Setari Cookie-uri

Alerta! Scrisoare deschisa din diaspora

Aemulus...aici iar ne contrazicem o fii el valoare, nu zic nu. Dar trebuia sa fi ramas la batranete, pe unde a "hoinarit" in tinerete, nu sa vina acuma, sa cerseasca mila RO sa-i dea o bucata de paine (vezi postul la catedra).
100101
Postat pe 2 Aprilie 2010 16:19
Kyrule, ai dreptate. Ai perfecta dreptate. Demnitatea si verticalitatea nu trebuiesc uitate niciodata.
Dar eu am vrut sa spun doar ca este o valoare in lumea muzicii si atit.

micabis
Postat pe 2 Aprilie 2010 18:21
ma voi astia de afara vad ca va sunt atit de dragi astia din tara incit atunci ...la acele alegeri atit de controversate ati votat in bloc guvernarea apocaliptica pe care acum cu tema inca si jena o contestati.nu uitati ca voi ati adus si voi ati contribuiti in cea mai mare masura la tot ce se intimpla in tara si mai ales afara.cred ca bine zicea cineva ....ca ar trebui sa nu vi se mai dea fonduri din Romania pentru chiolhanurile organizte sub diferite denumiri prin diaspora ...de fapt adevarate mese festive ale "mafiotilor" ajunsi la putere sub patronajul uneori chiar a ambasadelor romane din tarile respective in timp ce in tara rominii mor de foame si prin spitale.
daca ati plecat ...si vreti sa va adunati sa va vedeti sa va puneti la punct planurile mirsave....atit pentru tara cit si pentru exterior...sa o faceti pe banii vostri nu pe banii sarmanilor romini ramasi acasa si trudind pentru fiecare banut...si pentru fiecare gura de aer proaspat pe care il mai are...inca.
daca s-ar aduna toate fondurile alocate pentru diaspora s-ar vedea ca ar fi fost indeajuns pentru a nu se taia salariile si pensiile betilor romani.
dar nu v-au fost alocati voua celor care huliti si faceti de ris aceasta tara...indiferent ca sunteti pregatiti cum va pretindeti sau oameni de rind.nu am vazut ...din partea voastra un "lobi"( ca sa ma dau si eu pe limba folosita de voi)proteste si greve...atunci cind ati fost jigniti...de ce sa facem noi cei din tara? de ce sa raspunda cei din tara pentru faptele voastre? a pe voi va da afara va pierdeti drepturile...si va e frica ...las ca cerem de la prosti.
deci rusine sa va fie voua ...si acolitilor vostri,celor din diaspora.voi nu aveti nici un drept sa jigniti acest popor asa cum este el mai cult sau mai prost invatat,mai civilizat sau mai putin civilizat. voi sunteti ce sunteti pentru ca inca mai exista acest popor...altfel nu ati fi nimic . deci inchei ...nu are rost sa va strofocati sa-mi dati cu tifla...pentru ca oricum nu voi mai raspunde. mai bine va gindit ce puteti face pentru tara asta decit sa tot cersiti de la ea.
RUY_BLAS
Postat pe 30 August 2010 11:11
De la: kyru, la data 2010-04-02 16:19:51Aemulus...aici iar ne contrazicem o fii el valoare, nu zic nu. Dar trebuia sa fi ramas la batranete, pe unde a "hoinarit" in tinerete, nu sa vina acuma, sa cerseasca mila RO sa-i dea o bucata de paine (vezi postul la catedra).


Mai maimuta zburita, treci sa-ti trag un pupoi!
Am citit doar prima pagina a topicului, si -ti dau dreptate........
Mai, matusii aleia, de ce nu i-ai expicat ca la problema pensionari ramane ca-n gara...........
O TARA, ca sa-si poata plati pensiile are nevoie de forta de munca.
Uite, un studiu recent au facut nemtii...care au explicat populatiei ca trebuie sa recurga la emigranti din tarile estice, stii de ce?! pt. ca le-a iesit la studiu cam asa....peste 20 de ani, pensionarul neamt nu va fi cel mai fericit ca-n prezent, pt. ca vor fi mai multi dacat cei care muncesc efectiv.
Asa ca lui tanti emigranta ii spun sa-si ia mama cu ea, sa-i plateasca ea pensia, ca prea au plecat toti si plang de mila tarii.
Ei spun ca acesti pensionari ai nostrii ( d'altfel sa le dea Dumnezeu sanatate, ca si mie mi-e mila de ei) AU platit...candva.....DA, asa e au platit, insa si aici e ca intr-o casa, nu ajunge sa ai un job 20 de ani pt. a plati facutri, ci trebuie continuitate.......ceea ce noi, aici nu o mai avem, avem 1 om incadrat in munca la N pensionari.
Continuitate, nimic, multi au ales traista in bat, nimic rau in asa, insa acum degeaba plangem pensionarilor de mila.......
stem_29
Postat pe 30 August 2010 11:43
draga ...celula_29...sunt de acord cu ce spui tu...la prima vedere ai dreptate...ca nu mai avem continuitate...dar cine este de vina ?pensionarul sau guvernantii?
problema e mult mai com[plexa decit pare la prima vedere...si am sa-ti dau doar una...daca cei 3 milioane de Romani care lucreaza afara...aveau locuri de munca in tara...cum ar fi fost? de ce nu au? daca nu ar lucra afara...cei din tarile respective ar avea si ei locuri de munca...unde se trateaza cei care lucreaza in strainatate?...cu ce contribuie ei la sistemele de pensii si sanatate in tara?...asa ca sunt mult mai multe decit crezi...deci nu pensionarii sunt de vina...cei care se erijeaza in cei mai buni conducatori sun capul rautatilor.
sper sa nu te superi.
BEL_AMY1
Postat pe 9 Octombrie 2010 21:58
De la: alfredodecurtofreco, la data 2010-10-09 21:58:33draga ...celula_29...sunt de acord cu ce spui tu...la prima vedere ai dreptate...ca nu mai avem continuitate...dar cine este de vina ?pensionarul sau guvernantii?
problema e mult mai com[plexa decit pare la prima vedere...si am sa-ti dau doar una...daca cei 3 milioane de Romani care lucreaza afara...aveau locuri de munca in tara...cum ar fi fost? de ce nu au? daca nu ar lucra afara...cei din tarile respective ar avea si ei locuri de munca...unde se trateaza cei care lucreaza in strainatate?...cu ce contribuie ei la sistemele de pensii si sanatate in tara?...asa ca sunt mult mai multe decit crezi...deci nu pensionarii sunt de vina...cei care se erijeaza in cei mai buni conducatori sun capul rautatilor.
sper sa nu te superi.

alo ..."bokulet"...astept sa-mi dai un raspuns...
BEL_AMY1
Postat pe 19 Octombrie 2010 21:50
Intr-o zi, vecinul nostru de bloc si-a luat un aparat de aer conditionat. Era un zaduf ingrozitor, dar noi n-aveam aparat de aer conditionat si nici bani ca sa ne cumparam unul. Sufeream de caldura si de invidie. Aveam insa o biblioteca. Ne-am uitat in ea si am scos cugetarile lui Seneca. Am citit de acolo o pagina-doua despre bine si sensul vietii si, desi cald tot ne era, nu l-am mai invidiat pe vecin.
>> Ceva mai tarziu, vecinul si-a deschis un butic si a inceput sa umble imbracat la costum la patru ace. Noi - tot cu blugi.
>> Nu-i nimic - ne-am zis linistiti, citind un capitol din Etica lui Spinoza. Apoi vecinul a aparut deodata intr-un Megane argintiu. Noi n-aveam nici bicicleta, dar l-am dispretuit citind din Phaidon al lui Platon. Mai tarziu, vecinul a schimbat Meganul pe Mertan. Nu ne-a pasat, caci si noi il schimbaseram deja pe Platon cu Aristotel. Si-a luat si un 4x4, cel mai mare de pe strada. Noi l-am luat pe Marcus Aurelius, care ne-a facut sa zambim impacati.
>> A mai trecut o vreme si vecinul si-a luat nevasta noua: blonda, frumoasa, tanara. Noi - tot cu cea veche, dar am luat Evanghelia dupa Ioan. Vecinul si-a imbracat soata cu o garderoba intreaga si cu blanuri, basca bijuteriile. Noi ne-am imbracat spiritul citind din Eclesiast. In fine, vecinul s-a mutat intr-o vila la sosea cu gard mare, bodigarzi si piscina. Am rezistat si de data aceasta eroic, citind Richard III. A urmat o a doua vila - la munte. Dupa ce am vazut-o, ne-am consolat cu Macbeth. O a treia - la mare: am recurs la Invierea lui Tolstoi, al carei efect l-am consolidat cu Ghilgames, Ghandi si Declaratia de iubire a lui Liiceanu. Ne-am simtit cu mult mai bine.
L-au dat la televizor la o emisiune foarte populara. Ne-am stapanit emotia cu o portie de Caragiale. L-au dat a doua oara cu mare succes: am fi suferit daca nu ne-ar fi ajutat Ananda Coomaraswamy, Cartea lui Iov si Cazul Wagner al lui Nietzsche.
Asa a trecut ceva mai mult timp... Vecinul isi lua case, masini, iahturi, femei. Noi raspundeam cu Balzac, Thomas Mann, Hegel, Berdiaev. Lupta era stransa, dar echilibrata. In sfarsit, intr-o zi l-au aratat cu catuse la maini, umflat de PNA. Am rasfoit atunci fericiti Apocalipsa. Dar peste vreo doua saptamani, vecinul nostru era eliberat si chiar si-a anuntat candidatura pe listele unui partid majoritar.
>> Scarbiti, ne-am uitat in biblioteca. N-am mai vazut nimic. Ne-am uitat pentru a doua oara. Nu ne-a venit sa credem. Pentru a treia oara ne-am uitat cu atentie. Acelasi rezultat: citiseram toate cartile.
Si atunci ne-a cuprins invidia...


Popor roman, nu te-ai saturat sa stai pe locul mortului si sa fii condus de toti tampitii?


BEL_AMY1
Postat pe 4 Noiembrie 2010 09:11
In ciuda marilor civilizatii si culturi care ne-au marcat istoria pana in prezent, omul este, in continuare, o specie instinctuala si gregara, care in momente-limita
isi cauta refugiul in sanul familiei, al prietenilor si al grupului
social din care face parte, asa cum o spun, cu acelasi glas, atat
psihologia si sociologia, cat si etologia. Lupta pentru putere,
dominare, control si asigurarea resurselor pentru clanul in care a
vazut lumina zilei, nu sunt altceva decat izbucniri ale naturii
animalice de care unele obraze subtiri incearca sa se dezica cu maximum
de dezgust. Stau dovada clanurile si familiile care de generatii se
lupta pentru titlul suprem de conducatori ai Pamantului. Dincolo de
razboaie, crize economice, goana dupa resurse si influenta, nu exista
nimic altceva decat rivalitatea neostoita intre cele mai puternice
familii si dinastii care au modelat destinul actualei civilizatii
umane. Cele mai importante sunt prezentate in topul de mai jos.
1.Casa de Rothschild

Familia Rothschild este o dinastie internationala de
bancheri si mari finantisti de origine germano-evreiasca,
care are afaceri in toata lumea si a fost inobilata de catre
guvernul austriac si cel britanic.

