il considera un afrodiziac.

Mai multe studii farmacologice s-au axat asupra utilizarii extractului din frunzele de palmier-fierastrau in tratarea tulburarilor comune ale prostatei – hiperplazia benigna a prostatei (BPH). Aproximativ 50-60% dintre barbatii cu varste cuprinse intre 40-59 ani prezinta BPH. Aceasta afectiune este caracterizata de cresterea frecventei mictiunilor, trezirea in timpul noptii pentru golirea vezicii si reducerea fortei si calibrului urinarii. Se crede ca aceasta afectiune are drept cauza acumularea testosteronului in prostata. Odata ajuns in prostata, testosteronul este transformat intr-un hormon mai puternic, dihidrotestosteronul (DHT). Acest compus stimuleaza multiplicarea excesiva a celulelor, ceea ce duce la marirea prostatei.

Principala actiune a extractului de palmier-fierastrau in traterea BPH este inhibarea conversiei intraprostatice a testosteronului in DHT si a inhibarii transportului si legaturilor intracelulare ale DHT.

In prezent, aplicatia clinica principala a fructelor de palmier-fierastrau este tratarea BPH. Avand in vedere farmacologia sa, extractul poate fi util si in afectiunile legate de excesul de androgeni la femei, precum hirsutismul si boala polichistica ovariana.

Pygeum africanum, syn. Prunus africanum, face parte din fam. Rosaceae. Originar din Africa, este mult utilizat datorita continutului scoartei in triterpene, acizi grasi si esteri ai acidului ferulic. Aceste trei componente par sa actioneze diferit, insa complementar, avand efecte in tratarea hiperplaziei benigne a prostatei. Numeroase studii clinice efectuate pe mai mult de 600 de pacienti au demonstrat ca Pygeum reduce in mod efectiv simptomele si semnele clinice ale BPH, mai ales in stadiile timpurii.

Utilizarile principale ale speciei sunt: hiperplazia benigna a prostatei, prostatita, infertilitatea masculina, impotenta.

Coenzima Q10 (ubichinona) este o substanta prezenta in toate celulele organismului si este indispensabila desfasurarii normale a proceselor biologice, biochimice si pentru buna functionare a organismului. Carenta sa genereaza dereglari in procesele de oxido-reducere la nivelul celulelor, cauzand diferite tulburari in functionarea organismului. Astfel apar semne de insuficienta cardiaca, hipertensiune si alte boli.

Un grup de medici de la Universitatea din Texas a descoperit ca nivelul CoQ-10 al pacientilor cu afectiuni coronariene a fost cu aprox. 25% mai mic in comparatie cu un grup de control din populatie fara afectiuni cardiace diagnosticate. Dr. Folkers de la Universitatea amintita a descoperit ca tesutul inimii prezenta deficiente de CoQ-10 in aproape 75% din cazurile de victime ale bolilor cardiovasculare. In urma multiplelor studii au ajuns la concluzia ca administrarea CoQ-10 a adus ameliorari considerabile, prin efectul ei benefic asupra tuturor formelor de cardiomiopatie.

Hipertensiunea arteriala (cunoscuta „ucigasul tacut”, datorita faptului ca victimele sale adesea nu prezinta simptome), ucide anual circa 60.000 de persoane in Statele Unite si este direct implicata in mai mult de 250.000 decese (in SUA) cauzate de atac cerebral si boli cardiovasculare. Hipertensiunea arteriala contribuie la aparitia unor afectiuni precum arterioscleroza si ateroscleroza, ambele fiind cauze majore de atac de cord. Contribuind la scaderea tensiunii arteriale, CoQ-10 poate reduce in mod semnificativ riscul atacurilor de cord si al bolilor cardiovasculare.

Se pare ca acest valoros component, care este si un puternic antioxidant, nu este deosebit de util numai pentru tratarea bolilor de inima si a hipertensiunii ci poate fi utilizat si pentru a proteja inima de deteriorari ulterioare, pentru a imbunatati efectele operatiilor pe cord. Poate functiona chiar ca un mijloc de preventie. Un grup de medici stomatologi au aratat in urma experientelor efectuate ca „tesuturile periodontale au deficit de CoQ-10 atunci cand sunt bolnave si au nevoie de mai multa CoQ-10 pentru a se vindeca. Persoanele care sufera de afectiuni periodontale ar putea beneficia de CoQ-10 ca adjuvant in terapia periodontala obisnuita.”

