De la: homemarcel, la data 2009-08-08 06:18:03De la: sagara_laksami, la data 2009-07-30 15:27:35SI APROPO : 1 -NU SUNT PRO CONTRACEPTIVE IN MOD CATEGORIC, MA REFER ACUM LA SUBSTANTELE FARMACEUTICE, (AM STERILET), DAR NICI PRO "IMPUIERE" NU SUNT, CE AR INSEMNA SA NE INMULTIM IN NESTIRE, ASA...FARA NICI UN DISCERNAMANT, IN SCURT TIMP NU AM MAI AVEA LOC PE PAMANT ( VEZI EXEMPLUL CHINEI ), AI CAREI LOCUITORI AU IMPANZIT TOATA LUMEA...SI MACAR DE AR FI CEVA DE CAPUL LOR !!!!! NISTE NECIVILIZATI CARE SCUIPA PE UNDE APUCA IAR IN TARA LOR ISI FAC NEVOILE IN DRUM !!!!! 2- MASURILE NATURALE ITI POT "JUCA FESTE" CAND TI-E LUMEA MAI DRAGA....PLUS CA NU E NICI ATAT DE LA INDEMANA SA CONTROLEZI TOTUL ASA DE AMANUNTIT...CORPUL ISI IA SINGUR "MASURILE LUI DE ANTIPROTECTIE ATUNCI CAND VREA ASTA"...AM PATIT-O PE PROPRIE PIELE...ASA CA....MAI ALES DACA ESTI BARBAT NU "TE DOARE GURA" SA DAI DIN EA....
... ... NU SINT PRO-CONTRACEPTIVE DAR NICI PRO-IMPUIERE ... logica asta de romanica nu o inteleg ... nu esti ''pro-contraceptive'' dar te bati pentru ''dreptul'' femeilor de ale folosi chiar daca NIMENI nu le interzice asa ceva ... cineva, foarte in masura sa spuna o parere competenta, prezinta un punct de vedere imposibil pentru cei cu gindire comunista ... obisnuiti cu avorturi pe banda, scirba fata de copii si milogi prin definitie (mie cine imi da de mincare, ca si cum papa lapte de barbati-su e doar de calarie) ...
... daaaaar ...
... in schimb iti permit cu TUPEU sa fii ''anti-impuiere'' ... si aici probabil esti experta ... ca toti romanii ramasi cu sechele dupa comunism ... probabil ca esti experta in indicerea groazei ... cu sloganurile standard de romania - vai ce faci draga, o sa mori de foame, o sa muriti in casa de foame, sotul o sa te bata, familia o sa te bata sau o sa te jigneasca rau ... de ce fata, sa suferi ... de ce sa pierzi facultatea ... o sa te lase barbati-tu ... o sa iti pierzi serviciul ... ASTA E ATITUDINEA ANTI-IMPUIERE ... propria frica, propriile compromisuri, propriile greseli si nereusite le transferati tuturor celor cu care stati de vorba ... prin simpatie ... nici nu vreti sa ginditi ca altii au alta directie in viata, directie pe care trebuie sa o ia fara a li se insinua frica si compromisul ... pacat ca romanii au ramas la stadiul de milogeala din comunism - dar eu ce fac ? ... si culmea milogeala s-a perpetuat la generatii mai tinere ... singurii care au cu adevarat succes sint cei care renunta la cliseele actuale ... care au curajul sa incerce ... care sint OPTIMISTI si POZITIVI ... care iubesc si respecta VIATA ...
... MAMAITZA ... crezi ca intereseaza pe cineva ca dispari ? ... in locul tau va veni altcineva ... nu ar trebui sa te intereseze chinezii decit gindidu-te cum vor trai copii tai SINGURI intr-o tara de oameni SPALATI LA CREIER ... dupa toate statisticile - mortalitate/natalitate - romanii vor disparea in 100 de ani ... rata de scadere este de 1,5 % per total (dar in cadrul acestei rate romanii scad cu vreo 7% in schimb tiganii cresc cu 5% anual) ... deci mamaitza, romania deja are mari probleme in a sustine un minim functionalitate ... nu sint medici, nu sint asistente, nu sint militari, nu sint servicii, nu sint ... in 2009 erau mai multe locuri in facultati decit absolventi ... 350.0000 copii fata de 380.000 locuri ... de asta se cearta acum invatamintul de stat cu cel privat ... bataia pe studenti ... inchipuieti citi din acestia sint si viabili pentru studiu ? ... inchipuieti cine te va trata peste 20-30 de ani ? ... cine iti va plati pensia ? ... cine va sustine serviciile ? ... o sa ii chemi pe chinezi ? ... asta va duce la scaderea salariului propriilor tai copii ? ... sau ii chemi pe avortati ? ... ... si efectele sint atit de diverse si de periculoase ca te-ai ingrozi sa sti ce te asteapta ... cu cit esti mai inconstienta cu atit vei fi socata mai tare ...
MAI RETARDATULE AI PUTEA SA MA PUPI PUTIN IN DOS ...ASA CA SA NU-TI MAI BAGI NASUL IN EL ...CA SE VEDE CA ALTA TREABA NU AI ...ORI ESTI ENEMGABRIEL "SUB ACOPERIRE", CA PREA TE EXPRIMI AIDOMA LUI , ORI AI LUAT LECTII DE LA EL...TI LE-A " VARSAT IN GURITA..."
|
sagara_laksami Postat pe 10 August 2009 14:25
|
""... MAMAITZA ... crezi ca intereseaza pe cineva ca dispari ? ... in locul tau va veni altcineva ... nu ar trebui sa te intereseze chinezii decit gindidu-te cum vor trai copii tai SINGURI intr-o tara de oameni SPALATI LA CREIER ... dupa toate statisticile - mortalitate/natalitate - romanii vor disparea in 100 de ani ... rata de scadere este de 1,5 % per total (dar in cadrul acestei rate romanii scad cu vreo 7% in schimb tiganii cresc cu 5% anual) ... deci mamaitza, romania deja are mari probleme in a sustine un minim functionalitate ... nu sint medici, nu sint asistente, nu sint militari, nu sint servicii, nu sint ... in 2009 erau mai multe locuri in facultati decit absolventi ... 350.0000 copii fata de 380.000 locuri ... de asta se cearta acum invatamintul de stat cu cel privat ... bataia pe studenti ... inchipuieti citi din acestia sint si viabili pentru studiu ? ... inchipuieti cine te va trata peste 20-30 de ani ? ... cine iti va plati pensia ? ... cine va sustine serviciile ? ... o sa ii chemi pe chinezi ? ... asta va duce la scaderea salariului propriilor tai copii ? ... sau ii chemi pe avortati ? ... ... si efectele sint atit de diverse si de periculoase ca te-ai ingrozi sa sti ce te asteapta ... cu cit esti mai inconstienta cu atit vei fi socata mai tare ..."""
CU SIGURANTA NICI DACA AI DISPAREA TU NU AR INTERESA PE NIMENI...DACA TOT DAI CA EXEMPLU INMULTIREA TIGANILOR IMI DAU SEAMA CAM DE CE FACTURA ESTI!!! DECAT O INMULTIRE ASEMENI TIGANILOR, DOAR DE DRAGUL INMULTIRII, MAI BINE LIPSA DE ASA URMASI ASEMENI LOR SI ASEMENI TIE !! TOARNA TU PLOZI CU NEMILUITA CA SE VEDE TREABA CA DIN ASA ALUAT PROVII SI LASA-I PE ALTII SA DECIDA SINGURI CATI COPII SUNT IN STARE SA CREASCA...NU LE MAI FACE TU SOCOTEALA, STERGE-TE LA NAS MAI INTAI SI DUPA SPUNE-MI MIE MAMAITA....
|
sagara_laksami Postat pe 10 August 2009 15:03
|
|
halal om,bine,asta daca te poti numi om,imi pare rau ca exista astfel de atotstiutori care nu fac decat rau omenirii.Ia incearca sa dai si tu un sfat argumentativ,de cand ai intrat pe forum parca a intrat dracul in tine.mai mergi si pune mana pa carticica caci nu strica si astfel vei putea da si tu un raspuns de calitate.Nu te mai stresa cautand persoana enemgabriel,eu nu sunt atat de jigodie ca tf sa caut sa ma ascund dupa nik-uri de dragul de a crede lumea ca sunt multi impotriva mea,pot sa fie impotriva oricare de aici,nu-i oblig eu sa fie sanatosi dar nu mai aruncati cu rahatul care nu l-ati mancat la masa in ceea ce se numeste informatie de calitate.
|
|
|
enemgabriel Postat pe 10 August 2009 15:31
|
De la: enemgabriel, la data 2009-08-10 15:31:35halal om,bine,asta daca te poti numi om,imi pare rau ca exista astfel de atotstiutori care nu fac decat rau omenirii.Ia incearca sa dai si tu un sfat argumentativ,de cand ai intrat pe forum parca a intrat dracul in tine.mai mergi si pune mana pa carticica caci nu strica si astfel vei putea da si tu un raspuns de calitate.Nu te mai stresa cautand persoana enemgabriel,eu nu sunt atat de jigodie ca tf sa caut sa ma ascund dupa nik-uri de dragul de a crede lumea ca sunt multi impotriva mea,pot sa fie impotriva oricare de aici,nu-i oblig eu sa fie sanatosi dar nu mai aruncati cu rahatul care nu l-ati mancat la masa in ceea ce se numeste informatie de calitate.
mai ... dupa cat de repede ai reactionat nici nu mai incape indoiala ca nu ai fi chiar tu "undercover" ,singur iti dai arama pe fata...din pacate dracul era intrat de mult in tine !!! nu mai putea intra in altcineva pentru ca nu a mai iesit din tine de fapt, a gasit un mediu atat de propice lui incat nu te va parasi prea curand !!!! rahat mananci tu, si mai grav il scoti pe gura apoi pe aici, prelucrat in maniera ta personala !!! ..si da ! te cred atat de josnic incat esti capabil de orice magarie mai mare decat sa te ascunzi sub nik-uri pe aici, stai linistit ca nici TU nu te poti numi OM mai mult decat altul... chiar daca asa iti place tie sa te numesti...limbajul trivial il foloseai tu demult in toate postarile tale , nu l-am inventat eu, l-am preluat de la "altul" mai avansat la acest capitol decat mine din simplul motiv ca in privinta " acestuia" nu poti folosi altceva pentru ca nu te-ar intelege, argumente nu am de ce sa ma obosesc sa iti dau tie pentru ca nu meriti "asa o onoare", ar insamna sa ti se arate ca esti apreciat cat de cat ,astfel incat cineva se oboseste sa faca acest lucru ....