Cresterea puterii si influentei familiei a inceput cu
bancherul Mayer Amschel Rothschild (1744-1812), ale carui
sfaturi si strategii pentru succes vizau pastrarea controlului
afacerilor in sanul familiei, alaturi de mentinerea unei discretii
absolute cu privire la dimensiunea averii clanului. Mayer Rotschild
si-a incurajat descendentii sa se insoare cu fete apartinand
aceluiasi clan pentru a pastra astfel banii in familie.


Fiul sau, Nathan Mayer Rothschild si-a inceput afacerile la Londra
in anul 1811, prin lansarea propriei firme, N.M. Rothschild &
Sons. Compania si-a stabilit centru in New Court St. Swithin's
Lane, in plin City, centrul financiar al Londrei, unde exista si
functioneaza si in prezent. In anul 1818, Nathan Mayer a
acordat guvernului Prusiei un imprumut de 5 milioane lire sterline,
o suma imensa in acele vremuri, cerand in schimb garantii
imobiliare pentru imprumut, garantii cu ajutorul carora si-a
intensificat afacerile. N.M. Rothschild a devenit atat de
potent financiar in mijlocul City-ului, incat intre anii 1825-1826,
putea sa sustina intreaga emisie monetara a Bancii Angliei doar din
propriile lichiditati.

Familia Rothschild a deschis banci in majoritatea tarilor europene,
avand o influenta deosebita in Austria, Franta, Germania, Napoli si
Elvetia. Apogeul financiar al familiei a avut loc la
mijlocul secolului XIX - averea cumulata a Rothschild din toata
Europa s-ar fi ridicat la cateva mii de miliarde de euro, in banii
de astazi.


2. Dinastia
Capetina

Este cea mai mare casa regala europeana si include toti
descendentii lui Hugo Capet de Franta (Hugo Magnus, 940 - 996
d.Hr.), printre care, in prezent, se numara regele Juan
Carlos de Spania, regele Albert al II-lea al Belgiei si Marele Duce
Henric de Luxemburg.


De-a lungul secolelor, membrii acestei case nobiliare s-au
raspandit prin aproape toata Europa, conducand si stapanind orice
forma de administrare, de la regate la ducate si posesiuni.
La apogeul Evului Mediu, capetinii (in care este inclusa si
Casa de Bourbon) erau deja cea mai numeroasa familie cu sange
albastru din Europa, ceea ce a dus la o rata
nemaiintalnita a incesturilor in randul membrilor sai, care au fost
obligati sa se casatoreasca cu vlastare regale cu care vor, nu vor,
se inrudesc. Capetinii au dat 38 de regi Frantei, 10 regi
si regine Spaniei, 9 regi Portugaliei, 4 regi Ungariei, plus cateva
sute de printi, duci si conti care au dominat familiile aristocrate
din Europa Apuseana, din Anglia pana la Napoli si din Olanda pana
in Polonia.

In prezent, doi monarhi capetini domnesc in Spania si Luxemburg,
insa, pe langa acestia, familia de Capet este reprezentata de o
pleiada de aristocrati si printi pretendenti care reprezinta
urmasii familiilor regale exilate din Brazilia, Franta, Spania,
Portugalia, Parma si Sicilia. Cel mai impozant membru al
capetinilor din exil este Louis Alfonso, Duce de Anjou, Bourbon si
Touraine, si pretendent legitim la tronul Frantei.

3. Clanul Marelui Han

Fondatorul celei mai puternice dinastii mongole a fost
cuceritorul Ginghis-Han, care la apogeul puterii sale
stapanea cel mai mare imperiu care a existat vreodata.
Temujin, pe numele sau adevarat, a ajuns la putere dupa ce a unit
toate triburile nomade ale mongolilor din centrul Asiei. La scurt
timp dupa acesta realizare, cutezatorul calaret a proclamat
Imperiul Mongol si s-a intitulat "Ginghis Han".


A starnit iuresul razboiului si cuceririlor prin invadarea
hanatului kara-kitailor, dupa care a atacat Imperul Kwarezmid din
Persia, regatele caucaziene, Imperiul Chinez si Europa de est.
In timpul vietii, Temujin stapanea deja cea mai mare parte
a Asiei. Inainte de moarte, l-a desemnat pe Ogotai drept
succesor oficial si a ordonat impartirea uriasului imperiu in
hanate care aveau sa fie conduse de fii si nepotii sai.

Dupa infrangerea unei rebeliuni a tangiutilor, www.descopera.ro/dnews/4711781-pe-urmele-mormantului-pierdut-al-lui..." target="_blank">Marele Han moare de batranete, in anul
1227, fiind ingropat intr-un loc secret din stepa mongola, loc
ramas si astazi necunoscut. Descendentii sai au
cucerit fiecare in mod separat cea mai mare parte a intregii
Eurasii, la un moment dat stapanirea mongola intinzandu-se din
Austria pana in Coreea si din sudul Siberiei pana in
Himalaya.


4. Familia de
Medici

Infama si celebra in acelasi timp, familia de Medici a fost
cea mai puternica si influenta familie din Florenta intre secolele
XIII si XVII. Familia a dat nu mai putin de 3 papi (Leo X,
Clement VII si Leo XI), numerosi conducatori ai cetatii Florentei
(unde se distinge Lorenzo Magnificul, patron a numeroase capodopere
renascentiste sponsorizate din banii sai), iar mai tarziu, membri
de vaza ai caselor regale britanice si franceze.


Precum alte familii nobiliare din acea vreme, casa de
Medici a fost adevarata stapana a orasului-cetate Florenta pe care
l-a adus in culmea dezvoltarii politice, economice si artistice.
Cei din familia de Medici au fost adevarati Mecene pentru
declansarea Renasterii, metodele lor de a impulsiona arta
si literatura, prin sponsorizarea marilor artisi si oameni de
litere ai vremii, fiind preluate de familiile Vincenti si Sforza
din Milano, Este din Ferrara si Gonzaga din Mantua.

Timp de multi ani, banca de Medici a fost cea mai prospera si
puternica institutie de gen din Europa. Astfel, vreme de 5 secole,
familia de Medici a fost cea mai bogata dinastie europeana.


5. Casa de
Habsburg

Casa de Habsburg a fost una dintre cele mai importante familii
regale de pe Batranul Continent: a ramas in istorie, in special,
pentru rolul sau de a suplini locul lasat gol de disparita
Sfantului Imperiu Roman de Apus, care intre anii 1452 si
1740 a condus atat Spania, cat si Imperiul Austriac.
Dinastia era de origine elvetiana, dar membrii sai au
domnit pentru prima data in Austria, unde au ocupat tronul,
neintrerupt, pentru aproape 6 secole.


O serie de casatorii politice si aliante familiale i-a facut pe
Habsburgi stapanitori peste Burgundia, Spania, Boemia, Ungaria si
Transilvania. Dinastia si-a primit numele dupa locul de
origine, castelul Habsburg din cantonul elvetian Aargau.
Habsburgii au fost familia regala care a exploatat la maximum
casatoriile intre membrii diferitelor case regale europene, totul
in scopul realizarii de noi aliante care sa-i avantajeze odata cu
mostenirea de noi si noi teritorii. Imparateasa www.descopera.ro/timp-liber/2633856-alegerea-noastra-domeniul-schon..." target="_blank" title="Afla mai multe despre domeniul ei">Maria
Tereza de Habsburg este considerata de mult cercetatori drept
"Strabunica Europei Occidentale".

6. Dinastia Zhu
(Ming)

Zhu a fost numele de familie purtat cu mandrie de reprezentantii al
dinastiei Ming din China. Primul imparat Ming, Hongwu (Zhu
Yuanzhang, pe numele adevarat), a ales numele de Ming pentru noua
dinastie inspirat de semnificatia termenului in limba chineza, unde
Ming inseamna "Briliant".


Dupa caderea dinastiei mongole Yuan, puternica familie Ming a
stapanit Imperiul Chinez intre anii 1386-1644. Suveranii
Ming, ultimii imparati chinezi autentici de etnie Han, au dus
China pe culmile prosperitatii materiale si a stabilitatii
sociale, stabilind capitala la Peking (Beijing). In anul
1644, dinastia a pierdut puterea, in urma unei rebeliuni condusa de
generalul Li Zicheng, dupa care intregul imperiu a cazut in mainile
dinastiei straine manciuriene Man-Chu. Insa, o mare parte a Chinei
de sud a ramas fidela dinastiei autohtone Ming pana in anul
1662.

Istoricii considera ca imparatii Ming au ridicat
civilizatia chineza pe cele mai inalte culmi, dinastia
aducand imperiului progres, putere, reforme si prosperitate. Pe
durata stapanirii Ming, populatia Chinei a atins cifra de 200
milioane locuitori, cifra-record pentru acea perioada istorica,
armata chineza depasea deja cifra de 1 milion de soldati, iar
proiectele imperiale au dus la nasterea unei flote imense. Aceiasi
imparati au ordonat demararea unor proiecte grandioase de
constructii, incluzand restaurarea Marelui Canal si transformarea
unui antic sistem de fortificatii in ceea ce este cunoscut pana
astazi drept www.descopera.ro/dnews/4228414-marele-zid-chinezesc-mai-lung-decat-..." target="_blank" title="Cat masoara Marele Zid?">Marele Zid
Chinezesc. De asemenea, grija imparatilor pentru
splendoarea arhitectonica a dus la impodobirea si definitivarea
Palatului Interzis.


7. Dinastia
Ptolemeilor

Dinastia in cauza a fost, de fapt, o familie regala cu origini
helenistic-macedoneene, care a condus, pentru 300 de ani, Imperiul
Ptolemeic din Egipt (305 i.Hr. - 30 d.Hr.). Inceputul a fost dat de
razboinicul Ptolemeu, unul dintre cei 7 gardieni personali
ai lui www.descopera.ro/cultura/4251569-cei-mai-mari-10-eroi-balcanici/p2%..." target="_blank" title="Citeste pe larg despre Alexandru Macedon">Alexandru
Macedon, cei 7 slujitori credinciosi devenind, apoi,
generali si deputati ai ambitiosului cuceritor.


Pentru curajul si devotamentul sau, dupa moartea lui Alexandru cel
Mare, petrecuta in anul 323 i.Hr., Ptolemeu a ajuns satrap
al Egiptului. In anul 305 i.Hr., s-a autodeclarat Regele Ptolemeu
I, cunoscut, mai apoi, sub numele de Soter-salvatorul.
Egiptenii l-au acceptat fara dificultati pe Ptolemei drept
succesori ai faraonilor Egiptului independent.

Dinastia a condus Egiptul pana in anul 30 d.Hr., cand regatul a
fost cucerit de romani. Unul dintre personajele celebre ale
familiei este ultima regina, www.descopera.ro/dnews/3666240-a-fost-reconstituita-adevarata-infat..." target="_blank" title="Vezi cum arata, de fapt, Cleopatra">Cleopatra VII
Philopator, pe numele ei complet, cunoscuta pentru
rolul important avut in conflictele politice dintre Iulius Cezar si
Pompei, iar mai tarziu dintre Octavian si www.descopera.ro/dnews/4228435-a-fost-localizat-mormantul-lui-anton..." target="_blank" title="Unde este inmormantat Marc Antoniu?">Marc
Antoniu. Sinuciderea Cleopatrei a pus capat unei
dinastii care a influentat, vreme 3 secole, istoria intregului
bazinul mediteranean.

