Setari Cookie-uri

Alerta! Scrisoare deschisa din diaspora

Unde o vedea rasismul ?
PARTENERDEVIS
Postat pe 5 Februarie 2012 10:17
citeste scrisoarea deschisa a domnisoarei easiste de a deschis topicul,,si daca ai umpik de creieras o sa vz ca este plina de rasism
piparus_petru
Postat pe 5 Februarie 2012 10:22
De la: piparus_petru, la data 2012-02-05 10:22:44citeste scrisoarea deschisa a domnisoarei easiste de a deschis topicul,,si daca ai umpik de creieras o sa vz ca este plina de rasism

Nu scrisoare e plina de adevaruri dureroase ...voi sunteti caposii ca nu vreti sa intelegeti ca sunteti plaga societatii umane.Pur si simplu voi sunteti rasistii deorece refuzati civilizatia,cultura ,traiul cinstit alaturi de alte nationalitati.
Cum zice cineva de voi si de altii ca mai sunt...imediat sariti de fund in sus ...ca sunt rasisti...dar cad ai vostri comit violuri,furturi,trafic de carne vie,crime desi ii stiti si ii vedeti...taceti malc .BA CHIAR II AJUTATI.
Asa ca mai incet cu rasism...Mai faceti ordine in satra voastra acolo...si apoi veniti cu pretentii.
PARTENERDEVIS
Postat pe 5 Februarie 2012 10:31
ZIUAnews vã explicã motivul reacþiilor bizare ale preºedintelui Traian Bãsescu de la începutul conflictului cu Raed Arafat ºi pânã la numirea noului ministru de Externe, Cristian Diaconescu. Pas cu pas vã vom dezvãlui cordoanele ombilicale de care este legat Bucureºtiul de interesele marilor puteri ale lumii, precum ºi necesitãþile economice ºi strategice ale României în geopolitica actualã.

Traian Bãsescu a negociat permanent bucãþi din economia României pentru obþinerea de avantaje militare sau strategice cu Rusia, SUA ºi anumite þãri din Europa. În toate aceste zile de proteste au trecut neboservate ameninþãri voalate ale SUA, negocieri subterane pentru economia româneascã ºi tratative diplomatice legate de viitoarea putere nuclearã a României.

De ce s-a luat în gurã Bãsescu cu Arafat

Primul semn de întrebare referitor la comportamentul preºedintelui României a apãrut în momentul în care acesta a ieºit public de mai multe ori, aproape la toate televiziunile, pentru a susþine Legea Sãnãtãþii. De ce s-ar fi luat de piept Bãsescu cu Raed Arafat, un simplu subsecretar de stat pentru o lege care ar fi putut sã fie amendatã ulterior de Guvern sau prin tertipurile bine cunoscute în Parlament? Ei bine, ZIUAnews a aflat motivul: Bãsescu urma sã facã loc pe piaþa asigurãrilor de sãnãtate pentru cinci clienþi strategici. Unitedhealth Group ºi Wellpoint Inc. Group (ambele din SUA), Alianz Þiriac, Astra Asigurãri ºi compania olandezã Aegon.

Sistemul de preluare a asigurãrilor medicale ar fi urmat aceeaºi cale ca cel din domeniul pensiilor private. Dacã vã aduceþi aminte, firmele strãine au intrat în România ºi au acaparat imediat piaþa prin obligativitatea cetãþenilor de a contribui la ele. Cele douã firme americane care urmau sã preia grosul asigurãrilor de sãnãtate reprezentau de fapt mijlocul prin care România plãtea SUA scutul antirachetã de la Deveselu, mai ales în condiþiile în care bugetul american de apãrare suferea negocieri, iar politica de la Washington se axa pe þãri cheie din Europa. În ceea ce priveºte compania olandezã pe care Bãsescu o dorea în sistemul asigurãrilor medicale, aceasta era vehiculul de transport bani cãtre Olanda þarã care ºi-a ridicat veto-ul cu privire la intrarea României în Schengen. Celelalte douã societãþi, Þiriac ºi Astra, reprezentau parteneri portocalii ºi viitori sponsori. Iatã de ce Bãsescu a ieºit atât de nervos ºi atât de impacientat la televiziune sã se ia de guler cu Raed Arafat. Întreaga lui politicã externã se ducea de râpã alãturi de doi parteneri importanþi în sponsorizarea campaniei electorale care urmeazã.

