contraceptie - intrebare

Subiect nou
Alege alt forum  
Voteaza:
Rating curent contraceptie - intrebare: (2.5 din 2 voturi)
 
Pagini: 1 2 >> Sari la pagina:
ly_ya Avatarul lui ly_ya

11 mesaje
Membru din: 23/01/2008
Oras: bacau

buna. as avea o nelamurire daca imi poate da cineva cateva raspunsuri avizate. timp de 11 luni am luat diane 35 (in principal pentru acnee, dar si pt protectie), acneea nu mi-a rezolvat-o in totalitate. in schimb m-am pricopsit cu o celulita de toata frumusetea si 3-4 kg in plus (asta de la pofta de mancare extraordinara ce o am de la pastilute). am fost la medic si i-am spus ca as vrea sa-mi schimbe pastilutele si mi-a dat logest. credeti ca ar fi posibil sa am din nou probleme mari cu acneea, as putea scapa de celulita sau si acestea produc aceeasi pofta de mancare uriasa? in principal se simte ceva atunci cand schimbi pastilutele de la ceva puternic la ceva cu o concentratie mai mica de hormoni??
Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra Kudika.ro
si eu am luat diane35 mai demult..dar mie nu mi-au provocat pofta de mancare..daca le-ai luat asa dupa ureche e posibil...iar daca un medic ti le-a recomandat pe acestea logest...poti sa le iei..
Raporteaza abuz de limbaj
what goes around comes around!!
stroby Avatarul lui stroby

18 mesaje
Membru din: 7/11/2007
Oras: cluj

Ati auzit de Nuvaring? Este o noua metode de contraceptie. Ma intereseaza unde il pot gasi. Mersi
Raporteaza abuz de limbaj
maria1931 Avatarul lui maria1931

262 mesaje
Membru din: 26/11/2007

nu am auzit dar revin pt ca ma interseaza si pe mine.
Raporteaza abuz de limbaj
stroby Avatarul lui stroby

18 mesaje
Membru din: 7/11/2007
Oras: cluj

Am gasit nuvaring in sfarsit la o farmacie din Cluj.De azi il folosesc.
Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra Kudika.ro
am gasit pe un site niste efecte secundare nu prea placute date de nuvaring despre care vorbeati;


"Cele mai frecvente: vaginita, cefalee, ICRS, leucoree, sinuzita, crestere ponderala, greata. Determinate de dispozitiv: senzatie de corp strain, probleme copulative, expulzia dispozitivului, discomfort vaginal, vaginita, leucoree, cefalee. Severe: tromboflebita, tromboza venoasa cu sau fara embolie, tromboembolie arteriala, embolie pulmonara, IM, hemoragie cerebrala, tromboza cerebrala, adenom hepatic, hipertensiune, afectiune biliara, tumori benigne hepatice, tromboza mezenterica, tromboza retiniana. Gastrointestinale: icter colestatic, inflamatie, greturi si varsaturi. Genito-urinare: amenoree, sangerare, sani durerosi, cresterea volumului sanilor, modificari ale fluxului menstrual, reducerea lactatiei atunci cand este administrat imediat postpartum, infertilitate temporara dupa intreruperea tratamentului, candidoza vaginala. Diverse: modificari ale greutatii, bombarea corneei, edeme, intoleranta la lentile de contact, depresie, migrena, rash alergic, scaderea tolerantei la carbohidrati."

cam ciudat inelul acesta...dar poate chiar e bun...care il incercati...dati un comment cu pareri...
what goes around comes around!!
alexandralucia Avatarul lui alexandralucia

10 mesaje
Membru din: 7/11/2007
Oras: bucuresti

Draga ly ya,
Si eu am luat, acum o perioada, diane 35 dar nu m-am ingrasat. In legatura cu problema legata de acnee, eu iti recomnad sa vorbesti cu doctorul si despre Yasmin. Eu acum le folosesc pe acestea si sunt foarte multumita! Din cate mi-a explicat dr. acestea sunt printre cele mai slabe contraceptive (compozitional vorbind) si sunt recomnadate si in cazul tenului cu probleme.

Iti doresc mult bine!
Raporteaza abuz de limbaj
ly_ya Avatarul lui ly_ya

11 mesaje
Membru din: 23/01/2008
Oras: bacau

am luat timp de 2 luni logest si nu mi se potriveau (aveam sangerari destul de abundente pt un spoting), am mers din nou la medic si mi-a dat milligest, sper ca acestea sa fie ok :)
mai foloseste cineva milligest? cum i se par?
Raporteaza abuz de limbaj
silverinne86 Avatarul lui silverinne86

19 mesaje
Membru din: 13/02/2008
Oras: timisoara

fiecare persoana reactioneaza diferit la aceleasi pastile...asa ca nu este o noutate faptul ca o femeie mananca de rupe de la ele, iar alta n`are nici pe dracu...plus de asta, daca comparati prospectele de la anticonceptionale, in mare o sa gasiti la efecte secundare cam aceleasi chestii....de aia s-a inventat medicul ginecolog...ceea ce am constatat este ca de multe ori si medicii ginecologi le prescriu dupa ureche...
Raporteaza abuz de limbaj
vieru_cezar_iasi Avatarul lui vieru_cezar_iasi

193 mesaje
Membru din: 6/02/2009

EFECTUL AVORTIV AL MULTOR METODE ARTIFICIALE DE CONTRACEPȚIE

CONSECINȚE NEGATIVE ASUPRA SĂNĂTĂȚII PROVOCATE DE METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEPȚIE

IMORALITATEA METODELOR ARTIFICIALE DE CONTRACEPȚIE

METODELE NATURALE DE PLANIFICARE FAMILIALĂ (BAZATE PE ABSTINENȚA PERIODICĂ) - O ALTERNATIVĂ SĂNĂTOASĂ ȘI MORALĂ (ÎN ANUMITE CONDIȚII) LA METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEPȚIE


În primul rând recomand blogurile următoare :

www.augustincezar.blogspot.com/

Acest blog conține: Argumente științifice și religioase că omul este om din clipa concepției. Adrese, numere de telefon și site-uri ale unor asociații care oferă ajutor material, consiliere și soluții alternative pentru a nu face avort. Mărturii publice ale unor femei care au făcut avort. Mărturii ale unor femei care nu au făcut avort. Consecințe fizice și emoționale ale avortului asupra femeii. Mărturii ale unor medici care au renunțat să facă avorturi. Legături cu multe alte site-uri asemănătoare. Argumente că multe dintre metodele așa – zis « contraceptive » sunt de fapt avortive (avorturi timpurii). Argumente că toate metodele artificiale de contracepție sunt dăunătoare sănătății și sunt și păcate, chiar dacă soții ar avea motive care ar putea părea justificate pentru a le folosi. Când există un motiv grav, justificat, de a evita concepția, există o alternativă : metodele naturale de planificare familială bazate pe abstinența periodică (abstinența în perioada fertilă a ciclului). Metodele naturale nu sunt dăunătoare sănătății și nu sunt păcate dacă se recurge la ele după căsătorie și din motive grave, justificate, nu din egoism. Dacă se recurge la aceste metode din egoism și nu din motive grave, atunci devin păcate și aceste metode naturale.

Puteți intra și pe blogul următor:

www.cezar-iasi.blogspot.com/

Acest blog conține: înregistrări video cu miracole ; videoclipuri ; legături cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conțin și posturi TV on-line și posturi de radio) ; cărți foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fără a necesita descărcare în calculator) ; articole foarte interesante, etc.

Mi-am dat licența în bioetică, iar acum fac doctoratul în filosofie. Nu ca să mă laud spun ce studii am, ci pentru a arăta că sunt foarte bine documentat în domeniu.

Pentru întrebări și dialog pot fi contactat pe messenger, unde am id-ul vieru_cezar_iasi
sau pe e-mail la adresa vieru_cezar_iasi@yahoo.com


1. Informații mai puțin cunoscute despre metodele artificiale de contracepție și linkuri cu declarații medicale și cărți despre nocivitatea acestor metode:

După cum am arătat și pe bloguri, este dovedit fără dubiu, cu argumente clare, biologice și religioase, că omul este om din clipa concepției, atât trupește, cât și sufletește. Trupește, chiar de la concepție, adică de la fecundație, zigotul posedă un cod genetic uman și propriu, diferit de codul genetic al mamei și de cel al tatălui, deci chiar de la concepție este ființă umană unică. Toate trăsăturile trupului omenesc sunt programate în codul genetic. Codul genetic este tiparul genetic complex al dezvoltării umane și conține: sexul copilului, culoarea părului și a ochilor, înălțimea, nuanța tenului, forma feței, forma nasului, chiar și firele de păr. Dezvoltarea ulterioară a corpului său nu este decât o derulare a acestui program care există deja de la început, din momentul concepției. Iar sufletește, Dumnezeu crează sufletul copilului tot în acel moment al concepției. Viața umană este sacră și inviolabilă. Dumnezeu spune clar într-o poruncă: SĂ NU UCIZI ! Numai Dumnezeu e stăpânul vieții. Nu avem dreptul să ne atingem de viață ]n nici un fel. Dumnezeu vrea să se nască orice copil care s-a conceput. Sufletul copilului este creat de Dumnezeu în momentul concepției, deci nici un copil nu se concepe din întâmplare, ci din voința lui Dumnezeu. Viața vine de la Dumnezeu și trebuie primită ca un dar al său. Părinții sunt doar colaboratori ai lui Dumnezeu în transmiterea vieții, nu stăpâni ai vieții. Nu există dreptul la moarte, există numai dreptul la viață !

Unele dintre metodele artificiale de « contracepție » sunt de fapt avortive (avorturi timpurii), deoarece nu sunt o piedică împotriva concepției, ci acționează după concepție, împiedicând nidația (împiedică implantarea în uter a ovulului deja fecundat). Astfel, sunt avortive pilula de a doua zi și steriletul, căci acționează după concepție; contraceptivele hormonale (pilulele anticoncepționale luate înainte, injecțiile contraceptive, implanturile subdermice și alte contraceptive hormonale) uneori sunt o piedică împotriva concepției, dar alteori acționează după concepție, împiedicând nidația, deci, în numeroase cazuri sunt avortive: de multe ori ele nu inhibă ovulația, fecundația are loc și în aceste cazuri acționează după fecundație modificând endometrul (mucoasa peretelui intern al uterului), făcându-l neprimitor pentru ovulul fecundat. Astfel împiedică nidația în cazurile, destul de numeroase, în care fecundația totuși a avut loc, iar embrionul va fi eliminat ulterior, în timpul menstruației, de obicei fără a fi observat, datorită dimensiunilor foarte reduse (la 14 zile de la concepție, embrionul are aproximativ 1,5mm).
Dar aspectul avortiv al acestor metode artificiale de contracepție este trecut de cele mai multe ori sub tăcere, deoarece există interesul comercializării lor, așa cum vom vedea mai jos. Multinaționalele câștigă sume imense de bani pe plan mondial din producerea și comercializarea acestor produse așa –zis « contraceptive ». Se adaugă și interesul celor care împart în mod nedrept resursele și manipulează opinia publică vehiculând falsa problemă a « suprapopulării » pentru a nu se vedea că adevărata cauză a sărăciei din lume nu este lipsa de resurse, ci împărțirea nedreaptă a acestora de către ei. În acest sens, ei promovează controlul populației prin orice mijloace, în fapt promovează o cultură a morții, opusă culturii umane și creștine a vieții.

Unii medici spun adevărul în privința contracepției, dar alții oferă pacientelor explicații sumare, fără însă a preciza că aceasta se realizează uneori prin distrugerea și eliminarea embrionului (copilului), adică prin avort timpuriu.
Doctorul Mina Minovici critica propaganda contraceptivă, numind-o „propagandă criminală”, „plagă socială și națională”.

Pe lângă acțiunea avortivă a multora dintre metodele artificiale de contracepție, toate metodele artificiale de contracepție au și consecințe negative asupra sănătății (efecte secundare), unele dintre ele chiar foarte grave, care vor fi prezentate mai jos.
Accesând linkul următor, găsiți o carte ce poate fi citită direct pe internet despre mijloacele anticoncepționale și efectele lor secundare fatale despre care nu se vorbește din interese comerciale. Un bilanț critic din punctul de vedere al unui ginecolog. Cartea este scrisă de Dr. med. Rudolf Ehmann (medic primar ginecologie/obstetrică la spitalul cantonal Stans, Elveția, CH - 6370) în colaborare cu Otto Döpper.
www.profamilia.ro/culturavietii.asp?anticonceptionale

-Informații importante despre efectul avortiv al pilulei contraceptive și despre consecințele grave asupra sănătății găsiți accesând și linkul următor :
www.avort.ro/pilula.php
Textul de pe acest site a fost scris pe baza unui studiu făcut de Dr. Chris Kahlenborn care este medic terapeut la o clinică privată din Altoona, SUA. El este autorul studiului Breast Cancer, Its Link to Abortion and Birth Control Pill (Cancerul mamar, legătura sa cu avortul și pilula de control al nașterii). Informațiile au fost oferite prin bunăvoința doamnei dr. Nicole Syed, de la Centrul Fertility Care, Londra, 21a Soho Square W1D 4NR; Tel: 020 7437 0892; e-mail: mailto:info@naprofertility.co.uk

- Un site despre nocivitatea metodelor artificiale de contracepție :
www.anticonceptionale.info/

-Despre efectele avortive și dăunătoare pentru organism ale contraceptivelor artificiale – Dr. Chris Kahlenborn și Dr. Ann Moell:
www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/230-ce-treb...

-Contraceptivele hormonale (și în general contraceptivele artificiale) chiar sunt periculoase. Studiu cu trimiteri la articole si link-uri catre reviste si carti de specialitate despre nocivitatea contraceptivelor
www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/215-contrac...

-Studiu medical (autor: dr. Chris Kahlenborn) despre faptul că pilula și steriletul sunt avortive (cauzează avorturi timpurii) și despre nocivitatea lor și a metodelor artificiale de contracepție în general:
www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/228-cum-fun...

-Pilulele anticoncepționale sunt avortive Autor: John Wilks, medic farmacist, M.P.S., M.A.C.P.P., octombrie 1998
www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/229-cum-fun...

-Fața nevăzută a contraceptivelor:
www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/213-fata-ne...

-Pilula și cancerul mamar (cancerul de sân) – interviu cu Dr. Chris Kahlenborn
www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/216-pilula-...

-Riscul cancerului mamar indus de pilul㠖 autor Dr. Chris Kahlenborn
www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/217-riscul-...

-Despre pericolele contraceptivelor injectabile:
www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/214-contrac...

- De asemenea, puteți citi sau audia conferința despre avort, efectele nocive ale metodelor artificiale de “contracepție” și despre bolile cu tranmitere sexuală ținută de doamna doctor Cristina Todea – Gross, accesând linkul următor :
www.ortodoxmedia.com/inregistrare/209/Conferinta-despre-avort

Alternativa la metodele artificiale de contracepție este planificarea familială prin metodele naturale, bazate pe abstinența periodică (în zilele fertile ale femeii). Aceste metode naturale sunt sănătoase, nu costă nimic și sunt în acord cu morala creștină dacă se recurge la ele din motive grave, justificate, nu din motive egoiste. Dar dacă soții nu au motive grave, justificate pentru a amâna sau evita conceperea unor noi copii și recurg la metodele naturale din motive egoiste, atunci și aceste metode naturale devin păcate.
Dar metodele artificiale de contracepție (atât cele care acționează după concepție, cât și cele care sunt o piedică pentru concepție) sunt păcate chiar dacă soții ar avea motive care pot părea serioase pentru a le folosi, după cum vom vedea când vom arăta imoralitatea acestor metode.
Există o singură excepție: este permisă din punct de vedere moral (deci nu constituie păcat) folosirea metodelor terapeutice cu adevărat necesare pentru a vindeca bolile organismului, chiar dacă se prevede că din aceasta va rezulta o piedică împotriva concepției, cu condiția ca această piedică să nu fie direct voită.Cine n-a știut până acum toate aceste aspecte și a folosit metode artificiale de contracepție, să nu mai folosească astfel de metode măcar de acum înainte, când a conștientizat. Prin informațiile detaliate din acest material venim în întâmpinarea datoriei morale pe care o are fiecare de a se informa cât mai bine. Dacă nu s-ar informa, ar fi în ignoranță vinovată.Legea care interzice metodele artificiale de contracepție nu e o simplă lege a dreptului uman, ci este o lege a lui Dumnezeu, care a fost dată o dată pentru totdeauna și nu poate fi schimbată niciodată. Toate Bisericile creștine exprimă într-un glas voința lui Dumnezeu care interzice sterilizarea și toate metode artificiale de contracepție. Nu trebuie să luăm exemplul oamenilor păcătoși și corupți, oricât de mulți ar fi aceștia, ci exemplul creștinilor adevărați care respectă voința lui Dumnezeu.

2. Metodele naturale de planificare familial㠖 o alternativă la metodele artificiale de contracepție

O alternativă la metodele artificiale de contracepție o reprezintă metodele naturale de planificare familială. Mulți medici ginecologi critică metodele artificiale de contracepție și recomandă metodele naturale de planificare familială. Metodele naturale de planificare familială sunt cele care respectă ordinea firească atât în pregătirea și în desfășurarea actului sexual, cât și în finalizarea lui. Aceste metode naturale diferă între ele în funcție de procedeele de calcul al perioadelor fertilă și nefertilă din ciclul menstrual. Ele sunt următoarele patru:

a. metoda calendarului (se mai numește și metoda Ogino-Knaus, după numele inventatorilor),
b. metoda temperaturii bazale,
c. metoda Billings (ritmul mucusului cervical)
d. metoda simpto-termică.

Metodele naturale de planificare familială:

- Nu au nici un efect negativ asupra sănătății.
- Presupun abstinența (abținerea) de la actul sexual în zilele de fertilitate sigură sau probabilă ale ciclului menstrual (abstinența periodică).
- Dacă sunt calculate corect, metodele naturale de planificare familială au un grad ridicat de siguranță, în condițiile în care femeia își cunoaște bine funcționarea ciclului menstrual (siguranță de 100% nu oferă nici metodele naturale de planificare familială, nici metodele artificiale de contracepție). De obicei, un calcul mai exact al funcționării ciclului menstrual se face într-o perioadă de 6-12 luni. Există formule de calcul al metodelor naturale de planificare familială chiar și pentru femeile care au ciclu neregulat. Dacă ciclul este foarte variabil nu se poate aplica metoda calendarului, însă, în acest caz, se pot aplica următoarele trei metode naturale (a temperaturii, metoda Billings și metoda simpto-termică). Există mărturii ale unor soți care folosesc numai metode naturale de planificare familială și declară că sunt foarte mulțumiți de ele.
- Din punct de vedere moral, metodele naturale de planificare familială sunt conforme cu criteriile moralei catolice și cu criteriile obiective ale moralității, bineînțeles dacă sunt utilizate după căsătoria creștină și dacă evitarea concepției prin recurgerea la ele nu provine din egoism, ci există motive grave, justificate ca soții să evite concepția unor noi copii sau să distanțeze concepțiile copiilor. În aceleași condiții, metodele naturale de planificare familială sunt acceptate și de unele dintre Bisericile Ortodoxe. (Bisericile Ortodoxe din anumite țări nu acceptă nici metodele naturale de planificare familială, acceptând doar abstinența totală ca singură soluție pentru cei care nu mai vor noi copii) După cum vom explica spre sfârșitul materialului, Biserica Catolică și Bisericile Ortodoxe care acceptă metodele naturale de planificare familială sunt consecvente cu ele însele și atunci când consideră permisă folosirea metodelor naturale de planificare familială pentru motive juste, și atunci când arată că e nepermisă folosirea metodelor artificiale de contracepție, chiar dacă soții ar avea motive care pot părea serioase.
- Metodele naturale nu numai că nu pun în pericol relația dintre soți, ci dimpotrivă, încurajează iubirea și respectul dintre ei.
- Favorizează dăruirea totală a soților.
- Nu costă nimic.
- E clar că NU este permis să se facă avort dacă totuși s-ar concepe copilul în cazurile de excepție ale metodelor naturale, în cazurile erorilor de calcul sau în oricare alt caz.
- Dacă o nouă sarcină ar expune direct la un pericol real și foarte grav viața mamei, abstinența periodică nu poate fi recomandată și nici urmată. În asemenea cazuri se impune consultarea unor medici de încredere și cu principii creștine.
E adevărat că această abstinență periodică presupune un oarecare sacrificiu, mai ales pentru soții tineri, dar pe lumea aceasta orice lucru bun se face cu sacrificiu, pe când răul se face mai ușor, dar este foarte dăunător. Însă cine trăiește cu înțelepciune alege lucrurile bune și sănătoase (metodele naturale), chiar dacă acestea presupun sacrificiu, iar nu lucrurile care la suprafață par ușoare, dar în realitate sunt pline de răutate și otravă (metodele artificiale de contracepție).
Iată și un link cu cărți, dintre care două sunt despre metodele naturale de planificare familială (Autocontrolul fertilității pe cale naturală și Planificarea familială după morala catolică):
www.profamilia.ro/soti.asp

Cine dorește detalii despre procedeele de calcul ale metodelor naturale de planificare familială, cine mai dorește materiale informative sau cine are întrebări despre cele scrise în acest material poate să scrie la următoarea adresă de e-mail: vieru_cezar_iasi@yahoo.com sau pe messenger, la id vieru_cezar_iasi

3. Consecințe negative asupra sănătății provocate de metodele artificiale de contracepție

Metodele artificiale de contracepție se împart în :

A. Metode ireversibile (sterilizare definitivă)
a)Sterilizarea masculină (vasectomie) constă în ligatura chirurgicală a canalelor deferente.
b)Sterilizarea feminină constă în ligatura sau rezecția trompei (tubei) uterine. Aceste metode sunt intervenții definitive și infirmități. Atât pentru femeie, cât și pentru bărbat pot provoca: hemoragii după operație, infecții, hematomul inciziei, dureri, traumatizarea vaselor sanguine sau a tractului intestinal, tumefacții, complicații legate de anestezia locală sau generală, etc.; iar numai pentru bărbat: inflamația testiculelor și senzații dureroase, granulomi formați de spermă lângă testicule, etc.
Mai multe despre consecințele sterilizării asupra sănătății puteți citi accesând, pe linkul următor, cartea pe care am recomandat-o și mai sus, scrisă de medicul ginecolog Rudolf Ehmann, în colaborare cu Otto Döpper
www.profamilia.ro/culturavietii.asp?anticonceptionale
Persoanele care se sterilizează fac păcat mare și dovedesc egoism, care este opusul iubirii creștine. Chiar dacă au deja un anumit număr de copii, trebuie să se gândească la faptul că poate Dumnezeu vrea să aducă la existență și alte ființe umane prin intermediul lor, precum și la faptul că nu au dreptul moral să recurgă la sterilizare. Apoi, trebuie să se gândească și la faptul că unele împrejurări ale vieții lor se pot schimba, adică le poate deceda soțul / soția și, recăsătorindu-se, poate că vor dori să aibă măcar un copil și cu noul soț / noua soție.
Persoanele care sunt sterile fără intenție și fără motiv, înseamnă că sunt puse la încercare de Dumnezeu. Trebuie să se roage cu stăruință și să urmeze tratamentele prescrise de medic pentru înlăturarea sterilității. Dacă problema lor se rezolvă, să mulțumească din suflet lui Dumnezeu. Dar dacă până la urmă tot nu obțin vreun rezultat, să se resemneze la voința lui Dumnezeu și, dacă vor, pot să adopte un copil sau mai mulți.

B. Metode reversibile

a) Pilula „de a doua zi” (sau așa-numita „contracepție de urgență”) este o metodă cu efect avortiv, deoarece acționează după concepție, împiedicând nidația (ucide ovulul fecundat sau modifică învelișul intern al uterului, care devine neprimitor pentru ovulul fecundat). Prezintă efecte secundare grave, putând provoca : sarcini extrauterine, amețeli, grețuri puternice, vărsături, dureri, senzații neplăcute în sâni, hemoragii uterine, dereglări ale ciclului menstrual, etc. De exemplu, Sir Libunam Daonaldson, consilierul – șef pe probleme medicale al guvernului Marii Britanii, a avertizat medicii britanici că un anumit tip de pilule „de a doua zi”, Levonelle și Levonelle-2, determină o rată crescută a sarcinilor extrauterine.
Mai multe despre consecințele foarte dăunătoare provocate de pilula de a doua zi, puteți citi accesând linkul următor :
www.provita.ro/avortul/pilula-de-a-doua-zi


b) Contracepția prin dispozitiv intrauterin (prescurtat D.I.U., se mai numește sterilet sau spirală). Este un dispozitiv din material plastic, cu fir de argint sau de cupru, care se inseră în cavitatea uterină. Steriletul împiedică nidația, deci are efect avortiv. Ca urmare a folosirii steriletului pot apărea: sarcini extrauterine, crampe dureroase, contracții uterine în încercarea de a respinge corpul străin, infecții, expulzie spontană, sarcini pe sterilet, obstrucție tubară și prin aceasta sterilitate, perforație uterină latentă provocând hemoragie internă și peritonită, cancer cervical, cancer la endometru, menstruații mai abundente, prelungite și dureroase, febră sau frisoane, dureri sau sângerări în timpul actului sexual, sângerări intermenstruale (toate aceste sângerări putând duce la anemie), scurgeri vaginale abundente sau cu miros neplăcut, dereglarea ciclurilor menstruale. Riscul sarcinii extrauterine la femeile care poartă sterilet este de zece ori mai mare decât la femeile care nu-l poartă. Datorită efectelor deosebit de dăunătoare, companiile care fabrică sterilete în S.U.A. au fost date în judecată de numeroase femei care s-au îmbolnăvit. Drept urmare, din anul 1986, aceste companii au încetat să le mai vândă pe piața americană. Ceea ce nu înseamnă că respectivele fabrici nu mai produc sterilete, însă, din anul 1986, ele sunt fabricate numai pentru export. Există informații că femeile din România au început să evite steriletele.

c)Contracepția hormonală : - Pilulele „anticoncepționale” (denumite și COC sau pilule orale combinate) asociază două substanțe hormonale: estrogenul și progesteronul (iar pilula monohormonală sau POP e făcută numai pe baza unei singure substanțe hormonale, progesteronul), existând foarte multe variante și nume comerciale, producția acestora devenind o afacere rentabilă, de unde și publicitatea deșănțată făcut㠄pilulei”. Afacerile rentabile și publicitatea există și în cazul altor metode artificiale de contracepție. Pilulele anticoncepționale (atât cele combinate, COC, cât și cele monohormonale, POP) împiedică uneori concepția, dar alteori acționează și după concepție împiedicând nidația, deci uneori au și efect avortiv, așa cum am explicat mai sus. În ceea ce privește efectul avortiv al pilulelor, iată câteva citate ale unor specialiști actuali care au studiat problema și au ajuns la această concluzie. Mutschler : „Contraceptivele orale împiedică implantarea ovulului fecundat, atunci când ovulația a avut loc”. Finjentscher (Münster) arată că în 7% din cazurile în care are loc fecundația ovulului la persoanele care iau pilule, contracepția (mai exact avortul timpuriu) e datorată împiedicării nidației. Beller (Münster) vorbește despre efectul avortiv al pilulei, care ar trebui numit㠄avort precoce” (avort timpuriu). Taubert și Kuhl vorbesc în cartea lor „Kontrazeption mit Hormonen” („Contracepția cu hormoni”) apărută în 1980, despre „efectul de împiedicare a nidației la aproape toate tipurile de pilule”. În 1985 la Congresul „National Abortion Federation” din Boston s-a făcut această declarație: „Nu vă înșelați. Pilula și steriletul sunt avortive.” (și nu numai pilula și steriletul sunt avortive, după cum veți vedea mai jos). Consecințele folosirii contraceptivelor hormonale sunt extrem de variate și frecvente (la unele femei, aceste consecințe pot apărea mai repede, iar la altele pot apărea în timp). Prin pilulele „anticoncepționale” se introduce în organism un surplus de hormoni sintetici, chimici, modificați în laborator, care, în timp, se depozitează în organism.

