Setari Cookie-uri

Efectle terapiei campului magnetic MRS2000

Prof.Dr.Heisenberg, fizician de origine germana, laureat al premiului Nobel pentru fizica afirma ca:

„„Energia electromagneticã este energia elementarã de care depinde întreaga viaþã a organismului“


Stiati ca, acest cimp magnetic al pamintului nu este uniform ca intensitate pe tot globul pamintesc?
Citim tabelul. Se mai poate spune ca exista o relatie intre intensitatea magnetismului pamintului si aparitia diverselor boli. De ex. acolo unde magnetismul este scazut sau perturbat, bolile, ca de ex. scleroza multipla, fibromialgia, bolile reumatice, sunt mai frecvente. Fibromialgia este denumita in tarile asiatice: sindromul deficientei magnetismului pamintului. Se stie ca majoritatea manastirilor si a bisericilor cu renume in miracole sunt construite in zone unde magnetismul pamintului are o intensitate mai mare, prin aceasta explicindu-se vindecarile miraculoase.
Oscilatiile nenaturale sunt frecvente care nu se afla in fereastra biologica, frecvente care ne perturba cimpul biologic personal, dezavantajul fiind ca noi nu le percepem , ele nu au miros, gust, nu fac zgomot perceptibil de catre noi, dar sunt tot timpul prezente si nu le putem inlatura din viata de zi cu zi. Exemple: telef.mobil, laptopul, computerul, iluminatul, programele de televiziune ( acum, prin noi trec ca. 4.000-5.000 de programe de televiziune), ceasul de la mina, ceasul desteptator (pe care v-as ruga sa-l indepartati de la capul dvs. noaptea
Omul este alcatuit din ca. 70 bilioane de celule. Premiul nobel pentru medicina primit de catre Brenner, Sulston si Horvitz a fost dat pentru ca ei au demonstrat ca moartea este programata genetic si anume: cind suntem tineri, pe zi sa zicem ca mor 2milioane de celule si se regenereaza tot 2 milioane , procesul de imbatrinire inseamna ca pe zi mor mai multe celule decit se regenereaza. Printr-un mod de viata sanatos, prin miscare prin folosirea mrs-ului ne ingrijim celulele, chiar daca sunt mai putine, sa le mentinem sanatoase. In acest fel, indiferent de virsta, putem sa fim mai sanatosi decit un tinar care nu are grija de sanatatea lui. Aici mai vreau sa spun ca MRS-ul este o masina de spalat celule. Daca celula este sanatoasa suntem si noi sanatosi!
- MRS-ul are efect anti-aging.

Ce face MRS-ul la nivel celular?

Sub actiunea cimpului magnetic pulsatoriu, aceste impulsuri electromagnetice date atit de mersul prin natura cit si artificial de sistemul MRS, determina miscarea ionilor de o parte si de alta a membranei celulare . Aceasta miscare a ionilor permite o mai buna functionare a pompei de sodiu-potasiu, ceea ce duce in final la o crestere a potentialului de membrana celulara la circa 70mV. Prin aceasta activare a canalelor de ioni (sodiu-potasiu, calciu, hidrogen etc.) creste permeabilitatea membranei celulare, ceea ce face ca mineralele, substantele nutritive, oxigenul, sa fie absorbite si procesate optim de catre celula iar deseurile de ardere, bioxidul de carbon si apa sa fie eliminate mai usor. Imaginati-va un cuptor, daca primeste destul combustibil si oxigen, ce-i mai lipseste ca sa fuctioneze? O scinteie care, in cazul nostru, este tocmai acest impuls electromagnetic. Focul arde ceea ce in cazul nostru inseamna ca metabolismul celular functioneaza optim.
: De ce nu exista cancer de inima? Pentru ca potentialul membranei celulelor inimii este ridicat , intretinut fiind de bataile inimii.

bienaime
Postat pe 26 Septembrie 2010 09:10
EFECTELE BIOLOGICE ALE TERAPIEI CAMPURILOR MAGNETICE