Cercetarile au demonstrat ca bolile periodontale nu se localizeaza in gingii, ci constituie boala generalizata, cu implicare majora a sistemului imunitar. Alt motiv pentru succesul CoQ-10 in tratarea afectiunilor gingivale este capacitatea sa dovedita de a stimula raspunsul imun al organismului. Corpul nostru retine cantitatile suplimentare de CoQ-10 acolo unde este mai multa nevoie de ea. Locurile principale unde se depoziteaza sunt inima, ficatul si sistemul imun.

Exista o legatura incontestabila intre sanatatea sistemului imunitar si procesul individual de imbatranire. Puterea remanenta a sistemului imun face posibila o „imbatranire frumoasa” pentru unii oameni. Unele studii stiintifice au pus in evidenta legatura intre nivelurile scazute de CoQ-10 si imbatranirea umana. Aceste studii i-au facut pe oamenii de stiinta sa creada ca, in cadrul procesului de imbatranire, scaderea nivelurilor de CoQ-10 poate avea un rol cauzativ, iar corectarea acestor deficiente prin consumarea de suplimente nutritive care contin CoQ-10 poate fi o prevenire valabila anti-imbatranire.

Natto este soia fermentata, foarte apreciata in cultura japoneza de peste 1000 de ani. Unele dintre efectele sale benefice sunt prevenirea atacurilor de inima, atacurilor cerebrale, cancerului, osteoporozei, obezitatii si a bolilor intestinale cauzate de agenti patogeni. Unele dintre efecte sunt atribuite originii sale – soia. Totusi, Bacillus natto care o fermenteaza produce diferite enzime, vitamine, aminoacizi si alte elemente nutritive unice, care apar numai in timpul fermentarii natto-ului. Aceste elemente unice confera natto-ului calitatile sale benefice pentru sanatate. Remarcabil este faptul ca nattokinaza si pyrazina previn formarea sau dizolva cheagurile de sange (actiune anticoagulanta). Acestea previn bolile de inima si atacurile cerebrale care, dupa cancer, constituie cauzele principale de deces in America de Nord.

Este important de mentionat ca natto ofera vitamina B12, care tinde sa lipseasca din dieta vegetarienilor.

Binefacerile oferite de natto, conform datelor din literatura, sunt urmatoarele:
• Previne atacurile de cord, atacurile cerebrale si senilitatea;
• Previne osteporoza;
• Previne cancerul;
• Are efecte antibiotice;
• Imbunatateste digestia si previne tulburarile intestinale cauzate de agenti patogeni;
• Are efecte anti-imbatranire si previne obezitatea.

Avand proprietati de reglare a lantului endocrin in general, Forever Multi-Maca imbunatateste tulburarile functionale si disfunctionale din viata femeii (reduce simptomele premenstruale, menstruale, ale menopauzei); este afrodiziac si stimulator al fertilitatii feminine si masculine; mareste energia si vitalitatea, rezistenta fizica si performanta, avand o toleranta ridicata, reduce anxietatea, stresul si depresia.

Forever Multi-Maca este un produs de exceptie care reuneste efectele tuturor acestor componente. Daca de-a lungul timpului fiecare in parte dintre ele a avut efecte extraordinare, imaginati-va ce pot face ele impreuna. Cate doua tablete pe zi cu un pahar de apa va pot convinge ca si acest nou produs Forever face totul pentru voi, pentru cuplurile care au indrazneala sa-l experimenteze, pentru o viata mai buna, o viata mai frumoasa.