|
sagara_laksami Postat pe 11 August 2009 12:44
|
De la: sagara_laksami, la data 2009-08-11 12:44:06De la: enemgabriel, la data 2009-08-10 15:31:35halal om,bine,asta daca te poti numi om,imi pare rau ca exista astfel de atotstiutori care nu fac decat rau omenirii.Ia incearca sa dai si tu un sfat argumentativ,de cand ai intrat pe forum parca a intrat dracul in tine.mai mergi si pune mana pa carticica caci nu strica si astfel vei putea da si tu un raspuns de calitate.Nu te mai stresa cautand persoana enemgabriel,eu nu sunt atat de jigodie ca tf sa caut sa ma ascund dupa nik-uri de dragul de a crede lumea ca sunt multi impotriva mea,pot sa fie impotriva oricare de aici,nu-i oblig eu sa fie sanatosi dar nu mai aruncati cu rahatul care nu l-ati mancat la masa in ceea ce se numeste informatie de calitate.
mai ... dupa cat de repede ai reactionat nici nu mai incape indoiala ca nu ai fi chiar tu "undercover" ,singur iti dai arama pe fata...din pacate dracul era intrat de mult in tine !!! nu mai putea intra in altcineva pentru ca nu a mai iesit din tine de fapt, a gasit un mediu atat de propice lui incat nu te va parasi prea curand !!!! rahat mananci tu, si mai grav il scoti pe gura apoi pe aici, prelucrat in maniera ta personala !!! ..si da ! te cred atat de josnic incat esti capabil de orice magarie mai mare decat sa te ascunzi sub nik-uri pe aici, stai linistit ca nici TU nu te poti numi OM mai mult decat altul... chiar daca asa iti place tie sa te numesti...limbajul trivial il foloseai tu demult in toate postarile tale , nu l-am inventat eu, l-am preluat de la "altul" mai avansat la acest capitol decat mine din simplul motiv ca in privinta " acestuia" nu poti folosi altceva pentru ca nu te-ar intelege, argumente nu am de ce sa ma obosesc sa iti dau tie pentru ca nu meriti "asa o onoare", ar insamna sa ti se arate ca esti apreciat cat de cat ,astfel incat cineva se oboseste sa faca acest lucru .... pai nu,nu ai argumente,esti mai degraba penibila.
|
enemgabriel Postat pe 11 August 2009 12:48
|
De la: sagara_laksami, la data 2009-08-11 12:44:06De la: enemgabriel, la data 2009-08-10 15:31:35halal om,bine,asta daca te poti numi om,imi pare rau ca exista astfel de atotstiutori care nu fac decat rau omenirii.Ia incearca sa dai si tu un sfat argumentativ,de cand ai intrat pe forum parca a intrat dracul in tine.mai mergi si pune mana pa carticica caci nu strica si astfel vei putea da si tu un raspuns de calitate.Nu te mai stresa cautand persoana enemgabriel,eu nu sunt atat de jigodie ca tf sa caut sa ma ascund dupa nik-uri de dragul de a crede lumea ca sunt multi impotriva mea,pot sa fie impotriva oricare de aici,nu-i oblig eu sa fie sanatosi dar nu mai aruncati cu rahatul care nu l-ati mancat la masa in ceea ce se numeste informatie de calitate.
mai ... dupa cat de repede ai reactionat nici nu mai incape indoiala ca nu ai fi chiar tu "undercover" ,singur iti dai arama pe fata...din pacate sau DIN FERICIRE mai degraba, dracul era intrat de mult in tine !!! nu mai putea intra in altcineva pentru ca nu a mai iesit din tine de fapt, a gasit un mediu atat de propice lui incat nu te va parasi prea curand !!!! rahat mananci tu, si mai grav il scoti pe gura apoi pe aici, prelucrat in maniera ta personala !!! ..si da ! te cred atat de josnic incat esti capabil de orice magarie mai mare decat sa te ascunzi sub nik-uri pe aici, stai linistit ca nici TU nu te poti numi OM mai mult decat altul... chiar daca asa iti place tie sa te numesti...limbajul trivial il foloseai tu demult in toate postarile tale , nu l-am inventat eu, l-am preluat de la "altul" mai avansat la acest capitol decat mine din simplul motiv ca in privinta " acestuia" nu poti folosi altceva pentru ca nu te-ar intelege, argumente nu am de ce sa ma obosesc sa iti dau tie pentru ca nu meriti "asa o onoare", ar insamna sa ti se arate ca esti apreciat cat de cat ,astfel incat cineva se oboseste sa faca acest lucru ....
|
sagara_laksami Postat pe 11 August 2009 12:50
|
De la: sagara_laksami, la data 2009-08-11 12:50:44De la: sagara_laksami, la data 2009-08-11 12:44:06De la: enemgabriel, la data 2009-08-10 15:31:35halal om,bine,asta daca te poti numi om,imi pare rau ca exista astfel de atotstiutori care nu fac decat rau omenirii.Ia incearca sa dai si tu un sfat argumentativ,de cand ai intrat pe forum parca a intrat dracul in tine.mai mergi si pune mana pa carticica caci nu strica si astfel vei putea da si tu un raspuns de calitate.Nu te mai stresa cautand persoana enemgabriel,eu nu sunt atat de jigodie ca tf sa caut sa ma ascund dupa nik-uri de dragul de a crede lumea ca sunt multi impotriva mea,pot sa fie impotriva oricare de aici,nu-i oblig eu sa fie sanatosi dar nu mai aruncati cu rahatul care nu l-ati mancat la masa in ceea ce se numeste informatie de calitate.
mai ... dupa cat de repede ai reactionat nici nu mai incape indoiala ca nu ai fi chiar tu "undercover" ,singur iti dai arama pe fata...din pacate sau DIN FERICIRE mai degraba, dracul era intrat de mult in tine !!! nu mai putea intra in altcineva pentru ca nu a mai iesit din tine de fapt, a gasit un mediu atat de propice lui incat nu te va parasi prea curand !!!! rahat mananci tu, si mai grav il scoti pe gura apoi pe aici, prelucrat in maniera ta personala !!! ..si da ! te cred atat de josnic incat esti capabil de orice magarie mai mare decat sa te ascunzi sub nik-uri pe aici, stai linistit ca nici TU nu te poti numi OM mai mult decat altul... chiar daca asa iti place tie sa te numesti...limbajul trivial il foloseai tu demult in toate postarile tale , nu l-am inventat eu, l-am preluat de la "altul" mai avansat la acest capitol decat mine din simplul motiv ca in privinta " acestuia" nu poti folosi altceva pentru ca nu te-ar intelege, argumente nu am de ce sa ma obosesc sa iti dau tie pentru ca nu meriti "asa o onoare", ar insamna sa ti se arate ca esti apreciat cat de cat ,astfel incat cineva se oboseste sa faca acest lucru ....
si de ce te-ar deranja numai pe tine ca sunt eu penibila...nu te poti abtine sa imi raspunzi ???? lasa-i pe altii sa fie penibili si vezi-ti tu de " ale tale".....sau pe tine trebuie sa te roage cineva sa il lasi in pace pentru ca altfel nu stii sa faci asta????
|
sagara_laksami Postat pe 11 August 2009 12:52
|
|
asa,si?ai si tu vreo indicatie sau vreun sfat legat de acest subiect,sau iti plac wc-urile?spor la ....
|
enemgabriel Postat pe 11 August 2009 12:54
|
De la: enemgabriel, la data 2009-08-11 12:48:31De la: sagara_laksami, la data 2009-08-11 12:44:06De la: enemgabriel, la data 2009-08-10 15:31:35halal om,bine,asta daca te poti numi om,imi pare rau ca exista astfel de atotstiutori care nu fac decat rau omenirii.Ia incearca sa dai si tu un sfat argumentativ,de cand ai intrat pe forum parca a intrat dracul in tine.mai mergi si pune mana pa carticica caci nu strica si astfel vei putea da si tu un raspuns de calitate.Nu te mai stresa cautand persoana enemgabriel,eu nu sunt atat de jigodie ca tf sa caut sa ma ascund dupa nik-uri de dragul de a crede lumea ca sunt multi impotriva mea,pot sa fie impotriva oricare de aici,nu-i oblig eu sa fie sanatosi dar nu mai aruncati cu rahatul care nu l-ati mancat la masa in ceea ce se numeste informatie de calitate.
mai ... dupa cat de repede ai reactionat nici nu mai incape indoiala ca nu ai fi chiar tu "undercover" ,singur iti dai arama pe fata...din pacate dracul era intrat de mult in tine !!! nu mai putea intra in altcineva pentru ca nu a mai iesit din tine de fapt, a gasit un mediu atat de propice lui incat nu te va parasi prea curand !!!! rahat mananci tu, si mai grav il scoti pe gura apoi pe aici, prelucrat in maniera ta personala !!! ..si da ! te cred atat de josnic incat esti capabil de orice magarie mai mare decat sa te ascunzi sub nik-uri pe aici, stai linistit ca nici TU nu te poti numi OM mai mult decat altul... chiar daca asa iti place tie sa te numesti...limbajul trivial il foloseai tu demult in toate postarile tale , nu l-am inventat eu, l-am preluat de la "altul" mai avansat la acest capitol decat mine din simplul motiv ca in privinta " acestuia" nu poti folosi altceva pentru ca nu te-ar intelege, argumente nu am de ce sa ma obosesc sa iti dau tie pentru ca nu meriti "asa o onoare", ar insamna sa ti se arate ca esti apreciat cat de cat ,astfel incat cineva se oboseste sa faca acest lucru .... pai nu,nu ai argumente,esti mai degraba penibila. pai tu ce argumente ai mai panarama ce esti ??? ca propolisul este antibiotic ???
|
4Life Postat pe 11 August 2009 12:55
|
|
sagara_laksami Postat pe 11 August 2009 12:59
|
De la: TF_, la data 2009-08-11 12:55:51De la: enemgabriel, la data 2009-08-11 12:48:31De la: sagara_laksami, la data 2009-08-11 12:44:06De la: enemgabriel, la data 2009-08-10 15:31:35halal om,bine,asta daca te poti numi om,imi pare rau ca exista astfel de atotstiutori care nu fac decat rau omenirii.Ia incearca sa dai si tu un sfat argumentativ,de cand ai intrat pe forum parca a intrat dracul in tine.mai mergi si pune mana pa carticica caci nu strica si astfel vei putea da si tu un raspuns de calitate.Nu te mai stresa cautand persoana enemgabriel,eu nu sunt atat de jigodie ca tf sa caut sa ma ascund dupa nik-uri de dragul de a crede lumea ca sunt multi impotriva mea,pot sa fie impotriva oricare de aici,nu-i oblig eu sa fie sanatosi dar nu mai aruncati cu rahatul care nu l-ati mancat la masa in ceea ce se numeste informatie de calitate.
