Setari Cookie-uri

spania

De la: caurea, la data 2009-04-01 12:41:28Mersi frumos de sfaturi GRACE94!

Of mai maxx mai...nu vreau sa ma cert cu tine...dar o sa-ti spun ce fac eu..de fapt familia mea...Contribuim cu vreo doua miliarde la stat anual, suntem membrii unei org caritabile deci am mai facut si ceva donatii..cam att...altii fac mai mult altii fac mai putin..eu consider ca fac suficient!

Daca tu spui ca iti place tara asta plina de gropi,praf, mizerie, coruptie si analfabeti nu pot decat sa te felicit pt cat de bine te poti adapta! Sincer vb!

Doar da-mi voie sa am si eu parerea mea!


Daca tu ai posibilitatea sa faci actiuni caritabile FELICITARI! dar nu striga in gura mare aici ca mi se face silaaa....pastreaza pentru tine ...e cel mai bine!
Cypcip
Postat pe 1 Aprilie 2009 15:27
caurea are dreptate???

care-i problema???

tre' sa faca pe modesta sau ce? si mai ales dc asa e! si are dreptate!
iulik_flore
Postat pe 1 Aprilie 2009 17:41
Cypcip:
Omul a intrebat ce facem noi pentru tara asta si eu i-am raspuns..

Asta sunt si asta fac! Imi pare rau dar nu ma caracterizeaza nici modestia si nici grandomania, ceea ce ai vrut sa sugerezi tu..

Tipic romaneasca reactia ta..vezi pe unii de varsta ta ca se descurca si in loc sa apreciezi sau sa te bucuri pt compatriotii tai tie nu ti se face decat sila..:))) invidie in romana!
caurea_grace
Postat pe 2 Aprilie 2009 12:43
ok caurea...ma bucur ...
Cypcip
Postat pe 2 Aprilie 2009 16:36
Intodeauna respect parerea celorlalti insa nu trebuie sa fiu si de acord cu ei.Cata dreptate avea Mihai Eminescu in versul"muntii nostri aur poarta,noi cersim din poarta-n poarta".Se vede ca inca de pe vremea lui coruptia isi infigea coltii in "cotlet".Si desi Tudor Vladimirescu spunea"Patria este norodul, iar nu tagma jefuitorilor" din pacate "tagma jefuitorilor" supune de fiecare data "norodul"...
Nu este suficient sa contribuim cu taxe si impozite(CARE AJUNG IN BUZUNARELE SMECHERILOR)si sa credem ca ne-am facut datoria fata de tara.De ce intr-o tara atat de frumoasa ca a noastra si-a facut loc rusinea si renegarea propriilor origini?Cine este de vina?.Tu,eu si ceilalti romani.
Tinerii din ziua de azi nu cunosc nici macar imnul tarii!De limba romana ce sa mai vorbim...e presarata la fiecare 3 cuvinte de vreo expresie americana...
"Romanul isi iubeste pamantul unde s-a nascut ca un rai,din care tiraniile cele mai crude nu sunt in stare a-l goni".In mod sigur Vasile Alecsandri nu se gandea la viitor cand a facut aceasta afirmatie.
Si totusi...e tara noastra,locul unde ne-am nascut si careia ii spunem casa...ar trebui sa o iubim macar putin..Este vina noastra ca nu am stiut sa continuam revolutia din 1989.Este vina noastra ca nu stim sa votam.Dumnezeu ne-a daruit cea mai frumoasa tara din lume si noi ne batem joc de ea.Ne meritam soarta si nu avem dreptul sa ne plangem.Sper ca in viitorul apropiat visele tuturor romanilor sa se indeplineasca.Urez mult succes tuturor romanilor.Ma simt vinovat fata de acei romani care pentru un trai mai bun au fost nevoiti sa plece din frumoasa noastra tara.Toti ar trebuii sa ne simtim vinovati si sa facem eforturi pentru a crea o viata ca-n povesti in scumpa noasta ROMANIE.
maxx51
Postat pe 6 Aprilie 2009 02:46
Ce nu e spaniol, nu e bun ºi gata

Sunt ºi aici capete luminate ca oriunde, intelectualii – profesorii, artiºtii - sunt însã marginalizaþi fiindcã nu produc. Majoritatea spaniolilor nu sunt de loc deschiºi cunoaºterii ori contactului cu alte civilizaþii, dimpotrivã sunt foarte naþionaliºti, traduc cu încãpãþânare numele proprii de þãri ori de persoane în limba lor.

Dacã nu scrii pe plic Alemania, þi se returneazã scrisoarea pe care ai scris Germany. William de Anglia este aici Guillermo, reginei Elisabeta i se spune Isabel. Filmele de la televizor le auzi doar în spaniolã. Ce nu e spaniol, nu e bun ºi gata.

