Setari Cookie-uri

cum scap de constipatia cronica?

buna.am 20 de ani si de 2 ani,de cand am inceput facultatea ma chinui cu o constipatie care nu ma lasa sa traiesc linistita.si pe deasupra ma mai si sperie.sa va spun ce am facut in toti acesti 2 ani.am f la un medic internist care chipurile mi-a dat o dieta si care nu mi-a folosit la nimic.apoi un doctor mi-a recomandat sa fac o colonoscopie.am facut`o si pe aia.la medstar in cta,dr EUGEN....nu`i retin numele intreg.colonoscopia a decurs bn.fara dureri.(aviz fricosilor de colonoscopie)..... medicul mi-a spus ca nu am nimic,k`i pe baza de stres,ca nu mananc si k nu ma odihnesc la timp.ok.am incercat sa`mi revin.sa mananc la ore fixe,sa am mai multa grija de mn.dar degeaba.aaa si mi-a dat sa iau lincol..un fel de tarate care cvand o pui in apa se face k gelatina.nu a avut nici aia niciun efect.pe urma iar m-am dus la medicul meu de familie...care mi-a recomandat niste laxative.si m-am indopat si cu laxative si cu detoate.iar degeaba.si pe zi ce trece parca se agarveaza tot mai rau.m-am umplut pe faza de cosuri si pe spate...si am inteles k este din cauza toxinelor pe care nu le pot elimina.nu stiu ce sa mai fac.va rog sa ma ajutati.aaaaaa(mananc fructe,ciorbe,beau lichide...fac sport...merg mult pe jos..) va multumesc
kudika002574
Postat pe 11 Martie 2010 11:27
in primul rand eu ti as recomanda sa mai faci o colonoscopiesi o rectoscopie pentru k s ar putea k prob ta sa fie una ff grava din moment ce n trece nici cu laxative nici cu un regim alimentar,si apoi de la o astfel de problema poti dezvolta late prob digestive destul de grave.multa bafta
niky_nicoleta08
Postat pe 11 Martie 2010 11:56
Am aceeasi problema dar de mai multi ani.Am folosit cam tot ce s-a scris pe acest forum si am obtinut o imbunatatire a situatiei mele. In primul rand am renuntat la carne la cina. Dupa cina, beau o cana de ceai ( fructe de padure, soc) si inainte de culcare mananc 2 kiwi.Dimineata, iar ceai cu cateva felii de gem (mierea constipa) si o ceasca de cafea).Cand sunt constipata si nu am timp de laxative, apelez la clisma cu apa calda, caci daca nu am scaun zilnic am o stare de disconfort . Sau, seara beau un ceai laxativ de la Fares, iar dimineata am scaun normal.Ca sa fie eficiente, ceaiurile laxative trebuie baute seara , dupa cina.
Acum, mi-am cumparat un flacon de Probiotice, caci m-am gandit ca intestinul meu nu mai contine suficiente enzime.Efectul se va vedea peste 10 zile.Daca sunt multumita de rezultate, te anunt.
parker
Postat pe 20 Martie 2010 16:09
Iti recomand un tratament naturist cu bautura organica Tahitian Noni, sotia nu mai are constipatiea avuta de ani buni de zile decind foloseste acest produs
colnago
Postat pe 20 Martie 2010 17:10
Incearca uleiul de ricin este super ,super bun pentru constipatie.da rezultate f bune instructiunile le gasesti in cutie
kudika111024
Postat pe 22 Martie 2010 04:45
incearca un regim pt detoxifiere combinat cu ceva de adaptare la stres.. mai ales ca problema ta s-a declansat o data cu cresterea sresului!
camiflorea
Postat pe 23 Martie 2010 07:26
Fetelor, dar de prune uscate ati auzit?
Ia mincati voi 5 prune usacte seara inainte de culcare si apoi iar 5 dimineata pe stomacul gol dupa care beti o cana cu apa.
Aaaa, ca sa nu mai zic ca dimineata pe stomacul gol primul lucru care trebuie facut este sa bei o cana cu apa.
Pe urma mergi la baie si etc. etc. Daca storci si citeva picaturi de lamiie in apa cu pricina e si mai bine.

