Setari Cookie-uri

zgomot ciudat la prize

prizele au inceput sa scoata niste zgomote foarte dubioase. nu fac flama sau ceva, doar se aude ciudat. ce sa fac?
Sofia_condo
Postat pe 20 Februarie 2009 11:56
schimba-le
kudika186861
Postat pe 24 Februarie 2009 15:53
Ai cumva probleme cu condesul in apartament sau casa in care locuiesti?S-ar putea sa fie asta cauza!
angelblue_67
Postat pe 25 Februarie 2009 00:25
o alta problema ar fii stecherul daca acesta este defect odata introdus in priza iti va crea probleme minore in prima faza dar foarte periculoase in timp
gigibrbr_condo
Postat pe 28 Februarie 2009 16:59
daca prizele sunt sistem vechi,cu patratul unde se prind firele este plastic alea sunt cam slabute la consumatori mari d energie,dupa un timp provoaca contacte reci si asta ar mai fii o cauza ca se aude un zumzait.Cele mai bune prize sunt cele cu patratul in spate de ceramica unde se prind firele,sunt foarte rezistente.Eu am montat o asemenea priza suco cu ceramica pt. masina de spalat functioneaza de 5 ani fara nici un fel de probleme. O duminica placuta !!!!!!!!!!
vladimir_danciu
Postat pe 28 Februarie 2009 17:46
De la: Sofia, la data 2009-02-20 11:56:21prizele au inceput sa scoata niste zgomote foarte dubioase. nu fac flama sau ceva, doar se aude ciudat. ce sa fac?
ori este un "contact slab" in priza [cind stecherul e introdus];conexiune slabita chiar la contactul din interiorul prizei ori ai un defect intern in vreun conductor,chiar sub izolatie,mai ales la conductoarele de aluminiu,unde s-a umblat mai mult....asta se mai "traduce" si prin "pilpiirea" in functionare a consumatorilor,mai ales cei de putere mai mare....sau,daca defectul persista poate sa apara si un inceput de INCENDIU!
rudy2007_condo
Postat pe 1 Martie 2009 07:08
Zgomotul din prize poate avea doar trei cauze: ștecherul pe cre îl introduci . chiar dacã este șuco are probleme(nu întotdeauna diametrul pinilor este egal cu diametrul interior al conectorilor)- fapt ce duce la un contact imperfect.Rezultatul în timp: prima etapa încãlzirea, a doua etapa topirea plasticului de protecție al conductorului electric , a treia ( cazul fericit în care lucreazã siguranța -fuzibile sau automata ai scurtcircuit cu decuplarea de sub tensiune și ultima și cea mai urata......iți ia foc instalația!
O alta cauza ....conectorii sunt slãbiți și conductorul nu face contact electric perfect( apar iar cele spuse mai sus) Si o ultima cauza -în cazul în care toți conectorii sunt strânși cum trebuie curentul cerut de consumator este mai mare decât amperajul ca care este proiectata priza - siguranța nu este calibrata corect, din nou încãlzirea și ..etapele anterioare. Sfatul meu ! Apeleazã la un ELECTRICIAN AUTORIZAT!Costa ...dar vei fi în siguranța! Atenție fumul degajat în urma arderii protecției de plastic a conductorului este foarte toxic!Si conform legilor arhicunoscute ..când se va întâmpla ....distrugerile vor fi maxime:d
gelu_mihai21
Postat pe 1 Martie 2009 07:17
avand in vedere ca de la toate prizele de la tine din casa se aude zgomotul acela ciudat sau zumzait, nu cred ca este vorba de o conexiune imperfecta. intr-adevar, eu, cand am avut zumzaitul asta la priza folosita pentru alimentarea masinii de spalat, am chemat electricianu si a constatat ca era facuta o prelungire a concuctorului, dar cel de prelungire nu era din acelasi material ca cel al instalatiei. incepuse sa miroasa deja a ars prin casa cand masina era in functiune si putea chiar sa am si incendiu in casa. deci nu e de glumit.
o alta situatie pe care am avut-o in casa a fost sa se auda un zumzait, concomitent cu micsorarea in intensitate a luminii in toata casa. atunci electricianul a constatat ca la panoul central era i legatura imperfecta care ajunsese sa scoata scantei si incepuse sa se topeasca plasticul carcasei (tabloului).
in concluzie, URGENT, cheama un electrician. vezi totusi sa nu te jupoaie de bani ca nu e mare lucrare
greuceanugreadetot
Postat pe 1 Martie 2009 10:28
Schimba priza , apeleaza la un electrician
Zgomotul apare din cauza unui contact imperfect care face din cauza incalzirii sa se desfaca suruburile de contact cea ce duce la incalzire si mai mare , apoi topirea plasticului de pe conductor si alte belele ,care vor fi periculoase, pot duce la aprinderea instalatiei.
vpopescu58
Postat pe 1 Martie 2009 12:42
De la: greuceanugreadetot, la data 2009-03-01 10:28:50avand in vedere ca de la toate prizele de la tine din casa se aude zgomotul acela ciudat sau zumzait, nu cred ca este vorba de o conexiune imperfecta. intr-adevar, eu, cand am avut zumzaitul asta la priza folosita pentru alimentarea masinii de spalat, am chemat electricianu si a constatat ca era facuta o prelungire a concuctorului, dar cel de prelungire nu era din acelasi material ca cel al instalatiei. incepuse sa miroasa deja a ars prin casa cand masina era in functiune si putea chiar sa am si incendiu in casa. deci nu e de glumit.
