Setari Cookie-uri

Sfaturi sanatoase pentru Sarbatori

Mi-as dori sa adunam impreuna mai multe sfaturi sanatoase pentru srabatori. Spre exemplu eu as zice sa mancam mai mult preparate din carne de pui sau peste, si doar sa gustam, la cateva mese, preparatele traditionale romanesti din carne de porc. Si as mai propune o salata de fructe pe zi, sa folosim lactate slabe si sa incercam sa facem mai multa miscare decat de obicei, caci timpul de concediu ne permite, de exemplu sa iesim in fiecare seara la plimbare. Voi ce parere aveti? ce alte sfatrui aduceti?
amalia79_healthy
Postat pe 22 Decembrie 2009 16:50
Buna ziua!
E foarte buna ideea. Eu am aproape 10 ani de cand mananc cat mai natural. Asta inseamna fara carne, fara preparare termica.Dimineata fructe. La pranz o salata care se compune din morcovi, telina sfecla rosie, rase.Le amestec cu 2 catei de usturoi si putina ceapa , marar patrunjel, o lingura de ulei presat la rece din floarea soarelui si o lingura de ulei de masline.In loc de sare folosesc un amestec din 7 plante pe care le usuc vara.(Marar, patrunjel, leustean, telina, cimbru, busuioc, tarhon). Salata astfel obtinuta o mananc cu putina branza dulce, putina telemea si 2-3 masline dietetice. Totul se consuma impreuna cu paine Elta care este facuta din tarate si zer,preparata sub 40 de grade care se gaseste la Plafar)Seara ori mananc fructe ori prajituri naturiste facute de mine, care nu sunt coapte in cuptor(Vezi retete din Hrana vie a lui ERNST GUNTER). Sotul meu mananca asa de 3 ani si jumatate,astfel a scapat de operatia de inima la care ii trebuiau schimbate ambele valve.Spuanand medicilor cum mananca si mirandu-se toti ca nu mai e nevoie de operatie au concluzionat :Nu e de la alimentatia naturala. Atunci care este explicatia, deoarece 5 medici l-au trimis urgent la operatie in iunie 2006?
Sanatate si numai bine!
Mihai Maria
mariam_healthy
Postat pe 22 Decembrie 2009 17:30
Sfaturi pentru minte, trup si suflet: gandire sanatoasa,pozitiva; hrana sanatoasa; relaxare, miscare. Ideal! Puterea de a ajunge la un echilibru si sarbatori cu bine!
carmenjatarel_yahoo_com
Postat pe 23 Decembrie 2009 07:07
Ce usor e de spus...eu in fiecare an imi propun sa mananc sanatos de Sarbatori, dar niciodata nu reusesc sa ma abtin...:((.
irinush13
Postat pe 23 Decembrie 2009 09:11
"Nu reuºesc sã mã abþin"...ce-i asta? Cine conduce caleaºca? Vizitiul sau animalul?!

Prima datã ar trebui sã încerci o decontaminare durã de "spiritul sãrbã(u)torilor". Puþinã analizã criticã ajutã în acest sens. Te-ai gândit vreodatã de ce mãnânci toate porcãriile (preparatele din porc, adicã) de Crãciun? Pentru cã aºa ai preluat, pe nemestecate, tradiþia de la mama? Care a preluat-o ºi ea, la rându-i, de la o altã mamã? Pentru cã aºa face "toatã lumea"? Care lume? De ce? În ce scop? Pentru a afiºa o anumitã "opulenþã" culinarã? De unde ideea asta cã "masa de Crãciun trebuie sã fie cât mai încãrcatã"?! Sau altã prostie,vehiculatã în publicitate, conform cãreia sub brad (pe lângã porc, neapãrat trebuie sã fie sacrificat ºi un brad!) "trebuie sã fie multe cadouri", de parcã despre trup în general ºi stomac în special e întreaga sãrbãtoare...

Dar destul am divagat de la subiect...Copiii resping instinctiv alcoolul, tutunul ºi mâncãrurile nesãnãtoase, în cantitate mare, adulþii sunt cei care le inoculeazã anumite preferinþe culinare. Iar dacã un copil poate deosebi între ceea ce-i face bine ºi ce nu, teoretic ºi tu, ca adult cu discernãmânt ar trebui sã ai capacitatea aceasta, nu? Iar dacã ceea ce þine de spirit mã priveºte doar pe mine, pot sã-þi sugerez niºte idei legate de hranã. Vorba filosofului: "Iubirea de oameni? Nimic altceva decât rodul unei digestii sãnãtoase". Înlocuieºte eternul porc cu ciuperci la grãtar umplute cu legume ºi condimentate cu "buruieni", sarmalele cu chiftele de nãut, cârnaþii cu salatã de þelinã apio cu brânzã feta ºi veºnicii cozonaci cu portocale, cã tot e sezonul (gripei...ºi citricele ajutã în prevenþie). Viziteazã-þi rudele de la þarã, cã pun pariu cã n-ai mai fãcut-o de mult, ºi poate te alegi ºi cu un vin curat, necontrafãcut, pe care poþi sã-l fierbi cu scorþiºoarã, miere ºi cuiºoare ºi sã-l bei apoi cu prietenii. Asta dupã ce veniþi de la o bãtaie cu zãpadã sau de la o turã montanã, în loc sã faceþi trasee prin magazinele din Mall...
Ioana_Reghis
Postat pe 23 Decembrie 2009 13:29
Eu incerc sa mananc vegetarian de vreo jumatate de an si ma simt mult mai bine.Anul trecut de sarbatori am pus cateva kg din cozonac si sarmale-dupa ce doi ani la rand am mancat altfel decat cerea traditia.Meniul din acest sfarit de an va fi compus din drob din ciuperci si soia,ciuperci umplute cu legume la cuptor si oua umplute cu pateu vegetal.Ptr desert voi pregati salata de fructe de sezon si mere umplute cu fructe uscate si nuca la cuptor.Am o multime de cunostinte care dau ochii peste cap si zambesc cu subanteles dar am invatat sa ignor si sa fac asa cum ma simt eu bine:)
Sarbatori fericite tuturor!
kudika050614
Postat pe 23 Decembrie 2009 13:46

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
METODA ULTRAEFICIENTA PT.SLABIT(nu neaparat rapida) 20 De la: ioanabobocea 2 Februarie 2010 13:00
oare sunt insarcinata???? 4 De la: cornel_sabin 27 Februarie 2010 00:16
red-bull 67 De la: roz5blue6lila7 27 Februarie 2012 05:27
Detofixierea organismului!!! 10 De la: office_salinasusesi_ro 27 Februarie 2010 09:07
a folosit cineva tratamentul pentru slabit DESERT PLANT? 73 De la: cornel_sabin 27 Februarie 2010 00:09