Deci nu uitati :prune uscate!!!!
micabis
Postat pe 23 Martie 2010 18:12
Mare atentie! Clismele spala mucoasa intestinala! folositi ceai mai mult insa trebuie neaparat sa renuntati la clisme! Daca va ajutat ceaiul de la Fares, este foarte ok, incearca sa bei si ziua pana se regleaza tranzitul intestinal. Consuma Activia cu cereale care sigur ajuta. succes!
lelly
Postat pe 27 Martie 2010 15:42
Draga D-soara, trebuie in primul rand sa faci o curatire a colonului pentru a elimina toxinele! eu nu cred ca sant probleme asa de grave, insa , trebuie sa incerci orice este posibil, in mod special produse naturale fara conservanti. ceaiul de crusin nu ti-l recomand ca este foarte dur de asemeni nici laxativele nu sant o solutie, mai ales cele din farmacie! incearca produse naturiste de la diferite firme si vezi ce te ajuta! Activia este foarte sanatoasa si da rezultate insa este destul de scumpa sa o cumperi zilnic, dar eu cred ca 2 cutii la zi pana rezolvi problema ta este ok. Pe mine personal ma ajutat si eu am avut derioase probleme de sanatate plus 3 operatii foarte grele pe abdomen . Daca nici asa nu ai rezultate contacteaza-ma si ati mai spun si alte remedii. adresa me de meil este : cornelia_nell@yahoo.com
lelly
Postat pe 27 Martie 2010 15:52
Cea mai buna metoda de a elimina aceasta problema (constipatia) este sa devii vegetariana chiar vegan adica sa nu consumi nimic de provenienta animala exact ca si cum ai tine post!!!
Cafeaua este deasemenea un bun digestiv !!Incearca sa bei dimineatza o cafea inainte de a lua micul dejun, o sa observi ca te va ajuta foarte mult.

shakkiira
Postat pe 27 Martie 2010 16:51
Domnisoara, eu cred ca bei f.putina APA![Ar trebui sa bei cca,2 litri pe zi]Fiindca iti vei inbolnavi si rinichi nu numai tubul digestiv!
Pentru constipatie foloeste REDIGEST dela firma HOFIGAL!Este un produs natural, Romanesc![iei 2 capsule inainte de masa, daca uiti poti sa iei si dupa masa]
Poti sa ma contactezi pe adresa,
padureanca42@yahoo.com
padureanca42
Postat pe 27 Martie 2010 20:09
tot PRUNELE sunt cele mai eficiente!!
micabis
Postat pe 28 Martie 2010 06:45
kum pozi sa spui k mierea constipa? dimineaza pe stomacul gol , o liburita de miere si un pahar cu apa face minuni.
healthy011284
Postat pe 28 Martie 2010 18:18
Corect!
Deh 11284, stomac tare la fetele noastre.
micabis
Postat pe 29 Martie 2010 01:03
De la: nicky, la data 2010-03-27 16:51:49Cea mai buna metoda de a elimina aceasta problema (constipatia) este sa devii vegetariana chiar vegan adica sa nu consumi nimic de provenienta animala exact ca si cum ai tine post!!!
Cafeaua este deasemenea un bun digestiv !!Incearca sa bei dimineatza o cafea inainte de a lua micul dejun, o sa observi ca te va ajuta foarte mult.



