Setari Cookie-uri

munca in romania sau in afara?

a munci in afara e mai bine?
aura1_lazy
Postat pe 28 August 2008 22:40
;;Normal, dar, sa stii la ce te duci! Pt, ca azi sunt ;multi nemernici care ;racoleaza fete pt, prostitutie! Va pacal;esc, iar cand a-ti ajuns acolo va sechestreaza, maltrateaza, va obliga ;sa va ;;prostituati;!
sirsof
Postat pe 27 Octombrie 2008 07:00
Daca mergi la loc sigur este bine ,normal daca iti vezi de treaba nu are nimeni nimic cu tine, apreciaza si ei omul serios de borfasi ..
ellys1955
Postat pe 28 Octombrie 2008 09:39
posed diploma de maseur, inclusiv atestat.Execut presopunctura,reflexoterapie,explorez cauzele inbolnavirilor.eliminarea carora presupune vindecarea, chiar si din boli cronice.posed posibilitatea de prevenire al cancerului de col uterin.ofer serviciile mele. nu ma ocup cu prostitutie.

Postat pe 12 Decembrie 2008 23:47
Categoric da ,cel putin de moment!Am fost in Romania sa fac interviuri in noiembrie si m-am speriat........putina seriozitate si mare bataie de joc fata de cei care deja te anunta din timp ca vor veni sa faca un interviu si toate astea supun o pregatire prealabila a angajatului sa nu mai spun de angajatorul intermediar, angentiile din Bucuresti de plasament MANPOWER ,ETC.
In timp ce in strainatate cel putin pana anul acesta nu ma pot plange,alceva este ca tu ca viitor angajat sa stii sa negociezi conditiile.Sarbatori fericite si La multi ani!din Barcelona
granollers
Postat pe 27 Decembrie 2008 12:05
madalina, cum e cu criza in Spania? Tu din ce traiesti? Ce se mai poate munci acum acolo? Sunt semne de revenire?
sepia
Postat pe 17 Februarie 2009 13:56
Salut. nu sunt "aberatii", nu te gandi numai din punctul tau de vedere, sunt fete care au patit-o in vest sau la granita cu Romania, spre Serbia, mare atentie la carausii de granita si la agentiile de munca care fac trafic, si ultra-trafic de persoane pentru exploatare in munca, ei mai intai promit marea cu sarea, ca o sa va dam locuri de munca extra si cand ajungi la destinatie uneori la a 2-a, a 3-a mana nici nu stii ca ai fost vandut(a) la o alta filiera, asta dupa ce ai fost deposedata de pasaport si alte acte... unele fete si-au pierdut viata sau sunt inca prizoniere sau sclave ca dame de consumatie in mana criminalilor interlopi care le vand ca painea calda sau le folosesc.. sunt organizati, comunica, adeseori scaneaza si frecventele politiei de granita, stau la panda ca lupii... asa ca "mioarele" nu au nici o sansa.. singura sansa e sa refuzi din start, si sa nu le faci "jocul" lor murdar, adesea aceste fete credule, naive sunt batute si exploatate pentru a face ce li se spune, munci sub-calificate, prin confiscarea identitatii, nu e vorba doar de prostitutie, e vorba de sechestrare de persoana, lipsire de liberatate, furt de acte, trasnport ilegal de persoane cu dube improvizate, trecere ilegala de frontiera, plata unor servicii nerelevante din punct de vedere al asigurarii unei consulatante reale pe piata fortei de munca, adica asigurarea si medierea ofertei de munca, siguranta calatoriei pe toata durata sejurului, calatoriei sau angajarii sau colaborarii cu contract de munca... poti fi supus xenofobiei din partea grupurilor locale razbunatoare, care adesea sar la bataie, omoara, dezinfomeaza, fac uz de arma, arunca vina, zvonuri pe romani, romance, provoaca scandal, fac faima proasta si defavorabila romanilor, asociindu-ne doar cu romii... DACA PLECI LA MUNCA TREBUIE SA PLECI LEGAL, ADICA STAI PE LANGA O AMBASADA, CERI SCRISOARE DE ACREDITARE, ACORD DE MUNCA, VERIFICI FOARTE BINE CU TELEFOANE FRIMA DE TRASNPORT SI BILETUL, AI ASIGURARE DE CALATORIE, AI INTEGRITATE CORPORALA SI CARTE DE IDENTITATE IN BUZUNAR, nu consumi bauturi adormitoare de la straini, nu accepti peschesuri si cadouri de la straini, nu dai informatii personale sau ale altora persoanelor straine, VERIFICI CU TELEFON LOCUL DE CAZARE IN MUNCA, LOCUL EFECIV DE MUNCA, daca ceva nu corespunde, RENUNTI, chiar poti sa faci si SESIZARE, nu neaparat pe acest forum ci la organele competente abilitate, autorizate, Politie, Ambasada, Guverne. Succes si mai bine TE PAZESTI TU decat sa NU FIE BINE din start! Succes!
felixturistsPC
Postat pe 17 August 2009 08:04
Buna ziua!
