Setari Cookie-uri

polimiozita idiopatica

Va rog sa-mi spuneti si mie ce stiti despre tratamentul acestei boli, eventual naturist, despre perioadele de recadere sau de recuperare! Am fost diagnosticata cu aceasta boala - polimiozita idiopataica - la inceputul lunii iulie 2009, urmez tratament cu medrol si metotrexat si am inteles ca e o boa;a incurabila si tratamentul pe viata. Prea multe pe net nu am gasit si doresc informatii de la cei ce cunosc personal sau au in familie persoane cu aceasta boala. va multumesc mult si anticipat!

luminitaslavoiu
Postat pe 22 Septembrie 2009 15:04
POLIARTRITA, OSTEOARTRITA, ARTRITA REUMATOIDA, ARTROZA, GONARTROZA, COXARTROZA, SPONDILOZA

În conformitate cu cele mai recente statistici, milioane de oameni suferã de diferite forme de artritã, reumatism sau osteoartrita. Toate formele de artritã împãrtãsesc aceleasi simptome de durere severã, pierdere a mobilitãtii si o diminuare a calitãtii vietii. Se mai poate adãuga si faptul cã ucigasul numãrul unu de astãzi din lume rãmâne tot boala cardiovascularã si existã exces de medicamente farmacceutice si naturale realizate pentru a reduce severitatea acestor boli.
S-ar putea ca un medicament nutritiv numit colagen de tip II sã amelioreze ambele boli într-un mod eficient? Siguranta devine întotdeauna o problemã. Medicamentele moderne cum ar fi antiinflamatoriile fãrã steroizi (NSAIDS) pot cauza sângerãri ascunse, ulcere si chiar efecte ce amenintã viata. Alte studii includ medicamente naturale cum ar fi ulei de peste (ficat), fenialaninã DI si cartilaj de rechin. Se poate dovedi cã o mare promisiune de ameliorare atât a artritei cât si a bolilor de inimã sunt componentele naturale ale cartilajului.
Existã 14 tipuri de colagen, dar colagenul primar, cel mai predominant, este cel de tipul II. Dacã acesta se obtine din cartilajul sternului de pui, pui de la 6 la 8 sãptãmâni, contine un numãr mare de glicoproteine cu un continut foarte mare de polizaharide care sustin încheieturile. Acestia includ sulfat de glucozaminã pe care s-au fãcut timp de 30 de ani studii controlate tip placebo care în prezent ajutã la refacerea cartilajului din tesutul articulatiilor. De asemenea, stim cã acestia contin o concentratie mãritã de sulfat de condroitinã A care este un antiinflamatoriu puternic si care reface tesutul articulatiei. Încã o datã dacã produsul derivã din cartilajul sternului de pui, aceste douã componenete sunt în concentratie foarte mare în comparativ cu orice altã sursã de cartilaj. În plus fatã de acestea, colagenul de tip II mai contine un antioxidant descoperit recent numit matrice de cartilaj glicoproteic (CMGP), care ajutã la reducerea degradãrii oxidative a articulatiei. În afarã de aceste noi descoperiri, mai sunt si alte ingrediente în colagenul de tip II care îl fac mai eficient decât dacã s-ar lua numai glucozaminã sau condroitinã.
Un alt avantaj al colagenului de tip II este cã se absoarbe foarte repede. Cercetãtorii au demonstrat cã acest colagen de tip II are o ratã de absorbtie de circa 70 pânã la 90 %, fatã de 8% rata de absorbtie a cartilajului ingerat. Înseamnã cã se va lua mult mai putin colagen de tipul II în comparatie cu cartilajul. Multe persoane trebuie sã ia de la 9 pânã la 12 grame de cartilaj pentru a avea o reactie pe când cu colagenul de tip II sunt suficiente, în mod obitnuit, 3 pânã la 4 grame.
Când oamenii suferã de artritã, colagenul de tip II se autodistruge selectiv. Oamenii de stiintã stiu cã aceastã componentã din cartilaj este atacatã de celulele albe si cumva aceasta activeazã sistemul imun al pacientului bolnav de artritã reumatoidã care dezvoltã anticorpi ce distrug colagenul de tipul II. Dupã care se initiazã un rãspuns imun cãtre toate cartilajele care se degradeazã. Astfel încât dor încheieturile mâinii, genunchii, soldurile, spatele etc. În osteoartritã se distruge cartilajul prin uzurã normalã pierzându-se colagenul solubil de tip II, dar fãrã rãspuns imun. La final rezultatul este acelasi. Dureri foarte mari si pierdere a calitãtii vietii. Întrebarea este: cum opreste colagenul de tipul II sistemul imun în artrita reumaticã? Rãspunsul e cã eficienta colagenului de tipul II este realizatã prin ”tolerantã oralã”. Câtiva ani în urmã, Dr. Howard Weiner din Brigham, a descoperit