"Mã numesc Oana, am 64 de ani, trãiesc în Spania de 5 cinci ani, unde am venit dupã cele doua fiice ale mele stabilite anterior în peninsulã. Locuiesc în Galilea, provincia La Rioja, cunoscutã pentru vinurile de excepþie. Mi-e foarte dor de România, dar nu cred cã m-aº mai întoarce. În casa unde locuiesc, îngrijesc de doi bãtrânei ºi am o viaþã liniºtitã.

Singur, Julio Iglesias cântã în toate limbile, din care cauza spaniolii ignoranþi îl dispreþuiesc ºi criticã. Emisiunile de televiziune nu sunt armonios intercalate, ci în proporþie de 99 la sutã se adreseazã unui public cu 4 clase primare, dupã modelul Isaura!

Mã dezamãgeºte incultura, câteodatã nu mã simt bine de loc neavând vreo prietenã potrivitã, adevãraþii erudiþi trãiesc în oraºele mari unde din pãcate n-am acces.

Reumatismul, de la mult citit se trage

Ironia soartei face ca sã nu te saturi cu idealuri – pânã la urmã, din motive care n-au depins de noi ci de societatea care nu ne-a purtat de grijã, am devenit toþi niºte materialiºti. Aici in Spania capitalismul a luat-o înaintea unei baze solide de culturã. N-am vãzut în nicio casã o bibliotecã, nimeni nu cumpãrã cãrþi.

Când au venit douã vecine la mine în vizitã ºi mi-au vãzut biblioteca cu abia 300 de volume, aduse cu sacrificii din România, m-au întrebat dacã nu cumva sunt bolnavã cu capul. Le-am zis cã sunt sãnãtoasã, Doamne ajutã, doar un pic mã supãrã reumatismul – atunci au presupus cu glas tare cã reumatismul de la mult citit se trage.

Am impresia cã spaniolii au trait ºi trãiesc încã foarte primitiv - în localurile publice e o mizerie crasã, totul se aruncã pe jos, n-au aer condiþionat, vorbesc rãguºit ºi repede, ori rãstit ºi sonor cã-þi sparg timpanele. Cuvintele sunt însã incomplete ºi aparþin multor dialecte. Pentru cã sunt atât de iuþi, þãranii din Galilea nu se mai obosesc sã vorbeascã pânã la capãt când vor sã povesteascã ceva ºi încep sã gesticuleze ca niºte mori de vânt.

De când locuiesc aici, am avut vreme sã vãd cã spaniolii sunt lipsiþi de generozitatea româneascã, sunt egoiºti ºi zgârciþi, foarte rãzbunatori ºi vicleni. Nu urmãresc decât sã câºtige, se bucurã pentru orice chilipir ºi pe asta se bazeazã ºi politica de vânzãri/oferte. Ajungi sã cumperi nu fiindcã ai nevoie, ci pentru cã e chilipir.

Când intri într-un magazin, sar pe tine vânzãtori-consilieri, aºa cã de multe ori nu apuci sã cumperi ce þi-ai pus în gând, ci ceea ce vor vânzãtoarele sã-þi vândã. Cumperi la repezeala ºi ieºi din magazin nãucit de cap. Spaniolii gãsesc normal acest procedeu – nu se mai obosesc sã gândeascã ei însãºi ce au nevoie.

Filozofiile capitaliste mã sperie

De aia defineau sociologii noºtri de dinainte de 1989 societãþile vestice ca fiind „de consum“. Când se stricã ceva în casã, n-au iniþiativa ºi inventivitatea românului, preferã sã arunce obiectul defect. Meseria ºi-o cunosc, dar în rest sunt complet dezinteresaþi.

Mã conving din ce în ce mai mult cât de buni sunt românii – muncesc fãrã sã crâcneascã, învaþã, îºi vãd de treaba ºi oriunde se duc, reuºesc, deºi trudesc din greu. Doar la politicã suntem corijenþi. Am învãþat la 59 de ani spaniola - citesc mult în spaniolã, am în mânã un volum de Mario Varga Llosa, "Transformarea unei Fete Rele", nu ºtiu daca l-au tradus ºi în România.

Sigur cã mi-e dor de þarã, de fraþii ºi surorile mele, de mama. Nici acum nu-mi vine sã cred cã i-am pãrãsit, însã aºa e când îþi urmezi destinul. Când mã apucã dorul de þarã, iau în mânã un volum de Gib Mihãescu ºi-l citesc plângând. Mi-e dor de oamenii în mijlocul cãrora am trãit ºi cu care am împãrtit amarul vremurilor grele

