Mai multe
|
cantitatea de mincare este singura responsabila de Kg in plus, sedentarismul, dulciurile si sucurile de fructe. Ia incercati o saptamina si veti vedea cum kg in plus se destrama... . |
||
|
soryfeder76 Postat pe 6 Iulie 2010 15:13 |
||
|---|---|---|
|
Pachet tau pentru silueta dorita de la Pro Natura ! Continut: 1 cutie Cura de slabire & Chrom dr Ionut Moraru; 1 flacon Otet de mere cu miere si polen; 1 flacon Stevia rebaudianum; 40 doze Ceai verde & Ananas Programul pentru o siluetã de invidiat -, o asociere de 5 produse ce aduc multiple principiile active naturale, bine tolerate ºi asimilate de organism, ce te susþin atât fizic, cât ºi psihic. Detalii pe : http://www.pronaturashop.ro/produs.php?id=567 http://www.pronaturashop.ro |
||
|
RoxanaAna Postat pe 7 Iulie 2010 12:00 |
||
|
www.diet-health-tips.info ,aici am gasit o multime de informatii si diete care sunt cu adevarat sanatoase si benefice. Am slabit aproximativ 5 kg in 3 saptamani si nu le-am mai pus la loc cum se intampla de obicei cu alt fel de diete. In plus am facut si sport. Am reusit sa ma simt in sfarsit bine in pielea mea si cu silueta mult visata dupa cele doua nasteri. Va doresc si voua la fel. |
||
|
|
||
|
gimster Postat pe 9 Iulie 2010 16:48 |
||
|
buna, ma puteti ajuta si pe mine, va rog? http://www.mititel.ro/concurs/vezi/1/castig-cu-bebelusul-meu!/181/mogaldeatza |
||
|
babyice Postat pe 31 Iulie 2010 13:15 |
||
---------------------------------- |
||
|
Salina_SUSESI_Timisoara Postat pe 1 August 2010 00:48 |
||
* Obezitate, supraponderalitate - un colectiv de cercetatori de la Universitatea din Louisiana, Statele Unite, a studiat efectul consumului de oua asupra pacientilor supraponderali. Testul a fost facut pe 160 de pacienti, dintre care jumatate au consumat la fiecare mic dejun doua oua, iar ceilalti aceeasi cantitate de calorii, dar din alte surse, cum ar fi carnea, produsele lactate, painea etc. Simultan, la ambele grupuri de pacienti, numarul de calorii din dieta zilnica a fost redus in aceeasi masura. Dupa opt saptamani de regim, rezultatele au fost surprinzatoare: grupul celor care au consumat oua la micul dejun a scazut in medie cu o greutate de aproape doua ori mai mare decat cei din grupul de control (2,4 kg fata de 1,4 kg). Asadar, daca vreti sa slabiti, impuneti-va restrictii alimentare nu prea severe, si nu uitati sa consumati oua la micul dejun, iar efectele vor fi surprinzatoare, la modul cel mai placut.