mai ... dupa cat de repede ai reactionat nici nu mai incape indoiala ca nu ai fi chiar tu "undercover" ,singur iti dai arama pe fata...din pacate dracul era intrat de mult in tine !!! nu mai putea intra in altcineva pentru ca nu a mai iesit din tine de fapt, a gasit un mediu atat de propice lui incat nu te va parasi prea curand !!!! rahat mananci tu, si mai grav il scoti pe gura apoi pe aici, prelucrat in maniera ta personala !!! ..si da ! te cred atat de josnic incat esti capabil de orice magarie mai mare decat sa te ascunzi sub nik-uri pe aici, stai linistit ca nici TU nu te poti numi OM mai mult decat altul... chiar daca asa iti place tie sa te numesti...limbajul trivial il foloseai tu demult in toate postarile tale , nu l-am inventat eu, l-am preluat de la "altul" mai avansat la acest capitol decat mine din simplul motiv ca in privinta " acestuia" nu poti folosi altceva pentru ca nu te-ar intelege, argumente nu am de ce sa ma obosesc sa iti dau tie pentru ca nu meriti "asa o onoare", ar insamna sa ti se arate ca esti apreciat cat de cat ,astfel incat cineva se oboseste sa faca acest lucru .... pai nu,nu ai argumente,esti mai degraba penibila. pai tu ce argumente ai mai panarama ce esti ??? ca propolisul este antibiotic ??? da ba inculto
|
enemgabriel Postat pe 11 August 2009 13:02
|
De la: enemgabriel, la data 2009-08-11 12:54:18asa,si?ai si tu vreo indicatie sau vreun sfat legat de acest subiect,sau iti plac wc-urile?spor la ....
cui ii raspunzi tu asa?mie?
|
sagara_laksami Postat pe 11 August 2009 21:15
|
Pentru sagara_laksami
Ceea ce ai ales nu este deloc bun, dimpotrivã, e foarte rãu. Alegerile noastre trebuie sã fie înþelepte. Crede-mã cã se minte foarte mult ºi se ascunde adevãrul în privinþa steriletului ºi a alor metode artificiale de contracepþie, pentru cã multinaþionalele câºtigã sume imense de bani din producerea ºi comercializarea lor. Spui cã nu te « oboseºti » sã citeºti ceea ce postez : pãi tocmai de aceea rãmâi în ignoranþa vinovatã. Dacã ai citi te-ai lumina ºi ai afla adevãrul despre ce înseamnã de fapt metodele artificiale de « contracepþie »
Îþi recomand sã intri pe site-urile pe care le-am dat. Site-urile conþin cãrþi ºi articole medicale în care medicii cu conºtiinþã spun adevãrul despre efectele nocive grave ale metodelor artificiale de contracepþie, precum ºi despre efectul avortiv al multora dintre ele.
Aceste efecte de obicei sunt þinute ascunse, deoarece multinaþionalele câºtigã sume colosale de bani din fabricarea ºi comercializarea metodelor artificiale de contracepþie. Dacã oamenii ar afla de aceste acþiuni avortive ºi n-ar mai folosi metode artificiale de contracepþie, unii ar pierde sume imense de bani...Din acelaºi motiv, tot sub tãcere în mod oficial se þine faptul cã toate metodele artificiale de contracepþie au consecinþe nocive pentru sãnãtate, multe dintre ele fiind foarte grave, iar publicitãþii se dau numai o micã parte dintre efectele nocive.
La interesul industriei farmaceutice se adaugã ºi interesul celor care împart în mod nedrept resursele ºi manipuleazã opinia publicã vehiculând falsa problemã a « suprapopulãrii » pentru a nu se vedea cã adevãrata cauzã a sãrãciei din lume nu este lipsa de resurse, ci împãrþirea nedreaptã a acestora de cãtre ei. În acest sens, ei promoveazã controlul populaþiei prin orice mijloace, în fapt promoveazã o culturã a morþii, opusã culturii umane ºi creºtine a vieþii.
IATÃ ªI MÃRTURISIREA UNEI FETE CHIAR DE PE ACEST FORUM CARE S-A TREZIT ªI ªI-A DAT SEAMA DE NEPÃSAREA MAJORITÃÞII MEDICILOR :
De la: Gaby211081, la data 2009-02-09 15:31:29
Fetelor, pana la urma am gasit raspuns la intrebarea care ma framanta. Din pacate cateva din analizele hormonale pe care le-am facut nu mi-au iesit bine...Au niste valori mult prea mari iar doctora mi-a interzis sa mai iau contraceptive...Mi-a zis ca sunt niste valori de premenopauza! Asa ca s-a terminat cu pilulele! Peste vreo 3 luni va trebui sa repet analizele. Totul este de la pastile si sper ca valorile sa se stabilizeze lunile astea!!! Sper ca nu m-am trezit prea tarziu pentru ca nu am copii!!!
Sfatul meu este ca toate fetele care iau pilule de mult timp, chiar daca au facut pauza sa faca aceste analize hormonale! Daca avem impresia ca doctorilor le pasa de sanatatea noastra, ei bine in 90% din cazuri nu-i asa!!!!
Eu aveam un presentiment ca ceva nu e in regula si din cauza asta am insistat sa le fac! Si cand te gandesti ca am fost la atatea doctorite care mi-au zis ca pot lua linistita contraceptive fara sa-mi ceara nici un fel de analize! Inclusiv doctora endocrinoloaga dupa ce a vazut analizele mi-a zis ca pot sa iau in continuare Yasmine!!! Cata incompetenta!!!!
http://www.healthy.ro/comunitate/forum/view_topic/2560/Pauza-la-anticonceptionale.html
Papa Benedict al XVI – lea spunea : "Libertatea de a ucide nu este o libertate adevãratã, ci o tiranie care reduce fiinþa umanã la sclavie."
"Suprapopularea" este o falsã problemã ºi o mare minciunã. Oamenii de ºtiinþã au calculat cã Pãmântul poate hrãni o populaþie mult mai numeroasã decât populaþia actualã. De exemplu: 8 miliarde de oameni (conform lui Penck), 13 miliarde (conform lui Hollstein), 22 miliarde (conform lui Ballod) ºi peste 100 de miliarde de oameni (conform lui Clark). Or, în prezent pe Pãmânt sunt în jur de 6 miliarde ºi jumãtate de oameni.
În plus, economiºtii constatã cã o creºtere a densitãþii demografice poate fi însoþitã de o mare expansiune economicã: ca exemplu poate fi adus Hong – Kongul, unde existã o densitate mare de populaþie ºi în acelaºi timp o mare creºtere economicã.
Accesând linkul urmãtor puteþi vedea un documentar intitulat « Iarna demograficã » în care oamenii de ºtiinþã aratã cã pe pãmânt este nevoie de copii, altfel se ajunge la o îmbãtrânire a populaþiei, la o aºa numitã iarnã demograficã. Documentarul e format din 6 parti, fiecare de cate 10 minute. Iatã prima parte, iar celelalte 5 pãrþi le gãsiþi în dreapta :
http://www.youtube.com/watch?v=iPzsAl5IjvE&feature=PlayList&p=FD03534E6E481F1E&index=0&playnext=1
De asemenea, în privinþa României se constatã o scãdere dramaticã a populaþiei, astfel încât, dacã nu se vor lua mãsuri de stopare a avorturilor prin lege, dispariþia poporului român poate fi calculatã matematic.
Unii medici spun adevãrul în privinþa contracepþiei, dar alþii oferã pacientelor explicaþii sumare, fãrã însã a preciza cã aceasta se realizeazã uneori prin distrugerea ºi eliminarea embrionului, adicã prin avort timpuriu.
Doctorul Mina Minovici critica propaganda contraceptivã, numind-o „propagandã criminalã”, „plagã socialã ºi naþionalã”.
Mai multe poþi citi ºi vedea pe blogurile urmãtoare :
http://www.augustincezar.blogspot.com/
Acest blog conþine: Argumente ºtiinþifice ºi religioase cã omul este om din clipa concepþiei. Adrese, numere de telefon ºi site-uri ale unor asociaþii care oferã ajutor material, consiliere ºi soluþii alternative pentru a nu face avort. Mãrturii publice ale unor femei care au fãcut avort. Mãrturii ale unor femei care nu au fãcut avort. Consecinþe fizice ºi emoþionale ale avortului asupra femeii. Mãrturii ale unor medici care au renunþat sã facã avorturi. Legãturi cu multe alte site-uri asemãnãtoare. Argumente cã multe dintre metodele aºa – zis « contraceptive » sunt de fapt avortive (avorturi timpurii). Argumente cã toate metodele artificiale de contracepþie sunt dãunãtoare sãnãtãþii ºi sunt ºi pãcate, chiar dacã soþii ar avea motive care ar putea pãrea justificate pentru a le folosi. Când existã un motiv justificat de a evita concepþia, existã o alternativã : metodele naturale de planificare familialã bazate pe abstinenþa periodicã (abstinenþa în perioada fertilã a ciclului). Metodele naturale nu sunt dãunãtoare sãnãtãþii ºi nu sunt pãcate dacã se recurge la ele dupã cãsãtorie ºi din motive justificate, nu din egoism. Dacã se recurge la aceste metode din egoism ºi nu dintr-un motiv justificat, atunci devin pãcate ºi aceste metode naturale.
Puteþi intra ºi pe blogul urmãtor:
http://www.cezar-iasi.blogspot.com/
Acest blog conþine: înregistrãri video cu miracole ; videoclipuri ; legãturi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conþin ºi posturi TV on-line ºi posturi de radio) ; cãrþi foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fãrã a necesita descãrcare în calculator) ; articole foarte interesante, etc.
Vã rog intraþi pe bloguri ºi trimiteþi-le mai departe, ca sã foloseascã ºi altora. Chiar meritã.
|
vieru_cezar_iasi Postat pe 12 August 2009 02:59
|
De la: vieru_cezar_iasi, la data 2009-08-12 02:59:04Pentru sagara_laksami
Ceea ce ai ales nu este deloc bun, dimpotrivã, e foarte rãu. Alegerile noastre trebuie sã fie înþelepte. Crede-mã cã se minte foarte mult ºi se ascunde adevãrul în privinþa steriletului ºi a alor metode artificiale de contracepþie, pentru cã multinaþionalele câºtigã sume imense de bani din producerea ºi comercializarea lor. Spui cã nu te « oboseºti » sã citeºti ceea ce postez : pãi tocmai de aceea rãmâi în ignoranþa vinovatã. Dacã ai citi te-ai lumina ºi ai afla adevãrul despre ce înseamnã de fapt metodele artificiale de « contracepþie »
Îþi recomand sã intri pe site-urile pe care le-am dat. Site-urile conþin cãrþi ºi articole medicale în care medicii cu conºtiinþã spun adevãrul despre efectele nocive grave ale metodelor artificiale de contracepþie, precum ºi despre efectul avortiv al multora dintre ele.