Mulți medici ginecologi dau o listă foarte lungă a efectelor folosirii pilulelor contraceptive. Variază de la efecte ușoare: obezitate, creșterea poftei de mâncare, tensiuni și dureri mamare, dereglarea regularității ciclului menstrual, senzații de greață, vomă, oboseală, iritabilitate, depresii acute, dureri de cap acute, sângerări intermenstruale, amenoree , frigiditate, până la efecte grave: pilozitate accentuată (apariția din abundență a părului pe corpul femeii), hiperlipemie , embolie pulmonară, scăderea toleranței la glucoză cu riscul apariției diabetului zaharat, icter de tip colestatic , distrofii mamare și în special diferite forme de cancer hormonodependent : cancer mamar, cancer uterin și al colului uterin. Cancerul de col uterin este determinat de hormonii pilulei contraceptive, consideră doctor Amy Berrington de la Cancer Research, Oxford, fiind în acord cu autorii unui studiu sintetizat de Agenția Reuters. Cercetările au fost făcute pe mai multe cazuri de femei bolnave. În ce privește cercetările prezentate la a treia conferință europeană a cancerului de sân, acestea au arătat că pericolul acestei maladii este cu 26% mai mare la utilizatoarele de pilule, în comparație cu cele care nu le utilizează. În același timp, la femeile care iau pilule de mai mult timp, pericolul de a dezvolta această boală este de până la 56%.
Mai pot apărea accidente cardio-vasculare (mai ales la fumătoare și la femeile care au trecut de 35 de ani) : infarct, hipertensiune arterială, accidente vasculare cerebrale, hipercoagubilitate cu accidente tromboflebitice (tromboze venoase profunde, tromboză cerebrală), ateroscleroză , ischemie coronariană . Un studiu făcut între anii 1977-1981 în Anglia pe 200.000 de femei arată că, la femeile care folosesc pilule, procentajul deceselor cauzate de afecțiuni cardiace și vaso-cerebrale e cu 40% mai ridicat decât la femeile care nu folosesc. Pericolul hemoragiei cerebrale este de 6,5 ori mai mare, iar la femeile care mai și fumează, acest pericol este de 22 de ori mai mare decât la femeile care nu folosesc pilule. Pericolul de infecții pelviene e de 7 ori mai mare la femeile care folosesc pilule decât la celelalte.
Există apoi riscul sterilității. În S.U.A. sunt circa un milion de femei devenite sterile din cauza pilulei și numărul lor crește cu circa 100.000 pe an.
Se mai poate aminti blocajul permanent al funcției hipotalamice , încetarea creșterii la persoanele care sunt încă în creștere și iau pilule anticoncepționale.
La nivelul colului uterin, al ovarului sau al vaginului, s-au întâlnit modificări morfopatologice .
Există și alte consecințe : accidente respiratorii, sarcini extrauterine (deoarece contraceptivele hormonale modifică mișcările peristaltice ale trompelor uterine, prin secrețiile steroidiene ovariene), nașteri premature, edeme sau dureri la picioare, crize de respirație, dureri în abdomen, piept sau braț, tulburarea vederii, îngălbenirea ochilor sau a pielii, iar unii specialiști consideră că răspândirea bolii SIDA nu e străină de folosirea pilulei, întrucât pilula ar slăbi sistemul imunitar. Contraceptivele orale au și un rol în trecerea în stare de parazit a Candidei saprofite, ducând la candidoză . De asemenea, pilulele favorizează și alte boli cu transmitere sexuală, tricomoniaza și chlamidia , deoarece modifică pH-ul vaginal, stimulând bacteriile și microbii.
- Contraceptivele injectabile, la fel ca și pilulele, împiedică uneori concepția, iar alteori acționează după concepție, impiedicând nidația, deci uneori au efect contraceptiv, alteori au efect avortiv. În ultimii ani au fost date publicității mai multe studii cu privire la rolul contraceptivelor injectabile în producerea cancerului de sân. Contraceptivele injectabile prezintă aceleași consecințe negative asupra sănătății ca și pilulele anticoncepționale. În plus, pot avea ca efect erupții cutanate , acnee , pigmentarea pielii, iar studii recente arată și o altă consecință a folosirii acestei metode: scăderea densității osoase care poate duce mai târziu la apariția osteoporozei . Această metodă poate avea și următoarele consecințe: sângerări vaginale care durează mult și sunt abundente, puternice dureri de cap, depresii majore, urinări frecvente, îngălbenirea pielii sau a ochilor, menstruații prelungite sau, dimpotrivă, amenoree (lipsa menstruației).
- Implanturile subdermice presupun intervenția chirurgicală. Au tot acțiune hormonală. Uneori au efect contraceptiv, alteori acționează după concepție, deci au și efect avortiv. Consecințele negative asupra sănătății sunt aceleași ca și în cazul pilulelor și al injecțiilor hormonale. În plus, implanturile mai pot avea următoarele consecințe negative asupra sănătății: chisturi ovariene, creșterea dimensiunii ovarelor, dificultăți de vedere, căderea părului de pe cap, scurgeri vaginale.
- Există și alte tipuri de contracepție hormonală mai puțin răspândite, dar au aceeași acțiune (uneori contraceptivă, alteori avortivă) ca și cele descrise mai sus, precum și aceleași consecințe negative asupra sănătății.

d) Substanțele spermicide locale sub formă de creme, spumante, geluri, folii, burete cu spermicid, ovule, tablete, care se introduc în vagin înainte de contactul sexual, au eficacitate slabă. Drept consecințe, pot apărea fenomene inflamatorii și alergice locale atât pentru femeie, cât și pentru bărbat. Spre deosebire de contraceptivele hormonale, la care efectul avortiv este dovedit cu certitudine, la substanțele spermicide efectul avortiv nu este dovedit cu certitudine dar este foarte probabil că, în cazul în care totuși a avut loc fecundația, ucid ovulul fecundat sau împiedică nidația lui.

e) Actul sexual întrerupt („coitus interruptus” sau „ejacularea afară”) este una dintre cele mai nesigure metode contraceptive, deoarece există spermatozoizi și în picăturile de lichid prespermatic (eliminarea unui lichid în timpul actului sexual, înainte de ejaculare), nu numai în sperma eliminată la sfârșit, iar o singură picătură de lichid prespermatic este suficientă pentru ca o femeie să rămână însărcinată (bineînțeles, dacă se află în perioada fertilă a ciclului menstrual). De asemenea, câțiva spermatozoizi se pot desprinde în timpul actului sexual și pot pătrunde în vagin, iar unul dintre ei poate ajunge la ovul. Această metodă determină o stare de anxietate și tensiune psihică și, pe termen lung, poate provoca impotența la bărbat și frigiditatea la femeie. Mai este denumită și onanism, de la păcatul lui Onan, criticat în Biblie, după cum vom vedea mai pe larg puțin mai jos, când vom arăta imoralitatea metodelor artificiale de contracepție. Unii confundă onanismul cu masturbarea. Nu trebuie confundate, dar ambele sunt păcate. Despre masturbare vom vorbi spre finalul materialului.

f) Prezervativul masculin (condom) este rău tolerat și nu asigură protecție totală nici împotriva infecției cu virusul imunodeficienței umane (HIV), nici împotriva altor boli cu transmitere sexuală. Pe lângă faptul că se pot rupe, pot aluneca sau pot avea defecte de fabricație, în latexul prezervativelor pot apărea anumite fisuri foarte mici, invizibile cu ochiul liber, dar prin care virusul HIV poate trece cu mare ușurință, pentru că este mult mai mic. Mărimea fisurilor care apar în mod natural în latexul prezervativului este de până la 5 microni, iar virusul mediu HIV are aproximativ 0,1 microni. În termeni de mărime, asta înseamnă că virusul HIV poate trece printr-o fisură din latexul prezervativului tot atât de ușor precum trece o pisică printr-o ușă deschisă de garaj. După unii cercetători, riscul infectării cu HIV în cazul folosirii prezervativului este în jur de 15%, iar după alți cercetători acest risc este chiar în jur de 35%. Dar chiar luând în calcul riscul cel mai mic (în jur de 15%), cine folosește prezervativul și are relații sexuale cu mai mulți parteneri, nu poate avea vreo garanție că mai devreme sau mai târziu nu se va infecta, după cum nu are nici o garanție cel care zboară cu un avion dintr-o sută, deși 15 dintre ele se vor prăbuși. Acest virus poate avea o perioadă de incubație de la câteva luni până la câțiva ani, uneori chiar opt sau zece ani, astfel încât o persoană care este infectată cu HIV poate părea perfect sănătoasă mai mulți ani, dar în realitate este seropozitivă și poate transmite altora virusul HIV. Cea mai sigură apărare față de virusul HIV nu este folosirea prezervativului, ci este abstinența înainte de căsătorie și fidelitatea între soț și soție după aceea. Prin prezervative se creează o falsă speranță de securitate împotriva HIV și se încurajează promiscuitatea. Există și un documentar despre SIDA, intitulat „Fără o a doua șansă”, în care se vorbește și despre falsa speranță a așa-zisului „sex sigur” („self sex”). Virusul HIV distruge sistemul imunitar al organismului, care devine incapabil să se apere în lupta cu infecțiile. De multe ori, abia după mai mulți ani de la infectarea cu HIV organismul dezvoltă o serie de boli, care în condiții normale ar fi fost stopate de sistemul imunitar. O persoană poate afla dacă este seropozitivă sau nu, în urma unui test HIV, care se face gratuit la centrele de transfuzie sanguină și la alte centre. Acest test pune în evidență anticorpii produși de organism, care pot fi descoperiți după ce au trecut șase luni de la infectare. După cum se știe, nu există vindecare pentru persoanele infectate cu HIV, ci este posibilă doar o încetinire a evoluției bolii, deci o întârziere a decesului cu cel mult câțiva ani.
Virusul HIV se transmite prin: contact sexual, sânge infectat (transfuzii de sânge infectat, folosirea unui instrumentar medical infectat, body – piercing și tatuare, folosirea în comun a unor obiecte tăioase ce pot produce leziuni ale pielii: lame de bărbierit, instrumente de manichiură și pedichiură, periuța de dinți), de la mama infectată la copil (30% dintre copiii concepuți de o mamă seropozitivă moștenesc virusul). Virusul HIV se poate transmite și prin contact sexual anal sau oral și uneori se poate transmite chiar prin sărut pasional (virusul HIV a fost localizat și în alte fluide corporale diferite de sânge, cum ar fi: spermă, secreții vaginale, salivă, lacrimi, etc.).
Virusul HIV nu se transmite prin: tuse sau strănut, deci prin aer; atingere, îmbrățișare, sărut prietenesc pe obraz; trăind sau muncind în preajma unei persoane infectate; folosirea grupurilor sanitare în condiții igienice; utilizarea veselei în comun; înțepături de țânțari sau alte insecte; băi, bazine, adică prin apă; prosoape, clanțe de uși, telefon sau computer. Ca și actul sexual întrerupt, folosirea condomului poate provoca anxietate și tensiune psihică, precum și alte efecte de ordin psihic. De asemenea, mai poate provoca iritații la nivelul organelor genitale.

g) Prezervativul feminin (diafragma sau obturator cervical și cupola cervicală) este făcut în funcție de dimensiunile fiecărei femei. Are eficiență mediocră și este, de asemenea, rău tolerat. Poate provoca aceleași efecte negative ca în cazul folosirii condomului (iritații, anxietate, tensiune psihică, precum și alte efecte de ordin psihic). În plus, poate provoca infecții ale aparatului urinar. După cum se observă, nu există vreo metodă artificială de contracepție lipsită de urmări negative, mai mult sau mai puțin grave, pe plan fizic și psihic pentru femeie, dar și pentru bărbat, iar unele dintre ele sunt și avortive.

4. Imoralitatea metodelor artificiale de contracepție

Deja filosofii de dinainte de creștinism ajunseseră la concluzia că ceea ce este imoral este întotdeauna vătămător. În acest sens, filosoful grec Platon spunea că nici un lucru nu este folositor dacă nu e conform moralei: nu pentru că ceea ce este folositor e moral, dar pentru că ceea ce este moral este folositor. Publicitatea care se face unor metode contraceptive artificiale este determinată de interese comerciale, în nici un caz de intenții benefice. Toată această propagandă se pretinde umanistă și filantropică. Pretinde că vizează binele omenirii, dar de fapt ascunde scopuri și interese negative: e vorba de dorința popoarelor bogate, amenințate cu dispariția datorită natalității foarte scăzute, de a deține controlul demografic al planetei, considerând că populațiile sărace, în permanentă creștere, constituie o amenințare pentru bogățiile lor. Și apoi mai sunt la mijloc marile interese financiare: sume imense de bani pe care le câștigă multinaționalele, fabricând și comercializând produsele artificiale de contracepție. Cum acestea sunt din ce în ce mai puțin folosite în țările bogate, dovedindu-se a fi nocive sănătății, se caută noi piețe de desfacere, invadând în special țările africane și cele din fostul bloc comunist.

Nu este păcat plăcerea actului sexual între soț și soție, după căsătoria creștină, cu condiția ca ei să respecte ordinea firească. Ordinea firească este perturbată prin metodele artificiale de contracepție.
După cum nu constituie păcat actele sexuale dacă au loc între soț și soție, după căsătoria creștină și dacă se respectă ordinea firească, la fel nu constituie păcat actele sexuale săvârșite după vârsta fertilității, în aceste condiții.

Toate metodele artificiale de contracepție sunt imorale și deci păcate mari, cu excepția celor terapeutice, cu adevărat necesare pentru a vindeca bolile organismului, cu condiția ca piedica pentru concepție să nu fie direct voită. Din Biblie reiese că Dumnezeu nu este de acord cu metodele artificiale de contracepție. De exemplu, în Geneza (Facerea) 38,9-10 este criticată metoda actului sexual întrerupt (păcatul lui Onan). La evrei era obiceiul ca, atunci când murea un bărbat, fratele său s-o ia în căsătorie pe soția acestuia. Așa a făcut Onan, dar, ca să nu conceapă copii, el practica metoda actului sexual întrerupt. Lui Dumnezeu nu i-a plăcut acest lucru și l-a pedepsit. Uneori se face în favoarea folosirii metodelor contraceptive următoarea argumentație: „decât să se facă avort, e preferabil să se recurgă la metode contraceptive”. Acestă argumentație aparține unei mentalități care îi recunoaște lui Dumnezeu numai jumătate din drepturile de proprietate asupra vieții, adică îi recunoaște lui Dumnezeu dreptul asupra vieții, dar nu și asupra mecanismelor delicate care stau la originea vieții. Atât avortul cât și contracepția fac parte, la nivele diferite, dintr-o cultură care refuză viața și refuză invitația de a fi simpli colaboratori ai lui Dumnezeu în transmiterea vieții. Ele au la bază orgoliul omului care își asumă drepturi pe care nu le are. Apoi, cum am văzut, multe dintre metodele contraceptive sunt de fapt avortive. Biserica Catolică și Bisericile Ortodoxe care acceptă metodele naturale de planificare familială sunt consecvente cu ele însele și atunci când consideră permisă folosirea metodelor naturale de planificare familială pentru motive juste, și atunci când arată că e nepermisă folosirea metodelor artificiale de contracepție, chiar dacă soții ar avea motive care pot părea serioase. Papa Paul al VI-lea în enciclica „Humanae vitae” („Viața umană”) arată că există între cele două cazuri o diferență esențială: în primul caz (de folosire a metodelor naturale de planificare familială pentru motive juste) soții se folosesc în mod legitim de o dispoziție naturală; în celălalt caz (de folosire a metodelor artificiale de contracepție) ei împiedică desfășurarea proceselor naturale. E adevărat că și într-un caz și în celălalt, soții se pun de acord în intenția reciprocă de a evita copilul pentru motive plauzibile, nedorind ca el să se conceapă; dar e la fel de adevărat că numai în primul caz ei știu să renunțe la folosirea căsătoriei (la relații sexuale) în perioadele fertile când, pentru motive juste, concepția nu e dorită, și că se folosesc de ea (au relații sexuale) în perioadele nefertile. Făcând aceasta, ei dovedesc o iubire cu adevărat și pe deplin onestă. În exortația apostolic㠄Familiaris consortio” („Legătura de familie”), Papa Ioan Paul al II-lea scrie că soții care folosesc metode artificiale de contracepție „manipulează și înjosesc sexualitatea umană, cu aceasta înjosindu-se pe ei înșiși și alterând valoarea dăruirii totale. Față de limbajul care exprimă în mod firesc dăruirea reciprocă și totală dintre soți, contracepția artificială opune un limbaj în mod obiectiv contradictoriu, conform căruia nu mai este vorba de dăruire reciprocă totală. Urmează de aici nu numai refuzul deschiderii la viață, ci și o falsificare a adevărului lăuntric al iubirii conjugale, chemată să fie o dăruire a persoanei întregi.” Această diferență antropologică și morală între contracepție și metodele naturale de planificare familială implică două moduri de gândire ireductibile unul la celălalt asupra persoanei și asupra sexualității umane.

Biserica îi elogiază pe soții care, printr-o hotărâre bine gândită, luată în comun, primesc cu generozitate să crească în mod corespunzător chiar și un număr mai mare de copii. Sfânta Scriptură și Biserica văd în familiile numeroase un semn al binecuvântării lui Dumnezeu și al generozității părinților. Soții înțelepți, bogați sau săraci, nu se sperie niciodată de un număr mai mare de copii, știind că fiecare copil vine în lume cu un creier și două brațe, care în timpul vieții lor produc mai mult decât consumă. Apoi, frații mai mari îi ajută pe părinți în creșterea celor mai mici. S-au văzut deseori părinți numai cu un singur copil slujindu-i acestuia ca niște robi și alți părinți cu câte șase, zece, doisprezece sau chiar mai mulți copii, care erau crescuți în frica de Dumnezeu și disciplinați, iar părinții erau iubiți, respectați și ajutați. Cu toate că în România de azi pentru mulți viața este destul de dificilă din punct de vedere material, totuși sunt la blocuri în orașe și la sate familii care, fie că dispun, fie că nu dispun de o stare materială prea bună, totuși au mulți copii. Străbunii noștri, în înțelepciunea lor, au apreciat loialitatea, optimismul și buna dispoziție în casele cu mulți copii. În plus, de multe ori, ultimul copil dintr-o familie numeroasă a fost un om de seamă sau un sfânt: de exemplu, Mozart a fost al cincilea copil din familie, Rembrandt al șaselea, Wagner al șaptelea, Napoleon al optulea, Sfântul Ignațiu al treisprezecelea, Schubert al treisprezecelea, Franklin al paisprezecelea, Benedict Lobre al cinsprezecelea, etc. Și chiar dacă ar ajunge un om obișnuit, tot are dreptul la viață. Multor oameni le pare rău la bătrânețe că au puțini copii și spun că dacă ar fi acum tineri ar face mai mulți. Familia numeroasă este o desăvârșită societate minusculă. Copiii unei familii numeroase nu suspină după copiii vecinilor pentru a se juca cu ei, nu-i caută, căci fiind mulți, își pot îndeplini trebuințele lor copilărești, în casa părintească, sub supravegherea părinților: astfel, ei devin bine crescuți, fără a fi expuși la influențe negative. Asemenea cu o prisacă de albine și reginele sale, familia cu numeroși copii adună mierea vieții pentru fiecare dintre ei.

Așa – zisa « problemă demografică » este o falsă problemă. Adevărata problemă este împărțirea nedreaptă a resurselor

Au o părere greșită cei care cred că creșterea demografică (creșterea foarte mare a populației Pământului) va determina epuizarea resurselor omenirii. Creșterea foarte mare a populației Pământului nu va determina epuizarea resurselor omenirii și iată de ce:
- statistici recente, furnizate de F.A.O. arată următorul fapt: creșterea anuală a populației este de 1,60%, în timp ce creșterea anuală a produselor agricole este mai mare: 4%, aceste produse fiind cele care stau la baza hranei populației.
- în ce privește posibilitățile de alimentare, globul pământesc are resurse de hrană pentru mult mai mulți oameni decât sunt în prezent, însă adevărata problemă este împărțirea nedreaptă a resurselor. Iar cei care împart în mod nedrept resursele manipulează opinia publică vehiculând falsa problemă a « suprapopulării » pentru a nu se vedea că adevărata cauză a sărăciei nu este lipsa de resurse, ci împărțirea nedreaptă a acestora de către ei. În acest sens, ei promovează controlul populației prin orice mijloace, în fapt promovează o cultură a morții, opusă culturii umane și creștine a vieții.
- Astfel, unii oameni de știință au calculat că Pământul poate hrăni: 8 miliarde de oameni (conform lui Penck), 13 miliarde (conform lui Hollstein), 22 miliarde (conform lui Ballod) și peste 100 de miliarde de oameni (conform lui Clark). Or, în prezent pe Pământ sunt în jur de 6 miliarde și jumătate de oameni.
- În plus, economiștii constată că o creștere a densității demografice poate fi însoțită de o mare expansiune economică: ca exemplu poate fi adus Hong – Kongul, unde există o densitate mare de populație și în același timp o mare creștere economică.
- Apoi, trebuie ținut cont că 70% din suprafața globului o ocupă apele. Acestea pot deveni o sursă inepuizabilă pentru alimentarea populației Pamântului, dacă vor fi exploatate cum trebuie. Și mai trebuie ținut cont că din suprafața uscată numai 30% e cultivată.
Dacă o parte a omenirii suferă de foame, aceasta nu se datorează faptului că pământul nu are resurse, ci ignoranței, egoismului, răutății, împărțirii nedrepte a resurselor. Nimeni nu ar suferi de foame dacă s-ar investi în agricultură numai o mică parte din sumele care se investesc pentru distrugerea vieții oamenilor (pentru armament, aparate pentru avort și sterilizare, contraceptive, etc.)

Accesând linkul următor puteți vedea un documentar intitulat « Iarna demografică » în care oamenii de știință arată că pe pământ este nevoie de copii, altfel se ajunge la o îmbătrânire a populației, la o așa numită iarnă demografică. Documentarul e format din 6 parti, fiecare de cate 10 minute. Iată prima parte, iar celelalte 5 părți le găsiți în dreapta :
www.youtube.com/watch?v=iPzsAl5IjvE&feature=PlayList&p=FD03534E6...

De asemenea, în privința României se constată o scădere dramatică a populației, astfel încât, dacă nu se vor lua măsuri de stopare a avorturilor prin lege, dispariția poporului român poate fi calculată matematic.

Să nu uităm că Dumnezeu a zis primilor oameni: „Fiți roditori, înmulțiți-vă, umpleți Pământul și supuneți-l.” (Gen. 1,28).
Cei care sunt creștini știu că omenirea nu va dăinui veșnic pe fața Pământului. Dumnezeu ne spune prin intermediul Bibliei că va fi un sfârșit al lumii acesteia și e clar că El va avea grijă ca pământul să aibă resursele necesare vieții până în ultimul moment.
tarot_healthy Avatarul lui tarot_healthy

754 mesaje
Membru din: 19/01/2009

Raporteaza abuz de limbaj
Dacă ați ajuns să citiți aceste rânduri și vă stârnesc interesul, nu este o pură întâmplare; ci este posibil ca tocmai eu să fiu persoana care vă poate ajuta cu anumite răspunsuri referitoare la viața dumneavoastră, fără să îmi dezvăluiți detalii despre viața personală, ca apoi să presupuneți că m-am inspirat. Rămâne doar să vă convingeți! Dacă sunteți interesat/ă, lăsați un E-mail pe: cassey.cassey20@yahoo.com și vă voi contacta în cel mai scurt timp posibil. http://cassey-tarot.weebly.com/ O săptămână frumoasă, vă doresc!
sagara_laksami Avatarul lui sagara_laksami

127 mesaje
Membru din: 7/07/2009

De la: vieru_cezar_iasi, la data 2009-07-04 09:16:02EFECTUL AVORTIV AL MULTOR METODE ARTIFICIALE DE CONTRACEPȚIE

CONSECINȚE NEGATIVE ASUPRA SĂNĂTĂȚII PROVOCATE DE METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEPȚIE

IMORALITATEA METODELOR ARTIFICIALE DE CONTRACEPȚIE

METODELE NATURALE DE PLANIFICARE FAMILIALĂ (BAZATE PE ABSTINENȚA PERIODICĂ) - O ALTERNATIVĂ SĂNĂTOASĂ ȘI MORALĂ (ÎN ANUMITE CONDIȚII) LA METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEPȚIE


În primul rând recomand blogurile următoare :

www.augustincezar.blogspot.com/

Acest blog conține: Argumente științifice și religioase că omul este om din clipa concepției. Adrese, numere de telefon și site-uri ale unor asociații care oferă ajutor material, consiliere și soluții alternative pentru a nu face avort. Mărturii publice ale unor femei care au făcut avort. Mărturii ale unor femei care nu au făcut avort. Consecințe fizice și emoționale ale avortului asupra femeii. Mărturii ale unor medici care au renunțat să facă avorturi. Legături cu multe alte site-uri asemănătoare. Argumente că multe dintre metodele așa – zis « contraceptive » sunt de fapt avortive (avorturi timpurii). Argumente că toate metodele artificiale de contracepție sunt dăunătoare sănătății și sunt și păcate, chiar dacă soții ar avea motive care ar putea părea justificate pentru a le folosi. Când există un motiv grav, justificat, de a evita concepția, există o alternativă : metodele naturale de planificare familială bazate pe abstinența periodică (abstinența în perioada fertilă a ciclului). Metodele naturale nu sunt dăunătoare sănătății și nu sunt păcate dacă se recurge la ele după căsătorie și din motive grave, justificate, nu din egoism. Dacă se recurge la aceste metode din egoism și nu din motive grave, atunci devin păcate și aceste metode naturale.

Puteți intra și pe blogul următor:

www.cezar-iasi.blogspot.com/

Acest blog conține: înregistrări video cu miracole ; videoclipuri ; legături cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conțin și posturi TV on-line și posturi de radio) ; cărți foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fără a necesita descărcare în calculator) ; articole foarte interesante, etc.

Mi-am dat licența în bioetică, iar acum fac doctoratul în filosofie. Nu ca să mă laud spun ce studii am, ci pentru a arăta că sunt foarte bine documentat în domeniu.

Pentru întrebări și dialog pot fi contactat pe messenger, unde am id-ul vieru_cezar_iasi
sau pe e-mail la adresa vieru_cezar_iasi@yahoo.com


1. Informații mai puțin cunoscute despre metodele artificiale de contracepție și linkuri cu declarații medicale și cărți despre nocivitatea acestor metode:

După cum am arătat și pe bloguri, este dovedit fără dubiu, cu argumente clare, biologice și religioase, că omul este om din clipa concepției, atât trupește, cât și sufletește. Trupește, chiar de la concepție, adică de la fecundație, zigotul posedă un cod genetic uman și propriu, diferit de codul genetic al mamei și de cel al tatălui, deci chiar de la concepție este ființă umană unică. Toate trăsăturile trupului omenesc sunt programate în codul genetic. Codul genetic este tiparul genetic complex al dezvoltării umane și conține: sexul copilului, culoarea părului și a ochilor, înălțimea, nuanța tenului, forma feței, forma nasului, chiar și firele de păr. Dezvoltarea ulterioară a corpului său nu este decât o derulare a acestui program care există deja de la început, din momentul concepției. Iar sufletește, Dumnezeu crează sufletul copilului tot în acel moment al concepției. Viața umană este sacră și inviolabilă. Dumnezeu spune clar într-o poruncă: SĂ NU UCIZI ! Numai Dumnezeu e stăpânul vieții. Nu avem dreptul să ne atingem de viață ]n nici un fel. Dumnezeu vrea să se nască orice copil care s-a conceput. Sufletul copilului este creat de Dumnezeu în momentul concepției, deci nici un copil nu se concepe din întâmplare, ci din voința lui Dumnezeu. Viața vine de la Dumnezeu și trebuie primită ca un dar al său. Părinții sunt doar colaboratori ai lui Dumnezeu în transmiterea vieții, nu stăpâni ai vieții. Nu există dreptul la moarte, există numai dreptul la viață !