8. Familiile Claudiene
& Iuliene

Aceste doua familii, contopite pana la urma intr-una singura, au
fost probabil cele mai importante familii din Roma Antica. Odata
unite, a luat nastere dinastia Iulio-Claudiana care a adus pe
tronul Romei unii dintre cei mai importanti imparati ai Imperiului,
precum Caligula, Augustus, Claudius, Tiberius si Nero.


Cei 5 imparati enumerati mai sus au condus Imperiul Roman intre
anii 26 i.Hr. - 68 d. Hr., dinastia luand sfarsit odata cu
sinuciderea lui Nero. Toti imparatii erau inruditi prin
casatorii si adoptii. In mod eronat, Iulius Cezar este creditat
drept stramos al acestei dinastii, cu toate ca celebrul personaj
antic nu a detinut niciodata functia de imparat (a fost un dictator
militar) si nu a avut vreo legatura cu Claudienii.

Domniile tuturor imparatilor din aceasta dinastie urmeaza, in linii
mari, acelasi tipic. Toti au venit la putere cu ajutorul
relatiilor si legaturilor de familie, fiecare a adaugat noi
teritorii Imperiului Roman si a lansat proiecte gigantice de
constructii. Cu totii au fost in general iubiti si
admirati de supusii de rand, dar au fost respinsi de senatori, dupa
cum reiese din scrierile autorilor antici. www.descopera.ro/cultura/3965166-ilustrii-nebuni-de-pe-tronul-romei" target="_blank" title="Citeste pe larg despre ilustrii nebuni de pe tronul Romei">
Istoricii si analistii contemporani ne considera ca
Iulio-Claudienii au fost, cu totii, niste conducatori egocentrici,
nebuni chiar, pervesi sexuali si tirani fara
limite...

9. Dinastia Plantageneta

In confruntarile dintre dinastiile englezesti ale Tudorilor
si Plantagenetilor, cei din urna au avut castig de cauza
datorita dezvoltarii fara precedent a sistemului politic si
cultural petrecut sub conducerea lor. In ciuda faptului ca sub casa
Tudorilor a luat nastere Biserica Anglicana, iar prosperitatea a
crescut substantial, insemnatatea familiei Plantagenetilor a fost
cu mult mai mare (mentionand aici ca insusi regele Henric al
VII-lea descinde, pe linie materna, din Plantageneti).


Casa Plantagenetilor a fost, inca de la origini, o familie
regala fondata de regele Henric al II-lea de Anglia, fiu
al lui Geoffrey al V-lea de Anjou. Regii Plantageneti au stapanit
Anglia inca din secolul XII; in total 15 regi din acesta familie
urcand pe tron, intre anii 1154-1485. Sub stapanirea lor, Regatul
si-a definitivat o cultura si arta distincta, incurajata de unii
dintre regi care au fost adevarati Mecena, dupa cum ii elogiaza si
"tatal poeziei englezesti", Geoffrey Chaucer
(1343-1400).

In acele vremuri, Plantagenetii au introdus in Anglia
stilul architectonic gotic, care a ajuns sa fie foarte
apreciat, cladiri precum Westminster Abbey sau York Minister fiind
modelate dupa aceste canoane. Aceeasi familie a jucat un rol
important in adoptarea legilor comune si a celor constitutionale,
precum si in redactarea celebrei Magna Carta. Parlamentul Angliei
isi are originea tot in perioada Plantageneta, odata cu nasterea
prestigioasele universitati din Cambridge si Oxford.
10. Dinastia Nehru-Gandhi

Clanul Nehru-Feroz-Gandhi este cea mai celebra familie politica
care a dominat Congresul National Indian aproape tot intervalul de
timp scurs de la castigarea independentei Indiei pana in zilele
noastre. Trei membri ai familiei in care politica era
cuvantul de ordine (Pandit Jawaharlal Nehru, fiica acestuia, Indira
Gandhi, si fiul ei, Rajiv Gandhi) au ocupat functia suprema de Prim
Ministru al Indiei.


Indira Gandhi si fiul ei Rajiv au sfarsit, ambii,
asasinati. Cu toate acestea, gustul puterii nu a potolit
avantul politic din sanul familiei. Sonia Gandhi, de asemenea
membra de vaza a familiei, ocupa in prezent functia de Presedinte
al Congresului National Indian. Fiul lui Rajiv Ghandi, Rahul, este
cel mai tanar membru al familiei care a intrat in politica in
momentul in care a candidat pe listele Congresului si a castigat un
loc in Camera Inferioara a Parlamentului din India, in cadrul
alegerilor din anul 2004.

Trebuie retinut ca familia Nehru-Feroz-Gandhi nu este inrudita cu
www.descopera.ro/dnews/3910032-papucii-lui-gandhi-valoreaza-cel-put..." target="_blank">Mohandas Karamchand (Mahatma)
Gandhi, conducatorul miscarii de independenta a
Indiei. Clanul Nehru-Gandhi este cel mai evident exemplu de
dinastie conducatoare traditionala in randul tarilor asiatice cu
regimuri democrate.
BEL_AMY1
Postat pe 12 Noiembrie 2010 17:00
DOAMNE OCROTESTE-I PE ROMANI
- Traim intr-o tara in care nimic nu este ce pare a fi !

- LA NOI IN ROMANIA :
- Salariile cresc SCAZIND...
- Pensiile sunt tot mai mari fiind REDUSE....
- Medicamentele gratuite trebuie CUMPARATE...
- Copii sunt foarte iubiti...dar sunt facuti mereu sa plinga...
- Populatia primeste tot mai mult iar numarul saracilor sporeste in fiecare zi...
- La robinet (la fel ca acum 20 de ani) apa calda curge RECE...iar apa potabila NU E BUNA DE BAUT
- Traim in frig platind tot mai multa caldura,
- Platim asistenta medicala GRATUITA...
- Premierul stie intodeauna ce vrea romanul fara sa-l intrebe niciodata...
- Banii tarii sunt tot mai putini si avem tot mai multi miliardari...
- Scoal este gratuita pentru toti copii platindu-se taxe scolare tot mai mari,
- Fiecare ministru jura azi cu mina pe biblie ,ca doreste binele poporului si de a doua zi porneste un program menit sa-l distruga...
- Legile cele mai bune in Romania sunt cele care nemultumesc pe toata lumea...
- Am intrat in UE traim mai bine,dar o ducem de 2 ori mai prost...
- Este garantata libertatea de exprimare a cetateanului datorita efortului serviciilor speciale de a le asculta in fiecare clipa telefonul...
- Libertatea presei este sfinta,de aceea ajung in stare de faliment tot mai multe ziare antiguvernamentale !
- Constitutia este respectata de guvernanti prin incalcarea fiecarui paragraf al ei sub indrumarea atenta a primului ministru care este doctor in drept constitutional...
- Intr-un sindur an au fost create 200.000 locuri de munca si ca urmare numarul somerilor a crescut cu 300.000...
- Avem si o institutie numita DNA care a obtinut rezultate remarcabile in lupta impotriva coruptilor fara sa fie condamnat nici un corupt,ca urmare fara nici un corupt am deveni tara cea mai corupta din Europa...
- Datoriile sunt din ce in ce mai mari speranta de viata este tot mai mare prin cresterea fara precedent a mortalitatii...
- Imprumuturile externe,impovaratoare menite a scoate tara din criza adincesc si mai grav criza....
- Avem o armata tot mai puternica cu o dotare tot mai precara...
- Turismul a cunoscut o crestere nemaintilnita ca urmare a scaderii numarului turistilor cu peste 50%fata de anul precedent...
- Construim in fiecare an sute de Km. De autostrazi si ca urmare avem autostrazi tot mai putine...
- Gropile din carosabil devin tot mai numeroase intrucit le astupam continuu cu asfalt...
- Desi 60% din alegatoricu drept de vot au optat pentru un presedinte sau altul,adevaratul sef al statului a fost desemnat de “flacara violet” !
- Oricare alta tara cu atitea minuni laolalta ar fi disparut de mult...
- Ni se ureaza “sa traiti bine”- Traim – chiar daca abia putem supravietui...Important ca in ciuda tuturor greutatilor existam !
- Cum in Romania minunile nu se sfirsesc niciodata nu ne ramine decit sa ne rugam intr-un glas...”DOMNE OCROTESTE-I PE ROMANI !!! »


BEL_AMY1
Postat pe 24 Decembrie 2010 17:19
SIGUR AR TREBUI SA NE DEA DE GINDIT...http://www.youtube.com/watch?v=5uclnjp9uqI
BEL_AMY1
Postat pe 18 Ianuarie 2011 15:27
http://www.kdo-mailing.com/redirect.asp?numlien=1276&numnews=1356&numabonne=62286
http://www.lepoint.fr/actualites-economie/2009-05-19/revelations-les-retraites-en-or-des-hauts-fonctionnaires-europeens/916/0/344867
BEL_AMY1
Postat pe 18 Ianuarie 2011 15:36
restul pe blogul meu...
BEL_AMY1
Postat pe 18 Ianuarie 2011 20:12
VOTATI REFERENDUMUL ACCESAND LINK-UL DE LA SFARSIT!
CITITI SI LUATI ATITUDINE CAT MAI PUTETI!

________________________________


De la 1 aprilie, romanii risca sa ramana fara plante medicinale

"Nu mai iau medicamente de 15 ani, ma tratez cu ceai de paducel". Declaratia
apartine unui distins consilier prezidential, Catalin Avramescu, si a fost
facuta acum cateva saptamani, la un simpozion pe teme medicale. Vestea proasta
pentru Avramescu vine, insa, de la UE: daca nu isi face rezerve masive de
paducel, sa-i ajunga alti 15 ani, va fi nevoit, curand, sa treaca iar pe
medicamente.

Producatorii romani de leacuri naturiste, pe baza de plante medicinale, mai au
opt luni la dispozitie pentru a respecta directiva UE cunoscuta sub numele
Traditional Herbal Medicinal Products (THMPD)", care a fost adoptata la 31
Martie 2004, si care cere ca, de la 1 aprilie 2011 toate plantele medicinale sa
fie procesate dupa aceleasi procedee ca si celelalte produse farmaceutice. Acest
lucru presupune inclusiv obtinerea de certificate legale, la fel ca
medicamentele, al caror cost se apropie sau depaseste 100.000 de euro pentru
fiecare planta in parte, desi acestea sunt folosite de mii de ani. Costurile
uriase pe care le presupune intrarea in legalitatea vor lichida micii
producatori din domeniul plantelor medicinale in favoarea marilor colosi
farmaceutici, ale caror produse nu vor mai fi concurate de paducelul lui
Avramescu. Un semnal de alarma a fost tras, recent, intr-un articol publicat pe
siteul infowars.com, care avertizeaza ca, "In loc sa priveasca produsele
alimentare si medicamente traditionale ca probleme legate de drepturile omului,
acestea au fost tratate ca probleme de comert. In acest fel, legile privind
alimentatia si plantele sunt focusate pe dorintele marilor corporatii, nu pe
nevoile si dorintele oamenilor".

