Setari Cookie-uri

Am fost in Bulgaria

A fost prima oara cand am vizitat alta tara. Diferenta enorma intre tara noastra si Bulgaria, de la preturi pana la modul in care esti tratat. Voua ce impresie v-a lasat?
roxxana_dumitriu
Postat pe 8 Septembrie 2008 17:40
Nu ma pot lauda ca am stat in Bulgaria. Am traversat insa de mai multe ori tara si din pacate impresiile nu prea sunt pozitive.Am avut senzatia de deja-vu a gropilor, cladirilor, pamantul necultivat sau prost cultivat, indolenta oamenilor, toalete murdare, etc. Mi-am propus sa nu merg prea in curand acolo tocmai sentimentului de gol pe care mi l-a oferit. Cea mi uarata amintire insa se lega de un locsor unde am luat masa in deplasare spre Ruse.Aveam nevoie de toaleta si ne-au cerut desigur bani. Nu aveam decat lire turcesti si dolari. Ei vroiau Euro. Dupa ce ne-am tocmit la iesire ne-au facut tigani. Atunci am regretat ca nu stiam limba, i-as fi raspuns pe masura.

Postat pe 10 Septembrie 2008 10:54
nu are nici o legatura cu statiunile,am fost deja 2 ani la rand la Albena,super,mai ieftin decat la noi, cu all inclusiv,nu duci lipsa de nimic,anul asta mergem din nou,merita..
babalica
Postat pe 20 Februarie 2009 20:39
din pacate ai dreptate si eu am traversat bulgaria de multe ori drumurile sunt proaste si bulgarii sunt nesimtiti....dar in statiuni, in special in albena , nisipurile de aur si nesebar te simti excelent....mai bine dacat la noi....asta este adevarul....
iulia1000
Postat pe 16 Martie 2009 22:29
http://litoral-bulgaria.travelplanner.ro/CASTIGA-o-VACANTA-de-PASTE-la-HOTEL-ATLAS-Nisipurile-de-Aur-ALL-INCLUSIVE?user=3666
farahh
Postat pe 19 Martie 2009 22:38
tips-uri ptr bulgaria daca stiti le primesc cu drag : drumuri, bulvigneta, curs valutar ...orice info e utila !