|
||
|
RUY_BLAS Postat pe 2 August 2010 19:45 |
||
De la: sirghea, la data 2010-08-02 19:45:45* Obezitate, supraponderalitate - un colectiv de cercetatori de la Universitatea din Louisiana, Statele Unite, a studiat efectul consumului de oua asupra pacientilor supraponderali. Testul a fost facut pe 160 de pacienti, dintre care jumatate au consumat la fiecare mic dejun doua oua, iar ceilalti aceeasi cantitate de calorii, dar din alte surse, cum ar fi carnea, produsele lactate, painea etc. Simultan, la ambele grupuri de pacienti, numarul de calorii din dieta zilnica a fost redus in aceeasi masura. Dupa opt saptamani de regim, rezultatele au fost surprinzatoare: grupul celor care au consumat oua la micul dejun a scazut in medie cu o greutate de aproape doua ori mai mare decat cei din grupul de control (2,4 kg fata de 1,4 kg). Asadar, daca vreti sa slabiti, impuneti-va restrictii alimentare nu prea severe, si nu uitati sa consumati oua la micul dejun, iar efectele vor fi surprinzatoare, la modul cel mai placut. da si daca , caut acum pe google gasesc alt grup de cercetatori care nu recoamanda nici macar 1 ou intreg pe zi, in fiecare zi....daca , caut alt studiu gasesc ca galbenusul nu are nicio legatura cu cresterea LDL... |
||
|
Ronnie_Coleman Postat pe 2 August 2010 20:29 |
||
|
Ouale crude Se consuma complet nepreparate termic, dupa ce coaja le-a fost foarte bine spalata cu apa calda si cu detergent pentru vase (pentru a indeparta posibilele microorganisme patogene), iar apoi au fost indelung clatite. Dupa spargere, albusul se separa complet de galbenus, doar acesta din urma fiind consumat, ca atare, sau impreuna cu ulei de masline si putina sare, ori amestecat cu lapte si miere, sau frecat cu miere si scortisoara etc. Este foarte important ca de la ouale crude sa se consume doar galbenusul. Cercetari recente au demonstrat ca ingerarea albusului crud de ou impiedica absorbtia la nivelul tubului digestiv a unor minerale si a unor vitamine (mai ales biotina, adica vitamina B7), foarte importante pentru organism. Galbenusul de ou crud este foarte bogat in fier asimilabil, in lecitina (esentiala pentru memorie si pentru metabolismul grasimilor), in colina (necesara pentru transmiterea impulsurilor nervoase si pentru sanatatea ochilor), in pigmenti cu efect antioxidant si antitumoral. Practic, cea mai mare parte a substantelor vindecatoare din ou sunt prezente la nivelul galbenusului. Consumat crud, el este mai bine tolerat de catre organism decat cel gatit, in cazul sau inregistrandu-se cele mai putine reactii alergice. |
||
|
RUY_BLAS Postat pe 3 August 2010 17:14 |
||
|
''Lipidele oului sunt concentrate în gãlbenuº ºi sunt formate din trigliceride (65%), fosfolipide (31%) ºi colesterol (4%). Proporþia lipidelor în ou este foarte constantã din punct de vedere cantitativ, dar conþinutul în acizi graºi saturaþi ºi nesaturaþi variazã foarte mult în funcþie de alimentaþia pãsãrilor. Oul conþine o cantitate micã de acizi graºi saturaþi, predominat fiind acidul palmitic. Raportul omega 6/omega 3 pentru oul de gãinã este de 15,5. Un dezavantaj nutiþional al oului îl reprezintã conþinutul în colesterol: aproximativ 237 mg într-un ou de gãinã (56 g) ºi 619 mg în cel de raþã, 76 mg în cel de prepeliþã (9 g). Coeficientul de utilizare digestivã a lipidelor din ou este foarte mare deoarece acestea se gãsesc într-o formã fin emulsionatã (la fel ca ºi grãsimile din lapte). În încercarea de a se obþine alimente cât mai eficiente în lupta împotriva bolilor cardiovasculare, a cancerului ºi a altor afecþiuni cronice ºi degenerative, se pun la punct diete speciale pentru pãsãri (bazate îndeosebi