Setari Cookie-uri

Virginitatea

Buna sunt noua pe acest forum..tocmai m-am inregistrat si as avea si eu o intrebare legata de virginitate... Se mai tine virginitatea?Este important ca primul act sexual sa-l faci cu sotul tau? Vreau si eu raspunsuri..pt k nu am curaj sa-mi intreb mama... Si inca ceva daca (presupunem) in viitor...sotul meu ar fi virgin si eu nu asta ar fi o problema?! astept raspunsuri si ms...
divyaa
Postat pe 31 Martie 2009 00:20
daca esti pregatita si bine informata asupra placerilor dar si consecintelor pe care le poate avea un act sexual...atunci...go ahead!
dar daca o vei face doar cu un baiat la care ti enorm si care tine la tine...nu sa o faci doar ptr ca el insista...ceva de genu:daca nu te culci cu mine sunt obligat sa te insel!
sa nu crezi vrajelile astea ptr ca daca te iubeste cu adevarat te asteapta oricat pana esti tu pregatita...
rilury
Postat pe 1 Aprilie 2009 11:32
Orice barbat este flatat cand "defloreaza",asa ca daca vrei ca sotul sa fie mandru de el,asteapta pana il gasesti.
La 16 ani t gandesti ca nu mai vrei sa fi virgina?
Faza e sa gasesti un baiat care sa astepte pana t simiti pregatita sa incepi viata sexuala.Al meu a asteptat 9 luni si nu ia prins rau.
mhteodora
Postat pe 3 Aprilie 2009 19:04
Faza cu asteptatul daca te iubeste, sincer mi se pare o prostie! Asteapta cat asteapta...dar totusi e barbat, are hormoni, nu poti sa ii spui sa stea cu mainile in buzunar ca tu nu esti pregatita.
Stiu cazuri in care, s-au obisnuit asa bine unul cu altul, tipa nu era pregatita nici dupa 3 ani, si apoi cand au incercat sa o faca, ea a zis ca i se pare stupid ca el- pe care il vedea ca un amic deja, sa puna mana pe ea.
Si povestea cu sotul era pe vremea bunicii.Sa zicem te mariti...toate bune si frumoase pana cand iti dai seama ca nu sunteti compatibili la capitolul sex Sunt de parere ca sexul intr-un cuplu ocupa un loc foarte important, daca la capitolul asta lucrurile merg prost, garantez ca, cuplul respectiv nu poate fi fericit in rest.
petricpatricia
Postat pe 13 Aprilie 2009 22:20
Un sfat bun: abþine-te pânã la cãsãtorie.
Relaþiile sexuale care au loc înainte de cãsãtoria creºtinã sunt pãcate de necurãþie. Cine acceptã sclavia pãcatului nu este liber.

Se înºealã cei care cred cã relaþiile sexuale înainte de cãsãtorie i-ar ajuta pe tineri sã constate dacã se potrivesc sexual, pentru cã medicii ginecologi susþin cã nu existã nepotrivire sexualã ºi cã de fapt aceasta e o falsã problemã, iar dacã existã disfuncþii sexuale (impotenþã, ejaculare precoce, frigiditate, etc.), se pot trata.

Iubirea se poate manifesta în foarte multe forme în afarã de forma sexualã.

Existã numai douã cãi cinstite: ori cãsãtoria creºtinã, ori castitatea (abstinenþa de la relaþii sexuale). Dumnezeu nu admite „cãsãtoria de probã” ci vrea o dãruire totalã ºi definitivã a persoanelor una faþã de cealaltã dupã cãsãtoria creºtinã. Deci relaþiile sexuale, dacã au loc înainte de cãsãtoria creºtinã, sunt pãcate de necurãþie, chiar dacã între cei doi existã decizia de cãsãtorie confirmatã prin cãsãtoria civilã.
Unii cred în mod greºit cã cei care convieþuiesc împreunã înainte de cãsãtorie vor avea o cãsnicie fericitã cu mai puþine probleme, dar, un sondaj fãcut printre femeile care au convieþuit înainte de cãsãtorie cu soþii lor aratã cã acestea se confruntã cu o comunicare din ce în ce mai slabã cu aceºtia ºi cu o lipsã totalã de romantism din partea lor. Destrãmarea cuplului care trãieºte într-o relaþie neoficializatã poate provoca o crizã la fel de serioasã ca cea provocatã de divorþ. Când au fost întrebate de ce se angajeazã într-o astfel de relaþie, femeile au rãspuns cã ele considerã cã aceasta este calea cea mai sigurã spre cãsãtorie. Bãrbaþii în schimb, au rãspuns cã ei se angajeazã în astfel de relaþii întrucât au ca motivaþie relaþiile sexuale.

De asemenea, concubinajul („uniunea consensualã”) duce la pãcate de necurãþie. Majoritatea cuplurilor care trãiesc în concubinaj se despart în momentul în care femeia rãmâne însãrcinatã. 54% dintre mamele singure care trãiesc în sãrãcie erau angajate într-o astfel de relaþie când au rãmas însãrcinate. Relaþiile de tipul acesta se caracterizeazã prin nesiguranþã ºi molestare, studiile arãtând cã partenerii care trãiesc în astfel de relaþii se tem permanent cã partenerul/partenera de viaþã o/îl va pãrãsi dacã nu se ridicã la nivelul aºteptãrilor, situaþie care o/îl determinã sã-i tolereze partenerului multe lucruri pe care nu ar trebui sã i le îngãduie. Majoritatea femeilor molestate sunt victime ale concubinilor lor.

Iatã ºi o carte despre abstinenþa pânã la cãsãtorie ºi alte probleme de educaþie moralã adecvatã, intitulatã “O vorbã sincerã cu fetele”. Poate fi cititã direct pe internet (fãrã a necesita descãrcare în calculator) accesând urmãtorul link (unde pot fi gãsite mai multe cãrþi):
http://www.profamilia.ro/tineri.asp

Iatã ºi un site despre abstinenþa pânã la cãsãtorie, care începe cu titlul Dragostea adevãratã aºteaptã:
http://www.asteapta.ro/

Iatã un scurte videoclip, în limba românã, despre abstinenþa de la relaþii sexuale pânã la cãsãtorie:

http://www.youtube.com/watch?v=jMYLwJQk2Wg&feature=related


ªi un scurt documentar, în limba englezã, despre abstinenþa de la relaþii sexuale pânã la cãsãtorie:
http://www.youtube.com/watch?v=r_FpDOXKtCw&feature=related


Mai multe poþi citi pe blogul urmãtor :

http://www.cezar-iasi.blogspot.com/
Pe acest blog gãsiþi: Înregistrãri video cu miracole. Videoclipuri. Legãturi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conþin ºi posturi TV on-line ºi posturi de radio). Cãrþi foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fãrã a necesita descãrcare în calculator). Articole foarte interesante, etc.
Vã rog intraþi pe blog ºi trimiteþi-l mai departe ca sã foloseascã ºi altora. Chiar se meritã.