Dr. farm. Szocs Dora, Director General FLP Romania

enemgabriel
Postat pe 16 August 2009 10:00
eu am 47 de ani si ma cam supara gurguii. cind ma dor cind ma ustura, ciclul e neregulat, si mai nou stind fara efort imi, cad picaturi de la subbrat, din ambele parti
kudika098645
Postat pe 17 August 2009 09:05
buna,am suferit si eu operatie de histerectomie totala si ma confrunt cu tot felul de probleme
iuli38
Postat pe 18 Septembrie 2009 21:20
Un produs fitoterapic standatizat biochimic provenend din Germania este REMIFEMIN , se gaseste in marile farmacii ; inlatura bufeurile , insomnia , depresiile si uscaciunea vaginala ; protejeaza sanii si uterul ; se ia 2x1 tb./zi cure de 3 pana la 6 luni apoi o pauza de 1-2 luni si se reia.
Uleiul de peste -asociat - 2x500mg/zi plus vit. C 200mg/zi .
Nu prezinta nici un risc , se poate admnistra si in menopauza chirurgicala .
Dr. S
healthy011235
Postat pe 1 Februarie 2010 23:08
Doamna draga.
NU luati nimic din farmacie , mai ales medicamente cu hormoni , ca o patiti rau de tot.Cel mai indicat este orice produs natural care contine SOIA : lapte de soia , salam de soia , filete de soya PROTEINA DE SOIA etc.( nu era prost Ceausescu de umplea piata cu toate produsele din soie , o facea la recomandarea unui mare doctor chinez)

Soia contine un produs NATURAL f. bun care are propieteti de nedescris.

Femeile asictice ( japonezele , chinezoaicele , coreenele , nu au sufocuri ca europencele sau sudamericancele de ce' pt ca consuma multe produse din soia.

faceti putina gimnastica in fiecare zi , seara sa nu va lipseasca nici o cina fara salata verde , reduce ti sarea ,interzis bauturi alcoolice , fumatul , carnea de pork : IMprescindibil calciu magneziu , natural
pt mai multe amanunte scrie ti mi: sbb2xx@yahoo.es
sa va recomnad si firma naturala de incredere und e le puteti gasi.aceste produse care nu au nici un fel de ingrasaminte kimice in pamantul unde sint cultivate


sanatate
healthy006265
Postat pe 9 Februarie 2010 01:24
Doamna draga.
NU luati nimic din farmacie , mai ales medicamente cu hormoni , ca o patiti rau de tot.Cel mai indicat este orice produs natural care contine SOIA : lapte de soia , salam de soia , filete de soya PROTEINA DE SOIA etc.( nu era prost Ceausescu de umplea piata cu toate produsele din soie , o facea la recomandarea unui mare doctor chinez)

Soia contine un produs NATURAL f. bun care are propieteti de nedescris.

Femeile asictice ( japonezele , chinezoaicele , coreenele , nu au sufocuri ca europencele sau sudamericancele de ce' pt ca consuma multe produse din soia.

faceti putina gimnastica in fiecare zi , seara sa nu va lipseasca nici o cina fara salata verde , reduce ti sarea ,interzis bauturi alcoolice , fumatul , carnea de pork : IMprescindibil calciu magneziu , natural
pt mai multe amanunte scrie ti mi: sbb2xx@yahoo.es
sa va recomnad si firma naturala de incredere und e le puteti gasi.aceste produse care nu au nici un fel de ingrasaminte kimice in pamantul unde sint cultivate


sanatate
healthy006265
Postat pe 9 Februarie 2010 01:26
Doamna a solicitat ajutor in sensul de a i se recomanda un tratament. Vii aici si te dai desteapta si faci filozofia menopauzei cu 12 tipuri. Te-ai bagat ca musca in fundul calului. I-ai spus doamnei ceea ce cunostea. Ti s-a cerut un tratament, si nu te-a intrebat daca esti licentiata in menopauza.
Paunul
Postat pe 14 Aprilie 2010 17:29
Mesajul de mai sus este pentru DUSA cea care face teoria chibritului privind menopauza, desteapta care cunoaste prospectul oricarui medicament s.a.m.d. Are ceva de comentat pentru fiecare.
Paunul
Postat pe 14 Aprilie 2010 17:42
Dna dr. DORA sunt lamurit cu produsele Forever. Cati bani am dat pentru aceste produse ma puteam duce sa ma tratez in strainatate si de acolo veneam si cu o masina noua. Asa ca nu faceti publicitate pentru cei aflati la disperare ca nu tine. Sunt cele mai scumpe produse, iar ca efect sunt comparabile cu cele de la noi, Fares, DaciaPlant etc
Paunul
Postat pe 14 Aprilie 2010 17:48

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
diane 35 pauza 13 De la: playboy 23 Octombrie 2010 00:11
iubire,oare? 15 De la: kentfarafiltru 31 Ianuarie 2010 12:43
dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale luate o perioada indelungata 101 De la: cosminutza_21 15 Mai 2011 14:18
mastoza 3 De la: eneflory 28 August 2009 19:17
ceva... ciudat 3 De la: lavy23 26 Februarie 2009 12:00