Setari Cookie-uri

'Reteta bunului simt'

Buna dragilor, ma bucura mult tema pe care ati abordat-o. Din pacate pentru noi toti, viata este grea, stresul este intens, problemele cotidiene din ce in ce mai multe.Poate toti incercam la un moment dat sa fim mai buni, mai iertatori, insa, ce se intampla atunci cand intalnesti oameni care-si vad propriul interes, ce sapa adanc la imaginea ta, care tes intrigi continuue sau care nu au liniste daca nu fac o remarca proasta in ceea ce te priveste. Ma privesc in fiecare dimineata in oglinda si.... din pacate vad o persoana mult prea schimbata care fuge de la un job la altul, de la job la facultate, de la facultate acasa unde ma asteapta o familie care, desi e seara se astepta sa ma comport ca si cum ar fi dimineata.Azi e luni, maine vineri, azi e sambata dimineata, maine luni dimineata si din pacate timpul trece atat de repede incat uneori ramanen insensibili la dorintele noastre ale celor din jur, la strigatul catre tine ce vine de la aproapele tau" poti sa fi mai bun?", " poti sa ma ierti?", " poti trece peste?".Sunt momente in viata cand, fiind bun esti calcat in picoare.Imi doresc din toata inima sa avem timp sa facem ceva si pentru sufletul nostru, linistea noastra si multumirea interioara....si poate asa... vom fi mai buni.

Parerea mea este ca nu ne dorim sa fim rai, indolenti, sau orice vreti voi in sensul negativ, ci uneori vaiata te face sa fi asa.

Si ca sa concid, fiti buni, veseli, increzatori in fortele proprii doarece gandirea pozitiva atrage persoane si lucruri bune in viata noastra!!
dianamarry
Postat pe 30 Aprilie 2010 10:50
Pt. Porumbelul,

Cata dreptate ai......!!! Mi-a mers la suflet ce ai scris.
Dumnezeu sa te binecuvanteze !
miuta_healthy
Postat pe 30 Aprilie 2010 12:24
De la: mariachim, la data 2010-04-30 06:56:05
Nu te certa niciodata cu un prost!
Te va aduce la nivelul lui si te va bate cu experienta! J

Vine un moment in viata cand realizezi:
Cine conteaza,
Cine nu a contat niciodata,
Cine nu va mai conta....
Si cine va conta intotdeauna....

Deci, nu iti face griji pentru oamenii din trecutul tau,
Exista un motiv pentru care nu au ajuns sa fie prezenti in viitorul tau...

andradit
Postat pe 30 Aprilie 2010 17:34
De la: Porumbelul, la data 2010-04-30 07:40:12Rostul

Cand te desparti din vina ta, �ncerci o vreme sa te lupti cu ireversibilul, �ti dai seama ca n-are sens, te lamentezi de forma si renunti. Cand te desparti din vina celuilalt, ai nevoie de o perioada de timp ca sa �ntelegi ce s-a �ntamplat. Iei povestea de la capat, pas cu pas si te chinui sa pricepi ce n-a fost bine si unde ar fi trebuit ca lucrurile sa apuce pe alt drum.

La fel se �ntampla si atunci cand te desparti de tara ta. Dezamagit, �nselat, manios, �ndurerat. Nu ti-e usor s-o lasi. Tara si mama nu ti le alegi. Te asezi pe celalalt mal al lumii si cauti raspunsul: ce s-a �ntamplat cu tara mea de-am fost nevoit s-o parasesc.

Romaniei i-a disparut rostul. E o tara fara rost, �n orice sens vreti voi. O tara cu oameni fara rost, cu orase fara rost, cu drumuri fara rost, cu bani, muzica, masini si toale fara rost, cu relatii si discutii fara rost, cu minciuni si �nselatorii care nu duc nicaieri.

Exista trei mari surse de rost pe lumea asta mare: familia, pamantul si credinta.

Batranii. Romania �i batjocoreste cu sadism de 20 de ani. �i tine �n foame si �n frig. Sunt umiliti, bruscati de functionari, uitati de copii, calcati de masini pe trecerea de pietoni. Sunt scosi la vot, ca vitele, momiti cu un kil de ulei sau de malai de care, dinadins, au fost privati prin pensii de rahat. Vite slabe, flamande si batute, asta au ajuns batranii nostri. Caini tinuti afara iarna, fara macar o mana de paie sub ciolane.

Dar, ce e cel mai grav, sunt nefolositi. O fonoteca vie de experienta si �ntelepciune a unei generatii care a trait atatea grozavii e stearsa de pe banda, ca sa tragem manele peste. Fara batrani nu exista familie. Fara batrani nu exista viitor.

Pamantul. Care pamant? Cine mai e legat de pamant �n tara aia? Cine-l mai are si cine mai poate rodi ceva din el? Majestatea Sa Regele Thailandei sustine un program care se intituleaza "Sufficiency Economy", prin care oamenii sunt �ncurajati sa creasca pe langa case tot ce le trebuie: un fruct, o leguma, o gaina, un purcel. Foarte inteligent. Daca se �ntampla vreo criza globala de alimente, thailandezii vor supravietui fara ajutoare de la tarile "prietene".

La noi chestia asta se numeste "agricultura de subzistenta" si lui tanti Europa nu-i place. Tanti Europa vrea ca taranii sa-si cumpere rosiile si soriciul de la hypermarketuri frantuzesti si germane, ca de-aia avem UE. Cantatul cocosilor dimineata, latratul vesel al lui Grivei, grohaitul lui Ghita pana de Ignat, corcodusele furate de la vecini si iazul cu salcii si broaste sunt imagini pe care castratii de la Bruxelles nu le-au trait, nu le pot �ntelege si, prin urmare, le califica drept niste arhaisme barbare. Sa dispara!

Din betivii, lenesii si nebunii satului se trag astia care ne conduc acum. Neam de neamul lor n-a avut pamant, ca nu erau �n stare sa-l munceasca. Nu stiu ce �nseamna pamantul, cata liniste si cata putere �ti da, ce povesti �ti spune si cat sens aduce fiecarei dimineti si fiecarei seri. I-au urat �ntotdeauna pe cei care se trezeau la 5 dimineata si plecau la camp cu ciorba �n sufertas. Pe toti gangavii si pe toti puturosii astia i-au facut comunistii primari, secretari de partid, sefi de puscarii sau de camine culturale. Pe toti astia, care au neamul �ngropat la marginea cimitirului, de mila, de sila, crestineste.

Credinta. O mai poarta doar batranii si taranii, cati mai sunt, cat mai sunt. Un strai vechi, cusut cu fir de aur, un strai vechi, greu de �mbracat, greu de dat jos, care trebuie �mpaturit �ntr-un fel anume si pus la loc �n lada de zestre �mpreuna cu busuioc, smirna si flori de camp. Pus bine, ca poate �l va mai purta cineva. Cand or sa moara oamenii astia, o sa-l ia cu ei la cer pe Dumnezeu.