Iatã ce spunea Sfântul Pãrinte Papa Ioan Paul al II-lea, adresându-se tinerilor:

"Nu vã lãsaþi înºelaþi de cuvintele goale ale celor care iau în derâdere castitatea sau capacitatea voastrã de a vã stãpâni. Forþa viitoarei voastre iubiri conjugale depinde de forþa efortului vostru actual de a învãþa iubirea adevãratã, de practicarea castitãþii care cere abþinerea de la orice raport sexual în afara cãsãtoriei, castitatea este unica manierã sigurã ºi virtuoasã de a pune capãt acestui tragic flagel care este SIDA de care atâþia tineri s-au contaminat".

Abstinenþa de la relaþii sexuale înainte de cãsãtoria creºtinã oferã cel puþin urmãtoarele avantaje:
1. Se evitã pãcatele de necurãþie. Relaþiile sexuale care au loc înainte de cãsãtoria creºtinã sunt pãcate de necurãþie, dupã cum am vãzut;
2. Scuteºte de consecinþele metodelor artificiale de contracepþie;
3. Scuteºte de infectarea cu B.T.S.-uri (boli cu transmitere sexualã);
4. Scuteºte de dezamãgiri sentimentale. Relaþiile sexuale care au loc înainte de cãsãtoria creºtinã expun persoanele la dezamãgiri sentimentale, atunci când sunt pãrãsite dupã ce au fost folosite de alte persoane imorale ca simple obiecte sexuale;
5. Scuteºte de „dependenþã” sexualã;
6. Scuteºte de sentimente înºelãtoare;
7. Este un „test” al existenþei dragostei într-o relaþie;
8. Apãrã de relaþii dãunãtoare;
9. Scuteºte de mari suferinþe;
10. Scuteºte de sentimente de vinovãþie;
11. Ajutã la concentrarea asupra stabilirii ºi realizãrii scopurilor în viaþã;
12. Mãreºte capacitatea de comunicare dintre parteneri;
13. Ajutã la cultivarea rãbdãrii ºi a stãpânirii de sine;
14. Ajutã la dezvoltarea unei relaþii deosebite;
15. Ajutã la cultivarea de principii pozitive, care duc la adâncirea relaþiilor interumane;
16. Dã libertatea de a te bucura de adolescenþã cu mulþi prieteni, bãieþi ºi fete;
17. Ajutã la creºterea respectului de sine;
Pe lângã aceste motive care sunt valabile pentru toþi, persoanele virgine mai au cel puþin încã douã motive în plus ca sã se abþinã de la relaþii sexuale pânã la cãsãtoria creºtinã, ºi anume:
18. Virginitatea este cel mai frumos cadou pe care o femeie îl poate oferi soþului iar un bãrbat soþiei;
19. Persoanele care se cãsãtoresc virgine vor evita un reproº din partea celor cu care se cãsãtoresc. În cazul în care nu-ºi vor pãstra virginitatea pânã la cãsãtorie, persoanele cu care se vor cãsãtori poate le vor reproºa acest lucru într-o eventualã ceartã, chiar dacã înainte de cãsãtorie spuneau cã nu þin neapãrat la virginitate.
vieru_cezar_iasi
Postat pe 14 Aprilie 2009 06:48
Bunã Anyy,încearcã totuºi sã deschizi acest subiec cu mama ta, înþeleg cã îþi este ruºine dar nu trebuie sã-i spui cã tu eºti persoana în cauza, deschide o discuþie generalã despre o prietenã de exemplu.. . .Pãrerea mea proprie este sã-þi pãstrezi virginitatea ,o sã ai atât de mult timp dupã cãsãtorie sã cunoºti viaþa sexualã .....ºi apoi Dumnezeu ne vede toate faptele bune ºi rele ºi toate faptele noastre au repercursiuni asupra vieþii noastre,asupra copiilor noºtri.Mã rog sã-þi dea Dumnezeu putere, curaj sã poþi vorbi cu mama ta acest subiect.TE pup ºi numai bine.
daria74
Postat pe 14 Aprilie 2009 07:03
prietenul meu a asteptat 2 ani pt a face acest pas, iar daca este cineva sa spuna ca sexul nu intareste o relatie si daruieste pasiune probabil se inseala, nu trebuie sa o faci doar de dragul a nu tine cont de ceea ce spunea bunica"virgina pana in noaptea nuntii" ,daca alegi sa o faci fa'o cu baiatul pe care il iubesti ,te iubeste si;i pasa de tine,daca esti pregatita...si sunt lucruri mult mai importante decat ceea ce ai intre picioare, asa ca, acum invata cladeste'ti un viitor apoi gandeste'te la sex,la pierderea virginitatii :)