Revoltele populare i-au spulberat planurile ºi l-au aruncat pe Traian Bãsescu într-o îngrozitoare dilemã: ce le dã americanilor în schimbul scutului de la Deveselu, ce le oferã olandezilor pentru acceptarea României în Schengen. Dacã planul i-ar fi mers cu Legea Sãnãtãþii ºi Arafat nu i-ar fi stat în cale, Bãsescu ar fi punctat glorios intrarea în Schengen cât ºi susþinerea americanã a cabinetului sãu. Visele i s-au spulberat în mâinile ultraºilor ºi pulanelor jandarmilor care s-au luat la bãtaie în centrul Bucureºtilor. Americanii, dezamãgiþi dar dioplomaþi, i-au transmis lui Bãsescu un mesaj legat de protestele care îl vizau, nu prin Ambasada SUA, ci direct prin Departamentul de Stat: „Noi susþinem dreptul oamenilor din întreaga lume de a protesta ºi de a-ºi exprima liber opiniile în mod paºnic”. Iar despre violenþele la care erau supuºi protestatarii, tot în mod diplomatic, lui Bãsescu i s-a transmis: „facem totodatã un apel cãtre protestatari ºi autoritãþi sã se abþinã de la orice violenþã. În mod evident, nu vom dicta României modul în care sã îºi trateze problemele sale interne. Acestea sunt decizii pe care Guvernul României trebuie sã le ia în urma unor consultãri cu Parlamentul ºi cu oamenii lor”. În mod evident, dupã ce Legea Sãnãtãþii a provocat un uriaº scandal ºi ºtiut fiind cã americanii evitã sã se asocieze unor scandaluri de corupþie la nivel internaþional, rãspunsul Casei Albe cãtre Bãsescu a fost: descurcã-te singur!

Anterior, mai precis în luna noiembrie 2011, în plin proces de fermentare a Legii Sãnãtãþii, americanii îl avertizau pe Bãsescu, prin presã ºi nu numai, despre efortul lor de a apãra România. „Scutul de la Deveselu, în impas”, erau titlurile din presã, alãturi de poziþia Franþei ºi a altor þãri europene care spuneau cã este mai pragmatic sã te înarmezi ofensiv decât defensiv. Americanii însã au continuat proiectul Deveselu, sperând într-o platã pe mãsurã.

Tãcerea lui Bãsescu a însemnat o nouã negociere cu super-puterile lumii

În timp ce oamenii protestau în stradã, de data asta nu pentru Arafat sau Legea Sãnãtãþii ci împotriva lui Bãsescu, curent care mai degrabã a fost adus din exterior decât emanat de revolta popularã, ºeful statului încerca sã ofere americanilor o bijuterie la schimb contra asigurãrilor medicale pierdute. S-a oprit asupra construcþiei reactoarelor 3 ºi 4 de la Centrala Nuclearã de la Cernavodã. O afacere de miliarde de dolari, dar ºi cãminul unei arme atomice.

Înainte de pornirea scandalului pe Legea Sãnãtãþii, concurenþii pentru Cernavodã erau americanii de la Bechtel ºi un consorþiu rusesc format din Atom Technoprom ºi alte patru firme, conexate direct cu puterea politicã de la Moscova. Este limpede de ce România oferea drepturi de preempþiune ruºilor: gazul, preþul la cãldurã ºi materii prime. Dupã cãderea afacerii cu asigurãrile medicale, ruºii nu mai erau singurii ofertanþi eligibili pentru Cernavodã, iar Bãsescu a încercat sã ofere americanilor, prin Bechtel, sumele pierdute.

Construcþia reactoarelor 3 ºi 4 de la Cernavodã urmeazã a fi decisã pânã în luna mai, ceea ce înseamnã cã România, în politica sa externã, va trebui sã jongleze între Rusia, þara care ne asigurã gazul, ºi America, þara care promite cã ne va instala scutul antirachetã ºi principalul nostru aliat militar. În aceastã situaþie, tãcerea lui Bãsescu în faþa a maximum 20.000 de protestatari din întreaga þarã este justificatã þinând cont de dilemele pe care le are de rezolvat în viitor legate atât de securitatea militarã a României, cât ºi de bunãstarea economicã a cetãþenilor ei.