Europarlamentarul liberal Norica Nicolai spune, pentru Inpolitics, ca situatia
este extrem de serioasa si de grava, totodata, pentru Romania: "La noi, pretul
urias al medicamentelor face ca majoritatea romanilor sa opteze, atat cat pot,
pentru tratamente traditionale cu plante medicinale. Musetelul sau
coada-soricelului sunt singurele leacuri pe care si le mai permit sute de mii de
oameni, iar apropiata lichidare a comercializarii lor va da o lovitura cumplita
sanatatii, si asa precare, a romanilor. Producatorii nostri din domeniu nu vor
putea sa se conformeze directivelor UE fara a intra in faliment, e o situatie
dramatica si incercam in zilele urmatoare, la nivelul grupului de
europarlamentari romani, sa gasim o solutie, poate o amanare a aplicarii
directivei in cauza sau ceva asemanator, dar e greu de spus, in acest moment,
daca se mai poate face ceva. Din pacate, daca nu vom reusi, iar producatorii
romani nu se conformeaza noilor norme europene dupa data de 1 aprilie 2011, tara
noastra risca sa fie data in judecata de catre marile concerne farmaceutice si
nu e greu de ghicit care ar fi soarta unor asemenea procese".

sursa
http://www.sroscas.ro/site/2010/10/20/de-la-1-aprilie-romanii-risca-sa-ramana-fara-plante-medicinale/


S-a pornit o initiativa de referendum la nivel european cu scopul de a cere
pastrarea remediilor pe baza de vitamine si a terapiilor naturiste care se vor a
fi excluse in baza sinistrului Codex Alimentarius


http://www.eu-referendum.org/english/petitions/natural_remedies_info.html

Este sansa noastra sa mai putem alege o viata sanatoasa si naturala. Sunt
necesare 1.000.000 de voturi.
Alatura-te si tu daca vrei sa mai avem acces la hrana sanatoasa si terapii
naturiste ori pe baza de vitamine.

bibliografie

Codex Alimentarius
Tratatul de la Lisabona
http://www.eu-facts.org/en/index.html
http://www.health-peace-justice.org/
http://www.profit-over-life.org/
http://www.thenhf.com/


BEL_AMY1
Postat pe 21 Ianuarie 2011 12:32
Dupa atatea carti, studii si
monografii despre al doilea razboi mondial, am putea trage
concluzia pripita ca s-a epuizat domeniul de cercetare si ca
putine surprize mai pot fi dezvaluite publicului privind
ultima conflagratie mondiala. Cartea care face obiectul
acestei recenzii (Leon Kilzer: CHURCHILL's DECEPTION -
The dark secret that distroyed Nazi Germany) demonstreaza
contrariul, respectiv ca putem descoperi inca, aspecte
nebanuite in muntii de documente scoase de la secret de
catre cancelariile marilor puteri beligerante.

Manevrele lui Churchill

In general termenul de pastrare la secret practicat de
cancelariile occidentale este de treizeci de ani de la data
intocmirii documentelor respective. Unele tari au tinut
secrete anumite documente chiar 35-40 de ani de la emiterea
lor. De aceea a provocat curiozitatea istoricilor, scoaterea
de la secret de catre britanici a unor documente strict
secrete, pastrate de ei la Londra timp de o jumatate de
secol de la emiterea lor. Cartea de fata este rezultatul
studierii acestor documente pe care englezii le-au
considerat jenante pentru ei: stenogramele dezbaterilor
guvernului britanic sub conducerea lui Winston Churchill.
Cartea descrie cu rigoare academica modul in care Churchill
a reusit sa-l determine pe Hitler sa invadeze nu Anglia ci
URSS-ul. Jurnalistul Louis C. Kilzer,
laureat al premiului Pullitzer, aduce la lumina tiparului
documente britanice care demonstreaza documentar aceste
manevre necunoscute pana acum si care-i pateaza memoria lui
Churchill in ochii opiniei publice. Cartea descrie cum in
calitate de prim-ministru, Churchill si-a convins ministrii
din guvern sa respinga ofertele multiple propuse de
generalii germani pentru oprirea razboiului prin asasinarea
lui Hitler de catre nemti. Stenogramele sedintelor
guvernului britanic redau modul cinic in care Churchill
supune spre aprobarea guvernului sau respingerea
propunerilor germane: "Hitler este doar un om care
va deceda mai curand sau mai tarziu. Pentru Imperiul
Britanic pericolul nu este Hitler, ci Germania. Noi trebuie
sa-l convingem pe Hitler sa atace URSS-ul pentru ca acolo va
fi sfarsitul lui, iar noi vom dezmembra
Germania". Falsul Hess
Generalii germani erau decisi sa-l suprime pe Hitler in
anul 1939 si 1940 cu conditia prealabila ca Anglia sa
accepte in scris, neamestecul ei in razboiul civil care ar
fi izbucnit intre germani ca urmare a asasinarii
dictatorului. Dupa ce i-a refuzat pe generalii germani,
Churchill a avut surpriza sa primeasca o oferta uluitoare
chiar de la Hitler: incheierea unui pact cu Anglia prin care
Germania retroceda teritoriile cucerite de nemti in vestul
Europei, in schimbul garantarii intereselor germane in
rasaritul Europei subjugate de Hitler. Nici aceasta oferta
germana n-a fost acceptata de Churchill care a notat insa
dorinta obsesiva a lui Hitler de a incheia pacea cu Anglia.
El a cultivat cu abilitate iluziile lui Hitler ca si Anglia
doreste pacea (cu scopul initial de a castiga timp, pentru
inarmarea englezilor). Ulterior, cand trupele germane
cucerisera Franta si ajunsesera la Canalul Manecii,
Churchill a lansat inselatoria menita sa-l opreasca pe
Hitler: englezii l-au invitat pe adjunctul lui Hitler,
Rudolf Hess, sa vina in Anglia la o asa zisa
"conferinta de pace" la care
nemtii sa negocieze cu Partidul Pacii din Marea Britanie
invazia URSS. Spionii lui Stalin din
guvernul britanic (Philby, Blunt, Cairncross), au
telegrafiat Moscovei continutul fiecarei intrevederi avute
de Hess in Anglia, dupa celebrul sau zbor acolo la mansa
unui avion special echipat cu rezervoare suplimentare de
benzina, pentru acel voiaj ultra-secret. Pentru evitarea
demascarii acestei manevre, Churchill va retine prizonier pe
Hess in Anglia pe toata durata razboiului, iar la Tribunalul
de la Nürenberg va fi adusa o sosie a lui Rudolf Hess care
nu intamplator a refuzat timp de 28 de ani de inchisoare la
Spandau, sa primeasca vizita vreunui membru al familiei
sale. Mai apar si probe medicale aduse din arhive care
atesta ca omul inchis la Spandau sub numele de Rudolf Hess,
nu purta pe toracele sau urmele permanente lasate de o
interventie chirurgicala din timpul primului razboi mondial.
Acea cicatrice chirurgicala este inregistrata radiologic in
dosarul medical al lui Hess, anterior plecarii sale in
Anglia si nu poate justifica nimeni absenta ei la
detinutul nr. 7 de la Spandau. Intrebari si raspunsuri
In final se pune o intrebare mai importanta decat
identitatea prizonierului nr. 7 de la inchisoarea Spandau si
anume: la ce a folosit inselatoria cu Hess? A salvat Anglia
de la infrangere, deturnarea razboiului spre URSS?
- Da, dar a salvat-o de un dictator care nu urmarea infrangerea Angliei. Hitler a
salvat Anglia tot atat cat Churchill, concluzioneaza autorul cartii.
- A progresat Imperiul Britanic de pe urma incapatanarii
lui Churchill de a lupta contra Germaniei, asa cum sustinea
Churchill ca era scopul razboiului? Nu, Imperiul Britanic
s-a dezintegrat dupa razboi, iar Anglia a iesit slabita ca tara.
- A reusit Germania nazista
sa stopeze extinderea comunismului in lume? Din nou, nu. A
reusit exact contrariul, sa extinda comunismul de la Berlin
pana la Pekin. Razboiul a transformat URSS-ul dintr-o putere
europeana intr-o supraputere mondiala, care urmarea un scop
pe care Hitler nu l-a avut: dobandirea hegemoniei
universale. Este adevarat ca Churchill a oprit existenta
unuia dintre cei mai rai conducatori care au existat.
Problema este ca totusi l-a oprit prea tarziu, dupa ce genocidul fusese comis.
Si acum faptele concrete evidentiate de autor prin
documente secrete de arhiva:
- dupa victoriile sale in vestul Europei, Hitler a hotarat
sa se opreasca pe motivul declarat ca are nevoie de 100 de
ani pentru consolidarea victoriilor;
- a propus in scris eliberarea tarilor cucerite de el in vestul Europei;
- a ordonat demobilizarea a 30 de divizii si tot ce a intreprins din
septembrie 1939 pana in ajunul invadarii URSS la 22 iunie
1941 a fost facut cu scopul incheierii razboiului, nu al
ducerii lui. Daca Anglia ar fi acceptat pacea, Hitler ar fi
incheiat-o in conditii favorabile Imperiului Britanic.
Documentele nu lasa dubii aici. in loc de asta, Anglia
respinge oficial pacea, dar o accepta pe ascuns, si
procedand astfel Anglia conduce la cel mai cumplit
deznodamant din toate rezultantele posibile: da mana libera
lui Hitler in estul Europei fara sa fi rezolvat nimic in vest.
Fara indoiala, o pace incheiata in vara anului 1940 ar fi avut un pret ridicat:
Polonia ar fi incetat sa existe, Cehoslovacia ar fi ramas un
protectorat german si multe din tarile nesovietice ale
Europei rasaritene ar fi fost incluse in sfera de influenta
germana cel putin la fel de strans controlate ca emisfera
occidentala sub Doctrina Monroe. Evreii ar fi fost exclusi din Europa Centrala.
A meritat oprirea acestora prin sacrificiul suprem a 52 de milioane de oameni? Greu de
raspuns afirmativ, in conditiile in care Europa care a
rezultat din ruine, a gasit Polonia, Cehoslovacia si restul
Europei rasaritene intr-o sclavie mai cumplita decat isi
imaginase Hitler in 1940. In incheiere supun spre
examinare cititorului urmatoarea chestiune: este oare
posibil de imaginat ca datorita petrolului ei, Romania ar fi
avut sub germani un nivel de viata apropiat Austriei sau
Elvetiei? La moartea regelui Carol I in 1914, documentele
vremii arata ca rata de schimb monetar intre francul
elvetian si leul romanesc era aproape 1:1.

