Setari Cookie-uri

embolizarea fibromului uterin

Buna,
Ma gandesc sa scap de un fibrom de 5 cm , prin emboliza.
Stie cineva daca sunt efecte secundare nedorite si care sunt acestea?
ceraselanicoletap
Postat pe 2 Februarie 2009 17:31
embolizarea rezolva EFECTUL (fibromul) . CAUZA aparitiei lui (DEZECHILIBRUL HORMONAL) ramane. peste o vreme e posibil sa ai altul si altul ... si mai costa si f mult ...
mkiss260
Postat pe 6 Februarie 2009 15:55
Buna, eu cred ca cel mai bine il operezi (miomectomie) ca sa scapi de el! Eu asa am scapat de fibrom era de 7,8cm si s-a redus la 3 cm cu 2 injectii de Diphereline, dupa care m-a operat. La un an jumatate de la operatie am ramas insarcinata siam un baietel de 7 luni. Multa bafta si incredere.
lexmit31
Postat pe 20 Martie 2009 16:16
mamei mele i s-a descoperit de curand un fibrom de 13 cm, care credeti ca e cea mai buna varianta pt. a scapa de el?
ellyssa
Postat pe 2 Aprilie 2009 08:35
Cam care sunt costurile unei astfel de operatii si care sunt efectele secundare?
healthy000620
Postat pe 2 Aprilie 2009 08:45
Buna!
De aprozimativ un an mi s-a descoperit si mie un fibrom uterin...care acum a ajuns la ~4 cm si dna doctor mi-a spus ca cea mai buna solutie este miomectomia deoarece in urma unei histerosalpingografii s-a observat si faptul ca ambele trompe sunt infundate partial si trebuie vazut exact ce e acolo pentru a avea sanse sa raman insarcinata pe viitor. In cazul emblizarii inca nu se stie ce efecte are pe termen lung...este o inteventie relativ noua si nu se cunosc toate consecintele.
Si eu sutn programata pentru miomectomie la sf lunii mai.
Multa sanatate la toate si copii sanatosi
dorabv
Postat pe 2 Aprilie 2009 09:21
Buna fetelor!
Eu am 2 probleme: uter fibromatos + un fibrom (nodul) de cativa cm.Despre embolizare am citit multe, am inteles ca este ok, fara efecte secundare. Insa cum spunea cineva mai sus, trebuie tratat dezechilibrul hormonal. Intrebarea mea este daca uterul fibromatos se poate vindeca. Un nodul il poti opera sau emboliza, dar cu uterul care se intareste ce faci? Imi doresc foarte mult macar un copil, nu in momentul de fata, insa se pare ca aceasta afectiune ma preseaza sa raman insarcinata cat mai curand, altfel va fi prea tarziu, nu voi mai putea tine sarcina...
Imi poate da cineva mai multe informatii, sfaturi?
Multumesc!
danielaiancu
Postat pe 2 Aprilie 2009 10:05
iti recomand sa mergi la o consultatie la doctorul keram said la policlinica grivita..pe calea grivitei..e un medic foarte bun..poti sa iei o trimitere de la medicul de familie...
aryna27
Postat pe 2 Aprilie 2009 10:30
Eu am facut embolizare cu aprox. 5 - 6 ani in urma, cand abia incepuse sa se practice si la noi acest tip de interventie .Eu am avut 3 fibroame , adevarat ca cel mai mare avea 3 cm .
La vremea respectiva m-am documentat (ca si voi acum) si am luat hotararea sa nu ma operez ci sa fac embolizare. Si am facut foarte bine. Nu am avut nici o problema dupa aceea si ma simt foarte bine. Doar la spitalul Municipal se facea acest gen de interventie.
Ce mi-a spus medicul atunci : daca fibromul este foarte mare, este bine sa se faca mai intai embolizare si apoi interventia clasica. De ce? deoarece zona este foarte vascularizata si sa nu existe riscul de a face hemoragie (dupa cum stiti si voi, fibroamele sunt niste ..."cheaguri de sange" care se "hranesc" cu sange si asa ele se dezvolta in timp). Prin embolizare se blocheaza "alimentarea" fibroamelor si cu timpul chiar dispar daca sunt mici.
Deci nu pierdeti vremea , mergeti la medic cu incredere si daca va recoamnda embolizarea este ok. Poate ca au aparut metode noi de tratament (nu sunt in tema) - eu vorbesc strict despre embolizare ca este o metoda sigura, fara trauma etc., o zi stai in spital.
Va doresc multa sanatate.
ecleuciuc
Postat pe 2 Aprilie 2009 12:13
De la: ceraselanicoletap, la data 2009-02-02 17:31:44Buna,
Ma gandesc sa scap de un fibrom de 5 cm , prin emboliza.
Stie cineva daca sunt efecte secundare nedorite si care sunt acestea?