Unele dintre metodele artificiale de « contracepție » sunt de fapt avortive (avorturi timpurii), deoarece nu sunt o piedică împotriva concepției, ci acționează după concepție, împiedicând nidația (împiedică implantarea în uter a ovulului deja fecundat). Astfel, sunt avortive pilula de a doua zi și steriletul, căci acționează după concepție; contraceptivele hormonale (pilulele anticoncepționale luate înainte, injecțiile contraceptive, implanturile subdermice și alte contraceptive hormonale) uneori sunt o piedică împotriva concepției, dar alteori acționează după concepție, împiedicând nidația, deci, în numeroase cazuri sunt avortive: de multe ori ele nu inhibă ovulația, fecundația are loc și în aceste cazuri acționează după fecundație modificând endometrul (mucoasa peretelui intern al uterului), făcându-l neprimitor pentru ovulul fecundat. Astfel împiedică nidația în cazurile, destul de numeroase, în care fecundația totuși a avut loc, iar embrionul va fi eliminat ulterior, în timpul menstruației, de obicei fără a fi observat, datorită dimensiunilor foarte reduse (la 14 zile de la concepție, embrionul are aproximativ 1,5mm).
Dar aspectul avortiv al acestor metode artificiale de contracepție este trecut de cele mai multe ori sub tăcere, deoarece există interesul comercializării lor, așa cum vom vedea mai jos. Multinaționalele câștigă sume imense de bani pe plan mondial din producerea și comercializarea acestor produse așa –zis « contraceptive ». Se adaugă și interesul celor care împart în mod nedrept resursele și manipulează opinia publică vehiculând falsa problemă a « suprapopulării » pentru a nu se vedea că adevărata cauză a sărăciei din lume nu este lipsa de resurse, ci împărțirea nedreaptă a acestora de către ei. În acest sens, ei promovează controlul populației prin orice mijloace, în fapt promovează o cultură a morții, opusă culturii umane și creștine a vieții.

Unii medici spun adevărul în privința contracepției, dar alții oferă pacientelor explicații sumare, fără însă a preciza că aceasta se realizează uneori prin distrugerea și eliminarea embrionului (copilului), adică prin avort timpuriu.
Doctorul Mina Minovici critica propaganda contraceptivă, numind-o „propagandă criminală”, „plagă socială și națională”.

Pe lângă acțiunea avortivă a multora dintre metodele artificiale de contracepție, toate metodele artificiale de contracepție au și consecințe negative asupra sănătății (efecte secundare), unele dintre ele chiar foarte grave, care vor fi prezentate mai jos.
Accesând linkul următor, găsiți o carte ce poate fi citită direct pe internet despre mijloacele anticoncepționale și efectele lor secundare fatale despre care nu se vorbește din interese comerciale. Un bilanț critic din punctul de vedere al unui ginecolog. Cartea este scrisă de Dr. med. Rudolf Ehmann (medic primar ginecologie/obstetrică la spitalul cantonal Stans, Elveția, CH - 6370) în colaborare cu Otto Döpper.
www.profamilia.ro/culturavietii.asp?anticonceptionale

-Informații importante despre efectul avortiv al pilulei contraceptive și despre consecințele grave asupra sănătății găsiți accesând și linkul următor :
www.avort.ro/pilula.php
Textul de pe acest site a fost scris pe baza unui studiu făcut de Dr. Chris Kahlenborn care este medic terapeut la o clinică privată din Altoona, SUA. El este autorul studiului Breast Cancer, Its Link to Abortion and Birth Control Pill (Cancerul mamar, legătura sa cu avortul și pilula de control al nașterii). Informațiile au fost oferite prin bunăvoința doamnei dr. Nicole Syed, de la Centrul Fertility Care, Londra, 21a Soho Square W1D 4NR; Tel: 020 7437 0892; e-mail: mailto:info@naprofertility.co.uk

- Un site despre nocivitatea metodelor artificiale de contracepție :
www.anticonceptionale.info/

-Despre efectele avortive și dăunătoare pentru organism ale contraceptivelor artificiale – Dr. Chris Kahlenborn și Dr. Ann Moell:
www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/230-ce-treb...

-Contraceptivele hormonale (și în general contraceptivele artificiale) chiar sunt periculoase. Studiu cu trimiteri la articole si link-uri catre reviste si carti de specialitate despre nocivitatea contraceptivelor
www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/215-contrac...

-Studiu medical (autor: dr. Chris Kahlenborn) despre faptul că pilula și steriletul sunt avortive (cauzează avorturi timpurii) și despre nocivitatea lor și a metodelor artificiale de contracepție în general:
www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/228-cum-fun...

-Pilulele anticoncepționale sunt avortive Autor: John Wilks, medic farmacist, M.P.S., M.A.C.P.P., octombrie 1998
www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/229-cum-fun...

-Fața nevăzută a contraceptivelor:
www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/213-fata-ne...

-Pilula și cancerul mamar (cancerul de sân) – interviu cu Dr. Chris Kahlenborn
www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/216-pilula-...

-Riscul cancerului mamar indus de pilul㠖 autor Dr. Chris Kahlenborn
www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/217-riscul-...

-Despre pericolele contraceptivelor injectabile:
www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/214-contrac...

- De asemenea, puteți citi sau audia conferința despre avort, efectele nocive ale metodelor artificiale de “contracepție” și despre bolile cu tranmitere sexuală ținută de doamna doctor Cristina Todea – Gross, accesând linkul următor :
www.ortodoxmedia.com/inregistrare/209/Conferinta-despre-avort

Alternativa la metodele artificiale de contracepție este planificarea familială prin metodele naturale, bazate pe abstinența periodică (în zilele fertile ale femeii). Aceste metode naturale sunt sănătoase, nu costă nimic și sunt în acord cu morala creștină dacă se recurge la ele din motive grave, justificate, nu din motive egoiste. Dar dacă soții nu au motive grave, justificate pentru a amâna sau evita conceperea unor noi copii și recurg la metodele naturale din motive egoiste, atunci și aceste metode naturale devin păcate.
Dar metodele artificiale de contracepție (atât cele care acționează după concepție, cât și cele care sunt o piedică pentru concepție) sunt păcate chiar dacă soții ar avea motive care pot părea serioase pentru a le folosi, după cum vom vedea când vom arăta imoralitatea acestor metode.
Există o singură excepție: este permisă din punct de vedere moral (deci nu constituie păcat) folosirea metodelor terapeutice cu adevărat necesare pentru a vindeca bolile organismului, chiar dacă se prevede că din aceasta va rezulta o piedică împotriva concepției, cu condiția ca această piedică să nu fie direct voită.Cine n-a știut până acum toate aceste aspecte și a folosit metode artificiale de contracepție, să nu mai folosească astfel de metode măcar de acum înainte, când a conștientizat. Prin informațiile detaliate din acest material venim în întâmpinarea datoriei morale pe care o are fiecare de a se informa cât mai bine. Dacă nu s-ar informa, ar fi în ignoranță vinovată.Legea care interzice metodele artificiale de contracepție nu e o simplă lege a dreptului uman, ci este o lege a lui Dumnezeu, care a fost dată o dată pentru totdeauna și nu poate fi schimbată niciodată. Toate Bisericile creștine exprimă într-un glas voința lui Dumnezeu care interzice sterilizarea și toate metode artificiale de contracepție. Nu trebuie să luăm exemplul oamenilor păcătoși și corupți, oricât de mulți ar fi aceștia, ci exemplul creștinilor adevărați care respectă voința lui Dumnezeu.

2. Metodele naturale de planificare familial㠖 o alternativă la metodele artificiale de contracepție

O alternativă la metodele artificiale de contracepție o reprezintă metodele naturale de planificare familială. Mulți medici ginecologi critică metodele artificiale de contracepție și recomandă metodele naturale de planificare familială. Metodele naturale de planificare familială sunt cele care respectă ordinea firească atât în pregătirea și în desfășurarea actului sexual, cât și în finalizarea lui. Aceste metode naturale diferă între ele în funcție de procedeele de calcul al perioadelor fertilă și nefertilă din ciclul menstrual. Ele sunt următoarele patru:

a. metoda calendarului (se mai numește și metoda Ogino-Knaus, după numele inventatorilor),
b. metoda temperaturii bazale,
c. metoda Billings (ritmul mucusului cervical)
d. metoda simpto-termică.

Metodele naturale de planificare familială:

- Nu au nici un efect negativ asupra sănătății.
- Presupun abstinența (abținerea) de la actul sexual în zilele de fertilitate sigură sau probabilă ale ciclului menstrual (abstinența periodică).
- Dacă sunt calculate corect, metodele naturale de planificare familială au un grad ridicat de siguranță, în condițiile în care femeia își cunoaște bine funcționarea ciclului menstrual (siguranță de 100% nu oferă nici metodele naturale de planificare familială, nici metodele artificiale de contracepție). De obicei, un calcul mai exact al funcționării ciclului menstrual se face într-o perioadă de 6-12 luni. Există formule de calcul al metodelor naturale de planificare familială chiar și pentru femeile care au ciclu neregulat. Dacă ciclul este foarte variabil nu se poate aplica metoda calendarului, însă, în acest caz, se pot aplica următoarele trei metode naturale (a temperaturii, metoda Billings și metoda simpto-termică). Există mărturii ale unor soți care folosesc numai metode naturale de planificare familială și declară că sunt foarte mulțumiți de ele.
- Din punct de vedere moral, metodele naturale de planificare familială sunt conforme cu criteriile moralei catolice și cu criteriile obiective ale moralității, bineînțeles dacă sunt utilizate după căsătoria creștină și dacă evitarea concepției prin recurgerea la ele nu provine din egoism, ci există motive grave, justificate ca soții să evite concepția unor noi copii sau să distanțeze concepțiile copiilor. În aceleași condiții, metodele naturale de planificare familială sunt acceptate și de unele dintre Bisericile Ortodoxe. (Bisericile Ortodoxe din anumite țări nu acceptă nici metodele naturale de planificare familială, acceptând doar abstinența totală ca singură soluție pentru cei care nu mai vor noi copii) După cum vom explica spre sfârșitul materialului, Biserica Catolică și Bisericile Ortodoxe care acceptă metodele naturale de planificare familială sunt consecvente cu ele însele și atunci când consideră permisă folosirea metodelor naturale de planificare familială pentru motive juste, și atunci când arată că e nepermisă folosirea metodelor artificiale de contracepție, chiar dacă soții ar avea motive care pot părea serioase.
- Metodele naturale nu numai că nu pun în pericol relația dintre soți, ci dimpotrivă, încurajează iubirea și respectul dintre ei.
- Favorizează dăruirea totală a soților.
- Nu costă nimic.
- E clar că NU este permis să se facă avort dacă totuși s-ar concepe copilul în cazurile de excepție ale metodelor naturale, în cazurile erorilor de calcul sau în oricare alt caz.
- Dacă o nouă sarcină ar expune direct la un pericol real și foarte grav viața mamei, abstinența periodică nu poate fi recomandată și nici urmată. În asemenea cazuri se impune consultarea unor medici de încredere și cu principii creștine.
E adevărat că această abstinență periodică presupune un oarecare sacrificiu, mai ales pentru soții tineri, dar pe lumea aceasta orice lucru bun se face cu sacrificiu, pe când răul se face mai ușor, dar este foarte dăunător. Însă cine trăiește cu înțelepciune alege lucrurile bune și sănătoase (metodele naturale), chiar dacă acestea presupun sacrificiu, iar nu lucrurile care la suprafață par ușoare, dar în realitate sunt pline de răutate și otravă (metodele artificiale de contracepție).
Iată și un link cu cărți, dintre care două sunt despre metodele naturale de planificare familială (Autocontrolul fertilității pe cale naturală și Planificarea familială după morala catolică):
www.profamilia.ro/soti.asp

Cine dorește detalii despre procedeele de calcul ale metodelor naturale de planificare familială, cine mai dorește materiale informative sau cine are întrebări despre cele scrise în acest material poate să scrie la următoarea adresă de e-mail: vieru_cezar_iasi@yahoo.com sau pe messenger, la id vieru_cezar_iasi

3. Consecințe negative asupra sănătății provocate de metodele artificiale de contracepție

Metodele artificiale de contracepție se împart în :

A. Metode ireversibile (sterilizare definitivă)
a)Sterilizarea masculină (vasectomie) constă în ligatura chirurgicală a canalelor deferente.
b)Sterilizarea feminină constă în ligatura sau rezecția trompei (tubei) uterine. Aceste metode sunt intervenții definitive și infirmități. Atât pentru femeie, cât și pentru bărbat pot provoca: hemoragii după operație, infecții, hematomul inciziei, dureri, traumatizarea vaselor sanguine sau a tractului intestinal, tumefacții, complicații legate de anestezia locală sau generală, etc.; iar numai pentru bărbat: inflamația testiculelor și senzații dureroase, granulomi formați de spermă lângă testicule, etc.
Mai multe despre consecințele sterilizării asupra sănătății puteți citi accesând, pe linkul următor, cartea pe care am recomandat-o și mai sus, scrisă de medicul ginecolog Rudolf Ehmann, în colaborare cu Otto Döpper
www.profamilia.ro/culturavietii.asp?anticonceptionale
Persoanele care se sterilizează fac păcat mare și dovedesc egoism, care este opusul iubirii creștine. Chiar dacă au deja un anumit număr de copii, trebuie să se gândească la faptul că poate Dumnezeu vrea să aducă la existență și alte ființe umane prin intermediul lor, precum și la faptul că nu au dreptul moral să recurgă la sterilizare. Apoi, trebuie să se gândească și la faptul că unele împrejurări ale vieții lor se pot schimba, adică le poate deceda soțul / soția și, recăsătorindu-se, poate că vor dori să aibă măcar un copil și cu noul soț / noua soție.
Persoanele care sunt sterile fără intenție și fără motiv, înseamnă că sunt puse la încercare de Dumnezeu. Trebuie să se roage cu stăruință și să urmeze tratamentele prescrise de medic pentru înlăturarea sterilității. Dacă problema lor se rezolvă, să mulțumească din suflet lui Dumnezeu. Dar dacă până la urmă tot nu obțin vreun rezultat, să se resemneze la voința lui Dumnezeu și, dacă vor, pot să adopte un copil sau mai mulți.

B. Metode reversibile

a) Pilula „de a doua zi” (sau așa-numita „contracepție de urgență”) este o metodă cu efect avortiv, deoarece acționează după concepție, împiedicând nidația (ucide ovulul fecundat sau modifică învelișul intern al uterului, care devine neprimitor pentru ovulul fecundat). Prezintă efecte secundare grave, putând provoca : sarcini extrauterine, amețeli, grețuri puternice, vărsături, dureri, senzații neplăcute în sâni, hemoragii uterine, dereglări ale ciclului menstrual, etc. De exemplu, Sir Libunam Daonaldson, consilierul – șef pe probleme medicale al guvernului Marii Britanii, a avertizat medicii britanici că un anumit tip de pilule „de a doua zi”, Levonelle și Levonelle-2, determină o rată crescută a sarcinilor extrauterine.
Mai multe despre consecințele foarte dăunătoare provocate de pilula de a doua zi, puteți citi accesând linkul următor :
www.provita.ro/avortul/pilula-de-a-doua-zi


b) Contracepția prin dispozitiv intrauterin (prescurtat D.I.U., se mai numește sterilet sau spirală). Este un dispozitiv din material plastic, cu fir de argint sau de cupru, care se inseră în cavitatea uterină. Steriletul împiedică nidația, deci are efect avortiv. Ca urmare a folosirii steriletului pot apărea: sarcini extrauterine, crampe dureroase, contracții uterine în încercarea de a respinge corpul străin, infecții, expulzie spontană, sarcini pe sterilet, obstrucție tubară și prin aceasta sterilitate, perforație uterină latentă provocând hemoragie internă și peritonită, cancer cervical, cancer la endometru, menstruații mai abundente, prelungite și dureroase, febră sau frisoane, dureri sau sângerări în timpul actului sexual, sângerări intermenstruale (toate aceste sângerări putând duce la anemie), scurgeri vaginale abundente sau cu miros neplăcut, dereglarea ciclurilor menstruale. Riscul sarcinii extrauterine la femeile care poartă sterilet este de zece ori mai mare decât la femeile care nu-l poartă. Datorită efectelor deosebit de dăunătoare, companiile care fabrică sterilete în S.U.A. au fost date în judecată de numeroase femei care s-au îmbolnăvit. Drept urmare, din anul 1986, aceste companii au încetat să le mai vândă pe piața americană. Ceea ce nu înseamnă că respectivele fabrici nu mai produc sterilete, însă, din anul 1986, ele sunt fabricate numai pentru export. Există informații că femeile din România au început să evite steriletele.

c)Contracepția hormonală : - Pilulele „anticoncepționale” (denumite și COC sau pilule orale combinate) asociază două substanțe hormonale: estrogenul și progesteronul (iar pilula monohormonală sau POP e făcută numai pe baza unei singure substanțe hormonale, progesteronul), existând foarte multe variante și nume comerciale, producția acestora devenind o afacere rentabilă, de unde și publicitatea deșănțată făcut㠄pilulei”. Afacerile rentabile și publicitatea există și în cazul altor metode artificiale de contracepție. Pilulele anticoncepționale (atât cele combinate, COC, cât și cele monohormonale, POP) împiedică uneori concepția, dar alteori acționează și după concepție împiedicând nidația, deci uneori au și efect avortiv, așa cum am explicat mai sus. În ceea ce privește efectul avortiv al pilulelor, iată câteva citate ale unor specialiști actuali care au studiat problema și au ajuns la această concluzie. Mutschler : „Contraceptivele orale împiedică implantarea ovulului fecundat, atunci când ovulația a avut loc”. Finjentscher (Münster) arată că în 7% din cazurile în care are loc fecundația ovulului la persoanele care iau pilule, contracepția (mai exact avortul timpuriu) e datorată împiedicării nidației. Beller (Münster) vorbește despre efectul avortiv al pilulei, care ar trebui numit㠄avort precoce” (avort timpuriu). Taubert și Kuhl vorbesc în cartea lor „Kontrazeption mit Hormonen” („Contracepția cu hormoni”) apărută în 1980, despre „efectul de împiedicare a nidației la aproape toate tipurile de pilule”. În 1985 la Congresul „National Abortion Federation” din Boston s-a făcut această declarație: „Nu vă înșelați. Pilula și steriletul sunt avortive.” (și nu numai pilula și steriletul sunt avortive, după cum veți vedea mai jos). Consecințele folosirii contraceptivelor hormonale sunt extrem de variate și frecvente (la unele femei, aceste consecințe pot apărea mai repede, iar la altele pot apărea în timp). Prin pilulele „anticoncepționale” se introduce în organism un surplus de hormoni sintetici, chimici, modificați în laborator, care, în timp, se depozitează în organism.

Mulți medici ginecologi dau o listă foarte lungă a efectelor folosirii pilulelor contraceptive. Variază de la efecte ușoare: obezitate, creșterea poftei de mâncare, tensiuni și dureri mamare, dereglarea regularității ciclului menstrual, senzații de greață, vomă, oboseală, iritabilitate, depresii acute, dureri de cap acute, sângerări intermenstruale, amenoree , frigiditate, până la efecte grave: pilozitate accentuată (apariția din abundență a părului pe corpul femeii), hiperlipemie , embolie pulmonară, scăderea toleranței la glucoză cu riscul apariției diabetului zaharat, icter de tip colestatic , distrofii mamare și în special diferite forme de cancer hormonodependent : cancer mamar, cancer uterin și al colului uterin. Cancerul de col uterin este determinat de hormonii pilulei contraceptive, consideră doctor Amy Berrington de la Cancer Research, Oxford, fiind în acord cu autorii unui studiu sintetizat de Agenția Reuters. Cercetările au fost făcute pe mai multe cazuri de femei bolnave. În ce privește cercetările prezentate la a treia conferință europeană a cancerului de sân, acestea au arătat că pericolul acestei maladii este cu 26% mai mare la utilizatoarele de pilule, în comparație cu cele care nu le utilizează. În același timp, la femeile care iau pilule de mai mult timp, pericolul de a dezvolta această boală este de până la 56%.
Mai pot apărea accidente cardio-vasculare (mai ales la fumătoare și la femeile care au trecut de 35 de ani) : infarct, hipertensiune arterială, accidente vasculare cerebrale, hipercoagubilitate cu accidente tromboflebitice (tromboze venoase profunde, tromboză cerebrală), ateroscleroză , ischemie coronariană . Un studiu făcut între anii 1977-1981 în Anglia pe 200.000 de femei arată că, la femeile care folosesc pilule, procentajul deceselor cauzate de afecțiuni cardiace și vaso-cerebrale e cu 40% mai ridicat decât la femeile care nu folosesc. Pericolul hemoragiei cerebrale este de 6,5 ori mai mare, iar la femeile care mai și fumează, acest pericol este de 22 de ori mai mare decât la femeile care nu folosesc pilule. Pericolul de infecții pelviene e de 7 ori mai mare la femeile care folosesc pilule decât la celelalte.
Există apoi riscul sterilității. În S.U.A. sunt circa un milion de femei devenite sterile din cauza pilulei și numărul lor crește cu circa 100.000 pe an.
Se mai poate aminti blocajul permanent al funcției hipotalamice , încetarea creșterii la persoanele care sunt încă în creștere și iau pilule anticoncepționale.
La nivelul colului uterin, al ovarului sau al vaginului, s-au întâlnit modificări morfopatologice .
Există și alte consecințe : accidente respiratorii, sarcini extrauterine (deoarece contraceptivele hormonale modifică mișcările peristaltice ale trompelor uterine, prin secrețiile steroidiene ovariene), nașteri premature, edeme sau dureri la picioare, crize de respirație, dureri în abdomen, piept sau braț, tulburarea vederii, îngălbenirea ochilor sau a pielii, iar unii specialiști consideră că răspândirea bolii SIDA nu e străină de folosirea pilulei, întrucât pilula ar slăbi sistemul imunitar. Contraceptivele orale au și un rol în trecerea în stare de parazit a Candidei saprofite, ducând la candidoză . De asemenea, pilulele favorizează și alte boli cu transmitere sexuală, tricomoniaza și chlamidia , deoarece modifică pH-ul vaginal, stimulând bacteriile și microbii.
- Contraceptivele injectabile, la fel ca și pilulele, împiedică uneori concepția, iar alteori acționează după concepție, impiedicând nidația, deci uneori au efect contraceptiv, alteori au efect avortiv. În ultimii ani au fost date publicității mai multe studii cu privire la rolul contraceptivelor injectabile în producerea cancerului de sân. Contraceptivele injectabile prezintă aceleași consecințe negative asupra sănătății ca și pilulele anticoncepționale. În plus, pot avea ca efect erupții cutanate , acnee , pigmentarea pielii, iar studii recente arată și o altă consecință a folosirii acestei metode: scăderea densității osoase care poate duce mai târziu la apariția osteoporozei . Această metodă poate avea și următoarele consecințe: sângerări vaginale care durează mult și sunt abundente, puternice dureri de cap, depresii majore, urinări frecvente, îngălbenirea pielii sau a ochilor, menstruații prelungite sau, dimpotrivă, amenoree (lipsa menstruației).
- Implanturile subdermice presupun intervenția chirurgicală. Au tot acțiune hormonală. Uneori au efect contraceptiv, alteori acționează după concepție, deci au și efect avortiv. Consecințele negative asupra sănătății sunt aceleași ca și în cazul pilulelor și al injecțiilor hormonale. În plus, implanturile mai pot avea următoarele consecințe negative asupra sănătății: chisturi ovariene, creșterea dimensiunii ovarelor, dificultăți de vedere, căderea părului de pe cap, scurgeri vaginale.
- Există și alte tipuri de contracepție hormonală mai puțin răspândite, dar au aceeași acțiune (uneori contraceptivă, alteori avortivă) ca și cele descrise mai sus, precum și aceleași consecințe negative asupra sănătății.

d) Substanțele spermicide locale sub formă de creme, spumante, geluri, folii, burete cu spermicid, ovule, tablete, care se introduc în vagin înainte de contactul sexual, au eficacitate slabă. Drept consecințe, pot apărea fenomene inflamatorii și alergice locale atât pentru femeie, cât și pentru bărbat. Spre deosebire de contraceptivele hormonale, la care efectul avortiv este dovedit cu certitudine, la substanțele spermicide efectul avortiv nu este dovedit cu certitudine dar este foarte probabil că, în cazul în care totuși a avut loc fecundația, ucid ovulul fecundat sau împiedică nidația lui.

e) Actul sexual întrerupt („coitus interruptus” sau „ejacularea afară”) este una dintre cele mai nesigure metode contraceptive, deoarece există spermatozoizi și în picăturile de lichid prespermatic (eliminarea unui lichid în timpul actului sexual, înainte de ejaculare), nu numai în sperma eliminată la sfârșit, iar o singură picătură de lichid prespermatic este suficientă pentru ca o femeie să rămână însărcinată (bineînțeles, dacă se află în perioada fertilă a ciclului menstrual). De asemenea, câțiva spermatozoizi se pot desprinde în timpul actului sexual și pot pătrunde în vagin, iar unul dintre ei poate ajunge la ovul. Această metodă determină o stare de anxietate și tensiune psihică și, pe termen lung, poate provoca impotența la bărbat și frigiditatea la femeie. Mai este denumită și onanism, de la păcatul lui Onan, criticat în Biblie, după cum vom vedea mai pe larg puțin mai jos, când vom arăta imoralitatea metodelor artificiale de contracepție. Unii confundă onanismul cu masturbarea. Nu trebuie confundate, dar ambele sunt păcate. Despre masturbare vom vorbi spre finalul materialului.

f) Prezervativul masculin (condom) este rău tolerat și nu asigură protecție totală nici împotriva infecției cu virusul imunodeficienței umane (HIV), nici împotriva altor boli cu transmitere sexuală. Pe lângă faptul că se pot rupe, pot aluneca sau pot avea defecte de fabricație, în latexul prezervativelor pot apărea anumite fisuri foarte mici, invizibile cu ochiul liber, dar prin care virusul HIV poate trece cu mare ușurință, pentru că este mult mai mic. Mărimea fisurilor care apar în mod natural în latexul prezervativului este de până la 5 microni, iar virusul mediu HIV are aproximativ 0,1 microni. În termeni de mărime, asta înseamnă că virusul HIV poate trece printr-o fisură din latexul prezervativului tot atât de ușor precum trece o pisică printr-o ușă deschisă de garaj. După unii cercetători, riscul infectării cu HIV în cazul folosirii prezervativului este în jur de 15%, iar după alți cercetători acest risc este chiar în jur de 35%. Dar chiar luând în calcul riscul cel mai mic (în jur de 15%), cine folosește prezervativul și are relații sexuale cu mai mulți parteneri, nu poate avea vreo garanție că mai devreme sau mai târziu nu se va infecta, după cum nu are nici o garanție cel care zboară cu un avion dintr-o sută, deși 15 dintre ele se vor prăbuși. Acest virus poate avea o perioadă de incubație de la câteva luni până la câțiva ani, uneori chiar opt sau zece ani, astfel încât o persoană care este infectată cu HIV poate părea perfect sănătoasă mai mulți ani, dar în realitate este seropozitivă și poate transmite altora virusul HIV. Cea mai sigură apărare față de virusul HIV nu este folosirea prezervativului, ci este abstinența înainte de căsătorie și fidelitatea între soț și soție după aceea. Prin prezervative se creează o falsă speranță de securitate împotriva HIV și se încurajează promiscuitatea. Există și un documentar despre SIDA, intitulat „Fără o a doua șansă”, în care se vorbește și despre falsa speranță a așa-zisului „sex sigur” („self sex”). Virusul HIV distruge sistemul imunitar al organismului, care devine incapabil să se apere în lupta cu infecțiile. De multe ori, abia după mai mulți ani de la infectarea cu HIV organismul dezvoltă o serie de boli, care în condiții normale ar fi fost stopate de sistemul imunitar. O persoană poate afla dacă este seropozitivă sau nu, în urma unui test HIV, care se face gratuit la centrele de transfuzie sanguină și la alte centre. Acest test pune în evidență anticorpii produși de organism, care pot fi descoperiți după ce au trecut șase luni de la infectare. După cum se știe, nu există vindecare pentru persoanele infectate cu HIV, ci este posibilă doar o încetinire a evoluției bolii, deci o întârziere a decesului cu cel mult câțiva ani.
Virusul HIV se transmite prin: contact sexual, sânge infectat (transfuzii de sânge infectat, folosirea unui instrumentar medical infectat, body – piercing și tatuare, folosirea în comun a unor obiecte tăioase ce pot produce leziuni ale pielii: lame de bărbierit, instrumente de manichiură și pedichiură, periuța de dinți), de la mama infectată la copil (30% dintre copiii concepuți de o mamă seropozitivă moștenesc virusul). Virusul HIV se poate transmite și prin contact sexual anal sau oral și uneori se poate transmite chiar prin sărut pasional (virusul HIV a fost localizat și în alte fluide corporale diferite de sânge, cum ar fi: spermă, secreții vaginale, salivă, lacrimi, etc.).
Virusul HIV nu se transmite prin: tuse sau strănut, deci prin aer; atingere, îmbrățișare, sărut prietenesc pe obraz; trăind sau muncind în preajma unei persoane infectate; folosirea grupurilor sanitare în condiții igienice; utilizarea veselei în comun; înțepături de țânțari sau alte insecte; băi, bazine, adică prin apă; prosoape, clanțe de uși, telefon sau computer. Ca și actul sexual întrerupt, folosirea condomului poate provoca anxietate și tensiune psihică, precum și alte efecte de ordin psihic. De asemenea, mai poate provoca iritații la nivelul organelor genitale.

g) Prezervativul feminin (diafragma sau obturator cervical și cupola cervicală) este făcut în funcție de dimensiunile fiecărei femei. Are eficiență mediocră și este, de asemenea, rău tolerat. Poate provoca aceleași efecte negative ca în cazul folosirii condomului (iritații, anxietate, tensiune psihică, precum și alte efecte de ordin psihic). În plus, poate provoca infecții ale aparatului urinar. După cum se observă, nu există vreo metodă artificială de contracepție lipsită de urmări negative, mai mult sau mai puțin grave, pe plan fizic și psihic pentru femeie, dar și pentru bărbat, iar unele dintre ele sunt și avortive.

