Setari Cookie-uri

Este mai indicat sa se zugraveasca cu var in baie?

Am auzit ca este mai indicat sa se zugraveasca cu var in baie decat cu lavabil. Motivul ar fi ca varul absoarbe mai bine umezeala si ca lavabilul favorizeaza aparitia igrasiei datorita impermeabilitatii. Sincer.... eu nu ma pricep deloc... dar tocmai ne-am apucat de zugravit in casa si as dori sa stiu inainte de a face o prostie.
Va rog sa ma sfatuiti.
Multumesc mult

Postat pe 3 Decembrie 2008 19:15
toti cei care au dat cu var lavabil in baie au fost nevoiti sa stearga mucegaiul . Din nestiinta , din fudulie sau din comoditate (zgarcenie) au suferit dupa ce au varuit ,ai fost informata foarte bine si cel ce te-a informat te poate ajuta si cu restul activitatilor ,macar informativ!!!
gigibrbr_condo
Postat pe 4 Decembrie 2008 18:52
De la: gigi_braicovici, la data 2008-12-04 18:52:07toti cei care au dat cu var lavabil in baie au fost nevoiti sa stearga mucegaiul . Din nestiinta , din fudulie sau din comoditate (zgarcenie) au suferit dupa ce au varuit ,ai fost informata foarte bine si cel ce te-a informat te poate ajuta si cu restul activitatilor ,macar informativ!!!

punetiva calorifer in baie si nu o sa mai aveti igrasie.da din saracie tot romanul il scoate.stiu ce spun lucrez de 16 ani cu lavabil

