Setari Cookie-uri

ATACURI DE PANICA

E o afectiune f. raspandita in zilele noastre. Stresul e maxim si nu prea stim sa il gestionam. Uneori ne coplesesc problemele si ajungem victimele unor asemenea stari, care ne limiteaza activitatile, indeplinirea obligatiilor, devenim captivii propriilor noastre obsesii si spaime. Cine se confrunta cu asemenea stari si ce remedii naturiste cunoasteti pentru ameliorarea treptata si pentru disparitia lor? Nu ma intereseaza medicii si nici tratamentele alopate, deoarece stiu ca sunt probleme care se pot rezolva prin remedii strict naturale si nu vreau sa am de-a face cu incompetenta "specialistilor", despre care am oricum o parere foarte proasta, desi nu am fost niciodata la asemenea cabinete, dar mi-au povestit altii, f. multi, cum li s-au prescris tone de medicamente, cu rezultate pe termen scurt si au facut si dependenta de asa ceva. In final, tot la remedii naturale au apelat, iar unii au devenit vegetarieni si afirma ca se simt mult mai bine decat in timpul tratamentelor cu medicamente.
Blues
Postat pe 6 August 2009 21:08
eu am trecut prin asa ceva si inca ..... dar daca te poti stapanii si esti destul de tare totul se rezolva fara medicamente ceaiuri si altele!cunosc din propria experienta!AUTOSUGESTIA este daunatoare dar totodata foarte buna!
camy_camy_healthy
Postat pe 24 Septembrie 2009 15:35
Asa este, e importanta autosugestia, e important sa gandim pozitiv. Eu observ ca atunci cand ma gandesc la lucruri rele, care s-au intamplat sau s-ar putea intampla, atunci imi apar stari depresive si anxioase. Si atunci aceste atacuri de panica isi fac aparitia. De obicei reusesc sa ma stapanesc, nimeni nu observa nimic, doar in sinea mea sunt inspaimantata de multime, spatii largi, zgomote. Uneori nu scapam niciodata de spaimele astea, dar se pot ameliora aceste stari si in cele din urma sa apara tot mai rar. Cauza principala e nesiguranta din viata noastra, nesiguranta materiala, in primul rand si proasta gestionare a stresului nostru, care se acumuleaza si debordeaza.
Blues
Postat pe 25 Septembrie 2009 17:56
Cu toate astea eu sustin tratamentele naturiste si regimurile de viata corecte, care previn multe afectiuni. Beau ceaiuri zilnic si nu pot spune ca nu m-ar ajuta. E bine sa incercam sa prevenim si sa evitam orice excese.
Blues
Postat pe 25 Septembrie 2009 17:59
Draga mea! Eu am mai oferit informatii anterior la aceasta problema de sanatate cu impact pe masura agravarii ei asupra tuturor organelor interne.Rezultatele tratamentului complex si personalizat POWER KI sunt uimitoare ; daca esti cu adevarat interesata in a rezolva aceasta afectiune (cat mai devreme cu atat mai usor)te rog sa-mi scrii pe e-mail : ioana.bobocea@yahoo.com. ATMA NAMASTE ! IOANA
IOANA1947
Postat pe 29 Septembrie 2009 07:17
Faci o mare gresala ca nu te duci la medic. Trebuie sa te duci la un psihiatru neaparat. Cu atacurile de panica nu e de glumit.Bolile nervoase sunt f chinuitoare.Nu ne putem trata singuri, asa dupa ureche, si cu leacuri de la baba Floarea ,sa nu ne facem mai mult rau decat bine.
Nu ai spus de unde reticenta asta de a te duce la medic.Nu e prea benefica pt tine. Parerea mea ca oricat ar fi de incompetenti UNII medici,tot stiu mai mult decat oamenii de rand despre acest domeniu.6 ani pe bancile scolii plus inca multi altii pt specializare sau altele, nu-s de colo.
E clar ca ai avut o experienta nefericita cu unii medici, dar nu trebuie generalizat.Trebuie sa gasesti medicul bun.
Din fericire, medicamentele facute in ultimii ani pt sistemul nervos sunt f performante, eficiente.
Ce medicament iei momentan si nu te simti bine? De cat timp il iei?
Cel mai bun medicament pt atacurile de panica este Xanax-ul, iti da o liniste,somn odihnitor ca sa te refaci, si iti inlatura senzatia de frica.
Eu, personal, sincer iti spun,nu prea sunt adepta remediilor naturiste.Le poti folosi, dar pe langa cele alopata. Am incercat si eu din cauza isteriei asteia care a cuprins toate ziarele, dar mie una nu mi-au folosit prea mult.