Cine doreºte îi poate scrie româncei o poate face la adresa: Calle Alberto Villanueva Nr. 49, Galilea, La Rioja, España.
Nota personala
Cititi si invatati sa iubiti Romania.Romanul a fost si va fi superior din toate punctele de vedere,insa nu stim sa ne promovam si sa ne respectam natia,caurea draga asta este realitatea nu cea perceputa personal.
maxx51
Postat pe 6 Aprilie 2009 04:30
tarot_healthy
Postat pe 20 August 2009 13:57
tarot_healthy
Postat pe 24 August 2009 13:23
buna fetelor!!! in iulie anul asta am si eu nunta...sunt tare emotionata...am citit ce ati scris voi de spania rominia..etc...sunt in spania de 5 ani..e bine chiar f bine...merg o data pe an sa-mi vad familia...e f bine si acasa petrec cite o luna de vis...dar sincer cind ma intorc in spania..imi da o liniste si o siguranta , parca as fi tara mea,spun asta pt.ca aici esti f bine tratat..oriunde ai merge la medic,magazine..etc stiu ca intr-o zi o sa ma intorc acasa...asta cu siguranta `pt ca buna rea este tara mea!!!!va pup si va doresc numai bine!!!
mikkaela
Postat pe 28 Ianuarie 2010 15:13
buna...si eu am fost 10 zile in vacanta in spania....barcelona mai exact...m'a fascinat orasul....este minunat..ceva ce...nush..cand pleci de acolo...simti k o parte din oras ai luat'o k tine..dar...pt mine..spania..barcelona mai exact..ramane o tara de vizitat o data de 2 ori maxim...Romania e tara noastra..si daca noi nu o apreciem asa cum trebuie....e inutil sa mai ridicam pretentii....dragele mele..nu uitati de unde a'ti plecat...si intorceti'va aks cu drag...pt k niecaieri nu e mai bine ca ACASA
elena8820
Postat pe 30 Ianuarie 2010 00:15
De la: Cypcip, la data 2009-04-01 15:27:27
De la: caurea, la data 2009-04-01 12:41:28Mersi frumos de sfaturi GRACE94!

Of mai maxx mai...nu vreau sa ma cert cu tine...dar o sa-ti spun ce fac eu..de fapt familia mea...Contribuim cu vreo doua miliarde la stat anual, suntem membrii unei org caritabile deci am mai facut si ceva donatii..cam att...altii fac mai mult altii fac mai putin..eu consider ca fac suficient!

Daca tu spui ca iti place tara asta plina de gropi,praf, mizerie, coruptie si analfabeti nu pot decat sa te felicit pt cat de bine te poti adapta! Sincer vb!

Doar da-mi voie sa am si eu parerea mea!

SI CE TE FACE SA CREZI K SPANIA..ITALIA SAU ALTE TARI SUNT MAI PRESUS DE ROMANIA?...inainte sa vb ..informeaza'te oleak...incltura ta o demonsreaza..tu vezi doar fata naspa a romania8de altfel orice tara are o asemenea fatzada)..nu'mi spune tu mie k in spania nu sunt gropi pe strada..pt am fost si stiu cum e...nu'mi spune k spania e plina de oameni inteligenti....k e ff curata..etc..pt k nu e adevarat...romania poate k e cu 30 de ani in urma decat celelalte tri dn UE..dar asta din cauza pers ignorant ca TINE....daca fiecare dintre noi in loc le plangem de tara noastra a'm da o mana de ajutor..(si am face opere de caritate in romania) incetul k incetul totul e va schimba
elena8820
Postat pe 30 Ianuarie 2010 00:20
290 euro/ persoana - Plecare pe 22.mai 2010
Tariful include:
- cazare 6 nopti in Turcia - Kusadasi hotel 4* cu all inclusive
- 2 nopti cazare pe drum: 1 in Canakkale la dus si una in Istambul la intoarcere cu mic dejun.
- transport autocar cu plecare din Galati
- 2 excursii incluse in tarif: 1. Excursie la Efes + Vizita la Casa Fecioarei Maria 2. Croaziera pe Marea Egee.
Tariful nu include:
- asigurarea medicala aprox 21 lei/ pers.
- ceea ce nu este expres mentionat in acest program.
Pentru mai multe detalii lasati un e-mail
123girl
Postat pe 9 Aprilie 2010 15:09
si eu am fost in spania la Barcelona si a fost ceva de vis...va spun chiar merita.:)
tudormihaela11
Postat pe 9 Aprilie 2010 16:39
eu locuiesc in madrid de 3 ani si sunt satula pana peste cap de spania, rasismul si superioritatea lor...cand esti turist nu simti raceala si respingerea lor...cei care locuiesc prin afara o sa inteleaga mai bine la ce ma refer..in strainatate oricat de bun ai fi, oricat de onest si oricat i-ai ajuta tot un imigrant ramai..si tot pe noi dau vina cand vine vorba despre criza, violenta si infractiuni....
ca turist nu cred ca exista nici un colt din lumea asta care sa nu-mi placa...
BarbieGirl_grace
Postat pe 10 Aprilie 2010 09:17

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
cununia civila 26 De la: cj25har 11 Iunie 2010 21:37
luna de miere 10 De la: Cassey 1 Septembrie 2009 22:29
Soacra care violeaza intimitatea 151 De la: 29 Aprilie 2013 23:15
IN STRAINATATE 7 De la: BarbieGirl 9 Aprilie 2010 16:16
Luna de miere in Austria? 13 De la: grace006179 17 Noiembrie 2009 13:09