Postat pe 10 Decembrie 2008 20:21
BINE DAR EU NU AM INTELES CE AI VRUT TU SA SPUI ; CE ARE A FACE CALORIFERUL CU VARUL LAVABIL SAU CU VARUL NORMAL INTR-O BAIE ????
gigibrbr_condo
Postat pe 11 Decembrie 2008 20:18
Daca te opresti putin si reflectezi,ajungi singura la raspuns,Angelika.Acesta,raspunsul,suna cam asa:deasupra celor cateva randuri de faianta,pe care banuiesc ca le ai,vii,bineinteles,cu vopsea lavabila(nu cu ,,lavabil").Pe langa caloriferul lui Nicu,pe care-l salut ca meserias,iti trebuie un minim sistem de aerisire.Cu aceste doua ,,secrete" inlaturi din fasa eventualele probleme pe care le-ai anticipat.Tie iti spun SUCCES!,iar TIE(sti tu cine!),iti spun intrebandu-te:cand vei incepe sa-ti folosesti ratiunea pentru a pricepe si ce scriu ceilalti oameni? SFAT:Nu te ambala!
sculptorul
Postat pe 14 Decembrie 2008 19:54
dragul meu acest forum este dedicat amenajarilor interioare ,constructiilor in general, aici este locul in care fiecare persoana care are cunostinta macar superficiala despre un topic poate posta un comentariu poate cere o solutie. Eu personal toate postarile mele au fost facute in cunostinta de cauza desi nu totdeauna au respectat regulile limbii romane .Dar problema acestui forum este togmai lipsa cunoasterii cuvantului forum sau a subiectelor propuse comentate cu rautate impotriva celorlalti doar asa de a fi contra si a invenina acest forum .Si te contrariez spunanduti ca sant foarte rational si daca nu as fii fost , probabil ca nu as fi facut comentariu pe acest topic .( desigur dupa ce m-am consultat cu un prieten culmea tot Nicu se numeste)Desigur Nicu din galati are dreptate insa nu la toata lumea se potriveste sfaturile propuse de cineva nu cred ca este firesc sa ai spun eu cuiva : SA DAI CU VOPSEA LAVABILA NU VEI AVEA PROBLEME CU MUCEGAIUL !!!!!!! stiind ca cel mai probabil va avea probleme , eu in cunostinta de cauza vin cu o solutie sigura , Angelika nu a spus cat de mare este baia cata faianta are , cat de ventilata este sau daca are o sursa de caldura . Este doar opinia mea oricine poate veni politicos si sa isi prezinte parerea in final Angelika si oricine are o problema pe acest forum va alege mai bine sau mai rau si doar timpul o va convinge daca a facut alegerea perfecta .
gigibrbr_condo
Postat pe 15 Decembrie 2008 19:03
aici domnul nicu are mare dreptate...deoarece in baie din fabricatie blocurile au montate calorifer..dar..asa suntem noi romanii...si din proprie experienta...asa cum mai zicea cineva..pe langa calorifer..mai e nevoie omule si de aerisire..ca vorba aia doar nu face cineva baie cu apa rece...macar daca dai cu mana pe oglinda sa te vezi...gandeste-te ca ar fi bine chiar si pentru durabilitatea ei..sa aerisesti putin..altfel..vei ajunge sa tot freci la oglinda si sa te intrebi de ce nu mai e curata...si de ce apar asa zisele pete...cineva ma intreba odata..cum fac sa scap de mucegai...iar eu i-am spus...mai aeriseste dupa ce faci baie...
dani_condor
Postat pe 16 Ianuarie 2009 18:22
salutare oameni buni!! am mare nevoie de o parere...tot despre mucegai e vb.....locuiesc de 25 de ani in acelasi bloc la etajul 2 si apartamentul e pozitionat pe coltul blocului......niciodata nu am avut mucegai in baie ...darmite in camere.....acum 6 ani am reamenajat camerele...am dat jos vechiul glet si am regletuit,zugravit,termopane,parchet....tot ce se pune intr-o casa...la 3 ani dupa amenajare a aprut mucegaiul pe peretii exteriori(nu am izolat )....am dat cu toate solutiile posibile...dar tot nu reusim sa scapam de mucegai....iar de aerisit se aeriseste des pentru ca sun fumatori in casa dar si copii........iar caldura e la maxim deschisa peste tot...asa ca spuneti-mi o parere va rog....ce pot face in afara de a izola...
madaroxi280
Postat pe 25 Ianuarie 2009 15:28
Buna ziua madaroxi!Din pacate, nu cred ca ai alta solutie, in afara de izolarea peretilor...Mai incearca in ultima instanta un program mai sever de aerisire!Eu am fost sfatuita (dupa ce am pus termopane)sa aerisesc zilnic 10-15 minute in fiecare camera.Cu toate astea, in bucatarie, de exemplu, unde se mai fac si aburi si am var lavabil de la faianta in sus, au inceput sa apara prin var mici pete maronii.Cu siguranta sunt de la varul lavabil (care nu lasa peretele sa "respire"), pentru ca au aparut inainte de a pune geamul termopan. Asadar, cand zugravesti trebuie sa tii cont de destinatia incaperii pentru a alege cel mai potrivit tip de var. Eu m-am hotarat deja sa dau jos lavabilul din bucatarie si de pe plafonul din baie(unde, de asemenea, au aparut mici pete maronii) si sa dau un semilavabil, dupa indicatia zugravului. Succes!