Nu pt toate persoanele sunt eficiente.Am observat ca este intr-adevar o moda, care incurajeaza si multi escroci care se dau mari specialisti in medicina naturista. Dezavantajul medicamentelor naturiste este ca isi fac efectul dupa mult timp de tratament, deci trebuie sa te chinuiesti mai mult cu boala, iar in unele cazuri nu sunt eficiente.Pt sistem nervos, poti lua ceai de sunatoare, dar e cam apa de ploaie. Poate peste vreun an sa vezi vreun efect.Risti ca boala sa treneze, si nu e bine deloc.
Eu zic asa, du.te la un medic, ia medicamentul pe care ti-l da, ca pt sistemul nervos se fac medicamente f performante, si ai rabdare pana te pui pe picioare.Multa rabdare! Chiar daca rezultatele nu se vad acum, fii perseverenta, ca o sa te faci bine, nu-ti pierde speranta. Tratamentul in cazul depresiei si al atacurilor de panica este de minim 6 luni.
Multa sanatate si rabdare!
sylvynet
Postat pe 16 Noiembrie 2009 03:36
O fi el Xanaxul bun dar daca nu il iei cum zice medicul si mai mult- il intrerupi brusc,va fi vai si amar.In primul rand ca da dependentaaaa
Eu am trecut prin asa ceva timp de un an.Nu am luat Xanax.Ajungeam mereu la urgente.Intr-o zi un medic intalnit acolo,mi-a zis ca si el a trecut prin asa ceva si ca nu o sa ma vindece nici un medic daca eu nu am vointa.Mi-a recomandat sa ies in natura cat mai des,in cercuri de prieteni,sa-mi fac cunostinte noi,sa ma duc la petreceri.Singurul medicament care mi-a zis sa-l iau a fost Meprobamat si numai la nevoie cate o jumatate de pastila.
Am plecat cu moralul foarte ridicat din cabinetul lui.Avem deja aproape un an fara sa stiu ce-i aia noapte intreaga,linistita.
Omul asta tocmai ma asigurase ca nu am nimic,ca sunt perfect sanatoasa,numai ca eu trebuia sa iau o hotarare.
Din seara aceea nu am mai luat nici un fel de medicament.Mi-am pregatit Meprobamatul.Aveam mereu in geanta o folie, in casa alta folie .Seara imi puneam langa pat un pahar cu apa si o jumate pastila.Sa fie.La nevoie.Incet incet am observat ca serile treceau si eu nu mai trebuia sa iau pastila dimineata era tot acolo,nu avusesem nevoie nic in seara respectiva si nici in urmatoarea...
STIU CUM ESTE SA TRECI PRIN ASA CEVA MAI ALES CA EU NOAPTE DE NOAPTE AVEAM SENZATIA CA VOI MURI DE INIMA,MA TREZEAM BRUSC DIN SOMN,LA ORA 2 FIX SI PULSUL IMI CRESTEA FURTUNOS DE ZICEAM CA O SA FAC INFARCT.
Ei bine au trecut ani si nu am mai patit asa dar stiu sigur ca DEMONUL sta acolo ascuns pregatit sa gaseasca teren slab
P.S toate astea mi s-au intamplat in urma unui chiuretaj nereusit,in urma caruia am necesitat alte trei chiuretaje -toate intr-o luna urmate de 2 luni de hemoragie(gratie unor 'specialisti doctori')din orasul meu,nu dau nume
Asa ca aveti grija-voi decideti-multa sanatate
elena_2693
Postat pe 16 Noiembrie 2009 21:12
Buna seara! ca toti cei de pe acest forum sufar de atacuri de panica de 2 ani cu o ameliorare timp de 1 an jumate ,da cei drept nu am luat nici un medicament si miam revenit chiar daca mai aveam unele reacti,in luna martie am facut un chiuretaj pt ca aveam sarcina molara canceroasa si doua chisturi ovarieene,am trecut foarte bine peste acea perioada,dar nu stiu de ce din luna sept miau aparut iarasi starile de anxietate si mai rau imi este frica sa nu ma sinucid,sunt tot mai speriata pt ca uneori parca nu ma mai bucura nimic si am impresia ca toata lumea isi bate joc de mine,desi uneori lumea ma considera o marioneta.OARE ESTE NORMAL SA AI TEMA DE SINUCIDERE FRICA DE MOARTE?
niko2007
Postat pe 3 Decembrie 2009 20:10
De la: elena_2693, la data 2009-11-16 21:12:22O fi el Xanaxul bun dar daca nu il iei cum zice medicul si mai mult- il intrerupi brusc,va fi vai si amar.In primul rand ca da dependentaaaa

Este foarte adevarat.