As dori sa va semnalez urmatoarea problema cu care se confrunta din ce in ce mai multi oameni in tara noastra.
Multi oameni s-au bucurat dupa Revolutia din '89 ca nu se va mai munci duminica (cum se facea uneori pe vremea lui Ceausescu) si nici sambata - ci doar 5 zile pe saptamana!
De asemenea, am fost foarte incantati sa vedem cum vin companii multinationale sa investeasca in Romania - in special in Bucuresti.
Haideti insa sa vedem cum se munceste in ziua de astazi intr-o multinationala. Teoretic, programul de lucru este de 8 ore, incepe de obicei la ora 9:00 a.m. si se termina la ora 18:00 p.m., cu o ora pauza de masa. Salariul este net superior celui din sectorul bugetar precum si a celui pe care il ofera mediul privat autohton. Conditiile par destul de favorabile, la care se mai adauga prestigiul si experienta de a munci intr-o companie transnationala. Tanarul care a iesit de pe bancile scolii, facultatii sau master-ului poate fi foarte entuziasmat si pe buna dreptate.
Lucrurile stau cu totul altfel.
Chiar daca programul de lucru incepe la ora 9:00 (desi intr-un oras ca Bucurestiul se poate face si o ora si jumatate pe drum de acasa la serviciu tinand cont de traficul existent) se poate sta la serviciu si pana la ora 11:00 p.m., sau uneori ora 01:00 noaptea. In mod frecvent, se petrec la locul de munca 10,12,14 sau chiar 16 ore. Si de multe ori, a doua zi la ora 09:00 trebuie sa fii din nou la munca si sa o iei de la capat. Se munceste sambata, chiar si duminica si uneori chiar in zilele de sarbatoare (culmea este ca de multe ori nu se platesc deloc orele lucrate in plus).
Iar daca se platesc, rareori se respecta legislatia muncii cu privire la remuneratia pentru astfel de cazuri.
Ca sa nu mai spunem ca si daca s-ar munci numai 8 ore pe zi si tot ar fi mai mult decat suficient, tinand cont de stress-ul de multe ori cumplit la care este supus angajatul. Termene limita foarte stranse (ceva de genul "Sa faci munca pe care o faci in mod normal si normat in 3 zile intr-o ora si sa prezinti raportul...ieri"), multe sarcini de indeplinit in acelasi timp si pentru care se cere un timp record de rezolvare. Rapiditate, eficienta si acuratete maxima! De multe ori nici un robot nu ar putea indeplini aceste cerinte, care sunt absurde, imposibile in multe cazuri. Ca ulterior sa descoperi ca unele din rapoarte erau inutile si nici pe departe nu erau atat de urgente. Ne punem intrebarea de ce ni se spune: "Repede, sa fie gata repede, cat mai mult". Poate fi o strategie prin care sa fie facut omul sa munceasca mai mult prin stress?
Este vorba de fapt de o dezorganizare a muncii...
In schimb, fiinta umana (care nu este un robot!) traieste in continuu in stress si mai sta si foarte mult peste program, lucreaza si in week-end si oricat de puternica ar fi din punct de vedere psihic clacheaza la un moment dat (unii dupa cateva zile, altii dupa saptamani, luni, iar ceilalti dupa ani de zile - depinde de la caz la caz). Chiar si cei care nu clacheaza, sunt mereu frustrati si nervosi in conditiile astea, apoi ii stresseaza si ei mai departe pe ceilalti. Cred ca ne dorim cu totii o societate normala.
Omul are nevoie de odihna, de refacere, de o viata personala, de o familie.
Ca sa nu mai spunem ca de foarte multe ori nu se respecta legislatia cu privire la concediile de odihna. I se spune angajatului ca munca sa e atat de necesara incat nu o poate intrerupe fara repercusiuni...si de multe ori chiar asa este.
Si ceea ce este ironic este faptul ca multi nici macar nu se imbogatesc, chiar daca muncesc in conditiile astea. De abia isi platesc creditele si traiesc de pe o luna pe alta.
Nu suntem impotriva muncii. Doamne fereste! Munca l-a innobilat pe om. Ea a facut ca societatea sa evolueze. Munca este cea care il face pe om sa se simta util in societate.
Dar suntem impotriva exploatarii omului, a sclaviei moderne (care se practica in spatele geamurilor unor cladiri impozante, moderne, construite si aranjate cu mult bun gust), impotriva biciului care sta la spatele omului, in timp ce acesta isi ruineaza sanatatea, familia, prietenii, viata personala, fericirea si chiar viata uneori.
