Setari Cookie-uri

lucrare de licenta pe tema obezitatii

- Dragilor va cer ajutorul
- Sunt sigura ca fiecare din voi are materiale in tema propusa
- Eu lucrez acum la lucrarea de licenta
- Mi-am propus sa scot in evidenta din punct de vedere psihologic dificultatile si problemele pe care le au unii obezi
- Si ma refer la marginalizari sociale, respingere intergrup, lipsa sansei de a concura la obtinerea unii loc de munca, blamarea si marginalizarea lor sociala, stima lor de sine scazuta alimentata de comentariile rautacioase ale unor indivizi, etc
- Desi pe toti ne doare
- Aflati ca nu gasesc materiale si aceasta tema nu am gasit-o tratata pe vreun site specializat
- Rugamintea mea este sa-mi inlesniti accesul la informatia pe care domniile voastre o aveti sau faceti-mi recomandari
- Va multumesc indiferent de interesul pe care il veti demonstra pentru propunerea facuta de mine
- Eu va astept toata luna mai 2009
- cararenicoleta@yahoo.com
Starlove
Postat pe 3 Mai 2009 13:36
draga mea , intra pe www.obezitate.net si sper ca primele 2-3 puncte din nota le-ai asigutat. BAFTA !
gratzy56
Postat pe 26 Mai 2009 18:58
te-as sfatui sa dai motor de cautare: "despre obezitate" si vei gasi multe site-uri interesante care te vor ajuta
gratzy56
Postat pe 26 Mai 2009 19:01
Obezitatea, o lupta foarte dura


Unul din patru romani este obez! Mai mult, la noi in tara, una din doua persoane are probleme cu greutatea. Trist este faptul ca doar o persoana din 100 urmeaza un tratament supravegheat medical pentru aceasta problema. Saptamana trecuta, Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice a tras un semnal de alarma in privinta obezitatii si supraponderalitatii, avand in vedere impactul pe care il pot avea asupra sanatatii.

Obezitatea este o boala
Obezitatea ocupa locul trei in Romania ca prevalenta. Cel mai des sunt afectate persoanele tinere, de varsta medie. Din pacate, multi nu constientizeaza ca au o problema medicala. 'Explicatia consta in perceptia oamenilor, in ceea ce cred ei, stiu sau au fost invatati referitor la ce inseamna kilogramele in plus. Oamenii nu stiu ca au o problema medicala, ca de fapt obezitatea poate genera hipertensiune arteriala, hiperlipidemie (cresterea cantitatii de lipide din sange), diabet (de tip II, non-insulinodependent), risc crescut de infarct miocardic sau de alte boli cardiovasculare (boli ale arterelor inimii, probleme de circulatie la nivelul picioarelor si atac cerebral), probleme ale aparatului locomotor, in special la nivelul articulatiilor si al spatelui, respiratie ingreunata, mobilitate limitata, dureri de spate sau articulare', a afirmat Prof. Dr. Nicolae Hancu, Presedintele Federatiei Romane de Diabet, Nutritie, Boli Metabolice. De asemenea, obezitatea presupune un risc crescut de aparitie a cancerului. Ezista si posibilitatea aparitiei de tromboze sau embolii, in functie de obezitate.

Persoanele obeze traiesc mai putin
Obezitatea este o boala. Tocmai de aceea, infruntarea cu ea este dificila. Un studiu realizat de cercetatori germani a aratat ca o femeie de 40 de ani obeza, dar nefumatoare, traieste in medie cu 7,1 ani mai putin, iar un barbat cu aceleasi caracteristici traieste cu 5,8 ani mai putin decat cei care isi mentin o greutate normala.

Atentie la Indicele de Masa Corporala
Specialistii recomanda calcularea periodica a Indicelui de Masa Corporala (IMC sau BMI). In mod normal acesta nu ar trebui sa depaseasca valorea de 25. Pe 121.ro iti poti afla IMC-ul AICI. Persoanele care au un IMC intre 29 si 34 prezinta un risc de mortalitate de 60-70% din procentajul total.

Cauze
Obezitatea reprezinta o problema cu multe complicatii. Cel mai des, cu boala sunt asociate cauze multiple: 'predispozitie multigenetica, peste care se suprapun factorii de risc externi, cei rezultati din mediul obezogen si stilul de viata nesanatos. Mecanismul care sta la baza obezitatii este dezechilibrul energetic, adica energia rezultata din alimente este mai mare decat cea consumata prin activitate fizica, ceea ce are drept consecinta acumularea de grasimi la nivelul tesutului adipos si cresterea greutatii corpului. Daca factorii genetici nu pot fi modificati, stilul de viata poate fi astfel ordonat incat sa se evite factorii obezogeni ai mediului. Iar aici, suportul si expertiza medicului specialist, diabetolog sau endocrinolog, sunt foarte importante', a explicat Prof. Dr. Nicolae Hancu, Presedintele Federatiei Romane de Diabet.