thxxx
D
danimicutica
Postat pe 13 Aprilie 2009 12:44
orice drum in bulgaria necesita sa ai maruntis la tine de 10 euro,10 leva,samd.politistii bulgari nu sunt mai prejos decat politistii romani,asa ca sa nu va plangeti ca exact la fel ii trateaza si romanii pe straini,polonezi ,unguri...De ceva timp am observat ca politistii bulgari nu te mai opresc decat daca incalci vre-o lege.am fost in bulgaria pe toata coasta marii negre de la balchik pana la duni,inclusiv la munte,la bansko,am trecut prin bulgaria spre grecia si pentru mine ma simt mai bine decat acasa.Daca nu-i deranjezi ,nu te deranjeaza,sa fie clar daca-i tratezi cu respect ,te trateaza cu respect.
romulus_lazy
Postat pe 21 Iunie 2009 19:54
buna ziua,noi ne-am intors recent din bulgaria si chiar am fost placut surprinsi de schimbarea lor fata de anul 2007.
Numai ca la unele hoteluri au crescut preturile,drumurile au fost super buna(nu ca la noi)cu politia nu am avut nici un fel de probleme,radare exista dar soferi se ajuta intre ei si chiar nu am fost opriti si nici spaga nu am dat
Am stat intr-un oras de granita cu Grecia unde cu 25 euro si cu mic dejun a fost super ok,si cind ne-am intors am fost citeva zile zile la Bansko(unde trebuie sa stam numai o zi,dar fiind super am prelungit sederea) Hotelul la care am stat cu 40 euro aveam piscina ,masaj,mic dejun ,halate si papuci pt piscina,concluzie un vis.....
de acolo am facut tot felul de drumetii care dc folosesti transportul lor e super ieftin .Concluzia este ca au reusit si ei sa fie peste noi si au cu ce se mindri si dc continua asa o sa fie o placere sa te duci la ei....Drumul la intoarcere a fost super prin Velico Tarnovo ,numai munte si verdeata
Cam astea au fost impresiile noastre dupa 2 ani de bulgaria
cocos_23
Postat pe 29 Iunie 2009 11:40
da, asa e ! Ne-am intors din Grecia pe 8 aug si am ramas o noapte la Sofia.
Da, s-au schimbat mult---ceea ce noi nu o facem--- drumuri de nota 10, indicatoare bulgara-engleza, iar daca mergi linistit si respecti toate restrictiile / chiar nu ai probleme cu politia !!! Aveam pregatit marunti de euro, dar nu a fost cazul ! E drept, pe strada nu prea stiu toti engleza, dar ce vreti- nu suntem in Olanda !!!!
Sa revin, hotelul din Sofia a fost super : apartament la 44 EU cu micdejun inclus ( E drept cam slab- ca fusese o nunta seara !)
Ne-a placut atat de mult ca vrem sa revenim, iar la iarna vrem sa mergem la ski la Borovets !
120856
Postat pe 28 August 2009 22:53
salutare,
Am fost in 2008 in Bulgaria la Sunny Beach. Este f frumos si destul de ieftin. Curatenia, ospitalitatea sunt impresionante... iar in 2009 am fost la Nisipurile de Aur dar nu exista termen de comparatie in sensul ca la Sunny Beach totul a fost cu 2 clase peste ce gasesti la Nisipuri. Sfatul meu este ca daca va hotarati sa mergeti cu masina proprie: OBLIGATORIU sa aveti casco extern ... sunt mari sanse ca sa va dispara masina chiar din parcare platita a hotelului unde va cazati...!
oana_b47_yahoo_com
Postat pe 17 Ianuarie 2010 16:45
Oferte de 1 Mai la preturi super gasiti aici:http://www.eurobesttravel.ro/
carmen1977roxy
Postat pe 10 Aprilie 2010 09:04
diferente 100% la infrastructura stradala...am ramas profund inpresionati.... am trecut pe acolo cand am plecat in turcia.... super strazi, super peisaj..insa prin cartierele( sau ce erau alea) mi-a lasat impresie proasta, plus ca toata lumea se ferea de bulgaria. Ne-am si pierdut pe drum, pentru ca ba erau redirectionata circulatia, ba nu erau indicatoare, ba erau in limba lor...deci cam aiurea... dar no comment la strazi !!! super bune...
andatoma2002
Postat pe 10 Aprilie 2010 11:46
bani cam peste tot se cere la toalete, mai ales la unguri. mi se pare ok daca si investesc in toaleta aia... insa daca v-au si injurat :-s urat
andatoma2002
Postat pe 10 Aprilie 2010 11:48
Buna ziua .
Despre Bulgaria .....servicii in turism ok
Am fost in Bansko,o statiune montana unde se schia inca bine.Poiana Brasov?La unghia de la degetul mic!!.Nu tu fite nu tu fitosi!
Am intanlit acolo atat greci ,bulgati nemti dar si romani si binenteles ca ..romanul iese in evidenta.Ii cunosti dupa rasul necontrolat aroganta si ..farfuriile pline de mancare de parca se termina lumea.
Despre drumuri intradevar lasa de dorit
Despre Politzie..nimic rau de spus.
Despre politetea ospatarilor si personalului ..la superlativ.
Preturile se apropie de ale noastre.
Avem ce invata.Dar oare o facem?
Toate cele bune.
unul
Postat pe 10 Aprilie 2010 14:56
NESEBAR E SUPER CA STATIUNE.
AM FOST DE PASTE, ALL INCLUSIVE 3 NOPTI, 4 ZILE, CU UN COPIL DE 7 ANI SI DOI ADULTI 210 EURO.
DACA GASITI CEVA SIMILAR IN ROMANIA ANUNTATI-MA SI PE MINE!!
NU FAC RECLAMA BULGARILOR, DAR SUNT CU 20 DE ANI INAINTEA NOASTRA.
CONDITII LA HOTELUL IBEROSTAR DE 5 STELE NU DE 4, ASA CUM ESTE COTAT HOTELUL.
NU AI CE REPROSA.
TURISMUL ROMANESC ESTE LA PAMANT SI NU SE VA RIDICA DE ACOLO ANI DE ZILE.
IN TOATA ROMANIA NU EXISTA OFERTE DE ALL INCLUSIVE, CEEA CE SPUNE TARE MULT.
ORICUM, RECOMAND CU MULTA INCREDERE BULGARIA, SI IARNA SI VARA SI CHIAR IN EXTRASEZON.
DISTRACTIE PLACUTA !!
ovidiuc70
Postat pe 10 Aprilie 2010 16:25
Eu tocmai ce am venit din Bulgaria si pot spune ca am fost multumita de servicii, preturi si ce am vizitat. Prima oprire a fost la Capul Kaliakra unde am vazut niste peisaje superbe cu Marea Neagra. Apoi am fost la Balcik unde m-am simtit exact ca-n Romania. Unde te uitai, vedeai numai romani, am mancat la o terasa "Ariciu" unde, evident se vorbea romana. Foarte frumos domeniul de la Balcik, pacat ca l-am pierdut. Apoi am plecat spre Nessebar unde ne-am si cazat. Statiunea chiar frumoasa, mi-a placut mult insulita. De la Nessebar am plecat spre Veliko Tarnovo unde am vazut o cetate absolut minunata. Veliko Tarnovo merita sa fie vizitat din plin. Apoi am plecat spre Ruse si am iesit pe la Giurgiu. Ca si impresii, mi-a placut ce am vazut, preturile sunt chiar ok, dar drumurile sunt mai proaste ca ale noastre. In rest, e ca la noi, nu prea ai impresia ca esti in alta tara. Calatorii placute!
puma_girl
Postat pe 10 Aprilie 2010 18:03
Domnilor,eu am plecat vineri 2 aprilie dimineața prin Giurgiu și am stat la o coada cum rar mi-a fost sã vad,multã lume pleca în Bulgaria,am întâlnit și cunoscuți în vamã,super tare.Mã bucur cã lumea alege alte destinații,poate așa doar o sã-i facem și pe ai noștrii sã îmbunãtãțeascã serviciile.
romulus_lazy
Postat pe 10 Aprilie 2010 20:58
Hristos a Inviat!!! pt. toti utilizatorii lazy!
Si eu subscriu la impresia generala buna despre vecinii nostrii!
Am fost si la mare si la munte, si nu am decat cuvinte bune !
Sigur ca sunt peste noi la turism, ca au invatat ca asa vin banii de la turisti, e drept ca preturile au inceput sa urce in acest an--dar, tot e mai rentabil decat la noi---si pt noi romanii e o varianta accesibila, atat financiar cat si ca distanta !
Pacat ca noi romanii ne dam in "stamba" peste tot pe unde trecem !!!
In orice parte a lumii ....ROMANII se vad de departe!!!
120856
Postat pe 12 Aprilie 2010 14:12
Sunny Beach Bulgaria- litoralului Bulgaresc -Vacanþã în Sunny Beach- sejur Sunny Beach Bulgaria- Statiunea Sunny Beach Bulgaria- oferte Sunny Beach Bulgaria- odihna în Sunny Beach


