Setari Cookie-uri

contraceptie - intrebare

buna. as avea o nelamurire daca imi poate da cineva cateva raspunsuri avizate. timp de 11 luni am luat diane 35 (in principal pentru acnee, dar si pt protectie), acneea nu mi-a rezolvat-o in totalitate. in schimb m-am pricopsit cu o celulita de toata frumusetea si 3-4 kg in plus (asta de la pofta de mancare extraordinara ce o am de la pastilute). am fost la medic si i-am spus ca as vrea sa-mi schimbe pastilutele si mi-a dat logest. credeti ca ar fi posibil sa am din nou probleme mari cu acneea, as putea scapa de celulita sau si acestea produc aceeasi pofta de mancare uriasa? in principal se simte ceva atunci cand schimbi pastilutele de la ceva puternic la ceva cu o concentratie mai mica de hormoni??
ly_ya
Postat pe 10 Martie 2009 09:13
si eu am luat diane35 mai demult..dar mie nu mi-au provocat pofta de mancare..daca le-ai luat asa dupa ureche e posibil...iar daca un medic ti le-a recomandat pe acestea logest...poti sa le iei..
rilury
Postat pe 28 Martie 2009 01:13
Ati auzit de Nuvaring? Este o noua metode de contraceptie. Ma intereseaza unde il pot gasi. Mersi
stroby
Postat pe 18 Mai 2009 11:32
nu am auzit dar revin pt ca ma interseaza si pe mine.
maria1931
Postat pe 18 Mai 2009 15:53
Am gasit nuvaring in sfarsit la o farmacie din Cluj.De azi il folosesc.
stroby
Postat pe 20 Mai 2009 10:13
am gasit pe un site niste efecte secundare nu prea placute date de nuvaring despre care vorbeati;


"Cele mai frecvente: vaginita, cefalee, ICRS, leucoree, sinuzita, crestere ponderala, greata. Determinate de dispozitiv: senzatie de corp strain, probleme copulative, expulzia dispozitivului, discomfort vaginal, vaginita, leucoree, cefalee. Severe: tromboflebita, tromboza venoasa cu sau fara embolie, tromboembolie arteriala, embolie pulmonara, IM, hemoragie cerebrala, tromboza cerebrala, adenom hepatic, hipertensiune, afectiune biliara, tumori benigne hepatice, tromboza mezenterica, tromboza retiniana. Gastrointestinale: icter colestatic, inflamatie, greturi si varsaturi. Genito-urinare: amenoree, sangerare, sani durerosi, cresterea volumului sanilor, modificari ale fluxului menstrual, reducerea lactatiei atunci cand este administrat imediat postpartum, infertilitate temporara dupa intreruperea tratamentului, candidoza vaginala. Diverse: modificari ale greutatii, bombarea corneei, edeme, intoleranta la lentile de contact, depresie, migrena, rash alergic, scaderea tolerantei la carbohidrati."

cam ciudat inelul acesta...dar poate chiar e bun...care il incercati...dati un comment cu pareri...
rilury
Postat pe 20 Mai 2009 17:29
Draga ly ya,
Si eu am luat, acum o perioada, diane 35 dar nu m-am ingrasat. In legatura cu problema legata de acnee, eu iti recomnad sa vorbesti cu doctorul si despre Yasmin. Eu acum le folosesc pe acestea si sunt foarte multumita! Din cate mi-a explicat dr. acestea sunt printre cele mai slabe contraceptive (compozitional vorbind) si sunt recomnadate si in cazul tenului cu probleme.

Iti doresc mult bine!
alexandralucia
Postat pe 21 Mai 2009 15:22
am luat timp de 2 luni logest si nu mi se potriveau (aveam sangerari destul de abundente pt un spoting), am mers din nou la medic si mi-a dat milligest, sper ca acestea sa fie ok :)
mai foloseste cineva milligest? cum i se par?
ly_ya
Postat pe 24 Mai 2009 20:39
fiecare persoana reactioneaza diferit la aceleasi pastile...asa ca nu este o noutate faptul ca o femeie mananca de rupe de la ele, iar alta n`are nici pe dracu...plus de asta, daca comparati prospectele de la anticonceptionale, in mare o sa gasiti la efecte secundare cam aceleasi chestii....de aia s-a inventat medicul ginecolog...ceea ce am constatat este ca de multe ori si medicii ginecologi le prescriu dupa ureche...
silverinne86
Postat pe 26 Iunie 2009 21:46
EFECTUL AVORTIV AL MULTOR METODE ARTIFICIALE DE CONTRACEPÞIE

CONSECINÞE NEGATIVE ASUPRA SÃNÃTÃÞII PROVOCATE DE METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEPÞIE

IMORALITATEA METODELOR ARTIFICIALE DE CONTRACEPÞIE

METODELE NATURALE DE PLANIFICARE FAMILIALÃ (BAZATE PE ABSTINENÞA PERIODICÃ) - O ALTERNATIVÃ SÃNÃTOASÃ ªI MORALÃ (ÎN ANUMITE CONDIÞII) LA METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEPÞIE


În primul rând recomand blogurile urmãtoare :

http://www.augustincezar.blogspot.com/

Acest blog conþine: Argumente ºtiinþifice ºi religioase cã omul este om din clipa concepþiei. Adrese, numere de telefon ºi site-uri ale unor asociaþii care oferã ajutor material, consiliere ºi soluþii alternative pentru a nu face avort. Mãrturii publice ale unor femei care au fãcut avort. Mãrturii ale unor femei care nu au fãcut avort. Consecinþe fizice ºi emoþionale ale avortului asupra femeii. Mãrturii ale unor medici care au renunþat sã facã avorturi. Legãturi cu multe alte site-uri asemãnãtoare. Argumente cã multe dintre metodele aºa – zis « contraceptive » sunt de fapt avortive (avorturi timpurii). Argumente cã toate metodele artificiale de contracepþie sunt dãunãtoare sãnãtãþii ºi sunt ºi pãcate, chiar dacã soþii ar avea motive care ar putea pãrea justificate pentru a le folosi. Când existã un motiv grav, justificat, de a evita concepþia, existã o alternativã : metodele naturale de planificare familialã bazate pe abstinenþa periodicã (abstinenþa în perioada fertilã a ciclului). Metodele naturale nu sunt dãunãtoare sãnãtãþii ºi nu sunt pãcate dacã se recurge la ele dupã cãsãtorie ºi din motive grave, justificate, nu din egoism. Dacã se recurge la aceste metode din egoism ºi nu din motive grave, atunci devin pãcate ºi aceste metode naturale.

Puteþi intra ºi pe blogul urmãtor:

http://www.cezar-iasi.blogspot.com/

Acest blog conþine: înregistrãri video cu miracole ; videoclipuri ; legãturi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conþin ºi posturi TV on-line ºi posturi de radio) ; cãrþi foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fãrã a necesita descãrcare în calculator) ; articole foarte interesante, etc.

Mi-am dat licenþa în bioeticã, iar acum fac doctoratul în filosofie. Nu ca sã mã laud spun ce studii am, ci pentru a arãta cã sunt foarte bine documentat în domeniu.

Pentru întrebãri ºi dialog pot fi contactat pe messenger, unde am id-ul vieru_cezar_iasi
sau pe e-mail la adresa vieru_cezar_iasi@yahoo.com


1. Informaþii mai puþin cunoscute despre metodele artificiale de contracepþie ºi linkuri cu declaraþii medicale ºi cãrþi despre nocivitatea acestor metode:

Dupã cum am arãtat ºi pe bloguri, este dovedit fãrã dubiu, cu argumente clare, biologice ºi religioase, cã omul este om din clipa concepþiei, atât trupeºte, cât ºi sufleteºte. Trupeºte, chiar de la concepþie, adicã de la fecundaþie, zigotul posedã un cod genetic uman ºi propriu, diferit de codul genetic al mamei ºi de cel al tatãlui, deci chiar de la concepþie este fiinþã umanã unicã. Toate trãsãturile trupului omenesc sunt programate în codul genetic. Codul genetic este tiparul genetic complex al dezvoltãrii umane ºi conþine: sexul copilului, culoarea pãrului ºi a ochilor, înãlþimea, nuanþa tenului, forma feþei, forma nasului, chiar ºi firele de pãr. Dezvoltarea ulterioarã a corpului sãu nu este decât o derulare a acestui program care existã deja de la început, din momentul concepþiei. Iar sufleteºte, Dumnezeu creazã sufletul copilului tot în acel moment al concepþiei. Viaþa umanã este sacrã ºi inviolabilã. Dumnezeu spune clar într-o poruncã: SÃ NU UCIZI ! Numai Dumnezeu e stãpânul vieþii. Nu avem dreptul sã ne atingem de viaþã ]n nici un fel. Dumnezeu vrea sã se nascã orice copil care s-a conceput. Sufletul copilului este creat de Dumnezeu în momentul concepþiei, deci nici un copil nu se concepe din întâmplare, ci din voinþa lui Dumnezeu. Viaþa vine de la Dumnezeu ºi trebuie primitã ca un dar al sãu. Pãrinþii sunt doar colaboratori ai lui Dumnezeu în transmiterea vieþii, nu stãpâni ai vieþii. Nu existã dreptul la moarte, existã numai dreptul la viaþã !

Unele dintre metodele artificiale de « contracepþie » sunt de fapt avortive (avorturi timpurii), deoarece nu sunt o piedicã împotriva concepþiei, ci acþioneazã dupã concepþie, împiedicând nidaþia (împiedicã implantarea în uter a ovulului deja fecundat). Astfel, sunt avortive pilula de a doua zi ºi steriletul, cãci acþioneazã dupã concepþie; contraceptivele hormonale (pilulele anticoncepþionale luate înainte, injecþiile contraceptive, implanturile subdermice ºi alte contraceptive hormonale) uneori sunt o piedicã împotriva concepþiei, dar alteori acþioneazã dupã concepþie, împiedicând nidaþia, deci, în numeroase cazuri sunt avortive: de multe ori ele nu inhibã ovulaþia, fecundaþia are loc ºi în aceste cazuri acþioneazã dupã fecundaþie modificând endometrul (mucoasa peretelui intern al uterului), fãcându-l neprimitor pentru ovulul fecundat. Astfel împiedicã nidaþia în cazurile, destul de numeroase, în care fecundaþia totuºi a avut loc, iar embrionul va fi eliminat ulterior, în timpul menstruaþiei, de obicei fãrã a fi observat, datoritã dimensiunilor foarte reduse (la 14 zile de la concepþie, embrionul are aproximativ 1,5mm).
Dar aspectul avortiv al acestor metode artificiale de contracepþie este trecut de cele mai multe ori sub tãcere, deoarece existã interesul comercializãrii lor, aºa cum vom vedea mai jos. Multinaþionalele câºtigã sume imense de bani pe plan mondial din producerea ºi comercializarea acestor produse aºa –zis « contraceptive ». Se adaugã ºi interesul celor care împart în mod nedrept resursele ºi manipuleazã opinia publicã vehiculând falsa problemã a « suprapopulãrii » pentru a nu se vedea cã adevãrata cauzã a sãrãciei din lume nu este lipsa de resurse, ci împãrþirea nedreaptã a acestora de cãtre ei. În acest sens, ei promoveazã controlul populaþiei prin orice mijloace, în fapt promoveazã o culturã a morþii, opusã culturii umane ºi creºtine a vieþii.

Unii medici spun adevãrul în privinþa contracepþiei, dar alþii oferã pacientelor explicaþii sumare, fãrã însã a preciza cã aceasta se realizeazã uneori prin distrugerea ºi eliminarea embrionului (copilului), adicã prin avort timpuriu.
Doctorul Mina Minovici critica propaganda contraceptivã, numind-o „propagandã criminalã”, „plagã socialã ºi naþionalã”.

Pe lângã acþiunea avortivã a multora dintre metodele artificiale de contracepþie, toate metodele artificiale de contracepþie au ºi consecinþe negative asupra sãnãtãþii (efecte secundare), unele dintre ele chiar foarte grave, care vor fi prezentate mai jos.
Accesând linkul urmãtor, gãsiþi o carte ce poate fi cititã direct pe internet despre mijloacele anticoncepþionale ºi efectele lor secundare fatale despre care nu se vorbeºte din interese comerciale. Un bilanþ critic din punctul de vedere al unui ginecolog. Cartea este scrisã de Dr. med. Rudolf Ehmann (medic primar ginecologie/obstetricã la spitalul cantonal Stans, Elveþia, CH - 6370) în colaborare cu Otto Döpper.
http://www.profamilia.ro/culturavietii.asp?anticonceptionale

-Informaþii importante despre efectul avortiv al pilulei contraceptive ºi despre consecinþele grave asupra sãnãtãþii gãsiþi accesând ºi linkul urmãtor :
http://www.avort.ro/pilula.php
Textul de pe acest site a fost scris pe baza unui studiu fãcut de Dr. Chris Kahlenborn care este medic terapeut la o clinicã privatã din Altoona, SUA. El este autorul studiului Breast Cancer, Its Link to Abortion and Birth Control Pill (Cancerul mamar, legãtura sa cu avortul ºi pilula de control al naºterii). Informaþiile au fost oferite prin bunãvoinþa doamnei dr. Nicole Syed, de la Centrul Fertility Care, Londra, 21a Soho Square W1D 4NR; Tel: 020 7437 0892; e-mail: mailto:info@naprofertility.co.uk

- Un site despre nocivitatea metodelor artificiale de contracepþie :
http://www.anticonceptionale.info/

-Despre efectele avortive ºi dãunãtoare pentru organism ale contraceptivelor artificiale – Dr. Chris Kahlenborn ºi Dr. Ann Moell:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/230-ce-trebuie-sa-stie-o-femeie-despre-contraceptie

-Contraceptivele hormonale (ºi în general contraceptivele artificiale) chiar sunt periculoase. Studiu cu trimiteri la articole si link-uri catre reviste si carti de specialitate despre nocivitatea contraceptivelor
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/215-contraceptivele-hormonale-chiar-sunt-periculoase

-Studiu medical (autor: dr. Chris Kahlenborn) despre faptul cã pilula ºi steriletul sunt avortive (cauzeazã avorturi timpurii) ºi despre nocivitatea lor ºi a metodelor artificiale de contracepþie în general:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/228-cum-functioneaza-pilula-si-alte-contraceptive-contraceptivele-hormonale-si-steriletuldiu-sunt-ele-oare-abortive-cauzeaza-avorturi-timpurii

-Pilulele anticoncepþionale sunt avortive Autor: John Wilks, medic farmacist, M.P.S., M.A.C.P.P., octombrie 1998
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/229-cum-functioneaza-si-mai-ales-cum-esueaza-pilula-pilula-provoaca-avortul-hormonal-avorturi-timpurii

-Faþa nevãzutã a contraceptivelor:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/213-fata-nevazuta-a-contraceptivelor

-Pilula ºi cancerul mamar (cancerul de sân) – interviu cu Dr. Chris Kahlenborn
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/216-pilula-si-cancerul-mamar-cancerul-de-san

-Riscul cancerului mamar indus de pilulã – autor Dr. Chris Kahlenborn
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/217-riscul-cancerului-mamar-indus-de-pilula

-Despre pericolele contraceptivelor injectabile:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/214-contraceptivele-injectabile-periculoase-pentru-sanatatea-oamenilor

- De asemenea, puteþi citi sau audia conferinþa despre avort, efectele nocive ale metodelor artificiale de “contracepþie” ºi despre bolile cu tranmitere sexualã þinutã de doamna doctor Cristina Todea – Gross, accesând linkul urmãtor :
http://www.ortodoxmedia.com/inregistrare/209/Conferinta-despre-avort

Alternativa la metodele artificiale de contracepþie este planificarea familialã prin metodele naturale, bazate pe abstinenþa periodicã (în zilele fertile ale femeii). Aceste metode naturale sunt sãnãtoase, nu costã nimic ºi sunt în acord cu morala creºtinã dacã se recurge la ele din motive grave, justificate, nu din motive egoiste. Dar dacã soþii nu au motive grave, justificate pentru a amâna sau evita conceperea unor noi copii ºi recurg la metodele naturale din motive egoiste, atunci ºi aceste metode naturale devin pãcate.
Dar metodele artificiale de contracepþie (atât cele care acþioneazã dupã concepþie, cât ºi cele care sunt o piedicã pentru concepþie) sunt pãcate chiar dacã soþii ar avea motive care pot pãrea serioase pentru a le folosi, dupã cum vom vedea când vom arãta imoralitatea acestor metode.
Existã o singurã excepþie: este permisã din punct de vedere moral (deci nu constituie pãcat) folosirea metodelor terapeutice cu adevãrat necesare pentru a vindeca bolile organismului, chiar dacã se prevede cã din aceasta va rezulta o piedicã împotriva concepþiei, cu condiþia ca aceastã piedicã sã nu fie direct voitã.Cine n-a ºtiut pânã acum toate aceste aspecte ºi a folosit metode artificiale de contracepþie, sã nu mai foloseascã astfel de metode mãcar de acum înainte, când a conºtientizat. Prin informaþiile detaliate din acest material venim în întâmpinarea datoriei morale pe care o are fiecare de a se informa cât mai bine. Dacã nu s-ar informa, ar fi în ignoranþã vinovatã.Legea care interzice metodele artificiale de contracepþie nu e o simplã lege a dreptului uman, ci este o lege a lui Dumnezeu, care a fost datã o datã pentru totdeauna ºi nu poate fi schimbatã niciodatã. Toate Bisericile creºtine exprimã într-un glas voinþa lui Dumnezeu care interzice sterilizarea ºi toate metode artificiale de contracepþie. Nu trebuie sã luãm exemplul oamenilor pãcãtoºi ºi corupþi, oricât de mulþi ar fi aceºtia, ci exemplul creºtinilor adevãraþi care respectã voinþa lui Dumnezeu.

2. Metodele naturale de planificare familialã – o alternativã la metodele artificiale de contracepþie

O alternativã la metodele artificiale de contracepþie o reprezintã metodele naturale de planificare familialã. Mulþi medici ginecologi criticã metodele artificiale de contracepþie ºi recomandã metodele naturale de planificare familialã. Metodele naturale de planificare familialã sunt cele care respectã ordinea fireascã atât în pregãtirea ºi în desfãºurarea actului sexual, cât ºi în finalizarea lui. Aceste metode naturale diferã între ele în funcþie de procedeele de calcul al perioadelor fertilã ºi nefertilã din ciclul menstrual. Ele sunt urmãtoarele patru:

a. metoda calendarului (se mai numeºte ºi metoda Ogino-Knaus, dupã numele inventatorilor),
b. metoda temperaturii bazale,
c. metoda Billings (ritmul mucusului cervical)
d. metoda simpto-termicã.

Metodele naturale de planificare familialã:

- Nu au nici un efect negativ asupra sãnãtãþii.
- Presupun abstinenþa (abþinerea) de la actul sexual în zilele de fertilitate sigurã sau probabilã ale ciclului menstrual (abstinenþa periodicã).
- Dacã sunt calculate corect, metodele naturale de planificare familialã au un grad ridicat de siguranþã, în condiþiile în care femeia îºi cunoaºte bine funcþionarea ciclului menstrual (siguranþã de 100% nu oferã nici metodele naturale de planificare familialã, nici metodele artificiale de contracepþie). De obicei, un calcul mai exact al funcþionãrii ciclului menstrual se face într-o perioadã de 6-12 luni. Existã formule de calcul al metodelor naturale de planificare familialã chiar ºi pentru femeile care au ciclu neregulat. Dacã ciclul este foarte variabil nu se poate aplica metoda calendarului, însã, în acest caz, se pot aplica urmãtoarele trei metode naturale (a temperaturii, metoda Billings ºi metoda simpto-termicã). Existã mãrturii ale unor soþi care folosesc numai metode naturale de planificare familialã ºi declarã cã sunt foarte mulþumiþi de ele.
- Din punct de vedere moral, metodele naturale de planificare familialã sunt conforme cu criteriile moralei catolice ºi cu criteriile obiective ale moralitãþii, bineînþeles dacã sunt utilizate dupã cãsãtoria creºtinã ºi dacã evitarea concepþiei prin recurgerea la ele nu provine din egoism, ci existã motive grave, justificate ca soþii sã evite concepþia unor noi copii sau sã distanþeze concepþiile copiilor. În aceleaºi condiþii, metodele naturale de planificare familialã sunt acceptate ºi de unele dintre Bisericile Ortodoxe. (Bisericile Ortodoxe din anumite þãri nu acceptã nici metodele naturale de planificare familialã, acceptând doar abstinenþa totalã ca singurã soluþie pentru cei care nu mai vor noi copii) Dupã cum vom explica spre sfârºitul materialului, Biserica Catolicã ºi Bisericile Ortodoxe care acceptã metodele naturale de planificare familialã sunt consecvente cu ele însele ºi atunci când considerã permisã folosirea metodelor naturale de planificare familialã pentru motive juste, ºi atunci când aratã cã e nepermisã folosirea metodelor artificiale de contracepþie, chiar dacã soþii ar avea motive care pot pãrea serioase.
- Metodele naturale nu numai cã nu pun în pericol relaþia dintre soþi, ci dimpotrivã, încurajeazã iubirea ºi respectul dintre ei.
- Favorizeazã dãruirea totalã a soþilor.
- Nu costã nimic.
- E clar cã NU este permis sã se facã avort dacã totuºi s-ar concepe copilul în cazurile de excepþie ale metodelor naturale, în cazurile erorilor de calcul sau în oricare alt caz.
- Dacã o nouã sarcinã ar expune direct la un pericol real ºi foarte grav viaþa mamei, abstinenþa periodicã nu poate fi recomandatã ºi nici urmatã. În asemenea cazuri se impune consultarea unor medici de încredere ºi cu principii creºtine.
E adevãrat cã aceastã abstinenþã periodicã presupune un oarecare sacrificiu, mai ales pentru soþii tineri, dar pe lumea aceasta orice lucru bun se face cu sacrificiu, pe când rãul se face mai uºor, dar este foarte dãunãtor. Însã cine trãieºte cu înþelepciune alege lucrurile bune ºi sãnãtoase (metodele naturale), chiar dacã acestea presupun sacrificiu, iar nu lucrurile care la suprafaþã par uºoare, dar în realitate sunt pline de rãutate ºi otravã (metodele artificiale de contracepþie).
Iatã ºi un link cu cãrþi, dintre care douã sunt despre metodele naturale de planificare familialã (Autocontrolul fertilitãþii pe cale naturalã ºi Planificarea familialã dupã morala catolicã):
http://www.profamilia.ro/soti.asp

Cine doreºte detalii despre procedeele de calcul ale metodelor naturale de planificare familialã, cine mai doreºte materiale informative sau cine are întrebãri despre cele scrise în acest material poate sã scrie la urmãtoarea adresã de e-mail: vieru_cezar_iasi@yahoo.com sau pe messenger, la id vieru_cezar_iasi

3. Consecinþe negative asupra sãnãtãþii provocate de metodele artificiale de contracepþie

Metodele artificiale de contracepþie se împart în :

A. Metode ireversibile (sterilizare definitivã)
a)Sterilizarea masculinã (vasectomie) constã în ligatura chirurgicalã a canalelor deferente.
b)Sterilizarea femininã constã în ligatura sau rezecþia trompei (tubei) uterine. Aceste metode sunt intervenþii definitive ºi infirmitãþi. Atât pentru femeie, cât ºi pentru bãrbat pot provoca: hemoragii dupã operaþie, infecþii, hematomul inciziei, dureri, traumatizarea vaselor sanguine sau a tractului intestinal, tumefacþii, complicaþii legate de anestezia localã sau generalã, etc.; iar numai pentru bãrbat: inflamaþia testiculelor ºi senzaþii dureroase, granulomi formaþi de spermã lângã testicule, etc.
Mai multe despre consecinþele sterilizãrii asupra sãnãtãþii puteþi citi accesând, pe linkul urmãtor, cartea pe care am recomandat-o ºi mai sus, scrisã de medicul ginecolog Rudolf Ehmann, în colaborare cu Otto Döpper
http://www.profamilia.ro/culturavietii.asp?anticonceptionale
Persoanele care se sterilizeazã fac pãcat mare ºi dovedesc egoism, care este opusul iubirii creºtine. Chiar dacã au deja un anumit numãr de copii, trebuie sã se gândeascã la faptul cã poate Dumnezeu vrea sã aducã la existenþã ºi alte fiinþe umane prin intermediul lor, precum ºi la faptul cã nu au dreptul moral sã recurgã la sterilizare. Apoi, trebuie sã se gândeascã ºi la faptul cã unele împrejurãri ale vieþii lor se pot schimba, adicã le poate deceda soþul / soþia ºi, recãsãtorindu-se, poate cã vor dori sã aibã mãcar un copil ºi cu noul soþ / noua soþie.
Persoanele care sunt sterile fãrã intenþie ºi fãrã motiv, înseamnã cã sunt puse la încercare de Dumnezeu. Trebuie sã se roage cu stãruinþã ºi sã urmeze tratamentele prescrise de medic pentru înlãturarea sterilitãþii. Dacã problema lor se rezolvã, sã mulþumeascã din suflet lui Dumnezeu. Dar dacã pânã la urmã tot nu obþin vreun rezultat, sã se resemneze la voinþa lui Dumnezeu ºi, dacã vor, pot sã adopte un copil sau mai mulþi.

B. Metode reversibile

a) Pilula „de a doua zi” (sau aºa-numita „contracepþie de urgenþã”) este o metodã cu efect avortiv, deoarece acþioneazã dupã concepþie, împiedicând nidaþia (ucide ovulul fecundat sau modificã înveliºul intern al uterului, care devine neprimitor pentru ovulul fecundat). Prezintã efecte secundare grave, putând provoca : sarcini extrauterine, ameþeli, greþuri puternice, vãrsãturi, dureri, senzaþii neplãcute în sâni, hemoragii uterine, dereglãri ale ciclului menstrual, etc. De exemplu, Sir Libunam Daonaldson, consilierul – ºef pe probleme medicale al guvernului Marii Britanii, a avertizat medicii britanici cã un anumit tip de pilule „de a doua zi”, Levonelle ºi Levonelle-2, determinã o ratã crescutã a sarcinilor extrauterine.
Mai multe despre consecinþele foarte dãunãtoare provocate de pilula de a doua zi, puteþi citi accesând linkul urmãtor :
http://www.provita.ro/avortul/pilula-de-a-doua-zi


b) Contracepþia prin dispozitiv intrauterin (prescurtat D.I.U., se mai numeºte sterilet sau spiralã). Este un dispozitiv din material plastic, cu fir de argint sau de cupru, care se inserã în cavitatea uterinã. Steriletul împiedicã nidaþia, deci are efect avortiv. Ca urmare a folosirii steriletului pot apãrea: sarcini extrauterine, crampe dureroase, contracþii uterine în încercarea de a respinge corpul strãin, infecþii, expulzie spontanã, sarcini pe sterilet, obstrucþie tubarã ºi prin aceasta sterilitate, perforaþie uterinã latentã provocând hemoragie internã ºi peritonitã, cancer cervical, cancer la endometru, menstruaþii mai abundente, prelungite ºi dureroase, febrã sau frisoane, dureri sau sângerãri în timpul actului sexual, sângerãri intermenstruale (toate aceste sângerãri putând duce la anemie), scurgeri vaginale abundente sau cu miros neplãcut, dereglarea ciclurilor menstruale. Riscul sarcinii extrauterine la femeile care poartã sterilet este de zece ori mai mare decât la femeile care nu-l poartã. Datoritã efectelor deosebit de dãunãtoare, companiile care fabricã sterilete în S.U.A. au fost date în judecatã de numeroase femei care s-au îmbolnãvit. Drept urmare, din anul 1986, aceste companii au încetat sã le mai vândã pe piaþa americanã. Ceea ce nu înseamnã cã respectivele fabrici nu mai produc sterilete, însã, din anul 1986, ele sunt fabricate numai pentru export. Existã informaþii cã femeile din România au început sã evite steriletele.

c)Contracepþia hormonalã : - Pilulele „anticoncepþionale” (denumite ºi COC sau pilule orale combinate) asociazã douã substanþe hormonale: estrogenul ºi progesteronul (iar pilula monohormonalã sau POP e fãcutã numai pe baza unei singure substanþe hormonale, progesteronul), existând foarte multe variante ºi nume comerciale, producþia acestora devenind o afacere rentabilã, de unde ºi publicitatea deºãnþatã fãcutã „pilulei”. Afacerile rentabile ºi publicitatea existã ºi în cazul altor metode artificiale de contracepþie. Pilulele anticoncepþionale (atât cele combinate, COC, cât ºi cele monohormonale, POP) împiedicã uneori concepþia, dar alteori acþioneazã ºi dupã concepþie împiedicând nidaþia, deci uneori au ºi efect avortiv, aºa cum am explicat mai sus. În ceea ce priveºte efectul avortiv al pilulelor, iatã câteva citate ale unor specialiºti actuali care au studiat problema ºi au ajuns la aceastã concluzie. Mutschler : „Contraceptivele orale împiedicã implantarea ovulului fecundat, atunci când ovulaþia a avut loc”. Finjentscher (Münster) aratã cã în 7% din cazurile în care are loc fecundaþia ovulului la persoanele care iau pilule, contracepþia (mai exact avortul timpuriu) e datoratã împiedicãrii nidaþiei. Beller (Münster) vorbeºte despre efectul avortiv al pilulei, care ar trebui numitã „avort precoce” (avort timpuriu). Taubert ºi Kuhl vorbesc în cartea lor „Kontrazeption mit Hormonen” („Contracepþia cu hormoni”) apãrutã în 1980, despre „efectul de împiedicare a nidaþiei la aproape toate tipurile de pilule”. În 1985 la Congresul „National Abortion Federation” din Boston s-a fãcut aceastã declaraþie: „Nu vã înºelaþi. Pilula ºi steriletul sunt avortive.” (ºi nu numai pilula ºi steriletul sunt avortive, dupã cum veþi vedea mai jos). Consecinþele folosirii contraceptivelor hormonale sunt extrem de variate ºi frecvente (la unele femei, aceste consecinþe pot apãrea mai repede, iar la altele pot apãrea în timp). Prin pilulele „anticoncepþionale” se introduce în organism un surplus de hormoni sintetici, chimici, modificaþi în laborator, care, în timp, se depoziteazã în organism.