4. Imoralitatea metodelor artificiale de contracepție

Deja filosofii de dinainte de creștinism ajunseseră la concluzia că ceea ce este imoral este întotdeauna vătămător. În acest sens, filosoful grec Platon spunea că nici un lucru nu este folositor dacă nu e conform moralei: nu pentru că ceea ce este folositor e moral, dar pentru că ceea ce este moral este folositor. Publicitatea care se face unor metode contraceptive artificiale este determinată de interese comerciale, în nici un caz de intenții benefice. Toată această propagandă se pretinde umanistă și filantropică. Pretinde că vizează binele omenirii, dar de fapt ascunde scopuri și interese negative: e vorba de dorința popoarelor bogate, amenințate cu dispariția datorită natalității foarte scăzute, de a deține controlul demografic al planetei, considerând că populațiile sărace, în permanentă creștere, constituie o amenințare pentru bogățiile lor. Și apoi mai sunt la mijloc marile interese financiare: sume imense de bani pe care le câștigă multinaționalele, fabricând și comercializând produsele artificiale de contracepție. Cum acestea sunt din ce în ce mai puțin folosite în țările bogate, dovedindu-se a fi nocive sănătății, se caută noi piețe de desfacere, invadând în special țările africane și cele din fostul bloc comunist.

Nu este păcat plăcerea actului sexual între soț și soție, după căsătoria creștină, cu condiția ca ei să respecte ordinea firească. Ordinea firească este perturbată prin metodele artificiale de contracepție.
După cum nu constituie păcat actele sexuale dacă au loc între soț și soție, după căsătoria creștină și dacă se respectă ordinea firească, la fel nu constituie păcat actele sexuale săvârșite după vârsta fertilității, în aceste condiții.

Toate metodele artificiale de contracepție sunt imorale și deci păcate mari, cu excepția celor terapeutice, cu adevărat necesare pentru a vindeca bolile organismului, cu condiția ca piedica pentru concepție să nu fie direct voită. Din Biblie reiese că Dumnezeu nu este de acord cu metodele artificiale de contracepție. De exemplu, în Geneza (Facerea) 38,9-10 este criticată metoda actului sexual întrerupt (păcatul lui Onan). La evrei era obiceiul ca, atunci când murea un bărbat, fratele său s-o ia în căsătorie pe soția acestuia. Așa a făcut Onan, dar, ca să nu conceapă copii, el practica metoda actului sexual întrerupt. Lui Dumnezeu nu i-a plăcut acest lucru și l-a pedepsit. Uneori se face în favoarea folosirii metodelor contraceptive următoarea argumentație: „decât să se facă avort, e preferabil să se recurgă la metode contraceptive”. Acestă argumentație aparține unei mentalități care îi recunoaște lui Dumnezeu numai jumătate din drepturile de proprietate asupra vieții, adică îi recunoaște lui Dumnezeu dreptul asupra vieții, dar nu și asupra mecanismelor delicate care stau la originea vieții. Atât avortul cât și contracepția fac parte, la nivele diferite, dintr-o cultură care refuză viața și refuză invitația de a fi simpli colaboratori ai lui Dumnezeu în transmiterea vieții. Ele au la bază orgoliul omului care își asumă drepturi pe care nu le are. Apoi, cum am văzut, multe dintre metodele contraceptive sunt de fapt avortive. Biserica Catolică și Bisericile Ortodoxe care acceptă metodele naturale de planificare familială sunt consecvente cu ele însele și atunci când consideră permisă folosirea metodelor naturale de planificare familială pentru motive juste, și atunci când arată că e nepermisă folosirea metodelor artificiale de contracepție, chiar dacă soții ar avea motive care pot părea serioase. Papa Paul al VI-lea în enciclica „Humanae vitae” („Viața umană”) arată că există între cele două cazuri o diferență esențială: în primul caz (de folosire a metodelor naturale de planificare familială pentru motive juste) soții se folosesc în mod legitim de o dispoziție naturală; în celălalt caz (de folosire a metodelor artificiale de contracepție) ei împiedică desfășurarea proceselor naturale. E adevărat că și într-un caz și în celălalt, soții se pun de acord în intenția reciprocă de a evita copilul pentru motive plauzibile, nedorind ca el să se conceapă; dar e la fel de adevărat că numai în primul caz ei știu să renunțe la folosirea căsătoriei (la relații sexuale) în perioadele fertile când, pentru motive juste, concepția nu e dorită, și că se folosesc de ea (au relații sexuale) în perioadele nefertile. Făcând aceasta, ei dovedesc o iubire cu adevărat și pe deplin onestă. În exortația apostolic㠄Familiaris consortio” („Legătura de familie”), Papa Ioan Paul al II-lea scrie că soții care folosesc metode artificiale de contracepție „manipulează și înjosesc sexualitatea umană, cu aceasta înjosindu-se pe ei înșiși și alterând valoarea dăruirii totale. Față de limbajul care exprimă în mod firesc dăruirea reciprocă și totală dintre soți, contracepția artificială opune un limbaj în mod obiectiv contradictoriu, conform căruia nu mai este vorba de dăruire reciprocă totală. Urmează de aici nu numai refuzul deschiderii la viață, ci și o falsificare a adevărului lăuntric al iubirii conjugale, chemată să fie o dăruire a persoanei întregi.” Această diferență antropologică și morală între contracepție și metodele naturale de planificare familială implică două moduri de gândire ireductibile unul la celălalt asupra persoanei și asupra sexualității umane.

Biserica îi elogiază pe soții care, printr-o hotărâre bine gândită, luată în comun, primesc cu generozitate să crească în mod corespunzător chiar și un număr mai mare de copii. Sfânta Scriptură și Biserica văd în familiile numeroase un semn al binecuvântării lui Dumnezeu și al generozității părinților. Soții înțelepți, bogați sau săraci, nu se sperie niciodată de un număr mai mare de copii, știind că fiecare copil vine în lume cu un creier și două brațe, care în timpul vieții lor produc mai mult decât consumă. Apoi, frații mai mari îi ajută pe părinți în creșterea celor mai mici. S-au văzut deseori părinți numai cu un singur copil slujindu-i acestuia ca niște robi și alți părinți cu câte șase, zece, doisprezece sau chiar mai mulți copii, care erau crescuți în frica de Dumnezeu și disciplinați, iar părinții erau iubiți, respectați și ajutați. Cu toate că în România de azi pentru mulți viața este destul de dificilă din punct de vedere material, totuși sunt la blocuri în orașe și la sate familii care, fie că dispun, fie că nu dispun de o stare materială prea bună, totuși au mulți copii. Străbunii noștri, în înțelepciunea lor, au apreciat loialitatea, optimismul și buna dispoziție în casele cu mulți copii. În plus, de multe ori, ultimul copil dintr-o familie numeroasă a fost un om de seamă sau un sfânt: de exemplu, Mozart a fost al cincilea copil din familie, Rembrandt al șaselea, Wagner al șaptelea, Napoleon al optulea, Sfântul Ignațiu al treisprezecelea, Schubert al treisprezecelea, Franklin al paisprezecelea, Benedict Lobre al cinsprezecelea, etc. Și chiar dacă ar ajunge un om obișnuit, tot are dreptul la viață. Multor oameni le pare rău la bătrânețe că au puțini copii și spun că dacă ar fi acum tineri ar face mai mulți. Familia numeroasă este o desăvârșită societate minusculă. Copiii unei familii numeroase nu suspină după copiii vecinilor pentru a se juca cu ei, nu-i caută, căci fiind mulți, își pot îndeplini trebuințele lor copilărești, în casa părintească, sub supravegherea părinților: astfel, ei devin bine crescuți, fără a fi expuși la influențe negative. Asemenea cu o prisacă de albine și reginele sale, familia cu numeroși copii adună mierea vieții pentru fiecare dintre ei.

Așa – zisa « problemă demografică » este o falsă problemă. Adevărata problemă este împărțirea nedreaptă a resurselor

Au o părere greșită cei care cred că creșterea demografică (creșterea foarte mare a populației Pământului) va determina epuizarea resurselor omenirii. Creșterea foarte mare a populației Pământului nu va determina epuizarea resurselor omenirii și iată de ce:
- statistici recente, furnizate de F.A.O. arată următorul fapt: creșterea anuală a populației este de 1,60%, în timp ce creșterea anuală a produselor agricole este mai mare: 4%, aceste produse fiind cele care stau la baza hranei populației.
- în ce privește posibilitățile de alimentare, globul pământesc are resurse de hrană pentru mult mai mulți oameni decât sunt în prezent, însă adevărata problemă este împărțirea nedreaptă a resurselor. Iar cei care împart în mod nedrept resursele manipulează opinia publică vehiculând falsa problemă a « suprapopulării » pentru a nu se vedea că adevărata cauză a sărăciei nu este lipsa de resurse, ci împărțirea nedreaptă a acestora de către ei. În acest sens, ei promovează controlul populației prin orice mijloace, în fapt promovează o cultură a morții, opusă culturii umane și creștine a vieții.
- Astfel, unii oameni de știință au calculat că Pământul poate hrăni: 8 miliarde de oameni (conform lui Penck), 13 miliarde (conform lui Hollstein), 22 miliarde (conform lui Ballod) și peste 100 de miliarde de oameni (conform lui Clark). Or, în prezent pe Pământ sunt în jur de 6 miliarde și jumătate de oameni.
- În plus, economiștii constată că o creștere a densității demografice poate fi însoțită de o mare expansiune economică: ca exemplu poate fi adus Hong – Kongul, unde există o densitate mare de populație și în același timp o mare creștere economică.
- Apoi, trebuie ținut cont că 70% din suprafața globului o ocupă apele. Acestea pot deveni o sursă inepuizabilă pentru alimentarea populației Pamântului, dacă vor fi exploatate cum trebuie. Și mai trebuie ținut cont că din suprafața uscată numai 30% e cultivată.
Dacă o parte a omenirii suferă de foame, aceasta nu se datorează faptului că pământul nu are resurse, ci ignoranței, egoismului, răutății, împărțirii nedrepte a resurselor. Nimeni nu ar suferi de foame dacă s-ar investi în agricultură numai o mică parte din sumele care se investesc pentru distrugerea vieții oamenilor (pentru armament, aparate pentru avort și sterilizare, contraceptive, etc.)

Accesând linkul următor puteți vedea un documentar intitulat « Iarna demografică » în care oamenii de știință arată că pe pământ este nevoie de copii, altfel se ajunge la o îmbătrânire a populației, la o așa numită iarnă demografică. Documentarul e format din 6 parti, fiecare de cate 10 minute. Iată prima parte, iar celelalte 5 părți le găsiți în dreapta :
www.youtube.com/watch?v=iPzsAl5IjvE&feature=PlayList&p=FD03534E6...

De asemenea, în privința României se constată o scădere dramatică a populației, astfel încât, dacă nu se vor lua măsuri de stopare a avorturilor prin lege, dispariția poporului român poate fi calculată matematic.

Să nu uităm că Dumnezeu a zis primilor oameni: „Fiți roditori, înmulțiți-vă, umpleți Pământul și supuneți-l.” (Gen. 1,28).
Cei care sunt creștini știu că omenirea nu va dăinui veșnic pe fața Pământului. Dumnezeu ne spune prin intermediul Bibliei că va fi un sfârșit al lumii acesteia și e clar că El va avea grijă ca pământul să aibă resursele necesare vieții până în ultimul moment.


MAI LASA-NE CU AIURELILE ASTEA,SUNT CURIOASA CUM AI REACTIONA DACA AI FI FEMEIE SI AI FI PUSA IN SITUATIA DE A TURNA PLOZI CU NEMILUITA !!! CREZI CA E ASA USOR SA II NASTI SI SA II CRESTI ????? CA DE CONCEPUT SIGUR NU E GREU !!! (ASTA CU CONCEPTIA SE ADRESEAZA IN SPECIAL BARBATILOR).
melania1988 Avatarul lui melania1988

11 mesaje
Membru din: 7/11/2007
Oras: bucuresti

Ceea ce afirmi aici este aberant... De exemplu : doi tineri se casatoresc si abia au bani sa se intretina pe ei. Ce sa faca cu un copil? Sa-l hraneasca cu ce? Cu ce sa-i cumpere tot ce-si doreste copilul cu iubire si atat?Imposibil... Nu mai afirma orice pentru ca lumea te mai crede...tu tii cu religia dar foamea celor din jurul tau nu o vezi sa ajuti?
Ca si acest lucre este spus in Biblie, sa-ti ajuti aproapele si sa-l iubesti ca pe tine insuti..asa ca...nu cred eu ca tu ajuti pe cineva...redu tot ce spui la tacere.
Raporteaza abuz de limbaj
vieru_cezar_iasi Avatarul lui vieru_cezar_iasi

193 mesaje
Membru din: 6/02/2009

De la: bebemic_melania, la data 2009-07-28 23:30:06Ceea ce afirmi aici este aberant... De exemplu : doi tineri se casatoresc si abia au bani sa se intretina pe ei. Ce sa faca cu un copil? Sa-l hraneasca cu ce? Cu ce sa-i cumpere tot ce-si doreste copilul cu iubire si atat?Imposibil... Nu mai afirma orice pentru ca lumea te mai crede...tu tii cu religia dar foamea celor din jurul tau nu o vezi sa ajuti?
Ca si acest lucre este spus in Biblie, sa-ti ajuti aproapele si sa-l iubesti ca pe tine insuti..asa ca...nu cred eu ca tu ajuti pe cineva...redu tot ce spui la tacere.


Pentru bebemic_melania

1. NU AM ABERAT CU NIMIC ȘI NU NUMAI EU COMBAT METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEPȚIE. AM DAT NUMEROASE SITE-URI ȘI ARTICOLE SCRISE DE MEDICI CARE COMBAT METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEPȚIE. CHIAR CREZI CĂ TOȚI ABEREAZĂ ???

Dacă aș fi singurul împotriva metodelor artificiale de contracepție, poate ar exista un semn de întrebare, dar când sunt sute de milioane sau poate chiar miliarde de oameni pe pământ care sunt împotriva metodelor artificiale de contracepție, ar trebui să-ți pui tu o întrebare: crezi că toți aberează? Numai câte cercetări medicale combat metodele artificiale de contracepție! Numai câte asociații pentru viață sunt! Numai pe blogurile mele câte legături sunt cu site-uri care combat metodele artificiale de contracepție! Plus alte mii și mii de site-uri de același fel din toate țările! Crezi că toate aceste asociații și toți care au făcut aceste site-uri și spun adevărul în privința metodelor artificiale de contracepție aberează?

ȘI TU ȘI ALȚII AR TREBUI SĂ DESCHIDEȚI OCHII ȘI SĂ VĂ TREZIȚI DIN MANIPULAREA DIN PARTEA INDUSTRIEI FARMACEUTICE, PENTRU CĂ MULTINAȚIONALELE CÂȘTIGĂ SUME COLOSALE DE BANI DIN FABRICAREA ȘI COMERCIALIZAREA CONTRACEPTIVELOR ARTIFICIALE…IAR FAPTUL CĂ MULTE DINTRE ELE AU ACȚIUNE AVORTIVĂ E TRECUT SUB TĂCERE PENTRU CĂ, DACĂ OAMENII S-AR TREZI ȘI NU LE-AR MAI FOLOSI, UNII AR PIERDE SUME COLOSALE DE BANI…DIN ACELAȘI MOTIV, TOT SUB TĂCERE ÎN MOD OFICIAL SE ȚINE FAPTUL CĂ TOATE CONTRACEPTIVELE ARTIFICIALE AU CONSECINȚE NEGATIVE ASUPRA SĂNĂTĂȚII, MULTE DINTRE ELE FIIND FOARTE GRAVE, IAR PUBLICITĂȚII SE DAU NUMAI O PARTE DINTRE EFECTELE SECUNDARE.
La interesul industriei farmaceutice se adaugă și interesul celor care împart în mod nedrept resursele și manipulează opinia publică vehiculând falsa problemă a « suprapopulării » pentru a nu se vedea că adevărata cauză a sărăciei din lume nu este lipsa de resurse, ci împărțirea nedreaptă a acestora de către ei. În acest sens, ei promovează controlul populației prin orice mijloace, în fapt promovează o cultură a morții, opusă culturii umane și creștine a vieții.
"Suprapopularea" este o falsă problemă și o mare minciună. Oamenii de știință au calculat că Pământul poate hrăni o populație mult mai numeroasă decât populația actuală. De exemplu: 8 miliarde de oameni (conform lui Penck), 13 miliarde (conform lui Hollstein), 22 miliarde (conform lui Ballod) și peste 100 de miliarde de oameni (conform lui Clark). Or, în prezent pe Pământ sunt în jur de 6 miliarde și jumătate de oameni.
În plus, economiștii constată că o creștere a densității demografice poate fi însoțită de o mare expansiune economică: ca exemplu poate fi adus Hong – Kongul, unde există o densitate mare de populație și în același timp o mare creștere economică.

Accesând linkul următor puteți vedea un documentar intitulat « Iarna demografică » în care oamenii de știință arată că pe pământ este nevoie de copii, altfel se ajunge la o îmbătrânire a populației, la o așa numită iarnă demografică. Documentarul e format din 6 parti, fiecare de cate 10 minute. Iată prima parte, iar celelalte 5 părți le găsiți în dreapta :

www.youtube.com/watch?v=iPzsAl5IjvE&feature=PlayList&p=FD03534E6...

De asemenea, în privința României se constată o scădere dramatică a populației, astfel încât, dacă nu se vor lua măsuri de stopare a avorturilor prin lege, dispariția poporului român poate fi calculată matematic.

Unii medici spun adevărul în privința contracepției, dar alții oferă pacientelor explicații sumare, fără însă a preciza că aceasta se realizează uneori prin distrugerea și eliminarea embrionului, adică prin avort timpuriu.

Doctorul Mina Minovici critica propaganda contraceptivă, numind-o „propagandă criminală”, „plagă socială și națională”.

Te rog intră pe blogul următor :

www.augustincezar.blogspot.com/

Acest blog conține: Argumente științifice și religioase că omul este om din momentul concepției. Adrese, numere de telefon și site-uri ale unor asociații care oferă ajutor material, consiliere și soluții alternative pentru a nu face avort. Mărturii publice ale unor femei care au făcut avort. Mărturii ale unor femei care nu au făcut avort. Consecințe fizice și emoționale ale avortului asupra femeii. Mărturii ale unor medici care au renunțat să facă avorturi. Legături cu multe alte site-uri asemănătoare. Argumente că multe dintre metodele așa – zis « contraceptive » sunt de fapt avortive (avorturi timpurii). Argumente că toate metodele artificiale de contracepție sunt dăunătoare sănătății și sunt și păcate, chiar dacă soții ar avea motive care ar putea părea justificate pentru a le folosi. Când există un motiv justificat, de a evita concepția, există o alternativă : metodele naturale de planificare familială bazate pe abstinența periodică (abstinența în perioada fertilă a ciclului). Metodele naturale nu sunt dăunătoare sănătății și nu sunt păcate dacă se recurge la ele după căsătorie și din motive justificate, nu din egoism. Dacă se recurge la aceste metode din egoism și nu dintr-un motiv justificat, atunci devin păcate și aceste metode naturale.

Te rog intră și pe blogul următor:

www.cezar-iasi.blogspot.com/

Acest blog conține: înregistrări video cu miracole ; videoclipuri ; legături cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conțin și posturi TV on-line și posturi de radio) ; cărți foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fără a necesita descărcare în calculator) ; articole foarte interesante, etc.

Te rog intră pe bloguri și trimite-le mai departe, ca să folosească și altora.


2. IATĂ CÂTEVA SITE-URI ȘI ARTICOLE MEDICALE CARE DEMONSTREAZĂ CĂ MULTE DINTRE METODELE ARTIFICIALE DE « CONTRACEPȚIE » SUNT DE FAPT AVORTIVE (AVORTURI TIMPURII) ȘI CĂ TOATE METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEPȚIE AU CONSECINȚE NEGATIVE ASUPRA SĂNĂTĂȚII, MULTE DINTRE ACESTE CONSECINȚE FIIND FOARTE GRAVE :

-Accesând linkul următor, găsiți o carte ce poate fi citită direct pe internet despre mijloacele anticoncepționale și efectele lor secundare fatale despre care nu se vorbește din interese comerciale. Un bilanț critic din punctul de vedere al unui ginecolog. Cartea este scrisă de Dr. med. Rudolf Ehmann (medic primar ginecologie/obstetrică la spitalul cantonal Stans, Elveția, CH - 6370) în colaborare cu Otto Döpper.
www.profamilia.ro/culturavietii.asp?anticonceptionale

-Informații importante despre efectul avortiv al pilulei contraceptive și despre consecințele grave asupra sănătății găsiți accesând și linkul următor :
www.avort.ro/pilula.php
Textul de pe acest site a fost scris pe baza unui studiu făcut de Dr. Chris Kahlenborn care este medic terapeut la o clinică privată din Altoona, SUA. El este autorul studiului Breast Cancer, Its Link to Abortion and Birth Control Pill (Cancerul mamar, legătura sa cu avortul și pilula de control al nașterii). Informațiile au fost oferite prin bunăvoința doamnei dr. Nicole Syed, de la Centrul Fertility Care, Londra, 21a Soho Square W1D 4NR; Tel: 020 7437 0892; e-mail: mailto:info@naprofertility.co.uk

- Un site despre nocivitatea metodelor artificiale de contracepție :
www.anticonceptionale.info/

-Despre efectele avortive și dăunătoare pentru organism ale contraceptivelor artificiale – Dr. Chris Kahlenborn și Dr. Ann Moell:
www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/230-ce-treb...

-Contraceptivele hormonale (și în general contraceptivele artificiale) chiar sunt periculoase. Studiu cu trimiteri la articole si link-uri catre reviste si carti de specialitate despre nocivitatea contraceptivelor
www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/215-contrac...

-Studiu medical (autor: dr. Chris Kahlenborn) despre faptul că pilula și steriletul sunt avortive (cauzează avorturi timpurii) și despre nocivitatea lor și a metodelor artificiale de contracepție în general:
www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/228-cum-fun...

-Pilulele anticoncepționale sunt avortive Autor: John Wilks, medic farmacist, M.P.S., M.A.C.P.P., octombrie 1998
www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/229-cum-fun...

-Fața nevăzută a contraceptivelor:
www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/213-fata-ne...

-Pilula și cancerul mamar (cancerul de sân) – interviu cu Dr. Chris Kahlenborn
www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/216-pilula-...

-Riscul cancerului mamar indus de pilul㠖 autor Dr. Chris Kahlenborn
www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/217-riscul-...

-Despre pericolele contraceptivelor injectabile:
www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/214-contrac...

- De asemenea, puteți citi sau audia conferința despre avort, efectele nocive ale metodelor artificiale de “contracepție” și despre bolile cu tranmitere sexuală ținută de doamna doctor Cristina Todea – Gross, accesând linkul următor :
www.ortodoxmedia.com/inregistrare/209/Conferinta-despre-avort

3. SCOPUL PRINCIPAL AL CĂSĂTORIEI ESTE NAȘTEREA DE COPII. DACĂ EXISTĂ UN MOTIV JUSTIFICAT DE A AMÂNA SAU DE A EVITA CONCEPȚIA UNOR NOI COPII, SE POATE RECURGE LA METODELE NATURALE DE PLANIFICARE FAMILIALĂ, BAZATE PE ABSTINENȚA PERIODICĂ (ÎN ZILELE FERTILE ALE CICLULUI).
Aceste metode naturale sunt sănătoase, nu costă nimic și sunt în acord cu morala creștină dacă se recurge la ele din motive justificate, nu din motive egoiste. Dar dacă soții nu au motive justificate, pentru a amâna sau evita conceperea unor noi copii și recurg la metodele naturale din motive egoiste, atunci și aceste metode naturale devin păcate.

Dar metodele artificiale de contracepție (atât cele care acționează după concepție, cât și cele care sunt o piedică pentru concepție), pe lângă faptul că sunt foarte dăunătoare sănătății, sunt și păcate chiar dacă soții ar avea motive care pot părea serioase pentru a le folosi. Există o singură excepție: este permisă din punct de vedere moral (deci nu constituie păcat) folosirea metodelor terapeutice cu adevărat necesare pentru a vindeca bolile organismului, chiar dacă se prevede că din aceasta va rezulta o piedică împotriva concepției, cu condiția ca această piedică să nu fie direct voită. Cine n-a știut până acum toate aceste aspecte și a folosit metode artificiale de contracepție, să nu mai folosească astfel de metode măcar de acum înainte. Prin informațiile detaliate din acest material venim în întâmpinarea datoriei morale pe care o are fiecare de a se informa cât mai bine. Dacă nu s-ar informa, ar fi în ignoranță vinovată.