Postat pe 22 Aprilie 2009 01:14
daca nu te simti pregatita in niciun caz nu trebuie sa o faci pt ca iti cere un baiat.am intalnit la mine in scoala o groaza de fete care au facut acest lucru si daca le spui ca nu ai facut asa ceva(ca un baiat ti-a cerut si tu nu ai facut asta)sunt 'oripilate'.ele inca sunt supuse.cand gasesti baiatul pe care ti-l doresti si vezi ca vrea si altceva de la tine inafara de sex si te simti pregatita...incearca.
healthy001306
Postat pe 22 Aprilie 2009 23:12
Sunt lucruri mai importante decat sexul fara indoiala, dar poti sa fi implinita pe toate planurile. Nu inseamna ca daca ti-ai inceput viata sexuala nu poti sa inveti sa iti cladesti un viitor, din contra te poti axa mai mult pe partea care te intereseaza fara a fi distrasa de alte lucruri (gen stresul ca esti virgina).Toate trebuie facute la timpul lor, si mai ales cel mai important e sa fi sincera tu cu tine si sa stii daca esti pregatita, daca vrei si cu cine vrei sa faci pasul asta.Si un sfat personal: nu tine cont atat de mult de parerea altora, TU ESTI CEA CARE CONTEAZA! Ai incredere in tine si in dorintele tale
petricpatricia
Postat pe 22 Aprilie 2009 23:13
eu zic sa te mai documentezi in legatura cu acest subiect..e adevarat ca intr-o casnicie sexul ocupa un loc foarte important dar ar fi si mai frumos daca ai fi virgina in noaptea nuntii..e viata ta ,tu alegi :)
nuConteaza
Postat pe 7 Mai 2009 18:27
BUNA DRAGUTA,
UITE DIN EXPERIENTA MEA ITI SPUN CA ESTE MAI BINE SA ASTEPTI,PRIETENUL TAU TE VA INTELEGE SI VA ASTEPTA PANA ESTI PREGATITA DACA DESIGUR II PASA DE SENTIMENTELE TALE.
EU I-AM SPUS MAMEI MELE CAND AM VRUT SA-MI INCEP VIATA SEXUALA SI CHIAR AM MERS IMPREUNA CU EA LA UN MEDIC GINECOLOG SA MA INFORMEZ MAI BINE DESPRE ACEST LUCRU.
INSA DIN PACATE AM REGRETAT ACEST LUCRU PT CA PE ATUNCI VORBEAM CU UN BAIAT, CARE ACUM E SOTUL MEU, SI ALATURI DE CARE MI-AM INCEPUT VIATA SEXUALA INAINTE DE CASATORIE,LA 6 LUNI DE CAND NE CUNOSTEAM, INSA AVEAM 21 DE ANI SI CRED CA ERAM DESTUL DE MATURA SA-MI ASUM ORICE CONSECINTE SI DEZAMAGIRI, AVEAM TARIA NECESARA, LA 16 ANI NU CRED CA AVEAM.
PT CA AM FACUT ACEST PAS INAINTE DE CASATORIE NU AM REGRETAT NICIODATA, TRECUSEM LA ALT NIVEL AL RELATIEI NOASTRE SI NE IUBEAM MAI MULT DREPT URMARE DUPA 1 AN NE-AM CASATORIT.
INSA MAMA MEREU IMI SCOATE OCHII CA NU M-AM CASATORIT VIRGINA.DECI, VORBESTE CU MAMA TA DESPRE SEX DAR NU-I SPUNE CAND O FACI SI CU CINE, LE E GREU SA TREACA PESTE LUCRUL ACESTA, LA MINE A AFLAT DINTR-O PROSTIE,NE-AM CERTAT SI I-AM SPUS. EU SUNT FOARTE FERICITA ALATURI DE SOTUL MEU.
PUPICI SI ASCULTA SFATUL MEU E PRETIOS, ORICUM AFLAM MAI MULTE DE LA PRIETENI DECAT DE LA PARINTI?! CU CAT STIU MAI PUTINE CU ATAT MAI BINE.
veronicacotovanu
Postat pe 13 Mai 2009 20:08
bravo asa sa dau sfaturi bune felicitari.
healthy002177
Postat pe 15 Mai 2009 10:14
De la: vieru_cezar_iasi, la data 2009-04-14 06:48:31Un sfat bun: abþine-te pânã la cãsãtorie.
Relaþiile sexuale care au loc înainte de cãsãtoria creºtinã sunt pãcate de necurãþie. Cine acceptã sclavia pãcatului nu este liber.

Se înºealã cei care cred cã relaþiile sexuale înainte de cãsãtorie i-ar ajuta pe tineri sã constate dacã se potrivesc sexual, pentru cã medicii ginecologi susþin cã nu existã nepotrivire sexualã ºi cã de fapt aceasta e o falsã problemã, iar dacã existã disfuncþii sexuale (impotenþã, ejaculare precoce, frigiditate, etc.), se pot trata.

Iubirea se poate manifesta în foarte multe forme în afarã de forma sexualã.

Existã numai douã cãi cinstite: ori cãsãtoria creºtinã, ori castitatea (abstinenþa de la relaþii sexuale). Dumnezeu nu admite „cãsãtoria de probã” ci vrea o dãruire totalã ºi definitivã a persoanelor una faþã de cealaltã dupã cãsãtoria creºtinã. Deci relaþiile sexuale, dacã au loc înainte de cãsãtoria creºtinã, sunt pãcate de necurãþie, chiar dacã între cei doi existã decizia de cãsãtorie confirmatã prin cãsãtoria civilã.
Unii cred în mod greºit cã cei care convieþuiesc împreunã înainte de cãsãtorie vor avea o cãsnicie fericitã cu mai puþine probleme, dar, un sondaj fãcut printre femeile care au convieþuit înainte de cãsãtorie cu soþii lor aratã cã acestea se confruntã cu o comunicare din ce în ce mai slabã cu aceºtia ºi cu o lipsã totalã de romantism din partea lor. Destrãmarea cuplului care trãieºte într-o relaþie neoficializatã poate provoca o crizã la fel de serioasã ca cea provocatã de divorþ. Când au fost întrebate de ce se angajeazã într-o astfel de relaþie, femeile au rãspuns cã ele considerã cã aceasta este calea cea mai sigurã spre cãsãtorie. Bãrbaþii în schimb, au rãspuns cã ei se angajeazã în astfel de relaþii întrucât au ca motivaþie relaþiile sexuale.

De asemenea, concubinajul („uniunea consensualã”) duce la pãcate de necurãþie. Majoritatea cuplurilor care trãiesc în concubinaj se despart în momentul în care femeia rãmâne însãrcinatã. 54% dintre mamele singure care trãiesc în sãrãcie erau angajate într-o astfel de relaþie când au rãmas însãrcinate. Relaþiile de tipul acesta se caracterizeazã prin nesiguranþã ºi molestare, studiile arãtând cã partenerii care trãiesc în astfel de relaþii se tem permanent cã partenerul/partenera de viaþã o/îl va pãrãsi dacã nu se ridicã la nivelul aºteptãrilor, situaþie care o/îl determinã sã-i tolereze partenerului multe lucruri pe care nu ar trebui sã i le îngãduie. Majoritatea femeilor molestate sunt victime ale concubinilor lor.

