Setari Cookie-uri

PRODUCATORII DIN INDUSTRIA ALIMENTARA NE ALIMENTEAZA DEPENDENTA DE ZAHAR

Cati dintre voi stiu ca zaharul creeaza dependenta?
Poate ca majoritatea celor dintre voi cunosc acest lucru, sau poate unii afla acum. Numeroase studii au demonstrat-o, iar cercetarile intreprinse in domeniu ne atrag atentia ca zaharul face ca alimentele sa aiba un "gust dulce", atat de bun, stimuland la nivelul creierului eliberarea unor substante, care dau corpului senzatia de placere intensa. Dar nu ne intereseaza procesul chimic, asa ca nu intram in amanunte :)
Trebuie sa acceptam ca avem o "slabiciune" pentru gustul dulce, dezvoltata din primii ani de viata si mentinuta pana la finele ei.
Nutritionistii sunt cei care ne recomanda justificat un consum redus de zahar (intrucat acesta este principalul responsabil pentru o paleta larga de probleme de sanatate) si tot ei sunt cei care ne invata sa "citim" corect etichetele, atragandu-ne atentia ca prin zahar intelegem: zaharoza, glucoza, fructoza, lactoza si maltoza. De aici pot deriva multe discutii, insa prin subiectul de fata nu doresc sa vorbim despre un regim alimentar echilibrat (topic-ul fiind deja tratat in nenumarate randuri).
Dulciurile, produsele de cofetarie si patiserie, compoturi, dulceturi si bauturile racoritoare nu intra in discutia noastra, intrucat ele fac parte din categoria produselor zaharoase- "droguri" pe care ni le administram singuri, si fatza de care nici nu vrem sa ne opunem, pentru ca vrem sa obtinem acea stare de bine :)
Vreau sa vorbim de adaosul de zahar din preparatele din comert - produsele alimentare care desi nu fac parte din categoria "dulciurilor", contin totusi zahar!!!

Stiati ca TOTI PRODUCATORII DIN INDUSTRIA ALIMENTARA NE ALIMENTEAZA DEPENDENTA DE ZAHAR !?!

Stiati ca APROAPE ORICE ALIMENT AFLAT PE RAFTUL HYPERMARKET-URILOR CONTINE ZAHAR SAU INLOCUITORI DE ZAHAR (MEZELURILE, BRANZETURILE, CONSERVELE, CONDIMENTELE etc)!?!

Stiati ca IN PROCESUL DE FABRICATIE AL ALIMENTELOR SE ADAUGA CANTITATI SUPLIMENTARE DE ZAHAR PENTRU A CONFERI PRODUSELOR CONSISTENTA, TEXTURA SI GUST !?!

Stiati ca ETICHETA DE "GUSTOS" ESTE ATRIBUITA DE CATRE CREIERUL NOSTRU UNUI PRODUS IN FUNCTIE DE CANTITATEA DE ZAHAR !?!

Stiati ca SENZATIA "SUBTILA" DE DULCE ESTE RECUNOSCUTA DE CATRE CREIER, IAR ORGANISMUL INVATA SA VREA SI SA NECESITE MAI MULT ZAHAR !?!

Nu stiu daca voi stiati toate acestea, dar ei - producatorii din industria alimentara (prin specialistii lor - chimistii alimentari, oameni de marketing si vanzari) le cunosc de mult. Stapanind la perfectie aceste cunostinte, SPECULEAZA CU ABILITATE SLABICIUNEA UMANA !
Dependenta de zahar este atat de puternica, astfel incat chiar daca stim efectele, NU PUTEM REZISTA "GUSTULUI DULCE"! Iar eu, desi cunosc aceste amanunte, ma supun realitatii :) Voi !?!