Repartitia tesutului adipos
Riscul ca o persoana obeza sa sufere si de alte boli provocate de excesul de kilograme este influentat de repartitia tesutului adipos. Depozitele de grasime din zona abdomenului au o stransa legatura cu riscul crescut de instalare a bolilor cardiace, a diabetului sau a hipertensiunii arteriale. Din studiile efectuate pana acum, grasimea localizata la nivelul soldurilor si al coapselor nu a rezultat a fi la fel de periculoasa.

Specialistii ne sfatuiesc sa localizam grasimea corporala masurandu-ne diametrul taliei si al soldurilor. Rezultatul impartirii este raportul dintre diametrul taliei si cel al soldurilor. Acesta se numeste in limba engleza 'waist/hip ratio' (WHR). In mod normal, WHR trebuie sa fie sub 0,85 la femei si sub 1 la barbati. Daca diametrul taliei la o femeie este, de exemplu, de 75 cm, iar diametrul soldurilor de 100 cm, atunci efectuam urmatorul calcul: WHR = 75 cm : 100 cm = 0,75. Ar fi un rezultat bun pentru o femeie.

Scaderea in greutate
Oricat de mult isi doreste o persoana obeza sa slabeasca, acest proces trebuie sa se desfasoare lent! O slabire brusca scade masa musculara, ceea ce nu reprezinta scopul adevarat. A slabi inseamna a da jos din grasime. Ca sa fii sigur ca toata aceasta lupta nu este una in zadar, apeleaza la un medic si sfatuieste-te ce regim sa urmezi ca sa nu faci greseli care sa iti afecteze sanatatea si sa slabesti pe termen lung. Specialistii afirma ca 'in cazul persoanelor obeze, o pierdere moderata in greutate de 5 pana la 10% are deja un efect pozitiv asupra sanatatii, cu conditia de a nu recastiga kilogramele pierdute!'.

Iata cateva recomandari pentru persoanele obeze:
-Reducerea aportului de calorii: mai putine grasimi, mai multe fructe, mai multe legume.
-Efort fizic regulat: mers pe jos, cu bicicleta, inot, urcatul scarilor (in fiecare zi 30 de minute)

Exemplul unei persoane cu probleme de greutate este Razvan Popescu (DJ la Radio 21). El avea 143 de kg in 2008 cand s-a decis sa actioneze in mod serios. In ianuarie 2009 ajunsese la 120 de kg, iar acum a ajuns la 100 de kg. Are o dieta bazata pe indicii glicemici ai alimentelor (asemanator metodei Montignac) si, foarte important, a inceput sa faca sport. Daca pana in 2008 nu a facut deloc sport, acum face de 3-4 ori pe saptamana. 'Nu renunta. Continua sa mergi la sala chiar si atunci cand ai face orice numai sa nu te duci. Vei vedea ca, dupa 10 minute de antrenament, uiti de toate si programul merge perfect. Descopera noi bucatarii. Poti manca doar pui si legume, dar daca stii sa cauti si esti dornic sa experimentezi, mesele tale nu vor fi niciodata la fel. Fa schimbari. Daca intri in faza de platou, in care nu mai dai jos, schimba-ti dieta, dar si tipul de exercitii', ne incurajeaza Razvan.



gratzy56
Postat pe 26 Mai 2009 20:31
Multumesc pentru sfaturi
Dupa cum bine stim, informatiile care se folosesc in astfel de cecetari sunt de ordin stiintific.
Eu am gasit o sumedenie de informatii dar sunt de ordin comercial.
Motor de cautare am dat, dar ce sa vezi........minunate cure de slabire.
Multumesc oricum
Am terminat lucrarea si nu mai am nevoie de nimic.
Mentionez doar, ca intr-o luna de zile nutream sentimentul ca voi avea parte de un feedback pozitiv din partea miilor de oameni care au citit acest mesaj. Doar un singur om s-a aplecat asupra dorintei mele. Va multumesc tuturor
Este bine cand toate lucrurile se termina cu bine
Starlove
Postat pe 27 Mai 2009 15:13
De la: healthy001999, la data 2009-05-27 15:13:06Multumesc pentru sfaturi
Dupa cum bine stim, informatiile care se folosesc in astfel de cecetari sunt de ordin stiintific.
Eu am gasit o sumedenie de informatii dar sunt de ordin comercial.
Motor de cautare am dat, dar ce sa vezi........minunate cure de slabire.
Multumesc oricum
Am terminat lucrarea si nu mai am nevoie de nimic.
Mentionez doar, ca intr-o luna de zile nutream sentimentul ca voi avea parte de un feedback pozitiv din partea miilor de oameni care au citit acest mesaj. Doar un singur om s-a aplecat asupra dorintei mele. Va multumesc tuturor
Este bine cand toate lucrurile se termina cu bine

