Mai multe
| Mi-as dori sa adunam impreuna mai multe sfaturi sanatoase pentru srabatori. Spre exemplu eu as zice sa mancam mai mult preparate din carne de pui sau peste, si doar sa gustam, la cateva mese, preparatele traditionale romanesti din carne de porc. Si as mai propune o salata de fructe pe zi, sa folosim lactate slabe si sa incercam sa facem mai multa miscare decat de obicei, caci timpul de concediu ne permite, de exemplu sa iesim in fiecare seara la plimbare. Voi ce parere aveti? ce alte sfatrui aduceti? | ||
|
amalia79_healthy Postat pe 22 Decembrie 2009 16:50 |
||
|---|---|---|
|
Buna ziua! E foarte buna ideea. Eu am aproape 10 ani de cand mananc cat mai natural. Asta inseamna fara carne, fara preparare termica.Dimineata fructe. La pranz o salata care se compune din morcovi, telina sfecla rosie, rase.Le amestec cu 2 catei de usturoi si putina ceapa , marar patrunjel, o lingura de ulei presat la rece din floarea soarelui si o lingura de ulei de masline.In loc de sare folosesc un amestec din 7 plante pe care le usuc vara.(Marar, patrunjel, leustean, telina, cimbru, busuioc, tarhon). Salata astfel obtinuta o mananc cu putina branza dulce, putina telemea si 2-3 masline dietetice. Totul se consuma impreuna cu paine Elta care este facuta din tarate si zer,preparata sub 40 de grade care se gaseste la Plafar)Seara ori mananc fructe ori prajituri naturiste facute de mine, care nu sunt coapte in cuptor(Vezi retete din Hrana vie a lui ERNST GUNTER). Sotul meu mananca asa de 3 ani si jumatate,astfel a scapat de operatia de inima la care ii trebuiau schimbate ambele valve.Spuanand medicilor cum mananca si mirandu-se toti ca nu mai e nevoie de operatie au concluzionat :Nu e de la alimentatia naturala. Atunci care este explicatia, deoarece 5 medici l-au trimis urgent la operatie in iunie 2006? Sanatate si numai bine! Mihai Maria |
||
|
mariam_healthy Postat pe 22 Decembrie 2009 17:30 |
||
| Sfaturi pentru minte, trup si suflet: gandire sanatoasa,pozitiva; hrana sanatoasa; relaxare, miscare. Ideal! Puterea de a ajunge la un echilibru si sarbatori cu bine! | ||
|
|
||
|
carmenjatarel_yahoo_com Postat pe 23 Decembrie 2009 07:07 |
||
| Ce usor e de spus...eu in fiecare an imi propun sa mananc sanatos de Sarbatori, dar niciodata nu reusesc sa ma abtin...:((. | ||
|
irinush13 Postat pe 23 Decembrie 2009 09:11 |
||
|
"Nu reu�esc s� m� ab�in"...ce-i asta? Cine conduce calea�ca? Vizitiul sau animalul?! Prima dat� ar trebui s� �ncerci o decontaminare dur� de "spiritul s�rb�(u)torilor". Pu�in� analiz� critic� ajut� �n acest sens. Te-ai g�ndit vreodat� de ce m�n�nci toate porc�riile (preparatele din porc, adic�) de Cr�ciun? Pentru c� a�a ai preluat, pe nemestecate, tradi�ia de la mama? Care a preluat-o �i ea, la r�ndu-i, de la o alt� mam�? Pentru c� a�a face "toat� lumea"? Care lume? De ce? �n ce scop? Pentru a afi�a o anumit� "opulen��" culinar�? De unde ideea asta c� "masa de Cr�ciun trebuie s� fie c�t mai �nc�rcat�"?! Sau alt� prostie,vehiculat� �n publicitate, conform c�reia sub brad (pe l�ng� porc, neap�rat trebuie s� fie sacrificat �i un brad!) "trebuie s� fie multe cadouri", de parc� despre trup �n general �i stomac �n special e �ntreaga s�rb�toare... Dar destul am divagat de la subiect...Copiii resping instinctiv alcoolul, tutunul �i m�nc�rurile nes�n�toase, �n cantitate mare, adul�ii sunt cei care le inoculeaz� anumite preferin�e culinare. Iar dac� un copil poate deosebi �ntre ceea ce-i face bine �i ce nu, teoretic �i tu, ca adult cu discern�m�nt ar trebui s� ai capacitatea aceasta, nu? Iar dac� ceea ce �ine de spirit m� prive�te doar pe mine, pot s�-�i sugerez ni�te idei legate de hran�. Vorba filosofului: "Iubirea de oameni? Nimic altceva dec�t rodul unei digestii s�n�toase". �nlocuie�te eternul porc cu ciuperci la gr�tar umplute cu legume �i condimentate cu "buruieni", sarmalele cu chiftele de n�ut, c�rna�ii cu salat� de �elin� apio cu br�nz� feta �i ve�nicii cozonaci cu portocale, c� tot e sezonul (gripei...�i citricele ajut� �n preven�ie). Viziteaz�-�i rudele de la �ar�, c� pun pariu c� n-ai mai f�cut-o de mult, �i poate te alegi �i cu un vin curat, necontraf�cut, pe care po�i s�-l fierbi cu scor�i�oar�, miere �i cui�oare �i s�-l bei apoi cu prietenii. Asta dup� ce veni�i de la o b�taie cu z�pad� sau de la o tur� montan�, �n loc s� face�i trasee prin magazinele din Mall... |
||
|
Ioana_Reghis Postat pe 23 Decembrie 2009 13:29 |
||
|
Eu incerc sa mananc vegetarian de vreo jumatate de an si ma simt mult mai bine.Anul trecut de sarbatori am pus cateva kg din cozonac si sarmale-dupa ce doi ani la rand am mancat altfel decat cerea traditia.Meniul din acest sfarit de an va fi compus din drob din ciuperci si soia,ciuperci umplute cu legume la cuptor si oua umplute cu pateu vegetal.Ptr desert voi pregati salata de fructe de sezon si mere umplute cu fructe uscate si nuca la cuptor.Am o multime de cunostinte care dau ochii peste cap si zambesc cu subanteles dar am invatat sa ignor si sa fac asa cum ma simt eu bine:) Sarbatori fericite tuturor! |
||
|
kudika050614 Postat pe 23 Decembrie 2009 13:46 |
||
| Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
|---|---|---|
| porumbel cu picior rupt | 7 | De la: healthy005889 13 Februarie 2010 18:00 |
| Am slabit 15 kg in 26 de zile | 11 | De la: georgy_78 29 Martie 2010 10:49 |
| stie cineva un tratament pt o crestere rapida a parului? | 85 | De la: dana_n_healthy 20 Iunie 2016 00:12 |
|
|
||
| FOTOTAPET PERSONALIZAT TABLOURI PERSONALIZATE | 1 | De la: fototapettt 27 Ianuarie 2011 16:26 |
| Brocoli proaspat in Bucuresti | 29 | De la: battleofwits 10 Mai 2011 20:24 |
Site-ul Kudika.ro este creat si administrat de SC Internet Corp SRL.
Pentru propuneri de colaborare privind promovarea pe site-ul kudika.ro,
va rugam sa contactati departamentul de vanzari la [email protected]
Sediul social: Bucuresti, Str. Putul lui Zamfir nr. 28, Sector 1
Solicitarile cu privire la protectia datelor cu caracter personal pot fi trimise la email [email protected]
Termenul legal in care poti primi un raspuns din partea noastra este de 30 zile calendaristice.