Iatã ºi o carte despre abstinenþa pânã la cãsãtorie ºi alte probleme de educaþie moralã adecvatã, intitulatã “O vorbã sincerã cu fetele”. Poate fi cititã direct pe internet (fãrã a necesita descãrcare în calculator) accesând urmãtorul link (unde pot fi gãsite mai multe cãrþi):
http://www.profamilia.ro/tineri.asp

Iatã ºi un site despre abstinenþa pânã la cãsãtorie, care începe cu titlul Dragostea adevãratã aºteaptã:
http://www.asteapta.ro/

Iatã un scurte videoclip, în limba românã, despre abstinenþa de la relaþii sexuale pânã la cãsãtorie:

http://www.youtube.com/watch?v=jMYLwJQk2Wg&feature=related


ªi un scurt documentar, în limba englezã, despre abstinenþa de la relaþii sexuale pânã la cãsãtorie:
http://www.youtube.com/watch?v=r_FpDOXKtCw&feature=related


Mai multe poþi citi pe blogul urmãtor :

http://www.cezar-iasi.blogspot.com/
Pe acest blog gãsiþi: Înregistrãri video cu miracole. Videoclipuri. Legãturi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conþin ºi posturi TV on-line ºi posturi de radio). Cãrþi foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fãrã a necesita descãrcare în calculator). Articole foarte interesante, etc.
Vã rog intraþi pe blog ºi trimiteþi-l mai departe ca sã foloseascã ºi altora. Chiar se meritã.

Iatã ce spunea Sfântul Pãrinte Papa Ioan Paul al II-lea, adresându-se tinerilor:

"Nu vã lãsaþi înºelaþi de cuvintele goale ale celor care iau în derâdere castitatea sau capacitatea voastrã de a vã stãpâni. Forþa viitoarei voastre iubiri conjugale depinde de forþa efortului vostru actual de a învãþa iubirea adevãratã, de practicarea castitãþii care cere abþinerea de la orice raport sexual în afara cãsãtoriei, castitatea este unica manierã sigurã ºi virtuoasã de a pune capãt acestui tragic flagel care este SIDA de care atâþia tineri s-au contaminat".

Abstinenþa de la relaþii sexuale înainte de cãsãtoria creºtinã oferã cel puþin urmãtoarele avantaje:
1. Se evitã pãcatele de necurãþie. Relaþiile sexuale care au loc înainte de cãsãtoria creºtinã sunt pãcate de necurãþie, dupã cum am vãzut;
2. Scuteºte de consecinþele metodelor artificiale de contracepþie;
3. Scuteºte de infectarea cu B.T.S.-uri (boli cu transmitere sexualã);
4. Scuteºte de dezamãgiri sentimentale. Relaþiile sexuale care au loc înainte de cãsãtoria creºtinã expun persoanele la dezamãgiri sentimentale, atunci când sunt pãrãsite dupã ce au fost folosite de alte persoane imorale ca simple obiecte sexuale;
5. Scuteºte de „dependenþã” sexualã;
6. Scuteºte de sentimente înºelãtoare;
7. Este un „test” al existenþei dragostei într-o relaþie;
8. Apãrã de relaþii dãunãtoare;
9. Scuteºte de mari suferinþe;
10. Scuteºte de sentimente de vinovãþie;
11. Ajutã la concentrarea asupra stabilirii ºi realizãrii scopurilor în viaþã;
12. Mãreºte capacitatea de comunicare dintre parteneri;
13. Ajutã la cultivarea rãbdãrii ºi a stãpânirii de sine;
14. Ajutã la dezvoltarea unei relaþii deosebite;
15. Ajutã la cultivarea de principii pozitive, care duc la adâncirea relaþiilor interumane;
16. Dã libertatea de a te bucura de adolescenþã cu mulþi prieteni, bãieþi ºi fete;
17. Ajutã la creºterea respectului de sine;
Pe lângã aceste motive care sunt valabile pentru toþi, persoanele virgine mai au cel puþin încã douã motive în plus ca sã se abþinã de la relaþii sexuale pânã la cãsãtoria creºtinã, ºi anume:
18. Virginitatea este cel mai frumos cadou pe care o femeie îl poate oferi soþului iar un bãrbat soþiei;
19. Persoanele care se cãsãtoresc virgine vor evita un reproº din partea celor cu care se cãsãtoresc. În cazul în care nu-ºi vor pãstra virginitatea pânã la cãsãtorie, persoanele cu care se vor cãsãtori poate le vor reproºa acest lucru într-o eventualã ceartã, chiar dacã înainte de cãsãtorie spuneau cã nu þin neapãrat la virginitate.



tu din ce SECTA faci parte ??? hahhaha
micki23
Postat pe 15 Mai 2009 15:56
De la: micki23, la data 2009-05-15 15:56:40
tu din ce SECTA faci parte ??? hahhaha


micki draga, ca sa-i faci o observatie asa de simpla a trebuit sa-l citezi ca sa lungesti cu inca un km topicul asta?
eleain
Postat pe 15 Mai 2009 16:22
Draga Anny,
Cate capete, atatea pareri in legatura cu subiectul asta.
Totusi, nu are rost sa fortezi nimic intr-o directie sau alta. Daca nu te simti pregatita, sau daca te simti pregatita, dupa asta cred ca ar trebui sa te orientezi. Nu are rost sa te fortezi sa faci acest pas, dar nici sa te abtii crezand ca ar fi corect in vreun fel sau altul.
Si barbatii au pareri diferite in legatura cu asta. Unii sunt gelosi ca n-au fost ei primii si te bat la cap pana nu mai esti sigura daca iti iubesti actualul sot sau pe fostul prieten...
Nu exista o regula in legatura cu subiectul asta. Fiecare cu preferintele si cu hormonii lui... cu experientele lui de viata...
Sarah_healthy
Postat pe 16 Mai 2009 17:32
De la: Sarah, la data 2009-05-16 17:32:59Draga Anny,
Cate capete, atatea pareri in legatura cu subiectul asta.
Totusi, nu are rost sa fortezi nimic intr-o directie sau alta. Daca nu te simti pregatita, sau daca te simti pregatita, dupa asta cred ca ar trebui sa te orientezi. Nu are rost sa te fortezi sa faci acest pas, dar nici sa te abtii crezand ca ar fi corect in vreun fel sau altul.
Si barbatii au pareri diferite in legatura cu asta. Unii sunt gelosi ca n-au fost ei primii si te bat la cap pana nu mai esti sigura daca iti iubesti actualul sot sau pe fostul prieten...
Nu exista o regula in legatura cu subiectul asta. Fiecare cu preferintele si cu hormonii lui... cu experientele lui de viata...