pe fãinã de soia, alge marine sau peºte oceanic , , , produse cu un înalt conþinut de acizi ω-3), în aºa fel încât oul sã conþinã cantitãþi sporite de acizi graºi nesaturaþi, în special acizi graºi nesaturaþi ω-3. Într-adevãr, oul se preteazã la acest gen de îmbogãþire naturalã, aspect dovedit de multiple studii efectuate pânã în prezent Digestia oului se face uºor – el stimuleazã mai puþin secreþia gastricã, comparativ cu carnea. Grãsimile fin emulsionate din gãlbenuº sunt puternic colecistokinetice, aspect care ridicã unele probleme în cazul diskineziilor biliare. Albuºul crud stimuleazã puþin secreþia gastricã ºi, ajungând la nivelul porþiunii distale a intestinului nehidrolizat, este descompus de flora proteoliticã în compuºi iritanþi5. Digestibilitatea proteinelor din ou este maximã pentru gãlbenuº, indiferent de modul de consum, fiind de 50% pentru proteinele albuºului crud ºi 100% pentru albuºul coagulat6. Digestibilitatea oului depinde, însã, ºi de modul de preparare. Ca o regulã generalã, albuºul trebuie consumat numai în formã coagulatã, pentru inactivarea factorilor antinutritivi conþinuþi (antitripsina, antibiotina). Gãlbenuºul însã, este bine sã fie consumat necoagulat, pentru a nu se modifica forma de emulsionare lipidicã. Modul de tratare termicã influenþeazã ºi efectul consumului de ouã asupra colesterolemiei. Dacã oul nu este tratat termic în mod exagerat, colesterolul conþinut nu este oxidat, diminuându-se astfel acþiunea sa aterogenã . Tratarea termicã a oului se poate face prin diferite procedee. Dacã ea nu implicã prãjire prelungitã, oul va rãmâne usor digerabil, dacã dimpotrivã, oul este preparat în grãsime încinsã la temperaturi care depãºesc 190oC, produºii de descompunere termicã ai grãsimii vor impregna oul ºi îl vor face extrem de greu digerabil6. Cel mai bine tolerat din punct de vedere digestiv este oul fiert moale, cea mai indigestã fiind omleta6. Raþia zilnicã pentru consumul de ouã este subiectul multor controverse, datoritã în principal conþinutului sãu de colesterol. Deoarece datele epidemiologice pânã în prezent nu susþin ideea cã oul este un factor de risc pentru boala coronarianã, cele mai recente precizãri ale Asociaþiei Cardiologilor Americani nu mai includ recomandarea de a limita în mod exagerat consumul de ouã, ci de a adopta practici alimentare asociate cu o stare bunã de sãnãtate , . Se considerã cã un copil sau o femeie în perioada de maternitate pot consuma câte un ou zilnic, adulþii ºi vârstnicii sãnãtoºi care depun efort fizic mediu, câte 4-5 ouã pe sãptãmânã, iar la persoanele dislipidemice, cu boli cardiace, consumul nu trebuie sã depãºeascã 2-3 ouã pe sãptãmânã6. În calcul se iau absolut toate ouãle, atât cele consumate ca atare, cât ºi cele incluse în diverse preparate culinare. În ansamblu, oul este un aliment cu mare valoare plasticã, antitoxicã ºi antiinfecþioasã, ca ºi alte alimente care au un conþinut proteic ridicat. Oul are indicaþii multiple în nutriþia modernã ºi foarte puþine contraindicaþii: disknezii biliare de tip hiperkinetic, colecistite, angiocolite, dislipidemii ºi alergii. Oul se recomandã în sarcinã datoritã conþinutului în proteine de calitate superioarã, vitamine (beta-caroten, vitamina A, vitamina D, riboflavinã ºi B12) ºi minerale (fosfor, fier, zinc). Studiile actuale au arãtat importanþa colinei în asigurarea dezvoltãrii normale a sistemului nervos al fãtului. De aceea, oul se poate recomanda femeilor însãrcinate ºi ca o sursã bogatã în colinã . Se indicã la persoanele care desfãºoarã activitate psihicã susþinutã, datoritã conþinutului în fosfor, colinã, vitamine din grupul B ºi a proteinelor de