Stressul si suprasolicitarea (orice om care petrece 14 ore pe zi in fata calculatorului in conditii de stress se va imbolnavi mai devreme sau mai tarziu) produc tulburari hormonale si psihice: oboseala cronica, epuizare psihica, nervozitate, agresivitate, depresie, scadere in greutate, scaderea capacitatii de concentrare, a performantelor intelectuale, profesionale si sexuale - multi din cei care muncesc pe branci in birouri se plang de scaderea dorintei sexuale si a potentei.
Acea categorie de oameni numita workaholici (dependenti de munca) sunt oameni cu probleme: nu pot avea o viata personala si se refugiaza in munca. Au probleme in familie si prefera sa stea la munca peste program. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa stea si ceilalti care doresc sa duca o viata normala, linistita si echilibrata - este de dorit un echilibru intre viata profesionala si cea personala.
Ca sa nu mai vorbim de eficienta. Daca angajatorul ar fi onest ar putea observa ca o persoana care nu munceste in conditii de stress, la care se respecta programul de lucru (8 ore sunt suficiente) si are week-end-urile libere este mai eficienta ca una care este mereu obosita si frustrata - asta pe termen lung bineinteles.
Se pare insa ca tot ce urmareste este profitul cat mai rapid, imediat.
Este vorba de goana disperata dupa bani.
Stiintific, biologic, medical o persoana trebuie sa munceasca o treime din zi - adica 24 h : 3 = 8 ore, dupa care nu mai poate da randament, nu se mai poate concentra, 8 h (in medie) are nevoie de odihna si celelalte 8 h pentru alte activitati (drum serviciu-casa, masa, familie etc.).
Dupa 2-3 ani de munca in ritm alert, multi tineri sunt epuizati, vlaguiti de energie, vitalitate si devin niste legume. Unii se imbonavesc (oboseala afecteaza foarte tare ficatul), iar altii ajung chiar si pe la psihiatru. Nu este nici o problema pentru companie. In locul lor vor veni altii, care abia asteapta. Ca sa nu mai spunem ca toti avem si alte probleme...personale.
Nu este normal ce se intampla. Nu este etic, moral. Este pur si simplu exploatare.
Pana cand vom tolera situatia aceasta? Suntem cu totii vinovati, pentru ca nu luam nici o atitudine.
Avem drepturi ca oameni, ca angajati. Se profita de faptul ca omul este disperat sa aiba un loc de munca si disperat sa il pastreze.
Si in Occident se munceste peste program.
Numai ca acolo munceste cine vrea peste program si este platit substantial. O face pentru a castiga mai multi bani. Este alegerea persoanei respective.
Nu i se spune direct sau indirect :"Daca nu accepti situatia pleci din firma, sunt atatia care asteapta la poarta sa iti ia locul!"
Sunt institutii care se ocupa cu respectarea drepturilor angajatilor - companiile care recurg la acest gen de exploatare sunt amendate usturator. Acolo societatea civila este puternica, la fel si sindicatele. Politicul nu face jocul economicului si viceversa in aceasi masura ca la noi.
Bineinteles ca aceste companii care au investit in Romania au fost atrase de costurile mici legata de forta de munca. E mai convenabil sa platesti pe cineva cu 300 - 400 euro pentru aceasi munca (sau mai multa munca) pentru munca ce o face unul pe care il platesti cu 2 000 - 3 000 euro. Problema este ca s-au lacomit prea tare. In loc sa angajeze 3 oameni de exemplu, angajeaza numai unul singur sa faca si munca celorlalti.
E normal ca lor sa le pese doar de profit si nu de oameni. Dar in apararea noastra cine vine? Guvernul, Parlamentul, Societatea Civila se fac ca nu exista acest fenomen.
Intre timp, exista oameni care traiesc un continuu stress in acest ritm foarte alert: se plang de palpitatii, tensiune oscilanta si diverse alte tulburari pe sistem nervos. Stress-ul profund e foarte periculos. Poate ucide! Iar daca nu o face, imbatraneste prematur.
In domeniul economic cum ar fi contabilitate (specific acestui domeniu este inchiderea de luna sau de an), vanzari si mai ales audit muncesc oameni pana isi dau sufletul.
E adevarat ca nici angajatorii romani nu sunt mai prejos. Au preluat acelasi stil. Diferenta e ca ei platesc si mai prost in aceleasi conditii.
Rasfatatii soartei sunt bugetarii, care nu se prea omoara cu munca.
Toti cei care considerati ca avem dreptate sa incercam sa facem ceva in acest sens.
Putem incerca sa sensibilizam institutiile care au putere de decizie si ar trebui sa actioneze.
Iar fiecare dintre noi trebuie sa ne cunoastem drepturile si sa cerem sa ne fie respectate in microclimatul nostru cu demnitate.
Stim ca este foarte greu in momentul de fata datorita crizei financiare.