perfecta dreptate, eu de exemplu am vrut sa ajung virgina la nunta, in 89 aveam 17 ani si voiam sa o fac fericita si mandra de mine pe bunica mea care m-a crescut. INSA pe 23.07.1989 la ora 20.00 eram batuta si violata pana mi-am pirdut cunostinta. De catre cine ????????????????????? un tip care auzise ca eu sant virgina si ca vreau sa ajung asa pana la casatorie. Pot sa v-a spun ca mi-a distrus viata. Si acum la 37 de ani am probleme . Asa ca , draga mea , daca ai un prieten la care tii, nu neaparat sa-l iubesti si care tine la tine , I-ATI TOATE MASURILE DE PRECAUTIE SI DACA TE SIMTI PREGATITA mergi inainte. Ai grija sa nu o faci din cauza unui santaj sau amenintari ca te paraseste daca nu o faci. Cei mai multi care ajung virgini la casatorie se despart mai tarziu . Incep sa fie curiosi in legatura cu alte lucruri si e mai rau. Eu sant de parere ca o oarecare experienta inainte de casatorie este f bine venita. Fiica mea are 11 ani si sfatul asta o sa il dau si ei peste 2 - 3 ani . Sper ca te-am putut lamuri , succes
intrigante
Postat pe 16 Iunie 2009 22:25
De la: Anyy, la data 2009-03-31 00:20:55Buna sunt noua pe acest forum..tocmai m-am inregistrat si as avea si eu o intrebare legata de virginitate... Se mai tine virginitatea?Este important ca primul act sexual sa-l faci cu sotul tau? Vreau si eu raspunsuri..pt k nu am curaj sa-mi intreb mama... Si inca ceva daca (presupunem) in viitor...sotul meu ar fi virgin si eu nu asta ar fi o problema?! astept raspunsuri si ms...


si cand crezi ca v-a fi nunta ta???????????????????poate la 25 de ani sau mai tarziu. eu iti recomand sa nu te casatoresti mai devreme de 25 de ani si in nici un caz cu un tip pe care il stii din liceu sau din facultate. dupa facultate cauta-ti pe cineva. Relatiile incepute devreme se termina devreme. Crede-ma
intrigante
Postat pe 16 Iunie 2009 22:29
pentru moment m-am regasit in multe dintre msg voastre. draga mea am avut si eu aceiasi dilema pe la 16-17 ani...ce sa fac ce sa fac.pe atunci iubeam un baiat foarte mult spun astea deoarece si acum il iubesc chiar daca nu l-am mai vazut de 8 ani. insa viata a facut sa ne despartim, distanta de fapt. si am intalnit pe altul care a reusit sa ma faca sa ma simt ultimul om, este mult de povestit...si viata mea sexuala si acum are de suferit din acea cauza, asa ca fetelor nu varsta conteaza ci persoana cu care incepi. nu consider ca daca incepi la 17ani esti diferita fata de cea care incepe la 20. important este sa nu regreti dupa.
anddabi
Postat pe 16 Iunie 2009 22:54
Buna,
Virginitatea este un lucru deosebit de special pentru o femeie. Conteaza cui i-o dai si in ce fel. Adica, daca te iubeste cu adevarat sau nu! Am un exemplu care cred ca apare mai mereu la unele fete. Verisoara mea a cunoscut un baiat care era super ok in aparenta. Au stat impreuna ceva vreme. El era un dragut cu ea, ii dadea flori, o scotea in oras, o suna mereu, insa ii spunea rar ca o iubeste. Pentru el iubirea era sexul propriu-zis. Verisoara mea a crezut ca este momentul si ca este pregatita sa o faca cu el, dar dupa parerea mea, este pentru ca el mereu facea glume pe chestia asta cu ea si din cele spunse de ea, el a insistat sa faca sex impreuna, nu pentru ca ea era pregatita. Asa ca intr-o seara frumoasa de toamna s-a intamplat sa fie impreuna. A doua zi el a plecat. A plecat fara macar sa o sune, sa o intrebe daca i-a placut, daca este bine. Nu i-a mai vorbit deloc.
Insa, din proprie experienta, conteaza cui dai virginitatea ta si in ce fel. Eu am facut-o cu baiatul de care eram innebunita si pe care il iubesc si in momentul de fata. Suntem impreuna de 2 ani si ne gandim sa ne casatorim pe viitor.
Conteaza ca persoana cu care o faci sa iti fie pe plac, sa va iubiti, sa fii sigura ca esti pregatita si bineinteles sa te gandesti la consecinte. Nu consider ca este un pacat sa iti pierzi virginitatea inainte de cununie. Este un lucru care ori cu cununie, ori fara cununie, tot ai sa il faci intr-o zi. Iar lui Dumnezeu ii place iubirea, Ii place sa ne vada fericiti sufleteste.
serenity_healthy
Postat pe 17 Iunie 2009 22:08
Nu,de ce? E interesant si complet studiul sau...sunt cuprinse toate avantajele...Atata vreme cat nu esti casatorita, daca ramai gravida, te poti astepta la orice...Te poate vedea ca pe un simplu obiect sexual...si pt ca nu are nici un angajament cu tine, nu se simte nici obligat...
sylvynet
Postat pe 26 Iunie 2009 14:49
Casatoria are si ea scopul ei lasat de la Dumnezeu. Apropo,ati observat cat de emotionanta si frumoasa e o ceremonie de nunta in biserica? Un preot a zis foarte frumos despre ceremonialul nuntii: Dumnezeu ii trateaza pe toti oamenii imparateste...Li se pun coroane pe cap,cununi si se canta lui Dumnezeu ”Incununneaza-i pe dansii”.O fata mi-a zis ca ea nu vrea sa traiasca cu prietenul ei pana la casatorie ca sa primeasca cununa si binecuvantare de la Dumnezeu pt rabdarea lor.
Eu stau sa ma intreb cate odata: De ce Dumnezeu care a facut totul perfect in intelepciunea Lui,fiecare organ, fiecare celula, a lasat oare si himenul,daca e asa fara importanta, si nu a lasat intrarea libera?Nu ma pricep ,dar banuiesc ca la animale nu exista. Cu ce scop a lasat oare himenul?
sylvynet
Postat pe 26 Iunie 2009 15:04
Imi puteti raspunde la aceasta intrebare,va rog?
sylvynet
Postat pe 26 Iunie 2009 15:07
De la: healthy002115, la data 2009-06-26 15:07:00Imi puteti raspunde la aceasta intrebare,va rog?