Mulþi medici ginecologi dau o listã foarte lungã a efectelor folosirii pilulelor contraceptive. Variazã de la efecte uºoare: obezitate, creºterea poftei de mâncare, tensiuni ºi dureri mamare, dereglarea regularitãþii ciclului menstrual, senzaþii de greaþã, vomã, obosealã, iritabilitate, depresii acute, dureri de cap acute, sângerãri intermenstruale, amenoree , frigiditate, pânã la efecte grave: pilozitate accentuatã (apariþia din abundenþã a pãrului pe corpul femeii), hiperlipemie , embolie pulmonarã, scãderea toleranþei la glucozã cu riscul apariþiei diabetului zaharat, icter de tip colestatic , distrofii mamare ºi în special diferite forme de cancer hormonodependent : cancer mamar, cancer uterin ºi al colului uterin. Cancerul de col uterin este determinat de hormonii pilulei contraceptive, considerã doctor Amy Berrington de la Cancer Research, Oxford, fiind în acord cu autorii unui studiu sintetizat de Agenþia Reuters. Cercetãrile au fost fãcute pe mai multe cazuri de femei bolnave. În ce priveºte cercetãrile prezentate la a treia conferinþã europeanã a cancerului de sân, acestea au arãtat cã pericolul acestei maladii este cu 26% mai mare la utilizatoarele de pilule, în comparaþie cu cele care nu le utilizeazã. În acelaºi timp, la femeile care iau pilule de mai mult timp, pericolul de a dezvolta aceastã boalã este de pânã la 56%.
Mai pot apãrea accidente cardio-vasculare (mai ales la fumãtoare ºi la femeile care au trecut de 35 de ani) : infarct, hipertensiune arterialã, accidente vasculare cerebrale, hipercoagubilitate cu accidente tromboflebitice (tromboze venoase profunde, trombozã cerebralã), aterosclerozã , ischemie coronarianã . Un studiu fãcut între anii 1977-1981 în Anglia pe 200.000 de femei aratã cã, la femeile care folosesc pilule, procentajul deceselor cauzate de afecþiuni cardiace ºi vaso-cerebrale e cu 40% mai ridicat decât la femeile care nu folosesc. Pericolul hemoragiei cerebrale este de 6,5 ori mai mare, iar la femeile care mai ºi fumeazã, acest pericol este de 22 de ori mai mare decât la femeile care nu folosesc pilule. Pericolul de infecþii pelviene e de 7 ori mai mare la femeile care folosesc pilule decât la celelalte.
Existã apoi riscul sterilitãþii. În S.U.A. sunt circa un milion de femei devenite sterile din cauza pilulei ºi numãrul lor creºte cu circa 100.000 pe an.
Se mai poate aminti blocajul permanent al funcþiei hipotalamice , încetarea creºterii la persoanele care sunt încã în creºtere ºi iau pilule anticoncepþionale.
La nivelul colului uterin, al ovarului sau al vaginului, s-au întâlnit modificãri morfopatologice .
Existã ºi alte consecinþe : accidente respiratorii, sarcini extrauterine (deoarece contraceptivele hormonale modificã miºcãrile peristaltice ale trompelor uterine, prin secreþiile steroidiene ovariene), naºteri premature, edeme sau dureri la picioare, crize de respiraþie, dureri în abdomen, piept sau braþ, tulburarea vederii, îngãlbenirea ochilor sau a pielii, iar unii specialiºti considerã cã rãspândirea bolii SIDA nu e strãinã de folosirea pilulei, întrucât pilula ar slãbi sistemul imunitar. Contraceptivele orale au ºi un rol în trecerea în stare de parazit a Candidei saprofite, ducând la candidozã . De asemenea, pilulele favorizeazã ºi alte boli cu transmitere sexualã, tricomoniaza ºi chlamidia , deoarece modificã pH-ul vaginal, stimulând bacteriile ºi microbii.
- Contraceptivele injectabile, la fel ca ºi pilulele, împiedicã uneori concepþia, iar alteori acþioneazã dupã concepþie, impiedicând nidaþia, deci uneori au efect contraceptiv, alteori au efect avortiv. În ultimii ani au fost date publicitãþii mai multe studii cu privire la rolul contraceptivelor injectabile în producerea cancerului de sân. Contraceptivele injectabile prezintã aceleaºi consecinþe negative asupra sãnãtãþii ca ºi pilulele anticoncepþionale. În plus, pot avea ca efect erupþii cutanate , acnee , pigmentarea pielii, iar studii recente aratã ºi o altã consecinþã a folosirii acestei metode: scãderea densitãþii osoase care poate duce mai târziu la apariþia osteoporozei . Aceastã metodã poate avea ºi urmãtoarele consecinþe: sângerãri vaginale care dureazã mult ºi sunt abundente, puternice dureri de cap, depresii majore, urinãri frecvente, îngãlbenirea pielii sau a ochilor, menstruaþii prelungite sau, dimpotrivã, amenoree (lipsa menstruaþiei).
- Implanturile subdermice presupun intervenþia chirurgicalã. Au tot acþiune hormonalã. Uneori au efect contraceptiv, alteori acþioneazã dupã concepþie, deci au ºi efect avortiv. Consecinþele negative asupra sãnãtãþii sunt aceleaºi ca ºi în cazul pilulelor ºi al injecþiilor hormonale. În plus, implanturile mai pot avea urmãtoarele consecinþe negative asupra sãnãtãþii: chisturi ovariene, creºterea dimensiunii ovarelor, dificultãþi de vedere, cãderea pãrului de pe cap, scurgeri vaginale.
- Existã ºi alte tipuri de contracepþie hormonalã mai puþin rãspândite, dar au aceeaºi acþiune (uneori contraceptivã, alteori avortivã) ca ºi cele descrise mai sus, precum ºi aceleaºi consecinþe negative asupra sãnãtãþii.

d) Substanþele spermicide locale sub formã de creme, spumante, geluri, folii, burete cu spermicid, ovule, tablete, care se introduc în vagin înainte de contactul sexual, au eficacitate slabã. Drept consecinþe, pot apãrea fenomene inflamatorii ºi alergice locale atât pentru femeie, cât ºi pentru bãrbat. Spre deosebire de contraceptivele hormonale, la care efectul avortiv este dovedit cu certitudine, la substanþele spermicide efectul avortiv nu este dovedit cu certitudine dar este foarte probabil cã, în cazul în care totuºi a avut loc fecundaþia, ucid ovulul fecundat sau împiedicã nidaþia lui.

e) Actul sexual întrerupt („coitus interruptus” sau „ejacularea afarã”) este una dintre cele mai nesigure metode contraceptive, deoarece existã spermatozoizi ºi în picãturile de lichid prespermatic (eliminarea unui lichid în timpul actului sexual, înainte de ejaculare), nu numai în sperma eliminatã la sfârºit, iar o singurã picãturã de lichid prespermatic este suficientã pentru ca o femeie sã rãmânã însãrcinatã (bineînþeles, dacã se aflã în perioada fertilã a ciclului menstrual). De asemenea, câþiva spermatozoizi se pot desprinde în timpul actului sexual ºi pot pãtrunde în vagin, iar unul dintre ei poate ajunge la ovul. Aceastã metodã determinã o stare de anxietate ºi tensiune psihicã ºi, pe termen lung, poate provoca impotenþa la bãrbat ºi frigiditatea la femeie. Mai este denumitã ºi onanism, de la pãcatul lui Onan, criticat în Biblie, dupã cum vom vedea mai pe larg puþin mai jos, când vom arãta imoralitatea metodelor artificiale de contracepþie. Unii confundã onanismul cu masturbarea. Nu trebuie confundate, dar ambele sunt pãcate. Despre masturbare vom vorbi spre finalul materialului.

f) Prezervativul masculin (condom) este rãu tolerat ºi nu asigurã protecþie totalã nici împotriva infecþiei cu virusul imunodeficienþei umane (HIV), nici împotriva altor boli cu transmitere sexualã. Pe lângã faptul cã se pot rupe, pot aluneca sau pot avea defecte de fabricaþie, în latexul prezervativelor pot apãrea anumite fisuri foarte mici, invizibile cu ochiul liber, dar prin care virusul HIV poate trece cu mare uºurinþã, pentru cã este mult mai mic. Mãrimea fisurilor care apar în mod natural în latexul prezervativului este de pânã la 5 microni, iar virusul mediu HIV are aproximativ 0,1 microni. În termeni de mãrime, asta înseamnã cã virusul HIV poate trece printr-o fisurã din latexul prezervativului tot atât de uºor precum trece o pisicã printr-o uºã deschisã de garaj. Dupã unii cercetãtori, riscul infectãrii cu HIV în cazul folosirii prezervativului este în jur de 15%, iar dupã alþi cercetãtori acest risc este chiar în jur de 35%. Dar chiar luând în calcul riscul cel mai mic (în jur de 15%), cine foloseºte prezervativul ºi are relaþii sexuale cu mai mulþi parteneri, nu poate avea vreo garanþie cã mai devreme sau mai târziu nu se va infecta, dupã cum nu are nici o garanþie cel care zboarã cu un avion dintr-o sutã, deºi 15 dintre ele se vor prãbuºi. Acest virus poate avea o perioadã de incubaþie de la câteva luni pânã la câþiva ani, uneori chiar opt sau zece ani, astfel încât o persoanã care este infectatã cu HIV poate pãrea perfect sãnãtoasã mai mulþi ani, dar în realitate este seropozitivã ºi poate transmite altora virusul HIV. Cea mai sigurã apãrare faþã de virusul HIV nu este folosirea prezervativului, ci este abstinenþa înainte de cãsãtorie ºi fidelitatea între soþ ºi soþie dupã aceea. Prin prezervative se creeazã o falsã speranþã de securitate împotriva HIV ºi se încurajeazã promiscuitatea. Existã ºi un documentar despre SIDA, intitulat „Fãrã o a doua ºansã”, în care se vorbeºte ºi despre falsa speranþã a aºa-zisului „sex sigur” („self sex”). Virusul HIV distruge sistemul imunitar al organismului, care devine incapabil sã se apere în lupta cu infecþiile. De multe ori, abia dupã mai mulþi ani de la infectarea cu HIV organismul dezvoltã o serie de boli, care în condiþii normale ar fi fost stopate de sistemul imunitar. O persoanã poate afla dacã este seropozitivã sau nu, în urma unui test HIV, care se face gratuit la centrele de transfuzie sanguinã ºi la alte centre. Acest test pune în evidenþã anticorpii produºi de organism, care pot fi descoperiþi dupã ce au trecut ºase luni de la infectare. Dupã cum se ºtie, nu existã vindecare pentru persoanele infectate cu HIV, ci este posibilã doar o încetinire a evoluþiei bolii, deci o întârziere a decesului cu cel mult câþiva ani.
Virusul HIV se transmite prin: contact sexual, sânge infectat (transfuzii de sânge infectat, folosirea unui instrumentar medical infectat, body – piercing ºi tatuare, folosirea în comun a unor obiecte tãioase ce pot produce leziuni ale pielii: lame de bãrbierit, instrumente de manichiurã ºi pedichiurã, periuþa de dinþi), de la mama infectatã la copil (30% dintre copiii concepuþi de o mamã seropozitivã moºtenesc virusul). Virusul HIV se poate transmite ºi prin contact sexual anal sau oral ºi uneori se poate transmite chiar prin sãrut pasional (virusul HIV a fost localizat ºi în alte fluide corporale diferite de sânge, cum ar fi: spermã, secreþii vaginale, salivã, lacrimi, etc.).
Virusul HIV nu se transmite prin: tuse sau strãnut, deci prin aer; atingere, îmbrãþiºare, sãrut prietenesc pe obraz; trãind sau muncind în preajma unei persoane infectate; folosirea grupurilor sanitare în condiþii igienice; utilizarea veselei în comun; înþepãturi de þânþari sau alte insecte; bãi, bazine, adicã prin apã; prosoape, clanþe de uºi, telefon sau computer. Ca ºi actul sexual întrerupt, folosirea condomului poate provoca anxietate ºi tensiune psihicã, precum ºi alte efecte de ordin psihic. De asemenea, mai poate provoca iritaþii la nivelul organelor genitale.

g) Prezervativul feminin (diafragma sau obturator cervical ºi cupola cervicalã) este fãcut în funcþie de dimensiunile fiecãrei femei. Are eficienþã mediocrã ºi este, de asemenea, rãu tolerat. Poate provoca aceleaºi efecte negative ca în cazul folosirii condomului (iritaþii, anxietate, tensiune psihicã, precum ºi alte efecte de ordin psihic). În plus, poate provoca infecþii ale aparatului urinar. Dupã cum se observã, nu existã vreo metodã artificialã de contracepþie lipsitã de urmãri negative, mai mult sau mai puþin grave, pe plan fizic ºi psihic pentru femeie, dar ºi pentru bãrbat, iar unele dintre ele sunt ºi avortive.

4. Imoralitatea metodelor artificiale de contracepþie

Deja filosofii de dinainte de creºtinism ajunseserã la concluzia cã ceea ce este imoral este întotdeauna vãtãmãtor. În acest sens, filosoful grec Platon spunea cã nici un lucru nu este folositor dacã nu e conform moralei: nu pentru cã ceea ce este folositor e moral, dar pentru cã ceea ce este moral este folositor. Publicitatea care se face unor metode contraceptive artificiale este determinatã de interese comerciale, în nici un caz de intenþii benefice. Toatã aceastã propagandã se pretinde umanistã ºi filantropicã. Pretinde cã vizeazã binele omenirii, dar de fapt ascunde scopuri ºi interese negative: e vorba de dorinþa popoarelor bogate, ameninþate cu dispariþia datoritã natalitãþii foarte scãzute, de a deþine controlul demografic al planetei, considerând cã populaþiile sãrace, în permanentã creºtere, constituie o ameninþare pentru bogãþiile lor. ªi apoi mai sunt la mijloc marile interese financiare: sume imense de bani pe care le câºtigã multinaþionalele, fabricând ºi comercializând produsele artificiale de contracepþie. Cum acestea sunt din ce în ce mai puþin folosite în þãrile bogate, dovedindu-se a fi nocive sãnãtãþii, se cautã noi pieþe de desfacere, invadând în special þãrile africane ºi cele din fostul bloc comunist.

Nu este pãcat plãcerea actului sexual între soþ ºi soþie, dupã cãsãtoria creºtinã, cu condiþia ca ei sã respecte ordinea fireascã. Ordinea fireascã este perturbatã prin metodele artificiale de contracepþie.
Dupã cum nu constituie pãcat actele sexuale dacã au loc între soþ ºi soþie, dupã cãsãtoria creºtinã ºi dacã se respectã ordinea fireascã, la fel nu constituie pãcat actele sexuale sãvârºite dupã vârsta fertilitãþii, în aceste condiþii.

Toate metodele artificiale de contracepþie sunt imorale ºi deci pãcate mari, cu excepþia celor terapeutice, cu adevãrat necesare pentru a vindeca bolile organismului, cu condiþia ca piedica pentru concepþie sã nu fie direct voitã. Din Biblie reiese cã Dumnezeu nu este de acord cu metodele artificiale de contracepþie. De exemplu, în Geneza (Facerea) 38,9-10 este criticatã metoda actului sexual întrerupt (pãcatul lui Onan). La evrei era obiceiul ca, atunci când murea un bãrbat, fratele sãu s-o ia în cãsãtorie pe soþia acestuia. Aºa a fãcut Onan, dar, ca sã nu conceapã copii, el practica metoda actului sexual întrerupt. Lui Dumnezeu nu i-a plãcut acest lucru ºi l-a pedepsit. Uneori se face în favoarea folosirii metodelor contraceptive urmãtoarea argumentaþie: „decât sã se facã avort, e preferabil sã se recurgã la metode contraceptive”. Acestã argumentaþie aparþine unei mentalitãþi care îi recunoaºte lui Dumnezeu numai jumãtate din drepturile de proprietate asupra vieþii, adicã îi recunoaºte lui Dumnezeu dreptul asupra vieþii, dar nu ºi asupra mecanismelor delicate care stau la originea vieþii. Atât avortul cât ºi contracepþia fac parte, la nivele diferite, dintr-o culturã care refuzã viaþa ºi refuzã invitaþia de a fi simpli colaboratori ai lui Dumnezeu în transmiterea vieþii. Ele au la bazã orgoliul omului care îºi asumã drepturi pe care nu le are. Apoi, cum am vãzut, multe dintre metodele contraceptive sunt de fapt avortive. Biserica Catolicã ºi Bisericile Ortodoxe care acceptã metodele naturale de planificare familialã sunt consecvente cu ele însele ºi atunci când considerã permisã folosirea metodelor naturale de planificare familialã pentru motive juste, ºi atunci când aratã cã e nepermisã folosirea metodelor artificiale de contracepþie, chiar dacã soþii ar avea motive care pot pãrea serioase. Papa Paul al VI-lea în enciclica „Humanae vitae” („Viaþa umanã”) aratã cã existã între cele douã cazuri o diferenþã esenþialã: în primul caz (de folosire a metodelor naturale de planificare familialã pentru motive juste) soþii se folosesc în mod legitim de o dispoziþie naturalã; în celãlalt caz (de folosire a metodelor artificiale de contracepþie) ei împiedicã desfãºurarea proceselor naturale. E adevãrat cã ºi într-un caz ºi în celãlalt, soþii se pun de acord în intenþia reciprocã de a evita copilul pentru motive plauzibile, nedorind ca el sã se conceapã; dar e la fel de adevãrat cã numai în primul caz ei ºtiu sã renunþe la folosirea cãsãtoriei (la relaþii sexuale) în perioadele fertile când, pentru motive juste, concepþia nu e doritã, ºi cã se folosesc de ea (au relaþii sexuale) în perioadele nefertile. Fãcând aceasta, ei dovedesc o iubire cu adevãrat ºi pe deplin onestã. În exortaþia apostolicã „Familiaris consortio” („Legãtura de familie”), Papa Ioan Paul al II-lea scrie cã soþii care folosesc metode artificiale de contracepþie „manipuleazã ºi înjosesc sexualitatea umanã, cu aceasta înjosindu-se pe ei înºiºi ºi alterând valoarea dãruirii totale. Faþã de limbajul care exprimã în mod firesc dãruirea reciprocã ºi totalã dintre soþi, contracepþia artificialã opune un limbaj în mod obiectiv contradictoriu, conform cãruia nu mai este vorba de dãruire reciprocã totalã. Urmeazã de aici nu numai refuzul deschiderii la viaþã, ci ºi o falsificare a adevãrului lãuntric al iubirii conjugale, chematã sã fie o dãruire a persoanei întregi.” Aceastã diferenþã antropologicã ºi moralã între contracepþie ºi metodele naturale de planificare familialã implicã douã moduri de gândire ireductibile unul la celãlalt asupra persoanei ºi asupra sexualitãþii umane.

Biserica îi elogiazã pe soþii care, printr-o hotãrâre bine gânditã, luatã în comun, primesc cu generozitate sã creascã în mod corespunzãtor chiar ºi un numãr mai mare de copii. Sfânta Scripturã ºi Biserica vãd în familiile numeroase un semn al binecuvântãrii lui Dumnezeu ºi al generozitãþii pãrinþilor. Soþii înþelepþi, bogaþi sau sãraci, nu se sperie niciodatã de un numãr mai mare de copii, ºtiind cã fiecare copil vine în lume cu un creier ºi douã braþe, care în timpul vieþii lor produc mai mult decât consumã. Apoi, fraþii mai mari îi ajutã pe pãrinþi în creºterea celor mai mici. S-au vãzut deseori pãrinþi numai cu un singur copil slujindu-i acestuia ca niºte robi ºi alþi pãrinþi cu câte ºase, zece, doisprezece sau chiar mai mulþi copii, care erau crescuþi în frica de Dumnezeu ºi disciplinaþi, iar pãrinþii erau iubiþi, respectaþi ºi ajutaþi. Cu toate cã în România de azi pentru mulþi viaþa este destul de dificilã din punct de vedere material, totuºi sunt la blocuri în oraºe ºi la sate familii care, fie cã dispun, fie cã nu dispun de o stare materialã prea bunã, totuºi au mulþi copii. Strãbunii noºtri, în înþelepciunea lor, au apreciat loialitatea, optimismul ºi buna dispoziþie în casele cu mulþi copii. În plus, de multe ori, ultimul copil dintr-o familie numeroasã a fost un om de seamã sau un sfânt: de exemplu, Mozart a fost al cincilea copil din familie, Rembrandt al ºaselea, Wagner al ºaptelea, Napoleon al optulea, Sfântul Ignaþiu al treisprezecelea, Schubert al treisprezecelea, Franklin al paisprezecelea, Benedict Lobre al cinsprezecelea, etc. ªi chiar dacã ar ajunge un om obiºnuit, tot are dreptul la viaþã. Multor oameni le pare rãu la bãtrâneþe cã au puþini copii ºi spun cã dacã ar fi acum tineri ar face mai mulþi. Familia numeroasã este o desãvârºitã societate minusculã. Copiii unei familii numeroase nu suspinã dupã copiii vecinilor pentru a se juca cu ei, nu-i cautã, cãci fiind mulþi, îºi pot îndeplini trebuinþele lor copilãreºti, în casa pãrinteascã, sub supravegherea pãrinþilor: astfel, ei devin bine crescuþi, fãrã a fi expuºi la influenþe negative. Asemenea cu o prisacã de albine ºi reginele sale, familia cu numeroºi copii adunã mierea vieþii pentru fiecare dintre ei.

Aºa – zisa « problemã demograficã » este o falsã problemã. Adevãrata problemã este împãrþirea nedreaptã a resurselor

Au o pãrere greºitã cei care cred cã creºterea demograficã (creºterea foarte mare a populaþiei Pãmântului) va determina epuizarea resurselor omenirii. Creºterea foarte mare a populaþiei Pãmântului nu va determina epuizarea resurselor omenirii ºi iatã de ce:
- statistici recente, furnizate de F.A.O. aratã urmãtorul fapt: creºterea anualã a populaþiei este de 1,60%, în timp ce creºterea anualã a produselor agricole este mai mare: 4%, aceste produse fiind cele care stau la baza hranei populaþiei.
- în ce priveºte posibilitãþile de alimentare, globul pãmântesc are resurse de hranã pentru mult mai mulþi oameni decât sunt în prezent, însã adevãrata problemã este împãrþirea nedreaptã a resurselor. Iar cei care împart în mod nedrept resursele manipuleazã opinia publicã vehiculând falsa problemã a « suprapopulãrii » pentru a nu se vedea cã adevãrata cauzã a sãrãciei nu este lipsa de resurse, ci împãrþirea nedreaptã a acestora de cãtre ei. În acest sens, ei promoveazã controlul populaþiei prin orice mijloace, în fapt promoveazã o culturã a morþii, opusã culturii umane ºi creºtine a vieþii.
- Astfel, unii oameni de ºtiinþã au calculat cã Pãmântul poate hrãni: 8 miliarde de oameni (conform lui Penck), 13 miliarde (conform lui Hollstein), 22 miliarde (conform lui Ballod) ºi peste 100 de miliarde de oameni (conform lui Clark). Or, în prezent pe Pãmânt sunt în jur de 6 miliarde ºi jumãtate de oameni.
- În plus, economiºtii constatã cã o creºtere a densitãþii demografice poate fi însoþitã de o mare expansiune economicã: ca exemplu poate fi adus Hong – Kongul, unde existã o densitate mare de populaþie ºi în acelaºi timp o mare creºtere economicã.
- Apoi, trebuie þinut cont cã 70% din suprafaþa globului o ocupã apele. Acestea pot deveni o sursã inepuizabilã pentru alimentarea populaþiei Pamântului, dacã vor fi exploatate cum trebuie. ªi mai trebuie þinut cont cã din suprafaþa uscatã numai 30% e cultivatã.
Dacã o parte a omenirii suferã de foame, aceasta nu se datoreazã faptului cã pãmântul nu are resurse, ci ignoranþei, egoismului, rãutãþii, împãrþirii nedrepte a resurselor. Nimeni nu ar suferi de foame dacã s-ar investi în agriculturã numai o micã parte din sumele care se investesc pentru distrugerea vieþii oamenilor (pentru armament, aparate pentru avort ºi sterilizare, contraceptive, etc.)

Accesând linkul urmãtor puteþi vedea un documentar intitulat « Iarna demograficã » în care oamenii de ºtiinþã aratã cã pe pãmânt este nevoie de copii, altfel se ajunge la o îmbãtrânire a populaþiei, la o aºa numitã iarnã demograficã. Documentarul e format din 6 parti, fiecare de cate 10 minute. Iatã prima parte, iar celelalte 5 pãrþi le gãsiþi în dreapta :
http://www.youtube.com/watch?v=iPzsAl5IjvE&feature=PlayList&p=FD03534E6E481F1E&index=0&playnext=1

De asemenea, în privinþa României se constatã o scãdere dramaticã a populaþiei, astfel încât, dacã nu se vor lua mãsuri de stopare a avorturilor prin lege, dispariþia poporului român poate fi calculatã matematic.

Sã nu uitãm cã Dumnezeu a zis primilor oameni: „Fiþi roditori, înmulþiþi-vã, umpleþi Pãmântul ºi supuneþi-l.” (Gen. 1,28).
Cei care sunt creºtini ºtiu cã omenirea nu va dãinui veºnic pe faþa Pãmântului. Dumnezeu ne spune prin intermediul Bibliei cã va fi un sfârºit al lumii acesteia ºi e clar cã El va avea grijã ca pãmântul sã aibã resursele necesare vieþii pânã în ultimul moment.
vieru_cezar_iasi
Postat pe 4 Iulie 2009 09:16
tarot_healthy
Postat pe 9 Iulie 2009 12:01
De la: vieru_cezar_iasi, la data 2009-07-04 09:16:02EFECTUL AVORTIV AL MULTOR METODE ARTIFICIALE DE CONTRACEPÞIE

CONSECINÞE NEGATIVE ASUPRA SÃNÃTÃÞII PROVOCATE DE METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEPÞIE

IMORALITATEA METODELOR ARTIFICIALE DE CONTRACEPÞIE

METODELE NATURALE DE PLANIFICARE FAMILIALÃ (BAZATE PE ABSTINENÞA PERIODICÃ) - O ALTERNATIVÃ SÃNÃTOASÃ ªI MORALÃ (ÎN ANUMITE CONDIÞII) LA METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEPÞIE


În primul rând recomand blogurile urmãtoare :

http://www.augustincezar.blogspot.com/

Acest blog conþine: Argumente ºtiinþifice ºi religioase cã omul este om din clipa concepþiei. Adrese, numere de telefon ºi site-uri ale unor asociaþii care oferã ajutor material, consiliere ºi soluþii alternative pentru a nu face avort. Mãrturii publice ale unor femei care au fãcut avort. Mãrturii ale unor femei care nu au fãcut avort. Consecinþe fizice ºi emoþionale ale avortului asupra femeii. Mãrturii ale unor medici care au renunþat sã facã avorturi. Legãturi cu multe alte site-uri asemãnãtoare. Argumente cã multe dintre metodele aºa – zis « contraceptive » sunt de fapt avortive (avorturi timpurii). Argumente cã toate metodele artificiale de contracepþie sunt dãunãtoare sãnãtãþii ºi sunt ºi pãcate, chiar dacã soþii ar avea motive care ar putea pãrea justificate pentru a le folosi. Când existã un motiv grav, justificat, de a evita concepþia, existã o alternativã : metodele naturale de planificare familialã bazate pe abstinenþa periodicã (abstinenþa în perioada fertilã a ciclului). Metodele naturale nu sunt dãunãtoare sãnãtãþii ºi nu sunt pãcate dacã se recurge la ele dupã cãsãtorie ºi din motive grave, justificate, nu din egoism. Dacã se recurge la aceste metode din egoism ºi nu din motive grave, atunci devin pãcate ºi aceste metode naturale.

Puteþi intra ºi pe blogul urmãtor:

http://www.cezar-iasi.blogspot.com/

Acest blog conþine: înregistrãri video cu miracole ; videoclipuri ; legãturi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conþin ºi posturi TV on-line ºi posturi de radio) ; cãrþi foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fãrã a necesita descãrcare în calculator) ; articole foarte interesante, etc.

Mi-am dat licenþa în bioeticã, iar acum fac doctoratul în filosofie. Nu ca sã mã laud spun ce studii am, ci pentru a arãta cã sunt foarte bine documentat în domeniu.

Pentru întrebãri ºi dialog pot fi contactat pe messenger, unde am id-ul vieru_cezar_iasi
sau pe e-mail la adresa vieru_cezar_iasi@yahoo.com


1. Informaþii mai puþin cunoscute despre metodele artificiale de contracepþie ºi linkuri cu declaraþii medicale ºi cãrþi despre nocivitatea acestor metode:

Dupã cum am arãtat ºi pe bloguri, este dovedit fãrã dubiu, cu argumente clare, biologice ºi religioase, cã omul este om din clipa concepþiei, atât trupeºte, cât ºi sufleteºte. Trupeºte, chiar de la concepþie, adicã de la fecundaþie, zigotul posedã un cod genetic uman ºi propriu, diferit de codul genetic al mamei ºi de cel al tatãlui, deci chiar de la concepþie este fiinþã umanã unicã. Toate trãsãturile trupului omenesc sunt programate în codul genetic. Codul genetic este tiparul genetic complex al dezvoltãrii umane ºi conþine: sexul copilului, culoarea pãrului ºi a ochilor, înãlþimea, nuanþa tenului, forma feþei, forma nasului, chiar ºi firele de pãr. Dezvoltarea ulterioarã a corpului sãu nu este decât o derulare a acestui program care existã deja de la început, din momentul concepþiei. Iar sufleteºte, Dumnezeu creazã sufletul copilului tot în acel moment al concepþiei. Viaþa umanã este sacrã ºi inviolabilã. Dumnezeu spune clar într-o poruncã: SÃ NU UCIZI ! Numai Dumnezeu e stãpânul vieþii. Nu avem dreptul sã ne atingem de viaþã ]n nici un fel. Dumnezeu vrea sã se nascã orice copil care s-a conceput. Sufletul copilului este creat de Dumnezeu în momentul concepþiei, deci nici un copil nu se concepe din întâmplare, ci din voinþa lui Dumnezeu. Viaþa vine de la Dumnezeu ºi trebuie primitã ca un dar al sãu. Pãrinþii sunt doar colaboratori ai lui Dumnezeu în transmiterea vieþii, nu stãpâni ai vieþii. Nu existã dreptul la moarte, existã numai dreptul la viaþã !