Aceste efecte de obicei sunt þinute ascunse, deoarece multinaþionalele câºtigã sume colosale de bani din fabricarea ºi comercializarea metodelor artificiale de contracepþie. Dacã oamenii ar afla de aceste acþiuni avortive ºi n-ar mai folosi metode artificiale de contracepþie, unii ar pierde sume imense de bani...Din acelaºi motiv, tot sub tãcere în mod oficial se þine faptul cã toate metodele artificiale de contracepþie au consecinþe nocive pentru sãnãtate, multe dintre ele fiind foarte grave, iar publicitãþii se dau numai o micã parte dintre efectele nocive.
La interesul industriei farmaceutice se adaugã ºi interesul celor care împart în mod nedrept resursele ºi manipuleazã opinia publicã vehiculând falsa problemã a « suprapopulãrii » pentru a nu se vedea cã adevãrata cauzã a sãrãciei din lume nu este lipsa de resurse, ci împãrþirea nedreaptã a acestora de cãtre ei. În acest sens, ei promoveazã controlul populaþiei prin orice mijloace, în fapt promoveazã o culturã a morþii, opusã culturii umane ºi creºtine a vieþii.
IATÃ ªI MÃRTURISIREA UNEI FETE CHIAR DE PE ACEST FORUM CARE S-A TREZIT ªI ªI-A DAT SEAMA DE NEPÃSAREA MAJORITÃÞII MEDICILOR :
Fetelor, pana la urma am gasit raspuns la intrebarea care ma framanta. Din pacate cateva din analizele hormonale pe care le-am facut nu mi-au iesit bine...Au niste valori mult prea mari iar doctora mi-a interzis sa mai iau contraceptive...Mi-a zis ca sunt niste valori de premenopauza! Asa ca s-a terminat cu pilulele! Peste vreo 3 luni va trebui sa repet analizele. Totul este de la pastile si sper ca valorile sa se stabilizeze lunile astea!!! Sper ca nu m-am trezit prea tarziu pentru ca nu am copii!!!
Sfatul meu este ca toate fetele care iau pilule de mult timp, chiar daca au facut pauza sa faca aceste analize hormonale! Daca avem impresia ca doctorilor le pasa de sanatatea noastra, ei bine in 90% din cazuri nu-i asa!!!!
Eu aveam un presentiment ca ceva nu e in regula si din cauza asta am insistat sa le fac! Si cand te gandesti ca am fost la atatea doctorite care mi-au zis ca pot lua linistita contraceptive fara sa-mi ceara nici un fel de analize! Inclusiv doctora endocrinoloaga dupa ce a vazut analizele mi-a zis ca pot sa iau in continuare Yasmine!!! Cata incompetenta!!!!
http://www.healthy.ro/comunitate/forum/view_topic/2560/Pauza-la-anticonceptionale.html
Papa Benedict al XVI – lea spunea : "Libertatea de a ucide nu este o libertate adevãratã, ci o tiranie care reduce fiinþa umanã la sclavie."
"Suprapopularea" este o falsã problemã ºi o mare minciunã. Oamenii de ºtiinþã au calculat cã Pãmântul poate hrãni o populaþie mult mai numeroasã decât populaþia actualã. De exemplu: 8 miliarde de oameni (conform lui Penck), 13 miliarde (conform lui Hollstein), 22 miliarde (conform lui Ballod) ºi peste 100 de miliarde de oameni (conform lui Clark). Or, în prezent pe Pãmânt sunt în jur de 6 miliarde ºi jumãtate de oameni.
În plus, economiºtii constatã cã o creºtere a densitãþii demografice poate fi însoþitã de o mare expansiune economicã: ca exemplu poate fi adus Hong – Kongul, unde existã o densitate mare de populaþie ºi în acelaºi timp o mare creºtere economicã.
Accesând linkul urmãtor puteþi vedea un documentar intitulat « Iarna demograficã » în care oamenii de ºtiinþã aratã cã pe pãmânt este nevoie de copii, altfel se ajunge la o îmbãtrânire a populaþiei, la o aºa numitã iarnã demograficã. Documentarul e format din 6 parti, fiecare de cate 10 minute. Iatã prima parte, iar celelalte 5 pãrþi le gãsiþi în dreapta :
http://www.youtube.com/watch?v=iPzsAl5IjvE&feature=PlayList&p=FD03534E6E481F1E&index=0&playnext=1
De asemenea, în privinþa României se constatã o scãdere dramaticã a populaþiei, astfel încât, dacã nu se vor lua mãsuri de stopare a avorturilor prin lege, dispariþia poporului român poate fi calculatã matematic.
Unii medici spun adevãrul în privinþa contracepþiei, dar alþii oferã pacientelor explicaþii sumare, fãrã însã a preciza cã aceasta se realizeazã uneori prin distrugerea ºi eliminarea embrionului, adicã prin avort timpuriu.
Doctorul Mina Minovici critica propaganda contraceptivã, numind-o „propagandã criminalã”, „plagã socialã ºi naþionalã”.
Acest blog conþine: Argumente ºtiinþifice ºi religioase cã omul este om din clipa concepþiei. Adrese, numere de telefon ºi site-uri ale unor asociaþii care oferã ajutor material, consiliere ºi soluþii alternative pentru a nu face avort. Mãrturii publice ale unor femei care au fãcut avort. Mãrturii ale unor femei care nu au fãcut avort. Consecinþe fizice ºi emoþionale ale avortului asupra femeii. Mãrturii ale unor medici care au renunþat sã facã avorturi. Legãturi cu multe alte site-uri asemãnãtoare. Argumente cã multe dintre metodele aºa – zis « contraceptive » sunt de fapt avortive (avorturi timpurii). Argumente cã toate metodele artificiale de contracepþie sunt dãunãtoare sãnãtãþii ºi sunt ºi pãcate, chiar dacã soþii ar avea motive care ar putea pãrea justificate pentru a le folosi. Când existã un motiv justificat de a evita concepþia, existã o alternativã : metodele naturale de planificare familialã bazate pe abstinenþa periodicã (abstinenþa în perioada fertilã a ciclului). Metodele naturale nu sunt dãunãtoare sãnãtãþii ºi nu sunt pãcate dacã se recurge la ele dupã cãsãtorie ºi din motive justificate, nu din egoism. Dacã se recurge la aceste metode din egoism ºi nu dintr-un motiv justificat, atunci devin pãcate ºi aceste metode naturale.
Acest blog conþine: înregistrãri video cu miracole ; videoclipuri ; legãturi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conþin ºi posturi TV on-line ºi posturi de radio) ; cãrþi foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fãrã a necesita descãrcare în calculator) ; articole foarte interesante, etc.
Vã rog intraþi pe bloguri ºi trimiteþi-le mai departe, ca sã foloseascã ºi altora. Chiar meritã.
draga cezar, de data asta vreau sa iti raspund civilizat, nu castig nimic daca sunt needucata, stiu, numai ca pot fi si educata daca vreau, cu cine vreau....stiu ca tu incerci sa dai sfaturi avizate, am vazut si citit asta, in ciuda faptului ca ti-am raspuns asa de obraznic deunazi sa stii ca de fapt a fost un impuls de moment, am citit ce ai postat tu desi am spus initial ca nu...asta ca sa vezi ca de fapt nu sunt asa cum am lasat sa "se vada", sunt o persoana educata si cu frica de DUMNEZEU.
Sa revin la ceea ce spui tu in privinta faptului ca nu am ales ce e bine pentru mine in problema contraceptiei, am ales steriletul ca fiind o masura mai putin "dura" decat alte masuri "foarte dure", cum ar fi substantele nocive care intra in componenta pastilelor contraceptive , care pe langa tot raul pe care ti-l produc in organism iti modifica in plus, daca pot spune asa, si comportamentul in societate prin modificarile la nivel hormonal pe care le produc.
dar, am folosit si metoda de contraceptie naturala tip calendar, a "mers" o perioada dar apoi am dat-o in bara...nu sunt la varsta la care sa mai vreau sa am inca un copil , e dreptul meu sa aleg cati copii vreau si pot sa cresc, deci, lasa-ma pe mine sa aleg ce cred ca e mai bine pentru mine...atat cat pot eu sa o fac...
asta ca sa iti demonstrez ca nu am sufletul chiar asa de negru pe cat am lasat sa se vada in mod voit pana acum, in alta ordine de idei am ales sa cresc un copil care acum e mare din dorinta , recunosc, egoista de a-i putea oferi cat mai multa deschidere catre nou, dar din nou ma repet: asta ramane la latitudinea fiecaruia....stiu ca TU imi vrei binele, nu ma indoiesc de asta,putini oameni mai sunt pe lume carora sa le pese de cei de langa ei....sper ca de data asta sa nu ne mai "razboim" amandoi si sa purtam discutii civilizate.
Inca ceva: iti multumesc in mod deosebit pentru faptul ca ai reusit sa pastrezi vis-a-vis de mine o atitudine de om civilizat si educat chiar si atunci cand eu te-am atacat foarte dur.
|
sagara_laksami Postat pe 12 August 2009 10:10
|
De la: sagara_laksami, la data 2009-08-12 10:10:08De la: vieru_cezar_iasi, la data 2009-08-12 02:59:04Pentru sagara_laksami
draga cezar, de data asta vreau sa iti raspund civilizat, nu castig nimic daca sunt needucata, stiu, numai ca pot fi si educata daca vreau, cu cine vreau....stiu ca tu incerci sa dai sfaturi avizate, am vazut si citit asta, in ciuda faptului ca ti-am raspuns asa de obraznic deunazi sa stii ca de fapt a fost un impuls de moment, am citit ce ai postat tu desi am spus initial ca nu...asta ca sa vezi ca de fapt nu sunt asa cum am lasat sa "se vada", sunt o persoana educata si cu frica de DUMNEZEU.
Sa revin la ceea ce spui tu in privinta faptului ca nu am ales ce e bine pentru mine in problema contraceptiei, am ales steriletul ca fiind o masura mai putin "dura" decat alte masuri "foarte dure", cum ar fi substantele nocive care intra in componenta pastilelor contraceptive , care pe langa tot raul pe care ti-l produc in organism iti modifica in plus, daca pot spune asa, si comportamentul in societate prin modificarile la nivel hormonal pe care le produc.
dar, am folosit si metoda de contraceptie naturala tip calendar, a "mers" o perioada dar apoi am dat-o in bara...nu sunt la varsta la care sa mai vreau sa am inca un copil , e dreptul meu sa aleg cati copii vreau si pot sa cresc, deci, lasa-ma pe mine sa aleg ce cred ca e mai bine pentru mine...atat cat pot eu sa o fac...
asta ca sa iti demonstrez ca nu am sufletul chiar asa de negru pe cat am lasat sa se vada in mod voit pana acum, in alta ordine de idei am ales sa cresc un copil care acum e mare din dorinta , recunosc, egoista de a-i putea oferi cat mai multa deschidere catre nou, dar din nou ma repet: asta ramane la latitudinea fiecaruia....stiu ca TU imi vrei binele, nu ma indoiesc de asta,putini oameni mai sunt pe lume carora sa le pese de cei de langa ei....sper ca de data asta sa nu ne mai "razboim" amandoi si sa purtam discutii civilizate.