De ce i-a spus Bãsescu lui Diaconescu cã are o sarcinã grea

Preºedintele Traian Bãsescu l-a avertizat pe noul ministru de Externe al României, Cristian Diaconescu, cã va avea o misiune foarte grea. Deosebit de grea. ªeful statului a punctat de mai multe ori acest lucru: „Aveþi o misiune dificilã!”. Practic, Diaconescu va fi exponentul ºi principalul negociator al României între lupii geopoliticii secolului XXI. Ce va alege Bãsescu când va veni vorba despre cãldura din casele oamenilor, nevoile principalului sãu aliat sau felierea României în beneficiul multinaþionalelor lumii ºi afilierea þãrii noastre la cluburile selecte ale Europei? Problema aderãrii la Schengen este la fel de importantã pentru România, ºi bãnoasã totodatã, cum este preþul pe care þara noastrã îl va plãti pentru achiziþionarea de avioane de luptã, o altã afacere pe care nu am finalizat-o însã, dar nu la fel de importantã cum este negocierea cu „marele urs” de la Rãsãrit. Blocatã în politica externã între Europa, SUA ºi Rusia, România vede la televizor doar problema jandarmilor ºi protestatarilor de la Universitate. Bãsescu va fi þinut în continuare în joc de glezne între politica internã ºi cea externã, între Opoziþia din þarã ºi partenerii strategici din exterior.

Nicky Florescu
Iulian Tãnãsescu
serpico_
Postat pe 6 Februarie 2012 12:12
Pentru informare

Ce se ascunde în spatele scandalului uriaº legat de medicul RaedArafat?




TRAIAN BÃSESCU I-A PROMIS LUI JEFFREY FRANKS CÃ VA PUNE BANII CONTRIBUABILILOR ROMÂNI
LA DISPOZIÞIA COMPANIILOR AMERICANE DE ASIGURÃRI


Traian Bãsescu dã înapoi în ambiþiile sale de a promulga pînã în luna martie noua Lege a Sãnãtãþii.
Enervat de faptul cã demiterea lui Raed Arafat de la conducerea SMURD s-a dovedit o miºcare
ce i-a pus în cap toatã societatea româneascã, Pazvante Chiorul cautã acum soluþii de a calma spiritele, fãrã sã parã cã a fost înfrînt.
În acest context, joi seara, în jurul orelor 21, el a discutat, mai bine de douã ore, cu sfãtuitorii lui de tainã:
nelipsitul Sebastian Lãzãroiu ºi, prin telefonul special, Virgil Mãgureanu.
Pentru a ieºi cît mai neºifonat din chestiune, cei doi i-au sugerat sã amîneetapa de intrare la vot, în Parlament,
a Legii, programatã pentru începutul lunii martie, cu încã douã-trei luni, sub pretextul mãririi perioadei de dezbatere publicã.
Astfel, legea va fi tocatã de opinia publicã pînã la epuizare, sub pretextul... democraþiei (?!), iar evenimentul cu Arafat va fi uitat.
Sursele noastre spun cã soluþia pãrea sã îi surîdã lui Traian Bãsescu,
dar el se teme cã prelungirea termenului de promulgare îl va supãra pe JeffreyFranks.
Noi am aflat cã el i-a promis stãpînului de la FMI cã legea, care, în esenþã, va pune la dispoziþia
companiilor americane de asigurãri de sãnãtate banii contribuabililor români, va fi promulgatã în primul trimestru al acestui an.
De altfel, discuþia publicã vehementã, declanºatã pe marginea legii, a provocatîntrunirea de urgenþã,
la Camera de Comerþ Româno-Americanã (cunoscutã oficinã a CIA), a reprezentanþilor din România
MAMAITA
Postat pe 10 Februarie 2012 16:22
E clar ca suntem lasi...si de aceia fac astia ce fac...
MAMAITA
Postat pe 11 Februarie 2012 13:55
Oare chiar e adevarat ?