Mama mea a fost operata la sectia Ginecologie a Spitalului Militar Central Bucuresti in urma cu 4 ani. Operatia a fost efectuata de Dl Dr. Stoian si a durat circa 25 minute. Din cate stiu eu, in afara de "no sexual contact" timp de 2 luni.... nici un efect secundar.. ceea ce nu stiu sa-ti apun dak a fost facuta prin emboliza.
Sanatate multa!!
spidie
Postat pe 2 Aprilie 2009 12:20
Buna Cerasela,

Sfatul meu este sa mergi la un consult medical, numai un medic specialist te poate indruma corespunzator si-ti poate propune care sunt solutiile la problema ta.

Am fost in situatia ta si dupa mai multe vizite la doctorii de specialitate, am ales solutia embolizarii.Am evitat in acest fel si semnele inestetice care le-as fi avut, daca as fi ales operatia in locul embolizarii.

Multa bafta, oricare ar fi decizia luata!

Dany
DanyM
Postat pe 2 Aprilie 2009 12:28
Buna,eu sunt una dintre persoanele care au beneficiat de embolizare si pot spune ca sunt foarte multumita de rezultat.Tin sa precizez ca am uter fibromatos si unul dintre fibroame depasea 6 cm motiv pt care nu pot descrie durerile pe care le induram in fiecare luna de ani de zile. Pot spune ca este o interventie mai mult decat usoara (se poate urmari online pe un site de specialitate : www.sanatateatv.ro. Singurile urmari reale au fost ca fibromul de 6 cm a scazut in doua luni la 2,50 cm si viata mea este mult mai usoara. Va sfatuiesc sa mergeti la dr Badea sau dr.Albu Simona de la Spitalul Universitar siin functie de pb create de fibrom exista posibilitatea sa nu fie nevoie de vreo taxa.Eu nu am platit nimic.Inca ceva:ganditi-va inainte de a va opera deoarece o operatie lasa sechele permanente.Multa,multa sanatate.
simadoris
Postat pe 2 Aprilie 2009 17:16
Buna, Mie mi s-a aplicat procedeul embolizarii si in spital am cunoscut mai multe persoane care au suferit acest proces.
Pot sa va spun ca uneori reuseste alteori nu.
La mine a fost o reusita dar la o prietena de a mea nu si a mai incercat de 2 ori.
Doctorul Nichifor Rares de la Spitalul Municipal este specialist in aceasta problema.
Cat de efectele secundare ....nu stiu ce sa va spun eu una nu amsesizat si pot sa va spuun ca de la interventie a trecut 4 ani.
cxtina2004
Postat pe 2 Aprilie 2009 18:00
din cate stiu uterul fibromatos nu se vindeca niciodata.eu am uter fibromatos si retrovers pe deasupra.stiu asta de pe la 20 de ani.acum am 37 si pot sa spun ca am 2 copii si nici o problema.in momentul cand am hotarat sa raman insarcinata,am ramas fara sa ma chinui prea mult.nu stiu cati ani ai dar nu trebuie sa te sperii,poti face copii.fa-ti controale regulat,fa-ti macar o transvaginala pe an si ..dumnezeu sa ne ajute.
marilena_marilena
Postat pe 3 Aprilie 2009 00:15
Ai putea, te rog sa dai mai multe detalii despre operatie?
Cum adica ti-a facut initai 2 injectii care au determinat fibromul sa scada si apoi l-a operat? Ma intereseaza pt ca si eu am unul de 11/12 cm si am tot evitat operatia. Multumesc.
dumitru
Postat pe 4 Aprilie 2009 00:47
Buna, cum spuneam, cu cele 2 injectii s-a oprit menstruatia pt. 2 luni si asa a scazut fibromul de la 7,8 cm la 3 cm dupa care a urmat operatia. La 1 an jumatate de la operatie am ramas insarcinata.
lexmit31
Postat pe 4 Aprilie 2009 01:56
Stie cineva daca exista vreo legatura intre folosirea pilulelor anticonceptionale si aparitia fibromului uterin?
EmaM
Postat pe 7 Aprilie 2009 10:28
m-am operat in a 4-a luna de sarcina.erau doua fibroame f mari si riscam sa pierd sarcina.la nastere mi sa spus ca au reaparut.e posibil sa fie genetic sau dereglaj hormonal.am incercat si tratamente naturiste ,dar degeaba .singura optiune ramane operatia.iti doresc succes .
inaber
Postat pe 7 Aprilie 2009 10:44
De la: inaber, la data 2009-04-07 10:44:43m-am operat in a 4-a luna de sarcina.erau doua fibroame f mari si riscam sa pierd sarcina.la nastere mi sa spus ca au reaparut.e posibil sa fie genetic sau dereglaj hormonal.am incercat si tratamente naturiste ,dar degeaba .singura optiune ramane operatia.iti doresc succes .