BEL_AMY1
Postat pe 5 Februarie 2011 18:42
De la: BEL_AMY1, la data 2011-02-05 18:42:38Dupa atatea carti, studii si
monografii despre al doilea razboi mondial, am putea trage
concluzia pripita ca s-a epuizat domeniul de cercetare si ca
putine surprize mai pot fi dezvaluite publicului privind
ultima conflagratie mondiala. Cartea care face obiectul
acestei recenzii (Leon Kilzer: CHURCHILL's DECEPTION -
The dark secret that distroyed Nazi Germany) demonstreaza
contrariul, respectiv ca putem descoperi inca, aspecte
nebanuite in muntii de documente scoase de la secret de
catre cancelariile marilor puteri beligerante.

Manevrele lui Churchill

In general termenul de pastrare la secret practicat de
cancelariile occidentale este de treizeci de ani de la data
intocmirii documentelor respective. Unele tari au tinut
secrete anumite documente chiar 35-40 de ani de la emiterea
lor. De aceea a provocat curiozitatea istoricilor, scoaterea
de la secret de catre britanici a unor documente strict
secrete, pastrate de ei la Londra timp de o jumatate de
secol de la emiterea lor. Cartea de fata este rezultatul
studierii acestor documente pe care englezii le-au
considerat jenante pentru ei: stenogramele dezbaterilor
guvernului britanic sub conducerea lui Winston Churchill.
Cartea descrie cu rigoare academica modul in care Churchill
a reusit sa-l determine pe Hitler sa invadeze nu Anglia ci
URSS-ul. Jurnalistul Louis C. Kilzer,
laureat al premiului Pullitzer, aduce la lumina tiparului
documente britanice care demonstreaza documentar aceste
manevre necunoscute pana acum si care-i pateaza memoria lui
Churchill in ochii opiniei publice. Cartea descrie cum in
calitate de prim-ministru, Churchill si-a convins ministrii
din guvern sa respinga ofertele multiple propuse de
generalii germani pentru oprirea razboiului prin asasinarea
lui Hitler de catre nemti. Stenogramele sedintelor
guvernului britanic redau modul cinic in care Churchill
supune spre aprobarea guvernului sau respingerea
propunerilor germane: "Hitler este doar un om care
va deceda mai curand sau mai tarziu. Pentru Imperiul
Britanic pericolul nu este Hitler, ci Germania. Noi trebuie
sa-l convingem pe Hitler sa atace URSS-ul pentru ca acolo va
fi sfarsitul lui, iar noi vom dezmembra
Germania". Falsul Hess
Generalii germani erau decisi sa-l suprime pe Hitler in
anul 1939 si 1940 cu conditia prealabila ca Anglia sa
accepte in scris, neamestecul ei in razboiul civil care ar
fi izbucnit intre germani ca urmare a asasinarii
dictatorului. Dupa ce i-a refuzat pe generalii germani,
Churchill a avut surpriza sa primeasca o oferta uluitoare
chiar de la Hitler: incheierea unui pact cu Anglia prin care
Germania retroceda teritoriile cucerite de nemti in vestul
Europei, in schimbul garantarii intereselor germane in
rasaritul Europei subjugate de Hitler. Nici aceasta oferta
germana n-a fost acceptata de Churchill care a notat insa
dorinta obsesiva a lui Hitler de a incheia pacea cu Anglia.
El a cultivat cu abilitate iluziile lui Hitler ca si Anglia
doreste pacea (cu scopul initial de a castiga timp, pentru
inarmarea englezilor). Ulterior, cand trupele germane
cucerisera Franta si ajunsesera la Canalul Manecii,
Churchill a lansat inselatoria menita sa-l opreasca pe
Hitler: englezii l-au invitat pe adjunctul lui Hitler,
Rudolf Hess, sa vina in Anglia la o asa zisa
"conferinta de pace" la care
nemtii sa negocieze cu Partidul Pacii din Marea Britanie
invazia URSS. Spionii lui Stalin din
guvernul britanic (Philby, Blunt, Cairncross), au
telegrafiat Moscovei continutul fiecarei intrevederi avute
de Hess in Anglia, dupa celebrul sau zbor acolo la mansa
unui avion special echipat cu rezervoare suplimentare de
benzina, pentru acel voiaj ultra-secret. Pentru evitarea
demascarii acestei manevre, Churchill va retine prizonier pe
Hess in Anglia pe toata durata razboiului, iar la Tribunalul
de la Nürenberg va fi adusa o sosie a lui Rudolf Hess care
nu intamplator a refuzat timp de 28 de ani de inchisoare la
Spandau, sa primeasca vizita vreunui membru al familiei
sale. Mai apar si probe medicale aduse din arhive care
atesta ca omul inchis la Spandau sub numele de Rudolf Hess,
nu purta pe toracele sau urmele permanente lasate de o
interventie chirurgicala din timpul primului razboi mondial.
Acea cicatrice chirurgicala este inregistrata radiologic in
dosarul medical al lui Hess, anterior plecarii sale in
Anglia si nu poate justifica nimeni absenta ei la
detinutul nr. 7 de la Spandau. Intrebari si raspunsuri
In final se pune o intrebare mai importanta decat
identitatea prizonierului nr. 7 de la inchisoarea Spandau si
anume: la ce a folosit inselatoria cu Hess? A salvat Anglia
de la infrangere, deturnarea razboiului spre URSS?
- Da, dar a salvat-o de un dictator care nu urmarea infrangerea Angliei. Hitler a
salvat Anglia tot atat cat Churchill, concluzioneaza autorul cartii.
- A progresat Imperiul Britanic de pe urma incapatanarii
lui Churchill de a lupta contra Germaniei, asa cum sustinea
Churchill ca era scopul razboiului? Nu, Imperiul Britanic
s-a dezintegrat dupa razboi, iar Anglia a iesit slabita ca tara.
- A reusit Germania nazista
sa stopeze extinderea comunismului in lume? Din nou, nu. A
reusit exact contrariul, sa extinda comunismul de la Berlin
pana la Pekin. Razboiul a transformat URSS-ul dintr-o putere
europeana intr-o supraputere mondiala, care urmarea un scop
pe care Hitler nu l-a avut: dobandirea hegemoniei
universale. Este adevarat ca Churchill a oprit existenta
unuia dintre cei mai rai conducatori care au existat.
Problema este ca totusi l-a oprit prea tarziu, dupa ce genocidul fusese comis.
Si acum faptele concrete evidentiate de autor prin
documente secrete de arhiva:
- dupa victoriile sale in vestul Europei, Hitler a hotarat
sa se opreasca pe motivul declarat ca are nevoie de 100 de
ani pentru consolidarea victoriilor;
- a propus in scris eliberarea tarilor cucerite de el in vestul Europei;
- a ordonat demobilizarea a 30 de divizii si tot ce a intreprins din
septembrie 1939 pana in ajunul invadarii URSS la 22 iunie
1941 a fost facut cu scopul incheierii razboiului, nu al
ducerii lui. Daca Anglia ar fi acceptat pacea, Hitler ar fi
incheiat-o in conditii favorabile Imperiului Britanic.
Documentele nu lasa dubii aici. in loc de asta, Anglia
respinge oficial pacea, dar o accepta pe ascuns, si
procedand astfel Anglia conduce la cel mai cumplit
deznodamant din toate rezultantele posibile: da mana libera
lui Hitler in estul Europei fara sa fi rezolvat nimic in vest.
Fara indoiala, o pace incheiata in vara anului 1940 ar fi avut un pret ridicat:
Polonia ar fi incetat sa existe, Cehoslovacia ar fi ramas un
protectorat german si multe din tarile nesovietice ale
Europei rasaritene ar fi fost incluse in sfera de influenta
germana cel putin la fel de strans controlate ca emisfera
occidentala sub Doctrina Monroe. Evreii ar fi fost exclusi din Europa Centrala.
A meritat oprirea acestora prin sacrificiul suprem a 52 de milioane de oameni? Greu de
raspuns afirmativ, in conditiile in care Europa care a
rezultat din ruine, a gasit Polonia, Cehoslovacia si restul
Europei rasaritene intr-o sclavie mai cumplita decat isi
imaginase Hitler in 1940. In incheiere supun spre
examinare cititorului urmatoarea chestiune: este oare
posibil de imaginat ca datorita petrolului ei, Romania ar fi
avut sub germani un nivel de viata apropiat Austriei sau
Elvetiei? La moartea regelui Carol I in 1914, documentele
vremii arata ca rata de schimb monetar intre francul
elvetian si leul romanesc era aproape 1:1.





mamåååå
cita pomelnicul
MissRye
Postat pe 5 Februarie 2011 18:44
scuze k poate am sa fiu rea,dar tu te consideri romanca ? uite eu traiesc de 5 ani in spania si nimeni nu a avut tupeu sa imi zice : uite aia e romanca ! sau uite e tiganca ! parintii mei 8 respectiv 10 ani aici si niciodata nu li sa zis : sunteti romani si ati venit sa ne furati,sau plecati in tara voastra ! prostia la roman e ca e jignit si el lasa capu jos ! da mai,aia sunt tigani! da,canta manele ! da,fura ! dar eu nu sunt ! asa k nu ma acuza nimeni de ceea ce nu sunt !

maneaua pentru ei e muzica populara.e muzica lor populara !! si fura pentru ca altceva nu stiu sa faca ! romanu de ce merge cu muzica populara data la maxim in masina ? k dak treci pe langa spanioli se uita dupa tine k dupa bombe k ce e panarama aia de muzica ! spanioli sunt mai invatzati cu manelele decat cu muzica noastra populara.singura chestie ce multi romani nu o inteleg e ca manelareala asta e o copie proasta a ritmurilor arabesti !

treziti'va fratilor la realitate si nu mai dati vina pe tigani atat !

si pentru cei care vor sa intrebe : nu, nu sunt tiganca ! sunt ROMANCA !! si vorbesc romaneste oriunde m'as duce ! e limba mea !! nu a tiganului de langa mine ! sau a ungurului sin ardeal !
lilutza09
Postat pe 9 Februarie 2011 13:45
De la: lilutza09, la data 2011-02-09 13:45:57scuze k poate am sa fiu rea,dar tu te consideri romanca ? uite eu traiesc de 5 ani in spania si nimeni nu a avut tupeu sa imi zice : uite aia e romanca ! sau uite e tiganca ! parintii mei 8 respectiv 10 ani aici si niciodata nu li sa zis : sunteti romani si ati venit sa ne furati,sau plecati in tara voastra ! prostia la roman e ca e jignit si el lasa capu jos ! da mai,aia sunt tigani! da,canta manele ! da,fura ! dar eu nu sunt ! asa k nu ma acuza nimeni de ceea ce nu sunt !

maneaua pentru ei e muzica populara.e muzica lor populara !! si fura pentru ca altceva nu stiu sa faca ! romanu de ce merge cu muzica populara data la maxim in masina ? k dak treci pe langa spanioli se uita dupa tine k dupa bombe k ce e panarama aia de muzica ! spanioli sunt mai invatzati cu manelele decat cu muzica noastra populara.singura chestie ce multi romani nu o inteleg e ca manelareala asta e o copie proasta a ritmurilor arabesti !

treziti'va fratilor la realitate si nu mai dati vina pe tigani atat !

si pentru cei care vor sa intrebe : nu, nu sunt tiganca ! sunt ROMANCA !! si vorbesc romaneste oriunde m'as duce ! e limba mea !! nu a tiganului de langa mine ! sau a ungurului sin ardeal !