Sunny Beach Bulgaria (în Bulgarã – Сълнчев бряг) - statiunea cei mai mare, ºi populara în Bulgaria, este situata în partea de sud a litoralului Bulgaresc . Sunny Beach este o statiune perfecta , pentru turiºtii care sosesc cu avionul, ca aeroportul Burgas este situat la numai 35 km.

Plaga Sunny Beach , se întinde 8 km ºi ajunge la 60 de metri în lãþime, nisipul este fain ºi clar, de culoare aurie, formând în unele locuri dune. Vacanþã în Sunny Beach este potrivita pentru familii cu copii mici: la intrarea în apã este foarte mica adâncime, marea este calma,nu sunt valuri mari, precum ºi apa de mare – limpede si calda.

Un parc din copaci de virsta inalta (in limba Bulgara -Стара Планена) , ºi un numãr mare de zile cu soare, creazã condiþii pentru un microclimat unic în statiune si creiaza conditii pentru a petrece un sejur Sunny Beach Bulgaria . Temperatura medie vara - 25-28 de grade, temperatura apei - 22-24 de grade. Statiunea Sunny Beach a castigat un premiu internaþional "Blue Flag", pentru respectul resurselor naturale locale.

Statiunea Sunny Beach Bulgaria - este una dintre cele mai active în curs de dezvoltare din Bulgaria,cu multe hoteluri noi, restaurante, centre de atractie apar aici în fiecare sezon, iar atractiile vechi sunt in procesul de renoire. Datoritã politicii competente de investiþii în ultimii ani a crescut nu doar cantitatea, ci calitatea de facilitãþi turistice din Sunny Beach.

Hoteluri 5 stele din Bulgaria sunt în mãsurã de a satisface cele mai exigente gusturi. Hoteluri categoria 3-4 * corespund cu cele mai moderne standarde. Pentru studenþi ºi tineri, precum, ºi cei care cauta tur economic în Bulgaria, existã hoteluri 2 *, care oferã un set de servicii. Puteti sa va ginditi la ce doriti,dar oferte Sunny Beach Bulgaria corespund la preþ ºi calitate.

Activitatea principalã ziua si noaptea este concentrata în centrul Sunny Beach, numeroase atractii, magazine, restaurante, baruri, cluburi de noapte ºi discoteci care atrag tineretul ºi iubitori de vacanþã fain zgomotoase. Cei care iubesc liniºte, sunt locuri în partea de nord sau de sud a statiunii, unde pot, dacã doresc sa petreca timpul liber,de la centru ajung in 10 minute.