EU CRED CA EXAGEREZI CU INTREBAREA ASTA STIINTIFICA. EU AM CITI IN BIBLIE SI NU ERA SCRIS NICAIERI CA DUMNEZEU A ZIS SA NE CASATORIM INTAI SI PE URMA SA FACEM SEX. A ZIS MERGETI SI VA INMULTITI CA NISIPUL MARII. SI CINE I-A CUNUNAT PE ADAM SI EVA????????? CINE LE-A FOST NASI??????????? HIMENUL ???????? CINE STIE DE CE A FOST PUS. CERT ESTE CA TOATE LEGILE ASTEA SANT APARUTE PENTRU CA INAINTE DE HRISTOS LUMEA O LUASE RAZNA. SI ODATA CU NOUL TESTAMENT SAU POATE NICI MACAR PREOTII AU SPUS CA AR FI PACAT SA NU FII VIRGINA LA CUNUNIE. DACA AR FI ASA PACAT SI AR TREBUI RESPECTAT DE CE PREOTII II CUNUNA PE CEI CARE NU SANT VIRGINI??????? SAU CARE AU CHIAR SI COPII LA NUNTA , SAU PE CEI DIVORTATI CARE SE RECASATORESC, ???????????????????????????????
intrigante
Postat pe 1 Iulie 2009 02:32
Observatia mea nu este stiintifica?!Cine a zis ca trebuie sa fie una stiintifica? Stiinta si credinta nu trebuie sa fie despartite, ele nu ar trebui sa fie una impotriva celeilate...Cand stiinta e impotriva credintei, ea naste monstri,nu mai este etica sau poate fi folosita impotriva omului.In fond,nu ne-a facut stiinta pe noi,ci Dumnezeu. Stiinta isi propune sa cerceteze si sa explice misterul a ceea ce se numeste om.
Cred ca trebuie sa citesti mai cu atentie Biblia, atunci, daca nu stii cate pasaje despre virginitatea inainte de casatorie sunt...Ce nevoie aveau Adam si Eva de nasi cand insusi Dumnezeu i-a cununat si le-a dat binecuvantarea ”Cresteti si va inmultiti” si a facut-o pe Eva special pt Adam??????
sylvynet
Postat pe 2 Iulie 2009 03:33
Nu cred ca lumea a luat-o razna cum spui inainte de Hristos mai mult decat acum. Nu stiu cati ani ai,dar pana acum 35 de ani,ideile despre sexul premarital nu se diferentiau prea mult de la epoca la epoca.O data cu revolutia sexuala din anii 70, totul pare ca a luat-o razna. Nu cred ca a mai existat vreo epoca in care virginitatea sa fie considerata o rusine, (din contra, era ceva de cinste), iar experientele sexuale dinaintea casatoriei sa fie atat de elogiate si ” obligatorii” pentru un om care se vrea ”emancipat”. Ca daca nu e ”emancipat” atunci cu siguranta e un ”frustrat” pt ca trebuie sa fie urat,un om redus, un complexat,un invechit si nu vrea nimeni sa se culce cu el.etc
”Nici macar preotii n-au spus ca ar fi pacat sa nu fii virgina la cununie?”
Tu te-ai spovedit vreodata inainte de casatorie? Stii ce te intreaba preotii inainte, te intreaba daca esti casatorita,apoi daca le zici ca nu esti,te intreaba daca ai pacatuit(sau daca ai trait) vreodata cu vreun baiat sau mai subtil ”mai esti asa cum te-a randuit Dumnezeu? Iar ei nu fac asta ca au ei chef si placere sa afle amanunte din viata ta intima, ci pt ca este obligatoriu,asa o cer canoanele bisericesti.Puteti sa cumparati un indreptar de spovedanie sa vedeti ce e pacat. Ei dau socoteala dupa moarte in fata lui Dumnezeu pt fiecare suflet,daca l-au spovedit si sfatuit cu ce a zis Dumnezeu.
”DACA AR FI ASA PACAT SI AR TREBUI RESPECTAT DE CE PREOTII II CUNUNA PE CEI CARE NU SANT VIRGINI??????? SAU CARE AU CHIAR SI COPII LA NUNTA , SAU PE CEI DIVORTATI CARE SE RECASATORESC, ???????????????????????????????””
Preotii cununa persoane care nu mai sunt virgine tocmai pt a pune punct pacatului lor.Inainte sa te cununi in Biserica e obligatoriu sa-ti spovedesti toate pacatele intime inainte de casatorie.Preotii care nu iti cer asta asta dau dovada de iresponsabilitate in fata lui Dumnezeu.
Casatoria si calugaria sunt cele 2 cai de mantuire lasate de Dumnezeu.Ori una,ori alta,s-o scalzi e pacat.Un preot spunea ca nu exista casatorie de proba pt ca nu te poti casatori de proba asa cum nici nu poti muri de proba.Asta e parerea Bisericii. Putini oameni mai sunt virgini in ziua de azi si in societatea noastra care nu incurajeaza asta, de aceea preotii probabil le pun cununiile pe cap acestora,desi din cate stiu eu canoanele interzic asta.Dar din dragoste pentru semeni si pt a-i indrepta, le ofera sansa ca prin casatorie sa se indrepte.
La a doua cunuie, deja stiu ca nu mai e aceeiasi slujba, e putin diferita.
Bine,e gresita si atitudinea unora,care striga in gura mare ca-s virgini, vor sa se laude cu asta. Asta e ceva intim de care ceilalti nu trebuie sa stie ca sa nu afle tot targul(eventual niste persoane de incredere cu care poti discuta), doar partenerul cu care iti doresti sa fii,pt ca asta priveste doar pe cei doi.



sylvynet
Postat pe 2 Iulie 2009 08:09


Este scris în Biblie: 1 Corinteni 6:13, 18. “Desfrânarea însã nu trebuie toleratã niciodatã: trupurile noastre nu au fost fãcute pentru pãcat, ci pentru Domnul... De aceea zic, trebuie sã ocoliþi cu desãvârºire orice formã de imoralitate sexualã. Nici un alt pãcat nu afecteazã trupul ca acesta