Hai sa-ti raspund eu,desi e un raspuns nu tocmai pe placul tau.Mai nou studentii termina o facultate(o parte din ei)habar nu au de domeniul pe care l-au studiat,apoi ajung pe niste posturi(da taticu bani si il angajeaza)si habar nu are de teorie,prinde si el un pic de practica dar cu siguranta nu s-ar descurca singur.Eu unul nu pot da informatii unora care nu pun mana pe carti si studiaza,e imoral sa ceri astfel de informatii.Sunt suficiente carti de specialitate ,dar cine sa le citeasca?E mai simplu sa luam totul de-a gata,e mai simplu sa studieze altii in locul celor care au nevoie.
enemgabriel
Postat pe 27 Mai 2009 15:24
Ceea ce ai descris tu, este foarte adevarat, dar nu e nici locul si nici momentul sa fie specificat.Persoana ai gresit-o din start
Nu ma lezeaza cu nimic
Am 35 GB de carti electronice de specialitate adunate si citite intr-un an
NU mai mentionez ca am scos informatii din cartile bibliotecii judetene pe profil(7 medicale si 11 pe social)................................
Vorbesti despre un fapt real, dar nu e cazul meu(nu ma pot duce nici la absolvire si nici la banchet, din lipsa banilor.Tata este mort, iar mama grav bolnava)
Nu e cazul meu si nu am cerut nimanui mura in gura
Acel singur om care mi-a raspuns, mi-a trimis niste linkuri, in engleza
Obezitatea am gasit-o tratata doar din perspectiva medicala, studiii asupra obezitatii din punct de vedere psihologic nu s-au facut.Sunt doar 3 studii facutte pe tema "foame",care nu ma ajuta
Ajutorul il ceream strict pe informatii stiitifice
DE pe net nu am luat nimic pentru ca sunt superficial tratate
Recomandarea putea consta si intr-o carte, si repet NU AM CERUT NIMANUI SA-MI FACA LUCRAREA DE LICENTA.
Acesta este spiritul egocentrist al romanului."Pentru el si doar pentru el"
Asa cum nu vei fi operat vreodata de un medic inapt sau fara pregatire si abilitate, nici de un psiholog nu vei fi primit pe criteriul"plateste tata sa sa am un loc de munca".E bine ca facem facultate, fiecare cum poate...
Da, iti dau dreptate, mai bine ramaneai in tacere, decat faceai asa afirmatii in necunostinta de cauza.
Cu ce ai comparat ceea ce nu stiai, ca sa-ti dea rezultatul de "imoral in a cere astfel de informatii"
Am gresit profund facand acest apel de indrumare, dar asta poate reprezenta si deschiderea spre nou, nu neaparat tratatul din 1977 este singura alternativa de informare. Dar inchei aici
Va multumesc tuturor celor care nu mi-ati raspuns. Decat sa aflu interpretarile negative ale apelului, mai bine lipsa.
Starlove
Postat pe 28 Mai 2009 17:36
De la: healthy001999, la data 2009-05-28 17:36:55Ceea ce ai descris tu, este foarte adevarat, dar nu e nici locul si nici momentul sa fie specificat.Persoana ai gresit-o din start
Nu ma lezeaza cu nimic
Am 35 GB de carti electronice de specialitate adunate si citite intr-un an
NU mai mentionez ca am scos informatii din cartile bibliotecii judetene pe profil(7 medicale si 11 pe social)................................
Vorbesti despre un fapt real, dar nu e cazul meu(nu ma pot duce nici la absolvire si nici la banchet, din lipsa banilor.Tata este mort, iar mama grav bolnava)
Nu e cazul meu si nu am cerut nimanui mura in gura
Acel singur om care mi-a raspuns, mi-a trimis niste linkuri, in engleza
Obezitatea am gasit-o tratata doar din perspectiva medicala, studiii asupra obezitatii din punct de vedere psihologic nu s-au facut.Sunt doar 3 studii facutte pe tema "foame",care nu ma ajuta
Ajutorul il ceream strict pe informatii stiitifice
DE pe net nu am luat nimic pentru ca sunt superficial tratate
Recomandarea putea consta si intr-o carte, si repet NU AM CERUT NIMANUI SA-MI FACA LUCRAREA DE LICENTA.
Acesta este spiritul egocentrist al romanului."Pentru el si doar pentru el"
Asa cum nu vei fi operat vreodata de un medic inapt sau fara pregatire si abilitate, nici de un psiholog nu vei fi primit pe criteriul"plateste tata sa sa am un loc de munca".E bine ca facem facultate, fiecare cum poate...
Da, iti dau dreptate, mai bine ramaneai in tacere, decat faceai asa afirmatii in necunostinta de cauza.