Metodele naturale de planificare familială sunt cele care respectă ordinea firească atât în pregătirea și în desfășurarea actului sexual, cât și în finalizarea lui. Aceste metode naturale diferă între ele în funcție de procedeele de calcul al perioadelor fertilă și nefertilă din ciclul menstrual. Ele sunt următoarele patru:

a. metoda calendarului (se mai numește și metoda Ogino-Knaus, după numele inventatorilor)
b. metoda temperaturii bazale
c. metoda Billings (ritmul mucusului cervical)
d. metoda simpto-termică

Metodele naturale de planificare familială:

- Nu au nici un efect negativ asupra sănătății.
- Presupun abstinența (abținerea) de la actul sexual în zilele de fertilitate sigură sau probabilă ale ciclului menstrual (abstinența periodică).
- Dacă sunt calculate corect, metodele naturale de planificare familială au un grad ridicat de siguranță, în condițiile în care femeia își cunoaște bine funcționarea ciclului menstrual (siguranță de 100% nu oferă nici metodele naturale de planificare familială, nici metodele artificiale de contracepție). De obicei, un calcul mai exact al funcționării ciclului menstrual se face într-o perioadă de 6-12 luni. Există formule de calcul al metodelor naturale de planificare familială chiar și pentru femeile care au ciclu neregulat. Dacă ciclul este foarte variabil nu se poate aplica metoda calendarului, însă, în acest caz, se pot aplica următoarele trei metode naturale (a temperaturii, metoda Billings și metoda simpto-termică). Există mărturii ale unor soți care folosesc numai metode naturale de planificare familială și declară că sunt foarte mulțumiți de ele.
- Din punct de vedere moral, metodele naturale de planificare familială sunt conforme cu criteriile moralei catolice și cu criteriile obiective ale moralității, bineînțeles dacă sunt utilizate după căsătoria creștină și dacă evitarea concepției prin recurgerea la ele nu provine din egoism, ci există motive justificate ca soții să evite concepția unor noi copii sau să distanțeze concepțiile copiilor. În aceleași condiții, metodele naturale de planificare familială sunt acceptate și de unele dintre Bisericile Ortodoxe. (Bisericile Ortodoxe din anumite țări nu acceptă nici metodele naturale de planificare familială, acceptând doar abstinența totală ca singură soluție pentru cei care nu mai vor noi copii) După cum vom explica spre sfârșitul materialului, Biserica Catolică și Bisericile Ortodoxe care acceptă metodele naturale de planificare familială sunt consecvente cu ele însele și atunci când consideră permisă folosirea metodelor naturale de planificare familială pentru motive justificate și atunci când arată că e nepermisă folosirea metodelor artificiale de contracepție, chiar dacă soții ar avea motive care pot părea serioase.
- Metodele naturale nu numai că nu pun în pericol relația dintre soți, ci dimpotrivă, încurajează iubirea și respectul dintre ei.
- Favorizează dăruirea totală a soților.
- Nu costă nimic.
- E clar că NU este permis să se facă avort dacă totuși s-ar concepe copilul în cazurile de excepție ale metodelor naturale, în cazurile erorilor de calcul sau în oricare alt caz.
- Dacă o nouă sarcină ar expune direct la un pericol real și foarte grav viața mamei, abstinența periodică nu poate fi recomandată și nici urmată. În asemenea cazuri se impune consultarea unor medici de încredere și cu principii creștine.

E adevărat că această abstinență periodică presupune un oarecare sacrificiu, mai ales pentru soții tineri, dar pe lumea aceasta orice lucru bun se face cu sacrificiu, pe când răul se face mai ușor, dar este foarte dăunător. Însă cine trăiește cu înțelepciune alege lucrurile bune și sănătoase (metodele naturale), chiar dacă acestea presupun sacrificiu, iar nu lucrurile care la suprafață par ușoare, dar în realitate sunt pline de răutate și otravă (metodele artificiale de contracepție).
Iată și un link cu cărți, dintre care două sunt despre metodele naturale de planificare familială (Autocontrolul fertilității pe cale naturală și Planificarea familială după morala catolică):
www.profamilia.ro/soti.asp

Un articol interesant, intitulat « Reglarea naturală a concepției (prin metodele naturale) neînțeleasă »
www.darulvietii.cnet.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=275

Și încă un articol despre metodele naturale :
www.darulvietii.cnet.ro/index.php?option=com_content&task=view&i...

4. PE CE BAZĂ SPUI CĂ NU CREZI CĂ AJUT ȘI PRIN FAPTE, DACĂ NICI NU MĂ CUNOȘTI ?
AJUT ȘI CU SFATURI DAR ȘI CU FAPTE BUNE, DAR FAPTELE BUNE NU TREBUIE TRÂMBIȚATE. DACĂ LE-AȘ TRÂMBIȚA AR ÎNSEMNA CĂ MĂ LAUD ȘI N-AR MAI AVEA VALOARE ÎN FAȚA LUI DUMNEZEU.
sagara_laksami Avatarul lui sagara_laksami

127 mesaje
Membru din: 7/07/2009

De la: vieru_cezar_iasi, la data 2009-07-30 04:52:28
De la: bebemic_melania, la data 2009-07-28 23:30:06Ceea ce afirmi aici este aberant... De exemplu : doi tineri se casatoresc si abia au bani sa se intretina pe ei. Ce sa faca cu un copil? Sa-l hraneasca cu ce? Cu ce sa-i cumpere tot ce-si doreste copilul cu iubire si atat?Imposibil... Nu mai afirma orice pentru ca lumea te mai crede...tu tii cu religia dar foamea celor din jurul tau nu o vezi sa ajuti?
Ca si acest lucre este spus in Biblie, sa-ti ajuti aproapele si sa-l iubesti ca pe tine insuti..asa ca...nu cred eu ca tu ajuti pe cineva...redu tot ce spui la tacere.


Pentru bebemic_melania

1. NU AM ABERAT CU NIMIC ȘI NU NUMAI EU COMBAT METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEPȚIE. AM DAT NUMEROASE SITE-URI ȘI ARTICOLE SCRISE DE MEDICI CARE COMBAT METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEPȚIE. CHIAR CREZI CĂ TOȚI ABEREAZĂ ???

Dacă aș fi singurul împotriva metodelor artificiale de contracepție, poate ar exista un semn de întrebare, dar când sunt sute de milioane sau poate chiar miliarde de oameni pe pământ care sunt împotriva metodelor artificiale de contracepție, ar trebui să-ți pui tu o întrebare: crezi că toți aberează? Numai câte cercetări medicale combat metodele artificiale de contracepție! Numai câte asociații pentru viață sunt! Numai pe blogurile mele câte legături sunt cu site-uri care combat metodele artificiale de contracepție! Plus alte mii și mii de site-uri de același fel din toate țările! Crezi că toate aceste asociații și toți care au făcut aceste site-uri și spun adevărul în privința metodelor artificiale de contracepție aberează?

ȘI TU ȘI ALȚII AR TREBUI SĂ DESCHIDEȚI OCHII ȘI SĂ VĂ TREZIȚI DIN MANIPULAREA DIN PARTEA INDUSTRIEI FARMACEUTICE, PENTRU CĂ MULTINAȚIONALELE CÂȘTIGĂ SUME COLOSALE DE BANI DIN FABRICAREA ȘI COMERCIALIZAREA CONTRACEPTIVELOR ARTIFICIALE…IAR FAPTUL CĂ MULTE DINTRE ELE AU ACȚIUNE AVORTIVĂ E TRECUT SUB TĂCERE PENTRU CĂ, DACĂ OAMENII S-AR TREZI ȘI NU LE-AR MAI FOLOSI, UNII AR PIERDE SUME COLOSALE DE BANI…DIN ACELAȘI MOTIV, TOT SUB TĂCERE ÎN MOD OFICIAL SE ȚINE FAPTUL CĂ TOATE CONTRACEPTIVELE ARTIFICIALE AU CONSECINȚE NEGATIVE ASUPRA SĂNĂTĂȚII, MULTE DINTRE ELE FIIND FOARTE GRAVE, IAR PUBLICITĂȚII SE DAU NUMAI O PARTE DINTRE EFECTELE SECUNDARE.
La interesul industriei farmaceutice se adaugă și interesul celor care împart în mod nedrept resursele și manipulează opinia publică vehiculând falsa problemă a « suprapopulării » pentru a nu se vedea că adevărata cauză a sărăciei din lume nu este lipsa de resurse, ci împărțirea nedreaptă a acestora de către ei. În acest sens, ei promovează controlul populației prin orice mijloace, în fapt promovează o cultură a morții, opusă culturii umane și creștine a vieții.
"Suprapopularea" este o falsă problemă și o mare minciună. Oamenii de știință au calculat că Pământul poate hrăni o populație mult mai numeroasă decât populația actuală. De exemplu: 8 miliarde de oameni (conform lui Penck), 13 miliarde (conform lui Hollstein), 22 miliarde (conform lui Ballod) și peste 100 de miliarde de oameni (conform lui Clark). Or, în prezent pe Pământ sunt în jur de 6 miliarde și jumătate de oameni.
În plus, economiștii constată că o creștere a densității demografice poate fi însoțită de o mare expansiune economică: ca exemplu poate fi adus Hong – Kongul, unde există o densitate mare de populație și în același timp o mare creștere economică.

Accesând linkul următor puteți vedea un documentar intitulat « Iarna demografică » în care oamenii de știință arată că pe pământ este nevoie de copii, altfel se ajunge la o îmbătrânire a populației, la o așa numită iarnă demografică. Documentarul e format din 6 parti, fiecare de cate 10 minute. Iată prima parte, iar celelalte 5 părți le găsiți în dreapta :

www.youtube.com/watch?v=iPzsAl5IjvE&feature=PlayList&p=FD03534E6...

De asemenea, în privința României se constată o scădere dramatică a populației, astfel încât, dacă nu se vor lua măsuri de stopare a avorturilor prin lege, dispariția poporului român poate fi calculată matematic.

Unii medici spun adevărul în privința contracepției, dar alții oferă pacientelor explicații sumare, fără însă a preciza că aceasta se realizează uneori prin distrugerea și eliminarea embrionului, adică prin avort timpuriu.

Doctorul Mina Minovici critica propaganda contraceptivă, numind-o „propagandă criminală”, „plagă socială și națională”.

Te rog intră pe blogul următor :

www.augustincezar.blogspot.com/

Acest blog conține: Argumente științifice și religioase că omul este om din momentul concepției. Adrese, numere de telefon și site-uri ale unor asociații care oferă ajutor material, consiliere și soluții alternative pentru a nu face avort. Mărturii publice ale unor femei care au făcut avort. Mărturii ale unor femei care nu au făcut avort. Consecințe fizice și emoționale ale avortului asupra femeii. Mărturii ale unor medici care au renunțat să facă avorturi. Legături cu multe alte site-uri asemănătoare. Argumente că multe dintre metodele așa – zis « contraceptive » sunt de fapt avortive (avorturi timpurii). Argumente că toate metodele artificiale de contracepție sunt dăunătoare sănătății și sunt și păcate, chiar dacă soții ar avea motive care ar putea părea justificate pentru a le folosi. Când există un motiv justificat, de a evita concepția, există o alternativă : metodele naturale de planificare familială bazate pe abstinența periodică (abstinența în perioada fertilă a ciclului). Metodele naturale nu sunt dăunătoare sănătății și nu sunt păcate dacă se recurge la ele după căsătorie și din motive justificate, nu din egoism. Dacă se recurge la aceste metode din egoism și nu dintr-un motiv justificat, atunci devin păcate și aceste metode naturale.

Te rog intră și pe blogul următor:

www.cezar-iasi.blogspot.com/

Acest blog conține: înregistrări video cu miracole ; videoclipuri ; legături cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conțin și posturi TV on-line și posturi de radio) ; cărți foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fără a necesita descărcare în calculator) ; articole foarte interesante, etc.

Te rog intră pe bloguri și trimite-le mai departe, ca să folosească și altora.


2. IATĂ CÂTEVA SITE-URI ȘI ARTICOLE MEDICALE CARE DEMONSTREAZĂ CĂ MULTE DINTRE METODELE ARTIFICIALE DE « CONTRACEPȚIE » SUNT DE FAPT AVORTIVE (AVORTURI TIMPURII) ȘI CĂ TOATE METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEPȚIE AU CONSECINȚE NEGATIVE ASUPRA SĂNĂTĂȚII, MULTE DINTRE ACESTE CONSECINȚE FIIND FOARTE GRAVE :

-Accesând linkul următor, găsiți o carte ce poate fi citită direct pe internet despre mijloacele anticoncepționale și efectele lor secundare fatale despre care nu se vorbește din interese comerciale. Un bilanț critic din punctul de vedere al unui ginecolog. Cartea este scrisă de Dr. med. Rudolf Ehmann (medic primar ginecologie/obstetrică la spitalul cantonal Stans, Elveția, CH - 6370) în colaborare cu Otto Döpper.
www.profamilia.ro/culturavietii.asp?anticonceptionale

-Informații importante despre efectul avortiv al pilulei contraceptive și despre consecințele grave asupra sănătății găsiți accesând și linkul următor :
www.avort.ro/pilula.php
Textul de pe acest site a fost scris pe baza unui studiu făcut de Dr. Chris Kahlenborn care este medic terapeut la o clinică privată din Altoona, SUA. El este autorul studiului Breast Cancer, Its Link to Abortion and Birth Control Pill (Cancerul mamar, legătura sa cu avortul și pilula de control al nașterii). Informațiile au fost oferite prin bunăvoința doamnei dr. Nicole Syed, de la Centrul Fertility Care, Londra, 21a Soho Square W1D 4NR; Tel: 020 7437 0892; e-mail: mailto:info@naprofertility.co.uk

- Un site despre nocivitatea metodelor artificiale de contracepție :
www.anticonceptionale.info/

-Despre efectele avortive și dăunătoare pentru organism ale contraceptivelor artificiale – Dr. Chris Kahlenborn și Dr. Ann Moell:
www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/230-ce-treb...

-Contraceptivele hormonale (și în general contraceptivele artificiale) chiar sunt periculoase. Studiu cu trimiteri la articole si link-uri catre reviste si carti de specialitate despre nocivitatea contraceptivelor
www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/215-contrac...

-Studiu medical (autor: dr. Chris Kahlenborn) despre faptul că pilula și steriletul sunt avortive (cauzează avorturi timpurii) și despre nocivitatea lor și a metodelor artificiale de contracepție în general:
www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/228-cum-fun...

-Pilulele anticoncepționale sunt avortive Autor: John Wilks, medic farmacist, M.P.S., M.A.C.P.P., octombrie 1998
www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/229-cum-fun...

-Fața nevăzută a contraceptivelor:
www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/213-fata-ne...

-Pilula și cancerul mamar (cancerul de sân) – interviu cu Dr. Chris Kahlenborn
www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/216-pilula-...

-Riscul cancerului mamar indus de pilul㠖 autor Dr. Chris Kahlenborn
www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/217-riscul-...

-Despre pericolele contraceptivelor injectabile:
www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/214-contrac...

- De asemenea, puteți citi sau audia conferința despre avort, efectele nocive ale metodelor artificiale de “contracepție” și despre bolile cu tranmitere sexuală ținută de doamna doctor Cristina Todea – Gross, accesând linkul următor :
www.ortodoxmedia.com/inregistrare/209/Conferinta-despre-avort

3. SCOPUL PRINCIPAL AL CĂSĂTORIEI ESTE NAȘTEREA DE COPII. DACĂ EXISTĂ UN MOTIV JUSTIFICAT DE A AMÂNA SAU DE A EVITA CONCEPȚIA UNOR NOI COPII, SE POATE RECURGE LA METODELE NATURALE DE PLANIFICARE FAMILIALĂ, BAZATE PE ABSTINENȚA PERIODICĂ (ÎN ZILELE FERTILE ALE CICLULUI).
Aceste metode naturale sunt sănătoase, nu costă nimic și sunt în acord cu morala creștină dacă se recurge la ele din motive justificate, nu din motive egoiste. Dar dacă soții nu au motive justificate, pentru a amâna sau evita conceperea unor noi copii și recurg la metodele naturale din motive egoiste, atunci și aceste metode naturale devin păcate.

Dar metodele artificiale de contracepție (atât cele care acționează după concepție, cât și cele care sunt o piedică pentru concepție), pe lângă faptul că sunt foarte dăunătoare sănătății, sunt și păcate chiar dacă soții ar avea motive care pot părea serioase pentru a le folosi. Există o singură excepție: este permisă din punct de vedere moral (deci nu constituie păcat) folosirea metodelor terapeutice cu adevărat necesare pentru a vindeca bolile organismului, chiar dacă se prevede că din aceasta va rezulta o piedică împotriva concepției, cu condiția ca această piedică să nu fie direct voită. Cine n-a știut până acum toate aceste aspecte și a folosit metode artificiale de contracepție, să nu mai folosească astfel de metode măcar de acum înainte. Prin informațiile detaliate din acest material venim în întâmpinarea datoriei morale pe care o are fiecare de a se informa cât mai bine. Dacă nu s-ar informa, ar fi în ignoranță vinovată.


Metodele naturale de planificare familială sunt cele care respectă ordinea firească atât în pregătirea și în desfășurarea actului sexual, cât și în finalizarea lui. Aceste metode naturale diferă între ele în funcție de procedeele de calcul al perioadelor fertilă și nefertilă din ciclul menstrual. Ele sunt următoarele patru:

a. metoda calendarului (se mai numește și metoda Ogino-Knaus, după numele inventatorilor)
b. metoda temperaturii bazale
c. metoda Billings (ritmul mucusului cervical)
d. metoda simpto-termică

Metodele naturale de planificare familială:

- Nu au nici un efect negativ asupra sănătății.
- Presupun abstinența (abținerea) de la actul sexual în zilele de fertilitate sigură sau probabilă ale ciclului menstrual (abstinența periodică).
- Dacă sunt calculate corect, metodele naturale de planificare familială au un grad ridicat de siguranță, în condițiile în care femeia își cunoaște bine funcționarea ciclului menstrual (siguranță de 100% nu oferă nici metodele naturale de planificare familială, nici metodele artificiale de contracepție). De obicei, un calcul mai exact al funcționării ciclului menstrual se face într-o perioadă de 6-12 luni. Există formule de calcul al metodelor naturale de planificare familială chiar și pentru femeile care au ciclu neregulat. Dacă ciclul este foarte variabil nu se poate aplica metoda calendarului, însă, în acest caz, se pot aplica următoarele trei metode naturale (a temperaturii, metoda Billings și metoda simpto-termică). Există mărturii ale unor soți care folosesc numai metode naturale de planificare familială și declară că sunt foarte mulțumiți de ele.
- Din punct de vedere moral, metodele naturale de planificare familială sunt conforme cu criteriile moralei catolice și cu criteriile obiective ale moralității, bineînțeles dacă sunt utilizate după căsătoria creștină și dacă evitarea concepției prin recurgerea la ele nu provine din egoism, ci există motive justificate ca soții să evite concepția unor noi copii sau să distanțeze concepțiile copiilor. În aceleași condiții, metodele naturale de planificare familială sunt acceptate și de unele dintre Bisericile Ortodoxe. (Bisericile Ortodoxe din anumite țări nu acceptă nici metodele naturale de planificare familială, acceptând doar abstinența totală ca singură soluție pentru cei care nu mai vor noi copii) După cum vom explica spre sfârșitul materialului, Biserica Catolică și Bisericile Ortodoxe care acceptă metodele naturale de planificare familială sunt consecvente cu ele însele și atunci când consideră permisă folosirea metodelor naturale de planificare familială pentru motive justificate și atunci când arată că e nepermisă folosirea metodelor artificiale de contracepție, chiar dacă soții ar avea motive care pot părea serioase.
- Metodele naturale nu numai că nu pun în pericol relația dintre soți, ci dimpotrivă, încurajează iubirea și respectul dintre ei.
- Favorizează dăruirea totală a soților.
- Nu costă nimic.
- E clar că NU este permis să se facă avort dacă totuși s-ar concepe copilul în cazurile de excepție ale metodelor naturale, în cazurile erorilor de calcul sau în oricare alt caz.
- Dacă o nouă sarcină ar expune direct la un pericol real și foarte grav viața mamei, abstinența periodică nu poate fi recomandată și nici urmată. În asemenea cazuri se impune consultarea unor medici de încredere și cu principii creștine.

E adevărat că această abstinență periodică presupune un oarecare sacrificiu, mai ales pentru soții tineri, dar pe lumea aceasta orice lucru bun se face cu sacrificiu, pe când răul se face mai ușor, dar este foarte dăunător. Însă cine trăiește cu înțelepciune alege lucrurile bune și sănătoase (metodele naturale), chiar dacă acestea presupun sacrificiu, iar nu lucrurile care la suprafață par ușoare, dar în realitate sunt pline de răutate și otravă (metodele artificiale de contracepție).
Iată și un link cu cărți, dintre care două sunt despre metodele naturale de planificare familială (Autocontrolul fertilității pe cale naturală și Planificarea familială după morala catolică):
www.profamilia.ro/soti.asp

Un articol interesant, intitulat « Reglarea naturală a concepției (prin metodele naturale) neînțeleasă »
www.darulvietii.cnet.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=275

Și încă un articol despre metodele naturale :
www.darulvietii.cnet.ro/index.php?option=com_content&task=view&i...

4. PE CE BAZĂ SPUI CĂ NU CREZI CĂ AJUT ȘI PRIN FAPTE, DACĂ NICI NU MĂ CUNOȘTI ?
AJUT ȘI CU SFATURI DAR ȘI CU FAPTE BUNE, DAR FAPTELE BUNE NU TREBUIE TRÂMBIȚATE. DACĂ LE-AȘ TRÂMBIȚA AR ÎNSEMNA CĂ MĂ LAUD ȘI N-AR MAI AVEA VALOARE ÎN FAȚA LUI DUMNEZEU.

DAR VAD CA POSTEZI NU GLUMA, CATE UN POMELNIC DE CATE ORI AI OCAZIA.....DIN CE SECTA FACI PARTE ???? AS FI CURIOASA CATI COPII AI (DACA AI ) CA DE PROPOVADUIT NU TE DOARE "GURA", VAD ,AI SI PUTEREA EXEMPLULUI CUMVA ?????
sagara_laksami Avatarul lui sagara_laksami

127 mesaje
Membru din: 7/07/2009

SI APROPO : 1 -NU SUNT PRO CONTRACEPTIVE IN MOD CATEGORIC, MA REFER ACUM LA SUBSTANTELE FARMACEUTICE, (AM STERILET), DAR NICI PRO "IMPUIERE" NU SUNT, CE AR INSEMNA SA NE INMULTIM IN NESTIRE, ASA...FARA NICI UN DISCERNAMANT, IN SCURT TIMP NU AM MAI AVEA LOC PE PAMANT ( VEZI EXEMPLUL CHINEI ), AI CAREI LOCUITORI AU IMPANZIT TOATA LUMEA...SI MACAR DE AR FI CEVA DE CAPUL LOR !!!!! NISTE NECIVILIZATI CARE SCUIPA PE UNDE APUCA IAR IN TARA LOR ISI FAC NEVOILE IN DRUM !!!!! 2- MASURILE NATURALE ITI POT "JUCA FESTE" CAND TI-E LUMEA MAI DRAGA....PLUS CA NU E NICI ATAT DE LA INDEMANA SA CONTROLEZI TOTUL ASA DE AMANUNTIT...CORPUL ISI IA SINGUR "MASURILE LUI DE ANTIPROTECTIE ATUNCI CAND VREA ASTA"...AM PATIT-O PE PROPRIE PIELE...ASA CA....MAI ALES DACA ESTI BARBAT NU "TE DOARE GURA" SA DAI DIN EA....
Raporteaza abuz de limbaj
puss Avatarul lui puss

3 mesaje
Membru din: 16/11/2009

scuze dar metoda calendarului nu este buna:).am o prietena care a facut sex neprotejat intr-o zi nefertila si a ramas insarcinata.
Raporteaza abuz de limbaj
leilaalexandru Avatarul lui leilaalexandru

16 mesaje
Membru din: 23/07/2009

ESte f adevarat ca metoda calendarului este o metoda care poate da gres , nu cred k esxista femeie care sa aiba menstruatia atat de regulata incat sa isi permita sa se ghideze dupa aceasta metoda.
Din punctul meu de vedere dupa un dozaj hormonal, si un consult atat endocrinologic cat si ginecologic, poti sa iei contraceptive orale si sunt clar cea mai sigura metoda... problema ca daca le iei neintrerupt pot aparea complicatii de genul nodului la san etc...plus ca ele nu asigura nici un fel de protectie impotriva bolilor cu transmitere sexuala...asa ca, cel mai sigur ramane tot prezervativul in caz ca nu ai un partener stabil, sau steriletul in cazul in care ai cel putin un bebe si ai un partener stabil.
Va recomand tuturor ca atunci cand alegeti metoda de contraceptie, sa nu o faceti asa dupa ureche pt din aceasta cauza incidenta cancerelor de san sau de ovar este atat de mare in ultima vreme.Cel mai bine va adresati medicului/medicilor de specialitate.
VA pup si va recomand cu caldura un centru caruia eu ii sunt fidela si pe Dr. Negoescu Carmen, care lucreaza acolo.Daca vreti sa va programati, centrul se numeste med-as si intrati pe site www.med-as.ro si gasiti acolo nr de tel
Raporteaza abuz de limbaj
vieru_cezar_iasi Avatarul lui vieru_cezar_iasi

193 mesaje
Membru din: 6/02/2009

De la: sagara_laksami, la data 2009-07-30 15:27:35SI APROPO : 1 -NU SUNT PRO CONTRACEPTIVE IN MOD CATEGORIC, MA REFER ACUM LA SUBSTANTELE FARMACEUTICE, (AM STERILET), DAR NICI PRO "IMPUIERE" NU SUNT, CE AR INSEMNA SA NE INMULTIM IN NESTIRE, ASA...FARA NICI UN DISCERNAMANT, IN SCURT TIMP NU AM MAI AVEA LOC PE PAMANT ( VEZI EXEMPLUL CHINEI ), AI CAREI LOCUITORI AU IMPANZIT TOATA LUMEA...SI MACAR DE AR FI CEVA DE CAPUL LOR !!!!! NISTE NECIVILIZATI CARE SCUIPA PE UNDE APUCA IAR IN TARA LOR ISI FAC NEVOILE IN DRUM !!!!! 2- MASURILE NATURALE ITI POT "JUCA FESTE" CAND TI-E LUMEA MAI DRAGA....PLUS CA NU E NICI ATAT DE LA INDEMANA SA CONTROLEZI TOTUL ASA DE AMANUNTIT...CORPUL ISI IA SINGUR "MASURILE LUI DE ANTIPROTECTIE ATUNCI CAND VREA ASTA"...AM PATIT-O PE PROPRIE PIELE...ASA CA....MAI ALES DACA ESTI BARBAT NU "TE DOARE GURA" SA DAI DIN EA....


Pentru sagara_laksami

1. NU FAC PARTE DIN NICI O SECTĂ. MI-AM DAT LICENȚA ÎN DOMENIU (BIOETICĂ) IAR ACUM FAC DOCTORATUL ÎN FILOSOFIE.
DACĂ AI FI INTRAT PE SITE-URILE PE CARE LE-AM RECOMANDAT, AI FI VĂZUT CĂ INFORMAȚIILE PE CARE LE POSTEZ SUNT ATÂT DIN MEDICINĂ, CÂT ȘI DIN RELIGIE. IAR MORALA CREȘTINĂ ESTE ACEEAȘI ÎN TOATE BISERICILE. DIFERENȚELE ÎNTRE BISERICI SUNT DE ÎNVĂȚĂTURĂ, DE DOCTRINĂ, NU DE MORALĂ.

