Setari Cookie-uri

Revelion 2008-2009 la Kusadasi- cu EUROPA TRAVEL

Cu multã încredere ºi entuziasm am apelat la serviciile agenþiei Europa Travel, pentru petrecerea unui sfârºit de ani în condiþii decente, în Turcia, la Kusadasi. Nu era prima datã când plecam cu aceastã agenþie, am fost de douã ori în Grecia ºi ne-am simþit bine. Din pãcate, de aceastã datã a fost o mare þeapã.
Totul a început încã de la plecare, când,am constatat cã pentru acestã destinaþie pleacã patru autocare pentru care sunt doar doi însoþitori (menþionez cã în ofertã era vorba despre un ghid nu de însoþitor ºi cu atât mai puþin unul la douã autocare).
Dupã un drum istovitor, ajungem la Canakkale, unde aveam prima oprire. Aici surprizã, a mai apãrut un hotel la care spre ghinionul nostru am fost cazaºi. Spun ghinion pentru cã noi plãtisem pentru un hotel de trei stele iar acesta avea douã iar condiþiile au fost lamentabile. Dupã ce ne-am târât bagajele pânã la hotel pt. cã strada era prea îngustã þi nu încãpea autocarul, am gãsit niºte camere cu un miros greu ºi un zgomot care nu ne-a lãsat sã dormim toatã noaptea.A doua zi aventura a început atunci când cu bagajele dupã noi am mers dupã autocar care a întârziat mai bine de o orã, timp în care noi am îngheþat prin oraº.ªi pentru cã un lucru care începe prost se continuã ºi mai prost, în drumul spre Kusadasi, însoþitoarea de grup aflã cã are un deces în familie ºi este nevoitã sã se întoarcã în þarã.Sã nu credeþi cã agenþia s-a sinchisit sã trimitã un înlocuitor, aºa cum cred cã era normal ºi de bun simþ, pentru cã noi plãtisem aceste servicii. Nu, a rãmas celãlalt însoþitor responsabil pe patru autocare ºi nu a fãcut faþã sub nici o formã. alega de la un autocar la altul, deºi avea o vârstã sãracul, uita ce a spus, a fost un coºmar din acest punct de vedere.
Ajunºi la destinaþie, am fost cazaþi, de data aceasta fãrã probleme. În pachetul achiziþionat era inclusã ºi masa de revelion, cu meniul specificat.Noroc cã nu suntem niºte gurmanzi prea mari pentru cã meniul afost mai sãrac decât mâncam la cinã la acelaºi restaurant. Am plãtit de asemenea ºi o excursie la Efes, dar pentru cã nu aveam ghid , agenþia turcã partenerã ne-a pus la dispoziþie un ghid vorbitor de englezã (cu puternic accent turcesc), aºa cã dacã nu ºtiai englezã te-ai dus degeaba cã nu înþelegeai nimic.
Întorºi în þarã am sesizat agenþia ºi am solicitat daune pentru nerespectarea unor articole din contract. Dar cum ei au întotdeauna dreptate, am primit un rãspuns mai mult decât echivoc în care iºi cereau scuze pentru neplãcerile create, dar considerau cã au respectat termenii contractuali. Pentru a repara oarecum lucrurile îmi ofereau o reducere (nu se ºtie cât) la un viitor pachet achiziþionat de la ei. Nu de reducere aveam eu nevoie ci reparaþie moralã prin de a recunoaºte cã nu ºi-au respectat oferta postatã pe site ºi ataºatã la contract.
danielagligor
Postat pe 28 Ianuarie 2009 15:54
Imi pare tare rau de ce ai patit...dar nu ma mai mira nimic, cand vine vorba de Europa Travel. Eu am fost cu ei doar in Grecia, de 4 ori. In doua randuri am mers cate 2 autocare si un singur ghid...care facea naveta intre autocare. O data am fost chiar fara ghid sau insotitor si cum, chiar tu spuneai, ce incepe prost...se termina, si mai prost.