Inaber...si celelalte care aveti astfel de probleme..ati luat cumva pilule contraceptive (vreodata) ? E f. important...
EmaM
Postat pe 8 Aprilie 2009 09:16
Buna fetelor,

Si eu am problema unui fibrom uterin de toata frumusetea: 9cm/ 6 cm.

Este descoperit de curand, la un simplu control ginecologic. Nu m-a jenat aproximativ deloc, eu crezand ca in urma unei raceli avute cu o luna in urma, am vezica putin inflamata (aveam senzatie de urinare puternica si eram putin incordata la palpare in zona de sub muschii abdominali).

Eu nu am luat anticonceptionale niciodata, am facut doar acum cativa ani un tratament pe baza de progesteron care nu a dat rezultate extraordinare in combaterea dezechilibrului meu hormonal, astfel ca l-am intrerupt.

Mi-a fost recomandat un profesor doctor de la Cantacuzino, iar maine ma duc sa port o discutie referitoare la miomectomie, urmand ca dupa Pasti sa ma operez. Sper sa fie rabdator sa-mi dea cat mai multe detalii despre acest tip de interventie.

Am 26 de ani si imi doresc foarte mult copii. Sper sa reuseasca sa-mi conserve uterul si sa nu recidiveze problema...

Revin cu detalii maine.






healthy001420
Postat pe 8 Aprilie 2009 22:45
pentru healthy001420
Ai reusit sa ajungi la dl. profesor dr.? Si eu am aceiasi problema si trebuie sa merg tot la dansul. Spune-mi te rog cum a fost . ce ti-a spus. Multumesc..
healthy001441
Postat pe 9 Aprilie 2009 21:40
De la: healthy001420, la data 2009-04-08 22:45:54Buna fetelor,

Si eu am problema unui fibrom uterin de toata frumusetea: 9cm/ 6 cm.

Este descoperit de curand, la un simplu control ginecologic. Nu m-a jenat aproximativ deloc, eu crezand ca in urma unei raceli avute cu o luna in urma, am vezica putin inflamata (aveam senzatie de urinare puternica si eram putin incordata la palpare in zona de sub muschii abdominali).