Omul este o unitate bidimensionala, o unitate trup – suflet și nu trebuie privit doar ca trup. ȘTIINȚA ȘI RELIGIA NU SE CONTRAZIC, CI SE ÎMBINĂ ȘI SE COMPLETEAZĂ. Chiar aceasta este tema tezei mele de doctorat : ARMONIA DINTRE RELIGIE ȘI ȘTIINȚĂ.
CU CÂT ȘTIINȚA AVANSEAZĂ MAI MULT, CU ATÂT AJUNGE LA ACELEAȘI ADEVĂRURI PE CARE LE SUSȚINE RELIGIA. DE EXEMPLU, RELIGIA A SUSȚINUT ÎNTOTDEAUNA CĂ OMUL ESTE OM DIN MOMENTUL CONCEPȚIEI, IAR ASTĂZI ȘTIINȚA, PRIN RECENTELE DESCOPERIRI ALE GENETICII, A AJUNS LA ACELAȘI ADEVĂR. OMUL ESTE O UNITATE BIDIMENSIONALĂ: TRUP MATERIAL ȘI SUFLET IMATERIAL ȘI TREBUIE PRIVIT ÎN ÎNTREGUL SĂU, NU DOAR CA TRUP, PENTRU CĂ NU SUNTEM DOAR MATERIE, DOAR PARTE BIOLOGICĂ. Dacă nu ar exista sufletul care să anime trupul, atunci trupul ar fi mort. “Bios” înseamă viață, iar viața este darul lui Dumnezeu.
În afară de codul genetic, copilul are și suflet creat de Dumnezeu în clipa concepției, în ovulul fecundat. Marele fiziolog Nicolae Paulescu scria c㠄zămislirea se face în momentul întâlnirii celor două celule sexuale, a căror unire formează ovulul fecundat. În acel moment, Dumnezeu trimite (creează în ovulul fecundat – n.n.) sufletul.” (Nicolae Paulescu, „Fiziologie Filosofic㠖 Noțiunile de suflet și Dumnezeu în Fiziologie”). Îți recomand să cauți și să citești în întregime această carte. De asemenea, îți recomand și cartea « Cugetări », scrisă de marele matematician, fizician și filosof francez, Blaise Pascal.
Chiar și strict biologic s-a dovedit în mod clar, fără dubiu, că omul este om din momentul concepției, am argumentat din plin acest lucru pe blogurile mele.
În plus, un proces cum este apariția unui nou om, nu este lipsit de intervenția lui Dumnezeu și nu se petrece fără știrea și voia Lui.

Unul dintre cei mai de seamă reprezentanți ai geneticii, Jérôme Lejeune, ne răspunde prin afirmația pe care a făcut-o: “Omul este om din momentul concepției. Ființa omenească este de atunci desăvârșită și unică.” Afirmația sa este confirmată de cercetări făcute în Anglia, Franța și S.U.A., care au fost acceptate de comunitatea științifică internațională. Deci, în zilele noastre, s-a dovedit în mod clar că un copil este ființă umană din momentul concepției, adică din momentul fecundației.

Savantul Robert Edwards a definit ovulul fecundat (zigotul): “o ființă umană microscopică în stadiul cel mai precoce de dezvoltare.” Zigotul, noua ființă umană minusculă, va trece în continuare prin stadii de dezvoltare care vor primi diferite nume: embrion, făt. Însă nu există vreo discontinuitate, vreun salt calitativ sau vreo modificare revoluționară de la un stadiu de dezvoltare la altul, ci este doar o derulare, o desfășurare a codului genetic prezent din clipa fecundației.

2. STERILETUL ESTE TOT METODĂ ARTIFICIALĂ DE CONTRACEPȚIE ȘI ARE EFECT AVORTIV (DETERMINĂ AVORTURI TIMPURII), PRECUM ȘI NUMEROASE CONSECINȚE NOCIVE ASUPRA SĂNĂTĂȚII. IATĂ CE ÎNSEAMNĂ STERILETUL (INFORMAȚII ȘI STUDII MEDICALE):

Contracepția prin dispozitiv intrauterin (prescurtat D.I.U., se mai numește sterilet sau spirală). Este un dispozitiv din material plastic, cu fir de argint sau de cupru, care se inseră în cavitatea uterină. Steriletul împiedică nidația (împiedă implantarea embrionului în uter), deci are efect avortiv.

Steriletul este una dintre metodele care agresează cel mai mult corpul femeii. Ca urmare a folosirii steriletului pot apărea: sarcini extrauterine, crampe dureroase, contracții uterine în încercarea de a respinge corpul străin, infecții, expulzie spontană, sarcini pe sterilet, obstrucție tubară și prin aceasta sterilitate, perforație uterină latentă provocând hemoragie internă și peritonită, cancer cervical, cancer la endometru, menstruații mai abundente, prelungite și dureroase, febră sau frisoane, dureri sau sângerări în timpul actului sexual, sângerări intermenstruale (toate aceste sângerări putând duce la anemie), scurgeri vaginale abundente sau cu miros neplăcut, dereglarea ciclurilor menstruale. Riscul sarcinii extrauterine la femeile care poartă sterilet este de zece ori mai mare decât la femeile care nu-l poartă. Datorită efectelor deosebit de dăunătoare, companiile care fabrică sterilete în S.U.A. au fost date în judecată de numeroase femei care s-au îmbolnăvit. Drept urmare, din anul 1986, aceste companii au încetat să le mai vândă pe piața americană. Ceea ce nu înseamnă că respectivele fabrici nu mai produc sterilete, însă, din anul 1986, ele sunt fabricate numai pentru export.
Există informații că femeile din România au început să evite steriletele.

-Studiu medical (autor: dr. Chris Kahlenborn) despre faptul că pilula și steriletul sunt avortive (cauzează avorturi timpurii) și despre nocivitatea lor și a metodelor artificiale de contracepție în general:
www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/228-cum-fun...

- Accesând linkul următor, găsiți o carte ce poate fi citită direct pe internet despre mijloacele anticoncepționale și efectele lor secundare fatale despre care nu se vorbește din interese comerciale. Un bilanț critic din punctul de vedere al unui ginecolog. Cartea este scrisă de Dr. med. Rudolf Ehmann (medic primar ginecologie/obstetrică la spitalul cantonal Stans, Elveția, CH - 6370) în colaborare cu Otto Döpper.
www.profamilia.ro/culturavietii.asp?anticonceptionale

Iată un fragment din această carte, referitor la sterilet :

Spirala sau IUD (Intra-Uterin-Device)

Există deja de la începutul secolului 20. Pe vremea aceea se fabrica din ceramică. Din cauza unor experiențe neplăcute s-a renunțat, dar în perioada contemporană, noile materiale sintetice ar putea-o readuce masiv în uz.
Spirala este în primul rând un mijloc abortiv timpuriu. Prin producerea intenționată a unei congestii de iritație în țesutul conjunctiv uterin, implantarea embrionului este împiedicată și acesta moare. Rolul spermicid al cuprului înglobat în materialul spiralei moderne nu schimbă hotărâtor acest mecanism de funcționare. Tot atât de puțin convingătoare este și descrierea mai recentă a spiralei care pretinde că IUD pur și simplu ar împiedica realizarea fecundării.

Efecte secundare

Cele mai importante sunt, aici, infecțiile, mai ales în zona trompelor uterine, ceea ce conduce adesea la închiderea lor și deci la sterilitate. Datorită acestor infecții apare un mare pericol de sarcină extrauterină (de 10 ori mai frecventă decât la femeile fără spirală) și sarcină ovariană (de 4 ori mai frecventă). Prin urmare, implantarea unui IUD la o nulipară este, din punctul de vedere al ginecologiei academice, un procedeu greșit profesional.

Un alt efect sunt perforații ale uterului, însoțite de pericolul rănirii peretelui intestinului, de exemplu.

Sângerările și durerile sunt alte posibile efecte secundare.
În SUA, din cauza acestor factori de risc, se află în curs circa 2500 procese de responsabilitate personală, implicând pretenții la daune de ordinul a miliarde de dolari. Din această cauză, din anul 1987, IUD a fost retras de pe piață în SUA. Industria farmaceutică a avut această inițiativă chiar înainte de a se fi pronunțat interdicția FDA (Food and Drug Administration). Această abilă mișcare de șah a avut drept scop asigurarea posibilității de a produce în continuare spirale pentru export în alte țări. Verdictul FDA ar fi provocat mari dificultăți pentru continuarea exportării produsului.
Și în acest caz putem constata un spectru larg de efecte colaterale, pe de o parte, iar pe de alta, efectul de avort timpuriu, cu aspecte etice care nu pot fi trecute cu vederea


- Un site despre nocivitatea metodelor artificiale de contracepție :
www.anticonceptionale.info/


-Despre efectele avortive și dăunătoare pentru organism ale contraceptivelor artificiale – Dr. Chris Kahlenborn și Dr. Ann Moell:
www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/230-ce-treb...
Accesând linkul următor găsiți un articol foarte interesant despre pilulă, sterilet, prezervativ și alte metode artificiale de « contracepție »:
www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/65-stiati-c...

Iată un fragment din acest articol, referitor la sterilet :

Steriletul (spirala sau firul uterin) are in primul rand efect abortiv:

Dupa testele folosite pentru stabilirea sarcinii timpurii, in ciuda folosirii spiralei, fecundatia se petrece de
cateva ori pe an. Prin producerea intentionata a unei congestii de iritatie in tesutul conjunctiv uterin, fixarea embrionului este impiedicata si acesta moare, de cele mai multe ori, dupa una sau doua saptamani.
Astfel, steriletul ucide pruncul, cel mai adesea inainte de menstruatia asteptata cand femeia care fusese insarcinata poate crede ca, de fapt, n-a fost.

Dintre EFECTELE SECUNDARE ale steriletului mentionam:
-infectia mucoasei uterine, anexite, cervicite sau chiar pelviperitonite;
-perforatia uterina, sangerari, sarcina extrauterina (una din cele mai mari pericole pentru viata mamei);
Din cauza acestor efecte deosebit de
periculoase, din anul 1987, steriletul a fost retras de pe piata in SUA.
Cand se folosesc Depo-Provera, implanturi sau diferite mijloace de dupa relatiile sexuale, fecundarea are de asemenea, loc si aceste mijloace in mod automat ucid pruncii.
Argumentele amintite mai sus arata, asadar, ca exista diferite mijloace incorect numite „anticonceptionale”. Chiar daca sunt folosite, fecundarea poate avea loc, iar pruncii sunt omorati in primele zile ale vietii lor.
Prin intermediul acestor metode sunt ucisi aproximativ acelasi numar de copii ca si prin metodele chirurgicale.
S-a cautat ani de zile sa se ascunda efectul de avort timpuriu al pilulelor si al steriletului, stiindu-se foarte bine ca o divulgare prompta a acestui adevar ar fi determinat multe femei sa se abtina de la folosirea lor.


-Un articol despre fața nevăzută a contraceptivelor:
www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/213-fata-ne...

3. METODELE NATURALE NU ÎNSEAMNĂ NUMAI METODA CALENDARULUI, CI ȘI METODELE TEMPERATURII, A MUCUSULUI CERVICAL ȘI METODA SIMPTO – TERMICĂ. TOATE SUNT METODE DE CALCUL AL PERIOADELOR FERTILĂ ȘI NEFERTILĂ DIN CICLU ȘI SE BAZEAZĂ PE ABSTINENȚA PERIODICĂ (ÎN PERIOADA FERTILĂ A CICLULUI) DACĂ EXISTĂ UN MOTIV JUSTIFICAT DE A AMÂNA SAU DE A EVITA CONCEPȚIA UNOR NOI COPII, SE POATE RECURGE LA METODELE NATURALE DE PLANIFICARE FAMILIALĂ, BAZATE PE ABSTINENȚA PERIODICĂ (ÎN ZILELE FERTILE ALE CICLULUI).

Aceste metode naturale sunt sănătoase, nu costă nimic și sunt în acord cu morala creștină dacă se recurge la ele din motive justificate, nu din motive egoiste. Dar dacă soții nu au motive justificate, pentru a amâna sau evita conceperea unor noi copii și recurg la metodele naturale din motive egoiste, atunci și aceste metode naturale devin păcate.

Dacă sunt calculate corect, metodele naturale de planificare familială au un grad ridicat de siguranță, în condițiile în care femeia își cunoaște bine funcționarea ciclului menstrual (siguranță de 100% nu oferă nici metodele naturale de planificare familială, nici metodele artificiale de contracepție). De obicei, un calcul mai exact al funcționării ciclului menstrual se face într-o perioadă de 6-12 luni. Există formule de calcul al metodelor naturale de planificare familială chiar și pentru femeile care au ciclu neregulat. Dacă ciclul este foarte variabil nu se poate aplica metoda calendarului, însă, în acest caz, se pot aplica următoarele trei metode naturale (a temperaturii, metoda Billings și metoda simpto-termică). Există mărturii ale unor soți care folosesc numai metode naturale de planificare familială și declară că sunt foarte mulțumiți de ele.

4. IDEEA CU “SUPRAPOPULAREA” E O MARE MINCIUNĂ LANSATĂ DE CEI CARE AU INTERESE FINANCIARE MARI!

ȘI TU ȘI ALȚII AR TREBUI SĂ DESCHIDEȚI OCHII ȘI SĂ VĂ TREZIȚI DIN MANIPULAREA DIN PARTEA INDUSTRIEI FARMACEUTICE, PENTRU CĂ MULTINAȚIONALELE CÂȘTIGĂ SUME COLOSALE DE BANI DIN FABRICAREA ȘI COMERCIALIZAREA CONTRACEPTIVELOR ARTIFICIALE…IAR FAPTUL CĂ MULTE DINTRE ELE AU ACȚIUNE AVORTIVĂ E TRECUT SUB TĂCERE PENTRU CĂ, DACĂ OAMENII S-AR TREZI ȘI NU LE-AR MAI FOLOSI, UNII AR PIERDE SUME COLOSALE DE BANI…DIN ACELAȘI MOTIV, TOT SUB TĂCERE ÎN MOD OFICIAL SE ȚINE FAPTUL CĂ TOATE CONTRACEPTIVELE ARTIFICIALE AU CONSECINȚE NEGATIVE ASUPRA SĂNĂTĂȚII, MULTE DINTRE ELE FIIND FOARTE GRAVE, IAR PUBLICITĂȚII SE DAU NUMAI O PARTE DINTRE EFECTELE SECUNDARE.

La interesul industriei farmaceutice se adaugă și interesul celor care împart în mod nedrept resursele și manipulează opinia publică vehiculând falsa problemă a « suprapopulării » pentru a nu se vedea că adevărata cauză a sărăciei din lume nu este lipsa de resurse, ci împărțirea nedreaptă a acestora de către ei. În acest sens, ei promovează controlul populației prin orice mijloace, în fapt promovează o cultură a morții, opusă culturii umane și creștine a vieții.

"Suprapopularea" este o falsă problemă și o mare minciună. Oamenii de știință au calculat că Pământul poate hrăni o populație mult mai numeroasă decât populația actuală. De exemplu: 8 miliarde de oameni (conform lui Penck), 13 miliarde (conform lui Hollstein), 22 miliarde (conform lui Ballod) și peste 100 de miliarde de oameni (conform lui Clark). Or, în prezent pe Pământ sunt în jur de 6 miliarde și jumătate de oameni.
În plus, economiștii constată că o creștere a densității demografice poate fi însoțită de o mare expansiune economică: ca exemplu poate fi adus Hong – Kongul, unde există o densitate mare de populație și în același timp o mare creștere economică.

Accesând linkul următor puteți vedea un documentar intitulat « Iarna demografică » în care oamenii de știință arată că pe pământ este nevoie de copii, altfel se ajunge la o îmbătrânire a populației, la o așa numită iarnă demografică. Documentarul e format din 6 parti, fiecare de cate 10 minute. Iată prima parte, iar celelalte 5 părți le găsiți în dreapta :

www.youtube.com/watch?v=iPzsAl5IjvE&feature=PlayList&p=FD03534E6...

De asemenea, în privința României se constată o scădere dramatică a populației, astfel încât, dacă nu se vor lua măsuri de stopare a avorturilor prin lege, dispariția poporului român poate fi calculată matematic.

Unii medici spun adevărul în privința contracepției, dar alții oferă pacientelor explicații sumare, fără însă a preciza că aceasta se realizează uneori prin distrugerea și eliminarea embrionului, adică prin avort timpuriu.

Doctorul Mina Minovici critica propaganda contraceptivă, numind-o „propagandă criminală”, „plagă socială și națională”.

5. Te rog intră pe blogul următor :

www.augustincezar.blogspot.com/

Acest blog conține: Argumente științifice și religioase că omul este om din momentul concepției. Adrese, numere de telefon și site-uri ale unor asociații care oferă ajutor material, consiliere și soluții alternative pentru a nu face avort. Mărturii publice ale unor femei care au făcut avort. Mărturii ale unor femei care nu au făcut avort. Consecințe fizice și emoționale ale avortului asupra femeii. Mărturii ale unor medici care au renunțat să facă avorturi. Legături cu multe alte site-uri asemănătoare. Argumente că multe dintre metodele așa – zis « contraceptive » sunt de fapt avortive (avorturi timpurii). Argumente că toate metodele artificiale de contracepție sunt dăunătoare sănătății și sunt și păcate, chiar dacă soții ar avea motive care ar putea părea justificate pentru a le folosi. Când există un motiv justificat, de a evita concepția, există o alternativă : metodele naturale de planificare familială bazate pe abstinența periodică (abstinența în perioada fertilă a ciclului). Metodele naturale nu sunt dăunătoare sănătății și nu sunt păcate dacă se recurge la ele după căsătorie și din motive justificate, nu din egoism. Dacă se recurge la aceste metode din egoism și nu dintr-un motiv justificat, atunci devin păcate și aceste metode naturale.

Te rog intră și pe blogul următor:

www.cezar-iasi.blogspot.com/

Acest blog conține: înregistrări video cu miracole ; videoclipuri ; legături cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conțin și posturi TV on-line și posturi de radio) ; cărți foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fără a necesita descărcare în calculator) ; articole foarte interesante, etc.

Te rog intră pe bloguri și trimite-le mai departe, ca să folosească și altora.
sagara_laksami Avatarul lui sagara_laksami

127 mesaje
Membru din: 7/07/2009

PENTRU VIERU CEZAR IASI:

cine crezi tu ca citeste toata polologhia pe care o postezi tu de fiecare data????
in alta ordine de idei : din partea mea poti sa-ti bati gura muuult si bine ca tot nu ma obosesc sa citesc ce postezi tu, poti avea o mie de doctorate si sapte mii de studii in domeniu....eu una nu fac copii cu duiumul aiurea in tramvai doar asa de amorul artei....am sterilet pentru ca e optiunea mea personala,nu ma intereseaza ce zice unul si altul...fiecare alege ce crede de cuviinta ca e mai bun pentru el....asa ca nu te mai obosi sa imi raspunzi...foloseste-ti energia in domeniul studiului tau si rezerv-o in scopul postarii pe forum a unui pomelnic de zile mari,poate,poate se va obosi cineva sa il citeasca totusi....
Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra Kudika.ro
De la: sagara_laksami, la data 2009-08-03 13:24:32PENTRU VIERU CEZAR IASI:

cine crezi tu ca citeste toata polologhia pe care o postezi tu de fiecare data????
in alta ordine de idei : din partea mea poti sa-ti bati gura muuult si bine ca tot nu ma obosesc sa citesc ce postezi tu, poti avea o mie de doctorate si sapte mii de studii in domeniu....eu una nu fac copii cu duiumul aiurea in tramvai doar asa de amorul artei....am sterilet pentru ca e optiunea mea personala,nu ma intereseaza ce zice unul si altul...fiecare alege ce crede de cuviinta ca e mai bun pentru el....asa ca nu te mai obosi sa imi raspunzi...foloseste-ti energia in domeniul studiului tau si rezerv-o in scopul postarii pe forum a unui pomelnic de zile mari,poate,poate se va obosi cineva sa il citeasca totusi....
iti spun eu cine citeste,oamenii educati,tu ce fel de om esti cand cauti sa denigrezi si sa povaduiesti conceptiile tale?
Raporteaza abuz de limbaj
Una din cele mai răspândite «maladii» ale prezentului este cea a «buzunarului gol». Dacă vrei să reduci numărul celor suferinzi, dă-le oamenilor șansa să câștige pe măsura propriei valori. Este cel mai bun remediu!
sagara_laksami Avatarul lui sagara_laksami

127 mesaje
Membru din: 7/07/2009

De la: enemgabriel, la data 2009-08-03 13:32:09
De la: sagara_laksami, la data 2009-08-03 13:24:32PENTRU VIERU CEZAR IASI:

cine crezi tu ca citeste toata polologhia pe care o postezi tu de fiecare data????
in alta ordine de idei : din partea mea poti sa-ti bati gura muuult si bine ca tot nu ma obosesc sa citesc ce postezi tu, poti avea o mie de doctorate si sapte mii de studii in domeniu....eu una nu fac copii cu duiumul aiurea in tramvai doar asa de amorul artei....am sterilet pentru ca e optiunea mea personala,nu ma intereseaza ce zice unul si altul...fiecare alege ce crede de cuviinta ca e mai bun pentru el....asa ca nu te mai obosi sa imi raspunzi...foloseste-ti energia in domeniul studiului tau si rezerv-o in scopul postarii pe forum a unui pomelnic de zile mari,poate,poate se va obosi cineva sa il citeasca totusi....
iti spun eu cine citeste,oamenii educati,tu ce fel de om esti cand cauti sa denigrezi si sa povaduiesti conceptiile tale?


mai TU ai face bine sa nu iti mai bagi nasul unde nu iti fierbe oala, pe tine cine te-a bagat in seama ????? vezi-ti de ale tale si SCUTESTE-MA de LECTIILE tale gratuite...sau ai terminat cu ceilalti si m-ai gasit pe mine?
Raporteaza abuz de limbaj
ene_mgabriel Avatarul lui ene_mgabriel

41 mesaje
Membru din: 20/07/2009

De la: sagara_laksami, la data 2009-08-03 15:19:15
De la: enemgabriel, la data 2009-08-03 13:32:09
De la: sagara_laksami, la data 2009-08-03 13:24:32PENTRU VIERU CEZAR IASI:

cine crezi tu ca citeste toata polologhia pe care o postezi tu de fiecare data????
in alta ordine de idei : din partea mea poti sa-ti bati gura muuult si bine ca tot nu ma obosesc sa citesc ce postezi tu, poti avea o mie de doctorate si sapte mii de studii in domeniu....eu una nu fac copii cu duiumul aiurea in tramvai doar asa de amorul artei....am sterilet pentru ca e optiunea mea personala,nu ma intereseaza ce zice unul si altul...fiecare alege ce crede de cuviinta ca e mai bun pentru el....asa ca nu te mai obosi sa imi raspunzi...foloseste-ti energia in domeniul studiului tau si rezerv-o in scopul postarii pe forum a unui pomelnic de zile mari,poate,poate se va obosi cineva sa il citeasca totusi....
iti spun eu cine citeste,oamenii educati,tu ce fel de om esti cand cauti sa denigrezi si sa povaduiesti conceptiile tale?


mai TU ai face bine sa nu iti mai bagi nasul unde nu iti fierbe oala, pe tine cine te-a bagat in seama ????? vezi-ti de ale tale si SCUTESTE-MA de LECTIILE tale gratuite...sau ai terminat cu ceilalti si m-ai gasit pe mine?
Un cioban devenit peste noapte mare consilier la flp ! Un excroc ordinar !
Raporteaza abuz de limbaj
daca vrei sa ramai fara bani,alatura-te noua
Fosta membra Kudika.ro
De la: petreflp, la data 2009-08-03 15:33:20
De la: sagara_laksami, la data 2009-08-03 15:19:15
De la: enemgabriel, la data 2009-08-03 13:32:09
De la: sagara_laksami, la data 2009-08-03 13:24:32PENTRU VIERU CEZAR IASI:

cine crezi tu ca citeste toata polologhia pe care o postezi tu de fiecare data????
in alta ordine de idei : din partea mea poti sa-ti bati gura muuult si bine ca tot nu ma obosesc sa citesc ce postezi tu, poti avea o mie de doctorate si sapte mii de studii in domeniu....eu una nu fac copii cu duiumul aiurea in tramvai doar asa de amorul artei....am sterilet pentru ca e optiunea mea personala,nu ma intereseaza ce zice unul si altul...fiecare alege ce crede de cuviinta ca e mai bun pentru el....asa ca nu te mai obosi sa imi raspunzi...foloseste-ti energia in domeniul studiului tau si rezerv-o in scopul postarii pe forum a unui pomelnic de zile mari,poate,poate se va obosi cineva sa il citeasca totusi....
iti spun eu cine citeste,oamenii educati,tu ce fel de om esti cand cauti sa denigrezi si sa povaduiesti conceptiile tale?
asa cum e mata ,da?

mai TU ai face bine sa nu iti mai bagi nasul unde nu iti fierbe oala, pe tine cine te-a bagat in seama ????? vezi-ti de ale tale si SCUTESTE-MA de LECTIILE tale gratuite...sau ai terminat cu ceilalti si m-ai gasit pe mine?
Un cioban devenit peste noapte mare consilier la flp ! Un excroc ordinar !
Raporteaza abuz de limbaj
Una din cele mai răspândite «maladii» ale prezentului este cea a «buzunarului gol». Dacă vrei să reduci numărul celor suferinzi, dă-le oamenilor șansa să câștige pe măsura propriei valori. Este cel mai bun remediu!
sagara_laksami Avatarul lui sagara_laksami

127 mesaje
Membru din: 7/07/2009

De la: enemgabriel, la data 2009-08-03 18:46:13
De la: petreflp, la data 2009-08-03 15:33:20
De la: sagara_laksami, la data 2009-08-03 15:19:15
De la: enemgabriel, la data 2009-08-03 13:32:09
De la: sagara_laksami, la data 2009-08-03 13:24:32PENTRU VIERU CEZAR IASI:

cine crezi tu ca citeste toata polologhia pe care o postezi tu de fiecare data????
in alta ordine de idei : din partea mea poti sa-ti bati gura muuult si bine ca tot nu ma obosesc sa citesc ce postezi tu, poti avea o mie de doctorate si sapte mii de studii in domeniu....eu una nu fac copii cu duiumul aiurea in tramvai doar asa de amorul artei....am sterilet pentru ca e optiunea mea personala,nu ma intereseaza ce zice unul si altul...fiecare alege ce crede de cuviinta ca e mai bun pentru el....asa ca nu te mai obosi sa imi raspunzi...foloseste-ti energia in domeniul studiului tau si rezerv-o in scopul postarii pe forum a unui pomelnic de zile mari,poate,poate se va obosi cineva sa il citeasca totusi....
iti spun eu cine citeste,oamenii educati,tu ce fel de om esti cand cauti sa denigrezi si sa povaduiesti conceptiile tale?
asa cum e mata ,da?

mai TU ai face bine sa nu iti mai bagi nasul unde nu iti fierbe oala, pe tine cine te-a bagat in seama ????? vezi-ti de ale tale si SCUTESTE-MA de LECTIILE tale gratuite...sau ai terminat cu ceilalti si m-ai gasit pe mine?
Un cioban devenit peste noapte mare consilier la flp ! Un excroc ordinar !asa cum e mata ,da?