luminitafoca
Postat pe 2 Februarie 2009 15:20
DA.este cel mai indicat varul.Atunci cand faci dus si se fac vapori de apa, varul ii absoarbe.Si apoi varul este dezinfectant. Nu stii pe aia de Toparceanu (Ce-ai cu noi,ba Pentru ce sa dam cu var? )
VSILVIA8_condo
Postat pe 3 Februarie 2009 15:30
1. Daca o camera nu este aerisita inevitabil apare mucegaiul
2. Aveti grija ca si varurile lavabile sunt de n feluri, asa ca te sfatuiesc sa mergi la o firma specializata pe finisaje unde vei gasi varuri profesionale, cu agrementul TUV si binenteles sa fie tratate impotriva mucegaiului si a ciupercilor.
3. O alta varianta ar fi sa dai cu marmorino(stuco venetian).Acesta este un glet din parf de marmura. La final va avea un aspect lucios. Se spala si se intretine foarte usor.
evanghelistul
Postat pe 12 Februarie 2009 12:31
poti sa iti montezi un sisite termoizolant de interior cu sistemul Renopor.
iulian_nenciu
Postat pe 20 Februarie 2009 07:57
Spala peretele cu hipoclorit
vpopescu58
Postat pe 13 Martie 2009 19:56
trebuie gasita cauza de ce faci mucegai in casa,ori usuci rufe in csa ori gatesti,cu usa deschisa la bucatarie,ori mai dai drumul la aragaz sa faci mai cald ,daca zici ca de aetisit se aeriseste des si cu scaparul de mucegaii sunt mai multe variante pe care le poti folosi ,unele sunt mai vechi dar au aparut multe noi,un prieten mia zis zilele trecute ca a luat un sprei de la OBI cu care a dat in baie ca avea mucegai dar trebuie dat in mai multe reprize ,dai lasi sa se usuce stergi cu o carpa iarasi dai si tot asa de patru cinci ori pana dispare dar vezi ca miroase foarte tare trebuie sa te apuci dimineata ca pana seara sa se aeriseasca camera si ia disparut nu stiu pentru cat timp dar a scapat vezi ca poate aparea si dac ai un sifonier ceva lipit de perete fiind perete exterior iti poate aparea lasa un spatiu sa se ventileze[nu stiu cum senumeste spreiul dar daca ajungi pe la OBI ,intreba personalul de acolo ca te indruma ei]totusi elimina cauza.
marian_valeanu22
Postat pe 21 Martie 2009 04:04
noi stam in chirie intr un ap et 2 pe colt unde in baie bucatarie si ambele camere este pliin de mucegai, mai ales camera mica ce cade pe colt se simte si mirosul in aer , umiditatea e de 60 la suta, sint termopane peste tot, in baie desi geamul e deschis non stop este mucegai imprejurul geamului, in bucatarie mucegai e pe peretele cu geamul , pe geamul termopan , si uneori se aseaza si pe mobila si faianta, calorifere sint peste tot , nu este izolat nici exterior nici interior,...
vivi23ro
Postat pe 21 Martie 2009 07:31
Eu am lavabil in baie, calorifer, aerisire.La fel si in bucatarie.Si nu am nici un fel de problema cu mucegaiul, desi sunt si geamuri termopan.Cred ca cel mai bine este sa discutati cu cineva de la o firma de constructii.Trebuie luate in considerare mai multe aspecte: tipul materialului din care e facuta cladirea, caramida, beton,lemn,BCA.De asemenea e impotanta si varsta cladirii.Fiecare material in parte are anumite caracteristici, pe care si le pierde intr un anumit timp.Este important si pozitionarea geografica, cat timp pe zi beneficiati de lumina naturala, etc.Eu vreau sa va zic un lucru;fiecare problema are o solutie, trebuie sa reusiti sa gasiti din prima solutia corecta ptr a scutii timp si evident bani.
adi_condo
Postat pe 21 Martie 2009 07:55
De la: vivi23ro, la data 2009-03-21 07:31:50noi stam in chirie intr un ap et 2 pe colt unde in baie bucatarie si ambele camere este pliin de mucegai, mai ales camera mica ce cade pe colt se simte si mirosul in aer , umiditatea e de 60 la suta, sint termopane peste tot, in baie desi geamul e deschis non stop este mucegai imprejurul geamului, in bucatarie mucegai e pe peretele cu geamul , pe geamul termopan , si uneori se aseaza si pe mobila si faianta, calorifere sint peste tot , nu este izolat nici exterior nici interior,...