Unele dintre metodele artificiale de « contracepþie » sunt de fapt avortive (avorturi timpurii), deoarece nu sunt o piedicã împotriva concepþiei, ci acþioneazã dupã concepþie, împiedicând nidaþia (împiedicã implantarea în uter a ovulului deja fecundat). Astfel, sunt avortive pilula de a doua zi ºi steriletul, cãci acþioneazã dupã concepþie; contraceptivele hormonale (pilulele anticoncepþionale luate înainte, injecþiile contraceptive, implanturile subdermice ºi alte contraceptive hormonale) uneori sunt o piedicã împotriva concepþiei, dar alteori acþioneazã dupã concepþie, împiedicând nidaþia, deci, în numeroase cazuri sunt avortive: de multe ori ele nu inhibã ovulaþia, fecundaþia are loc ºi în aceste cazuri acþioneazã dupã fecundaþie modificând endometrul (mucoasa peretelui intern al uterului), fãcându-l neprimitor pentru ovulul fecundat. Astfel împiedicã nidaþia în cazurile, destul de numeroase, în care fecundaþia totuºi a avut loc, iar embrionul va fi eliminat ulterior, în timpul menstruaþiei, de obicei fãrã a fi observat, datoritã dimensiunilor foarte reduse (la 14 zile de la concepþie, embrionul are aproximativ 1,5mm).
Dar aspectul avortiv al acestor metode artificiale de contracepþie este trecut de cele mai multe ori sub tãcere, deoarece existã interesul comercializãrii lor, aºa cum vom vedea mai jos. Multinaþionalele câºtigã sume imense de bani pe plan mondial din producerea ºi comercializarea acestor produse aºa –zis « contraceptive ». Se adaugã ºi interesul celor care împart în mod nedrept resursele ºi manipuleazã opinia publicã vehiculând falsa problemã a « suprapopulãrii » pentru a nu se vedea cã adevãrata cauzã a sãrãciei din lume nu este lipsa de resurse, ci împãrþirea nedreaptã a acestora de cãtre ei. În acest sens, ei promoveazã controlul populaþiei prin orice mijloace, în fapt promoveazã o culturã a morþii, opusã culturii umane ºi creºtine a vieþii.

Unii medici spun adevãrul în privinþa contracepþiei, dar alþii oferã pacientelor explicaþii sumare, fãrã însã a preciza cã aceasta se realizeazã uneori prin distrugerea ºi eliminarea embrionului (copilului), adicã prin avort timpuriu.
Doctorul Mina Minovici critica propaganda contraceptivã, numind-o „propagandã criminalã”, „plagã socialã ºi naþionalã”.

Pe lângã acþiunea avortivã a multora dintre metodele artificiale de contracepþie, toate metodele artificiale de contracepþie au ºi consecinþe negative asupra sãnãtãþii (efecte secundare), unele dintre ele chiar foarte grave, care vor fi prezentate mai jos.
Accesând linkul urmãtor, gãsiþi o carte ce poate fi cititã direct pe internet despre mijloacele anticoncepþionale ºi efectele lor secundare fatale despre care nu se vorbeºte din interese comerciale. Un bilanþ critic din punctul de vedere al unui ginecolog. Cartea este scrisã de Dr. med. Rudolf Ehmann (medic primar ginecologie/obstetricã la spitalul cantonal Stans, Elveþia, CH - 6370) în colaborare cu Otto Döpper.
http://www.profamilia.ro/culturavietii.asp?anticonceptionale

-Informaþii importante despre efectul avortiv al pilulei contraceptive ºi despre consecinþele grave asupra sãnãtãþii gãsiþi accesând ºi linkul urmãtor :
http://www.avort.ro/pilula.php
Textul de pe acest site a fost scris pe baza unui studiu fãcut de Dr. Chris Kahlenborn care este medic terapeut la o clinicã privatã din Altoona, SUA. El este autorul studiului Breast Cancer, Its Link to Abortion and Birth Control Pill (Cancerul mamar, legãtura sa cu avortul ºi pilula de control al naºterii). Informaþiile au fost oferite prin bunãvoinþa doamnei dr. Nicole Syed, de la Centrul Fertility Care, Londra, 21a Soho Square W1D 4NR; Tel: 020 7437 0892; e-mail: mailto:info@naprofertility.co.uk

- Un site despre nocivitatea metodelor artificiale de contracepþie :
http://www.anticonceptionale.info/

-Despre efectele avortive ºi dãunãtoare pentru organism ale contraceptivelor artificiale – Dr. Chris Kahlenborn ºi Dr. Ann Moell:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/230-ce-trebuie-sa-stie-o-femeie-despre-contraceptie

-Contraceptivele hormonale (ºi în general contraceptivele artificiale) chiar sunt periculoase. Studiu cu trimiteri la articole si link-uri catre reviste si carti de specialitate despre nocivitatea contraceptivelor
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/215-contraceptivele-hormonale-chiar-sunt-periculoase

-Studiu medical (autor: dr. Chris Kahlenborn) despre faptul cã pilula ºi steriletul sunt avortive (cauzeazã avorturi timpurii) ºi despre nocivitatea lor ºi a metodelor artificiale de contracepþie în general:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/228-cum-functioneaza-pilula-si-alte-contraceptive-contraceptivele-hormonale-si-steriletuldiu-sunt-ele-oare-abortive-cauzeaza-avorturi-timpurii

-Pilulele anticoncepþionale sunt avortive Autor: John Wilks, medic farmacist, M.P.S., M.A.C.P.P., octombrie 1998
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/229-cum-functioneaza-si-mai-ales-cum-esueaza-pilula-pilula-provoaca-avortul-hormonal-avorturi-timpurii

-Faþa nevãzutã a contraceptivelor:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/213-fata-nevazuta-a-contraceptivelor

-Pilula ºi cancerul mamar (cancerul de sân) – interviu cu Dr. Chris Kahlenborn
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/216-pilula-si-cancerul-mamar-cancerul-de-san

-Riscul cancerului mamar indus de pilulã – autor Dr. Chris Kahlenborn
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/217-riscul-cancerului-mamar-indus-de-pilula

-Despre pericolele contraceptivelor injectabile:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/214-contraceptivele-injectabile-periculoase-pentru-sanatatea-oamenilor

- De asemenea, puteþi citi sau audia conferinþa despre avort, efectele nocive ale metodelor artificiale de “contracepþie” ºi despre bolile cu tranmitere sexualã þinutã de doamna doctor Cristina Todea – Gross, accesând linkul urmãtor :
http://www.ortodoxmedia.com/inregistrare/209/Conferinta-despre-avort

Alternativa la metodele artificiale de contracepþie este planificarea familialã prin metodele naturale, bazate pe abstinenþa periodicã (în zilele fertile ale femeii). Aceste metode naturale sunt sãnãtoase, nu costã nimic ºi sunt în acord cu morala creºtinã dacã se recurge la ele din motive grave, justificate, nu din motive egoiste. Dar dacã soþii nu au motive grave, justificate pentru a amâna sau evita conceperea unor noi copii ºi recurg la metodele naturale din motive egoiste, atunci ºi aceste metode naturale devin pãcate.
Dar metodele artificiale de contracepþie (atât cele care acþioneazã dupã concepþie, cât ºi cele care sunt o piedicã pentru concepþie) sunt pãcate chiar dacã soþii ar avea motive care pot pãrea serioase pentru a le folosi, dupã cum vom vedea când vom arãta imoralitatea acestor metode.
Existã o singurã excepþie: este permisã din punct de vedere moral (deci nu constituie pãcat) folosirea metodelor terapeutice cu adevãrat necesare pentru a vindeca bolile organismului, chiar dacã se prevede cã din aceasta va rezulta o piedicã împotriva concepþiei, cu condiþia ca aceastã piedicã sã nu fie direct voitã.Cine n-a ºtiut pânã acum toate aceste aspecte ºi a folosit metode artificiale de contracepþie, sã nu mai foloseascã astfel de metode mãcar de acum înainte, când a conºtientizat. Prin informaþiile detaliate din acest material venim în întâmpinarea datoriei morale pe care o are fiecare de a se informa cât mai bine. Dacã nu s-ar informa, ar fi în ignoranþã vinovatã.Legea care interzice metodele artificiale de contracepþie nu e o simplã lege a dreptului uman, ci este o lege a lui Dumnezeu, care a fost datã o datã pentru totdeauna ºi nu poate fi schimbatã niciodatã. Toate Bisericile creºtine exprimã într-un glas voinþa lui Dumnezeu care interzice sterilizarea ºi toate metode artificiale de contracepþie. Nu trebuie sã luãm exemplul oamenilor pãcãtoºi ºi corupþi, oricât de mulþi ar fi aceºtia, ci exemplul creºtinilor adevãraþi care respectã voinþa lui Dumnezeu.

2. Metodele naturale de planificare familialã – o alternativã la metodele artificiale de contracepþie

O alternativã la metodele artificiale de contracepþie o reprezintã metodele naturale de planificare familialã. Mulþi medici ginecologi criticã metodele artificiale de contracepþie ºi recomandã metodele naturale de planificare familialã. Metodele naturale de planificare familialã sunt cele care respectã ordinea fireascã atât în pregãtirea ºi în desfãºurarea actului sexual, cât ºi în finalizarea lui. Aceste metode naturale diferã între ele în funcþie de procedeele de calcul al perioadelor fertilã ºi nefertilã din ciclul menstrual. Ele sunt urmãtoarele patru:

a. metoda calendarului (se mai numeºte ºi metoda Ogino-Knaus, dupã numele inventatorilor),
b. metoda temperaturii bazale,
c. metoda Billings (ritmul mucusului cervical)
d. metoda simpto-termicã.

Metodele naturale de planificare familialã:

- Nu au nici un efect negativ asupra sãnãtãþii.
- Presupun abstinenþa (abþinerea) de la actul sexual în zilele de fertilitate sigurã sau probabilã ale ciclului menstrual (abstinenþa periodicã).
- Dacã sunt calculate corect, metodele naturale de planificare familialã au un grad ridicat de siguranþã, în condiþiile în care femeia îºi cunoaºte bine funcþionarea ciclului menstrual (siguranþã de 100% nu oferã nici metodele naturale de planificare familialã, nici metodele artificiale de contracepþie). De obicei, un calcul mai exact al funcþionãrii ciclului menstrual se face într-o perioadã de 6-12 luni. Existã formule de calcul al metodelor naturale de planificare familialã chiar ºi pentru femeile care au ciclu neregulat. Dacã ciclul este foarte variabil nu se poate aplica metoda calendarului, însã, în acest caz, se pot aplica urmãtoarele trei metode naturale (a temperaturii, metoda Billings ºi metoda simpto-termicã). Existã mãrturii ale unor soþi care folosesc numai metode naturale de planificare familialã ºi declarã cã sunt foarte mulþumiþi de ele.
- Din punct de vedere moral, metodele naturale de planificare familialã sunt conforme cu criteriile moralei catolice ºi cu criteriile obiective ale moralitãþii, bineînþeles dacã sunt utilizate dupã cãsãtoria creºtinã ºi dacã evitarea concepþiei prin recurgerea la ele nu provine din egoism, ci existã motive grave, justificate ca soþii sã evite concepþia unor noi copii sau sã distanþeze concepþiile copiilor. În aceleaºi condiþii, metodele naturale de planificare familialã sunt acceptate ºi de unele dintre Bisericile Ortodoxe. (Bisericile Ortodoxe din anumite þãri nu acceptã nici metodele naturale de planificare familialã, acceptând doar abstinenþa totalã ca singurã soluþie pentru cei care nu mai vor noi copii) Dupã cum vom explica spre sfârºitul materialului, Biserica Catolicã ºi Bisericile Ortodoxe care acceptã metodele naturale de planificare familialã sunt consecvente cu ele însele ºi atunci când considerã permisã folosirea metodelor naturale de planificare familialã pentru motive juste, ºi atunci când aratã cã e nepermisã folosirea metodelor artificiale de contracepþie, chiar dacã soþii ar avea motive care pot pãrea serioase.
- Metodele naturale nu numai cã nu pun în pericol relaþia dintre soþi, ci dimpotrivã, încurajeazã iubirea ºi respectul dintre ei.
- Favorizeazã dãruirea totalã a soþilor.
- Nu costã nimic.
- E clar cã NU este permis sã se facã avort dacã totuºi s-ar concepe copilul în cazurile de excepþie ale metodelor naturale, în cazurile erorilor de calcul sau în oricare alt caz.
- Dacã o nouã sarcinã ar expune direct la un pericol real ºi foarte grav viaþa mamei, abstinenþa periodicã nu poate fi recomandatã ºi nici urmatã. În asemenea cazuri se impune consultarea unor medici de încredere ºi cu principii creºtine.
E adevãrat cã aceastã abstinenþã periodicã presupune un oarecare sacrificiu, mai ales pentru soþii tineri, dar pe lumea aceasta orice lucru bun se face cu sacrificiu, pe când rãul se face mai uºor, dar este foarte dãunãtor. Însã cine trãieºte cu înþelepciune alege lucrurile bune ºi sãnãtoase (metodele naturale), chiar dacã acestea presupun sacrificiu, iar nu lucrurile care la suprafaþã par uºoare, dar în realitate sunt pline de rãutate ºi otravã (metodele artificiale de contracepþie).
Iatã ºi un link cu cãrþi, dintre care douã sunt despre metodele naturale de planificare familialã (Autocontrolul fertilitãþii pe cale naturalã ºi Planificarea familialã dupã morala catolicã):
http://www.profamilia.ro/soti.asp

Cine doreºte detalii despre procedeele de calcul ale metodelor naturale de planificare familialã, cine mai doreºte materiale informative sau cine are întrebãri despre cele scrise în acest material poate sã scrie la urmãtoarea adresã de e-mail: vieru_cezar_iasi@yahoo.com sau pe messenger, la id vieru_cezar_iasi

3. Consecinþe negative asupra sãnãtãþii provocate de metodele artificiale de contracepþie

Metodele artificiale de contracepþie se împart în :

A. Metode ireversibile (sterilizare definitivã)
a)Sterilizarea masculinã (vasectomie) constã în ligatura chirurgicalã a canalelor deferente.
b)Sterilizarea femininã constã în ligatura sau rezecþia trompei (tubei) uterine. Aceste metode sunt intervenþii definitive ºi infirmitãþi. Atât pentru femeie, cât ºi pentru bãrbat pot provoca: hemoragii dupã operaþie, infecþii, hematomul inciziei, dureri, traumatizarea vaselor sanguine sau a tractului intestinal, tumefacþii, complicaþii legate de anestezia localã sau generalã, etc.; iar numai pentru bãrbat: inflamaþia testiculelor ºi senzaþii dureroase, granulomi formaþi de spermã lângã testicule, etc.
Mai multe despre consecinþele sterilizãrii asupra sãnãtãþii puteþi citi accesând, pe linkul urmãtor, cartea pe care am recomandat-o ºi mai sus, scrisã de medicul ginecolog Rudolf Ehmann, în colaborare cu Otto Döpper
http://www.profamilia.ro/culturavietii.asp?anticonceptionale
Persoanele care se sterilizeazã fac pãcat mare ºi dovedesc egoism, care este opusul iubirii creºtine. Chiar dacã au deja un anumit numãr de copii, trebuie sã se gândeascã la faptul cã poate Dumnezeu vrea sã aducã la existenþã ºi alte fiinþe umane prin intermediul lor, precum ºi la faptul cã nu au dreptul moral sã recurgã la sterilizare. Apoi, trebuie sã se gândeascã ºi la faptul cã unele împrejurãri ale vieþii lor se pot schimba, adicã le poate deceda soþul / soþia ºi, recãsãtorindu-se, poate cã vor dori sã aibã mãcar un copil ºi cu noul soþ / noua soþie.
Persoanele care sunt sterile fãrã intenþie ºi fãrã motiv, înseamnã cã sunt puse la încercare de Dumnezeu. Trebuie sã se roage cu stãruinþã ºi sã urmeze tratamentele prescrise de medic pentru înlãturarea sterilitãþii. Dacã problema lor se rezolvã, sã mulþumeascã din suflet lui Dumnezeu. Dar dacã pânã la urmã tot nu obþin vreun rezultat, sã se resemneze la voinþa lui Dumnezeu ºi, dacã vor, pot sã adopte un copil sau mai mulþi.

B. Metode reversibile

a) Pilula „de a doua zi” (sau aºa-numita „contracepþie de urgenþã”) este o metodã cu efect avortiv, deoarece acþioneazã dupã concepþie, împiedicând nidaþia (ucide ovulul fecundat sau modificã înveliºul intern al uterului, care devine neprimitor pentru ovulul fecundat). Prezintã efecte secundare grave, putând provoca : sarcini extrauterine, ameþeli, greþuri puternice, vãrsãturi, dureri, senzaþii neplãcute în sâni, hemoragii uterine, dereglãri ale ciclului menstrual, etc. De exemplu, Sir Libunam Daonaldson, consilierul – ºef pe probleme medicale al guvernului Marii Britanii, a avertizat medicii britanici cã un anumit tip de pilule „de a doua zi”, Levonelle ºi Levonelle-2, determinã o ratã crescutã a sarcinilor extrauterine.
Mai multe despre consecinþele foarte dãunãtoare provocate de pilula de a doua zi, puteþi citi accesând linkul urmãtor :
http://www.provita.ro/avortul/pilula-de-a-doua-zi


b) Contracepþia prin dispozitiv intrauterin (prescurtat D.I.U., se mai numeºte sterilet sau spiralã). Este un dispozitiv din material plastic, cu fir de argint sau de cupru, care se inserã în cavitatea uterinã. Steriletul împiedicã nidaþia, deci are efect avortiv. Ca urmare a folosirii steriletului pot apãrea: sarcini extrauterine, crampe dureroase, contracþii uterine în încercarea de a respinge corpul strãin, infecþii, expulzie spontanã, sarcini pe sterilet, obstrucþie tubarã ºi prin aceasta sterilitate, perforaþie uterinã latentã provocând hemoragie internã ºi peritonitã, cancer cervical, cancer la endometru, menstruaþii mai abundente, prelungite ºi dureroase, febrã sau frisoane, dureri sau sângerãri în timpul actului sexual, sângerãri intermenstruale (toate aceste sângerãri putând duce la anemie), scurgeri vaginale abundente sau cu miros neplãcut, dereglarea ciclurilor menstruale. Riscul sarcinii extrauterine la femeile care poartã sterilet este de zece ori mai mare decât la femeile care nu-l poartã. Datoritã efectelor deosebit de dãunãtoare, companiile care fabricã sterilete în S.U.A. au fost date în judecatã de numeroase femei care s-au îmbolnãvit. Drept urmare, din anul 1986, aceste companii au încetat sã le mai vândã pe piaþa americanã. Ceea ce nu înseamnã cã respectivele fabrici nu mai produc sterilete, însã, din anul 1986, ele sunt fabricate numai pentru export. Existã informaþii cã femeile din România au început sã evite steriletele.

c)Contracepþia hormonalã : - Pilulele „anticoncepþionale” (denumite ºi COC sau pilule orale combinate) asociazã douã substanþe hormonale: estrogenul ºi progesteronul (iar pilula monohormonalã sau POP e fãcutã numai pe baza unei singure substanþe hormonale, progesteronul), existând foarte multe variante ºi nume comerciale, producþia acestora devenind o afacere rentabilã, de unde ºi publicitatea deºãnþatã fãcutã „pilulei”. Afacerile rentabile ºi publicitatea existã ºi în cazul altor metode artificiale de contracepþie. Pilulele anticoncepþionale (atât cele combinate, COC, cât ºi cele monohormonale, POP) împiedicã uneori concepþia, dar alteori acþioneazã ºi dupã concepþie împiedicând nidaþia, deci uneori au ºi efect avortiv, aºa cum am explicat mai sus. În ceea ce priveºte efectul avortiv al pilulelor, iatã câteva citate ale unor specialiºti actuali care au studiat problema ºi au ajuns la aceastã concluzie. Mutschler : „Contraceptivele orale împiedicã implantarea ovulului fecundat, atunci când ovulaþia a avut loc”. Finjentscher (Münster) aratã cã în 7% din cazurile în care are loc fecundaþia ovulului la persoanele care iau pilule, contracepþia (mai exact avortul timpuriu) e datoratã împiedicãrii nidaþiei. Beller (Münster) vorbeºte despre efectul avortiv al pilulei, care ar trebui numitã „avort precoce” (avort timpuriu). Taubert ºi Kuhl vorbesc în cartea lor „Kontrazeption mit Hormonen” („Contracepþia cu hormoni”) apãrutã în 1980, despre „efectul de împiedicare a nidaþiei la aproape toate tipurile de pilule”. În 1985 la Congresul „National Abortion Federation” din Boston s-a fãcut aceastã declaraþie: „Nu vã înºelaþi. Pilula ºi steriletul sunt avortive.” (ºi nu numai pilula ºi steriletul sunt avortive, dupã cum veþi vedea mai jos). Consecinþele folosirii contraceptivelor hormonale sunt extrem de variate ºi frecvente (la unele femei, aceste consecinþe pot apãrea mai repede, iar la altele pot apãrea în timp). Prin pilulele „anticoncepþionale” se introduce în organism un surplus de hormoni sintetici, chimici, modificaþi în laborator, care, în timp, se depoziteazã în organism.

Mulþi medici ginecologi dau o listã foarte lungã a efectelor folosirii pilulelor contraceptive. Variazã de la efecte uºoare: obezitate, creºterea poftei de mâncare, tensiuni ºi dureri mamare, dereglarea regularitãþii ciclului menstrual, senzaþii de greaþã, vomã, obosealã, iritabilitate, depresii acute, dureri de cap acute, sângerãri intermenstruale, amenoree , frigiditate, pânã la efecte grave: pilozitate accentuatã (apariþia din abundenþã a pãrului pe corpul femeii), hiperlipemie , embolie pulmonarã, scãderea toleranþei la glucozã cu riscul apariþiei diabetului zaharat, icter de tip colestatic , distrofii mamare ºi în special diferite forme de cancer hormonodependent : cancer mamar, cancer uterin ºi al colului uterin. Cancerul de col uterin este determinat de hormonii pilulei contraceptive, considerã doctor Amy Berrington de la Cancer Research, Oxford, fiind în acord cu autorii unui studiu sintetizat de Agenþia Reuters. Cercetãrile au fost fãcute pe mai multe cazuri de femei bolnave. În ce priveºte cercetãrile prezentate la a treia conferinþã europeanã a cancerului de sân, acestea au arãtat cã pericolul acestei maladii este cu 26% mai mare la utilizatoarele de pilule, în comparaþie cu cele care nu le utilizeazã. În acelaºi timp, la femeile care iau pilule de mai mult timp, pericolul de a dezvolta aceastã boalã este de pânã la 56%.
Mai pot apãrea accidente cardio-vasculare (mai ales la fumãtoare ºi la femeile care au trecut de 35 de ani) : infarct, hipertensiune arterialã, accidente vasculare cerebrale, hipercoagubilitate cu accidente tromboflebitice (tromboze venoase profunde, trombozã cerebralã), aterosclerozã , ischemie coronarianã . Un studiu fãcut între anii 1977-1981 în Anglia pe 200.000 de femei aratã cã, la femeile care folosesc pilule, procentajul deceselor cauzate de afecþiuni cardiace ºi vaso-cerebrale e cu 40% mai ridicat decât la femeile care nu folosesc. Pericolul hemoragiei cerebrale este de 6,5 ori mai mare, iar la femeile care mai ºi fumeazã, acest pericol este de 22 de ori mai mare decât la femeile care nu folosesc pilule. Pericolul de infecþii pelviene e de 7 ori mai mare la femeile care folosesc pilule decât la celelalte.
Existã apoi riscul sterilitãþii. În S.U.A. sunt circa un milion de femei devenite sterile din cauza pilulei ºi numãrul lor creºte cu circa 100.000 pe an.
Se mai poate aminti blocajul permanent al funcþiei hipotalamice , încetarea creºterii la persoanele care sunt încã în creºtere ºi iau pilule anticoncepþionale.
La nivelul colului uterin, al ovarului sau al vaginului, s-au întâlnit modificãri morfopatologice .
Existã ºi alte consecinþe : accidente respiratorii, sarcini extrauterine (deoarece contraceptivele hormonale modificã miºcãrile peristaltice ale trompelor uterine, prin secreþiile steroidiene ovariene), naºteri premature, edeme sau dureri la picioare, crize de respiraþie, dureri în abdomen, piept sau braþ, tulburarea vederii, îngãlbenirea ochilor sau a pielii, iar unii specialiºti considerã cã rãspândirea bolii SIDA nu e strãinã de folosirea pilulei, întrucât pilula ar slãbi sistemul imunitar. Contraceptivele orale au ºi un rol în trecerea în stare de parazit a Candidei saprofite, ducând la candidozã . De asemenea, pilulele favorizeazã ºi alte boli cu transmitere sexualã, tricomoniaza ºi chlamidia , deoarece modificã pH-ul vaginal, stimulând bacteriile ºi microbii.
- Contraceptivele injectabile, la fel ca ºi pilulele, împiedicã uneori concepþia, iar alteori acþioneazã dupã concepþie, impiedicând nidaþia, deci uneori au efect contraceptiv, alteori au efect avortiv. În ultimii ani au fost date publicitãþii mai multe studii cu privire la rolul contraceptivelor injectabile în producerea cancerului de sân. Contraceptivele injectabile prezintã aceleaºi consecinþe negative asupra sãnãtãþii ca ºi pilulele anticoncepþionale. În plus, pot avea ca efect erupþii cutanate , acnee , pigmentarea pielii, iar studii recente aratã ºi o altã consecinþã a folosirii acestei metode: scãderea densitãþii osoase care poate duce mai târziu la apariþia osteoporozei . Aceastã metodã poate avea ºi urmãtoarele consecinþe: sângerãri vaginale care dureazã mult ºi sunt abundente, puternice dureri de cap, depresii majore, urinãri frecvente, îngãlbenirea pielii sau a ochilor, menstruaþii prelungite sau, dimpotrivã, amenoree (lipsa menstruaþiei).
- Implanturile subdermice presupun intervenþia chirurgicalã. Au tot acþiune hormonalã. Uneori au efect contraceptiv, alteori acþioneazã dupã concepþie, deci au ºi efect avortiv. Consecinþele negative asupra sãnãtãþii sunt aceleaºi ca ºi în cazul pilulelor ºi al injecþiilor hormonale. În plus, implanturile mai pot avea urmãtoarele consecinþe negative asupra sãnãtãþii: chisturi ovariene, creºterea dimensiunii ovarelor, dificultãþi de vedere, cãderea pãrului de pe cap, scurgeri vaginale.
- Existã ºi alte tipuri de contracepþie hormonalã mai puþin rãspândite, dar au aceeaºi acþiune (uneori contraceptivã, alteori avortivã) ca ºi cele descrise mai sus, precum ºi aceleaºi consecinþe negative asupra sãnãtãþii.

d) Substanþele spermicide locale sub formã de creme, spumante, geluri, folii, burete cu spermicid, ovule, tablete, care se introduc în vagin înainte de contactul sexual, au eficacitate slabã. Drept consecinþe, pot apãrea fenomene inflamatorii ºi alergice locale atât pentru femeie, cât ºi pentru bãrbat. Spre deosebire de contraceptivele hormonale, la care efectul avortiv este dovedit cu certitudine, la substanþele spermicide efectul avortiv nu este dovedit cu certitudine dar este foarte probabil cã, în cazul în care totuºi a avut loc fecundaþia, ucid ovulul fecundat sau împiedicã nidaþia lui.

e) Actul sexual întrerupt („coitus interruptus” sau „ejacularea afarã”) este una dintre cele mai nesigure metode contraceptive, deoarece existã spermatozoizi ºi în picãturile de lichid prespermatic (eliminarea unui lichid în timpul actului sexual, înainte de ejaculare), nu numai în sperma eliminatã la sfârºit, iar o singurã picãturã de lichid prespermatic este suficientã pentru ca o femeie sã rãmânã însãrcinatã (bineînþeles, dacã se aflã în perioada fertilã a ciclului menstrual). De asemenea, câþiva spermatozoizi se pot desprinde în timpul actului sexual ºi pot pãtrunde în vagin, iar unul dintre ei poate ajunge la ovul. Aceastã metodã determinã o stare de anxietate ºi tensiune psihicã ºi, pe termen lung, poate provoca impotenþa la bãrbat ºi frigiditatea la femeie. Mai este denumitã ºi onanism, de la pãcatul lui Onan, criticat în Biblie, dupã cum vom vedea mai pe larg puþin mai jos, când vom arãta imoralitatea metodelor artificiale de contracepþie. Unii confundã onanismul cu masturbarea. Nu trebuie confundate, dar ambele sunt pãcate. Despre masturbare vom vorbi spre finalul materialului.

f) Prezervativul masculin (condom) este rãu tolerat ºi nu asigurã protecþie totalã nici împotriva infecþiei cu virusul imunodeficienþei umane (HIV), nici împotriva altor boli cu transmitere sexualã. Pe lângã faptul cã se pot rupe, pot aluneca sau pot avea defecte de fabricaþie, în latexul prezervativelor pot apãrea anumite fisuri foarte mici, invizibile cu ochiul liber, dar prin care virusul HIV poate trece cu mare uºurinþã, pentru cã este mult mai mic. Mãrimea fisurilor care apar în mod natural în latexul prezervativului este de pânã la 5 microni, iar virusul mediu HIV are aproximativ 0,1 microni. În termeni de mãrime, asta înseamnã cã virusul HIV poate trece printr-o fisurã din latexul prezervativului tot atât de uºor precum trece o pisicã printr-o uºã deschisã de garaj. Dupã unii cercetãtori, riscul infectãrii cu HIV în cazul folosirii prezervativului este în jur de 15%, iar dupã alþi cercetãtori acest risc este chiar în jur de 35%. Dar chiar luând în calcul riscul cel mai mic (în jur de 15%), cine foloseºte prezervativul ºi are relaþii sexuale cu mai mulþi parteneri, nu poate avea vreo garanþie cã mai devreme sau mai târziu nu se va infecta, dupã cum nu are nici o garanþie cel care zboarã cu un avion dintr-o sutã, deºi 15 dintre ele se vor prãbuºi. Acest virus poate avea o perioadã de incubaþie de la câteva luni pânã la câþiva ani, uneori chiar opt sau zece ani, astfel încât o persoanã care este infectatã cu HIV poate pãrea perfect sãnãtoasã mai mulþi ani, dar în realitate este seropozitivã ºi poate transmite altora virusul HIV. Cea mai sigurã apãrare faþã de virusul HIV nu este folosirea prezervativului, ci este abstinenþa înainte de cãsãtorie ºi fidelitatea între soþ ºi soþie dupã aceea. Prin prezervative se creeazã o falsã speranþã de securitate împotriva HIV ºi se încurajeazã promiscuitatea. Existã ºi un documentar despre SIDA, intitulat „Fãrã o a doua ºansã”, în care se vorbeºte ºi despre falsa speranþã a aºa-zisului „sex sigur” („self sex”). Virusul HIV distruge sistemul imunitar al organismului, care devine incapabil sã se apere în lupta cu infecþiile. De multe ori, abia dupã mai mulþi ani de la infectarea cu HIV organismul dezvoltã o serie de boli, care în condiþii normale ar fi fost stopate de sistemul imunitar. O persoanã poate afla dacã este seropozitivã sau nu, în urma unui test HIV, care se face gratuit la centrele de transfuzie sanguinã ºi la alte centre. Acest test pune în evidenþã anticorpii produºi de organism, care pot fi descoperiþi dupã ce au trecut ºase luni de la infectare. Dupã cum se ºtie, nu existã vindecare pentru persoanele infectate cu HIV, ci este posibilã doar o încetinire a evoluþiei bolii, deci o întârziere a decesului cu cel mult câþiva ani.
Virusul HIV se transmite prin: contact sexual, sânge infectat (transfuzii de sânge infectat, folosirea unui instrumentar medical infectat, body – piercing ºi tatuare, folosirea în comun a unor obiecte tãioase ce pot produce leziuni ale pielii: lame de bãrbierit, instrumente de manichiurã ºi pedichiurã, periuþa de dinþi), de la mama infectatã la copil (30% dintre copiii concepuþi de o mamã seropozitivã moºtenesc virusul). Virusul HIV se poate transmite ºi prin contact sexual anal sau oral ºi uneori se poate transmite chiar prin sãrut pasional (virusul HIV a fost localizat ºi în alte fluide corporale diferite de sânge, cum ar fi: spermã, secreþii vaginale, salivã, lacrimi, etc.).
Virusul HIV nu se transmite prin: tuse sau strãnut, deci prin aer; atingere, îmbrãþiºare, sãrut prietenesc pe obraz; trãind sau muncind în preajma unei persoane infectate; folosirea grupurilor sanitare în condiþii igienice; utilizarea veselei în comun; înþepãturi de þânþari sau alte insecte; bãi, bazine, adicã prin apã; prosoape, clanþe de uºi, telefon sau computer. Ca ºi actul sexual întrerupt, folosirea condomului poate provoca anxietate ºi tensiune psihicã, precum ºi alte efecte de ordin psihic. De asemenea, mai poate provoca iritaþii la nivelul organelor genitale.

g) Prezervativul feminin (diafragma sau obturator cervical ºi cupola cervicalã) este fãcut în funcþie de dimensiunile fiecãrei femei. Are eficienþã mediocrã ºi este, de asemenea, rãu tolerat. Poate provoca aceleaºi efecte negative ca în cazul folosirii condomului (iritaþii, anxietate, tensiune psihicã, precum ºi alte efecte de ordin psihic). În plus, poate provoca infecþii ale aparatului urinar. Dupã cum se observã, nu existã vreo metodã artificialã de contracepþie lipsitã de urmãri negative, mai mult sau mai puþin grave, pe plan fizic ºi psihic pentru femeie, dar ºi pentru bãrbat, iar unele dintre ele sunt ºi avortive.