DE UNDE STII CA NU E SI MATA ASA????
Raporteaza abuz de limbaj
sagara_laksami Avatarul lui sagara_laksami

127 mesaje
Membru din: 7/07/2009

.....si ca sa revin la mesajul postat de tine si pe care l-ai modificat ulterior, inserand cuvintele alea jignitoate, pe care le-am reluat si eu aidoma pentru a fi "mai pe intelesul tau ", cu adresa la originea ta, asta dovedeste din plin ceea ce a postat despre tine cel care te-a catalogat drept" CIOBAN ", mare dreptate are...e lesne de observat dupa cum te exprimi!!!! si mai vrei sa cumpere cineva , ceva de la tine, sau si mai rau: sa iti asculte sfaturile !!!! ,si pentru cultura ta generala, ca tot te consideri informat la greu, ma-ta se scrie corect gramatical CU CRATIMA !!!!!, e o prescurtare de la "mama ta "....ai cam lipsit de la gramatica limbii romane! IATA UN DOMENIU UNDE ITI POT DA LECTII !!!!!

nu de alta dar poate te plictisesti cand intri din nou pe forum, nu ai de cine te lua, asa ca m-am gandit sa iti dau eu un subiect fierbinte....
Raporteaza abuz de limbaj
Iskander_ Avatarul lui Iskander_

108 mesaje
Membru din: 25/01/2009

De la: sagara_laksami, la data 2009-07-11 11:23:24
De la: vieru_cezar_iasi, la data 2009-07-04 09:16:02EFECTUL AVORTIV AL MULTOR METODE ARTIFICIALE DE CONTRACEPȚIE

CONSECINȚE NEGATIVE ASUPRA SĂNĂTĂȚII PROVOCATE DE METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEPȚIE

IMORALITATEA METODELOR ARTIFICIALE DE CONTRACEPȚIE

METODELE NATURALE DE PLANIFICARE FAMILIALĂ (BAZATE PE ABSTINENȚA PERIODICĂ) - O ALTERNATIVĂ SĂNĂTOASĂ ȘI MORALĂ (ÎN ANUMITE CONDIȚII) LA METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEPȚIE


În primul rând recomand blogurile următoare :

www.augustincezar.blogspot.com/

Acest blog conține: Argumente științifice și religioase că omul este om din clipa concepției. Adrese, numere de telefon și site-uri ale unor asociații care oferă ajutor material, consiliere și soluții alternative pentru a nu face avort. Mărturii publice ale unor femei care au făcut avort. Mărturii ale unor femei care nu au făcut avort. Consecințe fizice și emoționale ale avortului asupra femeii. Mărturii ale unor medici care au renunțat să facă avorturi. Legături cu multe alte site-uri asemănătoare. Argumente că multe dintre metodele așa – zis « contraceptive » sunt de fapt avortive (avorturi timpurii). Argumente că toate metodele artificiale de contracepție sunt dăunătoare sănătății și sunt și păcate, chiar dacă soții ar avea motive care ar putea părea justificate pentru a le folosi. Când există un motiv grav, justificat, de a evita concepția, există o alternativă : metodele naturale de planificare familială bazate pe abstinența periodică (abstinența în perioada fertilă a ciclului). Metodele naturale nu sunt dăunătoare sănătății și nu sunt păcate dacă se recurge la ele după căsătorie și din motive grave, justificate, nu din egoism. Dacă se recurge la aceste metode din egoism și nu din motive grave, atunci devin păcate și aceste metode naturale.

Puteți intra și pe blogul următor:

www.cezar-iasi.blogspot.com/

Acest blog conține: înregistrări video cu miracole ; videoclipuri ; legături cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conțin și posturi TV on-line și posturi de radio) ; cărți foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fără a necesita descărcare în calculator) ; articole foarte interesante, etc.

Mi-am dat licența în bioetică, iar acum fac doctoratul în filosofie. Nu ca să mă laud spun ce studii am, ci pentru a arăta că sunt foarte bine documentat în domeniu.

Pentru întrebări și dialog pot fi contactat pe messenger, unde am id-ul vieru_cezar_iasi
sau pe e-mail la adresa vieru_cezar_iasi@yahoo.com


1. Informații mai puțin cunoscute despre metodele artificiale de contracepție și linkuri cu declarații medicale și cărți despre nocivitatea acestor metode:

După cum am arătat și pe bloguri, este dovedit fără dubiu, cu argumente clare, biologice și religioase, că omul este om din clipa concepției, atât trupește, cât și sufletește. Trupește, chiar de la concepție, adică de la fecundație, zigotul posedă un cod genetic uman și propriu, diferit de codul genetic al mamei și de cel al tatălui, deci chiar de la concepție este ființă umană unică. Toate trăsăturile trupului omenesc sunt programate în codul genetic. Codul genetic este tiparul genetic complex al dezvoltării umane și conține: sexul copilului, culoarea părului și a ochilor, înălțimea, nuanța tenului, forma feței, forma nasului, chiar și firele de păr. Dezvoltarea ulterioară a corpului său nu este decât o derulare a acestui program care există deja de la început, din momentul concepției. Iar sufletește, Dumnezeu crează sufletul copilului tot în acel moment al concepției. Viața umană este sacră și inviolabilă. Dumnezeu spune clar într-o poruncă: SĂ NU UCIZI ! Numai Dumnezeu e stăpânul vieții. Nu avem dreptul să ne atingem de viață ]n nici un fel. Dumnezeu vrea să se nască orice copil care s-a conceput. Sufletul copilului este creat de Dumnezeu în momentul concepției, deci nici un copil nu se concepe din întâmplare, ci din voința lui Dumnezeu. Viața vine de la Dumnezeu și trebuie primită ca un dar al său. Părinții sunt doar colaboratori ai lui Dumnezeu în transmiterea vieții, nu stăpâni ai vieții. Nu există dreptul la moarte, există numai dreptul la viață !

Unele dintre metodele artificiale de « contracepție » sunt de fapt avortive (avorturi timpurii), deoarece nu sunt o piedică împotriva concepției, ci acționează după concepție, împiedicând nidația (împiedică implantarea în uter a ovulului deja fecundat). Astfel, sunt avortive pilula de a doua zi și steriletul, căci acționează după concepție; contraceptivele hormonale (pilulele anticoncepționale luate înainte, injecțiile contraceptive, implanturile subdermice și alte contraceptive hormonale) uneori sunt o piedică împotriva concepției, dar alteori acționează după concepție, împiedicând nidația, deci, în numeroase cazuri sunt avortive: de multe ori ele nu inhibă ovulația, fecundația are loc și în aceste cazuri acționează după fecundație modificând endometrul (mucoasa peretelui intern al uterului), făcându-l neprimitor pentru ovulul fecundat. Astfel împiedică nidația în cazurile, destul de numeroase, în care fecundația totuși a avut loc, iar embrionul va fi eliminat ulterior, în timpul menstruației, de obicei fără a fi observat, datorită dimensiunilor foarte reduse (la 14 zile de la concepție, embrionul are aproximativ 1,5mm).
Dar aspectul avortiv al acestor metode artificiale de contracepție este trecut de cele mai multe ori sub tăcere, deoarece există interesul comercializării lor, așa cum vom vedea mai jos. Multinaționalele câștigă sume imense de bani pe plan mondial din producerea și comercializarea acestor produse așa –zis « contraceptive ». Se adaugă și interesul celor care împart în mod nedrept resursele și manipulează opinia publică vehiculând falsa problemă a « suprapopulării » pentru a nu se vedea că adevărata cauză a sărăciei din lume nu este lipsa de resurse, ci împărțirea nedreaptă a acestora de către ei. În acest sens, ei promovează controlul populației prin orice mijloace, în fapt promovează o cultură a morții, opusă culturii umane și creștine a vieții.

Unii medici spun adevărul în privința contracepției, dar alții oferă pacientelor explicații sumare, fără însă a preciza că aceasta se realizează uneori prin distrugerea și eliminarea embrionului (copilului), adică prin avort timpuriu.
Doctorul Mina Minovici critica propaganda contraceptivă, numind-o „propagandă criminală”, „plagă socială și națională”.

Pe lângă acțiunea avortivă a multora dintre metodele artificiale de contracepție, toate metodele artificiale de contracepție au și consecințe negative asupra sănătății (efecte secundare), unele dintre ele chiar foarte grave, care vor fi prezentate mai jos.
Accesând linkul următor, găsiți o carte ce poate fi citită direct pe internet despre mijloacele anticoncepționale și efectele lor secundare fatale despre care nu se vorbește din interese comerciale. Un bilanț critic din punctul de vedere al unui ginecolog. Cartea este scrisă de Dr. med. Rudolf Ehmann (medic primar ginecologie/obstetrică la spitalul cantonal Stans, Elveția, CH - 6370) în colaborare cu Otto Döpper.
www.profamilia.ro/culturavietii.asp?anticonceptionale

-Informații importante despre efectul avortiv al pilulei contraceptive și despre consecințele grave asupra sănătății găsiți accesând și linkul următor :
www.avort.ro/pilula.php
Textul de pe acest site a fost scris pe baza unui studiu făcut de Dr. Chris Kahlenborn care este medic terapeut la o clinică privată din Altoona, SUA. El este autorul studiului Breast Cancer, Its Link to Abortion and Birth Control Pill (Cancerul mamar, legătura sa cu avortul și pilula de control al nașterii). Informațiile au fost oferite prin bunăvoința doamnei dr. Nicole Syed, de la Centrul Fertility Care, Londra, 21a Soho Square W1D 4NR; Tel: 020 7437 0892; e-mail: mailto:info@naprofertility.co.uk

- Un site despre nocivitatea metodelor artificiale de contracepție :
www.anticonceptionale.info/

-Despre efectele avortive și dăunătoare pentru organism ale contraceptivelor artificiale – Dr. Chris Kahlenborn și Dr. Ann Moell:
www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/230-ce-treb...

-Contraceptivele hormonale (și în general contraceptivele artificiale) chiar sunt periculoase. Studiu cu trimiteri la articole si link-uri catre reviste si carti de specialitate despre nocivitatea contraceptivelor
www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/215-contrac...

-Studiu medical (autor: dr. Chris Kahlenborn) despre faptul că pilula și steriletul sunt avortive (cauzează avorturi timpurii) și despre nocivitatea lor și a metodelor artificiale de contracepție în general:
www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/228-cum-fun...

-Pilulele anticoncepționale sunt avortive Autor: John Wilks, medic farmacist, M.P.S., M.A.C.P.P., octombrie 1998
www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/229-cum-fun...

-Fața nevăzută a contraceptivelor:
www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/213-fata-ne...

-Pilula și cancerul mamar (cancerul de sân) – interviu cu Dr. Chris Kahlenborn
www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/216-pilula-...

-Riscul cancerului mamar indus de pilul㠖 autor Dr. Chris Kahlenborn
www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/217-riscul-...

-Despre pericolele contraceptivelor injectabile:
www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/214-contrac...

- De asemenea, puteți citi sau audia conferința despre avort, efectele nocive ale metodelor artificiale de “contracepție” și despre bolile cu tranmitere sexuală ținută de doamna doctor Cristina Todea – Gross, accesând linkul următor :
www.ortodoxmedia.com/inregistrare/209/Conferinta-despre-avort

Alternativa la metodele artificiale de contracepție este planificarea familială prin metodele naturale, bazate pe abstinența periodică (în zilele fertile ale femeii). Aceste metode naturale sunt sănătoase, nu costă nimic și sunt în acord cu morala creștină dacă se recurge la ele din motive grave, justificate, nu din motive egoiste. Dar dacă soții nu au motive grave, justificate pentru a amâna sau evita conceperea unor noi copii și recurg la metodele naturale din motive egoiste, atunci și aceste metode naturale devin păcate.
Dar metodele artificiale de contracepție (atât cele care acționează după concepție, cât și cele care sunt o piedică pentru concepție) sunt păcate chiar dacă soții ar avea motive care pot părea serioase pentru a le folosi, după cum vom vedea când vom arăta imoralitatea acestor metode.
Există o singură excepție: este permisă din punct de vedere moral (deci nu constituie păcat) folosirea metodelor terapeutice cu adevărat necesare pentru a vindeca bolile organismului, chiar dacă se prevede că din aceasta va rezulta o piedică împotriva concepției, cu condiția ca această piedică să nu fie direct voită.Cine n-a știut până acum toate aceste aspecte și a folosit metode artificiale de contracepție, să nu mai folosească astfel de metode măcar de acum înainte, când a conștientizat. Prin informațiile detaliate din acest material venim în întâmpinarea datoriei morale pe care o are fiecare de a se informa cât mai bine. Dacă nu s-ar informa, ar fi în ignoranță vinovată.Legea care interzice metodele artificiale de contracepție nu e o simplă lege a dreptului uman, ci este o lege a lui Dumnezeu, care a fost dată o dată pentru totdeauna și nu poate fi schimbată niciodată. Toate Bisericile creștine exprimă într-un glas voința lui Dumnezeu care interzice sterilizarea și toate metode artificiale de contracepție. Nu trebuie să luăm exemplul oamenilor păcătoși și corupți, oricât de mulți ar fi aceștia, ci exemplul creștinilor adevărați care respectă voința lui Dumnezeu.

2. Metodele naturale de planificare familial㠖 o alternativă la metodele artificiale de contracepție

O alternativă la metodele artificiale de contracepție o reprezintă metodele naturale de planificare familială. Mulți medici ginecologi critică metodele artificiale de contracepție și recomandă metodele naturale de planificare familială. Metodele naturale de planificare familială sunt cele care respectă ordinea firească atât în pregătirea și în desfășurarea actului sexual, cât și în finalizarea lui. Aceste metode naturale diferă între ele în funcție de procedeele de calcul al perioadelor fertilă și nefertilă din ciclul menstrual. Ele sunt următoarele patru:

a. metoda calendarului (se mai numește și metoda Ogino-Knaus, după numele inventatorilor),
b. metoda temperaturii bazale,
c. metoda Billings (ritmul mucusului cervical)
d. metoda simpto-termică.

Metodele naturale de planificare familială:

- Nu au nici un efect negativ asupra sănătății.
- Presupun abstinența (abținerea) de la actul sexual în zilele de fertilitate sigură sau probabilă ale ciclului menstrual (abstinența periodică).
- Dacă sunt calculate corect, metodele naturale de planificare familială au un grad ridicat de siguranță, în condițiile în care femeia își cunoaște bine funcționarea ciclului menstrual (siguranță de 100% nu oferă nici metodele naturale de planificare familială, nici metodele artificiale de contracepție). De obicei, un calcul mai exact al funcționării ciclului menstrual se face într-o perioadă de 6-12 luni. Există formule de calcul al metodelor naturale de planificare familială chiar și pentru femeile care au ciclu neregulat. Dacă ciclul este foarte variabil nu se poate aplica metoda calendarului, însă, în acest caz, se pot aplica următoarele trei metode naturale (a temperaturii, metoda Billings și metoda simpto-termică). Există mărturii ale unor soți care folosesc numai metode naturale de planificare familială și declară că sunt foarte mulțumiți de ele.
- Din punct de vedere moral, metodele naturale de planificare familială sunt conforme cu criteriile moralei catolice și cu criteriile obiective ale moralității, bineînțeles dacă sunt utilizate după căsătoria creștină și dacă evitarea concepției prin recurgerea la ele nu provine din egoism, ci există motive grave, justificate ca soții să evite concepția unor noi copii sau să distanțeze concepțiile copiilor. În aceleași condiții, metodele naturale de planificare familială sunt acceptate și de unele dintre Bisericile Ortodoxe. (Bisericile Ortodoxe din anumite țări nu acceptă nici metodele naturale de planificare familială, acceptând doar abstinența totală ca singură soluție pentru cei care nu mai vor noi copii) După cum vom explica spre sfârșitul materialului, Biserica Catolică și Bisericile Ortodoxe care acceptă metodele naturale de planificare familială sunt consecvente cu ele însele și atunci când consideră permisă folosirea metodelor naturale de planificare familială pentru motive juste, și atunci când arată că e nepermisă folosirea metodelor artificiale de contracepție, chiar dacă soții ar avea motive care pot părea serioase.
- Metodele naturale nu numai că nu pun în pericol relația dintre soți, ci dimpotrivă, încurajează iubirea și respectul dintre ei.
- Favorizează dăruirea totală a soților.
- Nu costă nimic.
- E clar că NU este permis să se facă avort dacă totuși s-ar concepe copilul în cazurile de excepție ale metodelor naturale, în cazurile erorilor de calcul sau în oricare alt caz.
- Dacă o nouă sarcină ar expune direct la un pericol real și foarte grav viața mamei, abstinența periodică nu poate fi recomandată și nici urmată. În asemenea cazuri se impune consultarea unor medici de încredere și cu principii creștine.
E adevărat că această abstinență periodică presupune un oarecare sacrificiu, mai ales pentru soții tineri, dar pe lumea aceasta orice lucru bun se face cu sacrificiu, pe când răul se face mai ușor, dar este foarte dăunător. Însă cine trăiește cu înțelepciune alege lucrurile bune și sănătoase (metodele naturale), chiar dacă acestea presupun sacrificiu, iar nu lucrurile care la suprafață par ușoare, dar în realitate sunt pline de răutate și otravă (metodele artificiale de contracepție).
Iată și un link cu cărți, dintre care două sunt despre metodele naturale de planificare familială (Autocontrolul fertilității pe cale naturală și Planificarea familială după morala catolică):
www.profamilia.ro/soti.asp

Cine dorește detalii despre procedeele de calcul ale metodelor naturale de planificare familială, cine mai dorește materiale informative sau cine are întrebări despre cele scrise în acest material poate să scrie la următoarea adresă de e-mail: vieru_cezar_iasi@yahoo.com sau pe messenger, la id vieru_cezar_iasi

3. Consecințe negative asupra sănătății provocate de metodele artificiale de contracepție

Metodele artificiale de contracepție se împart în :

A. Metode ireversibile (sterilizare definitivă)
a)Sterilizarea masculină (vasectomie) constă în ligatura chirurgicală a canalelor deferente.
b)Sterilizarea feminină constă în ligatura sau rezecția trompei (tubei) uterine. Aceste metode sunt intervenții definitive și infirmități. Atât pentru femeie, cât și pentru bărbat pot provoca: hemoragii după operație, infecții, hematomul inciziei, dureri, traumatizarea vaselor sanguine sau a tractului intestinal, tumefacții, complicații legate de anestezia locală sau generală, etc.; iar numai pentru bărbat: inflamația testiculelor și senzații dureroase, granulomi formați de spermă lângă testicule, etc.
Mai multe despre consecințele sterilizării asupra sănătății puteți citi accesând, pe linkul următor, cartea pe care am recomandat-o și mai sus, scrisă de medicul ginecolog Rudolf Ehmann, în colaborare cu Otto Döpper
www.profamilia.ro/culturavietii.asp?anticonceptionale
Persoanele care se sterilizează fac păcat mare și dovedesc egoism, care este opusul iubirii creștine. Chiar dacă au deja un anumit număr de copii, trebuie să se gândească la faptul că poate Dumnezeu vrea să aducă la existență și alte ființe umane prin intermediul lor, precum și la faptul că nu au dreptul moral să recurgă la sterilizare. Apoi, trebuie să se gândească și la faptul că unele împrejurări ale vieții lor se pot schimba, adică le poate deceda soțul / soția și, recăsătorindu-se, poate că vor dori să aibă măcar un copil și cu noul soț / noua soție.
Persoanele care sunt sterile fără intenție și fără motiv, înseamnă că sunt puse la încercare de Dumnezeu. Trebuie să se roage cu stăruință și să urmeze tratamentele prescrise de medic pentru înlăturarea sterilității. Dacă problema lor se rezolvă, să mulțumească din suflet lui Dumnezeu. Dar dacă până la urmă tot nu obțin vreun rezultat, să se resemneze la voința lui Dumnezeu și, dacă vor, pot să adopte un copil sau mai mulți.

B. Metode reversibile

a) Pilula „de a doua zi” (sau așa-numita „contracepție de urgență”) este o metodă cu efect avortiv, deoarece acționează după concepție, împiedicând nidația (ucide ovulul fecundat sau modifică învelișul intern al uterului, care devine neprimitor pentru ovulul fecundat). Prezintă efecte secundare grave, putând provoca : sarcini extrauterine, amețeli, grețuri puternice, vărsături, dureri, senzații neplăcute în sâni, hemoragii uterine, dereglări ale ciclului menstrual, etc. De exemplu, Sir Libunam Daonaldson, consilierul – șef pe probleme medicale al guvernului Marii Britanii, a avertizat medicii britanici că un anumit tip de pilule „de a doua zi”, Levonelle și Levonelle-2, determină o rată crescută a sarcinilor extrauterine.
Mai multe despre consecințele foarte dăunătoare provocate de pilula de a doua zi, puteți citi accesând linkul următor :
www.provita.ro/avortul/pilula-de-a-doua-zi


b) Contracepția prin dispozitiv intrauterin (prescurtat D.I.U., se mai numește sterilet sau spirală). Este un dispozitiv din material plastic, cu fir de argint sau de cupru, care se inseră în cavitatea uterină. Steriletul împiedică nidația, deci are efect avortiv. Ca urmare a folosirii steriletului pot apărea: sarcini extrauterine, crampe dureroase, contracții uterine în încercarea de a respinge corpul străin, infecții, expulzie spontană, sarcini pe sterilet, obstrucție tubară și prin aceasta sterilitate, perforație uterină latentă provocând hemoragie internă și peritonită, cancer cervical, cancer la endometru, menstruații mai abundente, prelungite și dureroase, febră sau frisoane, dureri sau sângerări în timpul actului sexual, sângerări intermenstruale (toate aceste sângerări putând duce la anemie), scurgeri vaginale abundente sau cu miros neplăcut, dereglarea ciclurilor menstruale. Riscul sarcinii extrauterine la femeile care poartă sterilet este de zece ori mai mare decât la femeile care nu-l poartă. Datorită efectelor deosebit de dăunătoare, companiile care fabrică sterilete în S.U.A. au fost date în judecată de numeroase femei care s-au îmbolnăvit. Drept urmare, din anul 1986, aceste companii au încetat să le mai vândă pe piața americană. Ceea ce nu înseamnă că respectivele fabrici nu mai produc sterilete, însă, din anul 1986, ele sunt fabricate numai pentru export. Există informații că femeile din România au început să evite steriletele.

c)Contracepția hormonală : - Pilulele „anticoncepționale” (denumite și COC sau pilule orale combinate) asociază două substanțe hormonale: estrogenul și progesteronul (iar pilula monohormonală sau POP e făcută numai pe baza unei singure substanțe hormonale, progesteronul), existând foarte multe variante și nume comerciale, producția acestora devenind o afacere rentabilă, de unde și publicitatea deșănțată făcut㠄pilulei”. Afacerile rentabile și publicitatea există și în cazul altor metode artificiale de contracepție. Pilulele anticoncepționale (atât cele combinate, COC, cât și cele monohormonale, POP) împiedică uneori concepția, dar alteori acționează și după concepție împiedicând nidația, deci uneori au și efect avortiv, așa cum am explicat mai sus. În ceea ce privește efectul avortiv al pilulelor, iată câteva citate ale unor specialiști actuali care au studiat problema și au ajuns la această concluzie. Mutschler : „Contraceptivele orale împiedică implantarea ovulului fecundat, atunci când ovulația a avut loc”. Finjentscher (Münster) arată că în 7% din cazurile în care are loc fecundația ovulului la persoanele care iau pilule, contracepția (mai exact avortul timpuriu) e datorată împiedicării nidației. Beller (Münster) vorbește despre efectul avortiv al pilulei, care ar trebui numit㠄avort precoce” (avort timpuriu). Taubert și Kuhl vorbesc în cartea lor „Kontrazeption mit Hormonen” („Contracepția cu hormoni”) apărută în 1980, despre „efectul de împiedicare a nidației la aproape toate tipurile de pilule”. În 1985 la Congresul „National Abortion Federation” din Boston s-a făcut această declarație: „Nu vă înșelați. Pilula și steriletul sunt avortive.” (și nu numai pilula și steriletul sunt avortive, după cum veți vedea mai jos). Consecințele folosirii contraceptivelor hormonale sunt extrem de variate și frecvente (la unele femei, aceste consecințe pot apărea mai repede, iar la altele pot apărea în timp). Prin pilulele „anticoncepționale” se introduce în organism un surplus de hormoni sintetici, chimici, modificați în laborator, care, în timp, se depozitează în organism.