Avem, �n schimb, o varianta moderna de credinta, cu fermoar si arici, prin care ti se vad si tatele si portofelul burdusit. Se poarta la nunti, botezuri si �nmormantari, la alegeri, la inundatii, la sfintiri de sedii si aghesmuiri de masini luxoase, la pomenirea eroilor Revolutiei. Se accesorizeaza cu cruci facute �n graba si cu un "Tatal nostru" spus pe jumatate, ca trebuie sa raspunzi la mobil. Scuze, domnu parinte, e urgent.

Fugim de ceva ca sa ajungem nicaieri. Ne vindem pamantul sa faca astia depozite si vile de neam prost pe el. Ne sunam bunicii doar de ziua lor, daca au mai prins-o. Bisericile se �nmultesc, credinciosii se �mputineaza, sfintii de pe pereti se gandesc serios sa aplice pentru viza de Canada.

Fetele noastre se prostitueaza pana gasesc un italian batran si cu bani, cu care se marita. Baietii nostri fura bancomate, joaca la pokere si beau de sting pentru ca stiu de la televizor ca fetele noastre vor bani, altfel se prostitueaza pana gasesc un italian batran cu care se marita. Parintii nostri pleaca sa culeaga capsuni si sa-i spele la cur pe vestici. Iar noi facem infarct si cancer pentru multinationalele lor, conduse de securistii nostri.

Suna-ti bunicii, pune o samanta �ntr-un ghiveci si aprinde o lumanare pentru vii si pentru morti.

Sa traiti!

Felicitari !
Ma inclin in fata dumneavoastra .
kukla
Postat pe 1 Mai 2010 00:55
Daca beam un butoi de Vin nu eram atat de ametit , dar comentariile voastre citite m au imbatat de tot. Unul Hais,altul Cea ,nu va mai certati ,avetiva ca fratii,ca altfel va ........altii. Si nu uitati ca toti suntem turisti pe planeta asta ,iar daca va mai certati mult ,nu uitati ca nu mai aveti timp sa va impacati.
Semneaza un trecator pamantean.
healthy010635
Postat pe 1 Mai 2010 10:56
Sa traiti !
Mie imi place ce si cum scrie SPT. Este foarte adevarat ca, se face multa economie de spatiu prin eliziunea ghilimelelor ori neinvocarea autorului citat. Insa este pacat, pentru ca aceasta maniera il poate priva de posibilitatea beneficiului adjudecarii stiintifice a paternitatii celor redactate; asta potrivit adagiului: neinvocarea autorului din a carui opera se scrie= plagiat, copierea din doi autori = compilatie, iar copierea dupa trei ori mai multi autori= lucrare stiintifica.
DOAMNE, AJUTA !
healthy008402
Postat pe 1 Mai 2010 18:54
Eu consider ca reteta bunului simt e aceea;daca vrei doresti respectul celor din jur,trebuie sa-l oferi tu primul,chiar si persoanelor care nu-l au.chiar daca unele persoane din jurul meu sunt recalcitrante,sunt mereu cu zambetul pe buze,gandind ca mi-ai adresat nuuuumai cuvinte frumoase.
miurlica
Postat pe 2 Mai 2010 11:36
De la: miurlica, la data 2010-05-02 11:36:30 Eu consider ca reteta bunului simt e aceea;daca vrei doresti respectul celor din jur,trebuie sa-l oferi tu primul,chiar si persoanelor care nu-l au.chiar daca unele persoane din jurul meu sunt recalcitrante,sunt mereu cu zambetul pe buze,gandind ca mi-ai adresat nuuuumai cuvinte frumoase.

Da asa e.De multe ori rasunzand celor incruntti cu o multumire si un zambet chiar reusesti sa ii inmoi putin si sa ii faci macar sa iti raspunda macar cu un buna ziua.
andradit
Postat pe 2 Mai 2010 15:13
Constant in T½nase:
Pleac-ai nostri,
vin ai nostri, noi
r�m�nem tot ca prostii
Ne-am trezit din hibernare
Si-am strigat c�t am putut:
Sus Cutare! Jos Cutare!
Si cu asta ce-am f�cut?
Am dorit, cu mic, cu mare,
Si-am luptat, cum am stiut,
S-avem nou� guvernare,
Si cu asta ce-am f�cut?
Ca mai bine s� ne fie,
Ne-a crescut salariul brut,
Dar tr�im �n s�racie,
Si cu asta ce-am f�cut?
Ia corup�ia amploare,
Cum nicic�nd nu s-a v�zut,
Scoatem totul la v�nzare,
Si cu asta ce-am f�cut?
Pentru-a c�stiga o p�ine,
Mul�i o iau de la-nceput,
R�t�cesc prin ��ri str�ine,
Si cu asta ce-am f�cut?
Travers�m ani grei cu crize,
Leul iar a dec�zut,
Cresc �ntruna taxe-accize,
Si cu asta ce-am f�cut?
Totul este ca-nainte,
De belele n-am trecut,
Se trag sforile, se minte,
Si cu asta ce-am f�cut?
Se urzesc pe-ascuns vendete,
Cum nicic�nd nu s-a v�zut,
�ara-i plin� de vedete,
Si cu asta ce-am f�cut?
Pleac�-ai nostri, vin ai nostri!
E sloganul cunoscut;
Iar�si am votat ca prostii,
Si cu asta ce-am f�cut?
�Nimi cnou sub soare �
Nimic nu-i int�mpl�tor �n lume ,
Orice asemanare �ntre cele de mai sus, scrise de regretatul artist roman, �n urm� cu 65 de ani, si zilele
pe care le traim azi, noi rom�nii, nu-i deloc �nt�mpl�toare.
Asta-i soarta noastr� , frati rom�ni !
Constantin T�nase, un talentat artist roman, s-a n�scut la 5 iulie 1880, a murit la Bucuresti, �n anul
1945. Moartea i s-a tras din �nc�p�t�narea de a spune lucrurilor pe nume.
Constantin T�nase �nc� mai juca �n Bucuresti, la un an de la invazia sovietic�.
�ntr-unul din spectacolele sale, satiriz�nd f�r�delegile hoardelor bolsevice, �ntre care obsesia invadatorilor pentru ceasuri de orice fel, pentru care jefuiau oamenii �n plin� strad�, ziua �n amiaza mare, som�nd victimele: �Davai Ceas!� (d�-mi ceasul), artistul: a introdus urm�torul monolog.
R�u era cu �der, die, das�
Da-i mai r�u cu �davai ceas�
De la Nistru p�n� la Don
Davai ceas, davai palton
Davai ceas, davai mosie
Haraso tov�r�sie!
Dup� mai multe reprezentatii a fost arestat, amenintat cu moartea si i s-a ordonat s� nu mai joace piesa. �n urm�torul spectacol a ap�rut pe scen� �ntr-un pardesiu imens, cu m�necile pardesiului c�ptusite de sus p�n� jos cu ceasuri de m�n�. Spectatorii l-au aplaudat frenetic la aparitie, desi actorul
nu a scos niciun cuv�nt. Apoi si-a descheiat pardesiul, scot�nd la iveal� un ceas cu pendul�! A spus doar: �El tic, eu tac, el tic, eu tac�.
Dou� zile mai t�rziu, marele actor era mort.
Paunul
Postat pe 11 Mai 2010 21:58
Si eu imi doresc o schimbare a societatii in care traim. Imi doresc o societate in care oamenii au bun simt, iubesc, spun adevarul, o societate transparenta, lipsita de coruptie, de minciuna, de lacomie, de lasitate si ipocrizie. Insa nu cred ca vreo lege, sau un anumit sistem juridic, economic, politic, va determina aparitia acestei schimbari.