domnuca eu ti-as da dreptate da parca nu pot...in Germania cum vorbesti romaneste cum toti se feresc ...in Elvetia la fel ,,,in Italia la fel ...in Franta la fel...in Anglia la fel...si in" majoritatea majoritatii" cazurilor cele mai mari deservicii aduse natiei romane au fost si sunt TIGANII...cand ai spus tigan ai spus tot ...cultura, natie ,comportament...absolut tot.cind ii iei separat toti par simpatici dar ei lucreaza in turma ca lacustele...chiar si unii mai stilati si civilizati (la prima vedere )au un comportament provocator si agresiv mergand pana la intimidare cu cei cu care intra in contact.un exemplu care imi vine acum in minte este cazul lui" ADRIAN MINUNE"...care a furat sticla de sampanie din bezinarie ...caz foarte repede musamalizat de presa...(ce ai fi zis daca lucrai acolo si trebuia sa platesti acea sticla ?) ia sa fi fost un roman era si condamnat ...cum de fapt e si normal sa fie...furtul tot furt ramane chiar daca paguba este recuperata.
asa ca mai scutestene cu politeturile tale...ei au mai multe drepturi decit orice raman...si tot ei sunt cu gura mare si nu muncesc deloc...altceva nu fac decat fura...iar politicienii din dorinta de a avea voturi se fac ca nu vad...pot fi acuzat de orice dar doar atunci cind ei si partida lor vor face ceva concret pentru a fi integrati si nu pe banii nostri a romanilor ci pe banii lor...ca au ce nu au toti ramnii la un loc.dar ce e al lor e doar al lor si ce e al nostru e tot al lor...
sper sa fiu inteles nu interpretat.
BEL_AMY1
Postat pe 4 Aprilie 2011 14:21
Noroc ca ne fac cei de afara reclama la frumusetile tarii ca in baza frunzei lui lenuta...http://carsroute.com/top-15-most-beautiful-roads-in-the-world/
BEL_AMY1
Postat pe 4 Aprilie 2011 14:24
rasismmmm rasismmmmmmmmmmmmmmmmm rasismmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
thadoogback
Postat pe 4 Aprilie 2011 14:36
inchide scrisoarea ,,nu o mai deschide
thadoogback
Postat pe 4 Aprilie 2011 14:38
o fi poate si rasism...din punctul tau de vedere...eu nu vad asa...lucrurile .am cerut sa fiu inteles ...si nu interpretat si etichetat.nu ajuta la nimic.
si pentru delectare...http://travel.descopera.ro/8120392-Lacuri-cu-forme-si-tarmuri-neobisnuite
BEL_AMY1
Postat pe 6 Aprilie 2011 16:15
Averile celor mai bogate 10 femei din lume depasesc 140 de miliarde de dolari, aproape cat tot PIB-ul Romaniei din 2010. Te intrebi probabil ce ai putea face cu atatia bani? Penthouse-uri in cele mai mari orase din lume, masini de lux, haine de la cele mai cunoscute case de moda, croaziere de lux si petreceri cu circuit inchis sunt doar cateva din optiunile pe care le ai. Banii le-au adus succes si notorietate, insa te-ai gandit vreodata cum arata cele mai instarite femei de pe mapamond? Sunt ele frumoase, carismatice sau atragatoare? Clasamentul este realizat de prestigioasa revista Forbes.
Christy Walton (SUA) este detinatoarea titlului de cea mai bogata femeie din lume. Vaduva celui de-al doilea fiu al fondatorului retelei de supermarketuri, Wal-Mart, cel mai mare retailer din lume, are o avere estimata la 22,5 miliarde de dolari. Priveste mai jos cum arata femeia care-si poate satisface orice capriciu, datorita puterii financiare de care dispune.Christy (55 de ani) are un singur copil, a mostenit intreaga avere in 2005 si este renumita in special pentru numeroasele sale acte de caritate.Retailerul Wal-Mart are in prezent 8.400 de magazine deschise la nivel global, are doua milioane de angajati si inregistreaza vanzari anuale ce depasesc 400 de miliarde de dolari.
Pe locul doi se afla tot o americanca. Alice Walton este nici mai mult nici mai putin decat... cumnata lui Christy Walton. Alice are 61 de ani si lucreaza in prezent la construirea unui muzeu de arta contemporana, iar mostenirea unei parti din averea familiei ii aduce 20,6 miliarde de dolari. Aceasta se ocupa impreuna cu Christy si intreaga familie Walton, de Wal-Mart.
Te-ai gandit cum ar fi sa ai propria ta companie de cosmetice? Rujuri, farduri, creme si multe alte produse de infrumusetare, la discretie, doar pentru tine. Unde mai pui ca nici n-ar mai trebui sa platesti pentru toate astea.
Afla ca pe locul trei se afla o femeie care detine o astfel de organizatie. Frantuzoaica Liliane Bettencourt, in varsta de 87 de ani a mostenit de la tatal sau, compania de cosmetice L`Oreal, lider global in domeniul frumusetii. Liliane a facut avere de pe urma acestei companii, care inregistreaza profituri anuale de peste 1,7 miliarde de dolari.
Averea de 20 miliarde de dolari pe care o detine, o claseaza pe Liliane pe podium, ca fiind una dintre cele mai bogate femei din lume. Si poate cea mai invidiata de femeile de pretutindeni, din cauza afacerii pe care o conduce. Iata cum arata o femeie care are la indemna, mereu, cea mai inovatoare crema pentru vergeturi sau cele mai lungi gene.
Dar pentru ca de cele mai multe ori, banii n-aduc fericirea, Bettencourt nu este in relatii bune cu fiica ei, Francoise. Motivul? Bineinteles, bogatia pe care nu stiu cum s-o imparta. Francoise a cerut ca mama ei sa fie supusa unei expertize psihiatrice, sustinand ca nu se simte foarte bine, dupa ce i-a daruit unui prieten de-al sau, fotograf, un cadou de... un miliard de euro, potrivit The Guardian. Expertul care a consultat-o insa pe Liliane a declarat ca femeia este „perfect sanatoasa”.
Suedeza Birgit Rausing are o avere in valoare de 13 miliarde de dolari. Vaduva, in varsta de 87 de ani, le-a incredintat gigantul Tetra Laval, pe care socrul sau a deschis-o in 1944, celor trei fii ai ei: Jorn, Finn si Kirsten. Tetra Laval are in prezent vanzari de peste 15,4 miliarde de dolari pe an. Priveste mai jos cum arata miliardara de pe locul patru.Birgit Rausing s-a retras din viata publica si locuieste intr-un oras linistit din Elvetia.
Savitri Jindal este din India si detine o avere de 12,2 miliarde de dolari, pe care a mostenit-o in 2005, dupa moartea sotului sau, Om Prakash Jindal, fondatorul companiei metalurgice Jindal Group.
Savitri, in varsta de 60 de ani, ocupa o functie onorifica in conglomeratul de otel, Jindal PO Group, fondat in 1952.
Abigail Johnson detine majoritatea actiunilor Fidelity Investments, cea mai mare companie de fonduri mutuale din lume.
Abigail (48 de ani) are o avere estimata la 11,5 miliarde de dolari. Ea a studiat istoria artei si are un MBA la Harvard University , dar n-a profesat niciodata in acest domeniu. Lucreaza la Fidelity Investments inca de pe bancile facultatii, dovedindu-si de-a lungul anilor perseverenta si iscusinta.
A fost implicata intr-un scandal de coruptie in 2003, insa imaginea ei n-a avut prea mult de suferit. Priveste mai sus cum arata o femeie puternica si independenta din punct de vedere financiar.
Susanne Klatten (48 de ani), fiica lui Herbert Quandt din a treia casatorie, e considerata cea mai bogata femeie din Germania si a saptea din lume, avand o avere de 11,1 miliarde de dolari. Iat-o in imaginea de mai jos.
Este mostenitoarea imperiului Quandt. Acesta detine concernul VARTA, IWKA, Daimler-Benz, BMW si Atlanta..
Susanne isi duce existenta alaturi de sotul sau, cu care e casatorita de 18 ani si are trei copii, departe de lumina reflectoarelor. Asta, mai ales de cand a fost insa implicata intr-un scandal in vara lui 2007, cand presa germana a scris ca si-ar fi gasit un iubit, insurat si el.
Cum se intampla de cele mai multe ori in povestile cu magnati, idila nu s-a terminat cu bine, miliardara fiind santajata de amant pentru suma de sapte miliarde de euro. Se pare insa ca Susanne i-ar fi platit oportunistului mult mai mult de atat, din cauza tevaturii care se facuse in mass-media pe seama acestui subiect. Ciudat a fost insa, ca Susanne a fost sprijinita de sot pe perioada intregului scandal. Nu multe femei au acest noroc, nu?
Miliardara de pe locul opt se numeste Iris Fontbona (Chile) si, asemenea celorlalte bogate dinaintea ei, a mostenit afacerea familiei,Antofagasta, dupa moartea sotului sau, Andronico Luksic, in urma cu 6 ani. Antofagasta este una dintre cele mai mari mine de cupru din lume. Unul dintre cei trei copii de-ai lui Iris, este chiar presedintele minei.
In prezent, Iris are actiuni la lantul de statiuni din Croatia, Laguna, la producatorul de ambalaje pentru bauturi, Quinenco si o avere de doar...11 miliarde de dolari.
Jacqueline Mars ocupa locul noua in topul celor mai bogate femei de pe mapamond. Este mostenitoarea corporatiei Mars Inc, care in prezent valoreaza peste 30 de miliarde de dolari. Iata cum arata Jacqueline.
Mars Inc a fost creata de bunicul sau, Frank Mars, in 1911, care inca din copilarie, lua lectii de la mama sa, Alva Mars, despre cum se produce ciocolata. In 1941, tatal lui Jaqueline, Forrest Senior a lansat faimoasele bomboane M&M, care s-au bucurat de un real succes la nivel international.
Dupa moartea tatalui lor, Forrest Senior, in 1999, Jaqueline si fratii sai, John si Forrest Jr. au devenit mostenitorii corporatiei. Jaqueline are o avere estimata la 11 miliarde de dolari si e cu siguranta extrem de invidiata, din cauza placerilor culinare pe care si le poate satisface oricand isi doreste.
Ocupanta ultimului loc din topul 10 al celor mai bogate femei din lume, Anne Cox Chambers, are 90 de ani si o avere de 10 miliarde de dolari. Ea are la activ doua divorturi si trei copii.
Anne este fiica lui James M. Cox, fost guvernator al statului Ohio si mostenitoarea imperiului media Cox Enterprises, mostenit de la tatal sau. Cox Enterprises e considerata una dintre cele mai mari companii de media din America si
detine numeroase publicatii, televiziuni, posturi radio, precum si compania Cox Communications.
BEL_AMY1
Postat pe 6 Aprilie 2011 21:10
Un barbat a venit de la munca tarziu, obosit si nervos, gasindu-si baietelul de 5 ani asteptand la usa nerabdator.

- Tati, pot sa te intreb ceva?

