Setari Cookie-uri

Mocheta sau parchet laminat pe scari interioare?

Hello!
Noua pe aici si totusi nu, caci tot ma informez din discutiile voastre de pana acum. Nu am vazut pana acum insa nici o discutie legata de pardoselile folosite pentru scarile interioare (ori mi-a scapat mie). Lucrurile stau in felul urmator: scarile interioare din casa in care urmeaza sa ma mut au ramas asa cum erau cand am cumparat casa, adica numai beton si mozaicul acela ce se folosea inainte. Tot holul, cu scari cu tot, este incalzit numai de un calorifer. La parter, in hol este parchet de lemn, urmand scarile asa cum le-am descris.
Problema este: sa aleg o mocheta groasa care sa imbrace si estetic si practic scarile sau parchet laminat? Cu mult mai calduroasa este varianta cu mocheta insa -au avertizat toti ca nu o voi putea intretine asa cum se intampla la hoteluri. Iar in ceea ce priveste parchetul laminat, pe langa faptul ca nu-mi place si toate celelelate camere au parchet de stejar natural, am auzit si ca s-ar degrada destul de repede, mai ales pe scari, unde traficul este mai intens.
Am incercat sa fiu cat mai succinta, dar nu am reusit

Multam de orce raspuns, oricum!
piticot2005
Postat pe 24 Noiembrie 2008 09:34
Parerea mea este ca ar trebui sa imbraci treptele in lemn de stajar asa cum ai si parchetul. Contratreapta o poti zugravi in alb sau culoarea dominanta a zonei scarilor. Frumos este sa folosesti aceeasi nuanta a lemnului pentru a asigura continuitate.
Lemnul de stejar este foarte rezistent si pastreaza aspectukl initial foarte multi ani. Si senzatia pe care o da este de caldura si durabilitatea.
TI_001
Postat pe 25 Noiembrie 2008 09:52
Buna dimineata ! Cred ca-ti pot fi de folos,pentru ca si eu m-am confruntat cu aceeasi problema. Ambele variante pot fi folosite cu succes,depinde de stilul imprimat casei si...stilul tau. Placarea scarilor cu parchet este o solutie rapida,necostisitoare - sunt piederi mari la montaj,dar acest tip de parchet e destul de ieftin - este usor de intretinut si se potriveste cu un stil foarte modern,simplu si ..nepretentios.Mocheta in schimb,este o varianta mai costisitoare,manopera in sine e mai dificila si gasesti mai greu meseriasi priceputi,dar e o varianta eleganta,calda si primitoare.Mie personal,mocheta mi se pare varianta "castigatoare" .Acum exista o varitate de modele,culori texturi f.mare,si preturi bune,ai de unde sa alegi. Recunosc ca se intretine mai greu,dar e vorba de o casa,nu spatiu public..Eu am de 8 ani si este inca O.K.Scriai ceva despre un hol si apoi scara cu pricina si un calorifer,despre asta vreau sa te atentionez.In functie de marimea,de fapt volumul casei scarii e bine sa verifici daca acel calorifer este suficient sau trebuie schimbat sau adaugat un altul ,deoarece diferenta de temperatura creeaza disconfort.Ai grija la culoare,daca mergi pe varianta mocheta,sa nu fie f.inchisa,sau rece,e hol,adica mai rece si intunecos prin definitie,chiar daca sunt ferestre/luminatoare. Succes si poate ne scrii ce ai ales !
libra66
Postat pe 25 Noiembrie 2008 10:07
Exceptand locatiile unde chiar nu se preteaza,eu as folosi (si chiar folosesc)LEMNUL.Scarile tale,Piticot,ar putea deveni atragatoare si chiar imbietoare la urcat daca le-ai imbraca in LEMN.Inrt-un lemn mai deschis la culoare,dar asortat cu stejarul.Cauta stejar alb!Tinand cont de simbolistica scarii,fa-o pe a ta ca mai placuta ,,urcarii"!Succes si tine-ne la curent.
sculptorul
Postat pe 25 Noiembrie 2008 11:56