4. Imoralitatea metodelor artificiale de contracepþie

Deja filosofii de dinainte de creºtinism ajunseserã la concluzia cã ceea ce este imoral este întotdeauna vãtãmãtor. În acest sens, filosoful grec Platon spunea cã nici un lucru nu este folositor dacã nu e conform moralei: nu pentru cã ceea ce este folositor e moral, dar pentru cã ceea ce este moral este folositor. Publicitatea care se face unor metode contraceptive artificiale este determinatã de interese comerciale, în nici un caz de intenþii benefice. Toatã aceastã propagandã se pretinde umanistã ºi filantropicã. Pretinde cã vizeazã binele omenirii, dar de fapt ascunde scopuri ºi interese negative: e vorba de dorinþa popoarelor bogate, ameninþate cu dispariþia datoritã natalitãþii foarte scãzute, de a deþine controlul demografic al planetei, considerând cã populaþiile sãrace, în permanentã creºtere, constituie o ameninþare pentru bogãþiile lor. ªi apoi mai sunt la mijloc marile interese financiare: sume imense de bani pe care le câºtigã multinaþionalele, fabricând ºi comercializând produsele artificiale de contracepþie. Cum acestea sunt din ce în ce mai puþin folosite în þãrile bogate, dovedindu-se a fi nocive sãnãtãþii, se cautã noi pieþe de desfacere, invadând în special þãrile africane ºi cele din fostul bloc comunist.

Nu este pãcat plãcerea actului sexual între soþ ºi soþie, dupã cãsãtoria creºtinã, cu condiþia ca ei sã respecte ordinea fireascã. Ordinea fireascã este perturbatã prin metodele artificiale de contracepþie.
Dupã cum nu constituie pãcat actele sexuale dacã au loc între soþ ºi soþie, dupã cãsãtoria creºtinã ºi dacã se respectã ordinea fireascã, la fel nu constituie pãcat actele sexuale sãvârºite dupã vârsta fertilitãþii, în aceste condiþii.

Toate metodele artificiale de contracepþie sunt imorale ºi deci pãcate mari, cu excepþia celor terapeutice, cu adevãrat necesare pentru a vindeca bolile organismului, cu condiþia ca piedica pentru concepþie sã nu fie direct voitã. Din Biblie reiese cã Dumnezeu nu este de acord cu metodele artificiale de contracepþie. De exemplu, în Geneza (Facerea) 38,9-10 este criticatã metoda actului sexual întrerupt (pãcatul lui Onan). La evrei era obiceiul ca, atunci când murea un bãrbat, fratele sãu s-o ia în cãsãtorie pe soþia acestuia. Aºa a fãcut Onan, dar, ca sã nu conceapã copii, el practica metoda actului sexual întrerupt. Lui Dumnezeu nu i-a plãcut acest lucru ºi l-a pedepsit. Uneori se face în favoarea folosirii metodelor contraceptive urmãtoarea argumentaþie: „decât sã se facã avort, e preferabil sã se recurgã la metode contraceptive”. Acestã argumentaþie aparþine unei mentalitãþi care îi recunoaºte lui Dumnezeu numai jumãtate din drepturile de proprietate asupra vieþii, adicã îi recunoaºte lui Dumnezeu dreptul asupra vieþii, dar nu ºi asupra mecanismelor delicate care stau la originea vieþii. Atât avortul cât ºi contracepþia fac parte, la nivele diferite, dintr-o culturã care refuzã viaþa ºi refuzã invitaþia de a fi simpli colaboratori ai lui Dumnezeu în transmiterea vieþii. Ele au la bazã orgoliul omului care îºi asumã drepturi pe care nu le are. Apoi, cum am vãzut, multe dintre metodele contraceptive sunt de fapt avortive. Biserica Catolicã ºi Bisericile Ortodoxe care acceptã metodele naturale de planificare familialã sunt consecvente cu ele însele ºi atunci când considerã permisã folosirea metodelor naturale de planificare familialã pentru motive juste, ºi atunci când aratã cã e nepermisã folosirea metodelor artificiale de contracepþie, chiar dacã soþii ar avea motive care pot pãrea serioase. Papa Paul al VI-lea în enciclica „Humanae vitae” („Viaþa umanã”) aratã cã existã între cele douã cazuri o diferenþã esenþialã: în primul caz (de folosire a metodelor naturale de planificare familialã pentru motive juste) soþii se folosesc în mod legitim de o dispoziþie naturalã; în celãlalt caz (de folosire a metodelor artificiale de contracepþie) ei împiedicã desfãºurarea proceselor naturale. E adevãrat cã ºi într-un caz ºi în celãlalt, soþii se pun de acord în intenþia reciprocã de a evita copilul pentru motive plauzibile, nedorind ca el sã se conceapã; dar e la fel de adevãrat cã numai în primul caz ei ºtiu sã renunþe la folosirea cãsãtoriei (la relaþii sexuale) în perioadele fertile când, pentru motive juste, concepþia nu e doritã, ºi cã se folosesc de ea (au relaþii sexuale) în perioadele nefertile. Fãcând aceasta, ei dovedesc o iubire cu adevãrat ºi pe deplin onestã. În exortaþia apostolicã „Familiaris consortio” („Legãtura de familie”), Papa Ioan Paul al II-lea scrie cã soþii care folosesc metode artificiale de contracepþie „manipuleazã ºi înjosesc sexualitatea umanã, cu aceasta înjosindu-se pe ei înºiºi ºi alterând valoarea dãruirii totale. Faþã de limbajul care exprimã în mod firesc dãruirea reciprocã ºi totalã dintre soþi, contracepþia artificialã opune un limbaj în mod obiectiv contradictoriu, conform cãruia nu mai este vorba de dãruire reciprocã totalã. Urmeazã de aici nu numai refuzul deschiderii la viaþã, ci ºi o falsificare a adevãrului lãuntric al iubirii conjugale, chematã sã fie o dãruire a persoanei întregi.” Aceastã diferenþã antropologicã ºi moralã între contracepþie ºi metodele naturale de planificare familialã implicã douã moduri de gândire ireductibile unul la celãlalt asupra persoanei ºi asupra sexualitãþii umane.

Biserica îi elogiazã pe soþii care, printr-o hotãrâre bine gânditã, luatã în comun, primesc cu generozitate sã creascã în mod corespunzãtor chiar ºi un numãr mai mare de copii. Sfânta Scripturã ºi Biserica vãd în familiile numeroase un semn al binecuvântãrii lui Dumnezeu ºi al generozitãþii pãrinþilor. Soþii înþelepþi, bogaþi sau sãraci, nu se sperie niciodatã de un numãr mai mare de copii, ºtiind cã fiecare copil vine în lume cu un creier ºi douã braþe, care în timpul vieþii lor produc mai mult decât consumã. Apoi, fraþii mai mari îi ajutã pe pãrinþi în creºterea celor mai mici. S-au vãzut deseori pãrinþi numai cu un singur copil slujindu-i acestuia ca niºte robi ºi alþi pãrinþi cu câte ºase, zece, doisprezece sau chiar mai mulþi copii, care erau crescuþi în frica de Dumnezeu ºi disciplinaþi, iar pãrinþii erau iubiþi, respectaþi ºi ajutaþi. Cu toate cã în România de azi pentru mulþi viaþa este destul de dificilã din punct de vedere material, totuºi sunt la blocuri în oraºe ºi la sate familii care, fie cã dispun, fie cã nu dispun de o stare materialã prea bunã, totuºi au mulþi copii. Strãbunii noºtri, în înþelepciunea lor, au apreciat loialitatea, optimismul ºi buna dispoziþie în casele cu mulþi copii. În plus, de multe ori, ultimul copil dintr-o familie numeroasã a fost un om de seamã sau un sfânt: de exemplu, Mozart a fost al cincilea copil din familie, Rembrandt al ºaselea, Wagner al ºaptelea, Napoleon al optulea, Sfântul Ignaþiu al treisprezecelea, Schubert al treisprezecelea, Franklin al paisprezecelea, Benedict Lobre al cinsprezecelea, etc. ªi chiar dacã ar ajunge un om obiºnuit, tot are dreptul la viaþã. Multor oameni le pare rãu la bãtrâneþe cã au puþini copii ºi spun cã dacã ar fi acum tineri ar face mai mulþi. Familia numeroasã este o desãvârºitã societate minusculã. Copiii unei familii numeroase nu suspinã dupã copiii vecinilor pentru a se juca cu ei, nu-i cautã, cãci fiind mulþi, îºi pot îndeplini trebuinþele lor copilãreºti, în casa pãrinteascã, sub supravegherea pãrinþilor: astfel, ei devin bine crescuþi, fãrã a fi expuºi la influenþe negative. Asemenea cu o prisacã de albine ºi reginele sale, familia cu numeroºi copii adunã mierea vieþii pentru fiecare dintre ei.

Aºa – zisa « problemã demograficã » este o falsã problemã. Adevãrata problemã este împãrþirea nedreaptã a resurselor

Au o pãrere greºitã cei care cred cã creºterea demograficã (creºterea foarte mare a populaþiei Pãmântului) va determina epuizarea resurselor omenirii. Creºterea foarte mare a populaþiei Pãmântului nu va determina epuizarea resurselor omenirii ºi iatã de ce:
- statistici recente, furnizate de F.A.O. aratã urmãtorul fapt: creºterea anualã a populaþiei este de 1,60%, în timp ce creºterea anualã a produselor agricole este mai mare: 4%, aceste produse fiind cele care stau la baza hranei populaþiei.
- în ce priveºte posibilitãþile de alimentare, globul pãmântesc are resurse de hranã pentru mult mai mulþi oameni decât sunt în prezent, însã adevãrata problemã este împãrþirea nedreaptã a resurselor. Iar cei care împart în mod nedrept resursele manipuleazã opinia publicã vehiculând falsa problemã a « suprapopulãrii » pentru a nu se vedea cã adevãrata cauzã a sãrãciei nu este lipsa de resurse, ci împãrþirea nedreaptã a acestora de cãtre ei. În acest sens, ei promoveazã controlul populaþiei prin orice mijloace, în fapt promoveazã o culturã a morþii, opusã culturii umane ºi creºtine a vieþii.
- Astfel, unii oameni de ºtiinþã au calculat cã Pãmântul poate hrãni: 8 miliarde de oameni (conform lui Penck), 13 miliarde (conform lui Hollstein), 22 miliarde (conform lui Ballod) ºi peste 100 de miliarde de oameni (conform lui Clark). Or, în prezent pe Pãmânt sunt în jur de 6 miliarde ºi jumãtate de oameni.
- În plus, economiºtii constatã cã o creºtere a densitãþii demografice poate fi însoþitã de o mare expansiune economicã: ca exemplu poate fi adus Hong – Kongul, unde existã o densitate mare de populaþie ºi în acelaºi timp o mare creºtere economicã.
- Apoi, trebuie þinut cont cã 70% din suprafaþa globului o ocupã apele. Acestea pot deveni o sursã inepuizabilã pentru alimentarea populaþiei Pamântului, dacã vor fi exploatate cum trebuie. ªi mai trebuie þinut cont cã din suprafaþa uscatã numai 30% e cultivatã.
Dacã o parte a omenirii suferã de foame, aceasta nu se datoreazã faptului cã pãmântul nu are resurse, ci ignoranþei, egoismului, rãutãþii, împãrþirii nedrepte a resurselor. Nimeni nu ar suferi de foame dacã s-ar investi în agriculturã numai o micã parte din sumele care se investesc pentru distrugerea vieþii oamenilor (pentru armament, aparate pentru avort ºi sterilizare, contraceptive, etc.)

Accesând linkul urmãtor puteþi vedea un documentar intitulat « Iarna demograficã » în care oamenii de ºtiinþã aratã cã pe pãmânt este nevoie de copii, altfel se ajunge la o îmbãtrânire a populaþiei, la o aºa numitã iarnã demograficã. Documentarul e format din 6 parti, fiecare de cate 10 minute. Iatã prima parte, iar celelalte 5 pãrþi le gãsiþi în dreapta :
http://www.youtube.com/watch?v=iPzsAl5IjvE&feature=PlayList&p=FD03534E6E481F1E&index=0&playnext=1

De asemenea, în privinþa României se constatã o scãdere dramaticã a populaþiei, astfel încât, dacã nu se vor lua mãsuri de stopare a avorturilor prin lege, dispariþia poporului român poate fi calculatã matematic.

Sã nu uitãm cã Dumnezeu a zis primilor oameni: „Fiþi roditori, înmulþiþi-vã, umpleþi Pãmântul ºi supuneþi-l.” (Gen. 1,28).
Cei care sunt creºtini ºtiu cã omenirea nu va dãinui veºnic pe faþa Pãmântului. Dumnezeu ne spune prin intermediul Bibliei cã va fi un sfârºit al lumii acesteia ºi e clar cã El va avea grijã ca pãmântul sã aibã resursele necesare vieþii pânã în ultimul moment.


MAI LASA-NE CU AIURELILE ASTEA,SUNT CURIOASA CUM AI REACTIONA DACA AI FI FEMEIE SI AI FI PUSA IN SITUATIA DE A TURNA PLOZI CU NEMILUITA !!! CREZI CA E ASA USOR SA II NASTI SI SA II CRESTI ????? CA DE CONCEPUT SIGUR NU E GREU !!! (ASTA CU CONCEPTIA SE ADRESEAZA IN SPECIAL BARBATILOR).
sagara_laksami
Postat pe 11 Iulie 2009 11:23
Ceea ce afirmi aici este aberant... De exemplu : doi tineri se casatoresc si abia au bani sa se intretina pe ei. Ce sa faca cu un copil? Sa-l hraneasca cu ce? Cu ce sa-i cumpere tot ce-si doreste copilul cu iubire si atat?Imposibil... Nu mai afirma orice pentru ca lumea te mai crede...tu tii cu religia dar foamea celor din jurul tau nu o vezi sa ajuti?
Ca si acest lucre este spus in Biblie, sa-ti ajuti aproapele si sa-l iubesti ca pe tine insuti..asa ca...nu cred eu ca tu ajuti pe cineva...redu tot ce spui la tacere.
melania1988
Postat pe 28 Iulie 2009 23:30
De la: bebemic_melania, la data 2009-07-28 23:30:06Ceea ce afirmi aici este aberant... De exemplu : doi tineri se casatoresc si abia au bani sa se intretina pe ei. Ce sa faca cu un copil? Sa-l hraneasca cu ce? Cu ce sa-i cumpere tot ce-si doreste copilul cu iubire si atat?Imposibil... Nu mai afirma orice pentru ca lumea te mai crede...tu tii cu religia dar foamea celor din jurul tau nu o vezi sa ajuti?
Ca si acest lucre este spus in Biblie, sa-ti ajuti aproapele si sa-l iubesti ca pe tine insuti..asa ca...nu cred eu ca tu ajuti pe cineva...redu tot ce spui la tacere.


Pentru bebemic_melania

1. NU AM ABERAT CU NIMIC ªI NU NUMAI EU COMBAT METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEPÞIE. AM DAT NUMEROASE SITE-URI ªI ARTICOLE SCRISE DE MEDICI CARE COMBAT METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEPÞIE. CHIAR CREZI CÃ TOÞI ABEREAZÃ ???

Dacã aº fi singurul împotriva metodelor artificiale de contracepþie, poate ar exista un semn de întrebare, dar când sunt sute de milioane sau poate chiar miliarde de oameni pe pãmânt care sunt împotriva metodelor artificiale de contracepþie, ar trebui sã-þi pui tu o întrebare: crezi cã toþi abereazã? Numai câte cercetãri medicale combat metodele artificiale de contracepþie! Numai câte asociaþii pentru viaþã sunt! Numai pe blogurile mele câte legãturi sunt cu site-uri care combat metodele artificiale de contracepþie! Plus alte mii ºi mii de site-uri de acelaºi fel din toate þãrile! Crezi cã toate aceste asociaþii ºi toþi care au fãcut aceste site-uri ºi spun adevãrul în privinþa metodelor artificiale de contracepþie abereazã?

ªI TU ªI ALÞII AR TREBUI Sà DESCHIDEÞI OCHII ªI Sà Và TREZIÞI DIN MANIPULAREA DIN PARTEA INDUSTRIEI FARMACEUTICE, PENTRU Cà MULTINAÞIONALELE CªTIGà SUME COLOSALE DE BANI DIN FABRICAREA ªI COMERCIALIZAREA CONTRACEPTIVELOR ARTIFICIALE…IAR FAPTUL Cà MULTE DINTRE ELE AU ACÞIUNE AVORTIVà E TRECUT SUB TÃCERE PENTRU CÃ, DACà OAMENII S-AR TREZI ªI NU LE-AR MAI FOLOSI, UNII AR PIERDE SUME COLOSALE DE BANI…DIN ACELAªI MOTIV, TOT SUB TÃCERE ÎN MOD OFICIAL SE ÞINE FAPTUL Cà TOATE CONTRACEPTIVELE ARTIFICIALE AU CONSECINÞE NEGATIVE ASUPRA SÃNÃTÃÞII, MULTE DINTRE ELE FIIND FOARTE GRAVE, IAR PUBLICITÃÞII SE DAU NUMAI O PARTE DINTRE EFECTELE SECUNDARE.
La interesul industriei farmaceutice se adaugã ºi interesul celor care împart în mod nedrept resursele ºi manipuleazã opinia publicã vehiculând falsa problemã a « suprapopulãrii » pentru a nu se vedea cã adevãrata cauzã a sãrãciei din lume nu este lipsa de resurse, ci împãrþirea nedreaptã a acestora de cãtre ei. În acest sens, ei promoveazã controlul populaþiei prin orice mijloace, în fapt promoveazã o culturã a morþii, opusã culturii umane ºi creºtine a vieþii.
"Suprapopularea" este o falsã problemã ºi o mare minciunã. Oamenii de ºtiinþã au calculat cã Pãmântul poate hrãni o populaþie mult mai numeroasã decât populaþia actualã. De exemplu: 8 miliarde de oameni (conform lui Penck), 13 miliarde (conform lui Hollstein), 22 miliarde (conform lui Ballod) ºi peste 100 de miliarde de oameni (conform lui Clark). Or, în prezent pe Pãmânt sunt în jur de 6 miliarde ºi jumãtate de oameni.
În plus, economiºtii constatã cã o creºtere a densitãþii demografice poate fi însoþitã de o mare expansiune economicã: ca exemplu poate fi adus Hong – Kongul, unde existã o densitate mare de populaþie ºi în acelaºi timp o mare creºtere economicã.

Accesând linkul urmãtor puteþi vedea un documentar intitulat « Iarna demograficã » în care oamenii de ºtiinþã aratã cã pe pãmânt este nevoie de copii, altfel se ajunge la o îmbãtrânire a populaþiei, la o aºa numitã iarnã demograficã. Documentarul e format din 6 parti, fiecare de cate 10 minute. Iatã prima parte, iar celelalte 5 pãrþi le gãsiþi în dreapta :

http://www.youtube.com/watch?v=iPzsAl5IjvE&feature=PlayList&p=FD03534E6E481F1E&index=0&playnext=1

De asemenea, în privinþa României se constatã o scãdere dramaticã a populaþiei, astfel încât, dacã nu se vor lua mãsuri de stopare a avorturilor prin lege, dispariþia poporului român poate fi calculatã matematic.

Unii medici spun adevãrul în privinþa contracepþiei, dar alþii oferã pacientelor explicaþii sumare, fãrã însã a preciza cã aceasta se realizeazã uneori prin distrugerea ºi eliminarea embrionului, adicã prin avort timpuriu.

Doctorul Mina Minovici critica propaganda contraceptivã, numind-o „propagandã criminalã”, „plagã socialã ºi naþionalã”.

Te rog intrã pe blogul urmãtor :

http://www.augustincezar.blogspot.com/

Acest blog conþine: Argumente ºtiinþifice ºi religioase cã omul este om din momentul concepþiei. Adrese, numere de telefon ºi site-uri ale unor asociaþii care oferã ajutor material, consiliere ºi soluþii alternative pentru a nu face avort. Mãrturii publice ale unor femei care au fãcut avort. Mãrturii ale unor femei care nu au fãcut avort. Consecinþe fizice ºi emoþionale ale avortului asupra femeii. Mãrturii ale unor medici care au renunþat sã facã avorturi. Legãturi cu multe alte site-uri asemãnãtoare. Argumente cã multe dintre metodele aºa – zis « contraceptive » sunt de fapt avortive (avorturi timpurii). Argumente cã toate metodele artificiale de contracepþie sunt dãunãtoare sãnãtãþii ºi sunt ºi pãcate, chiar dacã soþii ar avea motive care ar putea pãrea justificate pentru a le folosi. Când existã un motiv justificat, de a evita concepþia, existã o alternativã : metodele naturale de planificare familialã bazate pe abstinenþa periodicã (abstinenþa în perioada fertilã a ciclului). Metodele naturale nu sunt dãunãtoare sãnãtãþii ºi nu sunt pãcate dacã se recurge la ele dupã cãsãtorie ºi din motive justificate, nu din egoism. Dacã se recurge la aceste metode din egoism ºi nu dintr-un motiv justificat, atunci devin pãcate ºi aceste metode naturale.

Te rog intrã ºi pe blogul urmãtor:

http://www.cezar-iasi.blogspot.com/

Acest blog conþine: înregistrãri video cu miracole ; videoclipuri ; legãturi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conþin ºi posturi TV on-line ºi posturi de radio) ; cãrþi foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fãrã a necesita descãrcare în calculator) ; articole foarte interesante, etc.

Te rog intrã pe bloguri ºi trimite-le mai departe, ca sã foloseascã ºi altora.


2. IATÃ CÂTEVA SITE-URI ªI ARTICOLE MEDICALE CARE DEMONSTREAZÃ CÃ MULTE DINTRE METODELE ARTIFICIALE DE « CONTRACEPÞIE » SUNT DE FAPT AVORTIVE (AVORTURI TIMPURII) ªI CÃ TOATE METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEPÞIE AU CONSECINÞE NEGATIVE ASUPRA SÃNÃTÃÞII, MULTE DINTRE ACESTE CONSECINÞE FIIND FOARTE GRAVE :

-Accesând linkul urmãtor, gãsiþi o carte ce poate fi cititã direct pe internet despre mijloacele anticoncepþionale ºi efectele lor secundare fatale despre care nu se vorbeºte din interese comerciale. Un bilanþ critic din punctul de vedere al unui ginecolog. Cartea este scrisã de Dr. med. Rudolf Ehmann (medic primar ginecologie/obstetricã la spitalul cantonal Stans, Elveþia, CH - 6370) în colaborare cu Otto Döpper.
http://www.profamilia.ro/culturavietii.asp?anticonceptionale

-Informaþii importante despre efectul avortiv al pilulei contraceptive ºi despre consecinþele grave asupra sãnãtãþii gãsiþi accesând ºi linkul urmãtor :
http://www.avort.ro/pilula.php
Textul de pe acest site a fost scris pe baza unui studiu fãcut de Dr. Chris Kahlenborn care este medic terapeut la o clinicã privatã din Altoona, SUA. El este autorul studiului Breast Cancer, Its Link to Abortion and Birth Control Pill (Cancerul mamar, legãtura sa cu avortul ºi pilula de control al naºterii). Informaþiile au fost oferite prin bunãvoinþa doamnei dr. Nicole Syed, de la Centrul Fertility Care, Londra, 21a Soho Square W1D 4NR; Tel: 020 7437 0892; e-mail: mailto:info@naprofertility.co.uk

- Un site despre nocivitatea metodelor artificiale de contracepþie :
http://www.anticonceptionale.info/

-Despre efectele avortive ºi dãunãtoare pentru organism ale contraceptivelor artificiale – Dr. Chris Kahlenborn ºi Dr. Ann Moell:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/230-ce-trebuie-sa-stie-o-femeie-despre-contraceptie

-Contraceptivele hormonale (ºi în general contraceptivele artificiale) chiar sunt periculoase. Studiu cu trimiteri la articole si link-uri catre reviste si carti de specialitate despre nocivitatea contraceptivelor
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/215-contraceptivele-hormonale-chiar-sunt-periculoase

-Studiu medical (autor: dr. Chris Kahlenborn) despre faptul cã pilula ºi steriletul sunt avortive (cauzeazã avorturi timpurii) ºi despre nocivitatea lor ºi a metodelor artificiale de contracepþie în general:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/228-cum-functioneaza-pilula-si-alte-contraceptive-contraceptivele-hormonale-si-steriletuldiu-sunt-ele-oare-abortive-cauzeaza-avorturi-timpurii

-Pilulele anticoncepþionale sunt avortive Autor: John Wilks, medic farmacist, M.P.S., M.A.C.P.P., octombrie 1998
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/229-cum-functioneaza-si-mai-ales-cum-esueaza-pilula-pilula-provoaca-avortul-hormonal-avorturi-timpurii

-Faþa nevãzutã a contraceptivelor:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/213-fata-nevazuta-a-contraceptivelor

-Pilula ºi cancerul mamar (cancerul de sân) – interviu cu Dr. Chris Kahlenborn
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/216-pilula-si-cancerul-mamar-cancerul-de-san

-Riscul cancerului mamar indus de pilulã – autor Dr. Chris Kahlenborn
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/217-riscul-cancerului-mamar-indus-de-pilula

-Despre pericolele contraceptivelor injectabile:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/214-contraceptivele-injectabile-periculoase-pentru-sanatatea-oamenilor

- De asemenea, puteþi citi sau audia conferinþa despre avort, efectele nocive ale metodelor artificiale de “contracepþie” ºi despre bolile cu tranmitere sexualã þinutã de doamna doctor Cristina Todea – Gross, accesând linkul urmãtor :
http://www.ortodoxmedia.com/inregistrare/209/Conferinta-despre-avort

3. SCOPUL PRINCIPAL AL CÃSÃTORIEI ESTE NAªTEREA DE COPII. DACÃ EXISTÃ UN MOTIV JUSTIFICAT DE A AMÂNA SAU DE A EVITA CONCEPÞIA UNOR NOI COPII, SE POATE RECURGE LA METODELE NATURALE DE PLANIFICARE FAMILIALÃ, BAZATE PE ABSTINENÞA PERIODICÃ (ÎN ZILELE FERTILE ALE CICLULUI).
Aceste metode naturale sunt sãnãtoase, nu costã nimic ºi sunt în acord cu morala creºtinã dacã se recurge la ele din motive justificate, nu din motive egoiste. Dar dacã soþii nu au motive justificate, pentru a amâna sau evita conceperea unor noi copii ºi recurg la metodele naturale din motive egoiste, atunci ºi aceste metode naturale devin pãcate.