Pentru inceput fiti atenti la formularea “substante mesagere”, canalele de calciu si pompele de sodiu-potasiu, pot parea intimidante. Adaugand o insulta leziunii, vom lucra impreuna sa gasim o intelegere intre fizica cuantica si biologia moderna. Fiti bucurosi! Carti din intreaga lume indica faptul ca exista un intens si universal interes in medicina energetica si rolul pe care il joaca stimularea prin rezonanta magnetica.
Oamenii vor cat mai multe informatii. Incercati sa intelegeti cat de mult puteti ! Digerati ce puteti si spuneti « pass » la restul. Audienta acestei carti este chiar vasta : deci cat timp o mentinem simpla, va fi si tehnica in acelasi timp, si cu cat vrem sa aratam profunzimea si minunea tuturor acestor lucruri, vom incerca sa o mentinem interesanta dar si practica. Din fericire am gasit o buna balanta si acest material va va determina sa apreciati cat de minunati am fost conceputi ca si fapturi.
Pontul cititorului : acest capitol al «Efectelor biologice » este o dicutie care va necesita mai mult timp pentru digerat. Va rog simtiti-va liberi de a sari din loc in loc spicuind pe ici pe colo din diferite capitole si discutii. Cand sunteti pregatiti sa sapati mai in profunzime intoarceti-va aici pentru a « mesteca si reflecta » pentru un timp. Telul dumneavoastra este sa intelegeti cum functioneaza stimularea prin rezonanta magnetica !


MECANISME SI EFECTE BIOLOGICE

Biologia moleculara si submoleculara

1. Efectul receptor al neuropeptidelor din membrana celulara / mesagerul ciclic adenosin-monofosfat (AMPc)

Potrivit lui Bruce Lipton, Ph.D., celulele sunt « fiinte sensibile ». Si asta pentru ca au o vigilenta, o atentie si un raspuns innascute la mediul inconjurator. Daca iei o celula vie din corpul uman si o hranesti in mediul potrivit, ea va continua sa raspunda la stimuli.
Limita externa a celulei este numita membrana celulara. Pentru multi ani membrana celulara a fost considerata ca si bariera separand continutul celulei de mediul inconjurator acesteia. Cu ajutorul unui progres rafinat al tehnicilor experimentale si a ustensilelor de investigare, am descoperit proteine din suprafata dinamica a mambranei celulare care sunt direct responsabile in comportamentul celulei ca si raspuns a acesteia la stimuli. Aceste proteine de suprafat sunt numite neuropeptide. Sunt peste 1 milion de neuropeptide receptori pe suprafata fiecarei membrane celulare din corp. Sunt aproximativ 75 trilioane de celule in corp. Este mindboggling .
Receptorii de pe suprafata membranei comunica cu masinaria interna a celulei. Receptorul poate fi comparat cu o gaura de cheie la care nu merge decat o cheie. Aceasta cheie este denumita « prim mesager » sau « ligand » chimic. Liganzii chimici sunt niste molecule tridimensionale care se potrivesc perfect in receptor. Fiecarui receptor ii corespunde un singur ligand cu care se potriveste, se leaga sau caruia ii da « semnale ». Cand semnalul receptor este stimulat de primul mesager, celula isi schimba comportamentul intr-un anume fel, iar masinaria interna a celulei este directionata sa indeplineasca o anumita functie. Aceste functii includ si activarea enzimelor cum ar fi protein kinaza si producerea de proteine, transferul produsilor hormonali, adrenalina si glucagonul, ce nu pot trece prin membrana celulara si reglarea transferului ionilor de calciu prin membrana celulara (Ca++).
Acum urmeaza partea vesela, receptorii suprafatei de membrana includ neuropeptidele. Traditional se credea ca primul mesager care se lipeste de situl receptorului trebuie sa fie de natura chimica (cum ar fi hormonii sau alte proteine, aminoacizi si enzime)(vezi Fig 9.1.). Acum stim ca nu este adevarat ! Receptorii neuropeptide pot fi excitati de impulsurile electromagnetice, sau « «non-liganzi ». Defapt, in multe cazuri non-liganzii aduc un raspuns mult mai eficace decat un ligand chimic.
Odata ce receptorul membranar a fost excitat efectiv (ori de un impuls chimic ori de unul electromagnetic) cum este transmis mesajul la masinaria interna incat aceasta sa indeplineasca o anumita functie ? « Mesagerul » transmite mesajul. Aduceti-va aminte ca « primul mesager » este primul semnal al suprafetei de membrana. « Al doilea mesager » transmite mesajul de la membrana celulara la masinaria interna. Unul dintre cei mai importanti « mesageri secunzi » este adenosin monofosfatul (ciclic AMP, AMPc ).





Premiul Nobel in Fiziologie sau Medicina 1994
Transmiterea semnalului in celula
Celulele din corpul nostru sunt inconjurate de o membrana lipidica. Capetele hidrofile ale fosfolipidelor (albastre)sunt in contact direct cu mediul intern si extern ale membranei. Multe proteine strabat membrana.
Un “prim mesager” (1), adrenalina, se lipeste de un receptor specific acesteia (2). Astfel, transductorul (3), o proteina G, compusa din unitati alfa-, beta- si gamma- este activata.
Aceasta, la randul ei, stmuleaza amplificatorul (4), adenilat ciclaza, care produce (5) al doilea mesager, AMP ciclic, din (6)ATP (adenosin trifosfat). (7) O cascada de reactii enzimatice alerteaza comportamentul celulei si (8) prin fosforilare (9) glicogenul este transformat in (10) glucoza, pe care celula o foloseste pentru a genera ATP. Fosforilarea poate deasemeni modifica proteinele membranare, de exemplu, canalele de ioni (11).


Utilizat cu permisiunea Institutului Karolinska, Stockholm, Suedia

Pentru a concluziona ce am mentionat pana acum: “prim mesagerii” sunt substantele care stimuleaza receptorii (neuropeptidele) de pe suprafata membranara. Acesti mesageri pot fi hormone sau enzyme - dar si impulsuri electromagnetice. Prim mesageri constituie « cheia » sau codul care determina receptorii sa formeze « mesagerii secunzi », AMPc (publicatia Mundler/40, McCleary 1991/41, Knedlitschek 1994.42). AMPc trimite mesajul la masinaria interna a celulei pentru a indeplini o anumita functie cum ar fi fabricarea de proteine specifice.
Impulsurile electromagnetice care stimuleaza cu succes receptorii membranari, reusesc datorita vibratiei sau rezonantei care este transmisa receptorilor moleculari in asa fel incat AMPc preia stimulul si-l trimite interiorului celulei (transductia semnalului). In medicina energetica, aceasta vibratie sau rezonanta este numita : « rezonanta stochastica ». Rezonanta stochastica este produsa la nivel membranar – punctual fix de intersectie intre biologie si fizica cuantica. Acesta este momentul in care energia electromagnetica se contopeste cu biologia pentru a imbunatatii functiile biologice.
Energiile electromagnetice care produc transductia semnalului (cu ajutorul AMPc sau a altor mecanisme) pentru functii celulare mai sanatoase si imbunatatite exista datorita faptului ca aceste energii cad intr-o categorie specifica de frecvwnte si/sau amplitudini numite « fereastra biologica ». Daca o categorie de frecvente sau intensitati cad in afara ferestrei biologice, transductia nu mai are loc. Celula nu ami este stimulata efectiv si nu mai este invocata nici o imbunatatire a functionarii celulei.
AMPc este capabil sa initieze multe functii in interiorul celulei. Este un fel de « jack of all trades » in ierarhia diferitelor substante mesagere. Este capabil sa orchestreze o mare varietate de functii ale tuuror tipurilor de celule din corp. De exemplu, daca celula este o celula glandulara, AMPc va fabrica numai produsi glandulari ; daca celula este o celula a pielii intr-o zona cu psoriasis, AMPc va fabrica direct numai proteine normale, daca este posibil, pentru a aduce celula imbolnavita la statusul sau normal.
Prin activarea protein-kinazelor, AMPc poate induce o fosforilare a proteinelor care se lipesc cu anumite regiuni promotoare din AND si ARNm. Acest lucru reiese din fabricarea de gene din nucleu.


Principalele functii ale AMPc, un “mesager second” important, sunt:

• Cresterea sintezei proteice. AMPc asigura ca proteina este disponibila in cantitati suficiente pentru repararea si regenerarea tesuturilor musculare si conjunctive.
• Dezvoltarea diferentierii celulare. Este exchivalent cu proiectarea interiorului unei celule. Cu cat este mai diferentiata, cu atat functioneaza mai bine. In contrast cu aceasta, exista si proliferarea celulara, i.e. cresterea celulei dar cu diminuarea calitatii acesteia.
• Sinteza de ADN si ARNm. Prin actiunea sa asupra protein kinazelor, AMPc poate schimba anumite gene de pe « on » pe « off ». Pentru ca activitatea AMPc-ului mesager este declansata de semnalele electromagnetice, acestea la o fereastra biologica potrivita, pot schimba genele de pe « on » pe « off ».

Concluzii/efecte :
AMPc este descris deasemeni ca si « mesager secund ». Primul mesager, sau primul stimul care stimuleaza neuropeptidele (receptorii) membranei celulare, este un hormon, o enzima, sau un impuls electromagnetic. Indiferent de stimul, daca este chimic sau energetic, mesagerul secund, AMPc, receptioneaza mesajul si stimuleaza producerea de substante specifice in celula. Aceste substante includ proteinele, genele, toate organitele sau celule complet noi. Prima functie a AMPc este de a activa procesele interne ale celulei.


2. Efectul de receptor/ calciul ca si substanta mesagera (Ca++)

Ionii liberi de calciu sunt probabil cei mai importanti si mai cunoscuti mesageri secunzi din corpul uman. In afara celulei ei sunt intr-o concentratie de 1000 de ori mai mare decat in interiorul celulei*. Daca o celula este excitata de un impuls nervos, hormon sau camp electromagnetic, porii speciali din peretele celular numiti canalele de ioni se deschid. Aceste canale sunt similare conductelor dintr-un dig. Dupa ce valvele conductelor s-au deschis, apa curge prin peretele digului. Intr-o maniera asemanatoare, odata ce canalele de ioni au fost deschise, ionii de calciu trec prin peretele celular, unde in interiorul celulei devin disponibili in a se uni cu alte substante pentru a initia functii specifice.
Nivelul de ioni de calciu din interiorul celulei este crescut prin cel putin doua modalitati. Unul dintre acestea este mecanismul descris mai sus : deschiderea canalelor de calciu. Al doilea, ionii de calciu sunt eliberati de niste structuri din interiorul celulei numite « organite ». Organitele sunt subunitati specializate ale celulei. Mitocondria este un exemplu de organit care are functia de a produce ATP, un proces la care vom mai aduce referire pe parcursul cartii.
Ca si AMPc, ionii de calciu functioneaza in interiorul celulei ca si mesageri secunzi. (Adey 1982/44, Lin-Liu 1982/45). Defapt, ionii de calciu au un rol foarte important in activarea AMPc. Odata ce concentratia de ioni de calciu este crescuta in interiorul celulei, multe lucruri foarte importante au loc. (Carpenter 1994/46).

Ionii de calciu :
• Convertesc impulsul nervos in activitate musculara
• Induc eliberarea de hormoni
• Inhiba reactiile alergice
• Inhiba inflamatia
• Activeaza enzimele

Activarea enzimelor este foare importanta in vindecarea ranilor, medicina sportiva si reabilitare :
Exercitiile fizice macar o data pe saptamana au aratat o crestere a numarului de mitocondrii in celulele musculare. Mitocondria este “motorul” celulei, pe care o alimenteaza cu energie (sub forma producerii de ATP). Mitocondria arde glucoza (derivata din carbohidratii celulari si grasimi) si oxigeneaza producand ATP necesar alimentarii cu energie pentru contractria musculara. Pentru cei care sunt familiari cu Ciclul Krebs (ciclul acidului tricarboxilic, ciclul TCA) isi pot aminti ca producerea de ATP are loc in mitocondrie.
Mecanismul cresterii numarului de mitocondrii in celulele musculare a fost de curand descris in literatura stiintifica. (Science 2002/47). O enzima specifica « protein kinaza calmodulin dependenta » este activata cand se lipeste de 4 ioni de calciu. Acest lucru ii schimba conformatia si stimuleaza actiunea anumitor proteine. Aceste proteine sunt responsabile in multiplicarea mitocondriilor intr-un numar foarte mare.
Din moment ce fiecare contractie musculara implica un schimb de ioni de calciu, atunci fiecare contractie efectiv stimuleaza multiplicarea mitocondriala prin legatura calmodulin-ion de calciu. Cresterea populatiei de mitocondrii in interiorul celulei inseamna mai mult ATP, mai multa energie, mai multa putere si mai multa rezistenta. Acesta este defapt, efectul exercitiului fizic, la nivel celular. Din punctul de vedere al reabilitarii, ATP crescut mai inseamna si energie crescuta pentru o vindecare mai rapida a unei rani sau a unei celule afectate.
Ionii de calciu intra foarte rapid in interiorul celulei cand este expusa la un camp magnetic pulsator reglat la o fereastra biologica potrivita. (Huag 2000, Yost 1992, Barbier 1996, si Fitzsimmons 1994). Aceste campuri imbunatatesc abilitatea calciului de a actiona ca si mesager secund, de a lega protein kinaza calmodulin-dependenta, de a creaste numarul de mitocondrii in celula. Rezultatul este acelasi : cresterea ATP-ului si a energiei necesare activitatilor fizice, vindecare si rabilitare si toate celalalte procese dependente de energie ale corpului.


Concluzii/efecte :

Ionii de calciu liberi actioneaza ca si substante mesagere foarte importante. Cand activitatea AMPc-ului este stimulata, ionii de calciu actioneaza ca « primi mesageri » (din moment ce AMPc este mesager secund, transportand semnalele membranei celulare in interiorul celulei). Cei 4 ioni de calciu legandu-se de protein kinaza calmodulin-dependenta, calciul este responsabil de stimularea cresterii numarului de mitocondrii in celula expusa exercitiului fizic sau campului magnetic pulsator. Efectul in lant este cresterea de ATP (fie prin exercitiu fizic, fie prin expunerea la un camp magnetic pulsator) si printre alte lucruri, cresterea energiei pentru contractia musculara, exercitiu fizic si vindecarea tesuturilor afectate.


3. Potentialul de membrana si sinteza de ATP


O functie cheie a membranei celulare este de a pastra un mediu stabil propice proceselor biologice ce au loc in interiorul acesteia. Aceasta functie este obtinuta prin intermediul altor functii protective cum ar fi « permeabilitatea selectiva ». asta inseamna ca membrane permite doar anumitor substante sa o strabata si le blocheaza pe celalalte. Una din modalitatile prin care se obtine aceasta permeabilitate selectiva este potentialul de membrana. Cea mai simpla definitie: potentialul de membrana este diferenta de voltaj intre exteriorul si interiorul celulei. Potentilaul normal al membranei celulare (cunoscut si sub numele de potential de repaos) este 70-90mV (miliVolti).
Potentialul de membrana se naste din actiunea transportorilor de ioni din interiorul membranei celulare care nu fac altceva decat sa mentina concentratiile de ioni din interiorul si din exteriorul celulei. Potentialul de membrana tipic ia nastere din separarea si dezechilibrul idintre ionii de potasiu incarcati pozitiv (Na+) din afara celulei si ionii incarcati negativ (anionii) ramasi captivi in interiorul acesteia. Ca sa poata fii separati ionii de sodiusi anionii, trebuie mai intai stabilita o anumnita concentratie de ioni de potasiu (K+). Acest lucru este realizat de catre pompele de ioni si alimentat de catre ATP.
Procesele biologice activeaza membrana celulara deschizand canalele de potasiu. Prin urmare potasiul iese din celula prin aceste canale. Aceste canale necesita mult timp sa se inchida si de aceea multi ioni de potasiu se pierd in afara celulei. Astfel, anionii ramasi in celula o incarca pe aceasta mult negativ in comparatie cu ionii de potasiu care o mentin pozitiva in exterior. Aceasta se numeste “hiperpolarizare” si din acest punct de vedere membrana celulara este electromagnetic instabila. Pentru a readuce in echilibru potasiul din celula, pompa sodium-potasiu intra in actiune. Sodium-potasiu-ATPaza (NaK-ATPaza) este enzima care domina actiunea acestei pompe. Doi ioni de potasiu sunt transportati activ in interiorul celulei, iar trei ioni de sodium sunt transportati in afara acesteia. Aceasta functie pastreaza concentratia normala a potasiului si aduce membrana celulara la un potential de repaos. Abilitatea de a mentine o membrana celulara permeabila si selectiva (pentru propria protectie), este restabilita.