Sã te þii curat/ã.
Este scris în Biblie: 1 Ioan 3:3. “ªi oricine crede cu adevãrat acest lucru îºi va da toatã silinþa sã rãmânã curat fiindcã ºi Hristos este curat”
Pentru a nu ne vãtãma pe noi înºine, dorinþele ºi activitãþile sexuale trebuie puse sub binecuvantarea lui Hristos.
Porunca”Nu desfrana”
Este scris în Biblie: 1 Tesaloniceni 4:3-5. “Cãci Dumnezeu doreºte sã fiþi sfinþi ºi curaþi ºi sã vã pãziþi de orice destrãbãlare urmând sã vã cãsãtoriþi în sfinþenie ºi cinste - nu în pofte necontrolate ca pãgânii, care nu-L cunosc pe Dumnezeu ºi cãile Sale” 1. Dumnezeu a creat relatia sexuala 1. pentru reproducere, Dumnezeu vine cu o concluzie foarte importanta care stabileste cum vor fi relatiile intre soti si sotie si zice: “De aceea, va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa, si se va lipi de nevasta sa, si se vor face un singur trup.” (Genesa 2:24).
2.pentru asigurarea unitatii intre sot si sotie si consolidarea acestei unitati 3.PT. a oferi bucurie si implinire partenerului legamantului de casatorie
Aceste trei motive, pentru care a creat Dumnezeu unirea fizica, ne fac sa intelegem bine de ce este Dumnezeu atat de categoric cand spune: “Casatoria sa fie tinuta cu toata cinstea, si patul sa fie nespurcat, caci Dumnezeu va judeca pe curvari si pe preacurvari.” (Epistola catre Evrei 13:4)
In Biblie curvar =cel care face sex in afara casatoriei;iar preacurvar=adulterin
Sodomit=homosexual( homosexualitaet=econsiderata cel mai mare pacat sexual).Pentru nici un pacat nu a ars Dumnezeu un tinut decat pentru acesta.(nimicirea prin foc a cetatii Sodoma si Gomora)

Cãderea în pãcat ºi-a lãsat o dureroasã amprentã asupra sexualitãþii omului. Pãcatul a ºtirbit concepþia omului despre sine, despre Dumnezeu ºi despre relaþia sexualã. De altfel, imediat dupã cãderea în pãcat Adam ºi Eva, “au cunoscut cã erau goi, au cusut laolaltã frunze de smochin ºi ºi-au fãcut ºorþuri din ele.” (Genesa 3:7) pentru cã concepþia lor despre sexualitate a fost afectatã rãu ºi i-a fãcut sã se ruºineze pânã ºi unul de altul fiind soþ ºi soþie. 4. DUMNEZEU A CREAT RELATIA SEXUALA PENTRU A REFLECTA REALITATILE IMPARATIEI LUI DUMNEZEU. Presupun cã aceastã afirmaþie a uimit pe unii ºi poate nu ai mai auzit-o nici odatã. La Epistola lui Pavel cãtre Efeseni, Dumnezeu vorbeºte despre felul cum trebuie sã se raporteze soþii creºtini unul faþã de altul în cãsãtorie ºi spune: fenmeilor, fiþi supuse bãrbaþilor voºtri ca Domnului, cãci bãrbatul este capul nevestei, dupã cum ºi Hristos este capul Bisericii, El, Mântuitorul trupului. ªi dupã cum Biserica este supusã lui Hristos, tot aºa ºi femeile sã fie supuse bãrbaþilor lor în toate lucrurile. Bãrbaþilor, iubiþi-vã femeile cum a iubit ºi Hristos Biserica ºi S-a dat pe Sine pentru ea” (Efese
ni 5:22-25) Relaþia bãrbat - soþie este o imagine a relaþiei Hristos - Biserica . Prin dragostea, grija ºi protecþia care o manifestã un bãrbat faþã de soþia sa, el reflectã caracterul Domnului Iisus Hristos. Tot aºa, prin ascultarea ºi reverenþa faþã de soþul ei, o femeie reflectã imaginea adevãratei Biserici, adicã a celor care sunt cu adevãrat mântuiþi prin credinþã în Hristos ºi trãiesc potrivit cu credinþa pe care o mãrturisesc.
Nunta sau Cununia este una dintre cele 7 taine ale Bisericii(1.Taina Sfantului Botez,2.Taina Sf.Mir,3.Taina Sfintei impartasanii sau Taina Sfintei Euharistii,4.Taina Spovedaniei5.Taina hirotonirii sau a preotirii,,6 Taina nuntii,7.Taina Sfantului Maslu)ceea ce arata ca uniunea conjugala nu este doar o invoiala sau o afacere lumeasca,ci o legatura vesnica in fata lui Dumnezeu,Creatorul si Mantuitorul lumii.
Sfantul Apostol Pavel spune : »Taina aceasta mare este »
Taina nuntii a fost instituita de insusi Hristos,prin Minunea de la Cana Galileii cand Mantuitorul transforma apa in vin.(la nunta din Cana Galileii Hristos face prima Sa minune )
Alte referinte in care se arata importanta pe care o da Dumnezeu Tainei Nuntii :In Biblie Hristos este numit Mire,iar Biserica este numita mireasa.
Scopurile casatoriei sunt ajutorarea reciproca,nasterea de prunci si prevenirea desfraului.

Dar cine sa mai tina seama in vremurile astea de Dumnezeu?Daca zici cuiva acest lucru isi bate joc.
In ultimii 50 de ani,o data cu venirea la putere a comunismului,filozofia materialista si-a pus pecetea si asupra romanilor -popor ortodox..Oamenilor le era teama sa se duca la biserica de teama de a nu fi arestati.Lipsa educatiei religioase are repercursiuni adanci pana astazi.Stafeta comunismului a preluat-o imediat capitalismul cu intreaga industrie mass media si cultura sa pentru sex.In reclame ,pana si chipsurile fac sex.
Oamenii au devenit rai si nesimtitori ca cei de pe vremea lui Noe.