Da,asa este,tu esti desteapta,frumoasa,intotdeauna ai dreptate....dar....mai citeste.
enemgabriel
Postat pe 28 Mai 2009 17:43
Nu sunt nici desteapta, nici frumoasa.........si da, mai am de invatat si de citit multe. Multumesc
Starlove
Postat pe 28 Mai 2009 17:49

AICI ! (tratamente la cabinet)
ACOLO ! (tratamente distale)
Pentru dumneavoastra
TERAPIE CU LUMINA SI APA VIE
ENGLEZA si ROMANA si EBRAICA.
PROFESIONALISM , RESPECT , CREATIVITATE , ARMONIE , SANATATE.
LIGHT MASSAGE and LIGHT COSMETIC ,
SUB SUPRAVEGHERE MEDICALA SI
CONSILIERE PSIHOLOGICA,
REFLEXOTERAPIE ,
MASAJ DE RELAXARE SI TERAPEUTIC,
TRATAMENTE COSMETICE
TRATAMENTE ENERGETICE
CU LUMINA POLARIZATA (BIOPTRON PRO) ,
RAZE INFRAROSII SI HELIU(CERAGEM).
dar si
TIBETAN REIKI , ASCENSION REIKI, PRANIC HEALING ,FENG SHUI, RADIESTEZIE si INFORENERGETICA,CHI_CHUNG MEDICAL, PSIHOTERAPIE PRANICA, FENG SHUI PRANIC&VASTU,
CRISTALOTERAPIE PRANICA , CROMOTERAPIE,MELOTERAPIE, AROMOTERAPIE , etc) dar si cursuri de
USUI and TIBETAN REIKI, ASCENSION REIKI, POWER KI
oferim gratuit cu IUBIRE SI RECUNOSTINTA
LEAVING WATER THERAPY
APA VIE
=apa structurata si energizata cu proprietati terapeutice si bactericide .
Cerem si oferim seriozitate.
Pentru informatii suplimentare si programare va rugam sa ne contactati.
ioana.bobocea@yahoo.com
0744.300.432 (IOANA)
Fix ; 021.420.80.96


Cura de slabire MONTIGNAC

IN PRIMELE 3 LUNI
INTERZIS !!!!!!
• DULCIURI
• GRASIMI vegetale sau animale

HIDROCARBONATI
• PAINE
• PASTE
• PORUMB
• CARTOFI
• OREZ


NU SE AMESTECA CU :
• GRASIMI
• CARNE
• BRANZA

SE POT AMESTECA :
LEGUME cu :
• HIDROCARBONATI
• CARNE
• BRANZA
• GRASIMI




DIETA DR.MIHAELA BILIC


Reguli generale:

Respectarea unui program cu trei mese principale pe zi care sa pastreze notiunea de dimineata, pranz si seara la o distanta de maxim 5-6 ore intre ele si cu un interval de minim trei ore de la ultima masa pana la culcare.

Acordarea unui timp de 15-30 minute pentru fiecare masa in care sa nu se desfasoare nici un alt fel de activitate (TV, PC, telefon, citit), ochii, nasul, gura, mainile vor fi 100 % implicate in savurarea actului alimentar.

Eliminarea rontaielilor dintre mese, fie ca sunt dulci sau sarate. Este de departe obiceiul cel mai greu de schimbat. Avem voie sa bem lichide, insa nu trebuie sa mestecam nici macar o aluna.

Renuntarea la produsele de tip fast-food, prajeli, sosuri cu maioneza, tocaturi si, in general, la orice mancare al carei continut si mod de preparare nu ne sunt cunoscute.

Renuntarea in familie la uleiul de gatit si la toate produsele ce implica folosirea acestuia, cu exceptia a 1-2 lingurite de ulei crud pentru salate. Gatiti cat mai simplu, la cuptor, la gratar, fiert, innabusit, la aburi, cu multe condimente si ierburi aromate si fara grasime.

Nu pregatiti in casa si nu cumparati produse de cofetarie sau patiserie. Continutul lor caloric este foarte mare si nu au ce cauta intr-o alimentatie sanatoasa. Incercati sa nu consumati zahar si folositi indulcitori pana va obisnuiti cu gustul lor.

Zaharul da dependenta, deci va fi la fel de greu ca renuntarea la un drog: nu exista jumatati de masura, trebuie taiat raul de la radacina.

Nu consumati bauturi racoritoare cu zahar si nici alcool – este esential pentru a fi stapan pe poftele voastre si a slabi din depozitele de grasime. Apelati fara limite la bauturi light, ceai, cafea, apa de orice fel.