La intoarcerea din Corfu/Grecia, pe teritoriul bulgaresc, traversand un mare viaduct...explodeaza roata autocarului,din fata, stanga...pe partea soferului.Ghinion!!! Eu stateam chiar in spatele soferului si am fost singura victima serioasa a acestui accident...o fractura la coloana. Restul, au tras o spaima mare si mici lovituri, fara importanta. In fata, pe partea dreapta stateau, baiatul meu si prietena lui.Dupa tot balciul...politie, declaratii, a venit o amarata de salvare si m-a dus la un mic spital. Copii au venit cu mine lasand bagajele in grija unei doamne foarte cumsecade.Accidentul a fost in chiar ultima zi platita in polita de asigurare incheiata cu firma cu care coopereaza Europa Travel. Norocul nostru, al tuturor pasagerilor a fost soferul. Desi tanar, nu s-a pierdut si a facut in asa fel incat sa nu ne rasturnam. Ii sunt profund recunoscatoare. In rest, numai tepe peste tepe...si din partea agentiei de turism si a firmei de asigurari.Am venit in tara cu o salvare particulara,dotata corespunzator pt. fractura mea (la recomandarea consulului roman de la Sofia,venit de urgenta la spital) care m-a dus la spitalul Bagdazar unde am stat 2 zile internata...iar apoi, la pat, imobilizata, inca 1 luna. Dupa mult timp am reusit sa stau in picioare si sa merg...dar sechelele mi-au ramas. Firma de asigurari, Geroma, nu a vrut sa-mi inapoieze suma de 1000Euro, cat m-a costat pe factura, transportul din Bulgaria in Romania. Am tradus actele medicale, am facut dosar si l-au analizat...1 luna ca mai apoi sa-mi spuna ca le pare rau, dar "repartierea mea" nu se incadreaza in polita platita. Mai mult, desi mi s-a promis din partea patronului de la Europa Travel,o reducere la urmatorul sejur in Grecia...acest lucru nu s-a intamplat. Am platit si transportul in Romania, intre spital si domiciliu, cu cei de la BGS (1 milion lei)pt. ca cei de la spital nu mi-au pus o salvare la dispozitie ca sa pot ajunge in siguranta acasa. Platim cu toti asigurari, dar tot degeaba.
Accidentul a fost pe data de 5 iunie 2007.
Multumesc Bunului Dumnezeu ca m-a lasat in viata si m-a ocrotit.
Am mai calatorit anul trecut cu Europa Travel pt. ca au preturile, oarecum mai acceptabile si au soferi buni pe autocare iar cazarea in Acharavi, la hotel Marie, noua ne-a placut...frumos si curat.
Cam aceasta este povestea mea. Scuze daca te-am plictisit, dar chiar vreau sa mai stie si altii...Eu am mai povestit si pe alte forumuri...Toate cele bune...si la cat mai multe concedii frumoase.
t_arhip
Postat pe 28 Ianuarie 2009 16:34
Am fost si noi anul acesta la Revelion in Turcia,tot cu Europa Travel si pot sa spun ca ne-am simtit excelent ( am fost 3 familii),poate intr-adevar mincarea slabuta de Revelion, insa, atmosfera a fost frumoasa. despre Europa Travel, pot sa spun ca este al 4-lea an de cind merg cu ei si fiind clienti fideli,chiar, cu adevarat, am beneficiat de reducere.Deci, pot spune ca este o firma serioasa si nu este vina d-nei Ionescu (ghida) ca i-a murit fratele si a trebuit sa se intoarca in tara. De altfel, cind sunt atit de multe persoane, intr-un sejur, este imposibil sa-i multumesti pe toti.
deep_love_edy
Postat pe 1 Februarie 2009 18:11
Buna ziua! Daca nu va deranjeaza, puteti sa-mi spuneti si mie in ce a constat reducerea oferita de Europa Travel? Este foarte adevarat ca nu poti multumi pe toata lumea...dar sunt cateva lucruri de bun simt care trebuiesc respectate, indiferent de numarul turistilor. Doar este in avantajul firmei ca numarul de turisti sa fie cat mai mare, deci...
Multumesc anticipat pt. raspuns.
t_arhip
Postat pe 2 Februarie 2009 17:15
Buna ziua,
Acum am citit mesajele voastre ºi sunt ºi eu curioasã care a fost reducerea de care aþi beneficiat ca ºi clienþi fideli. Dupã cum am spus la prima intervenþie ºi noi am mers pentru a treia oarã cu Europa Travel, suntem în baza lor de date dar nu ni s-a fãcut nici o reducere pentru fidelitate.Tea are dreptate, nu poþi mulþumi pe toatã lumea, dar toþi plãtim pentru aceleaºi servicii. Nu aþi fost nevoiþi sã dormiþi intr-un hotel insalubru ºi sã vã plimbaþi cu bagajele prin oraº cã probabil nu aþi mai fi la fel de concilianþi. Poate nu e treaba mea, pt. cã fiecare trebuie sã ia atitudine, dar a existat în grup o familie cu o fetiþã de vreo 7-8 ani care în noaptea în care am ajuns la Istambul (era trecut de ora 23) a constat cã nu are cazare. Dacã aþi fi fost în aceastã situaþie nu cred cã aþi fi fost la fel de încântaþi de serviciile agenþiei. Atmosfera am creat-o noi pentru noi. Nu am spus cã dna Ionescu a avut vreo vinã pt. necazul sãu, dimpotrivã, vina o poartã agenþia cã nu are asiguratã o persoanã de rezervã pentru cazuri extreme.