Inca ceva: iti multumesc in mod deosebit pentru faptul ca ai reusit sa pastrezi vis-a-vis de mine o atitudine de om civilizat si educat chiar si atunci cand eu te-am atacat foarte dur.
Pentru 'sagara_laksami'
Dacã þi-am vorbit civilizat nu înseamnã cã ceea ce faci este mai puþin grav. Nicidecum, ci este FOARTE GRAV. Ai înþeles greºit cel puþin douã lucruri :
1. STERILETUL ESTE TOT METODÃ ARTIFICIALÃ DE CONTRACEPÞIE ªI NU ESTE NICIDECUM « MAI PUÞIN DURÃ ». STERILETUL ARE ACÞIUNE AVORTIVÃ (DETERMINÃ AVORTURI TIMPURII), PENTRU CÃ NU ÎMPIEDICÃ FECUNDAÞIA, CI ÎMPIEDICÃ NIDAÞIA (ÎMPIEDICÃ IMPLANTAREA ÎN UTER A OVULULUI DEJA FECUNDAT). OMUL ESTE OM DIN MOMENTUL CONCEPÞIEI, ATÂT TRUPEªTE, CÂT ªI SUFLETEªTE: TRUPEªTE, DIN MOMENTUL CONCEPÞIEI ARE COD GENETIC UMAN ªI PROPRIU, CARE CONÞINE TOATE TRÃSÃTURILE LUI TRUPEªTI DE MAI TÂRZIU. IAR SUFLETEªTE, DUMNEZEU CREEAZÃ SUFLETUL TOT ÎN MOMENTUL CONCEPÞIEI.
DE ASEMENEA, ARE ªI NUMEROASE CONSECINÞE NOCIVE GRAVE ASUPRA SÃNÃTÃÞII.
DECI E CLAR CÃ NU POÞI FI CREªTINÃ DACÃ FOLOSEªTI STERILETUL. DACÃ SPUI CÃ EªTI CU FRICÃ DE DUMNEZEU, RENUNÞÃ LA STERILET.
MEDICUL CROAT ANTUN LISEC SPUNEA ÎN MOD SIMBOLIC DESPRE STERILET:
“SPERILETUL ESTE UN ªARPE, PE CARE UNELE FEMEI ÎL POARTÃ, CARE SE HRÃNEªTE CU COPII ªI ÎMBOLNÃVEªTE FEMEIA”.
ÎÞI RECOMAND SÃ CITEªTI CU ATENÞIE URMÃTOARELE INFORMAÞII MEDICALE ªI SÃ INTRI ªI PE SITE-URILE CU CÃRÞI ªI ARTICOLE PE CARE LE RECOMAND.
IATÃ CE ÎNSEAMNÃ STERILETUL (INFORMAÞII ªI STUDII MEDICALE)
Contracepþia prin dispozitiv intrauterin (prescurtat D.I.U., se mai numeºte sterilet sau spiralã). Este un dispozitiv din material plastic, cu fir de argint sau de cupru, care se inserã în cavitatea uterinã. Steriletul împiedicã nidaþia (împiedã implantarea embrionului în uter), deci are efect avortiv.
Steriletul este una dintre metodele care agreseazã cel mai mult corpul femeii. Ca urmare a folosirii steriletului pot apãrea: sarcini extrauterine, crampe dureroase, contracþii uterine în încercarea de a respinge corpul strãin, infecþii, expulzie spontanã, sarcini pe sterilet, obstrucþie tubarã ºi prin aceasta sterilitate, perforaþie uterinã latentã provocând hemoragie internã ºi peritonitã, cancer cervical, cancer la endometru, menstruaþii mai abundente, prelungite ºi dureroase, febrã sau frisoane, dureri sau sângerãri în timpul actului sexual, sângerãri intermenstruale (toate aceste sângerãri putând duce la anemie), scurgeri vaginale abundente sau cu miros neplãcut, dereglarea ciclurilor menstruale. Riscul sarcinii extrauterine la femeile care poartã sterilet este de zece ori mai mare decât la femeile care nu-l poartã. Datoritã efectelor deosebit de dãunãtoare, companiile care fabricã sterilete în S.U.A. au fost date în judecatã de numeroase femei care s-au îmbolnãvit. Drept urmare, din anul 1987, aceste companii au încetat sã le mai vândã pe piaþa americanã. Ceea ce nu înseamnã cã respectivele fabrici nu mai produc sterilete, însã, din anul 1987, ele sunt fabricate numai pentru export.
Existã informaþii cã femeile din România au început sã evite steriletele.
-Studiu medical (autor: dr. Chris Kahlenborn) despre faptul cã pilula ºi steriletul sunt avortive (cauzeazã avorturi timpurii) ºi despre nocivitatea lor ºi a metodelor artificiale de contracepþie în general:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/228-cum- functioneaza-pilula-si-alte-contraceptive-contraceptivele-hormonale-si-s teriletuldiu-sunt-ele-oare-abortive-cauzeaza-avorturi-timpurii
- Accesând linkul urmãtor, gãsiþi o carte ce poate fi cititã direct pe internet despre mijloacele anticoncepþionale ºi efectele lor secundare fatale despre care nu se vorbeºte din interese comerciale. Un bilanþ critic din punctul de vedere al unui ginecolog. Cartea este scrisã de Dr. med. Rudolf Ehmann (medic primar ginecologie/obstetricã la spitalul cantonal Stans, Elveþia, CH - 6370) în colaborare cu Otto Döpper.
http://www.profamilia.ro/culturavietii.asp?anticonceptionale
Iatã un fragment din aceastã carte, referitor la sterilet :
Spirala sau IUD (Intra-Uterin-Device)
Existã deja de la începutul secolului 20. Pe vremea aceea se fabrica din ceramicã. Din cauza unor experienþe neplãcute s-a renunþat, dar în perioada contemporanã, noile materiale sintetice ar putea-o readuce masiv în uz.
Spirala este în primul rând un mijloc abortiv timpuriu. Prin producerea intenþionatã a unei congestii de iritaþie în þesutul conjunctiv uterin, implantarea embrionului este împiedicatã ºi acesta moare. Rolul spermicid al cuprului înglobat în materialul spiralei moderne nu schimbã hotãrâtor acest mecanism de funcþionare. Tot atât de puþin convingãtoare este ºi descrierea mai recentã a spiralei care pretinde cã IUD pur ºi simplu ar împiedica realizarea fecundãrii.
Efecte secundare
Cele mai importante sunt, aici, infecþiile, mai ales în zona trompelor uterine, ceea ce conduce adesea la închiderea lor ºi deci la sterilitate. Datoritã acestor infecþii apare un mare pericol de sarcinã extrauterinã (de 10 ori mai frecventã decât la femeile fãrã spiralã) ºi sarcinã ovarianã (de 4 ori mai frecventã). Prin urmare, implantarea unui IUD la o nuliparã este, din punctul de vedere al ginecologiei academice, un procedeu greºit profesional.
Un alt efect sunt perforaþii ale uterului, însoþite de pericolul rãnirii peretelui intestinului, de exemplu.
Sângerãrile ºi durerile sunt alte posibile efecte secundare.
În SUA, din cauza acestor factori de risc, se aflã în curs circa 2500 procese de responsabilitate personalã, implicând pretenþii la daune de ordinul a miliarde de dolari. Din aceastã cauzã, din anul 1987, IUD a fost retras de pe piaþã în SUA. Industria farmaceuticã a avut aceastã iniþiativã chiar înainte de a se fi pronunþat interdicþia FDA (Food and Drug Administration). Aceastã abilã miºcare de ºah a avut drept scop asigurarea posibilitãþii de a produce în continuare spirale pentru export în alte þãri. Verdictul FDA ar fi provocat mari dificultãþi pentru continuarea exportãrii produsului.
ªi în acest caz putem constata un spectru larg de efecte colaterale, pe de o parte, iar pe de alta, efectul de avort timpuriu, cu aspecte etice care nu pot fi trecute cu vederea
- Un site despre nocivitatea metodelor artificiale de contracepþie :
http://www.anticonceptionale.info/
-Despre efectele avortive ºi dãunãtoare pentru organism ale contraceptivelor artificiale – Dr. Chris Kahlenborn ºi Dr. Ann Moell:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/230-ce-t rebuie-sa-stie-o-femeie-despre-contraceptie
- Accesând linkul urmãtor gãsiþi un articol foarte interesant despre pilulã, sterilet, prezervativ ºi alte metode artificiale de « contracepþie »:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/65-stiat i-ca-pilulele-steriletul-prezervativul
Iatã un fragment din acest articol, referitor la sterilet :
Steriletul (spirala sau firul uterin) are in primul rand efect abortiv:
Dupa testele folosite pentru stabilirea sarcinii timpurii, in ciuda folosirii spiralei, fecundatia se petrece de cateva ori pe an. Prin producerea intentionata a unei congestii de iritatie in tesutul conjunctiv uterin, fixarea embrionului este impiedicata si acesta moare, de cele mai multe ori, dupa una sau doua saptamani.
Astfel, steriletul ucide pruncul, cel mai adesea inainte de menstruatia asteptata cand femeia care fusese insarcinata poate crede ca, de fapt, n-a fost.
Dintre EFECTELE SECUNDARE ale steriletului mentionam:
-infectia mucoasei uterine, anexite, cervicite sau chiar pelviperitonite;
-perforatia uterina, sangerari, sarcina extrauterina (una din cele mai mari pericole pentru viata mamei);
Din cauza acestor efecte deosebit de
periculoase, din anul 1987, steriletul a fost retras de pe piata in SUA.
Cand se folosesc Depo-Provera, implanturi sau diferite mijloace de dupa relatiile sexuale, fecundarea are de asemenea, loc si aceste mijloace in mod automat ucid pruncii.
Argumentele amintite mai sus arata, asadar, ca exista diferite mijloace incorect numite „anticonceptionale”. Chiar daca sunt folosite, fecundarea poate avea loc, iar pruncii sunt omorati in primele zile ale vietii lor.
Prin intermediul acestor metode sunt ucisi aproximativ acelasi numar de copii ca si prin metodele chirurgicale.
S-a cautat ani de zile sa se ascunda efectul de avort timpuriu al pilulelor si al steriletului, stiindu-se foarte bine ca o divulgare prompta a acestui adevar ar fi determinat multe femei sa se abtina de la folosirea lor.