Mulți medici ginecologi dau o listă foarte lungă a efectelor folosirii pilulelor contraceptive. Variază de la efecte ușoare: obezitate, creșterea poftei de mâncare, tensiuni și dureri mamare, dereglarea regularității ciclului menstrual, senzații de greață, vomă, oboseală, iritabilitate, depresii acute, dureri de cap acute, sângerări intermenstruale, amenoree , frigiditate, până la efecte grave: pilozitate accentuată (apariția din abundență a părului pe corpul femeii), hiperlipemie , embolie pulmonară, scăderea toleranței la glucoză cu riscul apariției diabetului zaharat, icter de tip colestatic , distrofii mamare și în special diferite forme de cancer hormonodependent : cancer mamar, cancer uterin și al colului uterin. Cancerul de col uterin este determinat de hormonii pilulei contraceptive, consideră doctor Amy Berrington de la Cancer Research, Oxford, fiind în acord cu autorii unui studiu sintetizat de Agenția Reuters. Cercetările au fost făcute pe mai multe cazuri de femei bolnave. În ce privește cercetările prezentate la a treia conferință europeană a cancerului de sân, acestea au arătat că pericolul acestei maladii este cu 26% mai mare la utilizatoarele de pilule, în comparație cu cele care nu le utilizează. În același timp, la femeile care iau pilule de mai mult timp, pericolul de a dezvolta această boală este de până la 56%.
Mai pot apărea accidente cardio-vasculare (mai ales la fumătoare și la femeile care au trecut de 35 de ani) : infarct, hipertensiune arterială, accidente vasculare cerebrale, hipercoagubilitate cu accidente tromboflebitice (tromboze venoase profunde, tromboză cerebrală), ateroscleroză , ischemie coronariană . Un studiu făcut între anii 1977-1981 în Anglia pe 200.000 de femei arată că, la femeile care folosesc pilule, procentajul deceselor cauzate de afecțiuni cardiace și vaso-cerebrale e cu 40% mai ridicat decât la femeile care nu folosesc. Pericolul hemoragiei cerebrale este de 6,5 ori mai mare, iar la femeile care mai și fumează, acest pericol este de 22 de ori mai mare decât la femeile care nu folosesc pilule. Pericolul de infecții pelviene e de 7 ori mai mare la femeile care folosesc pilule decât la celelalte.
Există apoi riscul sterilității. În S.U.A. sunt circa un milion de femei devenite sterile din cauza pilulei și numărul lor crește cu circa 100.000 pe an.
Se mai poate aminti blocajul permanent al funcției hipotalamice , încetarea creșterii la persoanele care sunt încă în creștere și iau pilule anticoncepționale.
La nivelul colului uterin, al ovarului sau al vaginului, s-au întâlnit modificări morfopatologice .
Există și alte consecințe : accidente respiratorii, sarcini extrauterine (deoarece contraceptivele hormonale modifică mișcările peristaltice ale trompelor uterine, prin secrețiile steroidiene ovariene), nașteri premature, edeme sau dureri la picioare, crize de respirație, dureri în abdomen, piept sau braț, tulburarea vederii, îngălbenirea ochilor sau a pielii, iar unii specialiști consideră că răspândirea bolii SIDA nu e străină de folosirea pilulei, întrucât pilula ar slăbi sistemul imunitar. Contraceptivele orale au și un rol în trecerea în stare de parazit a Candidei saprofite, ducând la candidoză . De asemenea, pilulele favorizează și alte boli cu transmitere sexuală, tricomoniaza și chlamidia , deoarece modifică pH-ul vaginal, stimulând bacteriile și microbii.
- Contraceptivele injectabile, la fel ca și pilulele, împiedică uneori concepția, iar alteori acționează după concepție, impiedicând nidația, deci uneori au efect contraceptiv, alteori au efect avortiv. În ultimii ani au fost date publicității mai multe studii cu privire la rolul contraceptivelor injectabile în producerea cancerului de sân. Contraceptivele injectabile prezintă aceleași consecințe negative asupra sănătății ca și pilulele anticoncepționale. În plus, pot avea ca efect erupții cutanate , acnee , pigmentarea pielii, iar studii recente arată și o altă consecință a folosirii acestei metode: scăderea densității osoase care poate duce mai târziu la apariția osteoporozei . Această metodă poate avea și următoarele consecințe: sângerări vaginale care durează mult și sunt abundente, puternice dureri de cap, depresii majore, urinări frecvente, îngălbenirea pielii sau a ochilor, menstruații prelungite sau, dimpotrivă, amenoree (lipsa menstruației).
- Implanturile subdermice presupun intervenția chirurgicală. Au tot acțiune hormonală. Uneori au efect contraceptiv, alteori acționează după concepție, deci au și efect avortiv. Consecințele negative asupra sănătății sunt aceleași ca și în cazul pilulelor și al injecțiilor hormonale. În plus, implanturile mai pot avea următoarele consecințe negative asupra sănătății: chisturi ovariene, creșterea dimensiunii ovarelor, dificultăți de vedere, căderea părului de pe cap, scurgeri vaginale.
- Există și alte tipuri de contracepție hormonală mai puțin răspândite, dar au aceeași acțiune (uneori contraceptivă, alteori avortivă) ca și cele descrise mai sus, precum și aceleași consecințe negative asupra sănătății.

d) Substanțele spermicide locale sub formă de creme, spumante, geluri, folii, burete cu spermicid, ovule, tablete, care se introduc în vagin înainte de contactul sexual, au eficacitate slabă. Drept consecințe, pot apărea fenomene inflamatorii și alergice locale atât pentru femeie, cât și pentru bărbat. Spre deosebire de contraceptivele hormonale, la care efectul avortiv este dovedit cu certitudine, la substanțele spermicide efectul avortiv nu este dovedit cu certitudine dar este foarte probabil că, în cazul în care totuși a avut loc fecundația, ucid ovulul fecundat sau împiedică nidația lui.

e) Actul sexual întrerupt („coitus interruptus” sau „ejacularea afară”) este una dintre cele mai nesigure metode contraceptive, deoarece există spermatozoizi și în picăturile de lichid prespermatic (eliminarea unui lichid în timpul actului sexual, înainte de ejaculare), nu numai în sperma eliminată la sfârșit, iar o singură picătură de lichid prespermatic este suficientă pentru ca o femeie să rămână însărcinată (bineînțeles, dacă se află în perioada fertilă a ciclului menstrual). De asemenea, câțiva spermatozoizi se pot desprinde în timpul actului sexual și pot pătrunde în vagin, iar unul dintre ei poate ajunge la ovul. Această metodă determină o stare de anxietate și tensiune psihică și, pe termen lung, poate provoca impotența la bărbat și frigiditatea la femeie. Mai este denumită și onanism, de la păcatul lui Onan, criticat în Biblie, după cum vom vedea mai pe larg puțin mai jos, când vom arăta imoralitatea metodelor artificiale de contracepție. Unii confundă onanismul cu masturbarea. Nu trebuie confundate, dar ambele sunt păcate. Despre masturbare vom vorbi spre finalul materialului.

f) Prezervativul masculin (condom) este rău tolerat și nu asigură protecție totală nici împotriva infecției cu virusul imunodeficienței umane (HIV), nici împotriva altor boli cu transmitere sexuală. Pe lângă faptul că se pot rupe, pot aluneca sau pot avea defecte de fabricație, în latexul prezervativelor pot apărea anumite fisuri foarte mici, invizibile cu ochiul liber, dar prin care virusul HIV poate trece cu mare ușurință, pentru că este mult mai mic. Mărimea fisurilor care apar în mod natural în latexul prezervativului este de până la 5 microni, iar virusul mediu HIV are aproximativ 0,1 microni. În termeni de mărime, asta înseamnă că virusul HIV poate trece printr-o fisură din latexul prezervativului tot atât de ușor precum trece o pisică printr-o ușă deschisă de garaj. După unii cercetători, riscul infectării cu HIV în cazul folosirii prezervativului este în jur de 15%, iar după alți cercetători acest risc este chiar în jur de 35%. Dar chiar luând în calcul riscul cel mai mic (în jur de 15%), cine folosește prezervativul și are relații sexuale cu mai mulți parteneri, nu poate avea vreo garanție că mai devreme sau mai târziu nu se va infecta, după cum nu are nici o garanție cel care zboară cu un avion dintr-o sută, deși 15 dintre ele se vor prăbuși. Acest virus poate avea o perioadă de incubație de la câteva luni până la câțiva ani, uneori chiar opt sau zece ani, astfel încât o persoană care este infectată cu HIV poate părea perfect sănătoasă mai mulți ani, dar în realitate este seropozitivă și poate transmite altora virusul HIV. Cea mai sigură apărare față de virusul HIV nu este folosirea prezervativului, ci este abstinența înainte de căsătorie și fidelitatea între soț și soție după aceea. Prin prezervative se creează o falsă speranță de securitate împotriva HIV și se încurajează promiscuitatea. Există și un documentar despre SIDA, intitulat „Fără o a doua șansă”, în care se vorbește și despre falsa speranță a așa-zisului „sex sigur” („self sex”). Virusul HIV distruge sistemul imunitar al organismului, care devine incapabil să se apere în lupta cu infecțiile. De multe ori, abia după mai mulți ani de la infectarea cu HIV organismul dezvoltă o serie de boli, care în condiții normale ar fi fost stopate de sistemul imunitar. O persoană poate afla dacă este seropozitivă sau nu, în urma unui test HIV, care se face gratuit la centrele de transfuzie sanguină și la alte centre. Acest test pune în evidență anticorpii produși de organism, care pot fi descoperiți după ce au trecut șase luni de la infectare. După cum se știe, nu există vindecare pentru persoanele infectate cu HIV, ci este posibilă doar o încetinire a evoluției bolii, deci o întârziere a decesului cu cel mult câțiva ani.
Virusul HIV se transmite prin: contact sexual, sânge infectat (transfuzii de sânge infectat, folosirea unui instrumentar medical infectat, body – piercing și tatuare, folosirea în comun a unor obiecte tăioase ce pot produce leziuni ale pielii: lame de bărbierit, instrumente de manichiură și pedichiură, periuța de dinți), de la mama infectată la copil (30% dintre copiii concepuți de o mamă seropozitivă moștenesc virusul). Virusul HIV se poate transmite și prin contact sexual anal sau oral și uneori se poate transmite chiar prin sărut pasional (virusul HIV a fost localizat și în alte fluide corporale diferite de sânge, cum ar fi: spermă, secreții vaginale, salivă, lacrimi, etc.).
Virusul HIV nu se transmite prin: tuse sau strănut, deci prin aer; atingere, îmbrățișare, sărut prietenesc pe obraz; trăind sau muncind în preajma unei persoane infectate; folosirea grupurilor sanitare în condiții igienice; utilizarea veselei în comun; înțepături de țânțari sau alte insecte; băi, bazine, adică prin apă; prosoape, clanțe de uși, telefon sau computer. Ca și actul sexual întrerupt, folosirea condomului poate provoca anxietate și tensiune psihică, precum și alte efecte de ordin psihic. De asemenea, mai poate provoca iritații la nivelul organelor genitale.

g) Prezervativul feminin (diafragma sau obturator cervical și cupola cervicală) este făcut în funcție de dimensiunile fiecărei femei. Are eficiență mediocră și este, de asemenea, rău tolerat. Poate provoca aceleași efecte negative ca în cazul folosirii condomului (iritații, anxietate, tensiune psihică, precum și alte efecte de ordin psihic). În plus, poate provoca infecții ale aparatului urinar. După cum se observă, nu există vreo metodă artificială de contracepție lipsită de urmări negative, mai mult sau mai puțin grave, pe plan fizic și psihic pentru femeie, dar și pentru bărbat, iar unele dintre ele sunt și avortive.

4. Imoralitatea metodelor artificiale de contracepție

Deja filosofii de dinainte de creștinism ajunseseră la concluzia că ceea ce este imoral este întotdeauna vătămător. În acest sens, filosoful grec Platon spunea că nici un lucru nu este folositor dacă nu e conform moralei: nu pentru că ceea ce este folositor e moral, dar pentru că ceea ce este moral este folositor. Publicitatea care se face unor metode contraceptive artificiale este determinată de interese comerciale, în nici un caz de intenții benefice. Toată această propagandă se pretinde umanistă și filantropică. Pretinde că vizează binele omenirii, dar de fapt ascunde scopuri și interese negative: e vorba de dorința popoarelor bogate, amenințate cu dispariția datorită natalității foarte scăzute, de a deține controlul demografic al planetei, considerând că populațiile sărace, în permanentă creștere, constituie o amenințare pentru bogățiile lor. Și apoi mai sunt la mijloc marile interese financiare: sume imense de bani pe care le câștigă multinaționalele, fabricând și comercializând produsele artificiale de contracepție. Cum acestea sunt din ce în ce mai puțin folosite în țările bogate, dovedindu-se a fi nocive sănătății, se caută noi piețe de desfacere, invadând în special țările africane și cele din fostul bloc comunist.

Nu este păcat plăcerea actului sexual între soț și soție, după căsătoria creștină, cu condiția ca ei să respecte ordinea firească. Ordinea firească este perturbată prin metodele artificiale de contracepție.
După cum nu constituie păcat actele sexuale dacă au loc între soț și soție, după căsătoria creștină și dacă se respectă ordinea firească, la fel nu constituie păcat actele sexuale săvârșite după vârsta fertilității, în aceste condiții.

Toate metodele artificiale de contracepție sunt imorale și deci păcate mari, cu excepția celor terapeutice, cu adevărat necesare pentru a vindeca bolile organismului, cu condiția ca piedica pentru concepție să nu fie direct voită. Din Biblie reiese că Dumnezeu nu este de acord cu metodele artificiale de contracepție. De exemplu, în Geneza (Facerea) 38,9-10 este criticată metoda actului sexual întrerupt (păcatul lui Onan). La evrei era obiceiul ca, atunci când murea un bărbat, fratele său s-o ia în căsătorie pe soția acestuia. Așa a făcut Onan, dar, ca să nu conceapă copii, el practica metoda actului sexual întrerupt. Lui Dumnezeu nu i-a plăcut acest lucru și l-a pedepsit. Uneori se face în favoarea folosirii metodelor contraceptive următoarea argumentație: „decât să se facă avort, e preferabil să se recurgă la metode contraceptive”. Acestă argumentație aparține unei mentalități care îi recunoaște lui Dumnezeu numai jumătate din drepturile de proprietate asupra vieții, adică îi recunoaște lui Dumnezeu dreptul asupra vieții, dar nu și asupra mecanismelor delicate care stau la originea vieții. Atât avortul cât și contracepția fac parte, la nivele diferite, dintr-o cultură care refuză viața și refuză invitația de a fi simpli colaboratori ai lui Dumnezeu în transmiterea vieții. Ele au la bază orgoliul omului care își asumă drepturi pe care nu le are. Apoi, cum am văzut, multe dintre metodele contraceptive sunt de fapt avortive. Biserica Catolică și Bisericile Ortodoxe care acceptă metodele naturale de planificare familială sunt consecvente cu ele însele și atunci când consideră permisă folosirea metodelor naturale de planificare familială pentru motive juste, și atunci când arată că e nepermisă folosirea metodelor artificiale de contracepție, chiar dacă soții ar avea motive care pot părea serioase. Papa Paul al VI-lea în enciclica „Humanae vitae” („Viața umană”) arată că există între cele două cazuri o diferență esențială: în primul caz (de folosire a metodelor naturale de planificare familială pentru motive juste) soții se folosesc în mod legitim de o dispoziție naturală; în celălalt caz (de folosire a metodelor artificiale de contracepție) ei împiedică desfășurarea proceselor naturale. E adevărat că și într-un caz și în celălalt, soții se pun de acord în intenția reciprocă de a evita copilul pentru motive plauzibile, nedorind ca el să se conceapă; dar e la fel de adevărat că numai în primul caz ei știu să renunțe la folosirea căsătoriei (la relații sexuale) în perioadele fertile când, pentru motive juste, concepția nu e dorită, și că se folosesc de ea (au relații sexuale) în perioadele nefertile. Făcând aceasta, ei dovedesc o iubire cu adevărat și pe deplin onestă. În exortația apostolic㠄Familiaris consortio” („Legătura de familie”), Papa Ioan Paul al II-lea scrie că soții care folosesc metode artificiale de contracepție „manipulează și înjosesc sexualitatea umană, cu aceasta înjosindu-se pe ei înșiși și alterând valoarea dăruirii totale. Față de limbajul care exprimă în mod firesc dăruirea reciprocă și totală dintre soți, contracepția artificială opune un limbaj în mod obiectiv contradictoriu, conform căruia nu mai este vorba de dăruire reciprocă totală. Urmează de aici nu numai refuzul deschiderii la viață, ci și o falsificare a adevărului lăuntric al iubirii conjugale, chemată să fie o dăruire a persoanei întregi.” Această diferență antropologică și morală între contracepție și metodele naturale de planificare familială implică două moduri de gândire ireductibile unul la celălalt asupra persoanei și asupra sexualității umane.

Biserica îi elogiază pe soții care, printr-o hotărâre bine gândită, luată în comun, primesc cu generozitate să crească în mod corespunzător chiar și un număr mai mare de copii. Sfânta Scriptură și Biserica văd în familiile numeroase un semn al binecuvântării lui Dumnezeu și al generozității părinților. Soții înțelepți, bogați sau săraci, nu se sperie niciodată de un număr mai mare de copii, știind că fiecare copil vine în lume cu un creier și două brațe, care în timpul vieții lor produc mai mult decât consumă. Apoi, frații mai mari îi ajută pe părinți în creșterea celor mai mici. S-au văzut deseori părinți numai cu un singur copil slujindu-i acestuia ca niște robi și alți părinți cu câte șase, zece, doisprezece sau chiar mai mulți copii, care erau crescuți în frica de Dumnezeu și disciplinați, iar părinții erau iubiți, respectați și ajutați. Cu toate că în România de azi pentru mulți viața este destul de dificilă din punct de vedere material, totuși sunt la blocuri în orașe și la sate familii care, fie că dispun, fie că nu dispun de o stare materială prea bună, totuși au mulți copii. Străbunii noștri, în înțelepciunea lor, au apreciat loialitatea, optimismul și buna dispoziție în casele cu mulți copii. În plus, de multe ori, ultimul copil dintr-o familie numeroasă a fost un om de seamă sau un sfânt: de exemplu, Mozart a fost al cincilea copil din familie, Rembrandt al șaselea, Wagner al șaptelea, Napoleon al optulea, Sfântul Ignațiu al treisprezecelea, Schubert al treisprezecelea, Franklin al paisprezecelea, Benedict Lobre al cinsprezecelea, etc. Și chiar dacă ar ajunge un om obișnuit, tot are dreptul la viață. Multor oameni le pare rău la bătrânețe că au puțini copii și spun că dacă ar fi acum tineri ar face mai mulți. Familia numeroasă este o desăvârșită societate minusculă. Copiii unei familii numeroase nu suspină după copiii vecinilor pentru a se juca cu ei, nu-i caută, căci fiind mulți, își pot îndeplini trebuințele lor copilărești, în casa părintească, sub supravegherea părinților: astfel, ei devin bine crescuți, fără a fi expuși la influențe negative. Asemenea cu o prisacă de albine și reginele sale, familia cu numeroși copii adună mierea vieții pentru fiecare dintre ei.

Așa – zisa « problemă demografică » este o falsă problemă. Adevărata problemă este împărțirea nedreaptă a resurselor

Au o părere greșită cei care cred că creșterea demografică (creșterea foarte mare a populației Pământului) va determina epuizarea resurselor omenirii. Creșterea foarte mare a populației Pământului nu va determina epuizarea resurselor omenirii și iată de ce:
- statistici recente, furnizate de F.A.O. arată următorul fapt: creșterea anuală a populației este de 1,60%, în timp ce creșterea anuală a produselor agricole este mai mare: 4%, aceste produse fiind cele care stau la baza hranei populației.
- în ce privește posibilitățile de alimentare, globul pământesc are resurse de hrană pentru mult mai mulți oameni decât sunt în prezent, însă adevărata problemă este împărțirea nedreaptă a resurselor. Iar cei care împart în mod nedrept resursele manipulează opinia publică vehiculând falsa problemă a « suprapopulării » pentru a nu se vedea că adevărata cauză a sărăciei nu este lipsa de resurse, ci împărțirea nedreaptă a acestora de către ei. În acest sens, ei promovează controlul populației prin orice mijloace, în fapt promovează o cultură a morții, opusă culturii umane și creștine a vieții.
- Astfel, unii oameni de știință au calculat că Pământul poate hrăni: 8 miliarde de oameni (conform lui Penck), 13 miliarde (conform lui Hollstein), 22 miliarde (conform lui Ballod) și peste 100 de miliarde de oameni (conform lui Clark). Or, în prezent pe Pământ sunt în jur de 6 miliarde și jumătate de oameni.
- În plus, economiștii constată că o creștere a densității demografice poate fi însoțită de o mare expansiune economică: ca exemplu poate fi adus Hong – Kongul, unde există o densitate mare de populație și în același timp o mare creștere economică.
- Apoi, trebuie ținut cont că 70% din suprafața globului o ocupă apele. Acestea pot deveni o sursă inepuizabilă pentru alimentarea populației Pamântului, dacă vor fi exploatate cum trebuie. Și mai trebuie ținut cont că din suprafața uscată numai 30% e cultivată.
Dacă o parte a omenirii suferă de foame, aceasta nu se datorează faptului că pământul nu are resurse, ci ignoranței, egoismului, răutății, împărțirii nedrepte a resurselor. Nimeni nu ar suferi de foame dacă s-ar investi în agricultură numai o mică parte din sumele care se investesc pentru distrugerea vieții oamenilor (pentru armament, aparate pentru avort și sterilizare, contraceptive, etc.)

Accesând linkul următor puteți vedea un documentar intitulat « Iarna demografică » în care oamenii de știință arată că pe pământ este nevoie de copii, altfel se ajunge la o îmbătrânire a populației, la o așa numită iarnă demografică. Documentarul e format din 6 parti, fiecare de cate 10 minute. Iată prima parte, iar celelalte 5 părți le găsiți în dreapta :
www.youtube.com/watch?v=iPzsAl5IjvE&feature=PlayList&p=FD03534E6...

De asemenea, în privința României se constată o scădere dramatică a populației, astfel încât, dacă nu se vor lua măsuri de stopare a avorturilor prin lege, dispariția poporului român poate fi calculată matematic.

Să nu uităm că Dumnezeu a zis primilor oameni: „Fiți roditori, înmulțiți-vă, umpleți Pământul și supuneți-l.” (Gen. 1,28).
Cei care sunt creștini știu că omenirea nu va dăinui veșnic pe fața Pământului. Dumnezeu ne spune prin intermediul Bibliei că va fi un sfârșit al lumii acesteia și e clar că El va avea grijă ca pământul să aibă resursele necesare vieții până în ultimul moment.


MAI LASA-NE CU AIURELILE ASTEA,SUNT CURIOASA CUM AI REACTIONA DACA AI FI FEMEIE SI AI FI PUSA IN SITUATIA DE A TURNA PLOZI CU NEMILUITA !!! CREZI CA E ASA USOR SA II NASTI SI SA II CRESTI ????? CA DE CONCEPUT SIGUR NU E GREU !!! (ASTA CU CONCEPTIA SE ADRESEAZA IN SPECIAL BARBATILOR)....daca si altii gindeau asa acum poate nici ''doamana'' nu ar mai fi existat ... exista un lant care nu ai dreptul sa il intrerupi ... daca cei care nu aveau atitea facilitati ca acum, l-ar fi intrerup si nu ar fi muncit si sperat la mai bine ... multe din ''doamnele'' de astazi ar fi asteptat ceva scuze pe la poarta raiului ...
... dupa cum pune intrebarile se pare ca este singura ... sotul ori e handicapat ori perfera berea si sexul fara ''responsabilitati'' ...dar ma intreb ... cu cine mai procreeaza ? .... cu cine apuca se pare ? ... viata tata ...
Iskander_ Avatarul lui Iskander_

108 mesaje
Membru din: 25/01/2009

De la: sagara_laksami, la data 2009-08-03 13:24:32PENTRU VIERU CEZAR IASI:

cine crezi tu ca citeste toata polologhia pe care o postezi tu de fiecare data????
in alta ordine de idei : din partea mea poti sa-ti bati gura muuult si bine ca tot nu ma obosesc sa citesc ce postezi tu, poti avea o mie de doctorate si sapte mii de studii in domeniu....eu una nu fac copii cu duiumul aiurea in tramvai doar asa de amorul artei....am sterilet pentru ca e optiunea mea personala,nu ma intereseaza ce zice unul si altul...fiecare alege ce crede de cuviinta ca e mai bun pentru el....asa ca nu te mai obosi sa imi raspunzi...foloseste-ti energia in domeniul studiului tau si rezerv-o in scopul postarii pe forum a unui pomelnic de zile mari,poate,poate se va obosi cineva sa il citeasca totusi....
... foarte multi ... mai ales tinerii pe care matracuce ii imping sa isi ''traiasca viata'' si apoi sint trimise la abator pentru scobit ca nu se cade sa ramina insarcinate ... sint chestii de mult bun simt si de calitate ... macar de ai avea 10% din atitudinea domnului de mai sus ... multe s-ar schimba in romania asta mincata de HABARNISM, FRIVOLISM, LENE SI CINISM ...
Raporteaza abuz de limbaj
Iskander_ Avatarul lui Iskander_

108 mesaje
Membru din: 25/01/2009

De la: sagara_laksami, la data 2009-07-30 15:27:35SI APROPO : 1 -NU SUNT PRO CONTRACEPTIVE IN MOD CATEGORIC, MA REFER ACUM LA SUBSTANTELE FARMACEUTICE, (AM STERILET), DAR NICI PRO "IMPUIERE" NU SUNT, CE AR INSEMNA SA NE INMULTIM IN NESTIRE, ASA...FARA NICI UN DISCERNAMANT, IN SCURT TIMP NU AM MAI AVEA LOC PE PAMANT ( VEZI EXEMPLUL CHINEI ), AI CAREI LOCUITORI AU IMPANZIT TOATA LUMEA...SI MACAR DE AR FI CEVA DE CAPUL LOR !!!!! NISTE NECIVILIZATI CARE SCUIPA PE UNDE APUCA IAR IN TARA LOR ISI FAC NEVOILE IN DRUM !!!!! 2- MASURILE NATURALE ITI POT "JUCA FESTE" CAND TI-E LUMEA MAI DRAGA....PLUS CA NU E NICI ATAT DE LA INDEMANA SA CONTROLEZI TOTUL ASA DE AMANUNTIT...CORPUL ISI IA SINGUR "MASURILE LUI DE ANTIPROTECTIE ATUNCI CAND VREA ASTA"...AM PATIT-O PE PROPRIE PIELE...ASA CA....MAI ALES DACA ESTI BARBAT NU "TE DOARE GURA" SA DAI DIN EA....
... ... NU SINT PRO-CONTRACEPTIVE DAR NICI PRO-IMPUIERE ... logica asta de romanica nu o inteleg ... nu esti ''pro-contraceptive'' dar te bati pentru ''dreptul'' femeilor de ale folosi chiar daca NIMENI nu le interzice asa ceva ... cineva, foarte in masura sa spuna o parere competenta, prezinta un punct de vedere imposibil pentru cei cu gindire comunista ... obisnuiti cu avorturi pe banda, scirba fata de copii si milogi prin definitie (mie cine imi da de mincare, ca si cum papa lapte de barbati-su e doar de calarie) ...
... daaaaar ...
... in schimb iti permit cu TUPEU sa fii ''anti-impuiere'' ... si aici probabil esti experta ... ca toti romanii ramasi cu sechele dupa comunism ... probabil ca esti experta in indicerea groazei ... cu sloganurile standard de romania - vai ce faci draga, o sa mori de foame, o sa muriti in casa de foame, sotul o sa te bata, familia o sa te bata sau o sa te jigneasca rau ... de ce fata, sa suferi ... de ce sa pierzi facultatea ... o sa te lase barbati-tu ... o sa iti pierzi serviciul ... ASTA E ATITUDINEA ANTI-IMPUIERE ... propria frica, propriile compromisuri, propriile greseli si nereusite le transferati tuturor celor cu care stati de vorba ... prin simpatie ... nici nu vreti sa ginditi ca altii au alta directie in viata, directie pe care trebuie sa o ia fara a li se insinua frica si compromisul ... pacat ca romanii au ramas la stadiul de milogeala din comunism - dar eu ce fac ? ... si culmea milogeala s-a perpetuat la generatii mai tinere ... singurii care au cu adevarat succes sint cei care renunta la cliseele actuale ... care au curajul sa incerce ... care sint OPTIMISTI si POZITIVI ... care iubesc si respecta VIATA ...


... MAMAITZA ... crezi ca intereseaza pe cineva ca dispari ? ... in locul tau va veni altcineva ... nu ar trebui sa te intereseze chinezii decit gindidu-te cum vor trai copii tai SINGURI intr-o tara de oameni SPALATI LA CREIER ... dupa toate statisticile - mortalitate/natalitate - romanii vor disparea in 100 de ani ... rata de scadere este de 1,5 % per total (dar in cadrul acestei rate romanii scad cu vreo 7% in schimb tiganii cresc cu 5% anual) ... deci mamaitza, romania deja are mari probleme in a sustine un minim functionalitate ... nu sint medici, nu sint asistente, nu sint militari, nu sint servicii, nu sint ... in 2009 erau mai multe locuri in facultati decit absolventi ... 350.0000 copii fata de 380.000 locuri ... de asta se cearta acum invatamintul de stat cu cel privat ... bataia pe studenti ... inchipuieti citi din acestia sint si viabili pentru studiu ? ... inchipuieti cine te va trata peste 20-30 de ani ? ... cine iti va plati pensia ? ... cine va sustine serviciile ? ... o sa ii chemi pe chinezi ? ... asta va duce la scaderea salariului propriilor tai copii ? ... sau ii chemi pe avortati ? ... ... si efectele sint atit de diverse si de periculoase ca te-ai ingrozi sa sti ce te asteapta ... cu cit esti mai inconstienta cu atit vei fi socata mai tare ...
Raporteaza abuz de limbaj
Iskander_ Avatarul lui Iskander_

108 mesaje
Membru din: 25/01/2009

De la: bebemic_melania, la data 2009-07-28 23:30:06Ceea ce afirmi aici este aberant... De exemplu : doi tineri se casatoresc si abia au bani sa se intretina pe ei. Ce sa faca cu un copil? Sa-l hraneasca cu ce? Cu ce sa-i cumpere tot ce-si doreste copilul cu iubire si atat?Imposibil... Nu mai afirma orice pentru ca lumea te mai crede...tu tii cu religia dar foamea celor din jurul tau nu o vezi sa ajuti?
Ca si acest lucre este spus in Biblie, sa-ti ajuti aproapele si sa-l iubesti ca pe tine insuti..asa ca...nu cred eu ca tu ajuti pe cineva...redu tot ce spui la tacere.

... auzi dar parintii acestor ''tineri'' ce fac ? ... se birfesc unii pe altii ? ... eu cred ca este cel mai bine sa fie sub observatia unor bunici ... pentru ei este o placere nemaipomenita ... stiu de la mine ... si cu cit si nt mai tineri parintii cu atit mai bine ... eu am avut noroc ca am inceput devreme si m-au ajutat si parintii si socrii, uneori si vecinii ... e incredibil cit te pot ajuta oamenii mai in virsta ... daca stii sa ii alegi ... nu mai fi pesimista ... in romania inca nu a murit nimeni de foame (dar nu m-ar mira chiar daca romania poate produce pentru 100 de milioane de locuitori acum se importa 70% din mincare) ... gaseste alta ''buba'' ... asta suna a FRICA si LENE ...
Raporteaza abuz de limbaj
Pagini: 1 2 >> Sari la pagina: