Setari Cookie-uri

Cheltuieli nunta

Dragele mele,

Eu am avut nunta anul trecut - ideea principala este ca daca nu va hotarati din scurt.. ci aveti cel putin un an pana la eveniment sa incepeti sa faceti lucrurile din timp... pentru ca intr-adevar costa destul... nunta mea cu toate cheltuielile incluse a costat approx 15.000 euro - eu am avut 160 de invitati.. si am facut la Restaurant Herastrau - Complex herastrau - inauntru pare putin cam comunist - dar eu am facut nunta pe terasa - curte interioara - si a iesit absolut superb... cu pergole, si gard viu de trandafiri... :))
In legatura cu cheltuielile sunt de acord cu toate fetele care au mai zis asta inaintea mea... nu conteaza care da mai mult sau pentru ce se da mai mult... daca va apucati din timp de asta.. ideea e sa va gasiti in primul rand un restaurant.. dupa ce gasiti locatia de vis.. va ganditi la ce biserica doriti sa aiba loc cununia si faceti o vizita preotului pentru a rezerva pt data aleasa ... si din acest moment jumate din treaba e rezolvata :))
Sfatul eu este ca dupa aceea in fiecare luna din cat strangeti sau va ramane din salarii - sa achitati cate o chestie - intr-o luna sa platiti invitatiile, in alta luna sa va achitati marturiile, in alta verighetele, in alta luna va puteti lua pantofii, si cu cateva luni inainte de nunta sa va gasiti rochia perfect si costumul mirelui...:)
DJ-ul, Aranjamentele si decoratiile, si meniul se achita la fata locului dupa nunta (imediat dupa petrecere).
Singurul lucru care a fost si la noi asa din traditie luat: nasii au platit biserica si lumanarile. Si mirele a platiti buchetul miresei si al nasei.
Daca mai doriti si alte sfaturi, impresii despre locatii (ca am vazut cateva), orice nu ezitati sa imi scrieti!

Alexandra
alexandra_saniuta
Postat pe 9 Martie 2011 17:18
Cel mai bine este ca sa incercati sa impartiti cheltuielile in asa fel sa nu fie discutii dupa nunta. Stiu tineri care au inceput pregtirile de nunta cu 2 ani inainte. Eu am cupluri care isi platesc serviciile pe care le ofer si cu 18 luni in avans, dand in fiecare luna o suma de bani in functie de ce isi doresc. Asa ca cel mai bine pentru tineri este sa discute inainte furnizorii si sa obtina o plata in rate pentru serviciile alese, eliminand stresul si discutiile.
condo004092
Postat pe 13 Martie 2011 15:14
De la: diana1981, la data 2010-08-29 13:24:21Terminati cu tampeniile astea de la tara !!! Cheltuielile se fac de cine are posibilitatea si placerea sa-i ajute pe miri daca acestia nu sunt indeoendenti financiar,si ideal ar fi sa se dea banii inapoi dupa nunta ca mirii sa inceapa o viata noua impreuna fara sa se simta indatorati nimanui.Nu de alta dar sa nu apara discutii cretine de genu mama mea a cheltuit mai mult decat a ta.Si daca tot te mariti primul lucru pe care ar trebui sa-l inveti este ca "familia" nu inseamna banii mei si banii tai sau partea mea si partea ta, dimpotriva, totul este la comun fara diferente.
Casa de piatra !!


felicitari pt comentariu.
aditza1970
Postat pe 17 Martie 2011 09:07
ok astept
bucarestaaa
Postat pe 1 Aprilie 2011 22:12
NOU!! Tratament brazilian OrganiQ cu keratina - 100% natural !! Cea mai inovativa,revolutionara si sanatoasa aparitie in materie de ingrijirea parului, acum disponibila si la tine acasa !!

Rezultate uimitoare pana la 4 Luni !!Ai un par greu de imblanzit? Petreci ore intregi chinuindu-te sa iti aranjezi parul dar ajungi sa-l distrugi de fapt cu diferite aparate pentru indreptarea parului?

Solutia este Brazilian BlowOut Keratine Treatment, care iti va lasa parul MAI DREPT, EXTREM DE MATASOS, FOARTE STRALUCITOR si MAI SANATOS CA NICIODATA, invelindu-l intr-un strat de keratina !!!

Parul tau va arata ingrijit, si se va aseza frumos si natural imediat dupa ce il speli, fara sa-i faci nimic! Acest tratament este 100% organic, fara chimicale, complet sigur si cu rezultate uimitoare !! Renuntati la indreptari chimice ale parului, la placa, la timp pierdut cu indreptarea parului cu peria sau la banii cheltuiti la salon.Vei uita de parul degradat, rupt, tern si greu de aranjat.

Pret complet tratament la domiciliu exectutat de catre un specialist in materie: 650RON ( Produse speciale pentru ingrijire dupa tratament, pentru rezultate indelungate - sampon si balsam - incluse in pret).

Contact : brazilian.keratine@yahoo.com
ymirsy
Postat pe 4 Aprilie 2011 21:03
Biiiiig LIKE :)
kudika058762
Postat pe 9 Iunie 2011 14:13
Faci cum vrei,ne exista o regula ca sa le impui celorlalti ce sa faca:)))
kudika376046
Postat pe 18 Iunie 2011 08:24
super raspuns apropo de nunta...eu caut rochie frumoasa de mireasa de cumparat sau inchiriat ma poate ajuta cineva?in brasov stiti vreun magazin fain cu rochii ptr mirese?
dennyrose
Postat pe 28 Iunie 2011 22:46
Nu pot sa-ti dau sfaturi, fiecare face cum crede ca este mai bine, dar pot sa-ti impartasesc din experienta traita de noi: noi ne-am ocupat singuri de nunta. Am dat avans peste tot (locatie, biserica, muzica, poze, filmat) iar la finalizarea nuntii am dat diferenta de bani. Noi nu am vrut ca parintii sa plateasca nimic pentru a nu avea discutii ulterioare, gen: noi am dat mai mult ... Hainele tot noi le-am cumparat, dar nu ne-am intins foarte mult, nu am vrut nunta de fite pentru a nu ramane cu datorii. Si sa sti ca totul a iesit foarte bine. Sotul meu are ceva experienta in ale ospatariei si a negociat cu cei de la sala pretul si consistenta meniului, bautura am cumparat-o de la Selgros in urma negocierii cu seful de raion (imi lasi la pret pt ca-ti cumpar "n" sticle ). Totusi, trebuie sa ai ceva bani pusi deoparte pentru ca nu se stie niciodata ce cheltuieli imprevizibile apar.
Noi am avut nunta in 2007 si ne-am descurcat avand in vedere ca nu aveam experienta, totul este sa te implici si sa ai bunavointa. Casa de piatra si multa bafta, sper sa iti foloseasca experienta noastra.
ramona_claudia
Postat pe 29 Iunie 2011 14:58
De la: dennyrose, la data 2011-06-28 22:46:27super raspuns apropo de nunta...eu caut rochie frumoasa de mireasa de cumparat sau inchiriat ma poate ajuta cineva?in brasov stiti vreun magazin fain cu rochii ptr mirese?

vand rochie mireasa masura 38 40...foarte frumoasa...poate fi probata .pret discutabil 500 ron.
RUY_BLAS
Postat pe 29 Iunie 2011 15:01
Buna! sunt din Brasov ... eu mi-am luat rochita de mireasa de la Eliana Mol, langa Real: mi s-a pus "pata" cand am vazut-o si am cumparat-o cu aproximativ jumatate de an inainte de nunta. Rochite dragute am vazut si pe bld. saturn (peste drum de biserica de la miscunica). Spor la cautari, sunt sigura ca vei gasi ceva dragut ... important este sa te simti tu bine in ea, cand o vei gasi vei sti ca este a ta.
ramona_claudia
Postat pe 29 Iunie 2011 15:33
Depinde foarte mult bugetul nuntii de cat de mofturosi sunteti si cate persoane. Daca e o nunta de peste 100-150 depersoane, costa mult, foarte mult. Daca este o nunta, pentru voi si familiile voastre si cativa prieteni ajungeti la 50-60(asta dak nu chemati toti verii pe care nu i-ati vazut de 10 ani de zile, sau mai bine, nu i ati vazut niciodata). Cheltuielile sunt simple....avansu la restaurant intre 1500 ron si 1000 euro(cum am platit noi), invitatiile maxim 250(daca nu te infigi in primu magazin extraordinar de scump), verighete 1000-1500 ron, hainele...depinde cat de maniaca e mireasa cu rochia. Te poti incadra in 2500 maxim pentru amandoi, dak nu e o bridezila. Si ar mai fi cadoul nasilor...aici e mai complicat....
Toate prostioarele pentur nunta, gen flori de pus in piept, marturii, etc, le gasiti in Europa, de 7 ori mai ieftine, inclusiv costume si rochii de mireasa, nu stiu preturile dar am inteles ca sunt aceleasi modele si rochii de pe lipscani, numa k pretul la jumatate sau mai bine de atat.

Bafta multa.
ania2k3
Postat pe 12 Iulie 2011 11:03
Buna tuturor!!
Ca tot ati pomenit de rochia de mireasa, eu maine merg sa dau comanda pt rochie . Am cautat si probat la rochii de mi-a venit rau, orice probam nu imi placea (mai am o luna jumate pana la nunta).
Mai aveam un singur magazin in zona respectiva de vazut si eram tare trista, eram convinsa ca voi pleca la fel de dezamagita. Cand am intrat in magazin si am vazut-o am stiut ca este a mea, am simtit lucrul acesta, inainte sa o probez!
Bafta si voua in cautarea rochiei mult visate!
kudika090313
Postat pe 12 Iulie 2011 15:30
In brasov stiu un magazin cu rochii de mireasa foarte frumoase iar fetele din magazin chiar sunt profesioniste-
cand e vorba de asa un eveniment, iti prinde bine un sfat de la o persoana competenta.Magazinul este in spatele liceului Unirea-daca nu ma insel pe Politehnicii 4 sau 6.Bafta.
kudika002486
Postat pe 15 Iulie 2011 13:02
Casa de platina!,de piatra de ce vreti voi ,important e sa fiti uniti la bine si la greu! In Moldova mirele cumpara verighetele si imbraca mireasa ,mireasa imbraca mirele. Masa e platita de socrii mari, iar dupa nunta isi iau cheltuiala, socrii mici cumpara prosoape, cadourile pentru nuni si rude(dupa nunta nu-si mai retrag cheltuiala)! Mai nou,nunta este facuta de miri, deoarece acum tinerii se casatoresc batrani,cand au salarii(bani)...!
kudika008125
Postat pe 11 August 2011 08:34
Vorba unui cititor de mai jos: ce suntem la tara? in ce an traim? inca ne mai aleg parintii viitorii soti? atunci de ce ar trebui sa plateasca parintii mirelui? asta depinde de fiecare familie in parte. daca mirii au banii necesari sa organizeze singuri nunta, felicitari si asa le si recomand tuturor pentru a se evita discutiile inutile si certurile inevitabile intre parintii mirilor. Daca nu au bani, atunci fie fac rost de undeva teren neutru, fie cantaresc in balanta sa vada pe viitor care din parinti ar fi capabili sa le reproseze ca le-au dat bani de nunta si ca, in concluzie, tre sa faca in viata cum spun ei, si sa fuga de astfel de situatii.
Obiceiurile astea nu mai sunt la moda ci la moda e criza si posibilitatile fiecaruia de a face fatza cheltuielilor. eu una mi-am organizat din bani proprii toata nunta. singurele lucruri pe care mi le-au luat altii au fost cele cumparate de nasi pentru ca in acest obicei este vorba de responsabilitatea nasilor ca si parinti fatza de finii lor si de cum e primit pe lumea cealalta.

Asadar, faceti tot posibilul sa va organizati singurei nunta!
Casa de piatra!
lygiaana
Postat pe 11 August 2011 08:39
buna eu am nunta in toamna si ne facem nunta exclusiv pe banii nostri si nu suntem dirctori
eu sunt lacatus si viitoarea sotie in concediu de cresterea copilului..nu ne-am pus parintii la cheltuieli
kudika426159
Postat pe 26 August 2011 17:00
Salut,

Noi avem nunta anul viitor iar banii sunt exclusivi ai nostri. Nu ne bagam parintii in asa ceva. Ei contribuie cu chestii traditionale cum ar fi: un porc, bautura de casa etc .
Deja am contractat cam tot ce trebuie si ne-au mai ramas detaliile de care ne vom ocupa la anul.

Faza e ca nu trebuie platit integral nimic inainte insa trebuie sa calculezi bine totul astfel incat sa nu iesi pe minus. Daca te risti sa iesi pe minus la sfarsit de nunta ar fi bine sa mai ai ceva bani pusi deoparte care sa acopere cheltuielile.
O nunta poate costa in functie de pretentii. Iar pretentiile pana la urma sunt justificate caci ar trebui sa te mariti o singura data in viata .

Casa de piatra cine are ganduri de maritis. Nu va ganditi ca o nunta costa. Ganditi-va doar ca va intemeiati o familie...a voastra
JardinX
Postat pe 6 Septembrie 2011 11:54
buna seara
kudika438641
Postat pe 18 Septembrie 2011 20:53
De la: kudika438641, la data 2011-09-18 20:53:32buna seara

Buna seara
Lucia_41
Postat pe 18 Septembrie 2011 21:01
buna ,ma intrebam daca exista cineva care vinde sau inchiriaza o rochie de mireasa masura 38-40?
kudika439123
Postat pe 19 Septembrie 2011 19:49
nunta mare,cheltuiala etc asa e invatat romanul...dar daca inviti 5 perechi apropiate cuplului a ei,5 a lui,merg cu nasii la biserica te cununi,apoi la restaurant ,comanzi fiecaruia c doreste sa manance,apoi platesti ce au consumat invitatii.Ca la englezi frate:ei 2 porumbei cu 7 ,8 cupluri servesc ce doresc cu 20 de euro de pers (fel 1,fel2,desert),nu e bine?asa trebuie oameni buni..nu stai 2 zile pe drmuri sa le faci pe plac la parinti,traditii,nasi etc!ideea este sa te increstinezi de bun simt nu sa faci matzul gros ,de mancare sau salteau plina de bani!eu asa am sa fac fratilor!
scumpitzaa
Postat pe 4 Octombrie 2011 17:55
eu am nunta anul viitor
si daca se poate imi spui si mie exact ce trebuie
ptr nunta sa fiu sigura ca nu uit ceva
ms mult
swetty_butterfly23
Postat pe 6 Octombrie 2011 16:36
O gramada de aberatii.....eu am avut nunta pe 27 august 2011.Am facut nunta noi singurei,fara ajutorul si pretentiile socrilor sau parintilor.am muncit si ne am strans banutii de nunta si am platit tot ce am avut de plata la restaurant cameraman si muzica dupa nunta.eu in meniul invitatilor nu am inclus decat mancarea si bautura.adik 200 ron de persoana.aranjamentele marturiile tortul si restul le am platit noi..faza cea mai tare a fost ca nici o familie nu a dat mai putin de 800 ron.mentionez ca am avut un restaurant foarte frumos La Perla,jud Galati.Muzica deosebita,Loredana si Universal Grup.si tot ce am mai vrut noi covor rosu,baloane masa mirilor si aranjamentul de la restaurant au fost platite tot de noi.e normal si de bun simt asa.daca pacalesti omul,nu o sa ti dea mai mult la masa decat meniul strict.cine a iesit putin in lume stie ce pretentii sunt la fiecare restaurant,in functie de mancare si bautura,si atmosfera,fiecare daruieste cat crede de cuviinta.
kudika195323
Postat pe 14 Octombrie 2011 20:40
sassel
Postat pe 11 Noiembrie 2011 09:42
Da exista cineva care vinde sau inchiriaza o rochie de mireasa masura 38
sassel
Postat pe 11 Noiembrie 2011 09:44
=)) Buna asta, Sandra Brown bolnava.... :)) In fine, e o tara libera, cine crede ca poate scrie o face pe unde apuca..spre amuzamentul altora!
diana24k
Postat pe 18 Noiembrie 2011 18:07
Daca nici tatal mireseei nu este director si nu isi permite sa iti cumpere rochia atunci cum faci? eu consider ca nu mai este o traditie in privinta chelutielilor nuntii fiecare cum isi permite.
kudika475315
Postat pe 21 Noiembrie 2011 23:19
eu am facut nunta cu doi copii la doi ani diferenta,si nu au fost discutii si copii au iesit in cistig.trebuie sa existe bun simt din partea ambelor perechi de socrii si fiecare sa urmareasca sa ajute copii si nu se creeze stres sau discutii .toate cheltuieliile auxiliare le-am suportat noi parintii iar tacamurile de la restaurant l-au platit copii.socrul fetei a cumparat rochia de mireasa, iar costumul ginerelui ,tatal miresei.verighetele parintii baiatului,iar arvuna la lautari tatal fetei....si tot asa iar de toate aranjamentele sa se ocupe persoane apropiate ff .corecte si sincere,unchi matusi,prieteni,vecini, astfel incit tinerii sa fie doar usor consultati si apoi infornmati ,ca ei oricum sunt capii,dar sa se simnta ca este cum la place lor.cam asa si astfel ei ,tinerii ,nu vor fi stresati si nici obositi .ei oricum au mari emotii ,ca sunt personajele principale'ajutatii sa fie ff .fericiti si sa se bucure doar!!!la mine asa a fost!!!!!!copii mei au fost fericiti si au plecat in saptamini de miere ,ca luna s-a dus.onunta a fost mica si restrinsa de 53 persoane,fara lautari,una mare si cu lautari de la paris dupa gustul mirilor!!!!!!!!!!
























BALASICA55
Postat pe 2 Decembrie 2011 10:24
De la: BALASICA55, la data 2011-12-02 10:24:50 lautari de la paris dupa gustul mirilor!!!!!!!!!!


lautari de la paris? Au cantat "Pusca si cureaua lata" in franceza?

Alvin
Postat pe 2 Decembrie 2011 10:33

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
dans 6 De la: Diamond 24 Iulie 2010 02:05
plicuri pentru bani nunta 9 De la: ely1983 18 Februarie 2010 13:52
Ce fotografi sa NU alegeti la evenimentele importante: nunti, botezuri, cumetrii! 3 De la: kudika_974782 15 Noiembrie 2017 20:56
In cautare de nasi! 25 De la: roz5blue6lila7 16 Decembrie 2010 16:16
Perdeluta de lumini: feerie si eleganta 4 De la: kudika072161 29 Iulie 2010 09:01