Nu cred ca prin impunere fortata devine omul mai bun. Nu poti forta oamenii sa simta, sa iubeasca, sa fie cu bun simt� Pana ce nu vom deveni cat mai multi dintre noi treziti la suflet, cu bun simt nici un sistem politic, economic, social nu ne va ajuta.Cred ca multa lume s-a intrebat de-a lungul vremii ce va sa zica aia �bun simt�. Ma intreb si eu, zi de zi, daca chestia asta exista sau e doar un mit. Cred ca toata lumea face asta. Nu stiu daca se poate da o definitie exacta acestui concept. Nu stiu daca e cazul sa incercam asa ceva. Cert este ca, mai toti oamenii care au un nivel minim de educatie, il recunosc in comportamentul celorlalti. Si tu, si eu, noi toti ne dam seama cand cineva incalca anumite bariere sau cand cineva se comporta in concordanta cu asa numitul bun simt.Bunul simt �l ai, sau nu-l ai.
Omul a pierdut m�sura just� �n toate, dar mai ales a modului �n care trebuie s� se comporte cu aproapele s�u. S�nt multe persoane care consider� c�, dac� o fiin�� le ajut� sau este bun� cu ele �i le respect�, ele pot face orice, se pot comporta oricum. De multe ori bun�tatea este confundat� cu prostia, astfel fiind perceput omul bun de cei lipsi�i de bun sim�.

Atunci c�nd o fiin�� nu �n�elege adev�rata valoare a unor lucruri, st�ri, rela�ii, sentimente, tinde s�-�i piard� bunul sim� �i s� desconsidere fiin�a prin care acea gra�ie s-a manifestat. �n spatele unei mari gra�ii se ascunde �i o mare �ncercare, deoarece �n momentul c�nd �i se d�, �i se cere �i s� te transformi.

�n esen��, starea de bun sim�, poate fi exprimat� foarte bine prin zicala: �Ce �ie nu-�i place altuia nu-i face�. Cu ajutorul bunului sim� empatizezi cu cel de l�ng� tine �i astfel �tii cum s� te compor�i cu o fiin�� f�r� a o r�ni �i f�r� a o face s� sufere. �tii cum s� o aju�i �n mod t�cut �i f�r� zarv�, sim�indu-i starea sufleteasc� �i d�ruindu-i mai mult dec�t d�rui de obicei. Dac� ajutorul nostru pentru ceilal�i �l oferim �n primul r�nd lui Dumnezeu, vom primi atunci binecuv�ntarea Sa ne�ncetat�, manifestat� �n cele mai frumoase feluri �i care ne va �mbun��i via�a pe toate planurile.

Starea de bun sim� nu exclude luarea unor m�suri drastice, chiar severe atunci c�nd situa�ia o cere. Bunul sim� �nseamn� s� ai discern�m�nt �n ceea ce faci, s� g�se�ti m�sura just�, s� ajungi s� dai fiec�ruia ceea ce merit�.

De asemenea, starea de bun sim� este str�ns legat� de starea de umilin��. Fiin�ele orgolioase, care nu au starea de umilin�� �n fa�a Divinit��ii, nu manifest� nici starea de bun sim�, deoarece orgoliul le orbe�te �i le face s� piard� m�sura just� a tuturor lucrurilor.

Starea de bun sim� este generat� de o stare de iubire profund�. �n momentul �n care sufletul se deschide �n fa�a iubirii, bunul sim� apare ca o manifestare exterioar� a acestei st�ri interioare.

Sufletul omului este ca o floare, iar cu ajutorul bunului sim� putem face aceast� floare s� �nfloreasc�.

niciodata_tu
Postat pe 15 Mai 2010 17:51
De la: Porumbelul, la data 2010-04-30 07:40:12Rostul

Cand te desparti din vina ta, �ncerci o vreme sa te lupti cu ireversibilul, �ti dai seama ca n-are sens, te lamentezi de forma si renunti. Cand te desparti din vina celuilalt, ai nevoie de o perioada de timp ca sa �ntelegi ce s-a �ntamplat. Iei povestea de la capat, pas cu pas si te chinui sa pricepi ce n-a fost bine si unde ar fi trebuit ca lucrurile sa apuce pe alt drum.

La fel se �ntampla si atunci cand te desparti de tara ta. Dezamagit, �nselat, manios, �ndurerat. Nu ti-e usor s-o lasi. Tara si mama nu ti le alegi. Te asezi pe celalalt mal al lumii si cauti raspunsul: ce s-a �ntamplat cu tara mea de-am fost nevoit s-o parasesc.

Romaniei i-a disparut rostul. E o tara fara rost, �n orice sens vreti voi. O tara cu oameni fara rost, cu orase fara rost, cu drumuri fara rost, cu bani, muzica, masini si toale fara rost, cu relatii si discutii fara rost, cu minciuni si �nselatorii care nu duc nicaieri.

Exista trei mari surse de rost pe lumea asta mare: familia, pamantul si credinta.

Batranii. Romania �i batjocoreste cu sadism de 20 de ani. �i tine �n foame si �n frig. Sunt umiliti, bruscati de functionari, uitati de copii, calcati de masini pe trecerea de pietoni. Sunt scosi la vot, ca vitele, momiti cu un kil de ulei sau de malai de care, dinadins, au fost privati prin pensii de rahat. Vite slabe, flamande si batute, asta au ajuns batranii nostri. Caini tinuti afara iarna, fara macar o mana de paie sub ciolane.

Dar, ce e cel mai grav, sunt nefolositi. O fonoteca vie de experienta si �ntelepciune a unei generatii care a trait atatea grozavii e stearsa de pe banda, ca sa tragem manele peste. Fara batrani nu exista familie. Fara batrani nu exista viitor.

Pamantul. Care pamant? Cine mai e legat de pamant �n tara aia? Cine-l mai are si cine mai poate rodi ceva din el? Majestatea Sa Regele Thailandei sustine un program care se intituleaza "Sufficiency Economy", prin care oamenii sunt �ncurajati sa creasca pe langa case tot ce le trebuie: un fruct, o leguma, o gaina, un purcel. Foarte inteligent. Daca se �ntampla vreo criza globala de alimente, thailandezii vor supravietui fara ajutoare de la tarile "prietene".