calitate superioarã. În dieta recomandatã în anemia feriprivã, oul trebuie inclus deoarece conþine fier cu o bunã biodisponibilitate, vitamine implicate în hematopoiezã ºi proteine de calitate superioarã. Datoritã efectului excito-secretor redus, absenþei celulozei ºi utilizãrii digestive aproape integrale, oul se utilizeazã în regimurile de cruþare gastricã (gastrite, ulcer gastro-duodenal, enterite, colite)5. Prin aportul de proteine de calitate superioarã, de vitamine ºi minerale, ca ºi prin conþinutul redus de glucide, oul reprezintã un aliment care contribuie la sãnãtatea dentarã. Datoritã consistenþei moi, fiind uºor de masticat, este preferat de persoanele cu edentaþie (de obicei, exclud carnea din alimentaþie din acest motiv). Fiind sãrac în nucleoproteine, constituie o alternativã la proteinele din carne în dietele indicate în hiperuricemie. Datoritã conþinutului redus în sodiu, poate fi inclus în regimurile hiposodate. Albuºul oului conþine puþine calorii, ceea ce-l recomandã în dietele hipocalorice.'' Medicina si tot ceea ce implica ea ( incluzis alimentatia ) nu este o stiinta exacta, totul variaza ! Asa si cu ouale de toate zilele :) |
||
|
Summer_ Postat pe 3 August 2010 17:47 |
||
|
Ouale fierte in coaja Fierbeti ouale, dar nu prea mult < /div> Ouale se pun in apa clocotita, unde se lasa vreme de 4-6 minute, pana cand albusul se intareste complet, iar galbenusul ramane moale sau semi-moale. Prin fierberea albusului, o glicoproteina din compozitia sa (avidina), vinovata de blocarea proceselor de absorbtie a unor nutrienti in organismul uman, este inactivata, ceea ce face sa poata fi consumat intreg oul fara a avea efecte nedorite. De asemenea, prin fierberea oualor este distrusa bacteria Salmonella, fiind eliminat pericolul toxiinfectiilor alimentare grave, produse de aceasta. Ce-i drept, conform studiilor facute de institute de cercetare din Statele Unite si din Europa, sansa de a nimeri un ou contaminat cu aceasta bacterie este de doar 1:20.000 (de 1:30.000, dupa alte studii), insa persoanele cu imunitate scazuta, copiii ori femeile insarcinate, este bine sa isi ia toate masurile de precautie in acest sens. Ouale ochiuri Ochiurile prajite in ulei, la fel ca si feluritele tipuri de omleta, sunt, fara doar si poate, cele mai putin sanatoase dintre toate formele de consum ale acestui aliment. Aceasta, deoarece prin prepararea termica la 160 de grade Celsius (temperatura de fierbere a uleiului de floarea-soarelui), multe din proteinele din componenta oului sunt denaturate si pot deveni chiar toxice pentru organism, in timp ce vitaminele sunt distruse. Mult mai sanatoase sunt "ochiurile in apa" (ochiuri romanesti), obtinute prin punerea oualor sparte in apa clocotita cu sare si tinerea lor pe foc mic, pana cand albusul se intareste complet. In ce priveste aplicatiile terapeutice ale oului, acestea se refera exclusiv la cazurile in care acest aliment este administrat crud sau fiert, singurele forme in care substantele active valoroase din acest aliment nu sunt distruse. Exista o serie de controverse legate de modul in care este cel mai bine sa consumam ouale. Cei mai multi naturisti sustin, cu argumente puternice, ca forma de administrare in care "rodul" gainilor are maximum de calitati nutritive si terapeutice este oul crud. Pe de alta parte, epidemiologii atrag atentia despre posibilitatea existentei unei bacterii foarte periculoase (Salmonella enteritidis) prezenta pe coaja oualor, si care ar putea ajunge in organism, in cazul in care le consumam nefierte. Controversele, insa, nu se opresc aici, motiv pentru care vom alege formele de administrare cele mai bune.