Eu sunt un exemplu viu in acest sens. Xanaxul este groaznic. De fapt atat el cat si orice alt medicament din familia benzodiazepinelor. Pe mine m-au nenorocit. Stau si imi analizez starile. Fata imi este amortita, limba imi este ingrosata, tremur toata. Nu am putere de nimic. Sunt la a patra zi fara xanax. Apoi voi incerca sa renunt la Anxiar. Traiam cu aceste medicamente zi de zi. Pentru cine nu a luat nici odata mare atentie. Numai cu prescriptie medicala ( si nu de la medicul de familie) si strict la indicatiile medicului. Dacã el zice ca iei o particula in plus sau minus asa faci!
garfield_healthy
Postat pe 19 Decembrie 2009 16:13
De la: garfield, la data 2009-12-19 16:13:30
De la: elena_2693, la data 2009-11-16 21:12:22O fi el Xanaxul bun dar daca nu il iei cum zice medicul si mai mult- il intrerupi brusc,va fi vai si amar.In primul rand ca da dependentaaaa

Este foarte adevarat.
Eu sunt un exemplu viu in acest sens. Xanaxul este groaznic. De fapt atat el cat si orice alt medicament din familia benzodiazepinelor. Pe mine m-au nenorocit. Stau si imi analizez starile. Fata imi este amortita, limba imi este ingrosata, tremur toata. Nu am putere de nimic. Sunt la a patra zi fara xanax. Apoi voi incerca sa renunt la Anxiar. Traiam cu aceste medicamente zi de zi. Pentru cine nu a luat nici odata mare atentie. Numai cu prescriptie medicala ( si nu de la medicul de familie) si strict la indicatiile medicului. Dacã el zice ca iei o particula in plus sau minus asa faci!
din pacate pentru tine si [pentru ceilalti aflati in situatia ta starea se va inrautati in mod clar atata timp cat veti lua aceste medicamente...cu cat mai multe, cu atata mai rau....sunt remedii cu produse ce nu dau dependenta sau efecte adverse devastatoare cum dau produsele mentionate mai sus, dar din pacate medicii din Romania nu le recomanda deoarece asa au fost educati, sa recomande doar produse farmaceutice de sinteza !!!! sunt foarte putini care recomanda produse naturiste din pacate...o alternativa de tratament in cazurile de anxietate ar putea fi cu TRANSFER FACTOR RECALL , produs 100% natural !!!
4Life
Postat pe 19 Decembrie 2009 16:31
De la: 4Life, la data 2009-12-19 16:31:46
De la: garfield, la data 2009-12-19 16:13:30
De la: elena_2693, la data 2009-11-16 21:12:22O fi el Xanaxul bun dar daca nu il iei cum zice medicul si mai mult- il intrerupi brusc,va fi vai si amar.In primul rand ca da dependentaaaa

Este foarte adevarat.
Eu sunt un exemplu viu in acest sens. Xanaxul este groaznic. De fapt atat el cat si orice alt medicament din familia benzodiazepinelor. Pe mine m-au nenorocit. Stau si imi analizez starile. Fata imi este amortita, limba imi este ingrosata, tremur toata. Nu am putere de nimic. Sunt la a patra zi fara xanax. Apoi voi incerca sa renunt la Anxiar. Traiam cu aceste medicamente zi de zi. Pentru cine nu a luat nici odata mare atentie. Numai cu prescriptie medicala ( si nu de la medicul de familie) si strict la indicatiile medicului. Dacã el zice ca iei o particula in plus sau minus asa faci!
din pacate pentru tine si [pentru ceilalti aflati in situatia ta starea se va inrautati in mod clar atata timp cat veti lua aceste medicamente...cu cat mai multe, cu atata mai rau....sunt remedii cu produse ce nu dau dependenta sau efecte adverse devastatoare cum dau produsele mentionate mai sus, dar din pacate medicii din Romania nu le recomanda deoarece asa au fost educati, sa recomande doar produse farmaceutice de sinteza !!!! sunt foarte putini care recomanda produse naturiste din pacate...o alternativa de tratament in cazurile de anxietate ar putea fi cu TRANSFER FACTOR RECALL , produs 100% natural !!!
si cine garanteaza ca sunt naturale dar si eficiente,NIMENI?