La noi chestia asta se numeste "agricultura de subzistenta" si lui tanti Europa nu-i place. Tanti Europa vrea ca taranii sa-si cumpere rosiile si soriciul de la hypermarketuri frantuzesti si germane, ca de-aia avem UE. Cantatul cocosilor dimineata, latratul vesel al lui Grivei, grohaitul lui Ghita pana de Ignat, corcodusele furate de la vecini si iazul cu salcii si broaste sunt imagini pe care castratii de la Bruxelles nu le-au trait, nu le pot �ntelege si, prin urmare, le califica drept niste arhaisme barbare. Sa dispara!

Din betivii, lenesii si nebunii satului se trag astia care ne conduc acum. Neam de neamul lor n-a avut pamant, ca nu erau �n stare sa-l munceasca. Nu stiu ce �nseamna pamantul, cata liniste si cata putere �ti da, ce povesti �ti spune si cat sens aduce fiecarei dimineti si fiecarei seri. I-au urat �ntotdeauna pe cei care se trezeau la 5 dimineata si plecau la camp cu ciorba �n sufertas. Pe toti gangavii si pe toti puturosii astia i-au facut comunistii primari, secretari de partid, sefi de puscarii sau de camine culturale. Pe toti astia, care au neamul �ngropat la marginea cimitirului, de mila, de sila, crestineste.

Credinta. O mai poarta doar batranii si taranii, cati mai sunt, cat mai sunt. Un strai vechi, cusut cu fir de aur, un strai vechi, greu de �mbracat, greu de dat jos, care trebuie �mpaturit �ntr-un fel anume si pus la loc �n lada de zestre �mpreuna cu busuioc, smirna si flori de camp. Pus bine, ca poate �l va mai purta cineva. Cand or sa moara oamenii astia, o sa-l ia cu ei la cer pe Dumnezeu.

Avem, �n schimb, o varianta moderna de credinta, cu fermoar si arici, prin care ti se vad si tatele si portofelul burdusit. Se poarta la nunti, botezuri si �nmormantari, la alegeri, la inundatii, la sfintiri de sedii si aghesmuiri de masini luxoase, la pomenirea eroilor Revolutiei. Se accesorizeaza cu cruci facute �n graba si cu un "Tatal nostru" spus pe jumatate, ca trebuie sa raspunzi la mobil. Scuze, domnu parinte, e urgent.

Fugim de ceva ca sa ajungem nicaieri. Ne vindem pamantul sa faca astia depozite si vile de neam prost pe el. Ne sunam bunicii doar de ziua lor, daca au mai prins-o. Bisericile se �nmultesc, credinciosii se �mputineaza, sfintii de pe pereti se gandesc serios sa aplice pentru viza de Canada.

Fetele noastre se prostitueaza pana gasesc un italian batran si cu bani, cu care se marita. Baietii nostri fura bancomate, joaca la pokere si beau de sting pentru ca stiu de la televizor ca fetele noastre vor bani, altfel se prostitueaza pana gasesc un italian batran cu care se marita. Parintii nostri pleaca sa culeaga capsuni si sa-i spele la cur pe vestici. Iar noi facem infarct si cancer pentru multinationalele lor, conduse de securistii nostri.

Suna-ti bunicii, pune o samanta �ntr-un ghiveci si aprinde o lumanare pentru vii si pentru morti.

Sa traiti!

niciodata_tu
Postat pe 15 Mai 2010 17:55
Pentru poateveiafla:
De admirat pentru ceea ce ai scris. Felicitari. Dar pana acum nimic nou sub soare. Ai vorbit numai despre ideal. Ceea ce ai spus este idealul, limita superioara a ceea ce dorim. Era mai interesant sa vorbesti despre ce ne lipseste, ce ne impiedica sa atingem aceasta limita. Aceste probleme se cunosc, toti le cunosc, dar ce facem noi pentru a trai in lumea pe care ai descris-o. Deocamdata, si este cert, traim intr-o tara fara rost, intr-o tara cu oameni fara rost, cu orase fara rost, cu drumuri fara rost, cu bani, muzica, masini si toale fara rost, cu relatii si discutii fara rost, cu minciuni si �nselatorii care nu duc nicaieri, intr-o tara in care batranii sunt batjocoriti si umiliti de guvernanti si functionari, uitati de copii, batuti, maltratati si ucisi de copii, si invers, o tara in care sotiile sunt batute, maltrate si ucise de soti, si invers, o tara in care prosititutia, de orice fel, este in plina dezvoltare, si noi ne zbatem acum sa o legalizam etc etc etc. De ce toate acestea si nu asa cum le vezi tu? De ce? Ce trebuie sa facem? Sa fim mai buni? De ce suntem rai? Sa fim mai cinstiti? De ce inselam? De ceeee? Raspundeti, de ce?
Paunul
Postat pe 16 Mai 2010 09:16
.pentru porumbelul ::
Cel mai mare privilegiu pe care mi l-a oferit via�a p�n� acum a fost s� c�l�toresc poate destul de mult .
Cunosc �i �ndr�gesc oameni de multe etnii �i din toate categoriile sociale.
Sunt foarte multe �nt�mpl�rile �i personajele care m-au determinat s�-mi reconfigurez percep�iile despre lume, cet��enie, apartenen�� la un neam �i datoria fa�� de comunitatea �n care am crescut.Eu nu cred c� exist� vreo cet��enie din care s� decurg� numai avantaje, nu exist� �ar� �n care s� ai numai libert��i, nu exist� pa�aport care s� garanteze numai privilegii. Nu am cum s� idealizez via�a de rom�n dar nici nu vreau s�-i hiperbolizez neajunsurile. Rom�nii nu-s nici mai breji, nici mai nemernici dec�t alte na�ii �i spun asta f�r� nicio emo�ie. Nu suntem nici cei mai s�raci, nici cei mai pro�ti, nici m�car cei mai ur��i. Problema noastr� e de natur� emo�ional�. Am dezvoltat prea multe dependen�e, �n special fa�� de entit��i f�r� chip cum ar fi �statul� sau mai nou �UE�, ne-am obi�nuit s� ne victimiz�m �i nu vrem �n ruptul capului s� ne asum�m, to�i la un loc, responsabilitatea pentru anomaliile pe care le tr�im zi de zi. Ne izol�m �n �Rom�nii� mai mici, �n care se descurc� fiecare cum poate, ne �nstr�in�m unii de al�ii �i ne scap� din vedere esen�ialul: suntem mul�i, liberi �i e at�t de mult de munc� �n jurul nostru.