Eu nu am luat anticonceptionale niciodata, am facut doar acum cativa ani un tratament pe baza de progesteron care nu a dat rezultate extraordinare in combaterea dezechilibrului meu hormonal, astfel ca l-am intrerupt.

Mi-a fost recomandat un profesor doctor de la Cantacuzino, iar maine ma duc sa port o discutie referitoare la miomectomie, urmand ca dupa Pasti sa ma operez. Sper sa fie rabdator sa-mi dea cat mai multe detalii despre acest tip de interventie.

Am 26 de ani si imi doresc foarte mult copii. Sper sa reuseasca sa-mi conserve uterul si sa nu recidiveze problema...

Revin cu detalii maine.







Ai reusit sa ajungi la dl. profesor dr.? Si eu am aceiasi problema si trebuie sa merg tot la dansul. Spune-mi te rog cum a fost . ce ti-a spus. Multumesc..[/quote]
healthy001441
Postat pe 9 Aprilie 2009 21:43
Pai...eu aveam o lista mare de intrebari...timp pentru asa ceva nu pre era, asa ca raspunsurile mi le-am dat singura.

Pe mine cel mai mult ma interesa in legatura cu acele injectii cu Diphereline facute de cineva care a comentat mai sus si cu ajutorul carora fibromul s-a retras.

La acest subiect dl. prof. nu a vrut sa se pronunte, spunandu-mi ca nu cunoaste rezultate din aceasta procedura si ca este o decizie pe care numai medicul ginecolog o poate lua. De principiu, a 2a zi dupa Pasti sunt asteptata pt internare, iar inaintea interventiei chirurgicale vom mai consulta medicii ginecologi din clinica.

In ceea ce priveste embolizarea, raspunsul a fost spre negativ, dumnealui optand pentru miomectomie...cu sarcinile ulterioare, mi-a spus ca este un subiect destul de delicat si discutabil.

Am suficient timp pana in ziua operatiei sa solicit parerea mai multor medici ginecologi. Daca exista posibilitatea micsorarii acestei tumori prin injectarea cu Diphereline, nu am de gand sa ma grabesc.

Astept vesti si de la voi daca aveti.

healthy001420
Postat pe 10 Aprilie 2009 00:51
DAca alegi sa te operezi cu dl profesor, esti pe maini bune. Este un profesionist. Eu am nascut cu dansul acum 7 luni si nu am avut nicio problema.Eu inca alaptez de aceea , in afara de o ecografie si un control nu cred ca pot face mare lucru cu fibromul. In luna a doua de sarcina avea 4/4 cm iar la nastere avea 6/5 cm.Sper sa nu mai fi crescut de atunci.
Multa sanatate si sa tine-ne la curent.
bine de vazut>
http://www.sanatateatv.ro/emisiuni-medicale/radiologie-interventionala/embolizarea-fibromului-uterin-metoda-ultramoderna-si-minim-invaziva/
healthy001441
Postat pe 11 Aprilie 2009 00:20
....si eu alaptez. mi-a fost descoperit fibromul de 5/5 la inceputul sarcinii si pana la finalul acesteia ajunsese la 8.5/8.5. acum, la 5 luni de la nastere a scazut la 6/6. ma interesa aceasta optiune intrucat avand o cezariana, deci deja o taietura pe uter, in cazul unei operatii s-ar face 2 inrterventii deci adio a doua sarcina. si eu mi-as mai dori un copil in viitor. ma interesa dr. nechifor de la municipal. daca poate da cineva relatii despre el sau despre cam cat costa aceasta procedura v-as fi foarte recunoscatoare. am auzit diverse povesti despre sume exorbitante si nu stiu ce sa cred.
o zi fumoasa tuturor!
dnapotecuta
Postat pe 25 Aprilie 2009 15:05
am uitat sa adaug ca pana acum nu m-a deranjat fibromul. pana la eco de sarcina habar n-am avut e el dar de 5 luni de zile de la nastere am frecvent hemoragii si atunci cand nu am tot curge o picatura-2 de sange pe zi.problema e ca nu sunt nici din bucuresti si mi-e cu atat mai greu sa imi stabilesc intalnirile cu acesti domni doctori specialisti. in plus car si bebelusul dupa mine si asta e un motiv in plus sa nu alerg dupa ei prin spitale. astept orice fel de info. multumesc.
dnapotecuta
Postat pe 25 Aprilie 2009 15:08
Buna,