Va invit sa vizualizati pozele postate de catre mine, pentru a va informa mult mai bine si mai in detaliu cat si de a citi etichetele produselor inainte de a le cumpara!
Acest subiect nu se vrea a fi reclama pozitiva sau negativa pentru nici un producator, iar din acest considerent nu am precizat numele producatorului sau a marcii pe care acesta o comercializeaza (asigurandu-va totodata ca produsele analizate sunt dintre cele mai cunoscute, fiind promovate in prezent sau la un moment dat prin reclame tv si prin aparitii in presa scrisa)
Astept comentariile si reactiile voastre!
vin_diesel
Postat pe 5 Iunie 2009 17:50
HOPA!DACA SPUI CU STIMULARI ALE CREIERULUI SI MINUNATII,MAI CA AS CREDE CA ASTA E IDEEA UNUI PSIHOLOG(SCUZE,NU VREAU SA JIGNESC PE NIMENI),IAR DACA E IDEEA TRASNITA A UNUI MEDIC,ASTIA ASA SUNT..... AIA SA MANANCI,AIA SA NU MANANCI..SI TOT ASA!PAI,DRAGII MEI ,DECAT SA-MI SPUI DE ZAHAR CA-MI GADILA PAPILELE GUSTATIVE CU GUSTUL LUI DULCE,MAI BINE SA NE UMFLAM CORPUL CU CANCER DE LA TUTUN SI ALCOOL....ALA NU MAI STIMULEAZA CREIERUL?? MAI PERICULOSI SUNT EDULCORANTII AIA INLOCUITORI AI ZAHARULUI,PREFERAT DE DONSOARELE CARE ISI TRAIESC VIATA NUMAI DUPA DIETE! OF,OF,UNA LA PRIMARIE,DOUA LA SCOALA DE FETE ,UNA LA PRIMARIE!CAM ASA "SOCOATE"ROMANUL ZILELOR NOASTRE.
healthy005562
Postat pe 24 August 2009 16:36
buna! am si eu o intrebare: in loc de zahar, ce?
nuci zaharina nu e recomandata! nici miere prea multa.... atunci, cum ? sau ce?
scuze , este doar curiozotate! multumesc!
miiky
Postat pe 28 Septembrie 2009 23:18
probabil se refera ,la cei ce consuma exagerat de dulce. acolo da , se pune problema. dar eu n,u cred ca daca manincj , un dulce cind si cind gata devii dependent
kudika098645
Postat pe 21 Octombrie 2009 19:37
Ei ne alimenteaza cu tot ce pot ei. Important este sa vanda. Atat
iupi24
Postat pe 1 Ianuarie 2010 14:59
De la: miiky, la data 2009-09-28 23:18:00buna! am si eu o intrebare: in loc de zahar, ce?
nuci zaharina nu e recomandata! nici miere prea multa.... atunci, cum ? sau ce?
scuze , este doar curiozotate! multumesc!

In loc de zahar, nimc! Nu consum zahar absolut deloc. Doar cel ce se gaseste in retetele de fabricatie ale anumitor produse alimentare si acelea nu zaharoase.
100101
Postat pe 9 Ianuarie 2010 11:54
in loc de zahar melasa care ie mult mai sanatoasa si are si proprietati bunepentru sanatate
rebeca69
Postat pe 25 Ianuarie 2010 10:56
in loc de zahar melasa care ie mult mai sanatoasa
rebeca69
Postat pe 25 Ianuarie 2010 10:59

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Cura de slabire :sml-happy0158: 3 De la: RoxyRoxx 20 Iunie 2011 18:17
Diabetul este in fond o boala sau un mod de viata datorat unei disfunctii ? 1 De la: crysis 17 Septembrie 2010 09:49
Herbalife 9 De la: ene_m_gabriel 13 Noiembrie 2009 21:25
FACTORI DE MAXIM RISC DIN ALIMENTATIA UMANA 27 De la: Donamishi 8 Aprilie 2010 10:07
Intrebare legata de micul dejun 192 De la: Mirelapufulete 24 Ianuarie 2012 18:50