Tratati fructele ca si pe dulciuri, limitati-va la un fruct pe zi si evitati sucul de fructe chiar daca nu are adaos de zahar. Fructele ingrasa, cresc apetitul si nu tin de foame.

Mancati: carne slaba de orice fel, produse lactate slabe, peste, oua, fainoase si cereale, orez, legume cat mai multe, toate gatite cat mai simplu. Nu va feriti de ciorbe si supe, folositi sucul de rosii ca baza pentru mancaruri, invatati sa faceti cumparaturi, aruncati din casa toate “ispitele” alimentare.

Pierderea in greutate presupune o restrictie calorica astfel incat echilibrul dintre aportul si consumul de energie sa fie negativ, iar organismul sa fie nevoit sa consume din depozitele de grasime. Necesarul caloric mediu pentru mentinerea greutatii este de 1800-2000 calorii la femei si 2200-2500 calorii la barbati.

In momentul in care vrem sa slabim acest aport caloric trebuie redus, insa trecerea de la o alimentatie bogata la regim restrictiv trebuie sa fie facuta treptat.

Organismul nostru se adapteaza rapid la un aport redus si scade cheltuielile de energie si metabolismul bazal si apare fenomenul de obisnuinta, alaturi de incetinirea procesului de slabire.

Pentru a evita acest risc se incepe cu o dieta relativ larga si pe masura ce greutatea scade restrictiile vor fi din ce in ce mai severe.

Se limiteaza doar aportul de carbohidrati si grasimi, nu si cantitatea de proteine.Pe masura ce se pierde din numarul de kilograme dieta devine mai stricta.

Ritmul de pierdere in greutate in mod corect, fara a pune sanatatea in pericol, este de 800 g -1,5 kg pe saptamana.

Viteza de pierdere in greutate variaza in functie de greutatea de pornire, astfel un obez va slabi mult mai repede decat un supraponderal pentru ca “are de unde”, iar kilogramele “costa” diferit.

- 1 kg greutate la obezi = 2000 cal
- 1 kg greutate la supraponderali = 4000 cal
- 1 kg greutate la normoponderali = 6000-7000 cal

Pentru o restrictie calorica medie (o alimentatie mai saraca cu 500 cal pe zi fata de ratia anterioara) rezultatul la o saptamana de dieta va fi de:

- 0,5 kg pierdute de normoponderal
- 1,2 kg pierdute de persoana supraponderala
- 1,75 kg pierdute de obez

Din acest motiv slabitul este din ce in ce mai greu pe masura ce avem mai putine kilograme de pierdut, deci nu incepeti cu diete foarte restrictive (sub 1000 cal/zi) pentru a putea apela la ele atunci cand restul metodelor nu mai functioneaza.

Principiile dietei:

O dieta echilibrata trebuie sa contina toate cele trei grupe de nutrienti: glucide, lipide si proteine in proportii adecvate si sa asigure necesarul de vitamine, minerale si apa.

Dieta va fi:

- hiper-proteica pentru ca proteinele calmeaza bine si pe timp indelungat foamea, nu cresc glicemia, deci au efect slab de productie de insulina; chiar si in cantitati mari surplusul se transforma greu in grasime. (1g proteine = 4 cal)

- hipo-glucidica pentru ca glucidele au aport caloric important (1 g glucide = 4 cal), cresc glicemia, determina eliberarea de insulina si favorizeaza liposinteza. Sunt esentiale pentru metabolismul grasimilor (lipidele ard in focul glucidelor), sunt singurul suport energetic al creierului deci consumul lor zilnic este obligatoriu.

- hipo-lipidica pentru ca lipidele au aport caloric important (1g lipide = 9 cal), excesul se depune usor in depozite, mai ales in prezenta glucidelor. Sunt esentiale pentru absorbtia vitaminelor liposolubile si pentru sinteza de enzime si hormoni.

- bogata in fibre pentru ca legumele in special cele crude au aport caloric redus, calmeaza foamea si previn constipatia, sunt bogate in saruri minerale si vitamine.

Fara alcool, pentru ca are aport caloric important (1 g alcool = 7 cal), vireaza metabolismul spre sinteza de grasime de depozit si produce deshidratare (pierderea apei).

Din punct de vedere practic dieta nu trebuie sa contina o lista de alimente interzise, ci o lista bogata de alimente permise si in ce cantitati.

Din punct de vedere psihologic trebuie evitata cantarirea alimentelor si numararea caloriilor care pot avea efect negativ, cel mai simplu fiind ca alimentele sa se imparta in 3 categorii:

1 – ce pot fi consumate la liber: carne slaba, peste, legume proaspete, lapte si iaurt degresat, branzeturi slabe

2 – permise in cantitate limitata si obligatorie: amidon si fainoase (paine, orez, paste, porumb), legume cu amidon (cartofi, mazare, fasole), mezeluri slabe, oua, branzeturi fermentate, unt si ulei vegetal, fructe.