De Paºte am fost în Grecia, tot cu Europa Travel, la sfârºitul excursiei am completat douã chestionare referitor la modul în care agenþia s-a achitat de sarcini. Atunci a fost OK, am avut doar laude pt. ei. De data asta a fost exact pe dos ºi consider cã trebuie sã-ºi asume atât laudele cât ºi greºelile.
danielagligor
Postat pe 3 Februarie 2009 09:38
Buna Daniela,
Cred ca ai inteles gresit... eu nu am beneficiat de nici un fel de reducere din partea Europei Travel, desi, in urma accidentului si a tepei trase de "Geroma", cea cu asigurarile,colaboratoare cu aceasta firma de turism...mi-a fost promisa.
Am fost cu Europa Travel de 4 ori in Corfu si 1 data in Nei Pori.
Pot spune ca am avut noroc cu cazarea...care a corespuns cu oferta.
In rest, repet, au soferi priceputi (drumul in Corfu este destul de dificil) dar autocarele lasa de dorit. Aproape de fiecare data au fost mici sau mai mari probleme, ba cu aerul conditionat, ba cu curatenia...culminand cu acel accident stupid, in urma caruia voi avea tot restul zilelor mele, probleme. Si in privinta ghizilor...lasa mult de dorit. Am remarcat pe dna. Irina Vasile, un ghid de exceptie din toate punctele de vedere...pacat ca nu mai colaboreaza cu aceasta agentie si pe tanarul Bogdan, la fel de bine pregatit si responsabil de nadejde pt. calatori. Am inteles ca si pe relatia Tassos este o doamna extraordinara, dar aici nu am fost. Faptul ca am ales aceasta agentie de atatea ori se datoreaza faptului ca este singura care ofera sejururi in Corfu in localitatea care noua ne place foarte mult, Acharavi.
Repet: sunt REVOLTATA sa aud de recuceri...cand la mine era moral sa o faca doar din vina autocarului prost intretinut s-a intamplat acel nenorocit de accident iar la cei care platesc pt. ceva anume si primesc ceva mult inferior, este logic ca ei, ca firma, trebuie sa plateasca, material sau moral ...macar.
Pe viitor, cand imi voi mai permite sa plec afara in vacanta...ma gandesc serios si la alta oferta...sau pe cont propiu.
Am completat si noi acele formulare, la intoarcere...dar fara folos...
O zi minunata iti doresc!
t_arhip
Postat pe 4 Februarie 2009 00:35
Buna tea,
Scuze, cred ca nu am fost destul de explicita. Intrebarea cu reducerea era pentru deep_love_edy, care se declara multumit de serviciile oferite de agentie ;i care a beneficiat de reducere pentru aceeasi excursie ca si noi.
Toate cele bune,
Daniela
danielagligor
Postat pe 4 Februarie 2009 11:00
eu am fost cu europa travel la viena de revelion 2007-2008 si de atunci evit acesta agentie....am fost cazati in camp la un motel f departe de viena si nu aveam nici un mijloc de transport in oras....contractul a fost facut de ei cu cap....hotel XXX sau similar....hotelul XXX era in centru, dar noi am fost cazati la similar....si daca am semnat contractul nu am mai putut face nimic....atentie mare!!!! nu acceptrati SIMILAR pt ca este o mare pacaleala
iulia1000
Postat pe 30 Martie 2009 21:46

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Agentia TRAMP TRAVEL 1 De la: mariamah 4 Noiembrie 2014 12:57
o data in viata merita vazut BALCICUL!!!! 17 De la: papusik 19 Iunie 2009 11:01
Vreau sa plec in grecia prin work and travel eurolife ce parere aveti?? 1 De la: an3mary19 31 Ianuarie 2012 03:52
Ce faceþi în vacanþã, trimiteþi copiii în tabãrã? 1 De la: adventurecampstabere 3 Iunie 2010 17:03
gerakina conditii? 13 De la: ovidiuc70 22 Iunie 2010 22:49