Azi �mi dau seama c� educatia pe care am primit-o �n familia mea de oameni simpli cred, �nv�t�tura primit� de la dasc�lii din or�selul de provincie si c�ldura cu care m-au �nconjurat pe durata �ntregii vieti bunii mei prieteni, toate astea m-au purtat c�tre o viat� decent�, deloc lipsit� de farmec. Oamenii �stia nu-s nici elvetieni, nici englezi, nici americani. Sunt rom�ni iar ei alc�tuiesc Rom�nia noastra!!!
niciodata_tu
Postat pe 16 Mai 2010 11:06
De la: Porumbelul, la data 2010-05-16 09:16:34Pentru poateveiafla:
De admirat pentru ceea ce ai scris. Felicitari. Dar pana acum nimic nou sub soare. Ai vorbit numai despre ideal. Ceea ce ai spus este idealul, limita superioara a ceea ce dorim. Era mai interesant sa vorbesti despre ce ne lipseste, ce ne impiedica sa atingem aceasta limita. Aceste probleme se cunosc, toti le cunosc, dar ce facem noi pentru a trai in lumea pe care ai descris-o. Deocamdata, si este cert, traim intr-o tara fara rost, intr-o tara cu oameni fara rost, cu orase fara rost, cu drumuri fara rost, cu bani, muzica, masini si toale fara rost, cu relatii si discutii fara rost, cu minciuni si �nselatorii care nu duc nicaieri, intr-o tara in care batranii sunt batjocoriti si umiliti de guvernanti si functionari, uitati de copii, batuti, maltratati si ucisi de copii, si invers, o tara in care sotiile sunt batute, maltrate si ucise de soti, si invers, o tara in care prosititutia, de orice fel, este in plina dezvoltare, si noi ne zbatem acum sa o legalizam etc etc etc. De ce toate acestea si nu asa cum le vezi tu? De ce? Ce trebuie sa facem? Sa fim mai buni? De ce suntem rai? Sa fim mai cinstiti? De ce inselam? De ceeee? Raspundeti, de ce?

Dragostea nu e �ntotdeauna roz. Uneori capata nuante de gri care o ur�tesc at�t de mult �nc�t, �n cele din urma devine neagra si �si pierde orice urma de frumusete. Depinde numai de noi sa �i pastram culoarea initiala. Uneori negrul poate fi sters si chiar daca ram�ne mereu o pata din el, ea poate fi ascunsa de lumina care straluceste �n rozul copt transformat �n rosu... Alteori negrul ram�ne etern, ca o perdea greoaie peste ceea ce ar fi putut sa fie o iubire eterna. Dragostea e ca o pictura pe sufletele noastre, amestec de sublim si de suferinta �n nuante mereu inegale. Ce se ascunde �nsa dincolo de culori?

O relatie �ntre doi oameni nu �nseamna �ntotdeauna numai lucruri frumoase. De altfel, daca ar fi asa, nu am mai sti sa pretuim iubirea. Poate ca e nevoie de suisuri si cobor�suri ca sa respiram linistiti �n lumina apusului si sa apreciem ceea ce avem, ceea ce am fi putut pierde. Care e cel mai cumplit �cobor�s� �n iubire? Mi-am raspuns �ntodeuna fara ezitare � atunci c�nd suntem �nselati sau c�nd �nselam. Veti spune ca nu e acelasi lucru. Poate ca �n 90 % din cazuri asa este. Sufera cel care este �nselat si nu celalalt. De obicei celalalt �si vede mai departe de drum �ntr-o noua relatie pentru care a fost capabil sa o distruga pe cealalta sau, cel mult, e �ncercat de mustrari de constiinta pentru ca a semanat suferinta �n viata unui om care �i acordase toata �ncrederea. Doare o zi, o saptam�na, o luna... apoi trece. Fiecare o porneste pe alt drum, iubirea ram�ne dincolo de perdeaua neagra care a fost mai puternica dec�t pala nuanta de roz.

Cum ram�ne �nsa cu ceilalti? Cei putini, care regreta cu adevarat ca au �nselat, care ar da orice ca totul sa fi fost un vis ur�t? La prima vedere pare inexplicabil. De ce sa regrete at�t, daca ei �nsisi au comis o eroare fatala? Trebuia sa se g�ndeasca dinainte. N-au dec�t... Recunosc ca o astfel de g�ndire radicala am avut si eu �n privinta asta. P�na �n ziua �n care mi-am vazut cea mai buna prietena zbat�ndu-se �n agonia suferintei pentru ca... pentru ca �si �nselase iubitul. Stiu, e un paradox. De ce l-a �nselat? Ram�ne un mister pentru mine. �Celalalt� �i era bun prieten, nu m-as fi g�ndit niciodata ca ar putea simti pentru el ceva. Si nici nu a simtit. Numai ca �n desele lor �nt�lniri nocturne, prelungite cu discutii filozofice pe teme variate s-a strecurat la un moment dat altceva �n amicitia aceea careia nimeni nu i-ar fi reprosat nimic. �S-a �nt�mplat pur si simplu�. Asa mi-a spus �n dimineata c�nd m-a sunat pl�ng�nd ca sa �mi spuna ca s-a dar�mat universul peste ea. Lucrurile nu se �nt�mpla niciodata pur si simplu. Dar, asta nu mai conta. Conta ca vedeam doi oameni sf�rsiti, pe ea pentru ca �nselase, pe el � pentru ca fusese �nselat, o iubire murind, ucisa de un moment de... nici nu stiu cum sa �i spun.

Si, dincolo de suferinta lor, m-am �ntrebat continuu toate zilele c�t au stat despartiti: de ce se �nseala oamenii unii pe altii? Cauta ceva mai bun sau pur si simplu cauta altceva? Si atunci de ce nu �ncearca �mpreuna sa gaseasca acel �altceva� �n interiorul si nu �n afara relatiei? Nu se mai iubesc? Si atunci de ce sufera �ngrozitor c�nd se despart dupa ce s-au �nselat? Nu reusesc sa gasesc un raspuns logic. Poate pentru ca nimic din toata povestea asta cu �nselatul nu are logica. Prietena mea si-a recuperat iubirea. A alergat dupa el p�na la capatul lumii ca sa �i arate ca �i pare rau si sa �l aduca �napoi l�nga ea. Au reusit sa treaca peste. Iubirea lor e acum roz, iar pata neagra a ramas minuscula, undeva �ntr-un colt al povestii. Mi-a ramas �n minte replica ei, tot din telefon, la o zi dupa ce s-au �mpacat... �Stii ce �nseamna sa-ti �nseli iubitul? �nseamna se te �nseli pe tine �nsuti.�
niciodata_tu
Postat pe 16 Mai 2010 11:13
Pentru poateveiafla,
Sper ca odata si odata poatevoiafla de ce toate acestea la noi si la ei.
Paunul
Postat pe 16 Mai 2010 11:36
De la: Porumbelul, la data 2010-05-16 11:36:10Pentru poateveiafla,
Sper ca odata si odata poatevoiafla de ce toate acestea la noi si la ei.