3 – interzise: grasimi, tocaturi, patiserie, dulciuri, alcool.
Bazele practice ale dietei

Micul dejun trebuie sa fie bogat in proteine si carbohidrati complecsi ca sa tina de foame.

Exemple: lapte sau iaurt cu cereale, perle de branza cu smantana si o felie paine, 2-3 felii de muschi file si o felie pâine sau doua oua fierte si o felie paine.

Legumele proaspete (ardei gras, castravete, rosie) pot fi consumate la liber.Masa de pranz trebuie sa contina proteine slabe, legume proaspete sau fierte si un produs cu amidon, care sa asigure energia necesara pana la masa de seara.

Exemple:

- o ciorba mare,
- o bucata de carne slaba sau peste cu 2-3 linguri garnitura (cartof, orez sau legume) sau o felie de paine.
- o portie paste cu sos rosu.
Salata de legume proaspete sau muraturile pot fi consumate la liber.

Cina trebuie sa contina doar proteine si legume fara amidon pentru ca organismul sa poata consuma toata energia pana la culcare (dupa ora 18:00 nu mai avem nevoie de glucide).

Exemple: salata asortata cu o conserva de ton sau peste afumat, carne sau peste la gratar cu salata sau legume fierte.
Gustare: aveti voie sa va oferiti zilnic un moment UNIC de placere alimentara.

Conditia este ca in restul zilei sa respectati dieta si sa nu trisati, iar “premiul” sa il luati in jur de ora 16:30-17:00, in afara meselor, ca sa puteti sa il savurati in liniste. In cursul dupa amiezii are loc in organism o descarcare fiziologica de insulina care scade glicemia si ne da pofta de mâncare, de dulce in special.

In plus, pentru cei care iau masa de seara spre ora 19:00 – 20:00, intervalul de la ultima masa de pranz depaseste cinci ore si s-ar putea sa vi se faca foame pe la ora 17:00.

Este momentul perfect pentru o gustare, iar din ce poate fi ea compusa ramane la alegerea voastra: putina ciocolata, o cupa de inghetata, un baton de cereale, o crema de vanilie sau iaurt cu fructe (150 grame), un fruct sau, pentru cei care prefera gustul sarat, un pumn de alune sau seminte, un covrig, o mana de sticks-uri sau pop-corn, un iaurt de baut.

Gustarea zilnica va poate creea satisfactia de a manca in continuare, fara sa puneti in pericol dieta, putin din lucrurile care va plac. Nimic nu va este interzis cu conditia ca aceasta “tratatie” sa fie de dimensiuni mici si consumata inainte de ora 18:00, ca sa avem timp apoi sa scapam de excesul de calorii pana la culcare.

Evaluarea si monitorizarea rezultatelor:

Abia dupa primele 3 kilograme pierdute se numeste ca am inceput cu adevarat sa slabim si tot slabit se numeste si daca se duc doar 0,5 kilograme de la o saptamana la alta.

Viteza scaderii in greutate este diferita de la o persoana la alta si chiar de la o luna la alta in cazul aceleiasi persoane.
Masurarea greutatii si a circumferintelor in cm se face odata pe saptamana, dimineata, iar rezultatele se trec in grafic.

Nu faceti greseala sa va cantariti in fiecare zi. Daca greutatea a scazut spectaculos veti avea impresia ca e usor si va veti relaxa sau, din contra, daca cantarul arata mai mult veti fi dezamagiti ti in pericol de a lasa totul balta.

Cel mai important este sa mentinem graficul cu profil usor descendent sau chiar orizontal, este esential sa nu existe zone in care greutatea sa creasca nici macar cu 0,5 kg.

Stabilizarea si mentinerea:

Daca ati ajuns la greutatea dorita nu inseamna ca efortul s-a terminat: urmeaza inca 2-3 luni in care rezultatele trebuie mentinute cu atentie pentru a preveni reingrasarea. Imaginea corporala are nevoie de timp pentru a fi schimbata, deci noua forma va fi luata ca referinta si memorata abia dupa 3 luni de greutate constanta.

Dieta echilibrata este regimul de intretinere pe viata, trebuie sa continuati sa aplicati principiile sanatoase de alimentatie zi de zi daca vreti ca kilogramele in plus sa nu se mai intoarca niciodata.

Evitarea grasimilor, prajelilor, zaharului, mancatul cu masura, prezenta celor trei mese principale fara alte ciuguleli suplimentare sunt reguli de bun simt care trebuie sa constituie in final un mod de viata.

Cea mai buna metoda pentru mentinerea siluetei este sportul pentru ca activitatea fizica ne modeleaza armonios corpul, ne ajuta sa fim in tonus, iar cele cateva zeci de calorii consumate zilnic prin miscare ne permit sa ne relaxam in privinta rigorii aportului alimentar.