o alta situatie pe care am avut-o in casa a fost sa se auda un zumzait, concomitent cu micsorarea in intensitate a luminii in toata casa. atunci electricianul a constatat ca la panoul central era i legatura imperfecta care ajunsese sa scoata scantei si incepuse sa se topeasca plasticul carcasei (tabloului).
in concluzie, URGENT, cheama un electrician. vezi totusi sa nu te jupoaie de bani ca nu e mare lucrare
ATENTIE!--daca toate prizele din casa incep "sa biziie" cel mai posibil e un "defect comun",chiar pe circuitul de prize,de la tabloul de protectie,doze interconexiune etc,ceva ce are in comun instalatia electrica pe circuitul de prize;daca si lumina iti "pilpiie",concomitent cu acel "biziit",poate sa fie si un contact "slabit" chiar la contorul de energie electrica sau mai in "amonte",legat de bransament,unde e bine sa-i "anunti" pe cei de la electrica[enel];mai poti sa intrebi,daca doresti,in acest ultim caz si pe ceilalti vecini,daca stai la bloc,daca nu au si ei acest tip de "simtome",deoarece se intimpla ,in instalatiile depasite tehnic si invechite,sa apara defecte/contact "prost",chiar in firidele de distributie!oricum:consulta un electrician specializat!cu stima!aceste mici intreruperi,chiar si nesesizabile pot crea niste socuri/supratensiuni[....e mai mult de explicat...], care in nici un caz nu fac bine aparaturii electronice din casa TA[plasma,....etc]
rudy2007_condo
Postat pe 1 Martie 2009 18:51
ms rudy de sfat dar am rezolvat problema. in cazul descris de mine privind scaderea intensitatii pot spue ca am schimbata instalatia in toata casa de 2 ani. am chemat electricianul URGENT si a constatat la tablou un contact imperfect. a refacut contactul si a izolat mai bine firele si asta a fost tot. pa si pusi. au trecut vreo 2 luni si vad ca totul e ok. am povestit ca sa afle si altii ca sa nu-i ia pe nepregatite o asemenea situatie.
greuceanugreadetot
Postat pe 1 Martie 2009 22:13
Sigur sunt ...niste pitici.
Dar stiti...din aia foarte mici.
Lasati-i sa traiasca si ei.
stoicescudoru
Postat pe 26 Martie 2009 17:16
si la mine se aude la fel..un zzzz-it, se aude si la tablou
vali_the_gang_boy
Postat pe 5 Aprilie 2009 03:13
Pentru problemele dvs...www.electricianpfa.ro
electrice
Postat pe 5 Aprilie 2009 07:31
De la: vali_the_gang_boy, la data 2009-04-05 03:13:44si la mine se aude la fel..un zzzz-it, se aude si la tablou
la tabloul,din apartament,mai poate sa produca un biziit chiar de contorul de energie electrica sau de transformatorul sonerie sau,daca inca mai exista,chiar de catre soneria "cu clopot",unde trebuie "reglata" pozitia clopotului
rudy2007_condo
Postat pe 5 Aprilie 2009 09:13
PTR.GELU MIHAI21
Domnul ARE PERFECTA DREPTATE. Sfatul Domniei sale TREBUIE respectat.
cnbernath
Postat pe 5 Aprilie 2009 09:31
pe langa ce-au spus ante-vorbitorii mei, te sfatuiesc sa schimbi si doza din perete (sunt de metal si e posibil sa-ti faca masa prin perete daca faza e un pic desizolata sau topita din cauza unor consumatori mai mari) cu unele din plastic. Si prizele, ia-le de calitate de preferat made in Romania cu ceramica. Daca nu...cumpara ceva import (legrange).Ai nostrii inca mai folosesc materiale de calitate.
Nu da banii pe turcisme cu ceramica....te tin 2 luni si pa !
Pana nu vine electricianul....lasa balta priza cu probleme si nu mai baga nimic in ea
SLAYER1971
Postat pe 5 Aprilie 2009 10:19
Electricitatea nu este asa simpla pe cat pare !Zumzaitul din priza poate avea mai multe cauze(priza defecta,stecher defect,legatura sau inaditura de conductoare de cupru cu aluminiu...).Sfatul meu este sa apelezi la un electrician autorizat .O economie de bani acum poate inseamna pe viitor o cheltuiala mult mai mare.Electrician autorizat Marius Serban- http://www.electricieni-autorizati.ro
rius
Postat pe 5 Aprilie 2009 10:49
si eu am patit de multe ori sincer...parca zumzaie asa se aude...cheama pe cineva care se pricepe...numai asa scapi de problema...la mine ieri a mirosit a guma arsa la priza din kauza intensitatii curentului fiind masina de spalat in functiune..eram disperata..bine ka a trecut.--oricum...nu e de gkuma cu, curentul...
christa_condo
Postat pe 5 Aprilie 2009 14:42
De la: christa, la data 2009-04-05 14:42:17si eu am patit de multe ori sincer...parca zumzaie asa se aude...cheama pe cineva care se pricepe...numai asa scapi de problema...la mine ieri a mirosit a guma arsa la priza din kauza intensitatii curentului fiind masina de spalat in functiune..eram disperata..bine ka a trecut.--oricum...nu e de gkuma cu, curentul...