Cantitatea de energie prezenta la nivelul membranei celulare determina cat de multe canale de ioni sunt necesare spre a se deschide, si deasemeni cat de bine mentin celulele stabilitatea membranei celulare si mai ales a sanatatii. Daca cantitatea de energie disponibila e mica, atunci un numar insuficient de ioni sunt utilizati in schimburile transmembranare, ceea ce duce la o sanatate celulara deficitara.





ATP-energie pentru tot!

ATP (adenosine tri-fosfat) este combustibilul universal al corpului si moneda energiei biologice. Este fabricat inauntrul organitelor numite mitocondrii (vezi fig. 12), in celula. ATP-ul este folosit de fiecare celula din corpul nostru si este fundamental in indeplinirea tuturor functiilor incluzand aici si clipirea, digestia, respiratia, circulatia sangvina, lupta impotriva infectiilor, cresterea parului- absolut tot! La nivel celular, ATP-ul este folosit in activarea pompelor de sodium-potasiu. Asa cum am spus mai sus, daca nu este suficienta energie pentru a activa pompele de sodium-potasiu, celulele si mai departe tesuturile si organele din corp nu pot functiona la un nivel optim.
Cea mai mare parte din ATP-ul din corp este folosit in alimentarea cu energie a proceselor din celule. Aceste procese cuprinzand procesele biosintetice, motilitatea si diviziunea celulara. Energia utilizata de celulele umane necesita hidroliza a 100-150 mols de ATP zilnic. Aceasta cantitate corespunde cu 50-75 Kg de ATP. Prin urmare,o persoana in medie isi consuma cantitatea de ATP in cursul unei zile (Di Carlo 2001/48). Asta inseamna ca fiecare molecula de ATP este reciclata de 1000-1500 de ori pe zi. ATP-ul nu poate fi inmagazinat in cantitati mari in corp. De aceea consumul sau este in concordanta cu sinteza.
Este imposibil sa producem 50-75 Kg de ATP pe zi numai din surse alimentare. De aceea, o mare parte din ATP-ul utilizat de corpul nostrum este reciclat din depozitele de ADP utilizand o enzima numita difosfat nucleozid-kinaza (NDK).
Corpul uman sintetizeaza ATP din mancare. Odata ce carbohidratii si grasimile sunt descompuse in constituentii lor de baza (glucoza si lipidele) ATP-ul este produs prin glicoliza (ciclul Krebs) pentru glucoza si procesul de betaoxidare pentru lipide. O molecula de glucoza poate produce 36 molecule de ATP. Acest process este numit “respiratia celulara” pentru ca are loc numai in prezenta oxigenului.
Un alt mecanism pentru sinteza de ATP in corp, in absenta oxigenului este trecerea glucozei in acid lactic. In acest caz, o molecula de glucoza produce doar 2 molecule de ATP. Asa este posibila prezenta ATP-ului local in muschi, pentru contractia lui in caz de urgenta, pentru o fractiune de secunda.
Odata format, ATP-ul este gata sa doneze energie sub forma de electroni oriunde este nevoie sa alimenteze procesele vietii. ATP exista in organism de 10 ori mai mult decat ADP. Asta inseamna ca concentratiile de ATP sunt de mii de ori mai mari si din trecerea ATP-ului in ADP, in celula se elibereaza o cantitate extraordinar de mare de energie (Nicholls 2002/49).
ATP-ul se descompune in ADP (hidroliza) si o molecula de fosfat . aceasta molecula actioneaza ca un electron in corp – sau pura energie- pentru ca un electron bine incarcat energetic devine disponibil pentru procesele biologice. Electronul liber poate traversa microtubulii din celula si din tesutul conjunctiv la o viteza aproximativa cu cea a luminii. In afara de faptul ca conduce procesele biologice locale, electronii pot transporta instantaneu informatii importante in corp.
Deja am dicutat despre AMPc si ionii de calciu ca si tranductori ai membrane celulare. ATP-ul are si el rolul sau important in transportul transmembranar. Deja am stabilit ca ATP-ul este utilizat ca si substrat de catre protein-kinaza care fosforileaza proteinele si lipidele. ATP-ul este substratul si unei alte enzime deasemeni, numita adenilat-ciclaza. Adenilat-ciclaza utilizeaza ATP-ul pentru a produce mesagerul second: AMPc. Si acum, ca si concluzie, se incheie lantul!
Important pentru medicina energetic este faptul ca sinteza de ATP realizata de mitocondrii este marita sub actiunea campurilor magnetice pulsatorii induse in anumite ferestre biologice. Campurile magnetice pulsatorii realizeaza acest lucru prin marirea activitatii ATP-azei. (Blank 1995/50, Lednev 2001/51) Sinteza de ATP este deasemeni marita prin electro-magneto stimularea membranei celulare de a deschide pompele de ioni, aceasta mentinandu-se chiar si dupa ce pompele devin inactive. (Dertinger 2002/52)