Publicat la 07 Octombrie 2009 18:16 | Afisari: 1,830
Comentarii:
Buna,
Sunt Carmen am 47 ani, 1.65m si 96Kg. In mai am ajuns la 100kg. Disperata am luat capsula de slabit si impreuna cu regim (sunt dependenta de regim pentru ca am fierea si glanda scoasa + complicatii) am reusit in 2 luni si jumatate sa slabesc 14 kg. Totul pana intr-o seara cand am chemat salvarea. Dupa incident nu am mai luat pastile mentinand acelasi regim. Din septembrie pana acum am ajuns la 96kg si sunt disperata sa nu ajung la 100 iar.De cand s-a racorit afara senzatia de foame este tot mai mare. Mananc putin si des in sperata ca poate ma pacalesc. Puteti sa ma ajutati si pe mine?
Adaugat de Carmen Mangos la 21 Octombrie 2009
Buna ziua,
D-na Doctor Bilic am nevoie de un sfat. Am 21 de ani, 1,61 si 76 de kilograme .
Imi puteti recomanda si mie o diete sau niste sfaturi pentru a da jos din greutate.20 de kilograme am pus in ultimii 2 ani din cauza mancarii nesanatoase si meselor neorganizate dar si a dulciurilor.
Va rog frumos sa ma ajutati.
Va multumesc anticipat.
Adaugat de corina la 21 Octombrie 2009
Dna Dr Mihaela Bilic spune in articol sa ne limitam la maxim un fruct pe zi ...si apoi recomanda un fruct la pranz si unul la cina................???mai exact nu se putea....""Tratati fructele ca si pe dulciuri, limitati-va la un fruct pe zi si evitati sucul de fructe chiar daca nu are adaos de zahar. Fructele ingrasa, cresc apetitul si nu tin de foame.""
Ce sa inteleg ca persoanele de pana in 50 de ani sa se limiteze la un fruct iar peste 50 ani au voie doua fructe /zi?
Si ce se intelege printr-un fruct:o cireasa,o capsuna,o zmeura?ar fi egale cu un mar ,o gutuie ,o banana?
Adaugat de ellie la 20 Octombrie 2009
O dieta personalizata nu se poate face decat in urma unei discutii cu persoana respectiva. Personalizarea dietei are la baza ancheta alimentara in care descopar omul din fata mea si aflu care sunt lucrurile pe care le poate cumpara si care sunt si sanatoase. Atat timp cat o persoana nu are probleme endocrine sau boli asociate, alimentele sanatoase sunt sanatoase pentru toti. Depinde doar de preferintele alimentare ale acelei persoane, pentru ca alimentatia trebuie sa fie adaptata fiecaruia, in stransa relatie cu lucrurile care ii plac. De exemplu, daca unei persoane nu-I place pestele, nu poti s-o obligi sa tina o dieta in care elementul de baza sa fie pestele. Cel mai la indemana sfat pe care il dau femeilor este sa nu mai foloseasca ulei de gatit in casa. Nu mai cumparati ulei o luna si o sa vedeti cum va veti obisnui sa gatiti gustos si sanatos fara ulei, iar acest obicei va va ajuta sa slabiti pe parcursul unui an, fara nici un effort, cam doua-trei kilograme.
Adaugat de Mihaela Bilic la 20 Octombrie 2009
URL personal: http://doctorbilic.com
Buna dimineata ma numesc Ann iancu am o foame emotionala seara cind toata lumea doarme nu mai sint adepta regimurilor instant care te fac sa slabesti si te ingrasi peste ajutor michaela am uitat am clinica stomatologica astept raspuns
Adaugat de Dr. Ann Iancu la 17 Octombrie 2009
am 26 de ani,1,67 cm si 70 de kg.dupa ce am nascut am ajuns la 70 de kg si nu pot sa slabesc ,am incercat mediamente naturiste,mananc putin si nu slabesc.nu stiu ce sa mai fac,mie urat sa ma uit in oglinda sa nu ma vad.burta si colaceii ma deranjeaza cel mai mult.inainte aveam 55 de kg si imi doresc sa slabesc iar,macar 10 kg.va rog ajutati-ma.va multumesc!
Adaugat de cristina la 15 Octombrie 2009
Buna ziua ,
Am 24 de ani ,1.66 cm si am 58 kg , problema mea este ca totul se depunde la burta si nu stiu cum sa scap de ea. Muncesc 9 ore pe zi si de sport nu prea am timp , decat merg pe jos cam o ora pe zi pana munca si inapoi.
Va rog sa-mi recomandati la ce alimente trebuie sa renunt definitiv si pe care sa ma bazez.
Va multumesc anticipat.
O saptamana cat mai placuta!!!
Roxana
Adaugat de Roxana la 13 Octombrie 2009
Buna ziua,
Am 41 de ani,167 cm si 98 kg.Enorm! Cu cat m-am tot straduit in ultima vreme parca ma umflu permanent.Am sa incerc sa aplic aceasta dieta hipocalorica dar as dori daca se poate niste sfaturi personalizate.Va multumesc!
Carmen Tamasan
Adaugat de Carmen la 13 Octombrie 2009
Buna ziua,