Loc preferat pentru excursii la odihna în Sunny Beach - orasul antic Nessebar , stabilit cu mai mult de 5 mii de ani. Acest monument al culturii protejat de UNESCO, este situat la trei kilometri la sud de Sunny Beach. Pe plaja din Sunny Beach puteþi gãsi orice atractii pe apã: schiuri pe apa, schi nautic, catamarane, biciclete de apa, plimbari pe iahturi, deltaplane, parasuta, banane. ... Statiunea are de asemenea un Aqua Parc , unul dintre cele mai mari de pe litoralul Bulgariei.

Statiunea poate fi numita universala - Vacanta în Sunny Beach poate bucura , si familii cu copii, ºi tineri, precum ºi iubitori de odihna activa.

http://more-bulgaria.com/news/bulgaria_realty_tourism_news.php?id=60&lang=ro
lazy001748
Postat pe 12 Aprilie 2010 19:46
Salut Edi πραγματικός αυξήθηκε!Mulțumim de urãri!!!Ai dreptate cu românii,uite exemplu de paște,fiind în grecia ,eram într-un magazin și la un moment dat se umple de români,care încep sã batã în tobele omului din magazin,sã zdrãngãne mandolinele omului,am ieșit de-acolo,n-am mai luat nimic!Douã cred cã sunt explicațiile,ori suntem ca englezii,când plecãm din țarã,parcã scãpãm din pușcãrie,ori nu suntem civilizați,eu cred cã a-II-a merge la noi!
romulus_lazy
Postat pe 13 Aprilie 2010 18:53
ma bucur ca "ne-am inmultit" pe forum !!! ma refer la cei care au fost si mai vor sa plece la bulgari!
In curand vine vara....va astept cu propuneri si, bineinteles...dezbateri condimentate cu experiente !!!
120856
Postat pe 18 Aprilie 2010 22:29
Drumul Romania (Vama Veche) – Albena se parcurge cam intr-o ora. Soseaua intre iesirea din Romania (Vama Veche) si Albena este ingusta, prost asfaltata si mult mai peticita decat orice alt drum national bulgaresc, cromatica superba a peisajului facandu-te sa mai uiti de hartoape. Pana la Balcic indicatoarele rutiere sunt cazute ori lipsesc, dupa, soseaua este buna si corespunzator semnalizata. Avantajul utilizarii acestei este lipsa aglomeratiei, fapt care te impinge sa calci pedala de acceleratie. Atentie, incercati sa nu depasiti viteza maxima admisa cu mai mult de 10-15 km, intrucat politistii bulgari utilizeaza frecvent radarul.

Statiunea Albena seamana mult cu Mamaia (ii lipsesc doar fitele si masinile de lux). Plina de turisti familisti, calitatea de baza a Albenei este curateniaIn centru se afla bazarul, un spatiu deosebit de curat, care dispune de o alee pietonala larga si magazine mici, cochete. O alta bila alba pentru organizarea statiunii (de care se ocupa concernul german TUI) sunt parcurile, zonele verzi si sistemul de irigare omniprezent, vegetatia fiind tunsa cu mare pricepere. (una reala in comparatie cu cea romaneasca).

Albena dispune doar de doua holeluri noi de cinci stele, restul avand doar patru stele si o arhitectura tipic comunista (asemanare cu Mamaia), sunt insa renovate si aranjate. Principalul atu este densitatea mica de unitati de cazare pe suprafata statiunii.

Mancarea este buna, nu exceleaza in specialitati, dar exista mancare de calitate atat pentru adulti, cat si pentru copii. Felurile sunt diversificate, la all inclusive existand cam 5-7 feluri de carne la fiecare masa, plus multe salate si legume. Intre mese, se deschide un snackbar. Bauturile incluse sunt bulgaresti (alcoolice si sucuri naturale), nefiind insa grozave (doar apa si berea Kamenita).

Albena nu este o statiune de distractie, fiind ideala pentru cupluri ce vin in vacanta cu copii mici, iar raportul calitate pret este neintalnit pe litoralul romanesc (preturile din Albena sunt undeva la 60-65% fata de cele din Romania), insa in timp ce la noi iti pui unele intrebari privind hotelul, plaja, restaurantul, in Albena (dar si in restul litoralului bulgaresc), totul este firesc – platesti dar ai calitate buna a serviciilor.