Fiecare doreste sa pastreze serviciul sau. Sunt atatia care si-ar dori numai sa munceasca, nu conteaza in ce conditii si nu au unde.
Totusi, haideti sa nu ii lasam sa profite de situatie si de noi.
Va multumim!
FlorinS
Postat pe 3 Noiembrie 2009 15:41
pt. skiagirl: da, e f. bine cand te duci dincolo si reusesti sa lucrezi conform pregatirii pe care o ai! bravo tie! cunosc si alte persoane ca si tine, viitori medici, chiar actuali medici, care au plecat sau doresc sa plece sa munceasca in Germania (ma refer la ei , nu la tine, nu stiu unde vrei tu sa mergi). dar ai inteles gresit mesajul despre traficul de persoane. despre trafic de persoane auzim la televizor, putem citi in unele ziare ... si probabil cel care a postat mesajul dorea sa atraga atentia asupra acestui aspect. intamplator, am stat de vorba cu o persoana care a patit treaba cu vandutul ... a fost vanduta in Bulgaria, apoi in Grecia ... unde cand si-a dat seama cum va fi ... a reusit sa fuga dintr-o masina mica lasandu-si bagajele si s-a predat la politia locala. a stat in arest pana s-a lamurit situatia si s-a intors acasa, in tara sub escorta. fiinta respectiva nu era o c...va,era o biata femeie tanara, fara prea multa scoala, care inainte de a porni spre strainataturi isi castiga existenta ca vanzatoare de haine in piata. a crezut ca va castiga mai mult muncind dincolo! EXISTA o diferenta intre cei care au o pregatire/educatie si ceilalti, o diferenta de SANSA. DAR, n-am inteles de ce se discuta despre asta pe un site de calatorii... A calatori nu are legatura cu munca in strainatate...cred!
cloppy
Postat pe 3 Noiembrie 2009 18:46
pt. FlorinS: am auzit de aceste lucruri, despre cum se munceste intr-o transnationala, chiar am urmarit la Antena3 la "reporter special" un reportaj despre asta. situatia nu o pot schimba decat cei "subjugati" de avantajele, mai ales financiare, pe care le ofera o asemenea companie. si nu cred ca se va indrepta situatia intr-un viitor apropiat. trebuie sa creasca nivelul de trai mult in tara noastra ca sa se intample asta. iar cand romanii vor primi un salariu bun (la nivel national), companiile transnationale isi vor muta afacerea in alta tara ... urmatorii la rand! cei carora un salariu de 300-400 E li se va parea un venit bun. DAR, cum spuneam, desi e un subiect incitant, de ce discutam asta pe un site de calatorii?
cloppy
Postat pe 3 Noiembrie 2009 18:55
DA! Din pacate, Florin, are mare dreptate! Azi cei care muncesc sunt; stresati , obositi epuizati, asta din cauza ca; la locurile de munca nu se pun sa organizeze, omul potrivit, la locul potrivit! Azi nu sunt luati oamenii dupa capacitatea intelctuala ci dupa; ;P.C.R. Adica; P = pile, C = cunostionte, iar;;R= relatii.A fost epoca trecuta mizera, dar mai mizera este pt, cel putin ;;705%din romani, epoca de azi, impartita in ;;2 mari clase sociale;; BOGATII ROMANIEI, vreo 15-20% miliardarii si ;;PROSTII SARACIMEA, =RESTUL! Care, le, mai permitem sa si bata joc de noi, sa ne infometeze! Vor fi multi prosti care se duc si azi si le pupa mana mincinosilor in ;campania lor electorala ;mincinoasa;! O sa-l voteze iar;;; pe; HA! HA! HA!! Sa traiasca ei bine si familia lor!! In rest ,sa- i ia dracu si ;gripa porcina; ca suntem si asa prea multi si prosti...unii!! Pe romanii de jos!!! URA!! URA!!! URAAAAAAAAA!! Parerea mea este care are unde sa pleca ,,,sa se duca!
sirsof
Postat pe 5 Noiembrie 2009 08:48
Exact. Din pacate nu numai in sectorul bugetar se merge pe PCR ci si in sectorul privat, intr-o tara care se vrea democrata, iar economia de piata...de paiatza pardon
FlorinS
Postat pe 6 Noiembrie 2009 16:28

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
pentru fete 1 De la: Lavini_Unghii_False 26 August 2010 18:34
Castigi atat cat doresti sa te implici! 9 De la: bunicuta66 24 Martie 2011 11:31
pentru fete 1 De la: Lavini_Unghii_False 26 August 2010 18:34
munca in romania sau in afara? 13 De la: FlorinS 6 Noiembrie 2009 16:28
FA BANI PE INTERNET PE BUNE !!! MODALITATE NOUA CHIAR FUNCTIONEAZA! 0 De la: 25 Noiembrie 2009 11:49