Incerc de ceva timp sa scap de cateva kg, dar fara vreun rezultat deocamdata. Am 29 de ani, 162 cm, 64 kg; lucrez 8 ore pe zi, iar ca activitate fizica, doar 40 minute de mers pe jos pe zi.
Va rog sa-mi recomandati la ce alimente trebuie sa renunt definitiv si pe care sa ma bazez.
Va multumesc anticipat.
O saptamana cat mai placuta!!!
Iulia
Adaugat de Iulia la 12 Octombrie 2009
Ai grija insa de sanatatea ta, nu adopta sub nici o forma dietele - fulger. Daca o persoana tanara isi mai poate reveni in urma unei slabiri pronuntate, varsta de 50 de ani nu iti mai da voie sa risti. Asa ca incearca sa fii realista si sa ai grija de organismul tau, pentru a nu complica situatia deja existenta.
Varsta de 50 de ani si peste reprezinta cea mai dificila perioada din viata unei femei in ceea ce priveste lupta cu greutatea. Problemele apar in special din cauza instalarii menopauzei.

Micul dejun trebuie sa fie bogat in lactate, pentru ca sistemul osos incepe si el sa se slabeasca dupa 50 de ani, iar alimentele bogate in calciu il ajuta sa se mentina in forma si departe de boli ca si osteoporoza. Consumati minim 100 ml de lapte, iar pentru a va asigura glucidele necesare unei zile pline de bunica, asortati laptele cu 2 felii de paine integrala cu marmelada sau un fruct pentru a ajuta tranzitul intestinal.

Pranzul trebuie sa fie bogat in fibre dar si cu un stop de carbohidrati, asa ca incearca sa consumi 150 gr de paste sau de orez si sa le asortezi cu o portie de legume proaspete sau trase la tigaie. Carnea trebuie consumata doar la gratar, gatita fara ulei si trebuie sa fie neparat o carne slaba, fara grasimi, cum ar fi carnea de vita sau de pui.

Gustarea de dupa-amiaza este necesara atunci cand nepoteii fac nazbatii, cand inca lucrezi si la birou si ai si rolul de bunica acasa. Nu e usor, trebuie sa recunostem, asa ca intre pranz si cina, rasfata-te cu o felie de paine integrala cu branza slaba de vaci sau cu 3-4 patratele de ciocolata.

Cina trebuie sa fie usoara, de exemplu peste gatit la abur, cu maxim doua lingurite de ulei de masline. Cand ai avut o zi epuizanta si nu mai ai chef sa gatesti, poti consuma la cina cateva felii de salam uscat sau sunca slaba si neaparat un produs bogat in calciu: branza slaba, lapte degresat, un iaurt. Consumarea unui fruct in fiecare seara iti va ajuta traficul intestinat peste noapte.

Iata care este dieta potrivita varstei de 50 de ani si peste:

Micul dejun

- lapte semi-degresat

- paine

- unt si doua linguri de dulceata

- 1 fruct

Pranz

- fainoase

- legume
crude sau preparate

- carne slaba

- un iaurt natural integral

- un fruct

Gustare

- paine

- branza

- o data pe saptamana: 30 de grame de ciocolata

Cina

- supa de legume sau legume preparate

- peste

- un iaurt natural

- un fruct

- o data pe saptamana: mezeluri



IOANA1947
Postat pe 23 Octombrie 2009 09:28
N u ai un medic indrumator care sa te ajute sa ti dea bibliografia necesara?in ce oras esti la facultate?Nu ai un medic indrumator care sa te ajute sa ti dea bibliografia necesara?in ce oras esti la facultate?
kudika183045
Postat pe 6 Noiembrie 2009 18:44
poftiti la congresul de pediatrie sociala Cluj aprilie 2010. informatii pe www.pediatriesociala.ro
arielle
Postat pe 16 Martie 2010 07:03

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
diateza urica sau guta 3 De la: healthy015452 16 Mai 2010 21:06
Capsula magica pentru slabit reduce 15 mg (noul reductil de 15 mg) 1 De la: kudika_34746 7 Iunie 2013 11:24
Retete prajituri de casa 3 De la: didina90 20 Mai 2014 08:01
pastile de slabit dr. elena tataru 51 De la: mirela1971 8 Martie 2014 10:41
Problemele parului 11 De la: size_back 2 Septembrie 2010 10:23