Seara se pot face plimbari, existand alei, parcuri de distractii, locuri de joaca pentru copii si bazarul (care arata impecabil), unde poti merge fara probleme.
Mai multe puteti gasi pe site-ul Agentiei Funny Travel
http://vacanta-bulgaria.funnytravel.ro
funny_travel
Postat pe 20 Aprilie 2010 11:17
Pt Romulus... sau ivc67??? cred ca a avut loc o schimbare ???ok, conteaza doar ca suntem aici si avem ce povesti ! Daca nu ma insel,..parca ne sugerai ceva de DUNI ???Ai fost anul trecut ? poti sa ne arati ceva poze ???
Multam mult !!! Doar stii ca am multa incredere in recomandarile tale !
120856
Postat pe 20 Aprilie 2010 14:07
Salut Edi.Da,trecusem adresa de e-mail,dar sunã prea metalic.Duni este nr 1 în Bulgaria,recomandarea mea este din Duni,sã mergi la Marina Royal Palace.Poze,sunt afișate pe pagina profilului meu.Este și o hartã deasemeni.Pentru cine vrea,poate sã meargã și cu bicla,chiar prin Duni cã este destul de mare,sau prin împrejurimi,în apropiere este și o rezervație naturalã.Bicle au și la hotel,era o anumitã orã de plecare,parcã ora 16.00.Lângã Duni Resort,este un sat de vacanțã,Saint Thomas,am fost și acolo,plaja nu este bunã,în rest e ok,au piscine.Nu ratați o plimbare prin Sozopol,casele sunt ca în Nessebar și dacã ajungeți în Sozopol,sã lãsați loc în stomac pentru midii,sunt o nebunie.Din pãcate nu prea poți sã lași loc în stomac la Duni!
Am prieteni,care dupã ce au vãzut pozele,sau hotãrât sã meargã și ei.Pentru cine este interesat,vã dau un traseu prin Bulgaria,nu cel clasic,prin Varna.
romulus_lazy
Postat pe 20 Aprilie 2010 16:37
Buna ziua. Doresc sa merg si eu la Nessebar in iulie dar am nevoie de niste informatii...daca e posibil. La Iberostar nu mai sunt locuri pentru perioada in care vreau sa merg si ne-am hotarat sa stam la Bilyana....E ok? L-ati vazut pe afara? Pe urma nu stiu cum e treaba cu sezlongurile pe plaja si cu parcarea? Se platesc separat? Stie cineva cat costa? Multumesc pentru orice informatie.
mirela0
Postat pe 3 Mai 2010 13:22
Eu ma alatur la cuvintele lui "skorpion". Eu impreuna cu sotia am fost recent, vara 2015. Ne-am pornit cu auto personal spre Grecia, dar am facut un popas in Bulgaria, la nisipuri de aur. Sa vedeti ce surpriza, auto cu numere MD, in Bulgaria, ce credeti, am stationat pentru 5 min. pentru a face niste cumparaturi de la market, in fata si in spatele autoturizmului meu masini stationate cu numere BG.pe partea opusa la fel masini cu nr. BG.
Ce credeti? Iesind din market autoturizmul meu lipsea, celelalte auto toate pe loc. Mi-au luat masina cu evacuatorul si au dus-o la parcare. Eu cu sotia gravida, in oras strain, localnicii nu cunosc nici rusa, nici engleza,... politia locala la fel nimic... dupa o cautare de 2 ore prin arsita am gasit in sfirsti masina, amenda a constituit 25 EURO, dar cel mai mult nu a durut amenda, dar faptul ca s-au comportat ca niste RASISTI. Puteau doar sa ne scrie o amenda sa o agate pe parbriz, dar in nici un caz sa ia masina, doar nu suntem de pe loc, nu cunoastem nimic prin preajma, nici macar limba. Fapt ca toate masinile cu numere BG, au ramas pe loc, doar a noastra a disparut nu e cea mai buna publicitate pentru turistii din alte tari.
Am spus ca niciodata nu mai merg in Bulgaria, chiar sa fie ultima tara ramasa in lume. Nu recomand aceasta tara nimanui pentru odihna. Oamenii nu sunt primitori, sunt rai si nationalisti
piaradmin
Postat pe 20 Iulie 2015 11:06

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Berlin 7 De la: Shoarezu 22 Martie 2010 14:56
Barcelona 2-6 August 2010 1 De la: Gabriel_Roma 12 Iulie 2010 02:54
Bibione 5 De la: wendy_andy 2 August 2010 16:11
AQUA FANTASY HOTEL & SPA KUSADASI 9 De la: deliagiorici 28 Ianuarie 2010 12:28
Siriu, Nehoiu, Monteoru 10 De la: kymy 5 Octombrie 2010 23:05