sa faci ulcer! cafeaua pe stomacul gol nu-i cea mai buna optiune pt ca mareste aciditatea, rolul ei digestiv se manifesta dupa ce ai mancat.
camiflorea
Postat pe 31 Martie 2010 15:28
Am probleme de constipatie din copilarie. am incercat in decursul anilor diferite metode de a combate constipatia.
mentionez metodele incercate (atat cat imi amintesc acum !) - consum mare de apa plata, ceai de crusin, ceaiuri laxative, tinctura de soc, de merisor, detoxifiant, probiotice capsule, ecoflorina, iaurt natural + cereale integrale de la plafar (m-au constipat groaznic !!!), bors, mere (desi ma baloneaza si ma doare stomacul), supozitoare cu glicerina, sennax (daca iau doar o pastila efectul este 0), herbolax, dulcolax - fara niciun efect, apa calda + 1 lingurita cu scortisoara + miere (separat pt. ca devine toxica daca este pusa in lichid fierbinte) efectual a fost o voma ingrozitoare, am incercat si cu apa bauta pe stomacul gol acelasi efect = voma, seminte de dovleac + miere, cafea cu miere....mai sunt multe dar cam atat imi amintesc acum. Mai spun si ca mananc doar mancare gatita de mine (supa, ciorba, diversitate mare in felul doi - fac mancare dietetica fara ulei prajit ci doar adaug o lingurita la sfarsitul mancarii, fara vegeta, delikat, etc. fara mancare la conserva, ambalata, fara pufuleti sau alte asemenea, mananc salate, verdeturi).sunt o fire activa, mereu in miscare.

Perioada cea mai mare fara defecatie a fost de 3 saptamani. nu mai puteam sa stau pe scaun. a fost ingrozitor.
am observat ca daca mananc foarte mult reusesc sa am un scaun cam la 5 zile. cu toate astea sunt slaba. daca mananc mai putin (adica ceva dim. o supa la pranz, un fruct ceva ca gustare, o mancare gatita seara) constipatia devine foarte suparatoare. nu pot sa beau lapte si sa mananc mere pt. ca ma doare stomacul.carne mananc dar pui, curcan fara pielita si gatit doar fierte sau la cuptor.
nu pot sa cred ca eu am nevoie de atat de multa mancare...oare topesc tot ce mananc si niciun fel de balast? nu cred.

cine gaseste o solutie cu adevarat pe termen lung sa imi spuna si mie.