-Un articol despre faþa nevãzutã a contraceptivelor:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/213-fata -nevazuta-a-contraceptivelor
2. CAND VORBEAM DESPRE METODELE NATURALE DE PLANIFICARE FAMILIALÃ NU MÃ REFEREAM NUMAI LA METODA CALENDARULUI. ÎN AFARÃ DE METODA CALENDARULUI MAI SUNT TREI METODE NATURALE DE PLANIFICARE FAMILIALÃ BAZATE PE ABSTINENÞA PERIODICÃ (ABSTINENÞA ÎN PERIOADA FERTILÃ A CICLULUI), CARE SUNT MAI SIGURE DECÂT METODA CALENDARULUI. METODELE NATURALE SUNT SÃNÃTOASE ªI SUNT CONFORME MORALEI DACÃ SUNT FOLOSITE DUPÃ CÃSÃTORIE ªI DACÃ SOÞII AU UN MOTIV JUSTIFICAT PENTRU A RECURGE LA ELE. DACÃ NU AU UN MOTIV JUSTIFICAT, ATUNCI DEVIN PÃCATE ªI METODELE NATURALE.
DAR ÎN CEEA CE PRIVEªTE METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEPÞIE : MULTE DINTRE ELE AU ACÞIUNE AVORTIVÃ, TOATE METODELE ARTIFICIALE AU CONSECINÞE NOCIVE GRAVE PENTRU SÃNÃTATE ªI SUNT PÃCATE CHIAR DACÃ SOÞII AR AVEA MOTIVE CE POT PÃREA JUSTIFICATE.
Mulþi medici ginecologi criticã metodele artificiale de contracepþie ºi recomandã metodele naturale de planificare familialã. Metodele naturale de planificare familialã sunt cele care respectã ordinea fireascã atât în pregãtirea ºi în desfãºurarea actului sexual, cât ºi în finalizarea lui.
Aceste metode naturale diferã între ele în funcþie de procedeele de calcul al perioadelor fertilã ºi nefertilã din ciclul menstrual. Ele sunt urmãtoarele patru:
a. metoda calendarului (se mai numeºte ºi metoda Ogino-Knaus, dupã numele inventatorilor),
b. metoda temperaturii bazale,
c. metoda Billings (ritmul mucusului cervical)
d. metoda simpto-termicã.
Metodele naturale de planificare familialã:
- Nu au nici un efect negativ asupra sãnãtãþii.
- Presupun abstinenþa (abþinerea) de la actul sexual în zilele de fertilitate sigurã sau probabilã ale ciclului menstrual (abstinenþa periodicã).
- Dacã sunt calculate corect, metodele naturale de planificare familialã au un grad ridicat de siguranþã, în condiþiile în care femeia îºi cunoaºte bine funcþionarea ciclului menstrual (siguranþã de 100% nu oferã nici metodele naturale de planificare familialã, nici metodele artificiale de contracepþie). De obicei, un calcul mai exact al funcþionãrii ciclului menstrual se face într-o perioadã de 6-12 luni. Existã formule de calcul al metodelor naturale de planificare familialã chiar ºi pentru femeile care au ciclu neregulat. Dacã ciclul este foarte variabil nu se poate aplica metoda calendarului, însã, în acest caz, se pot aplica urmãtoarele trei metode naturale (a temperaturii, metoda Billings ºi metoda simpto-termicã). Existã mãrturii ale unor soþi care folosesc numai metode naturale de planificare familialã ºi declarã cã sunt foarte mulþumiþi de ele.
- Din punct de vedere moral, metodele naturale de planificare familialã sunt conforme cu criteriile moralei catolice ºi cu criteriile obiective ale moralitãþii, bineînþeles dacã sunt utilizate dupã cãsãtoria creºtinã ºi dacã evitarea concepþiei prin recurgerea la ele nu provine din egoism, ci existã motive justificate ca soþii sã evite concepþia unor noi copii sau sã distanþeze concepþiile copiilor. În aceleaºi condiþii, metodele naturale de planificare familialã sunt acceptate ºi de unele dintre Bisericile Ortodoxe. (Bisericile Ortodoxe din anumite þãri nu acceptã nici metodele naturale de planificare familialã, acceptând doar abstinenþa totalã ca singurã soluþie pentru cei care nu mai vor noi copii) Dupã cum vom explica spre sfârºitul materialului, Biserica Catolicã ºi Bisericile Ortodoxe care acceptã metodele naturale de planificare familialã sunt consecvente cu ele însele ºi atunci când considerã permisã folosirea metodelor naturale de planificare familialã pentru motive justificate, precum ºi atunci când aratã cã e nepermisã folosirea metodelor artificiale de contracepþie, chiar dacã soþii ar avea motive care pot pãrea serioase.
- Metodele naturale nu numai cã nu pun în pericol relaþia dintre soþi, ci dimpotrivã, încurajeazã iubirea ºi respectul dintre ei.
- Favorizeazã dãruirea totalã a soþilor.
- Nu costã nimic.
- E clar cã NU este permis sã se facã avort dacã totuºi s-ar concepe copilul în cazurile de excepþie ale metodelor naturale, în cazurile erorilor de calcul sau în oricare alt caz.
- Dacã o nouã sarcinã ar expune direct la un pericol real ºi foarte grav viaþa mamei, abstinenþa periodicã nu poate fi recomandatã ºi nici urmatã. În asemenea cazuri se impune consultarea unor medici de încredere ºi cu principii creºtine.
Aceastã abstinenþã periodicã presupune un oarecare sacrificiu, mai ales pentru soþii tineri, dar pe lumea aceasta orice lucru bun se face cu sacrificiu, pe când rãul se face mai uºor, dar este foarte dãunãtor. Însã cine trãieºte cu înþelepciune alege lucrurile bune ºi sãnãtoase (metodele naturale), chiar dacã acestea presupun sacrificiu, iar nu lucrurile care la suprafaþã par uºoare, dar în realitate sunt pline de rãutate ºi otravã (metodele artificiale de contracepþie).
Iatã ºi un link cu cãrþi, dintre care douã sunt despre metodele naturale de planificare familialã (Autocontrolul fertilitãþii pe cale naturalã ºi Planificarea familialã dupã morala catolicã):
http://www.profamilia.ro/soti.asp
Un articol interesant, intitulat « Reglarea naturalã a concepþiei (prin metodele naturale) neînþeleasã »
http://www.darulvietii.cnet.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=275
ªi încã un articol despre metodele naturale :
http://www.darulvietii.cnet.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=144&Itemid=29
|
vieru_cezar_iasi Postat pe 12 August 2009 11:38
|
De la: vieru_cezar_iasi, la data 2009-08-12 11:38:21De la: sagara_laksami, la data 2009-08-12 10:10:08De la: vieru_cezar_iasi, la data 2009-08-12 02:59:04Pentru sagara_laksami
Pentru 'sagara_laksami'
Dacã þi-am vorbit civilizat nu înseamnã cã ceea ce faci este mai puþin grav. Nicidecum, ci este FOARTE GRAV. Ai înþeles greºit cel puþin douã lucruri :
1. STERILETUL ESTE TOT METODÃ ARTIFICIALÃ DE CONTRACEPÞIE ªI NU ESTE NICIDECUM « MAI PUÞIN DURÃ ». STERILETUL ARE ACÞIUNE AVORTIVÃ (DETERMINÃ AVORTURI TIMPURII), PENTRU CÃ NU ÎMPIEDICÃ FECUNDAÞIA, CI ÎMPIEDICÃ NIDAÞIA (ÎMPIEDICÃ IMPLANTAREA ÎN UTER A OVULULUI DEJA FECUNDAT). OMUL ESTE OM DIN MOMENTUL CONCEPÞIEI, ATÂT TRUPEªTE, CÂT ªI SUFLETEªTE: TRUPEªTE, DIN MOMENTUL CONCEPÞIEI ARE COD GENETIC UMAN ªI PROPRIU, CARE CONÞINE TOATE TRÃSÃTURILE LUI TRUPEªTI DE MAI TÂRZIU. IAR SUFLETEªTE, DUMNEZEU CREEAZÃ SUFLETUL TOT ÎN MOMENTUL CONCEPÞIEI.
DE ASEMENEA, ARE ªI NUMEROASE CONSECINÞE NOCIVE GRAVE ASUPRA SÃNÃTÃÞII.
DECI E CLAR CÃ NU POÞI FI CREªTINÃ DACÃ FOLOSEªTI STERILETUL. DACÃ SPUI CÃ EªTI CU FRICÃ DE DUMNEZEU, RENUNÞÃ LA STERILET.
MEDICUL CROAT ANTUN LISEC SPUNEA ÎN MOD SIMBOLIC DESPRE STERILET:
“SPERILETUL ESTE UN ªARPE, PE CARE UNELE FEMEI ÎL POARTÃ, CARE SE HRÃNEªTE CU COPII ªI ÎMBOLNÃVEªTE FEMEIA”.
ÎÞI RECOMAND SÃ CITEªTI CU ATENÞIE URMÃTOARELE INFORMAÞII MEDICALE ªI SÃ INTRI ªI PE SITE-URILE CU CÃRÞI ªI ARTICOLE PE CARE LE RECOMAND.
IATÃ CE ÎNSEAMNÃ STERILETUL (INFORMAÞII ªI STUDII MEDICALE)
Contracepþia prin dispozitiv intrauterin (prescurtat D.I.U., se mai numeºte sterilet sau spiralã). Este un dispozitiv din material plastic, cu fir de argint sau de cupru, care se inserã în cavitatea uterinã. Steriletul împiedicã nidaþia (împiedã implantarea embrionului în uter), deci are efect avortiv.
Steriletul este una dintre metodele care agreseazã cel mai mult corpul femeii. Ca urmare a folosirii steriletului pot apãrea: sarcini extrauterine, crampe dureroase, contracþii uterine în încercarea de a respinge corpul strãin, infecþii, expulzie spontanã, sarcini pe sterilet, obstrucþie tubarã ºi prin aceasta sterilitate, perforaþie uterinã latentã provocând hemoragie internã ºi peritonitã, cancer cervical, cancer la endometru, menstruaþii mai abundente, prelungite ºi dureroase, febrã sau frisoane, dureri sau sângerãri în timpul actului sexual, sângerãri intermenstruale (toate aceste sângerãri putând duce la anemie), scurgeri vaginale abundente sau cu miros neplãcut, dereglarea ciclurilor menstruale. Riscul sarcinii extrauterine la femeile care poartã sterilet este de zece ori mai mare decât la femeile care nu-l poartã. Datoritã efectelor deosebit de dãunãtoare, companiile care fabricã sterilete în S.U.A. au fost date în judecatã de numeroase femei care s-au îmbolnãvit. Drept urmare, din anul 1987, aceste companii au încetat sã le mai vândã pe piaþa americanã. Ceea ce nu înseamnã cã respectivele fabrici nu mai produc sterilete, însã, din anul 1987, ele sunt fabricate numai pentru export.
Existã informaþii cã femeile din România au început sã evite steriletele.