cã existã o parte a intestinului numitã GALT (tesut limfatic activat) ce face parte din sistemul nostru imun. În esentã, celulele albe din GALT ne permit sã mâncãm diferite feluri de proteine fãrã a deveni alergic sau sensibil la acestea. Sistemul tolerantei orale a fost descoperit cu multi ani în urmã de cercetãtorii germani.Doctorii Trentham si Weiner au fãcut studii pe zece persoane cu artrite reumatice severe. Acestia au eliminat terapiile standard cum ar fi NSAIDS si metotrexat si le-au dat pacientilor colagen de tipul II din cartilajul sternului de pui. La sfârsitul celei de-a doua luni, sase din cei zece pacienti au prezentat îmbunãtãtiri substantiale, iar unul dintre ei a prezentat o remisie completã a bolii care a durat 26 de luni fãrã efecte secundare.De fapt, acest studiu demonstreazã cã o ratã de rãspuns de 70% în unele din cele mai severe cazuri fãrã efecte secundare la acesti pacienti au fost complet reduse fãrã medicatie standard. Observãm cã ingerarea oralã a colagenului de tipul II poate dovedi a fi una dintre cãile eficiente de controlare a artritei indiferent de forma de artritã. Întrebarea care apare acum este: cum lucreazã, mai exact colagenul de tipul II pentru a produce aceste rezultate incredibile. Apare mecanismul suprimãrii imune prin celulele albe localizate în GALT. Aceste celule albe devoreaza o parte din colagenul de tip II si dupã aceea învatã sistemul imun sã nu mai atace colagenul de tip II, deoarece aceste celule albe îl identificã ca fiind prieten si nu inamic. O datã ce sistemul imun este alertat sã nu mai atace colagenul se pare cã apare o înmultire a celulelor de blocaj-T. Sunt cunoscute si ca celule T8.
Este extrem de important sã întelegem cã nu toate tipurile de colagen sunt la fel si nu toate tipurile de cartilaj vã pot da un colagen de tip II eficient din punct de vedere medical. Colagenul de tipul II trebuie sintetizat din cartilajul sternului de pui. Motivul este foarte simplu. Aceastã sursã de cartilaj detine cea mai mare concentratie de proteoglycani. O persoanã cu artritã dacã ia colagen de tipul II trebuie sã astepte o perioadã de 4 pânã la 8 sãptãmâni înainte de a lua o decizie dacã produsul are efect sau nu. Pentru a avea rezultate trebuie luat tratamentul pentru o anumitã perioadã de timp. Am vãzut persoane are nu mai aveau dureri doar dupã o sãptãmâni dar aceasta e o exceptie nu o regulã. Colagenul de tip II este disponibil în capsule de 500 mg.
Se administreaza-3 capsule pe noapte, seara. Este important sã se bea cel puþin 1 litru de apã pe zi pentru hidratare completã.
Ca regulã generalã, acest lucru ar trebui sã fie la 3 ore dupã masã, la 2 ore dupã o masã uºoarã ( de exemplu: o salatã) de 1 orã dupa un consum redus de alcool sau suc de fructe. Motivul administrarii dupa mese este sa nu existe nici o digestie atunci când collagenul intrã in stomacul dumneavoastrã si atunci va fi defalcat în funcþie de acizii din stomac ºi absorbit complet. În afarã de faptul cã acest produs nu prezintã efecte secundare, acesta pare a fi o sansã atunci când suferim de orice formã de artritã.
Din studiu stim faptul cã toate componentele colagenului de tip II sunt agenti condroprotectori deoarece acestia 1) rezistã la atacul enzimelor care distrug proteina din cartilaj; 2) reprogrameazã condrocitele si citocitele reducând inflamatia; 3) promoveazã sinteza noillor celule ale cartilajului si sinteza proteoglicanã; 4) intensificã producerea de fluid, hialuronan, producând un fluid sinovial lubrifiant si eficient pentru articulatii; 5) protejeazã suprafata cartilajului de deteriorarea oxidativã si de distrugerea enzimaticã; 6) se comportã ca un puternic antiinflamator si modulator de durere.
Pentru detalii si comanda contactati:
DAN ANDREI: O.P. 1, C.P. 174.IASI, ROMANIA
andreidan51@gmail.com
telefon:0770492583
healthy001487
Postat pe 25 Februarie 2010 08:30

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
tratarea cancerelor pe baza de ciuperci 3 De la: Aemulus 24 Martie 2010 01:31
va multumesc!!! 13 De la: office_salinasusesi_ro 21 Iunie 2010 13:22
curatarea plamanilor 62 De la: deliana75 5 Februarie 2015 07:24
buna 7 De la: office_salinasusesi_ro 3 Aprilie 2010 17:33
Plantele care te mentin mereu verde 27 De la: office_salinasusesi_ro 19 Martie 2010 23:09