FRIGUL ACTUAL si dezvaluirile mass-mediei germane

O marturisire senzationala din presa germana de azi.
Dupã experimentul suport din 2010 (vezi tezele meteorologului militar Karavaev referitoare la canicula ruseasca din 2010 si misterioasa statie "meteorologica" Haarp din Alaska), conform unor surse AIAA bine informate, nava X-37c a primit, acum 4 sãptãmîni, misiunea sa repete testul realizat in urma cu 2 ani cu nava X-37b, dar in condiții de iarna.
Se pare ca aceasta arma sofisticata de influentare a climei a esuat inainte de termenul prevazut si astfel frigul indus in Rusia nu numai ca se prelungeste dar a si avansat neasteptat de mult in Europa.
Conform programului american, frigul ar fi trebuit sa afecteze Iranul - zona de nord -vest - unde sunt comasate mai multe instalatii considerate a face parte din programul nuclear militar, dar odatã cu dispariția neasteptata a navei de tip X37-c, anticiclonul a reluat treseul clasic spre Europa.
In prezent situatia este incontrolabila, iar perioda de frig nu pare sa aiba un sfirsit previzibil.
Masuratorile recente realizate de universitatea din Heidelberg releva si prezenta razelor ultraviolete in cantitati inca neintilnit de mici. Acest lucru ar putea confirma ipoteza pre-atacului USA spre Iran, confirma specialistii germani.
Nu este de neglijat nici faptul ca la intrunirea de azi Cancelarul Germaniei a obținut un acord pentru obtinerea a 20 milioane tone cereale din partea Franței pentru a putea acoperi lipsa unei recolte in vara ce urmeazã. In contrapartida, Germania va livra dispozitive "feuerstrauss" necesare la construcția avioanelor Raffale, singurele care, in experimentul LIBYA, s-au dovedit superioare tehnicilor americane. Rãmâne de vãzut dacã valul de frig nu va reduce la "tãcere" orice alte arme, conchide comentatorul german.
serpico_
Postat pe 15 Februarie 2012 10:04
De la: SERPICO, la data 2012-02-15 10:04:45Oare chiar e adevarat ?

FRIGUL ACTUAL si dezvaluirile mass-mediei germane

O marturisire senzationala din presa germana de azi.
Dupã experimentul suport din 2010 (vezi tezele meteorologului militar Karavaev referitoare la canicula ruseasca din 2010 si misterioasa statie "meteorologica" Haarp din Alaska), conform unor surse AIAA bine informate, nava X-37c a primit, acum 4 sãptãmîni, misiunea sa repete testul realizat in urma cu 2 ani cu nava X-37b, dar in condiții de iarna.
Se pare ca aceasta arma sofisticata de influentare a climei a esuat inainte de termenul prevazut si astfel frigul indus in Rusia nu numai ca se prelungeste dar a si avansat neasteptat de mult in Europa.
Conform programului american, frigul ar fi trebuit sa afecteze Iranul - zona de nord -vest - unde sunt comasate mai multe instalatii considerate a face parte din programul nuclear militar, dar odatã cu dispariția neasteptata a navei de tip X37-c, anticiclonul a reluat treseul clasic spre Europa.
In prezent situatia este incontrolabila, iar perioda de frig nu pare sa aiba un sfirsit previzibil.
Masuratorile recente realizate de universitatea din Heidelberg releva si prezenta razelor ultraviolete in cantitati inca neintilnit de mici. Acest lucru ar putea confirma ipoteza pre-atacului USA spre Iran, confirma specialistii germani.
Nu este de neglijat nici faptul ca la intrunirea de azi Cancelarul Germaniei a obținut un acord pentru obtinerea a 20 milioane tone cereale din partea Franței pentru a putea acoperi lipsa unei recolte in vara ce urmeazã. In contrapartida, Germania va livra dispozitive "feuerstrauss" necesare la construcția avioanelor Raffale, singurele care, in experimentul LIBYA, s-au dovedit superioare tehnicilor americane. Rãmâne de vãzut dacã valul de frig nu va reduce la "tãcere" orice alte arme, conchide comentatorul german.


I. De ce au uraganele nume de femei?
R. Pentru ca vin umede si salbatice si pleaca cu casa si masina.
serpico_
Postat pe 15 Februarie 2012 10:41

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Design interior 2 De la: adi04 25 Octombrie 2009 08:38
meserii si scoli pt.tineri 2 De la: healthy013240 5 August 2013 16:02
Ultimele pregatiri pentru Paste! 5 De la: TF_ 18 Aprilie 2009 17:52
Curatenie 10 De la: kudika_951659 2 Octombrie 2014 09:29
discopatie lombara si spondiloza cervicala 7 De la: kudika490009 27 Decembrie 2011 19:06