toti suntem oameni, dar poate ca gandin diferit!!! poate ma gandesc,nu sunt sigura dar poate vom afla!!
niciodata_tu
Postat pe 16 Mai 2010 11:42
Pentru 56av53ma si altii,
Traiesc intr-un colt de lume in care degenerarea spiritual� a celor care-l ocupa se simte, se vede, traiesc intr-un loc in care nu ai cum sa nu ai in gand rate, impozite �i alte biruri, intr-un loc in care �n to�i ace�ti ani, din 1990 �ncoace, am sadit si cimentat in mine numai triste�e, oboseala, dezgust, intr-un loc in care dorul �i nemul�umirea �mi zambesc zilnic, intr-un loc in care admiratia pentru turma a detronat bunul-sim�, intr-un loc in care nici nu pot visa la un concediu modest, pentru c� in fiecare zi vad : inutilitate, prostie, iluzii stupide, m�r��vie, dezinformare si simt s�r�cia ca o umilin�� �i o jignire si "propov�duirile politice" f�cute �n pragul alegerilor, �n care cu naivitate am �ndr�znit s� cred, s-au dovedit a fi de-a lungul anilor c�teva glorii leproase �i o cunun� de bale, pentru c� alimentele, impozitele �i toate celelalte taxe sunt cu mult mai mari dec�t �n ��rile cu tradi�ie �i �taif din UE. Traiesc intr-un loc in care nici dupa 20 de ani birocra�ia nu a luat sf�r�it, pentru c� nonvalorile, sunt cele care te analizeaz�, caracterizeaz� �i apostrofeaz�, pentru c� cine munce�te cinstit nu poate avea o via�� decent� conform preg�tirii profesionale �i a muncii prestate, pentru c� nu se poate face cultur� cu incultur�, pentru c� decep�ia este baza supravie�uirii, pentru c� nefericirea este peste tot, pentru c� de cum apare prim�vara �i p�n� toamna se aud manele din case si din ma�ini, tulbur�nd spiritul de turm�, pentru c� strada pe care locuiesc se afl� �ntr-o stare deplorabil�, pentru c�..., pentru ca ......
Am vrut democra�ie, avem democratie, �ns� nu �tim �n ce sens s� o folosim si pericolul este in continuare aici si nu in alta parte.
Fiecare dindre noi am devenit mult mai autodistructiv, invidios, lene�, �mbr�cat �n nesim�ire. M-as simti mult mai bine si mai in siguranta sa-i cunosc pe cei care gandesc asa, si nu sunt putini. Gravitatea este ca ne complacem in aceasta stare si ne simtim mai bine fara a ne implica. Insusi urmatorul banc spune multe, si anume:
D-zeu crea tarile. La un moment dat Sf. Petre il intreaba:
- Bine, Doamne, in toate tarile, ba ai pus numai desert, ba numai paduri, ba numai petrol, ba numai ape, dar in tarisoara asta, Romania, ai pus de toate, si paduri, si ape, si bogatii, cum vine asta?
- Da, asa este, dar sa vezi ce popor pun......
Paunul
Postat pe 18 Mai 2010 17:42
Pentru Sabrinutza,
Buna Sabrinutza! Ce faci? Ne-ai parasit? Ne-ai abandonat? De ce? Niciodata cu oameni ca tine, aici si nici in alta parte, nimic nu se va schimba. De ce? Tu ai deschis subiectul spunandu-ne "Toata viata dam de persoane care nu au cei 7 ani de acasa,care nu ii respecta pe cei din jurul lor,se baga in seama fara un motiv anume si au in replici niste cuvinte dezagreabile.M-am gandit sa inventam o asa numita reteta a bunului simt si sa traim cu o oarecare speranta ca cei care se simt atat de neghiobi,sa 'o foloseasca", apoi cineva intreaba (rezulta din raspuns) Pai am specificat sa inventam impreuna,deci veniti fiecare cu cate o idee...haioasa...", si apoi spui "Observ ca sunt persoane care se baga aiurea in discutii fara a se folosi de subiectul principal...jignirea e pe primul loc la unii si e chiar pacat pentru ca nu au habar sa poarte o discutie serioasa", continui cu "Off si uite asa incepe iarasi cearta,fiecare se apara pe sine si acusi face BUM forumul" si inchei cu "Ouch ce rau esti". Putin, foarte putin pentru cineva care vine cu ideea. Inteleg foarte clar, activitatea ta pe acest forum o spune, ca te-ai bagat ca sa te afli in treaba, unde nu-ti sta bine si, cred ca iti vin ca un calup urmatoarele cuvinte "Lumea asta-i rau facuta; Cacatii fut in loc sa puta; Iar futangii consacrati; Nu mai incap de cacati." De ce taceti domnilor? Ne place ceea ce se intampla? Ne place sa traim in aceasta nesiguranta? Ce simtiti, voi doamnelor, atunci cand iesiti in strada, singure, pentru ca aveti nevoie, dupa orele 23.00? Cum nu aveti curajul? De ce? Va este teama? Daca da atunci de ce taceti? Dar voi domnilor, ce simtiti, in trafic fiind in mijlocul zile, sunteti impuscati in buza cu pistol cu bile? Dar atunci cand, dupa o seara frumoasa petrecuta intr-un restaurant, mergeti la bratul sotiei si aceasta este agresata de un tanar baut si cu cercei in spranceana, buza si in limba? Incepeti sa tremurati si pentru sotie si pentru dumneavoastra? Asa este? Daca da, atunci de ce taceti? Haideti, macar aici, sa ne descarcam. Am dreptate Sabrinutza? Nu este corect cum ai procedat. Imi cer scuze pentu acele versuri. Nu stiu daca tie, dar multor dintre noi ni se potrivesc. Va astept cu "retete ale bunului simt".
Paunul
Postat pe 18 Mai 2010 19:34
5 Metode pentru Tampirea Popula�iei(MTP)

