Setari Cookie-uri

buna!

am rugamintea daca ma puteti ajuta sa imi spuneti cum imi pot lua temperatura in fiecare dimineata sa pot ramane gravida,sa vad cand sunt la ovulatie,dar si care este temperatura ideala ...multumesc.
elenutza_healthy
Postat pe 13 Februarie 2010 20:55
Ovulatia este un fenomen care dureaza minute sau ore si de aceea nu se poate vorbi despre inceputul sau sfarsitul ovulatiei.Punctul de maxim al temperaturii indica ovulatia. Temperatura de maxim ce trebuie sa apara o singura data de-a lungul ciclului menstrual este un marker de ovulatie iar apoi urmeaza zona de platou. In acest caz el indica ziua ovulatiei. Exista o perioada fertila care incepe cu 2 - 3 zile inainte de ovulatie (atat pot trai spermatozoizii in tractul genital si pot "astepta" ovocitul) si 1 - 2 zile dupa ovulatie (atat traieste ovocitul dupa ovulatie). Orice contact sexual in aceasta perioada are mari sanse de a duce la o sarcina. Maximul temperaturii variaza de la femeie la femeie, fiind un individual. Poate fi 37,2 sau 37,4 ... sau 37,1. Devine marker al ovulatiei numai daca apare o singura data de-a lungul ciclului si apoi este urmata de zona de platou.
La masurarea temperaturii trebuie folosit un temometru special, cu scala extinsa intre temperaturile de 36 si 38 de grade Celsius (temometrele obisnuite au scala cuprinsa intre 34 si 42 de grade Celsius). Temperatura trebuie masurata in fiecare zi dimineata imediat dupa trezire, inainte de orice fel de activitate, inainte ca femeia sa se dea jos din pat. Temperatura poate fi luata axilar (sub brat), oral, vaginal sau rectal. Este recomandata masurarea temperaturii rectal sau vaginal. Dar indiferent de locul unde este masurata, el trebuie sa fie intotdeauna acelasi. Pe cale orala termometrul trebuie tinut sub limba timp de 5 minute, in rect sau vagin - 3 minute iar axilar - 5 minute. Daca nivelul mercurului este intre doua gradatii se inregistreaza gradatia inferioara.Ovulatia incepe, de regula din a 14-a zi de menstruatie. Bafta!
criss_t
Postat pe 21 Februarie 2010 22:01

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Problema 16 De la: OanaSun 28 Martie 2011 03:48
Vaccinul HPV 18 De la: SfDuminica 21 Octombrie 2010 14:46
sex 35 De la: kudika329386 10 Noiembrie 2010 20:36
Oprirea ciclului menstrual cand mergem la mare 104 De la: iuli 31 Martie 2014 07:54
gardnerella vaginalis 17 De la: camiflorea 3 Martie 2010 07:27