- Da sigur, despre ce e vorba? a raspuns tatal

- Tati, cati bani castigi pe ora?

- Hei, dar asta nu e treaba ta. De ce ma intrebi astfel de lucruri? spuse omul nervos.

- Doar vreau sa stiu...Te rog spune-mi, cat castigi pe ora?

- Daca trebuie sa stii ...castig 50$ pe ora.

- Ah, a raspuns micutul trist, cu capul plecat. Tati, imi imprumuti te rog 25$?

Tatal s-a infuriat:
- Daca singurul motiv pentru care m-ai intrebat asta este ca sa imi ceri niste bani sa iti cumperi o jucarie prosteasca sau alte prostii, atunci du-te direct in camera ta la culcare. Gandeste-te de ce esti asa egoist. Nu lucrez din greu in fiecare zi pentru asa copilarii.

Micutul a mers in liniste in camera si a inchis usa .
Omul s-a enervat si mai tare pe intrebarile baiatului.
Cum a putut sa puna asa intrebari doar pentru a cere niste bani.

Dupa o ora, tatal s-a calmat si a inceput sa gandeasca: "Poate chiar era ceva de care chiar avea nevoie sa cumpere cu 25$ si chiar nu mi-a cerut bani des". a dus la usa baiatului si a deschis-o.

- Dormi? Dormi? a intrebat....

- Nu tati, sunt treaz, a raspuns baiatul.

- M-am gandit, poate am fost prea dur mai devreme, spuse tatal. A fost o zi lunga si m-am descarcat pe tine.
Uite aici ai 25$.

- Micutul a sarit, zambind. Multumesc tati, a strigat.

Dupa aceea a scos un pumn de bani. Omul a vazut ca baiatul avea deja bani si s-a enervat din nou.
Micutul si-a numarat incet banii si s-a uitat catre tatal sau.

- De ce vrei mai multi bani daca deja ai? a spus tatal.

- Pentru ca nu am avut destul, dar acum am, a replicat baiatul. Tati, am 50$. Pot sa cumpar o ora cu tine ???? Te rog sa
vii mai repede acasa maine . Vreau sa mananc cu tine.

Tatal a fost distrus de durere. Si-a luat baiatul in brate si l-a implorat sa il ierte. "
Este doar o reamintire pentru toti ce lucreaza din greu in viata pentru familia lor.
Nu ar trebui sa lasam timpul sa treaca printre degete fara sa petrecem timp cu cei care chiar conteaza pentru noi, aceia apropiati de inimile noastre.

Sa ne straduim sa daruim din timpul nostru celor pe care ii iubim. Daca azi murim, compania pentru care lucram ne va inlocui foarte usor, in cateva ore.
Dar familia si prietenii pe care ii lasam in urma o sa simta pierderea pentru tot restul vietii lor!
BEL_AMY1
Postat pe 11 Aprilie 2011 21:48
De la: BEL_AMY1, la data 2011-04-11 21:48:36Un barbat a venit de la munca tarziu, obosit si nervos, gasindu-si baietelul de 5 ani asteptand la usa nerabdator.

- Tati, pot sa te intreb ceva?

- Da sigur, despre ce e vorba? a raspuns tatal

- Tati, cati bani castigi pe ora?

- Hei, dar asta nu e treaba ta. De ce ma intrebi astfel de lucruri? spuse omul nervos.

- Doar vreau sa stiu...Te rog spune-mi, cat castigi pe ora?

- Daca trebuie sa stii ...castig 50$ pe ora.

- Ah, a raspuns micutul trist, cu capul plecat. Tati, imi imprumuti te rog 25$?

Tatal s-a infuriat:
- Daca singurul motiv pentru care m-ai intrebat asta este ca sa imi ceri niste bani sa iti cumperi o jucarie prosteasca sau alte prostii, atunci du-te direct in camera ta la culcare. Gandeste-te de ce esti asa egoist. Nu lucrez din greu in fiecare zi pentru asa copilarii.

Micutul a mers in liniste in camera si a inchis usa .
Omul s-a enervat si mai tare pe intrebarile baiatului.
Cum a putut sa puna asa intrebari doar pentru a cere niste bani.

Dupa o ora, tatal s-a calmat si a inceput sa gandeasca: "Poate chiar era ceva de care chiar avea nevoie sa cumpere cu 25$ si chiar nu mi-a cerut bani des". a dus la usa baiatului si a deschis-o.

- Dormi? Dormi? a intrebat....

- Nu tati, sunt treaz, a raspuns baiatul.

- M-am gandit, poate am fost prea dur mai devreme, spuse tatal. A fost o zi lunga si m-am descarcat pe tine.
Uite aici ai 25$.

- Micutul a sarit, zambind. Multumesc tati, a strigat.

Dupa aceea a scos un pumn de bani. Omul a vazut ca baiatul avea deja bani si s-a enervat din nou.
Micutul si-a numarat incet banii si s-a uitat catre tatal sau.

- De ce vrei mai multi bani daca deja ai? a spus tatal.

- Pentru ca nu am avut destul, dar acum am, a replicat baiatul. Tati, am 50$. Pot sa cumpar o ora cu tine ???? Te rog sa
vii mai repede acasa maine . Vreau sa mananc cu tine.

Tatal a fost distrus de durere. Si-a luat baiatul in brate si l-a implorat sa il ierte. "
Este doar o reamintire pentru toti ce lucreaza din greu in viata pentru familia lor.
Nu ar trebui sa lasam timpul sa treaca printre degete fara sa petrecem timp cu cei care chiar conteaza pentru noi, aceia apropiati de inimile noastre.

Sa ne straduim sa daruim din timpul nostru celor pe care ii iubim. Daca azi murim, compania pentru care lucram ne va inlocui foarte usor, in cateva ore.
Dar familia si prietenii pe care ii lasam in urma o sa simta pierderea pentru tot restul vietii lor!






... morala nu prea e pentru cei care lucreaza din greu pentru familiile lor ...

... e pentru cei care traiesc doar pentru bani si pentru care familia e doar o cheltuiala degeaba ... si din astia sint foarte multi ...

marco918
Postat pe 11 Aprilie 2011 21:55
DACA VREM O TARA CA AFARA...CE AR FI SA INCERCAM SI VARIANTA LOR...? Revolutia Islandeza.

Presa europeana si cea romaneasca nu ne-au spus nimic!!!
Am primit pe mail un rezumat al unui articol apãrut în Spania,
despre veritabila
revoluție din Islanda. La știri bineințeles cã nu a ”transpirat”
nimic, cãci nu
se dorește ca modelul islandez sã se propage.


În Islanda, tara in care guvernul a fost demis in totalitate ,
marile bãnci au
fost naþionalizate, s-a decis sã nu se plãteascã datoria creata în Marea
Britanie ºi Olanda, din cauza politicii lor financiare rãu
intentionate ºi s-a
creat un grup popular pentru a rescrie constituþia. ªi toate acestea paºnic!


O revoluþie împotriva puterii care ne-a adus la criza actualã. De ce aceste
fapte nu au devenit cunoscute de doi ani? Ce se întâmplã dacã alþi
cetãþeni UE
vor lua exemplul lor? Iata pe scurt istoria evenimentelor:


- 2008. Se nationalizeaza cea mai mare banca din tara. Se prãbuºeºte moneda,
bursa isi suspenda activitatea. Þara este în stare de faliment.


- 2009. Protestele populare din fata parlamentului fac sa fie
convocate alegeri
anticipate si provoaca demisia primului-ministru ºi a membrilor guvernului in
bloc.


- Continuã situaþia economica nefavorabila. Printr-o lege se propune
rambursarea
datoriei catre GB ºi Olanda avand de platã suma de 3.500 de milioane
de euro, o
sumã pe care toate familiile islandeze ar fi urmar sa o plateasca
lunar, pentru
urmãtorii 15 ani la, 5,5% interese.


- 2010. Oamenii ajung sã iasa în stradã ºi cer ca aceasta lege sa fie supusa
referendumului. În ianuarie 2010, preºedintele refuzã sã o ratifice
ºi anunþa cã
se va consulta poporul. La referendumul organizat în luna martie 93%
din voturi
au fost impotriva acestei legi.


- Pentru toate acestea, guvernul incepe o anchetã pentru a rezolva
responsabilitãþile legale ale crizei. Începe arestarea mai multor bancheri
seniori ºi directori. Interpolul emite un ordin ºi toti bancherii implicati
pleaca din þarã.
- În acest context de crizã, se alege o adunare pentru a elabora o nouã
constituþie care sã includã lecþiile învãþate în urma crizei ºi pentru a o
înlocui pe cea curenta, o copie a constituþiei daneze.


- Pentru a face acest lucru, se merge direct la poporul suveran. Se aleg 25
cetãþeni fãrã afiliere politicã, din 522 care si-au depus candidaturile, care
era necesar sa fie majori ºi sa aiba sprijinul a 30 de persoane. Adunarea
constituþionalã isi începe activitatea în februarie 2011 si prezinta
un proiect
de constituþie bazatã pe recomandãrile poporului facute in urma a numeroase
reuniuni din întreaga þarã.


Noua constitutie trebuie sã fie aprobata de cãtre actualul Parlament
ºi de cel
care se va forma dupã alegerile legislative.


Aceasta este o scurtã istorie a Revoluþiei Islanda:


- demisia guvernului în bloc;
- naþionalizarea bãncilor;
- un referendum pentru a permite oamenilor sã decidã cu privire la deciziile
economice;
- închisoare pentru cei responsabili pentru criza ºi rescrierea
constituþiei de
cãtre cetãþeni.


S-a menþionat acest lucru în mass-media europeanã? S-a comentat cu privire la
acest lucru in talksourile politice? S-au vãzut imaginile de la evenimente la
televizor? Bineînþeles cã nu...