|
||
|
RUY_BLAS Postat pe 3 August 2010 20:13 |
||
|
--- Sarcina - oul este, se pare, alimentul ideal pentru femeile insarcinate. In primul rand, ouale sunt foarte bogate in colina, esentiala pentru dezvoltarea sistemului nervos al foetusului. Apoi, sunt bogate in fier asimilabil, in vitamine din complexul B, in vitamina D (esentiala pentru dezvoltarea sistemului osos al foetusului), fiind foarte bine tolerate de organism. Se recomanda consumul a doua oua pe zi, de cinci ori pe saptamana, mai ales la micul dejun. Cea mai buna forma de administrare sunt ouale fierte, usor de digerat si asimilat. Acelasi "tratament" este foarte valoros si in timpul alaptarii, stimuland productia de lapte si crescand valoarea nutritiva a acestuia. ---Adjuvant in tratamentul infectiilor - doua oua consumate zilnic asigura aproape jumatate din cantitatea de seleniu organic necesara organismului. Or, seleniul este foarte important pentru imunitate, administrarea constanta a acestui oligoelement crescand productia de celule ale sistemului imunitar si activandu-le pe cele existente. Studiile arata ca suplimentarea seleniului in forma organica, din alimentatie, ajuta organismul sa lupte mai eficient cu infectiile, dar si cu anumite afectiuni tumorale, cum ar fi cancerul de prostata sau ovarian. --- Imbatranire prematura - consumul de oua proaspete aduce in organism o serie intreaga de substante care relanseaza activitatea glandelor endocrine (gonade si suprarenale in special), incetinesc sau chiar stopeaza procesele degenerative la nivelul sistemului nervos central, impiedica procesele de distructie la nivelul articulatiilor. Foarte multe retete reintineritoare din medicina populara de la noi si din toate tarile Europei si ale Asiei includ oul, mai ales galbenusul, ca ingredient de baza. Un tratament intineritor foarte bun este consumul dimineata a doua galbenusuri de ou amestecate cu ulei de masline si cu putina sare. Pe termen lung, mai ales, aceasta combinatie are efecte impotriva imbatranirii surprinzator de puternice. --- Adjuvant in boala canceroasa - mai multe studii statistice au aratat ca persoanele care consuma frecvent galbenus de ou proaspat au o incidenta a bolii canceroase mult mai scazuta. Dar de aici si pana la a recomanda acest aliment in dieta anti-cancer (unde de cele mai multe ori aportul de proteine este contraindicat) este cale lunga. Iata, insa, o reteta de fitoterapie traditionala, in care oul este asociat cu o planta medicinala: Se administreaza dimineata o lingurita cu varf de pulbere de iarba de napraznic (Geranium robertianum), amestecata cu un galbenus de ou crud, iar pe parcursul zilei se ia de inca trei ori cate o lingurita de pulbere de napraznic pe stomacul gol. Tratamentul se asociaza cu regim vegetarian cu foarte multe cruditati, durand minimum un an. Se poate asocia si cu alte plante si remedii, neexistand incompatibilitati in acest sens. --- Anemie feripriva - fierul continut de catre oua este, se pare, cel mai usor asimilabil. Alte alimente care contin cantitati insemnate de fier sunt urzica, spanacul, sfecla rosie, care toate sunt consumate in mod traditional alaturi de ou. Mai trebuie mentionat ca leurda, desi contine cantitati mici de fier, ajuta foarte mult la asimilarea acestui oligoelement. Toate aceste alimente vor fi consumate zilnic, primavara, pentru refacerea fierului din organism. --- Avitaminoza B - oul contine vitaminele B2, B5, B7, B12, toate intr-o forma foarte usor asimilabila. Consumul a doua oua pe zi, vreme de cinci zile pe saptamana, acopera o cantitate insemnata din necesarul zilnic din aceste vitamine al organismului.
|
||
|
RUY_BLAS Postat pe 3 August 2010 20:38 |
||
| Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
|---|---|---|
| pro sau contra dietelor disociate???? | 49 | De la: kudika22 15 Martie 2010 11:05 |
| stie cineva un tratament pt o crestere rapida a parului? | 85 | De la: dana_n_healthy 20 Iunie 2016 00:12 |
| De ce femeile din China nu fac cancer la san ?! | 4 | De la: kudika_pudika 27 August 2011 12:13 |
|
|
||
| NOU!!!!PENTRU SLABIT!!!!!! | 9 | De la: ivanescu 25 Noiembrie 2013 16:41 |
| OBEZITATEA SI TRATAMENTUL CHIRURGICAL IN ROMANIA | 19 | De la: kostami 21 Mai 2010 09:06 |
Site-ul Kudika.ro este creat si administrat de SC Internet Corp SRL.
Pentru propuneri de colaborare privind promovarea pe site-ul kudika.ro,
va rugam sa contactati departamentul de vanzari la sales@internetcorp.ro
Sediul social: Bucuresti, Str. Putul lui Zamfir nr. 28, Sector 1
Solicitarile cu privire la protectia datelor cu caracter personal pot fi trimise la email gdpr@internetcorp.ro
Termenul legal in care poti primi un raspuns din partea noastra este de 30 zile calendaristice.