Se aseaza si pe mobila??????????? Ai doua variante :Sa pui mana pe treaba urgent ,sau sa te muti urgent de acolo. Nu e bine deloc.
liviujelescu
Postat pe 21 Martie 2009 12:15
in baie, daca nu exista vreo "punte termica", adica daca pereti
sunt f. bine izolati termic, se poate pune pe pereti si stucco-
veneziano; eu persolnal cu asta ma ocup si chiar am realizari in acest domeniu; asa ca in afara de varul clasic merge orice, in conditiile de mai sus, insa trebuie intotdeuna sa nu se uite de aerisirea baii atunci cand se fac aburi. stucco-veneziano este un
produs atat de "bazic" incat este de-a dreptul imposibil ca pe el
sa se formeze vreo forma de mucegai.pentru lamuriri poti sa-mi scrii
pe e-mail: marceas@yahoo.com


iuli71
Postat pe 21 Martie 2009 15:11
mai fratilor...dar mai exista VAR? ca eu de var lavabil n-am auzit...cred ca e o confuzie, ori nu stiti ce si despre ce e vorba.
cu lavabil nu se da pe pomi

limba asta romana e grea si pentru cei nascuti aici...am vazut acum la tv ceva dintr-o emisiune pe care nu am urmarit-o, dar acum nu stiu ce m-a apucat. atita ignoranta....si eu nu cred ca traiesc in aceeasi lume.
octopus
Postat pe 21 Martie 2009 23:59
depinde de f multi factori ;in general de la tavan in jos trebuie sa lasi minim 60 cm de glet +tavanul pt ca sa se respecte suprafata de absortie a vaporilor , trebuie sa ai o sursa de ventilatie naturala sau artificiala, neaparat un calorifer de minim 6 elementi pe o inaltime de60-70 cm si poti sa dai cu un var lavabil de calitate care permite respiratia peretilor (atlas pt inerior si exterior) si sa aerisesti zilnic 30 min in rest nu vei avea nici o problema, de ce trebuie un calorifer? e f simplu pt a aduce temperatura peretilor cam la 19 grade celsius (temperatura mediului ambiant) in sezonul rece, deci succes , mai e o problema acum depinde si de gletul care lai aplicat in baie dc e pe baza de ipsos trebuie indepartat si aplicata o amorsa de la dufa 05 e codul, dupa care trebuie aplicat un nou glet de data aeasta atlas deoarece e pe baza de ciment alb aditivat
..
danuntu_06
Postat pe 22 Martie 2009 19:20
importanht este sa aerisesti baia, eu am varuit cu var lavabil, acum 10 ani, dar neavand gemulet, las usa deschisa mai tot timpul. si nu am nimic
ica162003
Postat pe 23 Martie 2009 12:46
Supertare !!! Si eu ma minunez cand aud de var lavabil.Nu prea imi aduc aminte din facultate decat de var nestins,var stins, derivatii lor si vopsea lavabila.Supertare.
Avitop
Postat pe 16 Aprilie 2009 14:28
Cred ca baia trebuie aerisita.De fapt cred ca facand baie apar vapori de apa care se depun pe pereti, de aceea nu este indicat sa varuiesti cu var, este bine cu vopsea lavabila. Intreaba pe un specialist .Eu spal peretii cu hipoclorit.
vpopescu58
Postat pe 16 Aprilie 2009 19:22
nu cred ca toata lumea sa nascut invatata, din graba sau nestiinta se pronunta : var lavabil .Si meseriasii mai gresesc , ce sa mai vorbim de noi cei umili in fata meseriasilor in ale constructiilor dar si al ,, marilor " academicieni in ale limbi romane dar nu este rau nici sa pornim cu o explicatie privitoare la denumirea exacta a acestuia.PS var chear mai exista pentru cei ce nu mai stiu decat sa dea cu vopsea lavabila!!!!!!!!!!!!
gigibrbr_condo
Postat pe 16 Aprilie 2009 19:54
clar, faptul ca alegi sa devi invatat/scolit intr-un domeniu nu are legatura cu greselile de zi cu zi din limbajul scris sau vorbit. nu trebuie sa fi academician ,ci sa fi trecut pe la scoala .CHEAR...stiam ca nu se da cu lavabil pe pomi!
nu te mai chinui sa-mi explici nimic. asuma-ti nestiinta
octopus
Postat pe 17 Aprilie 2009 19:17
imi pare rau daca te-ai simtit ofensata , comentariul meu nici pe departe nu iti era adresat eu imi recunosc nestiinta si indolenta fata de altii, dar ma intreb altii in aceste zile sfinte isi pot recunoaste trufia ?iata de ce am zis ca nu iti era adresat tie acel comentariu !!
gigibrbr_condo
Postat pe 18 Aprilie 2009 15:21
Ooofff , exista var si vopsea lavabila ; doua lucruri complet diferite. Probabil ca din greseala ,nestiinta s-a strecurat in vorbirea curenta si aceasta combinatie ..."var lavabil" care e un soi de strutzo-camila ,adica nu exista . Acum ,ca am scris aici ,negru pe alb ,va rog sa lasati (lasam) discutiile in contradictoriu , cu iz de hartza , si sa ne pregatim sa fim mai buni ,mai toleranti ,pentru Sfintele Sarbatori . Va doresc tuturor , Paste fericit !
libra66
Postat pe 18 Aprilie 2009 16:18

stiu sunt
sincer...nu e usor sa trec cu vederea greseli de exprimare nepotivita. nu am CHIAR NIMIC CU PERSOANA TA pentru ca nu ma deranjeaza ca scrii aici , unele idei sunt chiar bune si cu multa bunavointa daruite. da ce sa fac...mereu scrii gresit. de pilda ce vrei sa spui ???:
"eu imi recunosc nestiinta si indolenta fata de altii..."
octopus
Postat pe 13 Mai 2009 08:59
eu stiu ca gresesc si imi recunosc greselile dar nu suport sa vad cum greseasc altii
gigibrbr_condo
Postat pe 13 Mai 2009 15:13
S.C. ROMA STUCCHI S.R.L. comercializeaza o gama larga de vopsele si stucuri venetiene!
www.romastucchi.com
CONTACT- 0734342989

DACA FOLOSIM VOPSELE DE CALITATE ATUNCI PE FORUM O SA VORBIM DOAR DE CALITATE SI NU O SA MAI CAUTAM SOLUTII [AERISIRE A BAILOR
romastucchi
Postat pe 31 Iulie 2009 10:49

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Complex sau casa in Pipera? 2 De la: kudika_12257 5 Februarie 2015 15:28
Realizare fantana arteziana 11 De la: larouzconcept 28 Ianuarie 2010 00:22
Ce fac cu mobila veche? 12 De la: violet_m00n 26 Noiembrie 2011 15:48
ce este mai bun pt incalzirea in pardoseala centrala pe gaze simpla sau cea in condesare 4 De la: epurescu_marus 21 Martie 2010 19:27
poze case, fatade exterior 1 De la: condo002895 22 Ianuarie 2010 23:04