Islandezii au fost în mãsurã sã dea o lecþie intregii Europe, sã se
impotriveasca intregului sistem ºi sa ofere o lecþie de democraþie intregii
lumi.
BEL_AMY1
Postat pe 27 Aprilie 2011 08:53
De la: jeni1955, la data 2009-02-24 20:40:48Dati mai departe prin toate mijloacele, va rog.
Mesaj primit din diaspora:
Avelo Bahtalo Elvetia !
Rusine pentrblab blablaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

bla blaaaa!"
Dati mai departe !
Asa poate ajunge si la un ilustru oficial, care sa ne apere ( ???)




nu stiu, unii parca mai visati ca peste hotare e raiul pe pamant. lumea e impartita in cei carefolosesc si cei care sunt folositi.

ajunge sa te uiti la banci. iti da un ban, ca sa ti ia doua. mare afacere intr adevar iti tre multa minte, si totusi e cea mai prospera afacere, desi acum 3000 de ani s ar fi numit FURT , si ar fi fost arsi pe rug, de altii, probabil preoti, care le ar fi luat ei tot lor, ca sa aibe ei mai multi si sa profite de pe urma saracilor.

banii au fost inventati pentru ca cei lenesi, grasi, neproductivi in societate sa supravietuiasca. ajunge sa te uiti la majoritatea bogatasilor ( si aici ma refere la cei cu adevarati bogati, nu manelismul de la noi, cei care au putere), si sa te gandesti daca in 90% din cazuri ei ar supravietui fara bani, adica sa fie nevoiti sa vaneze, sa si procure hrana ca stramosii nostri sau ca restul mamiferelor. probabil ar incerca sa fure carnea de mamut de la vecinu si ar muri striviti de o ranga in cap.

saracii sunt cei care simt "criza" cel mai mult, peste tot pe glob. doar in ultimul an s au vandut cele mai mult case de lux, masini de lux decat in ultimii 20 de ani.

deja e evident, pentru multi, ca cei putini trag foloase de pe urma celor multi. cei mai neproductivi din societate sunt cei mai "avutiti", ceea ce e contra legilor naturii daca te uiti la orice specie, cei slab dispar, sunt mancati de cei puternici.

insa cand vine vb de oameni, cei puternici sunt cei slabi in marea majoritatea cazurilor.

orice poti cumpara cu bani. orice. cine crede altceva, viseaza si se va trezi urat. pana cand exista bani, si mai ales, DOBANDA, in mod cert va exista inflatie, CRIZE dupa crize, (*criza din 1930 cand americanii mureau de foame), RAZBOAIE< ca doar nu credeai ca dollarul e puternic sau euro (germania) ca asa e, e puternica TARA< statul CU CELE MAI MULTE RESURSE, nu cea care PRODUCE cel mai mult. 2 miliarde de chineji nu au puterea a 200 mil americani. (economic, militar, educational pt ca astea 3 sunt elementele care definesc PUTEREA unui stat).

romania = educatia e zero

economia = nu mai exista, totul e inchis, distrus

militar= avem 120 000 militari in total, echipamente praf, cred ca mai sunt cateva trasuri si kalas uri. cu un apache ne ar cuceri tara fara ca sa putem face ceva, intr o zi.
rockk
Postat pe 27 Aprilie 2011 09:16
De la: rockk, la data 2011-04-27 09:16:12
De la: jeni1955, la data 2009-02-24 20:40:48Dati mai departe prin toate mijloacele, va rog.
Mesaj primit din diaspora:
Avelo Bahtalo Elvetia !
Rusine pentrblab blablaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

bla blaaaa!"
Dati mai departe !
Asa poate ajunge si la un ilustru oficial, care sa ne apere ( ???)




nu stiu, unii parca mai visati ca peste hotare e raiul pe pamant. lumea e impartita in cei carefolosesc si cei care sunt folositi.

ajunge sa te uiti la banci. iti da un ban, ca sa ti ia doua. mare afacere intr adevar iti tre multa minte, si totusi e cea mai prospera afacere, desi acum 3000 de ani s ar fi numit FURT , si ar fi fost arsi pe rug, de altii, probabil preoti, care le ar fi luat ei tot lor, ca sa aibe ei mai multi si sa profite de pe urma saracilor.

banii au fost inventati pentru ca cei lenesi, grasi, neproductivi in societate sa supravietuiasca. ajunge sa te uiti la majoritatea bogatasilor ( si aici ma refere la cei cu adevarati bogati, nu manelismul de la noi, cei care au putere), si sa te gandesti daca in 90% din cazuri ei ar supravietui fara bani, adica sa fie nevoiti sa vaneze, sa si procure hrana ca stramosii nostri sau ca restul mamiferelor. probabil ar incerca sa fure carnea de mamut de la vecinu si ar muri striviti de o ranga in cap.

saracii sunt cei care simt "criza" cel mai mult, peste tot pe glob. doar in ultimul an s au vandut cele mai mult case de lux, masini de lux decat in ultimii 20 de ani.

deja e evident, pentru multi, ca cei putini trag foloase de pe urma celor multi. cei mai neproductivi din societate sunt cei mai "avutiti", ceea ce e contra legilor naturii daca te uiti la orice specie, cei slab dispar, sunt mancati de cei puternici.

insa cand vine vb de oameni, cei puternici sunt cei slabi in marea majoritatea cazurilor.

orice poti cumpara cu bani. orice. cine crede altceva, viseaza si se va trezi urat. pana cand exista bani, si mai ales, DOBANDA, in mod cert va exista inflatie, CRIZE dupa crize, (*criza din 1930 cand americanii mureau de foame), RAZBOAIE< ca doar nu credeai ca dollarul e puternic sau euro (germania) ca asa e, e puternica TARA< statul CU CELE MAI MULTE RESURSE, nu cea care PRODUCE cel mai mult. 2 miliarde de chineji nu au puterea a 200 mil americani. (economic, militar, educational pt ca astea 3 sunt elementele care definesc PUTEREA unui stat).

romania = educatia e zero

economia = nu mai exista, totul e inchis, distrus

militar= avem 120 000 militari in total, echipamente praf, cred ca mai sunt cateva trasuri si kalas uri. cu un apache ne ar cuceri tara fara ca sa putem face ceva, intr o zi.

e vechi ...sau informatiile sunt vechi...nr de militari din Romanica...e de pana la 85.000...incap in tr-un stadion...si mai raman si locuri libere...
BEL_AMY1
Postat pe 28 Aprilie 2011 14:26
Blestem de om sarac

de Dan Puric

Din balegi ºi din cuib de cuci,
Rãsar ca viermii, politruci
ªi din haznalele de bani –
Costume negre cu ºnapani,
Viteji ca musca la arat!
ªi ne-aþi minþit ºi ne-aþi furat,
ªi-aþi pus pe noi ºi jug de boi!
Blestem, blestem, blestem pe voi!

Murdari în suflet ºi în gând,
Cu ghearele averi strângând,
Din flote, fabrici ºi uzine,
Voi aþi lãsat numai ruine!
V-aþi gudurat pe lângã clerici
Cu mânãstiri ºi cu biserici
ªi vile v-aþi fãcut, de soi…
Blestem, blestem, blestem pe voi!

Voi v-aþi trãdat ºi între fraþi,
Ca voi, ºi viermii-s mai curaþi.
Aþi dãrâmat ºcoli ºi spitale
Ca sã vã fie vouã moale
ªi v-aþi brodit ºi parlamente
Din licheluþe repetente.
ªi ne-mproºcaþi doar cu noroi!
Blestem, blestem, blestem pe voi!

Aþi omorât orice dreptate,
Aþi jecmãnit tot ce se poate,
Guvernul vostru cu miniºtri
E-o adunãturã de sinistri,
Batjocura ºi umilinþa
Au mai rãmas la voi credinþa?
Ghiolbani de jafuri ºi gherțoi,
Blestem, blestem, blestem pe voi!

Aþi sãrãcit o þarã-ntreagã,
Nici dracul sã nu o mai dreagã
ªi din privatizãri cu fumuri
Aþi tot lãsat lumea pe drumuri!
Dar cum sã faceþi voi vreun drum
Când urma voastrã e doar scrum?
La tâlhãrii vã strângeþi roi!
Blestem, blestem, blestem pe voi!

Blestemul greu sã vã loveascã,
Doar bube rele sã vã creascã,
Ochii sã îi aveþi ca napul
ªi sã vã roadã viermii capul!
Sã putreziþi toþi prin palate,
Toþi spulberaþi sã fiþi în toate
ªi sã aveþi doar oase moi!
Blestem, blestem, blestem pe voi!



Popor român, nu te-ai sãturat sã stai pe locul mortului ºi sã fii condus de toþi tâmpiþii?
Chiar þi-e jenã sã iubeºti þara asta? Nu trebuie sã fii naþionalist-comunist pentru asta.
BEL_AMY1
Postat pe 3 Mai 2011 20:15
Dovada faptului cã Regimul Bãsescu duce la indeplinire "Planul de vânzare pe degeaba a României" inceput din anul 2000 de .... Mugur Isãrescu!
Iatã ce scrie în Constituþia României, art. 136: “Bogãþiile de interes public ale subsolului, spaþiul aerian, apele cu potenþial energetic valorificabil, de interes naþional, plajele, marea teritorialã, resursele naturale ale zonei economice ºi ale platoului continental, precum ºi alte bunuri stabilite de legea organicã fac obiectul exclusiv al proprietãþii publice”.
Iatã ce spune Legea 544/2001: “Accesul liber ºi neîngrãdit al persoanei la orice informaþii de interes public constituie unul dintre principiile fundamentale ale relaþiilor dintre persoane ºi autoritãþile publice, în conformitate cu Constituþia României”....
Iatã ce s-a intamplat cand presa a cerut Agenþiei Naþionale pentru Resurse Minerale (ANRM) detalii despre licenþele primite de firmele strãine pentru exploatarea aurului ºi a altor rezerve naturale pe teritoriul României. Rãspuns:
“Informaþiile solicitate nu se încadreazã în categoria informaþiilor de interes public. (…) Sunt documentaþii care fac parte din categoria informaþiilor clasificate”.
România nu mai are de 22 de ani capacitatea industriala de a exploata aceste zacaminte, pentru ca industria extractiva si cercetarea in domeniu au fost distruse in mod deliberat.
În decembrie 1989, România nu mai avea nici o datorie externã. De atunci, lucrurile s-au schimbat. Conform datelor Bãncii Naþionale, publicate cu cinci luni în urmã,þara noastrã a acumulat, în ultimii 22 de ani, o datorie externã de 92,1 miliarde de euro. Datoria totalã se ridicã la aproximativ 140 miliarde de euro!
Din 2005, România nu mai scoate nici un gram de aur din minele sale. Motivul oficial: zãcãmintele sunt epuizate. Totuºi, opt firme strãine au primit licenþe de exploatare în zonele “epuizate”, care s-au dovedit a fi foarte bogate: conþin aur în valoare de 54 de miliarde de euro. Explicaþia: “Au avut hãrþile geologice ale statului român”. Au avut acces la acele informaþii despre care ni se spune ca fac parte din categoria informaþiilor clasificate secrete de stat.
România nu mai are de 22 de ani capacitatea industriala de a exploata uriasele rezerve naturale care ne-ar scoate din marasmul economic, - insa isi mai aduce aminte cineva cand si CINE a semnat documentele internationale care acorda exploatarea acestor resurse unor firme particulare, - Statul Român avand un beneficiu de doar 4%!? Da, ati citit bine! Din tot ce se exploateaza si se va exploata din subsolul tarii ( inclusiv din subsolul Marii Negre) România beneficiaza de doar 4%!
Vã aducem aminte noi: Aceste documente ( agreeate de FMI!) au fost semnate de Radu-Mircea Berceanu -Ministrul industriei și comerțului in Guvernul Mugur Isãrescu care a guvernat România în perioada 22 decembrie 1999 - 28 decembrie 2000.
serpico_
Postat pe 5 Februarie 2012 10:06
rasismmmm uuuuuuuuuuuuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,,inchide scrisoarea
piparus_petru
Postat pe 5 Februarie 2012 10:14

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
HRISTOS A INVIAT! 37 De la: maria1931 12 Iunie 2009 19:30
PROVIDENT !... 7 De la: crysis 5 August 2013 16:02
La multi ani! 17 De la: pavel-craciun 20 Mai 2009 13:55
pentru cunoascatoarele de limba engleza 37 De la: Aemulus 21 Martie 2010 19:26
buna ziua 4 De la: Broscaru 19 Ianuarie 2012 00:43