Mulumesc mult de sfaturi! Ce-i drept, si eu inclin spre mocheta, pe care am gasit-o deja: culoare potrivita, textura, calitate...tot ce am vrut! M-am confruntat insa cu o problema socanta: in Craiova nu se gasesc echipe profesioniste care sa se inhame la montajul mochetei pe scari, decat pe suprafete plane! In afara de o singura persoana cu un pret ce se apropia de exorbitant, nimeni nu mi-a garantat ca va reusi montajul in mod profesionist (am apreciat totusi sinceritatea!). Intre timp, mi se expun avantajele parchetului laminat (cu pierderi cu tot!), varianta care ca si cost reprezinta cam un sfert din cel al mochetei, dar ca si intretinerea este incomparabil mai usoara.
Varianta lemnului de stejar este cea pe care as adopta-o de fapt prima data, daca nu as fi avut experienta cu tamplarul ce s-a ocupat deja de usile interioare si pe care il voiam cat mai repede plecat din casa, pentru a-mi salva nu numai usile cat toti peretii proaspat zugraviti (n.b.: tamplar cu referinte, de altfel, foarte bune!). Asa ca acum...suflu si in iaurt! Daca imi poate recomanda cineva un tamplar bun in Craiova (a se retine orasul, caci e important: posibilitatile sunt f. limitate!), il voi contacta cu mare placere.
piticot2005
Postat pe 25 Noiembrie 2008 14:36
:) Mi-am amintit de prima idee pe care am avut-o in legatura cu aceste scari: sa le imbrac in parchet alb! A fost o mare mirare pentru toata lumea si toti au spus ca e cat se poate de nepotrivit cu lemnul din parchet si usi. Merci frumos! Inseamna ca nasul meu stie el ce zice! Iacata o idee la care as putea ramane daca renunt la cea cu mocheta!
piticot2005
Postat pe 25 Noiembrie 2008 14:43
Draga Piticot,te rog sa nu te grabesti...parchet alb...nu cred..din orice considerent vorbind..Varianta cu lemnul de stejar e buna dar,total nepotrivita pt.tine din cauza costului ,pt.ca a placa o scara existenta inseamna comanda,si observ ca nici macar nu te-au intrebat cate trepte sau pe cate nivele, ce fel de scara ai,ce forma,pt.ca daca e pe drept,mai ai o sansa,dar daca e pe rotund,circulara,se schimba cu totul,este extrem de costisitor DAR nu prea se "baga" nimeni...De ce? Pt.ca se poate intampla ca fiecare treapta sa fie de alta dimensiune,adica trebuie masurat separat si executat treapta cu treapta si oamenilor nostrii nu prea le place nici sa munceasca,cu atat mai putin sa si gandeasca.Eu asa am ajuns la varianta mocheta imbracata total,pt.ca nu am reusit sa gasesc ,in primul rand,lemn de calitate f.buna si f uscat,si nici firma care sa vrea sa faca toate treptele pt.3 nivele D/P+2....Asta a fost in 2000,dar am mai incercat in 2007 cand am zugravit din nou si am gasit o firma care lucra pt.export,dar care nu se putea deplasa in Bucuresti pt.masuratoare si mi-a recomandat sa fac sablon dupa fiecare treapta...Nefiind o prioritate si nici o problema,deocamdata am lasat-o asa. Dar inca o data,te rog nu te grabi...La trepte te vei uita cand intri in casa ,trebuie sa fii multumita.. Chiar e prea mare pretul cerut pt.montare? Analizeaza,eventual mai aloca niste bani la bugetul aproximat de tine pt.acest lucru.Nu faci asta pentru 3-4 ani asa ca trebuie sa faci cum trebuie .Pa !
libra66
Postat pe 25 Noiembrie 2008 19:50
eu in locul tau as face o combinatie intre cele 2, mai bie spus as imbraca scarile in parchet laminat iar deasupra pentru a-l prteja exista "mocheta pentru scari" croita, cusuta si lipita special. Are forma de semiluna si vine pusa pe mijlocul fiecarei trepte, astfel se vede in stanga si dreapta lemnul iar pe locul unde se calca tot timpul este protejat. Sistemul de prindere este foarte usor si nu necesita specialisti, si in plus arata super.Daca imi dai o adresa de mail as putea sa-ti trimit poze si unde poti sa le gasesti.