Despre Dr. Rares Nechifor poti citi mai multe aici http://sanatate.rol.ro/art/3754-29-Doctori_care_fac_minuni_prin_artere_(20-03-2008).htm, iar de contactat, poti trimite un mail aici http://www.hemodinamic.ro/medici-specialisti/.

Operatiile de cezariana pot merge pana la 3, cu observatia ca a 3a o faci pe semnatura ta. Pentru ca inca nu sunt mama, cu aceste detalii te poate ajuta o mamica sau cel mai sigur un doctor ginecolog.

Te sfatuiesc sa vii la Bucuresti si te mai sfatuiesc sa nu te feresti de un tratament corespunzator, indiferent daca va fi sau nu nevoie de o interventie chirugicala. Sanatatea ta este pe primul loc. Nu te gandi ca mai vrei sa faci "n" copii, gandeste-te ca trebuie sa fii o mamica sanatoasa pentru copilul pe care deja il ai!

De asemenea, pentru o indrumare cat mai corecta, ar trebui sa faci rost de o trimitere catre un medic ginecolog, nu catre un radiolog sau chirurg.

La 26 de ani, un fibrom de 9/6 si inca niciun copil, eu am optat pentru 3 luni de injectii cu Diphereline care imi vor stopa menstra, si astfel fibromul, nemaihranindu-se, va da inapoi. Acum sa vedem cat se va micsora. Ulterior voi face o miomectomie pentru a fi indepartat. (chirurgical este cel mai sigur). Fibromul fiind mai mic, vor fi mai putine risucuri la operatie, iar uterul meu va fi conservat. Si eu imi doresc 2-3 copii, dar acum important mi se pare sa imi permita sanatatea macar pentru unul.

Iti pot oferi 2 recomandari pentru doctori: Dr. Sorin Puia (Sp Panait Sarbu - Maternitatea Giulesti) si Dr. Bogdan Catrangiu (IOB - Institutul Fundeni).

healthy001420
Postat pe 27 Aprilie 2009 14:48
4900 ron la Centrul de diagnostic si tratament Victor Babes.Din cate stiu, acest tip de interventie nu este decontat de casa de asigurari.
http://www.cdt-babes.ro/servicii/angiografie.php
healthy001441
Postat pe 28 Aprilie 2009 17:23
Buna,
si eu am avut un fibrom de 7/6 cm, am incercat sa raman insarcinata timp de aproape 2 ani, nu am reusit, asa ca am facut tratament cu Diphereline, a scazut fibromul la 5/5 cm si m-am operat la inceputul lunii martie. Acum sunt ok, astept sa mi se dea liber pentru bebe.Se pare ca embolizarea nu e f recomandata pentru femeile care isi doresc ulterior copii, concesintele acestei proceduri nefiind suficient studiate.
healthy003512
Postat pe 17 Iunie 2009 14:08
"iti timit un msj foarte important te sfatuiesc sa'l citesti este de bine in viitor.mama numai bine si sanatate multa
kudika098230
Postat pe 29 Iunie 2009 20:25

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
intrebari urgente 21 De la: office_salinasusesi_ro 18 Iunie 2010 21:31
mi se zbat tamplele ..pe bune 7 De la: fericire 11 Noiembrie 2009 23:40
Despre consultatii 11 De la: kudika_nikole 25 Decembrie 2011 19:25
intrerupere de sarcina la 14 sapt 61 De la: Rocsss 24 Mai 2010 11:50
sexul anal 168 De la: alias25 25 Martie 2016 17:17