sylvynet
Postat pe 2 Iulie 2009 08:30
Am expus parerea bisericii.
Parerea mea este totusi mai laxa.Nu va culcati cu barbati de care nu sunteti sigure ca tin la voi si nu se straduiesc sa demonstreze prea mult ca vor o relatie serioasa.Un an,doi,maxim 3 ani nu stati mai mult intr-o ”casatorie de proba”.Mi se pare INADMISIBIL compromisul facut de unele femei de a sta 7-8 ani cu un barbat care nu le cere in casatorie si ele saracele,se plang pe la colturi ca nu le-a cerut nici acum de nevaste. Am intalnit multe femei in situatia asta.Vorba unui bunic care si-a intrebat nepotul odata ”Nepoate,tu nu te mai insori cu fata aia?”,”Bunicule,avem casatorie de proba”.”Pai proba,proba,nepoate,da cata proba?”. Chiar are nevoie de un deceniu sa fie sigur ca voi sunteti aleasa? Sa se hotarasca? Unele femei accepta sa o lungeasca atata si o fac pe pielea lor incat le trece periada bilogica optima pt a face un copil sau devin mame cand sunt in varsta si iarasi nu e bine.Cel mai rau caz este cand dupa aceasta perioada de 7 ani, va despartiti.Si pe urma iar cautari,asteptari de inca vreo 4 ani sau mult mai mult.Adica va treziti pe la vreo 37 ca n-aveti copil,ca n-aveti nici un capatai, nici o satisfactie durabila.
Am cunoscut cupluri care dupa 7-8 ani de convietuire s-au casatorit la Biserica,iar dupa unul au divortat. Aceasta s-a intamplat deorece au stat prea mult in pacat,pana s-au plictisit,iar casatoria lor nu a fost binecuvantata de Dumnezeu.
Eu va sfatuiesc sa dati papucii imediat unui barbat asa ”nehotarat” ca e clar ca nu va iubeste daca nu va vrea.Nu mai invatati asa prost barbatii fara asumarea nici unei responsabilitati. Copilul e normal sa se nasca intr-o familie inchegata,nu in afara casatoriei.Or in timpurile astea observ ca ordinea normala s-a schimbat-intai faci copil,si apoi te casatoresti, in loc sa fie invers.Traim intr-o societate emancipata foarte sanatoasa,ce sa mai vorbim...Unde copiii resimt acut lipsa dragostei sau a unuia dintre parinti...
sylvynet
Postat pe 2 Iulie 2009 11:00
De la: Anyy, la data 2009-03-31 00:20:55Buna sunt noua pe acest forum..tocmai m-am inregistrat si as avea si eu o intrebare legata de virginitate... Se mai tine virginitatea?Este important ca primul act sexual sa-l faci cu sotul tau? Vreau si eu raspunsuri..pt k nu am curaj sa-mi intreb mama... Si inca ceva daca (presupunem) in viitor...sotul meu ar fi virgin si eu nu asta ar fi o problema?! astept raspunsuri si ms...



Si eu am tot 16 ani..sunt virgina..si am avut un prieten cu care am stat 2 ani..in acesti 2 ani mi.a tocat capu ca vrea sa o facem..si nici de al naibii nu am facut.o pentru ca vroia DOAR asta.Acum am un prieten de 21 de ani cu care ma inteleg foarte bine si cu care nu imi fac probleme despre chestia asta, cand e sa se intample , se intampla.
Nu o fa doar ca sa iti iei o povara de pe cap
Fao cand vrei tu ,nu cand vrea el
Si cand o vrei..sa o vrei cu cap pentru ca in ziua de azi lumea e rea .
Si in legatura cu mama ta...eu vb cam de toate cu mama mea..si mi.a cumparat chiar si prezervative desii nu le.am folosit..
A fost ceva de genu :- Mama sti am si eu un prieten

Mama mea : - Vezi poate ai dat de vreun fraier care nu are nici prezervative
Deci iati inima in dinti si incearca sa vb cu ea ea e singura persoana care sigur iti vrea binele!
hapciucalipta
Postat pe 14 August 2009 05:04
UNII AU MANCARIMI SUB LIMBA,ALTII INTRE PICIOARE!...CUM ADICA"SE MAI POARTA VIRGINITATEA?"....INAINTE DE A-TI INCEPE VIATA SEXUALA,INFORMEAZA-TE DESPRE DRAGOSTE SI SEX,APOI INCEARCA SA DISCUTI CU PARTENERUL,DACA AMANDOI VA DORITI SI SUNTETI PREGATITI,DESPRE RELATIA VOASTRA,DESPRE PROTECTIE IN TIMPUL ACTULUI SEXUAL,NU-L TRAGE ASA PE NEPUSA MASA LA TINE IN PAT,PENTRU CA PRESUPUN CA FIIND PENTRU PRIMA OARA DORESTI SA-TI RAMANA SI O AMINTIRE PLACUTA,IAR EL SA NU-SI DESCHIDA GURA PRIN VECINI:"I-AM TRAS-O LU¨AIA".PAREREA MEA E CA ESTI INSUFICIENT DE MATURA PENTRU O EXPERIENTA DE GENUL ASTA,SI SE DEDUCE DIN INTREBARILE TALE,SAU POATE GRESESC. NU STIU DE CE EVITI SA VORBESTI CU MAMA TA,GRESESTI!STII CUM SE ZICE:DACA NU AI UN BATRAN PE LANGA CASA ,SA-L CUMPERI!SI ACUM SUNT UIMITA CA NU INTELEG INTREBAREA SE MAI POARTA VIRGINITATEA?TREBUI SA-TI CONSTRUIESTI PROPIUL TAU MODEL DE VIATA,NU TRAI DUPA REGULILE UNOR DESTRABALATE,DOAR PENTRU A FI IN PAS CU MODA.REFLECTEAZA MI MULT,INTRE TIMP POATE ITI TRECE SI FIERBINTEALA
healthy005562
Postat pe 24 August 2009 16:56
intrebarea mea era pusa cu alt sens pt k imi e rusine sa-mi expun intreaga poveste aici.Pe scurt prietenul de 6 luni nici nu a deschis macar subiectul daca sunt virgina..e super tip ma intelege,ma iubeste..nu-mi zice absolut nimic.
Dar daca tot m-am apucat o sa spun : la 12 ani copilaria mea a luat sfarsit,mi-am trait propiul cosmar..ba mai mult am fost amenintata si nici in ziua de azi nu am avut curajul sa vb cu familia.Si de asta am pus aceasta intrebare cu alt sens...pt k mie teama de ce va fi de acum inainte.
divyaa
Postat pe 26 August 2009 15:14

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Coacerea degetelor mari de la picioare 34 De la: healthy002806 10 Septembrie 2015 07:39
indemnizatie pentru cresterea copilului pana la 2 ani 44 De la: xmarket88 16 Octombrie 2010 16:13
medic ginecolog in constanta 15 De la: elenutza87 24 Martie 2014 18:05
despre sarcina 19 De la: sorinporojan 26 Aprilie 2010 21:06
Pastila uitata ! 3 De la: kudika_927035 7 Iulie 2013 21:03