Dar metodele artificiale de contracepþie (atât cele care acþioneazã dupã concepþie, cât ºi cele care sunt o piedicã pentru concepþie), pe lângã faptul cã sunt foarte dãunãtoare sãnãtãþii, sunt ºi pãcate chiar dacã soþii ar avea motive care pot pãrea serioase pentru a le folosi. Existã o singurã excepþie: este permisã din punct de vedere moral (deci nu constituie pãcat) folosirea metodelor terapeutice cu adevãrat necesare pentru a vindeca bolile organismului, chiar dacã se prevede cã din aceasta va rezulta o piedicã împotriva concepþiei, cu condiþia ca aceastã piedicã sã nu fie direct voitã. Cine n-a ºtiut pânã acum toate aceste aspecte ºi a folosit metode artificiale de contracepþie, sã nu mai foloseascã astfel de metode mãcar de acum înainte. Prin informaþiile detaliate din acest material venim în întâmpinarea datoriei morale pe care o are fiecare de a se informa cât mai bine. Dacã nu s-ar informa, ar fi în ignoranþã vinovatã.


Metodele naturale de planificare familialã sunt cele care respectã ordinea fireascã atât în pregãtirea ºi în desfãºurarea actului sexual, cât ºi în finalizarea lui. Aceste metode naturale diferã între ele în funcþie de procedeele de calcul al perioadelor fertilã ºi nefertilã din ciclul menstrual. Ele sunt urmãtoarele patru:

a. metoda calendarului (se mai numeºte ºi metoda Ogino-Knaus, dupã numele inventatorilor)
b. metoda temperaturii bazale
c. metoda Billings (ritmul mucusului cervical)
d. metoda simpto-termicã

Metodele naturale de planificare familialã:

- Nu au nici un efect negativ asupra sãnãtãþii.
- Presupun abstinenþa (abþinerea) de la actul sexual în zilele de fertilitate sigurã sau probabilã ale ciclului menstrual (abstinenþa periodicã).
- Dacã sunt calculate corect, metodele naturale de planificare familialã au un grad ridicat de siguranþã, în condiþiile în care femeia îºi cunoaºte bine funcþionarea ciclului menstrual (siguranþã de 100% nu oferã nici metodele naturale de planificare familialã, nici metodele artificiale de contracepþie). De obicei, un calcul mai exact al funcþionãrii ciclului menstrual se face într-o perioadã de 6-12 luni. Existã formule de calcul al metodelor naturale de planificare familialã chiar ºi pentru femeile care au ciclu neregulat. Dacã ciclul este foarte variabil nu se poate aplica metoda calendarului, însã, în acest caz, se pot aplica urmãtoarele trei metode naturale (a temperaturii, metoda Billings ºi metoda simpto-termicã). Existã mãrturii ale unor soþi care folosesc numai metode naturale de planificare familialã ºi declarã cã sunt foarte mulþumiþi de ele.
- Din punct de vedere moral, metodele naturale de planificare familialã sunt conforme cu criteriile moralei catolice ºi cu criteriile obiective ale moralitãþii, bineînþeles dacã sunt utilizate dupã cãsãtoria creºtinã ºi dacã evitarea concepþiei prin recurgerea la ele nu provine din egoism, ci existã motive justificate ca soþii sã evite concepþia unor noi copii sau sã distanþeze concepþiile copiilor. În aceleaºi condiþii, metodele naturale de planificare familialã sunt acceptate ºi de unele dintre Bisericile Ortodoxe. (Bisericile Ortodoxe din anumite þãri nu acceptã nici metodele naturale de planificare familialã, acceptând doar abstinenþa totalã ca singurã soluþie pentru cei care nu mai vor noi copii) Dupã cum vom explica spre sfârºitul materialului, Biserica Catolicã ºi Bisericile Ortodoxe care acceptã metodele naturale de planificare familialã sunt consecvente cu ele însele ºi atunci când considerã permisã folosirea metodelor naturale de planificare familialã pentru motive justificate ºi atunci când aratã cã e nepermisã folosirea metodelor artificiale de contracepþie, chiar dacã soþii ar avea motive care pot pãrea serioase.
- Metodele naturale nu numai cã nu pun în pericol relaþia dintre soþi, ci dimpotrivã, încurajeazã iubirea ºi respectul dintre ei.
- Favorizeazã dãruirea totalã a soþilor.
- Nu costã nimic.
- E clar cã NU este permis sã se facã avort dacã totuºi s-ar concepe copilul în cazurile de excepþie ale metodelor naturale, în cazurile erorilor de calcul sau în oricare alt caz.
- Dacã o nouã sarcinã ar expune direct la un pericol real ºi foarte grav viaþa mamei, abstinenþa periodicã nu poate fi recomandatã ºi nici urmatã. În asemenea cazuri se impune consultarea unor medici de încredere ºi cu principii creºtine.

E adevãrat cã aceastã abstinenþã periodicã presupune un oarecare sacrificiu, mai ales pentru soþii tineri, dar pe lumea aceasta orice lucru bun se face cu sacrificiu, pe când rãul se face mai uºor, dar este foarte dãunãtor. Însã cine trãieºte cu înþelepciune alege lucrurile bune ºi sãnãtoase (metodele naturale), chiar dacã acestea presupun sacrificiu, iar nu lucrurile care la suprafaþã par uºoare, dar în realitate sunt pline de rãutate ºi otravã (metodele artificiale de contracepþie).
Iatã ºi un link cu cãrþi, dintre care douã sunt despre metodele naturale de planificare familialã (Autocontrolul fertilitãþii pe cale naturalã ºi Planificarea familialã dupã morala catolicã):
http://www.profamilia.ro/soti.asp

Un articol interesant, intitulat « Reglarea naturalã a concepþiei (prin metodele naturale) neînþeleasã »
http://www.darulvietii.cnet.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=275

ªi încã un articol despre metodele naturale :
http://www.darulvietii.cnet.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=144&Itemid=29

4. PE CE BAZÃ SPUI CÃ NU CREZI CÃ AJUT ªI PRIN FAPTE, DACÃ NICI NU MÃ CUNOªTI ?
AJUT ªI CU SFATURI DAR ªI CU FAPTE BUNE, DAR FAPTELE BUNE NU TREBUIE TRÂMBIÞATE. DACÃ LE-Aª TRÂMBIÞA AR ÎNSEMNA CÃ MÃ LAUD ªI N-AR MAI AVEA VALOARE ÎN FAÞA LUI DUMNEZEU.
vieru_cezar_iasi
Postat pe 30 Iulie 2009 04:52
De la: vieru_cezar_iasi, la data 2009-07-30 04:52:28
De la: bebemic_melania, la data 2009-07-28 23:30:06Ceea ce afirmi aici este aberant... De exemplu : doi tineri se casatoresc si abia au bani sa se intretina pe ei. Ce sa faca cu un copil? Sa-l hraneasca cu ce? Cu ce sa-i cumpere tot ce-si doreste copilul cu iubire si atat?Imposibil... Nu mai afirma orice pentru ca lumea te mai crede...tu tii cu religia dar foamea celor din jurul tau nu o vezi sa ajuti?
Ca si acest lucre este spus in Biblie, sa-ti ajuti aproapele si sa-l iubesti ca pe tine insuti..asa ca...nu cred eu ca tu ajuti pe cineva...redu tot ce spui la tacere.


Pentru bebemic_melania

1. NU AM ABERAT CU NIMIC ªI NU NUMAI EU COMBAT METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEPÞIE. AM DAT NUMEROASE SITE-URI ªI ARTICOLE SCRISE DE MEDICI CARE COMBAT METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEPÞIE. CHIAR CREZI CÃ TOÞI ABEREAZÃ ???

Dacã aº fi singurul împotriva metodelor artificiale de contracepþie, poate ar exista un semn de întrebare, dar când sunt sute de milioane sau poate chiar miliarde de oameni pe pãmânt care sunt împotriva metodelor artificiale de contracepþie, ar trebui sã-þi pui tu o întrebare: crezi cã toþi abereazã? Numai câte cercetãri medicale combat metodele artificiale de contracepþie! Numai câte asociaþii pentru viaþã sunt! Numai pe blogurile mele câte legãturi sunt cu site-uri care combat metodele artificiale de contracepþie! Plus alte mii ºi mii de site-uri de acelaºi fel din toate þãrile! Crezi cã toate aceste asociaþii ºi toþi care au fãcut aceste site-uri ºi spun adevãrul în privinþa metodelor artificiale de contracepþie abereazã?

ªI TU ªI ALÞII AR TREBUI Sà DESCHIDEÞI OCHII ªI Sà Và TREZIÞI DIN MANIPULAREA DIN PARTEA INDUSTRIEI FARMACEUTICE, PENTRU Cà MULTINAÞIONALELE CªTIGà SUME COLOSALE DE BANI DIN FABRICAREA ªI COMERCIALIZAREA CONTRACEPTIVELOR ARTIFICIALE…IAR FAPTUL Cà MULTE DINTRE ELE AU ACÞIUNE AVORTIVà E TRECUT SUB TÃCERE PENTRU CÃ, DACà OAMENII S-AR TREZI ªI NU LE-AR MAI FOLOSI, UNII AR PIERDE SUME COLOSALE DE BANI…DIN ACELAªI MOTIV, TOT SUB TÃCERE ÎN MOD OFICIAL SE ÞINE FAPTUL Cà TOATE CONTRACEPTIVELE ARTIFICIALE AU CONSECINÞE NEGATIVE ASUPRA SÃNÃTÃÞII, MULTE DINTRE ELE FIIND FOARTE GRAVE, IAR PUBLICITÃÞII SE DAU NUMAI O PARTE DINTRE EFECTELE SECUNDARE.
La interesul industriei farmaceutice se adaugã ºi interesul celor care împart în mod nedrept resursele ºi manipuleazã opinia publicã vehiculând falsa problemã a « suprapopulãrii » pentru a nu se vedea cã adevãrata cauzã a sãrãciei din lume nu este lipsa de resurse, ci împãrþirea nedreaptã a acestora de cãtre ei. În acest sens, ei promoveazã controlul populaþiei prin orice mijloace, în fapt promoveazã o culturã a morþii, opusã culturii umane ºi creºtine a vieþii.
"Suprapopularea" este o falsã problemã ºi o mare minciunã. Oamenii de ºtiinþã au calculat cã Pãmântul poate hrãni o populaþie mult mai numeroasã decât populaþia actualã. De exemplu: 8 miliarde de oameni (conform lui Penck), 13 miliarde (conform lui Hollstein), 22 miliarde (conform lui Ballod) ºi peste 100 de miliarde de oameni (conform lui Clark). Or, în prezent pe Pãmânt sunt în jur de 6 miliarde ºi jumãtate de oameni.
În plus, economiºtii constatã cã o creºtere a densitãþii demografice poate fi însoþitã de o mare expansiune economicã: ca exemplu poate fi adus Hong – Kongul, unde existã o densitate mare de populaþie ºi în acelaºi timp o mare creºtere economicã.

Accesând linkul urmãtor puteþi vedea un documentar intitulat « Iarna demograficã » în care oamenii de ºtiinþã aratã cã pe pãmânt este nevoie de copii, altfel se ajunge la o îmbãtrânire a populaþiei, la o aºa numitã iarnã demograficã. Documentarul e format din 6 parti, fiecare de cate 10 minute. Iatã prima parte, iar celelalte 5 pãrþi le gãsiþi în dreapta :

http://www.youtube.com/watch?v=iPzsAl5IjvE&feature=PlayList&p=FD03534E6E481F1E&index=0&playnext=1

De asemenea, în privinþa României se constatã o scãdere dramaticã a populaþiei, astfel încât, dacã nu se vor lua mãsuri de stopare a avorturilor prin lege, dispariþia poporului român poate fi calculatã matematic.

Unii medici spun adevãrul în privinþa contracepþiei, dar alþii oferã pacientelor explicaþii sumare, fãrã însã a preciza cã aceasta se realizeazã uneori prin distrugerea ºi eliminarea embrionului, adicã prin avort timpuriu.

Doctorul Mina Minovici critica propaganda contraceptivã, numind-o „propagandã criminalã”, „plagã socialã ºi naþionalã”.

Te rog intrã pe blogul urmãtor :

http://www.augustincezar.blogspot.com/

Acest blog conþine: Argumente ºtiinþifice ºi religioase cã omul este om din momentul concepþiei. Adrese, numere de telefon ºi site-uri ale unor asociaþii care oferã ajutor material, consiliere ºi soluþii alternative pentru a nu face avort. Mãrturii publice ale unor femei care au fãcut avort. Mãrturii ale unor femei care nu au fãcut avort. Consecinþe fizice ºi emoþionale ale avortului asupra femeii. Mãrturii ale unor medici care au renunþat sã facã avorturi. Legãturi cu multe alte site-uri asemãnãtoare. Argumente cã multe dintre metodele aºa – zis « contraceptive » sunt de fapt avortive (avorturi timpurii). Argumente cã toate metodele artificiale de contracepþie sunt dãunãtoare sãnãtãþii ºi sunt ºi pãcate, chiar dacã soþii ar avea motive care ar putea pãrea justificate pentru a le folosi. Când existã un motiv justificat, de a evita concepþia, existã o alternativã : metodele naturale de planificare familialã bazate pe abstinenþa periodicã (abstinenþa în perioada fertilã a ciclului). Metodele naturale nu sunt dãunãtoare sãnãtãþii ºi nu sunt pãcate dacã se recurge la ele dupã cãsãtorie ºi din motive justificate, nu din egoism. Dacã se recurge la aceste metode din egoism ºi nu dintr-un motiv justificat, atunci devin pãcate ºi aceste metode naturale.

Te rog intrã ºi pe blogul urmãtor:

http://www.cezar-iasi.blogspot.com/

Acest blog conþine: înregistrãri video cu miracole ; videoclipuri ; legãturi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conþin ºi posturi TV on-line ºi posturi de radio) ; cãrþi foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fãrã a necesita descãrcare în calculator) ; articole foarte interesante, etc.

Te rog intrã pe bloguri ºi trimite-le mai departe, ca sã foloseascã ºi altora.


2. IATÃ CÂTEVA SITE-URI ªI ARTICOLE MEDICALE CARE DEMONSTREAZÃ CÃ MULTE DINTRE METODELE ARTIFICIALE DE « CONTRACEPÞIE » SUNT DE FAPT AVORTIVE (AVORTURI TIMPURII) ªI CÃ TOATE METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEPÞIE AU CONSECINÞE NEGATIVE ASUPRA SÃNÃTÃÞII, MULTE DINTRE ACESTE CONSECINÞE FIIND FOARTE GRAVE :

-Accesând linkul urmãtor, gãsiþi o carte ce poate fi cititã direct pe internet despre mijloacele anticoncepþionale ºi efectele lor secundare fatale despre care nu se vorbeºte din interese comerciale. Un bilanþ critic din punctul de vedere al unui ginecolog. Cartea este scrisã de Dr. med. Rudolf Ehmann (medic primar ginecologie/obstetricã la spitalul cantonal Stans, Elveþia, CH - 6370) în colaborare cu Otto Döpper.
http://www.profamilia.ro/culturavietii.asp?anticonceptionale

-Informaþii importante despre efectul avortiv al pilulei contraceptive ºi despre consecinþele grave asupra sãnãtãþii gãsiþi accesând ºi linkul urmãtor :
http://www.avort.ro/pilula.php
Textul de pe acest site a fost scris pe baza unui studiu fãcut de Dr. Chris Kahlenborn care este medic terapeut la o clinicã privatã din Altoona, SUA. El este autorul studiului Breast Cancer, Its Link to Abortion and Birth Control Pill (Cancerul mamar, legãtura sa cu avortul ºi pilula de control al naºterii). Informaþiile au fost oferite prin bunãvoinþa doamnei dr. Nicole Syed, de la Centrul Fertility Care, Londra, 21a Soho Square W1D 4NR; Tel: 020 7437 0892; e-mail: mailto:info@naprofertility.co.uk

- Un site despre nocivitatea metodelor artificiale de contracepþie :
http://www.anticonceptionale.info/

-Despre efectele avortive ºi dãunãtoare pentru organism ale contraceptivelor artificiale – Dr. Chris Kahlenborn ºi Dr. Ann Moell:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/230-ce-trebuie-sa-stie-o-femeie-despre-contraceptie

-Contraceptivele hormonale (ºi în general contraceptivele artificiale) chiar sunt periculoase. Studiu cu trimiteri la articole si link-uri catre reviste si carti de specialitate despre nocivitatea contraceptivelor
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/215-contraceptivele-hormonale-chiar-sunt-periculoase

-Studiu medical (autor: dr. Chris Kahlenborn) despre faptul cã pilula ºi steriletul sunt avortive (cauzeazã avorturi timpurii) ºi despre nocivitatea lor ºi a metodelor artificiale de contracepþie în general:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/228-cum-functioneaza-pilula-si-alte-contraceptive-contraceptivele-hormonale-si-steriletuldiu-sunt-ele-oare-abortive-cauzeaza-avorturi-timpurii

-Pilulele anticoncepþionale sunt avortive Autor: John Wilks, medic farmacist, M.P.S., M.A.C.P.P., octombrie 1998
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/229-cum-functioneaza-si-mai-ales-cum-esueaza-pilula-pilula-provoaca-avortul-hormonal-avorturi-timpurii

-Faþa nevãzutã a contraceptivelor:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/213-fata-nevazuta-a-contraceptivelor

-Pilula ºi cancerul mamar (cancerul de sân) – interviu cu Dr. Chris Kahlenborn
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/216-pilula-si-cancerul-mamar-cancerul-de-san

-Riscul cancerului mamar indus de pilulã – autor Dr. Chris Kahlenborn
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/217-riscul-cancerului-mamar-indus-de-pilula

-Despre pericolele contraceptivelor injectabile:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/214-contraceptivele-injectabile-periculoase-pentru-sanatatea-oamenilor

- De asemenea, puteþi citi sau audia conferinþa despre avort, efectele nocive ale metodelor artificiale de “contracepþie” ºi despre bolile cu tranmitere sexualã þinutã de doamna doctor Cristina Todea – Gross, accesând linkul urmãtor :
http://www.ortodoxmedia.com/inregistrare/209/Conferinta-despre-avort

3. SCOPUL PRINCIPAL AL CÃSÃTORIEI ESTE NAªTEREA DE COPII. DACÃ EXISTÃ UN MOTIV JUSTIFICAT DE A AMÂNA SAU DE A EVITA CONCEPÞIA UNOR NOI COPII, SE POATE RECURGE LA METODELE NATURALE DE PLANIFICARE FAMILIALÃ, BAZATE PE ABSTINENÞA PERIODICÃ (ÎN ZILELE FERTILE ALE CICLULUI).
Aceste metode naturale sunt sãnãtoase, nu costã nimic ºi sunt în acord cu morala creºtinã dacã se recurge la ele din motive justificate, nu din motive egoiste. Dar dacã soþii nu au motive justificate, pentru a amâna sau evita conceperea unor noi copii ºi recurg la metodele naturale din motive egoiste, atunci ºi aceste metode naturale devin pãcate.

Dar metodele artificiale de contracepþie (atât cele care acþioneazã dupã concepþie, cât ºi cele care sunt o piedicã pentru concepþie), pe lângã faptul cã sunt foarte dãunãtoare sãnãtãþii, sunt ºi pãcate chiar dacã soþii ar avea motive care pot pãrea serioase pentru a le folosi. Existã o singurã excepþie: este permisã din punct de vedere moral (deci nu constituie pãcat) folosirea metodelor terapeutice cu adevãrat necesare pentru a vindeca bolile organismului, chiar dacã se prevede cã din aceasta va rezulta o piedicã împotriva concepþiei, cu condiþia ca aceastã piedicã sã nu fie direct voitã. Cine n-a ºtiut pânã acum toate aceste aspecte ºi a folosit metode artificiale de contracepþie, sã nu mai foloseascã astfel de metode mãcar de acum înainte. Prin informaþiile detaliate din acest material venim în întâmpinarea datoriei morale pe care o are fiecare de a se informa cât mai bine. Dacã nu s-ar informa, ar fi în ignoranþã vinovatã.


Metodele naturale de planificare familialã sunt cele care respectã ordinea fireascã atât în pregãtirea ºi în desfãºurarea actului sexual, cât ºi în finalizarea lui. Aceste metode naturale diferã între ele în funcþie de procedeele de calcul al perioadelor fertilã ºi nefertilã din ciclul menstrual. Ele sunt urmãtoarele patru:

a. metoda calendarului (se mai numeºte ºi metoda Ogino-Knaus, dupã numele inventatorilor)
b. metoda temperaturii bazale
c. metoda Billings (ritmul mucusului cervical)
d. metoda simpto-termicã

Metodele naturale de planificare familialã:

- Nu au nici un efect negativ asupra sãnãtãþii.
- Presupun abstinenþa (abþinerea) de la actul sexual în zilele de fertilitate sigurã sau probabilã ale ciclului menstrual (abstinenþa periodicã).
- Dacã sunt calculate corect, metodele naturale de planificare familialã au un grad ridicat de siguranþã, în condiþiile în care femeia îºi cunoaºte bine funcþionarea ciclului menstrual (siguranþã de 100% nu oferã nici metodele naturale de planificare familialã, nici metodele artificiale de contracepþie). De obicei, un calcul mai exact al funcþionãrii ciclului menstrual se face într-o perioadã de 6-12 luni. Existã formule de calcul al metodelor naturale de planificare familialã chiar ºi pentru femeile care au ciclu neregulat. Dacã ciclul este foarte variabil nu se poate aplica metoda calendarului, însã, în acest caz, se pot aplica urmãtoarele trei metode naturale (a temperaturii, metoda Billings ºi metoda simpto-termicã). Existã mãrturii ale unor soþi care folosesc numai metode naturale de planificare familialã ºi declarã cã sunt foarte mulþumiþi de ele.
- Din punct de vedere moral, metodele naturale de planificare familialã sunt conforme cu criteriile moralei catolice ºi cu criteriile obiective ale moralitãþii, bineînþeles dacã sunt utilizate dupã cãsãtoria creºtinã ºi dacã evitarea concepþiei prin recurgerea la ele nu provine din egoism, ci existã motive justificate ca soþii sã evite concepþia unor noi copii sau sã distanþeze concepþiile copiilor. În aceleaºi condiþii, metodele naturale de planificare familialã sunt acceptate ºi de unele dintre Bisericile Ortodoxe. (Bisericile Ortodoxe din anumite þãri nu acceptã nici metodele naturale de planificare familialã, acceptând doar abstinenþa totalã ca singurã soluþie pentru cei care nu mai vor noi copii) Dupã cum vom explica spre sfârºitul materialului, Biserica Catolicã ºi Bisericile Ortodoxe care acceptã metodele naturale de planificare familialã sunt consecvente cu ele însele ºi atunci când considerã permisã folosirea metodelor naturale de planificare familialã pentru motive justificate ºi atunci când aratã cã e nepermisã folosirea metodelor artificiale de contracepþie, chiar dacã soþii ar avea motive care pot pãrea serioase.
- Metodele naturale nu numai cã nu pun în pericol relaþia dintre soþi, ci dimpotrivã, încurajeazã iubirea ºi respectul dintre ei.
- Favorizeazã dãruirea totalã a soþilor.
- Nu costã nimic.
- E clar cã NU este permis sã se facã avort dacã totuºi s-ar concepe copilul în cazurile de excepþie ale metodelor naturale, în cazurile erorilor de calcul sau în oricare alt caz.
- Dacã o nouã sarcinã ar expune direct la un pericol real ºi foarte grav viaþa mamei, abstinenþa periodicã nu poate fi recomandatã ºi nici urmatã. În asemenea cazuri se impune consultarea unor medici de încredere ºi cu principii creºtine.

E adevãrat cã aceastã abstinenþã periodicã presupune un oarecare sacrificiu, mai ales pentru soþii tineri, dar pe lumea aceasta orice lucru bun se face cu sacrificiu, pe când rãul se face mai uºor, dar este foarte dãunãtor. Însã cine trãieºte cu înþelepciune alege lucrurile bune ºi sãnãtoase (metodele naturale), chiar dacã acestea presupun sacrificiu, iar nu lucrurile care la suprafaþã par uºoare, dar în realitate sunt pline de rãutate ºi otravã (metodele artificiale de contracepþie).
Iatã ºi un link cu cãrþi, dintre care douã sunt despre metodele naturale de planificare familialã (Autocontrolul fertilitãþii pe cale naturalã ºi Planificarea familialã dupã morala catolicã):
http://www.profamilia.ro/soti.asp

Un articol interesant, intitulat « Reglarea naturalã a concepþiei (prin metodele naturale) neînþeleasã »
http://www.darulvietii.cnet.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=275

ªi încã un articol despre metodele naturale :
http://www.darulvietii.cnet.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=144&Itemid=29

4. PE CE BAZÃ SPUI CÃ NU CREZI CÃ AJUT ªI PRIN FAPTE, DACÃ NICI NU MÃ CUNOªTI ?
AJUT ªI CU SFATURI DAR ªI CU FAPTE BUNE, DAR FAPTELE BUNE NU TREBUIE TRÂMBIÞATE. DACÃ LE-Aª TRÂMBIÞA AR ÎNSEMNA CÃ MÃ LAUD ªI N-AR MAI AVEA VALOARE ÎN FAÞA LUI DUMNEZEU.





DAR VAD CA POSTEZI NU GLUMA, CATE UN POMELNIC DE CATE ORI AI OCAZIA.....DIN CE SECTA FACI PARTE ???? AS FI CURIOASA CATI COPII AI (DACA AI ) CA DE PROPOVADUIT NU TE DOARE "GURA", VAD ,AI SI PUTEREA EXEMPLULUI CUMVA ?????
sagara_laksami
Postat pe 30 Iulie 2009 15:20
SI APROPO : 1 -NU SUNT PRO CONTRACEPTIVE IN MOD CATEGORIC, MA REFER ACUM LA SUBSTANTELE FARMACEUTICE, (AM STERILET), DAR NICI PRO "IMPUIERE" NU SUNT, CE AR INSEMNA SA NE INMULTIM IN NESTIRE, ASA...FARA NICI UN DISCERNAMANT, IN SCURT TIMP NU AM MAI AVEA LOC PE PAMANT ( VEZI EXEMPLUL CHINEI ), AI CAREI LOCUITORI AU IMPANZIT TOATA LUMEA...SI MACAR DE AR FI CEVA DE CAPUL LOR !!!!! NISTE NECIVILIZATI CARE SCUIPA PE UNDE APUCA IAR IN TARA LOR ISI FAC NEVOILE IN DRUM !!!!! 2- MASURILE NATURALE ITI POT "JUCA FESTE" CAND TI-E LUMEA MAI DRAGA....PLUS CA NU E NICI ATAT DE LA INDEMANA SA CONTROLEZI TOTUL ASA DE AMANUNTIT...CORPUL ISI IA SINGUR "MASURILE LUI DE ANTIPROTECTIE ATUNCI CAND VREA ASTA"...AM PATIT-O PE PROPRIE PIELE...ASA CA....MAI ALES DACA ESTI BARBAT NU "TE DOARE GURA" SA DAI DIN EA....
sagara_laksami
Postat pe 30 Iulie 2009 15:27
scuze dar metoda calendarului nu este buna:).am o prietena care a facut sex neprotejat intr-o zi nefertila si a ramas insarcinata.
puss
Postat pe 30 Iulie 2009 16:17
ESte f adevarat ca metoda calendarului este o metoda care poate da gres , nu cred k esxista femeie care sa aiba menstruatia atat de regulata incat sa isi permita sa se ghideze dupa aceasta metoda.
Din punctul meu de vedere dupa un dozaj hormonal, si un consult atat endocrinologic cat si ginecologic, poti sa iei contraceptive orale si sunt clar cea mai sigura metoda... problema ca daca le iei neintrerupt pot aparea complicatii de genul nodului la san etc...plus ca ele nu asigura nici un fel de protectie impotriva bolilor cu transmitere sexuala...asa ca, cel mai sigur ramane tot prezervativul in caz ca nu ai un partener stabil, sau steriletul in cazul in care ai cel putin un bebe si ai un partener stabil.
Va recomand tuturor ca atunci cand alegeti metoda de contraceptie, sa nu o faceti asa dupa ureche pt din aceasta cauza incidenta cancerelor de san sau de ovar este atat de mare in ultima vreme.Cel mai bine va adresati medicului/medicilor de specialitate.
VA pup si va recomand cu caldura un centru caruia eu ii sunt fidela si pe Dr. Negoescu Carmen, care lucreaza acolo.Daca vreti sa va programati, centrul se numeste med-as si intrati pe site www.med-as.ro si gasiti acolo nr de tel
leilaalexandru
Postat pe 31 Iulie 2009 02:01
De la: sagara_laksami, la data 2009-07-30 15:27:35SI APROPO : 1 -NU SUNT PRO CONTRACEPTIVE IN MOD CATEGORIC, MA REFER ACUM LA SUBSTANTELE FARMACEUTICE, (AM STERILET), DAR NICI PRO "IMPUIERE" NU SUNT, CE AR INSEMNA SA NE INMULTIM IN NESTIRE, ASA...FARA NICI UN DISCERNAMANT, IN SCURT TIMP NU AM MAI AVEA LOC PE PAMANT ( VEZI EXEMPLUL CHINEI ), AI CAREI LOCUITORI AU IMPANZIT TOATA LUMEA...SI MACAR DE AR FI CEVA DE CAPUL LOR !!!!! NISTE NECIVILIZATI CARE SCUIPA PE UNDE APUCA IAR IN TARA LOR ISI FAC NEVOILE IN DRUM !!!!! 2- MASURILE NATURALE ITI POT "JUCA FESTE" CAND TI-E LUMEA MAI DRAGA....PLUS CA NU E NICI ATAT DE LA INDEMANA SA CONTROLEZI TOTUL ASA DE AMANUNTIT...CORPUL ISI IA SINGUR "MASURILE LUI DE ANTIPROTECTIE ATUNCI CAND VREA ASTA"...AM PATIT-O PE PROPRIE PIELE...ASA CA....MAI ALES DACA ESTI BARBAT NU "TE DOARE GURA" SA DAI DIN EA....