ene_m_gabriel
Postat pe 19 Decembrie 2009 19:51
Sunt sigura ca au eficienta toate tratamentele naturiste,fie ca sunt de la forever, sau bio sau oricare ar fi. Este cert insa ca orice problema de anxietate nu se poate rezolva decat printr-o vointa de fier, plus sedintele cognitiv comportamentale facute cu un psihiatru. Medicatia ar trebui sa fie doar pentru inceput. Dar eu de exemplu, am vazut ca ma simt bine, si dai pe ele. Ca ce-o fi o pastiluta mica! Si sigur in situatia mea sunt multi. Acum sper sa treaca si dependenta asta. Am lasat tigara, nu mai fumez de cinci ani si totusi fumam doua pachete la zi! Cunosc sevrajul. Fara Xanax ziua numarul 5
garfield_healthy
Postat pe 20 Decembrie 2009 06:24
Ai dreptate oarecum cu tratamentele naturiste eu nu am atacuri de panica ci doar o tristete din cauza ca ma framint din cauza unor probleme de familie.La mine aceasta framintare a degenerat intr-o depresie nu foarte grava.Eu am dat peste un medic care nu m-a indopat cu medicamente.Am incercat trei antidepresive doar al treilea (pe rind) doar al treilea mi-a fost bun.Toate le-am luat la indicatiile medicului.Se cheama Cipralex.La mine nu are deloc efecte adverse.Am luat in fiecare seara o tableta. Acum fac tratament naturist cam de doua luni noni doua linguri pe zi si rhodiolin de trei ori pe zi tot cu acordul medicului.Aceste doua produse naturiste sunt de la calivita oricine poate sa le cumpere numai ca sut cam scumpe.De noni stia si doctorul dar de rhodiolin nu.Problema este ca in primavara am mai incercat acest tratament si cam dupa 2 luni brusc am inceput sa ma simt rau de parca n-as fi luat nimic.e adevarat ca atunci a fost pentru mine o perioada de stres mare.Cu asta am vrut sa zic ca daca se agraveaza problema tratamentul naturist e prea slab din pacate.
healthy010227
Postat pe 20 Decembrie 2009 22:18
Cred ca tu nu tiai revenit dupa chiuretaj Chiar daca ti-ai revenit o perioada in subconstiant tot exista problema.Daca eu treceam prince-ai trecut tu cred ca muream de frica.apreciez ambitia pe care ai avut-o sa-ti recvii singura dar vezi ca pe termen lung nu da rezultate.Daca te duceai de la inceput la psiholog poate ca acum n-ai avea probleme.Cu conditia sa gasesti unul bun,ca eu de exemplu n-am gasit.
healthy010227
Postat pe 20 Decembrie 2009 22:37
Feteler sa stiti ca nu este asa cu medicamentele naturale eu din 2008 luna mai iau sedatiful pc si anxin de la plantextract si vreau sa va spun ca nu am mai facut atacuri de panica chiar daca in luna matrie am facut un avort deoarece aveam o sarcina molara,doua chisturi mari de cate 12cm fiecare si electrocauterizare pe col am tracut foarte bine peste situati dar am impresia ca voi in primul si primul rand inca nu vreti sa acceptati ca suferiti de atacuri de panica si de anxietate si trebuie sa o luati ca pe un moft al vostru.Eu de exemplu cand ma lua o lasam pur si simplu sa se manifeste si nu spuneam la nimeni absolut nimic si credetima ca in maxim 30 de minute ma simteam mult mai bine,nu spun ca si acum mai am momente de agitatie dar incerc sa imi gasesc ocupatie sau stau de povesti cu ori cine si imi trece,Va spun eu sa incercati sa il lasati sa se manifeste si nu va mai agitati in acel moment ca mai rau faceti,si cu medicamentele de la pshihiatru e naspa ,nu am luat niciodata deoarece pshiholoaga mea mi-a spus clar ca acele medicamente sunt numai chiar pentru cei dusi cu capul si ca dupa mai multi ani poti sa dai in depemte din cauza cale-ai folosit ASA CA TREBUIE SA FITI FOARTE TARI CA DACA AM TRECUT PRIN ASA CEVA PUTEM TRECE PESTE ORICE,GANDITIVE CA SUNT PERSOANE CARE AU CANCER SI O DUC MAI DEPARTE
niko2007
Postat pe 21 Decembrie 2009 20:27
buna si eu am de 4 ani aceste stari dar acum mutumesc domnului am incercat sa mi controlez am luat 1 an jumate xanax am renuntat la el si mi-a fost enorm de greu pt ca devenisem dependenta acum cind ma apuca iar starile asea iau sedativ pc , ceai de roinita , ceai de sunatoare iau calciu si magneziu si merg la biserica des si acolo pot spune ca imi gasesc linistea ma simt bine si eu aveam stari de suicid dar cu credinta in dzeu mi-am revenit trebuie sa fiti puterni sa nu ne lasam doborati de aceste stari o seara placuta si multa sanatate