Daca a inceput sa-ti miroase a ars deja e de rau. Schimba priza si verifica urgent firele de alimentare la priza.Ti-a ars izolatia de pe fire. Banuiesc ca sunt de aluminiu, ca la toate blocurile vechi. Mai ai un pik pana la scurt-circuit si de acolo...sper ca ai sigurantele calibrate....nu cu 'nspemii de lite.
SLAYER1971
Postat pe 5 Aprilie 2009 20:20
Te sfatuiesc sa verifici si stecherul masinii de spalat. Desfa-l
SLAYER1971
Postat pe 5 Aprilie 2009 20:22
Stecherele masinilor de spalat, sunt turnate,nu are cum sa-l desfaca!!
rius
Postat pe 5 Aprilie 2009 20:46
apropo la psihiatru cind ai fost ultima oara ?? Faci misto de astia? Nu cumva televizorul porneste singur ? Cred ca iti pot da un sfat dar ma abtin ....
boriceanul
Postat pe 6 Aprilie 2009 20:58
Cred ca pana acuma de mult ai chemat un electrician ca sa rezolve problema ca sa nu ai vre-o surpriza neplacuta(incendiu,intreruperea curentului ......)
cornelia_leia
Postat pe 7 Aprilie 2009 20:09
De la: rius, la data 2009-04-05 20:46:04Stecherele masinilor de spalat, sunt turnate,nu are cum sa-l desfaca!!


a spus cineva ca-i noua? n-am vazut. Daca e noua...ai dreptate.
SLAYER1971
Postat pe 8 Aprilie 2009 21:20
nu mai folosi priza si scapi de necazuri sau de probleme pana nu stii mai concret ce are!
costea_n2000
Postat pe 8 Aprilie 2009 23:53
Vreau sa-mi explice si mie cineva cum se schimba o priza :D
Vanilutza
Postat pe 5 Iulie 2009 20:46
Simplu, opresti curentul de la tablou si o schimbi...
electrice
Postat pe 6 Iulie 2009 15:12
"Vreau sa-mi explice si mie cineva cum se schimba o priza :D"
Este stupid ca pentru a ma amuza sa caut tot felul de site-uri.
Simplu .
Citesc... CONDO.
stoicescudoru
Postat pe 7 Iulie 2009 15:36
gigibrbr_condo
Postat pe 7 Iulie 2009 18:48

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
mobila de bucatarie la comanda 4 De la: luminitagrigoriu 19 Iulie 2010 19:16
cine este vinovat !barbatul sau femeia 3 De la: andrei9 3 Iunie 2009 16:25
unde ar fi mai bine sa izolez casa? 52 De la: condo004122 23 Iunie 2010 23:45
O sansa de castig oferita cand salariile scad! 1 De la: onik 9 Iunie 2010 09:40
Stilul romantic 34 De la: luminitagrigoriu 14 Aprilie 2010 17:12