Pentru sagara_laksami

1. NU FAC PARTE DIN NICI O SECTÃ. MI-AM DAT LICENÞA ÎN DOMENIU (BIOETICÃ) IAR ACUM FAC DOCTORATUL ÎN FILOSOFIE.
DACÃ AI FI INTRAT PE SITE-URILE PE CARE LE-AM RECOMANDAT, AI FI VÃZUT CÃ INFORMAÞIILE PE CARE LE POSTEZ SUNT ATÂT DIN MEDICINÃ, CÂT ªI DIN RELIGIE. IAR MORALA CREªTINÃ ESTE ACEEAªI ÎN TOATE BISERICILE. DIFERENÞELE ÎNTRE BISERICI SUNT DE ÎNVÃÞÃTURÃ, DE DOCTRINÃ, NU DE MORALÃ.

Omul este o unitate bidimensionala, o unitate trup – suflet ºi nu trebuie privit doar ca trup. ªTIINÞA ªI RELIGIA NU SE CONTRAZIC, CI SE ÎMBINÃ ªI SE COMPLETEAZÃ. Chiar aceasta este tema tezei mele de doctorat : ARMONIA DINTRE RELIGIE ªI ªTIINÞÃ.
CU CÂT ªTIINÞA AVANSEAZÃ MAI MULT, CU ATÂT AJUNGE LA ACELEAªI ADEVÃRURI PE CARE LE SUSÞINE RELIGIA. DE EXEMPLU, RELIGIA A SUSÞINUT ÎNTOTDEAUNA CÃ OMUL ESTE OM DIN MOMENTUL CONCEPÞIEI, IAR ASTÃZI ªTIINÞA, PRIN RECENTELE DESCOPERIRI ALE GENETICII, A AJUNS LA ACELAªI ADEVÃR. OMUL ESTE O UNITATE BIDIMENSIONALÃ: TRUP MATERIAL ªI SUFLET IMATERIAL ªI TREBUIE PRIVIT ÎN ÎNTREGUL SÃU, NU DOAR CA TRUP, PENTRU CÃ NU SUNTEM DOAR MATERIE, DOAR PARTE BIOLOGICÃ. Dacã nu ar exista sufletul care sã anime trupul, atunci trupul ar fi mort. “Bios” înseamã viaþã, iar viaþa este darul lui Dumnezeu.
În afarã de codul genetic, copilul are ºi suflet creat de Dumnezeu în clipa concepþiei, în ovulul fecundat. Marele fiziolog Nicolae Paulescu scria cã „zãmislirea se face în momentul întâlnirii celor douã celule sexuale, a cãror unire formeazã ovulul fecundat. În acel moment, Dumnezeu trimite (creeazã în ovulul fecundat – n.n.) sufletul.” (Nicolae Paulescu, „Fiziologie Filosoficã – Noþiunile de suflet ºi Dumnezeu în Fiziologie”). Îþi recomand sã cauþi ºi sã citeºti în întregime aceastã carte. De asemenea, îþi recomand ºi cartea « Cugetãri », scrisã de marele matematician, fizician ºi filosof francez, Blaise Pascal.
Chiar ºi strict biologic s-a dovedit în mod clar, fãrã dubiu, cã omul este om din momentul concepþiei, am argumentat din plin acest lucru pe blogurile mele.
În plus, un proces cum este apariþia unui nou om, nu este lipsit de intervenþia lui Dumnezeu ºi nu se petrece fãrã ºtirea ºi voia Lui.

Unul dintre cei mai de seamã reprezentanþi ai geneticii, Jérôme Lejeune, ne rãspunde prin afirmaþia pe care a fãcut-o: “Omul este om din momentul concepþiei. Fiinþa omeneascã este de atunci desãvârºitã ºi unicã.” Afirmaþia sa este confirmatã de cercetãri fãcute în Anglia, Franþa ºi S.U.A., care au fost acceptate de comunitatea ºtiinþificã internaþionalã. Deci, în zilele noastre, s-a dovedit în mod clar cã un copil este fiinþã umanã din momentul concepþiei, adicã din momentul fecundaþiei.

Savantul Robert Edwards a definit ovulul fecundat (zigotul): “o fiinþã umanã microscopicã în stadiul cel mai precoce de dezvoltare.” Zigotul, noua fiinþã umanã minusculã, va trece în continuare prin stadii de dezvoltare care vor primi diferite nume: embrion, fãt. Însã nu existã vreo discontinuitate, vreun salt calitativ sau vreo modificare revoluþionarã de la un stadiu de dezvoltare la altul, ci este doar o derulare, o desfãºurare a codului genetic prezent din clipa fecundaþiei.

2. STERILETUL ESTE TOT METODÃ ARTIFICIALÃ DE CONTRACEPÞIE ªI ARE EFECT AVORTIV (DETERMINÃ AVORTURI TIMPURII), PRECUM ªI NUMEROASE CONSECINÞE NOCIVE ASUPRA SÃNÃTÃÞII. IATÃ CE ÎNSEAMNÃ STERILETUL (INFORMAÞII ªI STUDII MEDICALE):

Contracepþia prin dispozitiv intrauterin (prescurtat D.I.U., se mai numeºte sterilet sau spiralã). Este un dispozitiv din material plastic, cu fir de argint sau de cupru, care se inserã în cavitatea uterinã. Steriletul împiedicã nidaþia (împiedã implantarea embrionului în uter), deci are efect avortiv.

Steriletul este una dintre metodele care agreseazã cel mai mult corpul femeii. Ca urmare a folosirii steriletului pot apãrea: sarcini extrauterine, crampe dureroase, contracþii uterine în încercarea de a respinge corpul strãin, infecþii, expulzie spontanã, sarcini pe sterilet, obstrucþie tubarã ºi prin aceasta sterilitate, perforaþie uterinã latentã provocând hemoragie internã ºi peritonitã, cancer cervical, cancer la endometru, menstruaþii mai abundente, prelungite ºi dureroase, febrã sau frisoane, dureri sau sângerãri în timpul actului sexual, sângerãri intermenstruale (toate aceste sângerãri putând duce la anemie), scurgeri vaginale abundente sau cu miros neplãcut, dereglarea ciclurilor menstruale. Riscul sarcinii extrauterine la femeile care poartã sterilet este de zece ori mai mare decât la femeile care nu-l poartã. Datoritã efectelor deosebit de dãunãtoare, companiile care fabricã sterilete în S.U.A. au fost date în judecatã de numeroase femei care s-au îmbolnãvit. Drept urmare, din anul 1986, aceste companii au încetat sã le mai vândã pe piaþa americanã. Ceea ce nu înseamnã cã respectivele fabrici nu mai produc sterilete, însã, din anul 1986, ele sunt fabricate numai pentru export.
Existã informaþii cã femeile din România au început sã evite steriletele.

-Studiu medical (autor: dr. Chris Kahlenborn) despre faptul cã pilula ºi steriletul sunt avortive (cauzeazã avorturi timpurii) ºi despre nocivitatea lor ºi a metodelor artificiale de contracepþie în general:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/228-cum-functioneaza-pilula-si-alte-contraceptive-contraceptivele-hormonale-si-steriletuldiu-sunt-ele-oare-abortive-cauzeaza-avorturi-timpurii

- Accesând linkul urmãtor, gãsiþi o carte ce poate fi cititã direct pe internet despre mijloacele anticoncepþionale ºi efectele lor secundare fatale despre care nu se vorbeºte din interese comerciale. Un bilanþ critic din punctul de vedere al unui ginecolog. Cartea este scrisã de Dr. med. Rudolf Ehmann (medic primar ginecologie/obstetricã la spitalul cantonal Stans, Elveþia, CH - 6370) în colaborare cu Otto Döpper.
http://www.profamilia.ro/culturavietii.asp?anticonceptionale

Iatã un fragment din aceastã carte, referitor la sterilet :

Spirala sau IUD (Intra-Uterin-Device)

Existã deja de la începutul secolului 20. Pe vremea aceea se fabrica din ceramicã. Din cauza unor experienþe neplãcute s-a renunþat, dar în perioada contemporanã, noile materiale sintetice ar putea-o readuce masiv în uz.
Spirala este în primul rând un mijloc abortiv timpuriu. Prin producerea intenþionatã a unei congestii de iritaþie în þesutul conjunctiv uterin, implantarea embrionului este împiedicatã ºi acesta moare. Rolul spermicid al cuprului înglobat în materialul spiralei moderne nu schimbã hotãrâtor acest mecanism de funcþionare. Tot atât de puþin convingãtoare este ºi descrierea mai recentã a spiralei care pretinde cã IUD pur ºi simplu ar împiedica realizarea fecundãrii.

Efecte secundare

Cele mai importante sunt, aici, infecþiile, mai ales în zona trompelor uterine, ceea ce conduce adesea la închiderea lor ºi deci la sterilitate. Datoritã acestor infecþii apare un mare pericol de sarcinã extrauterinã (de 10 ori mai frecventã decât la femeile fãrã spiralã) ºi sarcinã ovarianã (de 4 ori mai frecventã). Prin urmare, implantarea unui IUD la o nuliparã este, din punctul de vedere al ginecologiei academice, un procedeu greºit profesional.

Un alt efect sunt perforaþii ale uterului, însoþite de pericolul rãnirii peretelui intestinului, de exemplu.

Sângerãrile ºi durerile sunt alte posibile efecte secundare.
În SUA, din cauza acestor factori de risc, se aflã în curs circa 2500 procese de responsabilitate personalã, implicând pretenþii la daune de ordinul a miliarde de dolari. Din aceastã cauzã, din anul 1987, IUD a fost retras de pe piaþã în SUA. Industria farmaceuticã a avut aceastã iniþiativã chiar înainte de a se fi pronunþat interdicþia FDA (Food and Drug Administration). Aceastã abilã miºcare de ºah a avut drept scop asigurarea posibilitãþii de a produce în continuare spirale pentru export în alte þãri. Verdictul FDA ar fi provocat mari dificultãþi pentru continuarea exportãrii produsului.
ªi în acest caz putem constata un spectru larg de efecte colaterale, pe de o parte, iar pe de alta, efectul de avort timpuriu, cu aspecte etice care nu pot fi trecute cu vederea


- Un site despre nocivitatea metodelor artificiale de contracepþie :
http://www.anticonceptionale.info/


-Despre efectele avortive ºi dãunãtoare pentru organism ale contraceptivelor artificiale – Dr. Chris Kahlenborn ºi Dr. Ann Moell:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/230-ce-trebuie-sa-stie-o-femeie-despre-contraceptie
Accesând linkul urmãtor gãsiþi un articol foarte interesant despre pilulã, sterilet, prezervativ ºi alte metode artificiale de « contracepþie »:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/65-stiati-ca-pilulele-steriletul-prezervativul

Iatã un fragment din acest articol, referitor la sterilet :

Steriletul (spirala sau firul uterin) are in primul rand efect abortiv:

Dupa testele folosite pentru stabilirea sarcinii timpurii, in ciuda folosirii spiralei, fecundatia se petrece de
cateva ori pe an. Prin producerea intentionata a unei congestii de iritatie in tesutul conjunctiv uterin, fixarea embrionului este impiedicata si acesta moare, de cele mai multe ori, dupa una sau doua saptamani.
Astfel, steriletul ucide pruncul, cel mai adesea inainte de menstruatia asteptata cand femeia care fusese insarcinata poate crede ca, de fapt, n-a fost.

Dintre EFECTELE SECUNDARE ale steriletului mentionam:
-infectia mucoasei uterine, anexite, cervicite sau chiar pelviperitonite;
-perforatia uterina, sangerari, sarcina extrauterina (una din cele mai mari pericole pentru viata mamei);
Din cauza acestor efecte deosebit de
periculoase, din anul 1987, steriletul a fost retras de pe piata in SUA.
Cand se folosesc Depo-Provera, implanturi sau diferite mijloace de dupa relatiile sexuale, fecundarea are de asemenea, loc si aceste mijloace in mod automat ucid pruncii.
Argumentele amintite mai sus arata, asadar, ca exista diferite mijloace incorect numite „anticonceptionale”. Chiar daca sunt folosite, fecundarea poate avea loc, iar pruncii sunt omorati in primele zile ale vietii lor.
Prin intermediul acestor metode sunt ucisi aproximativ acelasi numar de copii ca si prin metodele chirurgicale.
S-a cautat ani de zile sa se ascunda efectul de avort timpuriu al pilulelor si al steriletului, stiindu-se foarte bine ca o divulgare prompta a acestui adevar ar fi determinat multe femei sa se abtina de la folosirea lor.


-Un articol despre faþa nevãzutã a contraceptivelor:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/213-fata-nevazuta-a-contraceptivelor

3. METODELE NATURALE NU ÎNSEAMNÃ NUMAI METODA CALENDARULUI, CI ªI METODELE TEMPERATURII, A MUCUSULUI CERVICAL ªI METODA SIMPTO – TERMICÃ. TOATE SUNT METODE DE CALCUL AL PERIOADELOR FERTILÃ ªI NEFERTILÃ DIN CICLU ªI SE BAZEAZÃ PE ABSTINENÞA PERIODICÃ (ÎN PERIOADA FERTILÃ A CICLULUI) DACÃ EXISTÃ UN MOTIV JUSTIFICAT DE A AMÂNA SAU DE A EVITA CONCEPÞIA UNOR NOI COPII, SE POATE RECURGE LA METODELE NATURALE DE PLANIFICARE FAMILIALÃ, BAZATE PE ABSTINENÞA PERIODICÃ (ÎN ZILELE FERTILE ALE CICLULUI).

Aceste metode naturale sunt sãnãtoase, nu costã nimic ºi sunt în acord cu morala creºtinã dacã se recurge la ele din motive justificate, nu din motive egoiste. Dar dacã soþii nu au motive justificate, pentru a amâna sau evita conceperea unor noi copii ºi recurg la metodele naturale din motive egoiste, atunci ºi aceste metode naturale devin pãcate.

Dacã sunt calculate corect, metodele naturale de planificare familialã au un grad ridicat de siguranþã, în condiþiile în care femeia îºi cunoaºte bine funcþionarea ciclului menstrual (siguranþã de 100% nu oferã nici metodele naturale de planificare familialã, nici metodele artificiale de contracepþie). De obicei, un calcul mai exact al funcþionãrii ciclului menstrual se face într-o perioadã de 6-12 luni. Existã formule de calcul al metodelor naturale de planificare familialã chiar ºi pentru femeile care au ciclu neregulat. Dacã ciclul este foarte variabil nu se poate aplica metoda calendarului, însã, în acest caz, se pot aplica urmãtoarele trei metode naturale (a temperaturii, metoda Billings ºi metoda simpto-termicã). Existã mãrturii ale unor soþi care folosesc numai metode naturale de planificare familialã ºi declarã cã sunt foarte mulþumiþi de ele.

4. IDEEA CU “SUPRAPOPULAREA” E O MARE MINCIUNÃ LANSATÃ DE CEI CARE AU INTERESE FINANCIARE MARI!

ªI TU ªI ALÞII AR TREBUI Sà DESCHIDEÞI OCHII ªI Sà Và TREZIÞI DIN MANIPULAREA DIN PARTEA INDUSTRIEI FARMACEUTICE, PENTRU Cà MULTINAÞIONALELE CªTIGà SUME COLOSALE DE BANI DIN FABRICAREA ªI COMERCIALIZAREA CONTRACEPTIVELOR ARTIFICIALE…IAR FAPTUL Cà MULTE DINTRE ELE AU ACÞIUNE AVORTIVà E TRECUT SUB TÃCERE PENTRU CÃ, DACà OAMENII S-AR TREZI ªI NU LE-AR MAI FOLOSI, UNII AR PIERDE SUME COLOSALE DE BANI…DIN ACELAªI MOTIV, TOT SUB TÃCERE ÎN MOD OFICIAL SE ÞINE FAPTUL Cà TOATE CONTRACEPTIVELE ARTIFICIALE AU CONSECINÞE NEGATIVE ASUPRA SÃNÃTÃÞII, MULTE DINTRE ELE FIIND FOARTE GRAVE, IAR PUBLICITÃÞII SE DAU NUMAI O PARTE DINTRE EFECTELE SECUNDARE.

La interesul industriei farmaceutice se adaugã ºi interesul celor care împart în mod nedrept resursele ºi manipuleazã opinia publicã vehiculând falsa problemã a « suprapopulãrii » pentru a nu se vedea cã adevãrata cauzã a sãrãciei din lume nu este lipsa de resurse, ci împãrþirea nedreaptã a acestora de cãtre ei. În acest sens, ei promoveazã controlul populaþiei prin orice mijloace, în fapt promoveazã o culturã a morþii, opusã culturii umane ºi creºtine a vieþii.

"Suprapopularea" este o falsã problemã ºi o mare minciunã. Oamenii de ºtiinþã au calculat cã Pãmântul poate hrãni o populaþie mult mai numeroasã decât populaþia actualã. De exemplu: 8 miliarde de oameni (conform lui Penck), 13 miliarde (conform lui Hollstein), 22 miliarde (conform lui Ballod) ºi peste 100 de miliarde de oameni (conform lui Clark). Or, în prezent pe Pãmânt sunt în jur de 6 miliarde ºi jumãtate de oameni.
În plus, economiºtii constatã cã o creºtere a densitãþii demografice poate fi însoþitã de o mare expansiune economicã: ca exemplu poate fi adus Hong – Kongul, unde existã o densitate mare de populaþie ºi în acelaºi timp o mare creºtere economicã.

Accesând linkul urmãtor puteþi vedea un documentar intitulat « Iarna demograficã » în care oamenii de ºtiinþã aratã cã pe pãmânt este nevoie de copii, altfel se ajunge la o îmbãtrânire a populaþiei, la o aºa numitã iarnã demograficã. Documentarul e format din 6 parti, fiecare de cate 10 minute. Iatã prima parte, iar celelalte 5 pãrþi le gãsiþi în dreapta :

http://www.youtube.com/watch?v=iPzsAl5IjvE&feature=PlayList&p=FD03534E6E481F1E&index=0&playnext=1

De asemenea, în privinþa României se constatã o scãdere dramaticã a populaþiei, astfel încât, dacã nu se vor lua mãsuri de stopare a avorturilor prin lege, dispariþia poporului român poate fi calculatã matematic.

Unii medici spun adevãrul în privinþa contracepþiei, dar alþii oferã pacientelor explicaþii sumare, fãrã însã a preciza cã aceasta se realizeazã uneori prin distrugerea ºi eliminarea embrionului, adicã prin avort timpuriu.

Doctorul Mina Minovici critica propaganda contraceptivã, numind-o „propagandã criminalã”, „plagã socialã ºi naþionalã”.

5. Te rog intrã pe blogul urmãtor :

http://www.augustincezar.blogspot.com/

Acest blog conþine: Argumente ºtiinþifice ºi religioase cã omul este om din momentul concepþiei. Adrese, numere de telefon ºi site-uri ale unor asociaþii care oferã ajutor material, consiliere ºi soluþii alternative pentru a nu face avort. Mãrturii publice ale unor femei care au fãcut avort. Mãrturii ale unor femei care nu au fãcut avort. Consecinþe fizice ºi emoþionale ale avortului asupra femeii. Mãrturii ale unor medici care au renunþat sã facã avorturi. Legãturi cu multe alte site-uri asemãnãtoare. Argumente cã multe dintre metodele aºa – zis « contraceptive » sunt de fapt avortive (avorturi timpurii). Argumente cã toate metodele artificiale de contracepþie sunt dãunãtoare sãnãtãþii ºi sunt ºi pãcate, chiar dacã soþii ar avea motive care ar putea pãrea justificate pentru a le folosi. Când existã un motiv justificat, de a evita concepþia, existã o alternativã : metodele naturale de planificare familialã bazate pe abstinenþa periodicã (abstinenþa în perioada fertilã a ciclului). Metodele naturale nu sunt dãunãtoare sãnãtãþii ºi nu sunt pãcate dacã se recurge la ele dupã cãsãtorie ºi din motive justificate, nu din egoism. Dacã se recurge la aceste metode din egoism ºi nu dintr-un motiv justificat, atunci devin pãcate ºi aceste metode naturale.

Te rog intrã ºi pe blogul urmãtor:

http://www.cezar-iasi.blogspot.com/

Acest blog conþine: înregistrãri video cu miracole ; videoclipuri ; legãturi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conþin ºi posturi TV on-line ºi posturi de radio) ; cãrþi foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fãrã a necesita descãrcare în calculator) ; articole foarte interesante, etc.

Te rog intrã pe bloguri ºi trimite-le mai departe, ca sã foloseascã ºi altora.
vieru_cezar_iasi
Postat pe 1 August 2009 02:06
PENTRU VIERU CEZAR IASI:

cine crezi tu ca citeste toata polologhia pe care o postezi tu de fiecare data????
in alta ordine de idei : din partea mea poti sa-ti bati gura muuult si bine ca tot nu ma obosesc sa citesc ce postezi tu, poti avea o mie de doctorate si sapte mii de studii in domeniu....eu una nu fac copii cu duiumul aiurea in tramvai doar asa de amorul artei....am sterilet pentru ca e optiunea mea personala,nu ma intereseaza ce zice unul si altul...fiecare alege ce crede de cuviinta ca e mai bun pentru el....asa ca nu te mai obosi sa imi raspunzi...foloseste-ti energia in domeniul studiului tau si rezerv-o in scopul postarii pe forum a unui pomelnic de zile mari,poate,poate se va obosi cineva sa il citeasca totusi....
sagara_laksami
Postat pe 3 August 2009 13:24
De la: sagara_laksami, la data 2009-08-03 13:24:32PENTRU VIERU CEZAR IASI:

cine crezi tu ca citeste toata polologhia pe care o postezi tu de fiecare data????
in alta ordine de idei : din partea mea poti sa-ti bati gura muuult si bine ca tot nu ma obosesc sa citesc ce postezi tu, poti avea o mie de doctorate si sapte mii de studii in domeniu....eu una nu fac copii cu duiumul aiurea in tramvai doar asa de amorul artei....am sterilet pentru ca e optiunea mea personala,nu ma intereseaza ce zice unul si altul...fiecare alege ce crede de cuviinta ca e mai bun pentru el....asa ca nu te mai obosi sa imi raspunzi...foloseste-ti energia in domeniul studiului tau si rezerv-o in scopul postarii pe forum a unui pomelnic de zile mari,poate,poate se va obosi cineva sa il citeasca totusi....
iti spun eu cine citeste,oamenii educati,tu ce fel de om esti cand cauti sa denigrezi si sa povaduiesti conceptiile tale?
enemgabriel
Postat pe 3 August 2009 13:32
De la: enemgabriel, la data 2009-08-03 13:32:09
De la: sagara_laksami, la data 2009-08-03 13:24:32PENTRU VIERU CEZAR IASI:

cine crezi tu ca citeste toata polologhia pe care o postezi tu de fiecare data????
in alta ordine de idei : din partea mea poti sa-ti bati gura muuult si bine ca tot nu ma obosesc sa citesc ce postezi tu, poti avea o mie de doctorate si sapte mii de studii in domeniu....eu una nu fac copii cu duiumul aiurea in tramvai doar asa de amorul artei....am sterilet pentru ca e optiunea mea personala,nu ma intereseaza ce zice unul si altul...fiecare alege ce crede de cuviinta ca e mai bun pentru el....asa ca nu te mai obosi sa imi raspunzi...foloseste-ti energia in domeniul studiului tau si rezerv-o in scopul postarii pe forum a unui pomelnic de zile mari,poate,poate se va obosi cineva sa il citeasca totusi....
iti spun eu cine citeste,oamenii educati,tu ce fel de om esti cand cauti sa denigrezi si sa povaduiesti conceptiile tale?


mai TU ai face bine sa nu iti mai bagi nasul unde nu iti fierbe oala, pe tine cine te-a bagat in seama ????? vezi-ti de ale tale si SCUTESTE-MA de LECTIILE tale gratuite...sau ai terminat cu ceilalti si m-ai gasit pe mine?
sagara_laksami
Postat pe 3 August 2009 15:19
De la: sagara_laksami, la data 2009-08-03 15:19:15
De la: enemgabriel, la data 2009-08-03 13:32:09
De la: sagara_laksami, la data 2009-08-03 13:24:32PENTRU VIERU CEZAR IASI:

cine crezi tu ca citeste toata polologhia pe care o postezi tu de fiecare data????
in alta ordine de idei : din partea mea poti sa-ti bati gura muuult si bine ca tot nu ma obosesc sa citesc ce postezi tu, poti avea o mie de doctorate si sapte mii de studii in domeniu....eu una nu fac copii cu duiumul aiurea in tramvai doar asa de amorul artei....am sterilet pentru ca e optiunea mea personala,nu ma intereseaza ce zice unul si altul...fiecare alege ce crede de cuviinta ca e mai bun pentru el....asa ca nu te mai obosi sa imi raspunzi...foloseste-ti energia in domeniul studiului tau si rezerv-o in scopul postarii pe forum a unui pomelnic de zile mari,poate,poate se va obosi cineva sa il citeasca totusi....
iti spun eu cine citeste,oamenii educati,tu ce fel de om esti cand cauti sa denigrezi si sa povaduiesti conceptiile tale?


mai TU ai face bine sa nu iti mai bagi nasul unde nu iti fierbe oala, pe tine cine te-a bagat in seama ????? vezi-ti de ale tale si SCUTESTE-MA de LECTIILE tale gratuite...sau ai terminat cu ceilalti si m-ai gasit pe mine?
Un cioban devenit peste noapte mare consilier la flp ! Un excroc ordinar !
ene_mgabriel
Postat pe 3 August 2009 15:33
De la: petreflp, la data 2009-08-03 15:33:20
De la: sagara_laksami, la data 2009-08-03 15:19:15
De la: enemgabriel, la data 2009-08-03 13:32:09
De la: sagara_laksami, la data 2009-08-03 13:24:32PENTRU VIERU CEZAR IASI:

cine crezi tu ca citeste toata polologhia pe care o postezi tu de fiecare data????
in alta ordine de idei : din partea mea poti sa-ti bati gura muuult si bine ca tot nu ma obosesc sa citesc ce postezi tu, poti avea o mie de doctorate si sapte mii de studii in domeniu....eu una nu fac copii cu duiumul aiurea in tramvai doar asa de amorul artei....am sterilet pentru ca e optiunea mea personala,nu ma intereseaza ce zice unul si altul...fiecare alege ce crede de cuviinta ca e mai bun pentru el....asa ca nu te mai obosi sa imi raspunzi...foloseste-ti energia in domeniul studiului tau si rezerv-o in scopul postarii pe forum a unui pomelnic de zile mari,poate,poate se va obosi cineva sa il citeasca totusi....
iti spun eu cine citeste,oamenii educati,tu ce fel de om esti cand cauti sa denigrezi si sa povaduiesti conceptiile tale?
asa cum e mata ,da?

mai TU ai face bine sa nu iti mai bagi nasul unde nu iti fierbe oala, pe tine cine te-a bagat in seama ????? vezi-ti de ale tale si SCUTESTE-MA de LECTIILE tale gratuite...sau ai terminat cu ceilalti si m-ai gasit pe mine?
Un cioban devenit peste noapte mare consilier la flp ! Un excroc ordinar !
enemgabriel
Postat pe 3 August 2009 18:46
De la: enemgabriel, la data 2009-08-03 18:46:13
De la: petreflp, la data 2009-08-03 15:33:20
De la: sagara_laksami, la data 2009-08-03 15:19:15
De la: enemgabriel, la data 2009-08-03 13:32:09
De la: sagara_laksami, la data 2009-08-03 13:24:32PENTRU VIERU CEZAR IASI:

cine crezi tu ca citeste toata polologhia pe care o postezi tu de fiecare data????
in alta ordine de idei : din partea mea poti sa-ti bati gura muuult si bine ca tot nu ma obosesc sa citesc ce postezi tu, poti avea o mie de doctorate si sapte mii de studii in domeniu....eu una nu fac copii cu duiumul aiurea in tramvai doar asa de amorul artei....am sterilet pentru ca e optiunea mea personala,nu ma intereseaza ce zice unul si altul...fiecare alege ce crede de cuviinta ca e mai bun pentru el....asa ca nu te mai obosi sa imi raspunzi...foloseste-ti energia in domeniul studiului tau si rezerv-o in scopul postarii pe forum a unui pomelnic de zile mari,poate,poate se va obosi cineva sa il citeasca totusi....
iti spun eu cine citeste,oamenii educati,tu ce fel de om esti cand cauti sa denigrezi si sa povaduiesti conceptiile tale?
asa cum e mata ,da?

mai TU ai face bine sa nu iti mai bagi nasul unde nu iti fierbe oala, pe tine cine te-a bagat in seama ????? vezi-ti de ale tale si SCUTESTE-MA de LECTIILE tale gratuite...sau ai terminat cu ceilalti si m-ai gasit pe mine?
Un cioban devenit peste noapte mare consilier la flp ! Un excroc ordinar !



asa cum e mata ,da?

