Setari Cookie-uri

abcesul perianal

buna! am suferit vreo 3 abcese perianale,,,sunt disperata:( vreau sa fac un copil si nu stiu in ce fel exista sau nu ceva risc? stie cineva ce trebuie sa fac sa nu mai recidiveze?
multumesc
healthy011882
Postat pe 5 Februarie 2010 00:26
Buna si ma bucur ca s-a deschis un subiect pe aceasta tema.Se pare ca din ce in ce mai multi se confrunta cu aceste abcese sau chisturi perianale.eu am o fata de aproape 20 de ani care luna aceasta a fost pentru a doua oara incizata.primul abces perianal l-a facut in vara trecuta si a fost mult mai rau,necesitand 3 luni de curatare si supraveghere medicala.chiar si doctorii spun ca nu se pot pronunta cu privire la cauza aparitiei acestor abcese.eu am crezut ca este vorba de perioada critica a pubertatii , cu toate schimbarile hormonale,dar se pare ca nu este asa.din putinele informatii pe care le avem eu as merge pe o dezintoxicare a organismului, dat fiind faptul ca la varsta asta(20ani +/- cativa) toti exageram cu meniurile nesanatoase.astept si alte opinii sau observatii.
dana_alecuta
Postat pe 15 Februarie 2010 11:26
De la: dana_alecuta, la data 2010-02-15 11:26:51Buna si ma bucur ca s-a deschis un subiect pe aceasta tema.Se pare ca din ce in ce mai multi se confrunta cu aceste abcese sau chisturi perianale.eu am o fata de aproape 20 de ani care luna aceasta a fost pentru a doua oara incizata.primul abces perianal l-a facut in vara trecuta si a fost mult mai rau,necesitand 3 luni de curatare si supraveghere medicala.chiar si doctorii spun ca nu se pot pronunta cu privire la cauza aparitiei acestor abcese.eu am crezut ca este vorba de perioada critica a pubertatii , cu toate schimbarile hormonale,dar se pare ca nu este asa.din putinele informatii pe care le avem eu as merge pe o dezintoxicare a organismului, dat fiind faptul ca la varsta asta(20ani +/- cativa) toti exageram cu meniurile nesanatoase.astept si alte opinii sau observatii.
"Specialistii considera ca, in principal, cauzele de aparitie ale abceselor sunt infectioase si neinfectioase. Dintre infectii, cel mai frecvent incriminati sunt germenii apartinand florei inetstinale: Escherichia coli, stafilococ, dar si bacilul Koch, Pseudomonas, Clostridium perfringens. Cauze neinfectioase cuprind: boala Crohn, colita ulcerativa, carcinoame, traumatisme. Majoritatea insa au etiologie infectioasa.

Procesul debuteaza la nivelul glandelor anale care pot fi obstruate prin germenii enumerati. Infectia se numeste criptita. Infectia (si implicit puroiul) poate evolua si se poate extinde in spatiile profunde din jurul anusului si rectului. In cazul in care nu este evacuata, colectia purulenta se mareste si asociaza simptome importante: durere, febra si chiar tulburari majore ale tranzitului intestinal. Intr-o ultima etapa de evolutie, abcesul poate fistuliza la piele (eliminandu-se continutul purulent).

Exista persoane ce au un risc mai crescut de a dezvolta astfel de abcese (comparativ cu populatia generala), cum ar fi:
- pacientii diabetici, hipertensivi
- pacientii cu infectie HIV/SIDA (prin imunitate scazuta)
- pacientii cu boala Crohn sau alte boli inflamatorii cronice ale intestinului
- pacientii in tratament imunosupresor (corticosteroizi: prednison, metilprednisolon) sau chimioterapie."

investigatii amanuntite cu privere la natura infectiei nu va recomandat niciun medic? pt ca acel poroi colectat acolo are origini infectioase in marea majoritate a cazurilor....
4Life
Postat pe 15 Februarie 2010 11:40

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Stimulare cu clostilbegyt 2 De la: alexandra-floriintimisoara-eu 26 Ianuarie 2016 16:12
cosmetice de lux 1 De la: healthy013546 5 Martie 2010 11:07
BUNA ZIUA 3 De la: office_salinasusesi_ro 18 Februarie 2010 23:35
nu imi vine menstruatia 23 De la: healthy016824 2 Iunie 2010 01:50
candida 4 De la: lover_woman 2 Noiembrie 2010 18:46