orice am incercat nu m-a ajutat pe termen lung. sanatate multa!
margaritar_healthy
Postat pe 4 Aprilie 2010 22:38
iti recomand sa iei o lingurita de ulei de masline in fiecare seara, stiu este foarte gretos, poti stoarce o jumatate de portocala si pui o lingurita de ulei de masline intr-o ceasca si o bei. Trebuie sa iei in fiecare seara timp de cateva saptamani, sper sa iti fie de folos, fiului meu i-am dat timp de o luna si de atunci nu mai are probleme cu constipatia. Ideea e ca trebuie sa elimini din mancare: pastele fainoase, cartofii, orezul, mezelurile, pentru o perioada de timp.
Iti doresc multa sanatate!
roxanaisabella
Postat pe 4 Aprilie 2010 23:53
Margaritar, ai metionat in lista ta ceva ce sigur te-ar ajuta daca ai face-o zi de zi. Apa pe stomacul gol.
Cind te trezesti dimineta bea incet, chiar cu pauze daca nu poti altfel un pahar mare cu apa la temp. camerei.
Fiindca nu esti obisnuita nu o sa poti bea multa o data iar daca te fortezi vomiti.
Deci incepe cu citeva inghitituri, mergi la baie iar citeva inghitituri...Cu timpul ai sa te obisnuiesti si o sa-ti ceara corpul tau apa primul lucru dimineata.Daca iti place pune zeama de lamiie in apa cu pricina, e si mai bine pentru corpul tau.Eu am invatat asta de la bunicul meu acum aproape 40 de ani si o fac de atunci.Foarte rar (in functie de ce maninc sau starea psihica) sunt constipata o zi max. 2.
ideea e sa bei apa si sa nu maninci decit mai tirziu, peste cca 30 de min.
De foarte mare folos sunt prunele uscate mincate prima data inainte de mic dejun dupa apa.
Crede-ma, am spus asta la multe persoane si toate mi-au confirmat reusita.
Si inca ceva, tu consumi prea putina grasime.Incearca dupa spunea Roxana ulei de maslinecu citeva picaturi de zeama de lamiie si nu numai o lingurita ci 2-3 linguri dar nu baute asa, pur si simplu.Fa-ti o felie de piine prajita si imbib-o bine in ulei de masline, stoarce zeama de lamiie, poti pune si un praf de sare si maninca pentru cina.Doar asta.
Mai poti incerca dimineata cind te trezesti, inainte de a te da jos din pat, apasa cu degetul mare de la ce mina vrei tu la jumatatea distantei dintre buric si zona pubiana.Nu trebuie sa apesi sa te doara ci doar atit cit sa pui in functie peristaltismul.
micabis
Postat pe 5 Aprilie 2010 06:44
Margaritar, iti recomand un tratament naturist cu bautura bioactiva Tahitian Noni, iti va fii de ajutor, daca te intereseaza, scriem-mi la fazakas.zoltan@yahoo.com
colnago
Postat pe 5 Aprilie 2010 21:29
Eu am 29 de ani si am avut probleme cu constipatia timp de 10 ani.
In primul rand as recomanda in special fetelor (pentru ca ele se lovesc mai des de aceasta problema), dar si barbatilor acolo unde e cazul: sa incerce sa isi dea seama daca constipatia nu are drept cauza principala un prag psihologic.Poate ati mai auzit vorba aruncata in gluma ''fetele nu fac caca'' , pentru ca suntem foarte pudice cand vine vorba de acest aspect al vietii noastre. Nu mergem la toaleta atunci cand am avea nevoie deoarece suntem in vizita, avem musafiri, suntem la cursuri, la munca,etc, si daca doamne fereste intra cineva imediat dupa noi in punctul sanitar? Daca intra cineva in punctul sanitar alaturat si va auzi sunete, va simti mirosuri si vor sti ca noi am fost? Daca aveti problema aceasta, e timpul sa va stabiliti prioritatile. Ce e mai important pt dumneavoastra, sanatatea sau parerea trecatoare a unei persoane care va afla ''cumplitul'' adevar: si tu faci caca, si uneori, miroase neplacut. Dati-mi voie sa va dezvalui un adevar ''socant''- toti oamenii fac caca; Brad Pitt face caca si probabil ca miroase, Cameron Diaz face caca si probabil ca miroase, e un proces fiziologic normal, pe care l-a lasat Dumnezeu la fiecare din noi, exact in aceeasi masura. Am vorbit cu o domnisoara care se operase proaspat de hemoroizi, la 22 de ani, si dupa tot chinul indurat in urma interventiei chirurgicale, inca nu mergea la toaleta atunci cand corpul ei avea nevoie, pentru ca s-a nimerit sa aibe nevoie in timpul cursurilor la facultate. Ati ramane surprinsi cati oameni se lovesc de acest prag pshilogic!
Faptul ca te abtii in repetate randuri duce la constipatie. Iar daca iti faci un obicei din asta, vei ajunge la constipatie cronica, si la complicatiile care ii urmeaza inevitabil, in timp. Mai bine mergem la toaleta atunci cand corpul nostru o cere in mod firesc, decat sa ajungem cu fundul in fata unui medic specialist care se vede nevoit sa ne supuna la colonoscopii, interventii si operatii care mai decare mai dureroase si traumatizante.
Eu sunt proaspat operata de o tromboza hemoroidata ''cat China''. A fost enorma si am avut dureri cumplite.Nu mai e nevoie sa va povestesc cat de dureroasa si traumatizanta a fost si interventia.
In afara de depasirea pragului psihologic ( daca e cazul) la mine functioneaza sa consum o lingura de polen pe stomacul gol dimineata, un bol de cereale cu lapte la micul dejun, la aproximativ o ora dupa ce am luat polenul, eventual niste prune uscate; sunt deosebit de importante supele, si multe, multe fructe. Paine neagra in loc de paine alba, evitati carnea de vita si de miel, nu e nevoie sa abuzati nici cu cea de porc; evitati branzeturile fermentate; pe mine si bananele ma constipa, le evit si pe acelea. Incercati sa consumati multe FIBRE in alimente, legume proaspete cat de multe.
Multa sanatate, ca e cea mai importanta!
stz
Postat pe 26 Mai 2010 13:35
Hello,

tuturor dragutelor constipate. Ati incercat Midrotee? ESte un ceai din frunze de Senna.ESte foarte bun la gust si are rezultate miraculoase. Se gaseste la farmacia.