DE UNDE STII CA NU E SI MATA ASA????
sagara_laksami
Postat pe 4 August 2009 08:39
.....si ca sa revin la mesajul postat de tine si pe care l-ai modificat ulterior, inserand cuvintele alea jignitoate, pe care le-am reluat si eu aidoma pentru a fi "mai pe intelesul tau ", cu adresa la originea ta, asta dovedeste din plin ceea ce a postat despre tine cel care te-a catalogat drept" CIOBAN ", mare dreptate are...e lesne de observat dupa cum te exprimi!!!! si mai vrei sa cumpere cineva , ceva de la tine, sau si mai rau: sa iti asculte sfaturile !!!! ,si pentru cultura ta generala, ca tot te consideri informat la greu, ma-ta se scrie corect gramatical CU CRATIMA !!!!!, e o prescurtare de la "mama ta "....ai cam lipsit de la gramatica limbii romane! IATA UN DOMENIU UNDE ITI POT DA LECTII !!!!!

nu de alta dar poate te plictisesti cand intri din nou pe forum, nu ai de cine te lua, asa ca m-am gandit sa iti dau eu un subiect fierbinte....
sagara_laksami
Postat pe 4 August 2009 11:40
De la: sagara_laksami, la data 2009-07-11 11:23:24
De la: vieru_cezar_iasi, la data 2009-07-04 09:16:02EFECTUL AVORTIV AL MULTOR METODE ARTIFICIALE DE CONTRACEPÞIE

CONSECINÞE NEGATIVE ASUPRA SÃNÃTÃÞII PROVOCATE DE METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEPÞIE

IMORALITATEA METODELOR ARTIFICIALE DE CONTRACEPÞIE

METODELE NATURALE DE PLANIFICARE FAMILIALÃ (BAZATE PE ABSTINENÞA PERIODICÃ) - O ALTERNATIVÃ SÃNÃTOASÃ ªI MORALÃ (ÎN ANUMITE CONDIÞII) LA METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEPÞIE


În primul rând recomand blogurile urmãtoare :

http://www.augustincezar.blogspot.com/

Acest blog conþine: Argumente ºtiinþifice ºi religioase cã omul este om din clipa concepþiei. Adrese, numere de telefon ºi site-uri ale unor asociaþii care oferã ajutor material, consiliere ºi soluþii alternative pentru a nu face avort. Mãrturii publice ale unor femei care au fãcut avort. Mãrturii ale unor femei care nu au fãcut avort. Consecinþe fizice ºi emoþionale ale avortului asupra femeii. Mãrturii ale unor medici care au renunþat sã facã avorturi. Legãturi cu multe alte site-uri asemãnãtoare. Argumente cã multe dintre metodele aºa – zis « contraceptive » sunt de fapt avortive (avorturi timpurii). Argumente cã toate metodele artificiale de contracepþie sunt dãunãtoare sãnãtãþii ºi sunt ºi pãcate, chiar dacã soþii ar avea motive care ar putea pãrea justificate pentru a le folosi. Când existã un motiv grav, justificat, de a evita concepþia, existã o alternativã : metodele naturale de planificare familialã bazate pe abstinenþa periodicã (abstinenþa în perioada fertilã a ciclului). Metodele naturale nu sunt dãunãtoare sãnãtãþii ºi nu sunt pãcate dacã se recurge la ele dupã cãsãtorie ºi din motive grave, justificate, nu din egoism. Dacã se recurge la aceste metode din egoism ºi nu din motive grave, atunci devin pãcate ºi aceste metode naturale.

Puteþi intra ºi pe blogul urmãtor:

http://www.cezar-iasi.blogspot.com/

Acest blog conþine: înregistrãri video cu miracole ; videoclipuri ; legãturi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conþin ºi posturi TV on-line ºi posturi de radio) ; cãrþi foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fãrã a necesita descãrcare în calculator) ; articole foarte interesante, etc.

Mi-am dat licenþa în bioeticã, iar acum fac doctoratul în filosofie. Nu ca sã mã laud spun ce studii am, ci pentru a arãta cã sunt foarte bine documentat în domeniu.

Pentru întrebãri ºi dialog pot fi contactat pe messenger, unde am id-ul vieru_cezar_iasi
sau pe e-mail la adresa vieru_cezar_iasi@yahoo.com


1. Informaþii mai puþin cunoscute despre metodele artificiale de contracepþie ºi linkuri cu declaraþii medicale ºi cãrþi despre nocivitatea acestor metode:

Dupã cum am arãtat ºi pe bloguri, este dovedit fãrã dubiu, cu argumente clare, biologice ºi religioase, cã omul este om din clipa concepþiei, atât trupeºte, cât ºi sufleteºte. Trupeºte, chiar de la concepþie, adicã de la fecundaþie, zigotul posedã un cod genetic uman ºi propriu, diferit de codul genetic al mamei ºi de cel al tatãlui, deci chiar de la concepþie este fiinþã umanã unicã. Toate trãsãturile trupului omenesc sunt programate în codul genetic. Codul genetic este tiparul genetic complex al dezvoltãrii umane ºi conþine: sexul copilului, culoarea pãrului ºi a ochilor, înãlþimea, nuanþa tenului, forma feþei, forma nasului, chiar ºi firele de pãr. Dezvoltarea ulterioarã a corpului sãu nu este decât o derulare a acestui program care existã deja de la început, din momentul concepþiei. Iar sufleteºte, Dumnezeu creazã sufletul copilului tot în acel moment al concepþiei. Viaþa umanã este sacrã ºi inviolabilã. Dumnezeu spune clar într-o poruncã: SÃ NU UCIZI ! Numai Dumnezeu e stãpânul vieþii. Nu avem dreptul sã ne atingem de viaþã ]n nici un fel. Dumnezeu vrea sã se nascã orice copil care s-a conceput. Sufletul copilului este creat de Dumnezeu în momentul concepþiei, deci nici un copil nu se concepe din întâmplare, ci din voinþa lui Dumnezeu. Viaþa vine de la Dumnezeu ºi trebuie primitã ca un dar al sãu. Pãrinþii sunt doar colaboratori ai lui Dumnezeu în transmiterea vieþii, nu stãpâni ai vieþii. Nu existã dreptul la moarte, existã numai dreptul la viaþã !

Unele dintre metodele artificiale de « contracepþie » sunt de fapt avortive (avorturi timpurii), deoarece nu sunt o piedicã împotriva concepþiei, ci acþioneazã dupã concepþie, împiedicând nidaþia (împiedicã implantarea în uter a ovulului deja fecundat). Astfel, sunt avortive pilula de a doua zi ºi steriletul, cãci acþioneazã dupã concepþie; contraceptivele hormonale (pilulele anticoncepþionale luate înainte, injecþiile contraceptive, implanturile subdermice ºi alte contraceptive hormonale) uneori sunt o piedicã împotriva concepþiei, dar alteori acþioneazã dupã concepþie, împiedicând nidaþia, deci, în numeroase cazuri sunt avortive: de multe ori ele nu inhibã ovulaþia, fecundaþia are loc ºi în aceste cazuri acþioneazã dupã fecundaþie modificând endometrul (mucoasa peretelui intern al uterului), fãcându-l neprimitor pentru ovulul fecundat. Astfel împiedicã nidaþia în cazurile, destul de numeroase, în care fecundaþia totuºi a avut loc, iar embrionul va fi eliminat ulterior, în timpul menstruaþiei, de obicei fãrã a fi observat, datoritã dimensiunilor foarte reduse (la 14 zile de la concepþie, embrionul are aproximativ 1,5mm).
Dar aspectul avortiv al acestor metode artificiale de contracepþie este trecut de cele mai multe ori sub tãcere, deoarece existã interesul comercializãrii lor, aºa cum vom vedea mai jos. Multinaþionalele câºtigã sume imense de bani pe plan mondial din producerea ºi comercializarea acestor produse aºa –zis « contraceptive ». Se adaugã ºi interesul celor care împart în mod nedrept resursele ºi manipuleazã opinia publicã vehiculând falsa problemã a « suprapopulãrii » pentru a nu se vedea cã adevãrata cauzã a sãrãciei din lume nu este lipsa de resurse, ci împãrþirea nedreaptã a acestora de cãtre ei. În acest sens, ei promoveazã controlul populaþiei prin orice mijloace, în fapt promoveazã o culturã a morþii, opusã culturii umane ºi creºtine a vieþii.

Unii medici spun adevãrul în privinþa contracepþiei, dar alþii oferã pacientelor explicaþii sumare, fãrã însã a preciza cã aceasta se realizeazã uneori prin distrugerea ºi eliminarea embrionului (copilului), adicã prin avort timpuriu.
Doctorul Mina Minovici critica propaganda contraceptivã, numind-o „propagandã criminalã”, „plagã socialã ºi naþionalã”.

Pe lângã acþiunea avortivã a multora dintre metodele artificiale de contracepþie, toate metodele artificiale de contracepþie au ºi consecinþe negative asupra sãnãtãþii (efecte secundare), unele dintre ele chiar foarte grave, care vor fi prezentate mai jos.
Accesând linkul urmãtor, gãsiþi o carte ce poate fi cititã direct pe internet despre mijloacele anticoncepþionale ºi efectele lor secundare fatale despre care nu se vorbeºte din interese comerciale. Un bilanþ critic din punctul de vedere al unui ginecolog. Cartea este scrisã de Dr. med. Rudolf Ehmann (medic primar ginecologie/obstetricã la spitalul cantonal Stans, Elveþia, CH - 6370) în colaborare cu Otto Döpper.
http://www.profamilia.ro/culturavietii.asp?anticonceptionale

-Informaþii importante despre efectul avortiv al pilulei contraceptive ºi despre consecinþele grave asupra sãnãtãþii gãsiþi accesând ºi linkul urmãtor :
http://www.avort.ro/pilula.php
Textul de pe acest site a fost scris pe baza unui studiu fãcut de Dr. Chris Kahlenborn care este medic terapeut la o clinicã privatã din Altoona, SUA. El este autorul studiului Breast Cancer, Its Link to Abortion and Birth Control Pill (Cancerul mamar, legãtura sa cu avortul ºi pilula de control al naºterii). Informaþiile au fost oferite prin bunãvoinþa doamnei dr. Nicole Syed, de la Centrul Fertility Care, Londra, 21a Soho Square W1D 4NR; Tel: 020 7437 0892; e-mail: mailto:info@naprofertility.co.uk

- Un site despre nocivitatea metodelor artificiale de contracepþie :
http://www.anticonceptionale.info/

-Despre efectele avortive ºi dãunãtoare pentru organism ale contraceptivelor artificiale – Dr. Chris Kahlenborn ºi Dr. Ann Moell:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/230-ce-trebuie-sa-stie-o-femeie-despre-contraceptie

-Contraceptivele hormonale (ºi în general contraceptivele artificiale) chiar sunt periculoase. Studiu cu trimiteri la articole si link-uri catre reviste si carti de specialitate despre nocivitatea contraceptivelor
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/215-contraceptivele-hormonale-chiar-sunt-periculoase

-Studiu medical (autor: dr. Chris Kahlenborn) despre faptul cã pilula ºi steriletul sunt avortive (cauzeazã avorturi timpurii) ºi despre nocivitatea lor ºi a metodelor artificiale de contracepþie în general:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/228-cum-functioneaza-pilula-si-alte-contraceptive-contraceptivele-hormonale-si-steriletuldiu-sunt-ele-oare-abortive-cauzeaza-avorturi-timpurii

-Pilulele anticoncepþionale sunt avortive Autor: John Wilks, medic farmacist, M.P.S., M.A.C.P.P., octombrie 1998
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/229-cum-functioneaza-si-mai-ales-cum-esueaza-pilula-pilula-provoaca-avortul-hormonal-avorturi-timpurii

-Faþa nevãzutã a contraceptivelor:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/213-fata-nevazuta-a-contraceptivelor

-Pilula ºi cancerul mamar (cancerul de sân) – interviu cu Dr. Chris Kahlenborn
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/216-pilula-si-cancerul-mamar-cancerul-de-san

-Riscul cancerului mamar indus de pilulã – autor Dr. Chris Kahlenborn
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/217-riscul-cancerului-mamar-indus-de-pilula

-Despre pericolele contraceptivelor injectabile:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/214-contraceptivele-injectabile-periculoase-pentru-sanatatea-oamenilor

- De asemenea, puteþi citi sau audia conferinþa despre avort, efectele nocive ale metodelor artificiale de “contracepþie” ºi despre bolile cu tranmitere sexualã þinutã de doamna doctor Cristina Todea – Gross, accesând linkul urmãtor :
http://www.ortodoxmedia.com/inregistrare/209/Conferinta-despre-avort

Alternativa la metodele artificiale de contracepþie este planificarea familialã prin metodele naturale, bazate pe abstinenþa periodicã (în zilele fertile ale femeii). Aceste metode naturale sunt sãnãtoase, nu costã nimic ºi sunt în acord cu morala creºtinã dacã se recurge la ele din motive grave, justificate, nu din motive egoiste. Dar dacã soþii nu au motive grave, justificate pentru a amâna sau evita conceperea unor noi copii ºi recurg la metodele naturale din motive egoiste, atunci ºi aceste metode naturale devin pãcate.
Dar metodele artificiale de contracepþie (atât cele care acþioneazã dupã concepþie, cât ºi cele care sunt o piedicã pentru concepþie) sunt pãcate chiar dacã soþii ar avea motive care pot pãrea serioase pentru a le folosi, dupã cum vom vedea când vom arãta imoralitatea acestor metode.
Existã o singurã excepþie: este permisã din punct de vedere moral (deci nu constituie pãcat) folosirea metodelor terapeutice cu adevãrat necesare pentru a vindeca bolile organismului, chiar dacã se prevede cã din aceasta va rezulta o piedicã împotriva concepþiei, cu condiþia ca aceastã piedicã sã nu fie direct voitã.Cine n-a ºtiut pânã acum toate aceste aspecte ºi a folosit metode artificiale de contracepþie, sã nu mai foloseascã astfel de metode mãcar de acum înainte, când a conºtientizat. Prin informaþiile detaliate din acest material venim în întâmpinarea datoriei morale pe care o are fiecare de a se informa cât mai bine. Dacã nu s-ar informa, ar fi în ignoranþã vinovatã.Legea care interzice metodele artificiale de contracepþie nu e o simplã lege a dreptului uman, ci este o lege a lui Dumnezeu, care a fost datã o datã pentru totdeauna ºi nu poate fi schimbatã niciodatã. Toate Bisericile creºtine exprimã într-un glas voinþa lui Dumnezeu care interzice sterilizarea ºi toate metode artificiale de contracepþie. Nu trebuie sã luãm exemplul oamenilor pãcãtoºi ºi corupþi, oricât de mulþi ar fi aceºtia, ci exemplul creºtinilor adevãraþi care respectã voinþa lui Dumnezeu.

2. Metodele naturale de planificare familialã – o alternativã la metodele artificiale de contracepþie

O alternativã la metodele artificiale de contracepþie o reprezintã metodele naturale de planificare familialã. Mulþi medici ginecologi criticã metodele artificiale de contracepþie ºi recomandã metodele naturale de planificare familialã. Metodele naturale de planificare familialã sunt cele care respectã ordinea fireascã atât în pregãtirea ºi în desfãºurarea actului sexual, cât ºi în finalizarea lui. Aceste metode naturale diferã între ele în funcþie de procedeele de calcul al perioadelor fertilã ºi nefertilã din ciclul menstrual. Ele sunt urmãtoarele patru:

a. metoda calendarului (se mai numeºte ºi metoda Ogino-Knaus, dupã numele inventatorilor),
b. metoda temperaturii bazale,
c. metoda Billings (ritmul mucusului cervical)
d. metoda simpto-termicã.

Metodele naturale de planificare familialã:

- Nu au nici un efect negativ asupra sãnãtãþii.
- Presupun abstinenþa (abþinerea) de la actul sexual în zilele de fertilitate sigurã sau probabilã ale ciclului menstrual (abstinenþa periodicã).
- Dacã sunt calculate corect, metodele naturale de planificare familialã au un grad ridicat de siguranþã, în condiþiile în care femeia îºi cunoaºte bine funcþionarea ciclului menstrual (siguranþã de 100% nu oferã nici metodele naturale de planificare familialã, nici metodele artificiale de contracepþie). De obicei, un calcul mai exact al funcþionãrii ciclului menstrual se face într-o perioadã de 6-12 luni. Existã formule de calcul al metodelor naturale de planificare familialã chiar ºi pentru femeile care au ciclu neregulat. Dacã ciclul este foarte variabil nu se poate aplica metoda calendarului, însã, în acest caz, se pot aplica urmãtoarele trei metode naturale (a temperaturii, metoda Billings ºi metoda simpto-termicã). Existã mãrturii ale unor soþi care folosesc numai metode naturale de planificare familialã ºi declarã cã sunt foarte mulþumiþi de ele.
- Din punct de vedere moral, metodele naturale de planificare familialã sunt conforme cu criteriile moralei catolice ºi cu criteriile obiective ale moralitãþii, bineînþeles dacã sunt utilizate dupã cãsãtoria creºtinã ºi dacã evitarea concepþiei prin recurgerea la ele nu provine din egoism, ci existã motive grave, justificate ca soþii sã evite concepþia unor noi copii sau sã distanþeze concepþiile copiilor. În aceleaºi condiþii, metodele naturale de planificare familialã sunt acceptate ºi de unele dintre Bisericile Ortodoxe. (Bisericile Ortodoxe din anumite þãri nu acceptã nici metodele naturale de planificare familialã, acceptând doar abstinenþa totalã ca singurã soluþie pentru cei care nu mai vor noi copii) Dupã cum vom explica spre sfârºitul materialului, Biserica Catolicã ºi Bisericile Ortodoxe care acceptã metodele naturale de planificare familialã sunt consecvente cu ele însele ºi atunci când considerã permisã folosirea metodelor naturale de planificare familialã pentru motive juste, ºi atunci când aratã cã e nepermisã folosirea metodelor artificiale de contracepþie, chiar dacã soþii ar avea motive care pot pãrea serioase.
- Metodele naturale nu numai cã nu pun în pericol relaþia dintre soþi, ci dimpotrivã, încurajeazã iubirea ºi respectul dintre ei.
- Favorizeazã dãruirea totalã a soþilor.
- Nu costã nimic.
- E clar cã NU este permis sã se facã avort dacã totuºi s-ar concepe copilul în cazurile de excepþie ale metodelor naturale, în cazurile erorilor de calcul sau în oricare alt caz.
- Dacã o nouã sarcinã ar expune direct la un pericol real ºi foarte grav viaþa mamei, abstinenþa periodicã nu poate fi recomandatã ºi nici urmatã. În asemenea cazuri se impune consultarea unor medici de încredere ºi cu principii creºtine.
E adevãrat cã aceastã abstinenþã periodicã presupune un oarecare sacrificiu, mai ales pentru soþii tineri, dar pe lumea aceasta orice lucru bun se face cu sacrificiu, pe când rãul se face mai uºor, dar este foarte dãunãtor. Însã cine trãieºte cu înþelepciune alege lucrurile bune ºi sãnãtoase (metodele naturale), chiar dacã acestea presupun sacrificiu, iar nu lucrurile care la suprafaþã par uºoare, dar în realitate sunt pline de rãutate ºi otravã (metodele artificiale de contracepþie).
Iatã ºi un link cu cãrþi, dintre care douã sunt despre metodele naturale de planificare familialã (Autocontrolul fertilitãþii pe cale naturalã ºi Planificarea familialã dupã morala catolicã):
http://www.profamilia.ro/soti.asp

Cine doreºte detalii despre procedeele de calcul ale metodelor naturale de planificare familialã, cine mai doreºte materiale informative sau cine are întrebãri despre cele scrise în acest material poate sã scrie la urmãtoarea adresã de e-mail: vieru_cezar_iasi@yahoo.com sau pe messenger, la id vieru_cezar_iasi

3. Consecinþe negative asupra sãnãtãþii provocate de metodele artificiale de contracepþie

Metodele artificiale de contracepþie se împart în :

A. Metode ireversibile (sterilizare definitivã)
a)Sterilizarea masculinã (vasectomie) constã în ligatura chirurgicalã a canalelor deferente.
b)Sterilizarea femininã constã în ligatura sau rezecþia trompei (tubei) uterine. Aceste metode sunt intervenþii definitive ºi infirmitãþi. Atât pentru femeie, cât ºi pentru bãrbat pot provoca: hemoragii dupã operaþie, infecþii, hematomul inciziei, dureri, traumatizarea vaselor sanguine sau a tractului intestinal, tumefacþii, complicaþii legate de anestezia localã sau generalã, etc.; iar numai pentru bãrbat: inflamaþia testiculelor ºi senzaþii dureroase, granulomi formaþi de spermã lângã testicule, etc.
Mai multe despre consecinþele sterilizãrii asupra sãnãtãþii puteþi citi accesând, pe linkul urmãtor, cartea pe care am recomandat-o ºi mai sus, scrisã de medicul ginecolog Rudolf Ehmann, în colaborare cu Otto Döpper
http://www.profamilia.ro/culturavietii.asp?anticonceptionale
Persoanele care se sterilizeazã fac pãcat mare ºi dovedesc egoism, care este opusul iubirii creºtine. Chiar dacã au deja un anumit numãr de copii, trebuie sã se gândeascã la faptul cã poate Dumnezeu vrea sã aducã la existenþã ºi alte fiinþe umane prin intermediul lor, precum ºi la faptul cã nu au dreptul moral sã recurgã la sterilizare. Apoi, trebuie sã se gândeascã ºi la faptul cã unele împrejurãri ale vieþii lor se pot schimba, adicã le poate deceda soþul / soþia ºi, recãsãtorindu-se, poate cã vor dori sã aibã mãcar un copil ºi cu noul soþ / noua soþie.
Persoanele care sunt sterile fãrã intenþie ºi fãrã motiv, înseamnã cã sunt puse la încercare de Dumnezeu. Trebuie sã se roage cu stãruinþã ºi sã urmeze tratamentele prescrise de medic pentru înlãturarea sterilitãþii. Dacã problema lor se rezolvã, sã mulþumeascã din suflet lui Dumnezeu. Dar dacã pânã la urmã tot nu obþin vreun rezultat, sã se resemneze la voinþa lui Dumnezeu ºi, dacã vor, pot sã adopte un copil sau mai mulþi.

B. Metode reversibile

a) Pilula „de a doua zi” (sau aºa-numita „contracepþie de urgenþã”) este o metodã cu efect avortiv, deoarece acþioneazã dupã concepþie, împiedicând nidaþia (ucide ovulul fecundat sau modificã înveliºul intern al uterului, care devine neprimitor pentru ovulul fecundat). Prezintã efecte secundare grave, putând provoca : sarcini extrauterine, ameþeli, greþuri puternice, vãrsãturi, dureri, senzaþii neplãcute în sâni, hemoragii uterine, dereglãri ale ciclului menstrual, etc. De exemplu, Sir Libunam Daonaldson, consilierul – ºef pe probleme medicale al guvernului Marii Britanii, a avertizat medicii britanici cã un anumit tip de pilule „de a doua zi”, Levonelle ºi Levonelle-2, determinã o ratã crescutã a sarcinilor extrauterine.
Mai multe despre consecinþele foarte dãunãtoare provocate de pilula de a doua zi, puteþi citi accesând linkul urmãtor :
http://www.provita.ro/avortul/pilula-de-a-doua-zi


b) Contracepþia prin dispozitiv intrauterin (prescurtat D.I.U., se mai numeºte sterilet sau spiralã). Este un dispozitiv din material plastic, cu fir de argint sau de cupru, care se inserã în cavitatea uterinã. Steriletul împiedicã nidaþia, deci are efect avortiv. Ca urmare a folosirii steriletului pot apãrea: sarcini extrauterine, crampe dureroase, contracþii uterine în încercarea de a respinge corpul strãin, infecþii, expulzie spontanã, sarcini pe sterilet, obstrucþie tubarã ºi prin aceasta sterilitate, perforaþie uterinã latentã provocând hemoragie internã ºi peritonitã, cancer cervical, cancer la endometru, menstruaþii mai abundente, prelungite ºi dureroase, febrã sau frisoane, dureri sau sângerãri în timpul actului sexual, sângerãri intermenstruale (toate aceste sângerãri putând duce la anemie), scurgeri vaginale abundente sau cu miros neplãcut, dereglarea ciclurilor menstruale. Riscul sarcinii extrauterine la femeile care poartã sterilet este de zece ori mai mare decât la femeile care nu-l poartã. Datoritã efectelor deosebit de dãunãtoare, companiile care fabricã sterilete în S.U.A. au fost date în judecatã de numeroase femei care s-au îmbolnãvit. Drept urmare, din anul 1986, aceste companii au încetat sã le mai vândã pe piaþa americanã. Ceea ce nu înseamnã cã respectivele fabrici nu mai produc sterilete, însã, din anul 1986, ele sunt fabricate numai pentru export. Existã informaþii cã femeile din România au început sã evite steriletele.

c)Contracepþia hormonalã : - Pilulele „anticoncepþionale” (denumite ºi COC sau pilule orale combinate) asociazã douã substanþe hormonale: estrogenul ºi progesteronul (iar pilula monohormonalã sau POP e fãcutã numai pe baza unei singure substanþe hormonale, progesteronul), existând foarte multe variante ºi nume comerciale, producþia acestora devenind o afacere rentabilã, de unde ºi publicitatea deºãnþatã fãcutã „pilulei”. Afacerile rentabile ºi publicitatea existã ºi în cazul altor metode artificiale de contracepþie. Pilulele anticoncepþionale (atât cele combinate, COC, cât ºi cele monohormonale, POP) împiedicã uneori concepþia, dar alteori acþioneazã ºi dupã concepþie împiedicând nidaþia, deci uneori au ºi efect avortiv, aºa cum am explicat mai sus. În ceea ce priveºte efectul avortiv al pilulelor, iatã câteva citate ale unor specialiºti actuali care au studiat problema ºi au ajuns la aceastã concluzie. Mutschler : „Contraceptivele orale împiedicã implantarea ovulului fecundat, atunci când ovulaþia a avut loc”. Finjentscher (Münster) aratã cã în 7% din cazurile în care are loc fecundaþia ovulului la persoanele care iau pilule, contracepþia (mai exact avortul timpuriu) e datoratã împiedicãrii nidaþiei. Beller (Münster) vorbeºte despre efectul avortiv al pilulei, care ar trebui numitã „avort precoce” (avort timpuriu). Taubert ºi Kuhl vorbesc în cartea lor „Kontrazeption mit Hormonen” („Contracepþia cu hormoni”) apãrutã în 1980, despre „efectul de împiedicare a nidaþiei la aproape toate tipurile de pilule”. În 1985 la Congresul „National Abortion Federation” din Boston s-a fãcut aceastã declaraþie: „Nu vã înºelaþi. Pilula ºi steriletul sunt avortive.” (ºi nu numai pilula ºi steriletul sunt avortive, dupã cum veþi vedea mai jos). Consecinþele folosirii contraceptivelor hormonale sunt extrem de variate ºi frecvente (la unele femei, aceste consecinþe pot apãrea mai repede, iar la altele pot apãrea în timp). Prin pilulele „anticoncepþionale” se introduce în organism un surplus de hormoni sintetici, chimici, modificaþi în laborator, care, în timp, se depoziteazã în organism.