-Studiu medical (autor: dr. Chris Kahlenborn) despre faptul cã pilula ºi steriletul sunt avortive (cauzeazã avorturi timpurii) ºi despre nocivitatea lor ºi a metodelor artificiale de contracepþie în general:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/228-cum- functioneaza-pilula-si-alte-contraceptive-contraceptivele-hormonale-si-s teriletuldiu-sunt-ele-oare-abortive-cauzeaza-avorturi-timpurii
- Accesând linkul urmãtor, gãsiþi o carte ce poate fi cititã direct pe internet despre mijloacele anticoncepþionale ºi efectele lor secundare fatale despre care nu se vorbeºte din interese comerciale. Un bilanþ critic din punctul de vedere al unui ginecolog. Cartea este scrisã de Dr. med. Rudolf Ehmann (medic primar ginecologie/obstetricã la spitalul cantonal Stans, Elveþia, CH - 6370) în colaborare cu Otto Döpper.
http://www.profamilia.ro/culturavietii.asp?anticonceptionale
Iatã un fragment din aceastã carte, referitor la sterilet :
Spirala sau IUD (Intra-Uterin-Device)
Existã deja de la începutul secolului 20. Pe vremea aceea se fabrica din ceramicã. Din cauza unor experienþe neplãcute s-a renunþat, dar în perioada contemporanã, noile materiale sintetice ar putea-o readuce masiv în uz.
Spirala este în primul rând un mijloc abortiv timpuriu. Prin producerea intenþionatã a unei congestii de iritaþie în þesutul conjunctiv uterin, implantarea embrionului este împiedicatã ºi acesta moare. Rolul spermicid al cuprului înglobat în materialul spiralei moderne nu schimbã hotãrâtor acest mecanism de funcþionare. Tot atât de puþin convingãtoare este ºi descrierea mai recentã a spiralei care pretinde cã IUD pur ºi simplu ar împiedica realizarea fecundãrii.
Efecte secundare
Cele mai importante sunt, aici, infecþiile, mai ales în zona trompelor uterine, ceea ce conduce adesea la închiderea lor ºi deci la sterilitate. Datoritã acestor infecþii apare un mare pericol de sarcinã extrauterinã (de 10 ori mai frecventã decât la femeile fãrã spiralã) ºi sarcinã ovarianã (de 4 ori mai frecventã). Prin urmare, implantarea unui IUD la o nuliparã este, din punctul de vedere al ginecologiei academice, un procedeu greºit profesional.
Un alt efect sunt perforaþii ale uterului, însoþite de pericolul rãnirii peretelui intestinului, de exemplu.
Sângerãrile ºi durerile sunt alte posibile efecte secundare.
În SUA, din cauza acestor factori de risc, se aflã în curs circa 2500 procese de responsabilitate personalã, implicând pretenþii la daune de ordinul a miliarde de dolari. Din aceastã cauzã, din anul 1987, IUD a fost retras de pe piaþã în SUA. Industria farmaceuticã a avut aceastã iniþiativã chiar înainte de a se fi pronunþat interdicþia FDA (Food and Drug Administration). Aceastã abilã miºcare de ºah a avut drept scop asigurarea posibilitãþii de a produce în continuare spirale pentru export în alte þãri. Verdictul FDA ar fi provocat mari dificultãþi pentru continuarea exportãrii produsului.
ªi în acest caz putem constata un spectru larg de efecte colaterale, pe de o parte, iar pe de alta, efectul de avort timpuriu, cu aspecte etice care nu pot fi trecute cu vederea
- Un site despre nocivitatea metodelor artificiale de contracepþie :
http://www.anticonceptionale.info/
-Despre efectele avortive ºi dãunãtoare pentru organism ale contraceptivelor artificiale – Dr. Chris Kahlenborn ºi Dr. Ann Moell:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/230-ce-t rebuie-sa-stie-o-femeie-despre-contraceptie
- Accesând linkul urmãtor gãsiþi un articol foarte interesant despre pilulã, sterilet, prezervativ ºi alte metode artificiale de « contracepþie »:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/65-stiat i-ca-pilulele-steriletul-prezervativul
Iatã un fragment din acest articol, referitor la sterilet :
Steriletul (spirala sau firul uterin) are in primul rand efect abortiv:
Dupa testele folosite pentru stabilirea sarcinii timpurii, in ciuda folosirii spiralei, fecundatia se petrece de cateva ori pe an. Prin producerea intentionata a unei congestii de iritatie in tesutul conjunctiv uterin, fixarea embrionului este impiedicata si acesta moare, de cele mai multe ori, dupa una sau doua saptamani.
Astfel, steriletul ucide pruncul, cel mai adesea inainte de menstruatia asteptata cand femeia care fusese insarcinata poate crede ca, de fapt, n-a fost.
Dintre EFECTELE SECUNDARE ale steriletului mentionam:
-infectia mucoasei uterine, anexite, cervicite sau chiar pelviperitonite;
-perforatia uterina, sangerari, sarcina extrauterina (una din cele mai mari pericole pentru viata mamei);
Din cauza acestor efecte deosebit de
periculoase, din anul 1987, steriletul a fost retras de pe piata in SUA.
Cand se folosesc Depo-Provera, implanturi sau diferite mijloace de dupa relatiile sexuale, fecundarea are de asemenea, loc si aceste mijloace in mod automat ucid pruncii.
Argumentele amintite mai sus arata, asadar, ca exista diferite mijloace incorect numite „anticonceptionale”. Chiar daca sunt folosite, fecundarea poate avea loc, iar pruncii sunt omorati in primele zile ale vietii lor.
Prin intermediul acestor metode sunt ucisi aproximativ acelasi numar de copii ca si prin metodele chirurgicale.
S-a cautat ani de zile sa se ascunda efectul de avort timpuriu al pilulelor si al steriletului, stiindu-se foarte bine ca o divulgare prompta a acestui adevar ar fi determinat multe femei sa se abtina de la folosirea lor.
-Un articol despre faþa nevãzutã a contraceptivelor:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/213-fata -nevazuta-a-contraceptivelor
2. CAND VORBEAM DESPRE METODELE NATURALE DE PLANIFICARE FAMILIALÃ NU MÃ REFEREAM NUMAI LA METODA CALENDARULUI. ÎN AFARÃ DE METODA CALENDARULUI MAI SUNT TREI METODE NATURALE DE PLANIFICARE FAMILIALÃ BAZATE PE ABSTINENÞA PERIODICÃ (ABSTINENÞA ÎN PERIOADA FERTILÃ A CICLULUI), CARE SUNT MAI SIGURE DECÂT METODA CALENDARULUI. METODELE NATURALE SUNT SÃNÃTOASE ªI SUNT CONFORME MORALEI DACÃ SUNT FOLOSITE DUPÃ CÃSÃTORIE ªI DACÃ SOÞII AU UN MOTIV JUSTIFICAT PENTRU A RECURGE LA ELE. DACÃ NU AU UN MOTIV JUSTIFICAT, ATUNCI DEVIN PÃCATE ªI METODELE NATURALE.
DAR ÎN CEEA CE PRIVEªTE METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEPÞIE : MULTE DINTRE ELE AU ACÞIUNE AVORTIVÃ, TOATE METODELE ARTIFICIALE AU CONSECINÞE NOCIVE GRAVE PENTRU SÃNÃTATE ªI SUNT PÃCATE CHIAR DACÃ SOÞII AR AVEA MOTIVE CE POT PÃREA JUSTIFICATE.
Mulþi medici ginecologi criticã metodele artificiale de contracepþie ºi recomandã metodele naturale de planificare familialã. Metodele naturale de planificare familialã sunt cele care respectã ordinea fireascã atât în pregãtirea ºi în desfãºurarea actului sexual, cât ºi în finalizarea lui.
Aceste metode naturale diferã între ele în funcþie de procedeele de calcul al perioadelor fertilã ºi nefertilã din ciclul menstrual. Ele sunt urmãtoarele patru:
a. metoda calendarului (se mai numeºte ºi metoda Ogino-Knaus, dupã numele inventatorilor),
b. metoda temperaturii bazale,
c. metoda Billings (ritmul mucusului cervical)
d. metoda simpto-termicã.
Metodele naturale de planificare familialã:
- Nu au nici un efect negativ asupra sãnãtãþii.
- Presupun abstinenþa (abþinerea) de la actul sexual în zilele de fertilitate sigurã sau probabilã ale ciclului menstrual (abstinenþa periodicã).
- Dacã sunt calculate corect, metodele naturale de planificare familialã au un grad ridicat de siguranþã, în condiþiile în care femeia îºi cunoaºte bine funcþionarea ciclului menstrual (siguranþã de 100% nu oferã nici metodele naturale de planificare familialã, nici metodele artificiale de contracepþie). De obicei, un calcul mai exact al funcþionãrii ciclului menstrual se face într-o perioadã de 6-12 luni. Existã formule de calcul al metodelor naturale de planificare familialã chiar ºi pentru femeile care au ciclu neregulat. Dacã ciclul este foarte variabil nu se poate aplica metoda calendarului, însã, în acest caz, se pot aplica urmãtoarele trei metode naturale (a temperaturii, metoda Billings ºi metoda simpto-termicã). Existã mãrturii ale unor soþi care folosesc numai metode naturale de planificare familialã ºi declarã cã sunt foarte mulþumiþi de ele.
- Din punct de vedere moral, metodele naturale de planificare familialã sunt conforme cu criteriile moralei catolice ºi cu criteriile obiective ale moralitãþii, bineînþeles dacã sunt utilizate dupã cãsãtoria creºtinã ºi dacã evitarea concepþiei prin recurgerea la ele nu provine din egoism, ci existã motive justificate ca soþii sã evite concepþia unor noi copii sau sã distanþeze concepþiile copiilor. În aceleaºi condiþii, metodele naturale de planificare familialã sunt acceptate ºi de unele dintre Bisericile Ortodoxe. (Bisericile Ortodoxe din anumite þãri nu acceptã nici metodele naturale de planificare familialã, acceptând doar abstinenþa totalã ca singurã soluþie pentru cei care nu mai vor noi copii) Dupã cum vom explica spre sfârºitul materialului, Biserica Catolicã ºi Bisericile Ortodoxe care acceptã metodele naturale de planificare familialã sunt consecvente cu ele însele ºi atunci când considerã permisã folosirea metodelor naturale de planificare familialã pentru motive justificate, precum ºi atunci când aratã cã e nepermisã folosirea metodelor artificiale de contracepþie, chiar dacã soþii ar avea motive care pot pãrea serioase.
- Metodele naturale nu numai cã nu pun în pericol relaþia dintre soþi, ci dimpotrivã, încurajeazã iubirea ºi respectul dintre ei.
- Favorizeazã dãruirea totalã a soþilor.
- Nu costã nimic.
- E clar cã NU este permis sã se facã avort dacã totuºi s-ar concepe copilul în cazurile de excepþie ale metodelor naturale, în cazurile erorilor de calcul sau în oricare alt caz.