Sanatate tuturor
RalucaRalu
Postat pe 26 Mai 2010 18:27
lelly, acum 2 ani a fost pe programul Etno Tv la emisiunea lui Condurateanu Taifasuri, o doamna care recomanda clisma zilnic, pt a elimina complet colonul, chiar daca ai avut scaun..Exista multe remedii naturiste, dar problema este sa intri in normalitate nu sa apelezi fie seara fie dimineata la acestea.
parker
Postat pe 26 Mai 2010 20:55
De la: ldstanescu, la data 2010-05-26 20:55:42lelly, acum 2 ani a fost pe programul Etno Tv la emisiunea lui Condurateanu Taifasuri, o doamna care recomanda clisma zilnic, pt a elimina complet colonul, chiar daca ai avut scaun..Exista multe remedii naturiste, dar problema este sa intri in normalitate nu sa apelezi fie seara fie dimineata la acestea.



" pt a elimina complet colonul"

Tu-ti dai seama ce spui??????

Nu mai pun la socotela ca facind clisma zilnic iti distrugi mucoasa din colon!!!
micabis
Postat pe 27 Mai 2010 21:48
Graba m-a determinat sa ma exprim gresit, dar nu cred ca nu ai banuit ce-am vrut sa spun:sa elimini materiile din colon.Eu am spus aici pe forum sursa care a recomandat clisma zilnica -Angele POP - la emisiunea Taifasuri. Faptul ca tu sustii contrariul nu ma convinge caci nu spui unde ai citit sau ai auzit ca acest procedeu dauneaza mucoasei.
parker
Postat pe 28 Mai 2010 20:18
Stanescu, nu am citit undeva anume, Stiu asta din cunostintele acumulate de-a lungul anilor.Stiu ca sunt parerei pro si contra clismei, pentru mine face sens parerea contra pentru ca face sens ca se distruge mucoasa intestinala.
Uite, de pilda pe site-ul www.colonhelp.ro poti gasi si indicatiile (destule) dar si contraindicatiile clismei.

micabis
Postat pe 30 Mai 2010 04:34
Eu am 35 de ani si vreau sa spun ca de aproximativ 10 ani am aceeasi problema.Am facut tot elu de analize si am luat pastile si nu mea trecut.Doctorul mia spus ca nam nimic.Supozitorul este singurul medicament care a mers.Imi pun un suppozitor de iecare data cant merg la wc si nam treaba ;)
kudika388768
Postat pe 30 Aprilie 2011 15:28
Deci repet: prune uscate seara si/sau dimineata si apa bauta dimineata imediat dupa trezire.

Incercati cu seminte de in in supa sau in piine si orice fl de seminte de altfel mincate in diverse alimente sau simple.
micabis
Postat pe 10 Iunie 2011 03:39
Se poate rezolva constipatia cu lichide multe (1 l apa/ 20 kg corp), miscare multa si poate si ceva tratament naturist care trateaza cauza, nu doar simptomele. Bafta multa!
Ildikuta
Postat pe 10 Iunie 2011 14:10
Reflexoterapia este un mijloc de a scapa de constipatie
jadull
Postat pe 10 Iunie 2011 20:59
incearca ceaiul de crusin,alimentatie bogata in in fibre si multe lichide,ceaiul de musetel
tratamentul de baza nu sun laxativele care dau sau nu rezultate si care mai provoaca si dependenta
un stil de viata sanatos
geany_9
Postat pe 10 Iunie 2011 21:24

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Face 2 De la: kudika226898 2 Septembrie 2010 10:25
semne 6 De la: healthy005455 19 Martie 2010 14:42
TRATAMENTUL NATURAL al VIROZELOR SI GRIPEI 4 De la: office_salinasusesi_ro 24 Martie 2010 09:45
Referendum European pentru pastrarea posibilitatii de tratare cu remedii naturale 16 De la: alfredodecurtofreco 15 Noiembrie 2010 10:19
tiroida 8 De la: kudika_15604 9 Iulie 2014 15:30