V-a�i �ntrebat vreodat� de ce nu va ajung banii, de ce copiii dumneavoastr� par de necontrolat, de ce pl�ti�i rate insuportabile la banc�, de ce nu v� mai place nimic din ce ave�i �n cas�, de ce v� vine mereu s� v� certa�i cu toat� lumea, de ce v� sim�i�i neglijat, ignorat, umilit, strivit de cei care ar trebui s� v� serveasc�, de ce nu sunte�i fericit �i nici m�car mul�umit, sau pur �i simplu de ce fetele poart� de aproape 2 ani cisme �n miezul verii ? Sunt convins c� v-a�i �ntrebat. Dar v-a�i �ntrebat de ce nu face�i nimic pentru ca aceste nemernicii s� nu mai continue? �n cele ce urmeaz� voi �ncerca s� v� ofer 5 motive pentru care raspunsul la aceast� ultim� �ntrebare este, de obicei, �Nu pot�.
Le-am numit Metode pentru T�mpirea Popula�iei pe scurt MTP-uri. Precizez c� �n cele ce urmeaz� cuvintele �citititor� , �telespectator� �i �cet��ean rom�n� vor fi �nlocuite cu �bizon� �i/sau �fraier�
MTP -1
�n fiecare zi pe toate canalele media ofer�-i fraierului un exemplu de personaj realizat d.p.d.v. financiar �i insist� pe c��i de mul�i bani are respectivul, c�te chestii misto �i cump�r� �n fiecare zi, cu ce femei sau b�rba�i bine umbl�, �n ce cas� luxoas� tr�ie�te �i c�t de simpatic e �n discu�iile cu presa. �n acest fel, pu�in c�te pu�in, fraierul ajunge s� fie, �n mod real, interesat de via�a acestui personaj. Apoi ofer�-i informa�ii despre situa�ii conflictuale din via�a acestui personaj realizat, de genul: divor� cu sc�ntei sau desp�r�ire violent�, dispute pe mo�teniri, corup�ie, exprim�ri colorate. Nu la fel de bine dar destul de eficiente sunt �i informa�iile despre aspecte pozitive: c�s�torie, o nou� cucerire, un act caritabil. Toate aceste situa�ii au menirea de a fi comentate de c�tre fraier �mpreun� cu ceilal�i fraieri din lumea lui. Astfel bizonul se reg�se�te �n acele situa�ii, iar distan�a �ntre el �i acel personaj i se pare insignifiant�, de�i duhoarea de la ghen� �i ia nasul, raha�ii de c�ini din fa�a blocului i se lipesc de t�lpi, se sufoc� �n autobuz, �eful url� la el ca la un animal, iar la cump�r�turi face calcule mai abitir dec�t Gheba.
MTP � 2
�n fiecare zi pe toate canalele media explic�-i bizonului de unde s� �i ia cel mai avantajos credit, care sunt bancile care au comisioane ascunse �i, prin excludere, care sunt cele mai sigure �i unde trebuie s� dea fuga s� ia bani. Apoi, spune-i ce lucruri rele i se pot �nt�mpla dac� nu �i pl�te�te ratele. Dup� ce te-ai asigurat c� a �n�eles toate astea combin� totul cu MTP -1 astfel: Dan Bitman, personaj de succes, consilier al Ministerului de Finan�e este garan�ia pentru creditul tau imobiliar (de�i �n reclama TV, el c�nt� �i se sc�l�mb�ie �mpreun� cu o bab� sclerozat� �i cu ni�te sp�la�i pe creier), doctori�a lu� pe�te este cea care te sf�tuie�te s� cumperi medicamentul de cap chiar dac� nu te doare at�t de tare �nc�t s� te �ndopi cu antinevralgice, Anna Lesko, c�nt�rea�a de succes (de�i o parvenit�, complet lipsit� de talent artistic) sau marele baschetbalist Gic� Mure�an (un semianalfabet care abia zice dou� vorbe) ��i arat� de ce trebuie s� vorbe�ti aiurea de sute de euro pe lun� la mobil. Apoi nu uita s� m�n�nci margarin� de care Nadia Com�neci nu s-ar atinge �n veci, dar pe care �i-o recomand� cu c�ldur�. Dup� asta ia-�i haine ca pi�ipoanca cu fruntea �ngust� �i ���e mari la pre�uri de trei ori mai mari dec�t �n orice �ar� din occident, dar produse sub franciz� la noi.
MTP � 3
�n fiecare zi pe toate canalele media dezv�luie-i bizonului prin �tiri repetitive sau talk-show-uri interminabile ce r�ut��i fac autorit��ile, c�t de mult �i prin ce metode ingenioase fur� banul public. Dup� ce �i �ntip�re�ti asta �n minte uime�te-l : f� un spectacol din orice realizare a ministrului sau primarului prezentat drept ho� �n zeci de r�nduri. Arat�-i de o sut� de mii de ori ce bine se circul� pe podul sau �oseaua abia inaugurate, ce sisteme de siguran�� super-performante pentru siguran�a bizonului a cump�rat, ce evenimente artistice de �nalt� �inut� �i popularitate va organiza. �n acest mod, fraierul, de�i �ndr�cit de zecile de nereguli prezentate �n leg�tur� cu acel politician, nu va sim�i c� e totul pierdut, ci dimpotriv�, c� acolo sus, cineva lucreaz� �i pentru el. Totul se poate rezuma prin fraza cretinoid�: �A furat el dar �i face!� Prin aceast� metod�, se legitimeaz� deturnarea sistematic� a banilor publici �n buzunarele unora, prezent� �n toate structurile de stat de la noi. Apoi, ca toate lucrurile s� aib� un pic de sare �i piper arat�-i fraierului c��iva barosani �nc�tu�a�i, dar uit� subiectul sau trateaz�-l cu superficialitate c�nd ace�tia sunt achita�i de justi�ie sau primesc pedepse cu suspendare.
MTP � 4
�n fiecare zi pe toate canalele media arat�-i fraierului informa�ii ultra-detaliate despre clanuri de c�m�tari, t�lhari, b�t�u�i, sp�rg�tori de banci, elevi b�tu�i de al�i elevi sau de profesori, pietoni omor��i de �oferi recalcitran�i. Arat�-i bizonului c� nu mai este �n siguran�� nic�ieri �i c� nu mai trebuie s� �i lase copilul �n fa�a blocului. Dup� aceea combin� aceast� metod� cu MTP � 2 �i MTP -3. Vei ob�ine un mesaj beton prin care fraierul va �ntreprinde treptat urm�toarele ac�iuni : �i va cump�ra o u�� metalic�, va face contract de monitorizare cu o firm� de paz�, �i va lua pistol cu bile, �i va asigura casa, ma�ina, partenerul de via��, copilul �i pe sine. Apoi, acesta aparent lini�tit se va uita cu aviditate la cum �i explic� Ciocan despre eficien�a oamenilor legii atunci c�nd au descins �n casa trafican�ilor din Ferentari �i au confiscat �uria�a� cantitate de 200 de grame de cocain� (de�i anual la noi se traficheaz� tone)
MTP � 5
�n fiecare zi pe toate canalele media convinge fraierul c� toat� lumea este �ngrijorat� de soarta educa�iei. Apoi arat�-i prin mii de alte exemple de ce �n Rom�nia nu are rost s� faci �coal�. Combin� cu MTP � 1 �i prezint�-i �vedeta� (o femeie independent� care �ine la principii) care are de toate pentru c� a fost sponsorizat� de �iubi� cel potent financiar, b�tr�n dar generos. Arat�-i profesoare de rom�n� care danseaz� la bairamuri organizate de Vanghelie, sau care fac striptease la webcam. Apoi, �ndrum� fraierul s� se culturalizeze cu un roman imbecil de-al divei Mihaela R�dulescu �i s� citeasc� c�r�i despre: cum s� ajungi bogat, vedet� sau fotomodel c�nd el e de fapt un s�r�ntoc, un nimeni �i un ur�t.
Aceste lucruri consider c� descriu cel mai bine parteneriatul �stat + privat + media� care ac�ioneaz� , de ani buni, pentru indobitocirea indivizilor din aceast� �ar�. Lista de MTP-uri poate continua aproape la nesf�r�it dar sper c� prin acestea am surprins o parte din esen�ial. A� dori s� precizez c� nu a� avea arogan�a s� pretind c� eu nu m� �ncadrez �n aceast� categorie a �fraierilor�. Ce �mi place s� cred este �ns� c� aceste metode nu m-au prins �n totalitate. Mul�umesc �pe aceast� cale� propriei mele con�tiin�e care m-a ajutat s� fiu m�car un �fraier con�tient�. Dac� nu v-am plictisit deja, voi reveni pe viitor �i cu alte Metode pentru T�mpirea Popula�iei �i v� invit �i pe dumneavoastr� s� povesti�i �n ce mod v-a�i sim�it fraieri�i. Unii vor spune c� nu ajut� la nimic s� ne d�m seama. Eu zic c� ajut�, �i ajut� chiar unde doare mai mult: la cap �i la buzunar.
Succesuri!