- Dacã o nouã sarcinã ar expune direct la un pericol real ºi foarte grav viaþa mamei, abstinenþa periodicã nu poate fi recomandatã ºi nici urmatã. În asemenea cazuri se impune consultarea unor medici de încredere ºi cu principii creºtine.
Aceastã abstinenþã periodicã presupune un oarecare sacrificiu, mai ales pentru soþii tineri, dar pe lumea aceasta orice lucru bun se face cu sacrificiu, pe când rãul se face mai uºor, dar este foarte dãunãtor. Însã cine trãieºte cu înþelepciune alege lucrurile bune ºi sãnãtoase (metodele naturale), chiar dacã acestea presupun sacrificiu, iar nu lucrurile care la suprafaþã par uºoare, dar în realitate sunt pline de rãutate ºi otravã (metodele artificiale de contracepþie).
Iatã ºi un link cu cãrþi, dintre care douã sunt despre metodele naturale de planificare familialã (Autocontrolul fertilitãþii pe cale naturalã ºi Planificarea familialã dupã morala catolicã):
http://www.profamilia.ro/soti.asp
Un articol interesant, intitulat « Reglarea naturalã a concepþiei (prin metodele naturale) neînþeleasã »
http://www.darulvietii.cnet.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=275
ªi încã un articol despre metodele naturale :
http://www.darulvietii.cnet.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=144&Itemid=29
ei, dar vad ca nu se poate discuta cu nici un chip cu tine,chiar imi pare rau ca am raspuns prima data, trebuia sa nu ma complic, daca nu e ca tine nu poate fi in nici un fel...DREPT URMARE NU ITI VOI MAI RASPUNDE IN NICI UN FEL INDIFERENT CE AI MAI POSTA TU LA ADRESA MEA...SI PUNCT.
|
sagara_laksami Postat pe 12 August 2009 13:30
|
|
bah dar voi chiar nu aveti altceva de facut.............postati pagini intregi cu aceleasi chestii....ok am inteles dar mai lasa si pe altii sa isi dea cu parerea......ca stii cum e...pana la urma daca pe cineva intereseaza se informeaza daca nu.....il doare in dos de toate lucrurile alea care le tot postezi tu pe forum.....nu am nimic cu tine dar deja esti......insuportabil cu postarile alea am pulea de zeci si sute de ori......si stii cum e.....am vazut ca ai jignit-o pe tipa cu care te tot contrazici.....daca ai fi un domn asa cum pretinzi ca esti ai mai lasa si tu garda jos si nu ai da cu bata in balta si ca trebuie si ca nu trebuie.....daca tot o faci fa-o macar cu folos.
|
alysa_alex Postat pe 6 Septembrie 2009 15:35
|
|
pt sagara- draga mea....de ce iti tot bati capul aiurea.....nu vezi ca nu ai cu cine.......el o tine una si buna pe a lui....nu ai ce sa ii faci. parca ii un cd stricat si de fiecare data tot aceleasi chestii le posteaza pe forum. la un moment dat am vrut sa ii zic si eu ceva de dulce....dar am ajuns la concluzia ca nu merita pt ca el o tine alba si gata .....nu ai ce sa te certi cu el....asta e......fiecare cu stiinta lui....unii au mai multa(ba mai si da pe afara) altii au mai putina dar e valabila. asa ca draga mea....nu te mai obosi degeaba si consuma-ti energia undeva unde chiar merita.
|
alysa_alex Postat pe 6 Septembrie 2009 15:42
|
Pentru ''vieru_cezar_iasi'', repet citatul dvs.
''... Aºa – zisa « problemã demograficã » este o falsã problemã. Adevãrata problemã este împãrþirea nedreaptã a resurselor ...''
CUM se poate face o asemenea AFIRMATIE, cine o fi facut-o, vre un politician?!?
Repet, ''... inpartirea nedreapta a resurselor ...''???
Dar cum vedeti dvs., de exemplu, o impartire DREAPTA a resurselor de petrol, sa zicem, daca NU si mai ales in tarile cu o clima foarte calda!? Caci acolo, in conditiile acelea dificile NU SE POATE MUNCI !!! Ati avyt si dvs. parte, probabil, in ultimii ani (mai putin acesta) de VERI CANICULARE in care va era greata din cauza caldurii; ori cat si ce sa muncesti in asemenea conditii??? Mie mi se pare normal ca acei oameni sa fie ''norocosi'' cu acele zacaminte de petrol!!!
Apoi, ca acele popoare ce nu pot trai din AGRICULTURA asa cum incearca ele, si la sugestia occidentalilor, caci, deh, asta era menirea lor, sa traiasca in/pe langa JUNGLA, din vanat, ca niste salbatici (!). Ori ''noi'' am intrat peste ei, invatandu-i ''bunele maniere'', cum ca NU-i indicat sa omoare animalele salbatice ale junglei (era insa mai bine pentru ''noi'' sa omoram in nestire/fara de numar elefantii si ... restul animalelor?)???
NOI, cei ''religiosi'' am devastat habitate intregi, iar apoi le-am cerut ''lor'', bastinasilor, sa se poarte CIVILIZAT, sa traiasca din agricultura in apropierea junglei (si aceasta defrisata tot de catre ''noi'')!?!?!!! In zone unde PLOUA cand si cand - sisteme de irigatii...???
Haideti deci sa fim consecventi pana la capat!
DACA tot militati pentru NATURALETE, si, intru-catva sunt de acord cu dumneavoastra, atunci sa fim in acdrul NATURII pe toate planurile, si sa renuntam la ipocriziile politice, sau macar sa le si aratam adevarata fata de dupa nenumaratele masti, dupa cum le solicita interesele
Daca i-ar fi lasat pe acei bastinasi in pace, sa-si traiasca viata dupa obiceiuri seculare, credeti ca ar mai fi fost vre-o problema rata crescuta a natalitatii in acele cazuri? Ori viata insasi ar fi reglat acest curs, in urma accidentelor de vanatoare, a vietii in conditii absolut naturale ale acestor oameni? Stiu ca imi dati dreptate, si mai stiu ca sunteti inmanat de cele mai BUNE INTENTII.
Pentru toate femeile,
NU VOI INTELEGE NICI O DATA vorba acelora, mai ales a acelora care mai si subliniaza ca sunt CREDINCIOASE (cred intr-o religie) - cum vine treaba asta:
'' sunt credincioasa, dar tinand calendarul ... sau in urma unor metode de protectie naturala ... am facut avort!''??? Caci consider normal sa am propria decizie asupra numarului de copii sau cand anume imi doresc sa ii am pe acestia!?! ??????
si tot felul de BERATII de acest gen.
Sunt AFIRMATII CARE SE BAT CAP IN CAP! Ori esti cu CREDINTA IN DUMNEZEU, si cauti ORICE METODA de a nu ajunge la vre-un AVORT, si daca este sa ramai insarcinata vei face copilul, caci pretinzi a fi o femeie cu credinta - ori NU mai pretinde NIMICA!!!
Iar daca va pretuiti totusi corpul, si sunteti de asemenea si cu credinta in Dumnezeu, in vre-un principiu de bun simt (cat de cat) - folositi PREZERVATIVUL, sau, la o anumita varsta, cand TOT aveti TUPEUL sa pretindeti ca NU VA MAI DORITI COPII, de ce NU VA STERILIZATI ??? Ori CE ANUME asteptati, la 40, 45, 50, 55, 60 ani????????? Este ''rusinos'', spun unele/unii sa mai faci copii la acea varsta - asa ca e mai putin rusinos sa fac un avort!?! CUM vine treaba asta? Daca NU se stie (caci nu va apucati sa va faliti - ah, am facut ieri un avort!), atunci nu este nici o rusine!? Insa sunt cu credinta in Dumnezeu, EU NU UCID! ?????
NU este cat se poate de civilizat si cu mai multa credinta, si cu DRAGOSTE pentru sotul dvs. sa va STERILIZATI? (la o asemenea varsta)
Cel mai cinstit cred ca ar fi sa INCHEIATI acest capitol (nu-l mai discutati, si gata!) Caci ori si cum, fiecare va face tot dupa cum ''il/o taie capul''!
Acuma, trebuie sa recunosc, ca eu nu m-am documentat cu aspectele ce recurg din procedeul de sterilizare. Tot ceea ce stiu este ca NU mai ai cum ramane insarcinata, oricat de mult ti-ai mai putea-o dori, caci este un proces ireveribil, si este cu mult mai simplu de realizat in cazul femeii (''simplu'' este cam mult spus, caci nimica nu este simplu in acest domeniu, si fara eventuale posibile urmari nu totdeauna dorite),, mai simplu orisicum decat in cazul barbatului!
Asa cum anumite femei aleg sa-si faca operatii estetice, pentru a fi mai atractive, tot asa de bun simt/simplu mi s-ar parea sa isi faca si o sterilizare acele femei care pretind ca, avand o anumita varsta, nu isi mai doresc copii, insa se vor a fi totusi active din punct de vedere sexual pentru FERICIREA lor si a sotului (eventualului sot al) lor.
Este doar de BUN SIMT, pe langa ori ce alte PRETENTII de vre-o CREDINTA ...... Ori altfel numiti-o doar FANFARONADA, etc...
CREDINTA inseamna, printre altele, si curajul propriilor decizii - ca de exemplu nefericirea de a NU avea un alt (inca un) copil, cu un nou sot, in cazul decesului celui initial. Asta este! Ai o anumita varsta, inaintata, NU ai mai fi facut un nou copil cu sotul tau, insa daca acesta se prapadeste, si, poate, te recasatoresti - cum vine treaba ca ai face insa un alt copil cu acesta din urma??? Dragostea e nebunie, stiu. Dar varsta - a intrat la apa, intre timp??? ''Rusinea'' aceea care era orisicum FALSA, deci unde este acuma?
Zau asa: ori aveti, ori n-aveti ''principii''?!?
Eu una raman consecventa propriilor principii.
|
Simply_i Postat pe 27 Septembrie 2009 15:02
|
si eu iau yasmine de vro 4 luni si nu mai am probleme cu acneea.mi a crescut pofta de mancare dar nu m am ingrasat.
|
kudika183045 Postat pe 23 Octombrie 2009 20:59
|
era vorba de niste sfaturi si intrebari simple care le-a pus fata si voi v-ati luat la cearta pt cu totul si totul alte chestii...oricum am citit si eu cu multa rabdare acele pagini intregi scrise...unele le-am inteles altele mai putin.unul din site- uri m-a socat rau oricum.
revenind la ideea de baza eu am luat marvelon, recomandat de medic pt ca aveam un ganglion la piept si apoi mi-a fost schimbat cu mercilon sau ceva de genul. am luat aproape 2 ani, apoi am renuntat la ele.nici vorba de ingrasat sau slabit...dar difera de la persoana la persoana
|
marina_teodora Postat pe 25 Octombrie 2009 01:05
|