Mulþi medici ginecologi dau o listã foarte lungã a efectelor folosirii pilulelor contraceptive. Variazã de la efecte uºoare: obezitate, creºterea poftei de mâncare, tensiuni ºi dureri mamare, dereglarea regularitãþii ciclului menstrual, senzaþii de greaþã, vomã, obosealã, iritabilitate, depresii acute, dureri de cap acute, sângerãri intermenstruale, amenoree , frigiditate, pânã la efecte grave: pilozitate accentuatã (apariþia din abundenþã a pãrului pe corpul femeii), hiperlipemie , embolie pulmonarã, scãderea toleranþei la glucozã cu riscul apariþiei diabetului zaharat, icter de tip colestatic , distrofii mamare ºi în special diferite forme de cancer hormonodependent : cancer mamar, cancer uterin ºi al colului uterin. Cancerul de col uterin este determinat de hormonii pilulei contraceptive, considerã doctor Amy Berrington de la Cancer Research, Oxford, fiind în acord cu autorii unui studiu sintetizat de Agenþia Reuters. Cercetãrile au fost fãcute pe mai multe cazuri de femei bolnave. În ce priveºte cercetãrile prezentate la a treia conferinþã europeanã a cancerului de sân, acestea au arãtat cã pericolul acestei maladii este cu 26% mai mare la utilizatoarele de pilule, în comparaþie cu cele care nu le utilizeazã. În acelaºi timp, la femeile care iau pilule de mai mult timp, pericolul de a dezvolta aceastã boalã este de pânã la 56%.
Mai pot apãrea accidente cardio-vasculare (mai ales la fumãtoare ºi la femeile care au trecut de 35 de ani) : infarct, hipertensiune arterialã, accidente vasculare cerebrale, hipercoagubilitate cu accidente tromboflebitice (tromboze venoase profunde, trombozã cerebralã), aterosclerozã , ischemie coronarianã . Un studiu fãcut între anii 1977-1981 în Anglia pe 200.000 de femei aratã cã, la femeile care folosesc pilule, procentajul deceselor cauzate de afecþiuni cardiace ºi vaso-cerebrale e cu 40% mai ridicat decât la femeile care nu folosesc. Pericolul hemoragiei cerebrale este de 6,5 ori mai mare, iar la femeile care mai ºi fumeazã, acest pericol este de 22 de ori mai mare decât la femeile care nu folosesc pilule. Pericolul de infecþii pelviene e de 7 ori mai mare la femeile care folosesc pilule decât la celelalte.
Existã apoi riscul sterilitãþii. În S.U.A. sunt circa un milion de femei devenite sterile din cauza pilulei ºi numãrul lor creºte cu circa 100.000 pe an.
Se mai poate aminti blocajul permanent al funcþiei hipotalamice , încetarea creºterii la persoanele care sunt încã în creºtere ºi iau pilule anticoncepþionale.
La nivelul colului uterin, al ovarului sau al vaginului, s-au întâlnit modificãri morfopatologice .
Existã ºi alte consecinþe : accidente respiratorii, sarcini extrauterine (deoarece contraceptivele hormonale modificã miºcãrile peristaltice ale trompelor uterine, prin secreþiile steroidiene ovariene), naºteri premature, edeme sau dureri la picioare, crize de respiraþie, dureri în abdomen, piept sau braþ, tulburarea vederii, îngãlbenirea ochilor sau a pielii, iar unii specialiºti considerã cã rãspândirea bolii SIDA nu e strãinã de folosirea pilulei, întrucât pilula ar slãbi sistemul imunitar. Contraceptivele orale au ºi un rol în trecerea în stare de parazit a Candidei saprofite, ducând la candidozã . De asemenea, pilulele favorizeazã ºi alte boli cu transmitere sexualã, tricomoniaza ºi chlamidia , deoarece modificã pH-ul vaginal, stimulând bacteriile ºi microbii.
- Contraceptivele injectabile, la fel ca ºi pilulele, împiedicã uneori concepþia, iar alteori acþioneazã dupã concepþie, impiedicând nidaþia, deci uneori au efect contraceptiv, alteori au efect avortiv. În ultimii ani au fost date publicitãþii mai multe studii cu privire la rolul contraceptivelor injectabile în producerea cancerului de sân. Contraceptivele injectabile prezintã aceleaºi consecinþe negative asupra sãnãtãþii ca ºi pilulele anticoncepþionale. În plus, pot avea ca efect erupþii cutanate , acnee , pigmentarea pielii, iar studii recente aratã ºi o altã consecinþã a folosirii acestei metode: scãderea densitãþii osoase care poate duce mai târziu la apariþia osteoporozei . Aceastã metodã poate avea ºi urmãtoarele consecinþe: sângerãri vaginale care dureazã mult ºi sunt abundente, puternice dureri de cap, depresii majore, urinãri frecvente, îngãlbenirea pielii sau a ochilor, menstruaþii prelungite sau, dimpotrivã, amenoree (lipsa menstruaþiei).
- Implanturile subdermice presupun intervenþia chirurgicalã. Au tot acþiune hormonalã. Uneori au efect contraceptiv, alteori acþioneazã dupã concepþie, deci au ºi efect avortiv. Consecinþele negative asupra sãnãtãþii sunt aceleaºi ca ºi în cazul pilulelor ºi al injecþiilor hormonale. În plus, implanturile mai pot avea urmãtoarele consecinþe negative asupra sãnãtãþii: chisturi ovariene, creºterea dimensiunii ovarelor, dificultãþi de vedere, cãderea pãrului de pe cap, scurgeri vaginale.
- Existã ºi alte tipuri de contracepþie hormonalã mai puþin rãspândite, dar au aceeaºi acþiune (uneori contraceptivã, alteori avortivã) ca ºi cele descrise mai sus, precum ºi aceleaºi consecinþe negative asupra sãnãtãþii.

d) Substanþele spermicide locale sub formã de creme, spumante, geluri, folii, burete cu spermicid, ovule, tablete, care se introduc în vagin înainte de contactul sexual, au eficacitate slabã. Drept consecinþe, pot apãrea fenomene inflamatorii ºi alergice locale atât pentru femeie, cât ºi pentru bãrbat. Spre deosebire de contraceptivele hormonale, la care efectul avortiv este dovedit cu certitudine, la substanþele spermicide efectul avortiv nu este dovedit cu certitudine dar este foarte probabil cã, în cazul în care totuºi a avut loc fecundaþia, ucid ovulul fecundat sau împiedicã nidaþia lui.

e) Actul sexual întrerupt („coitus interruptus” sau „ejacularea afarã”) este una dintre cele mai nesigure metode contraceptive, deoarece existã spermatozoizi ºi în picãturile de lichid prespermatic (eliminarea unui lichid în timpul actului sexual, înainte de ejaculare), nu numai în sperma eliminatã la sfârºit, iar o singurã picãturã de lichid prespermatic este suficientã pentru ca o femeie sã rãmânã însãrcinatã (bineînþeles, dacã se aflã în perioada fertilã a ciclului menstrual). De asemenea, câþiva spermatozoizi se pot desprinde în timpul actului sexual ºi pot pãtrunde în vagin, iar unul dintre ei poate ajunge la ovul. Aceastã metodã determinã o stare de anxietate ºi tensiune psihicã ºi, pe termen lung, poate provoca impotenþa la bãrbat ºi frigiditatea la femeie. Mai este denumitã ºi onanism, de la pãcatul lui Onan, criticat în Biblie, dupã cum vom vedea mai pe larg puþin mai jos, când vom arãta imoralitatea metodelor artificiale de contracepþie. Unii confundã onanismul cu masturbarea. Nu trebuie confundate, dar ambele sunt pãcate. Despre masturbare vom vorbi spre finalul materialului.

f) Prezervativul masculin (condom) este rãu tolerat ºi nu asigurã protecþie totalã nici împotriva infecþiei cu virusul imunodeficienþei umane (HIV), nici împotriva altor boli cu transmitere sexualã. Pe lângã faptul cã se pot rupe, pot aluneca sau pot avea defecte de fabricaþie, în latexul prezervativelor pot apãrea anumite fisuri foarte mici, invizibile cu ochiul liber, dar prin care virusul HIV poate trece cu mare uºurinþã, pentru cã este mult mai mic. Mãrimea fisurilor care apar în mod natural în latexul prezervativului este de pânã la 5 microni, iar virusul mediu HIV are aproximativ 0,1 microni. În termeni de mãrime, asta înseamnã cã virusul HIV poate trece printr-o fisurã din latexul prezervativului tot atât de uºor precum trece o pisicã printr-o uºã deschisã de garaj. Dupã unii cercetãtori, riscul infectãrii cu HIV în cazul folosirii prezervativului este în jur de 15%, iar dupã alþi cercetãtori acest risc este chiar în jur de 35%. Dar chiar luând în calcul riscul cel mai mic (în jur de 15%), cine foloseºte prezervativul ºi are relaþii sexuale cu mai mulþi parteneri, nu poate avea vreo garanþie cã mai devreme sau mai târziu nu se va infecta, dupã cum nu are nici o garanþie cel care zboarã cu un avion dintr-o sutã, deºi 15 dintre ele se vor prãbuºi. Acest virus poate avea o perioadã de incubaþie de la câteva luni pânã la câþiva ani, uneori chiar opt sau zece ani, astfel încât o persoanã care este infectatã cu HIV poate pãrea perfect sãnãtoasã mai mulþi ani, dar în realitate este seropozitivã ºi poate transmite altora virusul HIV. Cea mai sigurã apãrare faþã de virusul HIV nu este folosirea prezervativului, ci este abstinenþa înainte de cãsãtorie ºi fidelitatea între soþ ºi soþie dupã aceea. Prin prezervative se creeazã o falsã speranþã de securitate împotriva HIV ºi se încurajeazã promiscuitatea. Existã ºi un documentar despre SIDA, intitulat „Fãrã o a doua ºansã”, în care se vorbeºte ºi despre falsa speranþã a aºa-zisului „sex sigur” („self sex”). Virusul HIV distruge sistemul imunitar al organismului, care devine incapabil sã se apere în lupta cu infecþiile. De multe ori, abia dupã mai mulþi ani de la infectarea cu HIV organismul dezvoltã o serie de boli, care în condiþii normale ar fi fost stopate de sistemul imunitar. O persoanã poate afla dacã este seropozitivã sau nu, în urma unui test HIV, care se face gratuit la centrele de transfuzie sanguinã ºi la alte centre. Acest test pune în evidenþã anticorpii produºi de organism, care pot fi descoperiþi dupã ce au trecut ºase luni de la infectare. Dupã cum se ºtie, nu existã vindecare pentru persoanele infectate cu HIV, ci este posibilã doar o încetinire a evoluþiei bolii, deci o întârziere a decesului cu cel mult câþiva ani.
Virusul HIV se transmite prin: contact sexual, sânge infectat (transfuzii de sânge infectat, folosirea unui instrumentar medical infectat, body – piercing ºi tatuare, folosirea în comun a unor obiecte tãioase ce pot produce leziuni ale pielii: lame de bãrbierit, instrumente de manichiurã ºi pedichiurã, periuþa de dinþi), de la mama infectatã la copil (30% dintre copiii concepuþi de o mamã seropozitivã moºtenesc virusul). Virusul HIV se poate transmite ºi prin contact sexual anal sau oral ºi uneori se poate transmite chiar prin sãrut pasional (virusul HIV a fost localizat ºi în alte fluide corporale diferite de sânge, cum ar fi: spermã, secreþii vaginale, salivã, lacrimi, etc.).
Virusul HIV nu se transmite prin: tuse sau strãnut, deci prin aer; atingere, îmbrãþiºare, sãrut prietenesc pe obraz; trãind sau muncind în preajma unei persoane infectate; folosirea grupurilor sanitare în condiþii igienice; utilizarea veselei în comun; înþepãturi de þânþari sau alte insecte; bãi, bazine, adicã prin apã; prosoape, clanþe de uºi, telefon sau computer. Ca ºi actul sexual întrerupt, folosirea condomului poate provoca anxietate ºi tensiune psihicã, precum ºi alte efecte de ordin psihic. De asemenea, mai poate provoca iritaþii la nivelul organelor genitale.

g) Prezervativul feminin (diafragma sau obturator cervical ºi cupola cervicalã) este fãcut în funcþie de dimensiunile fiecãrei femei. Are eficienþã mediocrã ºi este, de asemenea, rãu tolerat. Poate provoca aceleaºi efecte negative ca în cazul folosirii condomului (iritaþii, anxietate, tensiune psihicã, precum ºi alte efecte de ordin psihic). În plus, poate provoca infecþii ale aparatului urinar. Dupã cum se observã, nu existã vreo metodã artificialã de contracepþie lipsitã de urmãri negative, mai mult sau mai puþin grave, pe plan fizic ºi psihic pentru femeie, dar ºi pentru bãrbat, iar unele dintre ele sunt ºi avortive.

4. Imoralitatea metodelor artificiale de contracepþie

Deja filosofii de dinainte de creºtinism ajunseserã la concluzia cã ceea ce este imoral este întotdeauna vãtãmãtor. În acest sens, filosoful grec Platon spunea cã nici un lucru nu este folositor dacã nu e conform moralei: nu pentru cã ceea ce este folositor e moral, dar pentru cã ceea ce este moral este folositor. Publicitatea care se face unor metode contraceptive artificiale este determinatã de interese comerciale, în nici un caz de intenþii benefice. Toatã aceastã propagandã se pretinde umanistã ºi filantropicã. Pretinde cã vizeazã binele omenirii, dar de fapt ascunde scopuri ºi interese negative: e vorba de dorinþa popoarelor bogate, ameninþate cu dispariþia datoritã natalitãþii foarte scãzute, de a deþine controlul demografic al planetei, considerând cã populaþiile sãrace, în permanentã creºtere, constituie o ameninþare pentru bogãþiile lor. ªi apoi mai sunt la mijloc marile interese financiare: sume imense de bani pe care le câºtigã multinaþionalele, fabricând ºi comercializând produsele artificiale de contracepþie. Cum acestea sunt din ce în ce mai puþin folosite în þãrile bogate, dovedindu-se a fi nocive sãnãtãþii, se cautã noi pieþe de desfacere, invadând în special þãrile africane ºi cele din fostul bloc comunist.

Nu este pãcat plãcerea actului sexual între soþ ºi soþie, dupã cãsãtoria creºtinã, cu condiþia ca ei sã respecte ordinea fireascã. Ordinea fireascã este perturbatã prin metodele artificiale de contracepþie.
Dupã cum nu constituie pãcat actele sexuale dacã au loc între soþ ºi soþie, dupã cãsãtoria creºtinã ºi dacã se respectã ordinea fireascã, la fel nu constituie pãcat actele sexuale sãvârºite dupã vârsta fertilitãþii, în aceste condiþii.

Toate metodele artificiale de contracepþie sunt imorale ºi deci pãcate mari, cu excepþia celor terapeutice, cu adevãrat necesare pentru a vindeca bolile organismului, cu condiþia ca piedica pentru concepþie sã nu fie direct voitã. Din Biblie reiese cã Dumnezeu nu este de acord cu metodele artificiale de contracepþie. De exemplu, în Geneza (Facerea) 38,9-10 este criticatã metoda actului sexual întrerupt (pãcatul lui Onan). La evrei era obiceiul ca, atunci când murea un bãrbat, fratele sãu s-o ia în cãsãtorie pe soþia acestuia. Aºa a fãcut Onan, dar, ca sã nu conceapã copii, el practica metoda actului sexual întrerupt. Lui Dumnezeu nu i-a plãcut acest lucru ºi l-a pedepsit. Uneori se face în favoarea folosirii metodelor contraceptive urmãtoarea argumentaþie: „decât sã se facã avort, e preferabil sã se recurgã la metode contraceptive”. Acestã argumentaþie aparþine unei mentalitãþi care îi recunoaºte lui Dumnezeu numai jumãtate din drepturile de proprietate asupra vieþii, adicã îi recunoaºte lui Dumnezeu dreptul asupra vieþii, dar nu ºi asupra mecanismelor delicate care stau la originea vieþii. Atât avortul cât ºi contracepþia fac parte, la nivele diferite, dintr-o culturã care refuzã viaþa ºi refuzã invitaþia de a fi simpli colaboratori ai lui Dumnezeu în transmiterea vieþii. Ele au la bazã orgoliul omului care îºi asumã drepturi pe care nu le are. Apoi, cum am vãzut, multe dintre metodele contraceptive sunt de fapt avortive. Biserica Catolicã ºi Bisericile Ortodoxe care acceptã metodele naturale de planificare familialã sunt consecvente cu ele însele ºi atunci când considerã permisã folosirea metodelor naturale de planificare familialã pentru motive juste, ºi atunci când aratã cã e nepermisã folosirea metodelor artificiale de contracepþie, chiar dacã soþii ar avea motive care pot pãrea serioase. Papa Paul al VI-lea în enciclica „Humanae vitae” („Viaþa umanã”) aratã cã existã între cele douã cazuri o diferenþã esenþialã: în primul caz (de folosire a metodelor naturale de planificare familialã pentru motive juste) soþii se folosesc în mod legitim de o dispoziþie naturalã; în celãlalt caz (de folosire a metodelor artificiale de contracepþie) ei împiedicã desfãºurarea proceselor naturale. E adevãrat cã ºi într-un caz ºi în celãlalt, soþii se pun de acord în intenþia reciprocã de a evita copilul pentru motive plauzibile, nedorind ca el sã se conceapã; dar e la fel de adevãrat cã numai în primul caz ei ºtiu sã renunþe la folosirea cãsãtoriei (la relaþii sexuale) în perioadele fertile când, pentru motive juste, concepþia nu e doritã, ºi cã se folosesc de ea (au relaþii sexuale) în perioadele nefertile. Fãcând aceasta, ei dovedesc o iubire cu adevãrat ºi pe deplin onestã. În exortaþia apostolicã „Familiaris consortio” („Legãtura de familie”), Papa Ioan Paul al II-lea scrie cã soþii care folosesc metode artificiale de contracepþie „manipuleazã ºi înjosesc sexualitatea umanã, cu aceasta înjosindu-se pe ei înºiºi ºi alterând valoarea dãruirii totale. Faþã de limbajul care exprimã în mod firesc dãruirea reciprocã ºi totalã dintre soþi, contracepþia artificialã opune un limbaj în mod obiectiv contradictoriu, conform cãruia nu mai este vorba de dãruire reciprocã totalã. Urmeazã de aici nu numai refuzul deschiderii la viaþã, ci ºi o falsificare a adevãrului lãuntric al iubirii conjugale, chematã sã fie o dãruire a persoanei întregi.” Aceastã diferenþã antropologicã ºi moralã între contracepþie ºi metodele naturale de planificare familialã implicã douã moduri de gândire ireductibile unul la celãlalt asupra persoanei ºi asupra sexualitãþii umane.

Biserica îi elogiazã pe soþii care, printr-o hotãrâre bine gânditã, luatã în comun, primesc cu generozitate sã creascã în mod corespunzãtor chiar ºi un numãr mai mare de copii. Sfânta Scripturã ºi Biserica vãd în familiile numeroase un semn al binecuvântãrii lui Dumnezeu ºi al generozitãþii pãrinþilor. Soþii înþelepþi, bogaþi sau sãraci, nu se sperie niciodatã de un numãr mai mare de copii, ºtiind cã fiecare copil vine în lume cu un creier ºi douã braþe, care în timpul vieþii lor produc mai mult decât consumã. Apoi, fraþii mai mari îi ajutã pe pãrinþi în creºterea celor mai mici. S-au vãzut deseori pãrinþi numai cu un singur copil slujindu-i acestuia ca niºte robi ºi alþi pãrinþi cu câte ºase, zece, doisprezece sau chiar mai mulþi copii, care erau crescuþi în frica de Dumnezeu ºi disciplinaþi, iar pãrinþii erau iubiþi, respectaþi ºi ajutaþi. Cu toate cã în România de azi pentru mulþi viaþa este destul de dificilã din punct de vedere material, totuºi sunt la blocuri în oraºe ºi la sate familii care, fie cã dispun, fie cã nu dispun de o stare materialã prea bunã, totuºi au mulþi copii. Strãbunii noºtri, în înþelepciunea lor, au apreciat loialitatea, optimismul ºi buna dispoziþie în casele cu mulþi copii. În plus, de multe ori, ultimul copil dintr-o familie numeroasã a fost un om de seamã sau un sfânt: de exemplu, Mozart a fost al cincilea copil din familie, Rembrandt al ºaselea, Wagner al ºaptelea, Napoleon al optulea, Sfântul Ignaþiu al treisprezecelea, Schubert al treisprezecelea, Franklin al paisprezecelea, Benedict Lobre al cinsprezecelea, etc. ªi chiar dacã ar ajunge un om obiºnuit, tot are dreptul la viaþã. Multor oameni le pare rãu la bãtrâneþe cã au puþini copii ºi spun cã dacã ar fi acum tineri ar face mai mulþi. Familia numeroasã este o desãvârºitã societate minusculã. Copiii unei familii numeroase nu suspinã dupã copiii vecinilor pentru a se juca cu ei, nu-i cautã, cãci fiind mulþi, îºi pot îndeplini trebuinþele lor copilãreºti, în casa pãrinteascã, sub supravegherea pãrinþilor: astfel, ei devin bine crescuþi, fãrã a fi expuºi la influenþe negative. Asemenea cu o prisacã de albine ºi reginele sale, familia cu numeroºi copii adunã mierea vieþii pentru fiecare dintre ei.

Aºa – zisa « problemã demograficã » este o falsã problemã. Adevãrata problemã este împãrþirea nedreaptã a resurselor

Au o pãrere greºitã cei care cred cã creºterea demograficã (creºterea foarte mare a populaþiei Pãmântului) va determina epuizarea resurselor omenirii. Creºterea foarte mare a populaþiei Pãmântului nu va determina epuizarea resurselor omenirii ºi iatã de ce:
- statistici recente, furnizate de F.A.O. aratã urmãtorul fapt: creºterea anualã a populaþiei este de 1,60%, în timp ce creºterea anualã a produselor agricole este mai mare: 4%, aceste produse fiind cele care stau la baza hranei populaþiei.
- în ce priveºte posibilitãþile de alimentare, globul pãmântesc are resurse de hranã pentru mult mai mulþi oameni decât sunt în prezent, însã adevãrata problemã este împãrþirea nedreaptã a resurselor. Iar cei care împart în mod nedrept resursele manipuleazã opinia publicã vehiculând falsa problemã a « suprapopulãrii » pentru a nu se vedea cã adevãrata cauzã a sãrãciei nu este lipsa de resurse, ci împãrþirea nedreaptã a acestora de cãtre ei. În acest sens, ei promoveazã controlul populaþiei prin orice mijloace, în fapt promoveazã o culturã a morþii, opusã culturii umane ºi creºtine a vieþii.
- Astfel, unii oameni de ºtiinþã au calculat cã Pãmântul poate hrãni: 8 miliarde de oameni (conform lui Penck), 13 miliarde (conform lui Hollstein), 22 miliarde (conform lui Ballod) ºi peste 100 de miliarde de oameni (conform lui Clark). Or, în prezent pe Pãmânt sunt în jur de 6 miliarde ºi jumãtate de oameni.
- În plus, economiºtii constatã cã o creºtere a densitãþii demografice poate fi însoþitã de o mare expansiune economicã: ca exemplu poate fi adus Hong – Kongul, unde existã o densitate mare de populaþie ºi în acelaºi timp o mare creºtere economicã.
- Apoi, trebuie þinut cont cã 70% din suprafaþa globului o ocupã apele. Acestea pot deveni o sursã inepuizabilã pentru alimentarea populaþiei Pamântului, dacã vor fi exploatate cum trebuie. ªi mai trebuie þinut cont cã din suprafaþa uscatã numai 30% e cultivatã.
Dacã o parte a omenirii suferã de foame, aceasta nu se datoreazã faptului cã pãmântul nu are resurse, ci ignoranþei, egoismului, rãutãþii, împãrþirii nedrepte a resurselor. Nimeni nu ar suferi de foame dacã s-ar investi în agriculturã numai o micã parte din sumele care se investesc pentru distrugerea vieþii oamenilor (pentru armament, aparate pentru avort ºi sterilizare, contraceptive, etc.)

Accesând linkul urmãtor puteþi vedea un documentar intitulat « Iarna demograficã » în care oamenii de ºtiinþã aratã cã pe pãmânt este nevoie de copii, altfel se ajunge la o îmbãtrânire a populaþiei, la o aºa numitã iarnã demograficã. Documentarul e format din 6 parti, fiecare de cate 10 minute. Iatã prima parte, iar celelalte 5 pãrþi le gãsiþi în dreapta :
http://www.youtube.com/watch?v=iPzsAl5IjvE&feature=PlayList&p=FD03534E6E481F1E&index=0&playnext=1

De asemenea, în privinþa României se constatã o scãdere dramaticã a populaþiei, astfel încât, dacã nu se vor lua mãsuri de stopare a avorturilor prin lege, dispariþia poporului român poate fi calculatã matematic.

Sã nu uitãm cã Dumnezeu a zis primilor oameni: „Fiþi roditori, înmulþiþi-vã, umpleþi Pãmântul ºi supuneþi-l.” (Gen. 1,28).
Cei care sunt creºtini ºtiu cã omenirea nu va dãinui veºnic pe faþa Pãmântului. Dumnezeu ne spune prin intermediul Bibliei cã va fi un sfârºit al lumii acesteia ºi e clar cã El va avea grijã ca pãmântul sã aibã resursele necesare vieþii pânã în ultimul moment.


MAI LASA-NE CU AIURELILE ASTEA,SUNT CURIOASA CUM AI REACTIONA DACA AI FI FEMEIE SI AI FI PUSA IN SITUATIA DE A TURNA PLOZI CU NEMILUITA !!! CREZI CA E ASA USOR SA II NASTI SI SA II CRESTI ????? CA DE CONCEPUT SIGUR NU E GREU !!! (ASTA CU CONCEPTIA SE ADRESEAZA IN SPECIAL BARBATILOR).







...daca si altii gindeau asa acum poate nici ''doamana'' nu ar mai fi existat ... exista un lant care nu ai dreptul sa il intrerupi ... daca cei care nu aveau atitea facilitati ca acum, l-ar fi intrerup si nu ar fi muncit si sperat la mai bine ... multe din ''doamnele'' de astazi ar fi asteptat ceva scuze pe la poarta raiului ...
... dupa cum pune intrebarile se pare ca este singura ... sotul ori e handicapat ori perfera berea si sexul fara ''responsabilitati'' ...dar ma intreb ... cu cine mai procreeaza ? .... cu cine apuca se pare ? ... viata tata ...
Iskander_
Postat pe 8 August 2009 05:58
De la: sagara_laksami, la data 2009-08-03 13:24:32PENTRU VIERU CEZAR IASI:

cine crezi tu ca citeste toata polologhia pe care o postezi tu de fiecare data????
in alta ordine de idei : din partea mea poti sa-ti bati gura muuult si bine ca tot nu ma obosesc sa citesc ce postezi tu, poti avea o mie de doctorate si sapte mii de studii in domeniu....eu una nu fac copii cu duiumul aiurea in tramvai doar asa de amorul artei....am sterilet pentru ca e optiunea mea personala,nu ma intereseaza ce zice unul si altul...fiecare alege ce crede de cuviinta ca e mai bun pentru el....asa ca nu te mai obosi sa imi raspunzi...foloseste-ti energia in domeniul studiului tau si rezerv-o in scopul postarii pe forum a unui pomelnic de zile mari,poate,poate se va obosi cineva sa il citeasca totusi....




... foarte multi ... mai ales tinerii pe care matracuce ii imping sa isi ''traiasca viata'' si apoi sint trimise la abator pentru scobit ca nu se cade sa ramina insarcinate ... sint chestii de mult bun simt si de calitate ... macar de ai avea 10% din atitudinea domnului de mai sus ... multe s-ar schimba in romania asta mincata de HABARNISM, FRIVOLISM, LENE SI CINISM ...
Iskander_
Postat pe 8 August 2009 06:02
De la: sagara_laksami, la data 2009-07-30 15:27:35SI APROPO : 1 -NU SUNT PRO CONTRACEPTIVE IN MOD CATEGORIC, MA REFER ACUM LA SUBSTANTELE FARMACEUTICE, (AM STERILET), DAR NICI PRO "IMPUIERE" NU SUNT, CE AR INSEMNA SA NE INMULTIM IN NESTIRE, ASA...FARA NICI UN DISCERNAMANT, IN SCURT TIMP NU AM MAI AVEA LOC PE PAMANT ( VEZI EXEMPLUL CHINEI ), AI CAREI LOCUITORI AU IMPANZIT TOATA LUMEA...SI MACAR DE AR FI CEVA DE CAPUL LOR !!!!! NISTE NECIVILIZATI CARE SCUIPA PE UNDE APUCA IAR IN TARA LOR ISI FAC NEVOILE IN DRUM !!!!! 2- MASURILE NATURALE ITI POT "JUCA FESTE" CAND TI-E LUMEA MAI DRAGA....PLUS CA NU E NICI ATAT DE LA INDEMANA SA CONTROLEZI TOTUL ASA DE AMANUNTIT...CORPUL ISI IA SINGUR "MASURILE LUI DE ANTIPROTECTIE ATUNCI CAND VREA ASTA"...AM PATIT-O PE PROPRIE PIELE...ASA CA....MAI ALES DACA ESTI BARBAT NU "TE DOARE GURA" SA DAI DIN EA....




... ... NU SINT PRO-CONTRACEPTIVE DAR NICI PRO-IMPUIERE ... logica asta de romanica nu o inteleg ... nu esti ''pro-contraceptive'' dar te bati pentru ''dreptul'' femeilor de ale folosi chiar daca NIMENI nu le interzice asa ceva ... cineva, foarte in masura sa spuna o parere competenta, prezinta un punct de vedere imposibil pentru cei cu gindire comunista ... obisnuiti cu avorturi pe banda, scirba fata de copii si milogi prin definitie (mie cine imi da de mincare, ca si cum papa lapte de barbati-su e doar de calarie) ...
... daaaaar ...
... in schimb iti permit cu TUPEU sa fii ''anti-impuiere'' ... si aici probabil esti experta ... ca toti romanii ramasi cu sechele dupa comunism ... probabil ca esti experta in indicerea groazei ... cu sloganurile standard de romania - vai ce faci draga, o sa mori de foame, o sa muriti in casa de foame, sotul o sa te bata, familia o sa te bata sau o sa te jigneasca rau ... de ce fata, sa suferi ... de ce sa pierzi facultatea ... o sa te lase barbati-tu ... o sa iti pierzi serviciul ... ASTA E ATITUDINEA ANTI-IMPUIERE ... propria frica, propriile compromisuri, propriile greseli si nereusite le transferati tuturor celor cu care stati de vorba ... prin simpatie ... nici nu vreti sa ginditi ca altii au alta directie in viata, directie pe care trebuie sa o ia fara a li se insinua frica si compromisul ... pacat ca romanii au ramas la stadiul de milogeala din comunism - dar eu ce fac ? ... si culmea milogeala s-a perpetuat la generatii mai tinere ... singurii care au cu adevarat succes sint cei care renunta la cliseele actuale ... care au curajul sa incerce ... care sint OPTIMISTI si POZITIVI ... care iubesc si respecta VIATA ...


... MAMAITZA ... crezi ca intereseaza pe cineva ca dispari ? ... in locul tau va veni altcineva ... nu ar trebui sa te intereseze chinezii decit gindidu-te cum vor trai copii tai SINGURI intr-o tara de oameni SPALATI LA CREIER ... dupa toate statisticile - mortalitate/natalitate - romanii vor disparea in 100 de ani ... rata de scadere este de 1,5 % per total (dar in cadrul acestei rate romanii scad cu vreo 7% in schimb tiganii cresc cu 5% anual) ... deci mamaitza, romania deja are mari probleme in a sustine un minim functionalitate ... nu sint medici, nu sint asistente, nu sint militari, nu sint servicii, nu sint ... in 2009 erau mai multe locuri in facultati decit absolventi ... 350.0000 copii fata de 380.000 locuri ... de asta se cearta acum invatamintul de stat cu cel privat ... bataia pe studenti ... inchipuieti citi din acestia sint si viabili pentru studiu ? ... inchipuieti cine te va trata peste 20-30 de ani ? ... cine iti va plati pensia ? ... cine va sustine serviciile ? ... o sa ii chemi pe chinezi ? ... asta va duce la scaderea salariului propriilor tai copii ? ... sau ii chemi pe avortati ? ... ... si efectele sint atit de diverse si de periculoase ca te-ai ingrozi sa sti ce te asteapta ... cu cit esti mai inconstienta cu atit vei fi socata mai tare ...
Iskander_
Postat pe 8 August 2009 06:18
De la: bebemic_melania, la data 2009-07-28 23:30:06Ceea ce afirmi aici este aberant... De exemplu : doi tineri se casatoresc si abia au bani sa se intretina pe ei. Ce sa faca cu un copil? Sa-l hraneasca cu ce? Cu ce sa-i cumpere tot ce-si doreste copilul cu iubire si atat?Imposibil... Nu mai afirma orice pentru ca lumea te mai crede...tu tii cu religia dar foamea celor din jurul tau nu o vezi sa ajuti?
Ca si acest lucre este spus in Biblie, sa-ti ajuti aproapele si sa-l iubesti ca pe tine insuti..asa ca...nu cred eu ca tu ajuti pe cineva...redu tot ce spui la tacere.





... auzi dar parintii acestor ''tineri'' ce fac ? ... se birfesc unii pe altii ? ... eu cred ca este cel mai bine sa fie sub observatia unor bunici ... pentru ei este o placere nemaipomenita ... stiu de la mine ... si cu cit si nt mai tineri parintii cu atit mai bine ... eu am avut noroc ca am inceput devreme si m-au ajutat si parintii si socrii, uneori si vecinii ... e incredibil cit te pot ajuta oamenii mai in virsta ... daca stii sa ii alegi ... nu mai fi pesimista ... in romania inca nu a murit nimeni de foame (dar nu m-ar mira chiar daca romania poate produce pentru 100 de milioane de locuitori acum se importa 70% din mincare) ... gaseste alta ''buba'' ... asta suna a FRICA si LENE ...
Iskander_
Postat pe 8 August 2009 06:34

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
buna!!! 6 De la: Elenam13 28 Iulie 2011 13:04
Probleme de fete. 3 De la: alexandra-floriintimisoara-eu 26 Ianuarie 2016 16:09
pharmatex ovule 5 De la: kudika_17523 6 Octombrie 2012 15:26
Help! 13 De la: kudika_28925 12 Martie 2013 14:12
DIANE-35 2 De la: healthy007171 7 Octombrie 2009 15:23