Paunul
Postat pe 19 Mai 2010 21:59
REGULI DE BUN SIMT IN TRAFICUL DIN BUCURESTI SI NU NUMAI

Regula 1: in Bucuresti nu exista reguli.
Regula 2: niciodata nu trebuie sa vorbiti despre faptul ca in Bucuresti nu exista reguli.
Regula 3: orice portiune libera de asfalt constituie un loc ideal de parcare. In aceasta ordine de idei, faptul ca acea portiune de asfalt este in fata unei curti cu garaj, in mijlocul unei intersectii sau pe linia de tramvai, este total irelevant.
Regula 4: oricine isi poate gasi un loc de parcare "platit" in jurul blocului, atata timp cat este primul care isi scrie pe asfalt numarul cu vopsea si isi monteaza gardulet de fier.
Regula 5: In Bucuresti nimeni nu are propriul lui loc de parcare. Primul venit e primul servit. De asemenea primul sosit are dreptul de a-si marca teritoriul cu urina.
Regula 6: in Bucuresti nu se aplica regula prioritatii de dreapta. Sau de stanga. Sau de mijloc. Prioritate are intotdeauna cel care are masina mai mare si un levier in portbagaj.
Regula 7: in Bucuresti toate semnele de circulatie sunt adresate exclusiv soferilor din provincie.
Regula 8: niciun sofer din provincie nu are ce cauta in Bucuresti. In cazul identificarii unui sofer din provincie se depaseste pe dreapta, se claxoneaza si se deschide geamul la jumatate pentru intimidare.
Regula 9: claxonatul este un semn de apreciere prin care doi soferi se saluta si isi comunica unul celuilalt faptul ca si-au remarcat masinile.
Regula 10: benzile sunt facute doar pentru biciclisti. Ce om decent ar putea sa conduca o masina printre doua linii paralele?!
Regula 11: adevarata semnificatie a culorilor de la stop este:
Rosu: in principiu opresti, insa regula poate fi incalcata de Salvare, Pompieri, coloane oficiale si tineri intre 18 si 20 de ani sau de cei care nu poseda permis de conducere dar totusi se afla la volan.
Galben: in principiu ai voie sa treci mai departe, insa doar daca ai peste 200 de km/h, iar masina este tunata si are jenti de aliaj cu spite.
Verde: treci, insa nu in mod obligatoriu, putand si sa tragi un pui de somn. Daca totusi nu ai plecat de la stop in 10 secunde de la aprinderea becului verde inseamna ca esti de acord sa suporti consecintele.
Regula 12: nicio masina cu girofar nu se grabeste de fapt sa ajunga undeva, decat cel mult sa ia comanda de la pizza. Ce rost are ca altii sa manance pizza in timp ce tu stai blocat in trafic?
Regula 13: femeile nu deosebesc stanga de dreapta, nu conteaza deci ce mana folositi pentru a le semnala o eroare.

Regula 14: Abtibildurile cu bulgari de foc, siglele de Mercedes si crucile agatzate de oglinda cresc personalitatea masinii si implicit sansele de a avea prioritate candva.
Regula 14 si 1/2: niciodata nu poti avea destule cruci, icoane si matanii agatate de oglinda retrovizoare.
Regula 15: absolut toti pietonii sunt cretini si nu stiu de fapt ce vor sa faca cu viata lor.
Regula 16: in lunile calde este absolut obligatoriu mersul cu toate geamurile deschise, aerul conditionat pornit si muzica (preferabil manele sau Parazitii) la maxim.
Regula 17: semnalizarea schimbarii directiei de mers este rezervata strict incepatorilor, femeilor si soferilor din provincie.
Regula 18: orice conflict in trafic poate fi rezolvat amiabil cu sabii, topoare si cativa prieteni chemati prin telefon.
Regula 19: linia de tramvai este o pista secreta de accelerare.
Regula 20: toti cei care spun ca nu blocheaza intersectia, blocheaza intersectia.
Regula 21: statia de troleu este un loc ideal de parcare pe timp de ploaie pentru ca are copertina.
Regula 22: orice daune produse masinii in trafic se raporteaza la politie folosind parola secreta "Asa am gasit-o de dimineata in parcare"
Regula 24: orice blocaj in trafic este vina exclusive a primariei care nu este in stare sa administreze drumurile mai bine.
Regula 25: oricine nu este de acord cu aceste reguli este pieton, femeie sau sofer din provincie.

Paunul
Postat pe 19 Mai 2010 22:34
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Paunul
Postat pe 19 Mai 2010 22:44
De la: Porumbelul, la data 2010-05-19 22:44:29/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Paunul
Postat pe 19 Mai 2010 23:04
Mda, foarte interesante regulile tale cu privire la circulatia din Bucuresti. Mai ales cea cu nr. 25

Se pare ca furat de peisaj ai uitat ca esti pe un topic care dezbate (sau mai bine zis e in mare parte dezbatut de tine) tocmai bunul simt!!!!!

Si cu asta am vrut sa ating si mesajul tau pentru Sabrina.

Uguie in continuare ca uneori uguiesti bine.
micabis
Postat pe 20 Mai 2010 05:03
Pentru Aemulus,
Imi pare rau de tine. Ai inteles gresit sensul acestor reguli de circulatie. Nu mi-ai inteles esenta. Cred ca ai incalcat una din regulile de circulatie, fapt pentru care primesti puncte de penalizare. Privind pe Sabrinutza nu ai atins nimic. Legat de subiectul in cauza, cel de pe acest topic, practic, nu nu ai unguit nimic ci ai mestecat aer.
Paunul
Postat pe 20 Mai 2010 10:49

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Arsuri de stomac!!! 15 De la: office_salinasusesi_ro 9 Mai 2010 10:11
Buna 1 De la: Ramona23S 17 Iunie 2009 21:14
Fetelor am o dilema 5 De la: kudika057681 17 Mai 2011 10:03
vaccin gamaglobulina antiD 2 De la: maddy23 8 Decembrie 2009 20:29
pregnant sau nu:-?? 33 De la: rockk 1 Martie 2011 22:21