kudika032207
Postat pe 25 Ianuarie 2010 19:55
am si eu astfel de probleme,cand ma napadesc toate si nu vad scaparea, cad si nu vreau sa ma mai ridic, simt ca nu am pt ce, apoi ma caiesc pt ca am 2 copii si un sot si ca suntem o fam fericita, si-mi spun ca astea sunt incercarile vietii. eu cred ca e f imp sa ai langa tine pe cineva f puternic, sa te sustina, pt ca in mom cand cade cel de langa tine e fff greu. la mine autosugestia nu prea functioneaza pt ca sunt f critica cu mine insumi si mi se pare ca eu sunt cea vinovata, caa din cauza mea...chestii de astea. as vrea sa incerc un medic dar nu stiu la care. cu probl asta ma confrunt dintotdeauna
nicoletacioca_1974
Postat pe 26 Ianuarie 2010 19:10
Atacuri de panica (daca asa ceva se poate spune si in cazul meu) am avut de 2 ori. I-mi simteam inima pur si simplu ca imi iese din piept si nu mai am aer destul ca sa respir. Am 28 de an, de la o varsta foarte frageda mama s-a inbolnavit f. grav, am vazut-o de o mie de ori murind sub ochii nostri ca dupa aceea ca un adevarat miracol sa reinvie la viata. O duceau la spital mereu, mai mult moarta decat vie si stateam ore in sir acasa asteptand macar o veste, daca mai traieste sau nu. Am trecut prin aceast cosmar mai bine de 6 ani, iar acum vad rezultatele. Ma gandesc numai la moarte, nu trece zi in care sa nu-mi fac griji in care sa nu-mi imaginez ca cineva drag mie va muri, ma inchipui in mii de ipostaze groaznice. I-mi simt sufletul incarcat de acel CEVA care nu ma lasa sa traiesc linistita. Am plecat de 3 ani din tara crezand ca departe de cei dragi va fi poate mai usor, dar nu este..... Ma bucur ca pot si eu sa impartasesc cu voi ceea ce pe mine zi de zi ma omoara...
Laura28
Postat pe 26 Ianuarie 2010 19:54
I-mi este pur si simplu mila de cei care trec prin asa ceva. Foarte pacat ca ni se intampa lucrurile acestea. Poate sunt unii dintre noi care singuri vor reusi, pt toti aceea bafta multa.
Laura28
Postat pe 26 Ianuarie 2010 19:54
Buna, ai putea te rog sa ne spui si noua numele acestui medic care te-a ajutat si la ce spital crezi ca l-am putea gasi? multumesc anticipat :)
kudika_33093
Postat pe 6 Aprilie 2013 05:43
la ce medic ai fost pentru recomandarea acestui tratament naturist? mersic :)
kudika_33093
Postat pe 6 Aprilie 2013 05:53
Atacul de panica sunt urmarile unor actiuni, intaimplari,fapte pe care la tinerete le ignoram mai usor dar cu timpul isi pun amprenta asupra subconstientului nostru si de multe ori apar brusc fara motiv Reactiile sunt de multe ori asa cum le descrii si tu,nu te doare nimic dar simti ca mori.In acel moment trebuie sa ai pe cineva foarte aproape care sa-ti sustraga atentia,sa te faca sa te gindesti la altceva ,sa pleci sa te plimbi mult,sa faci preocupari care i-ti plac sa ai mare vointa ,ra tragi aer adaic in piept si sa expiri lung si incet.Eu nu pot sate ajut decait cu aceste sfaturiminore ,care pe mine m-au ajutat enorm nu inainte de a face neaparat caiteva sedinte cu un psiholog bun,nu trebuie sa fii complexata pentru ca fff.multa lume sufera de aceste simtome dar refuza sa le recunoasca.Este timpul depresiei si atacurilor de panica ,cauzele sunt la tot pasul numai ca trebuie sa fii constienta ca o poate face oricine.Nu minimaliza si controlul la un neurupsihiatru,pe cale narurista nu se rezolva! ITI doresc numai bine!
kudika_22348
Postat pe 6 Aprilie 2013 16:12

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
reconstructia de sold 2 De la: healthy001487 20 Ianuarie 2010 07:02
Aparat dentar fix sau mobil? 26 De la: kudika_1045539 3 Aprilie 2023 14:45
diabet zaharat 2 De la: healthy006970 9 Octombrie 2009 03:45
sindromul ochi uscat ? 9 De la: office_salinasusesi_ro 13 Aprilie 2010 15:46
parazitoza 1 De la: healthy006386 13 Septembrie 2009 00:16