gunter
Postat pe 27 Noiembrie 2008 23:54
va rog sa imi trimiteti pozele de care vorbeati, eu am scara interioara de frasin si m-ar interesa sa pun mocheta de care vorbeati dvs.
adresa mea de mai este monicanan2003@yahoo.com
va multumesc
monica_condo
Postat pe 10 Decembrie 2008 10:19
a_saved
Postat pe 7 Ianuarie 2009 15:12
optiunea mea este pentru lemn se pot placa toate treptele cu lemn culoare stejar ca sa nu fie exagerat de costisitor se pot face din fag culoare stejar.sunt firmr care se ocupa numai de scari interioare daca vreui iti pot da adrese si au reprezentant si in bucuresti care se ocupa de montaj si luarea de dimensiuni pentru scara;indiferent de forma treptei iar la rezistenta nu sunt probleme deoarece infara ca se fac din lemn dur(fag,stejar,paltin)ele se finiseaza cu lacuri rezistente la trafic daca sunt in interior iar cele de exterior cu lacuri de exterior
luminitagrigoriu
Postat pe 8 Ianuarie 2009 08:38
si in nici un caz nu mai puneti pe scarile din lemn mocheta este pacat de ele cand intri intr-un hol cu scara interioara ochii iti fug pe scara care trebuie sa fie superba
luminitagrigoriu
Postat pe 8 Ianuarie 2009 08:40
depinde .....sa nu fie pre mult lemn....tu stii ce fel de casa ai ....oricum nu as pune parchet laminat ....daca vrei sa folosesti lemn , foloseste acelas lemn pe care il ai in casa. mocheta e intadevar destul de greu de intretinut in sensul ca daca vresri ceva pe ea o sa stai sa freci .
andrac81
Postat pe 24 Ianuarie 2009 10:36
EU AS OPTA PT PARCHET, DIN LEMN STRATIFICAT LACUIT, DE PREFERAT. E MULT MAI USOR DE INTRETINUT SI CRED CA MERGE IN ORICE FEL DE CASA, INDIFERENT DE STIL.
eliya_condo
Postat pe 13 Februarie 2009 11:15
Buna,
Am gasit pe google un site al une firme care comercializeaza accesorii pentru prindere mocheta. Adresa este: http://www.profilux.ro/pdf/fise%20tehnice%20pdf/accesorii/FISA%20TMBS-TMB-TMA.pdf. Nu am verificat cum se poate comanda, dar poti verifica.
Cu rabdare, poti gasi si alte firme, adrese, la care sa comanzi aceste accesorii. Sau optezi pentru mocheta lipita? Nu este mai greu de intretinut?
Avand mocheta prinsa cu acest tip de accesorii o poti scoate, spala, scutura, etc.
supernany
Postat pe 15 Februarie 2009 16:32
Hai ca am fost curioasa si am studiat site-ul mai atenta, vad ca au un magazin in Craiova:Str. Decebal, Nr. 44, Complex BACRIZ, Stand M2, Craiova, jud. Dolj, 200774
Telefon 0251-461.140, 0722-629.420
Daca nu esti convinsa si nu ai curaj sa comanzi pe net, mergi la magazin, vezi cum arata accesoriile, poate iti recomanda cei de acolo o echipa pentru montare.
Bafta!
supernany
Postat pe 15 Februarie 2009 16:40
Cred ca mocheta este o obtiune mai buna din punct de vedere al durabilitatii. Poti opta pentru o mocheta galben-aurie foarte eleganta care va da un aer de lux locuintei.
laura_feelings
Postat pe 15 Februarie 2009 17:16
Mocheta, pentru ca te scapa si de eventuale probleme ale alunecarii..:)
m3rlinetza
Postat pe 16 Februarie 2009 15:26
Cat privesc aceste scari ....ce mai, spune mi cat vrei sa cheltuesti si ti spun eu cum va iesi .....sunt unul care se pricepe...www.parchetscaridelemn.ro

Pe curand eduard
condo002393
Postat pe 13 Noiembrie 2009 20:17

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
se poate inlocui chitul de rost? 28 De la: adisava2005 15 Septembrie 2016 21:09
Lamuriti-ma va rog! 2 De la: ian 12 Iulie 2010 19:03
va cer sfatul 61 De la: Miklos 16 Martie 2010 19:03
unde gasesc parchet rosu sau negru ? 20 De la: constructii24 5 Aprilie 2012 14:26
Cada pe colt - se merita? 35 De la: condo003123 7 Februarie 2010 17:53