Haideti sa concluzionam ce am discutat pana acum. Celulele sunt conduse ca sa supravietuiasca. Ca sa ramana sanatoase, membrane celulara trebuie sa decida ce trebuie sa intre in ea si ce trebuie sa ramana in afara ei. Potentialul de membrana, incarcarea electrica a membranei celulare, selectiv permite sau blocheaza substantele care vor sa intre in interiorul celulei. Pompele de ioni se deschid canalele de sodium, potasiu si calciu pentru a-I lasa sa strabata membrana celulara. Pompele de ioni au nevoie de energie sub forma de ATP.

Pompele de ioni sunt stimulate sa functioneze mai eficient sub expunerea la campurile electo-magnetice. Impulsurile electro-magnetice atentioneaza receptorii (neuropeptidele) din membrane celulara. Aceste semnale sunt receptionate sub forma de mesaje si transportate in interiorul celulei (transductie) pentru a creste sinteza de ATP prin activarea enzimatica. Productia de ATP este marita, iar pompele de ioni au suficient combustibil (energie) pentru a deschide la maxim canalele de ioni care apoi restabilesc balanta energetica de la nivelul membranei si un potential de repaos sanatos.
Un potential de membrana sanatos este intre 70 si 90 mV. Celulele bolnave ajung sa aiba un potential de membrana de 30 mV sau chiar mai putin in unele cazuri. Stimularea prin rezonanta magnetica aduce la un loc tot combustibilul necesar, mesageri secunzi, calciu si energie electro-magnetica pentru a reincarca membrana celulara, readucand-o la un nivel sanatos.

Informatii importante despre H2O

Apa este o molecula bipolar. Asta inseamna ca are polaritate. Aceasta polaritate este produsa de doi ioni de hidrogen incarcati pozitiv, aflati pe aceeasi parte a moleculei de apa. Ionii, care sunt incarcati electric, sunt atrasi de molecula bipolara a apei. De fapt, acestia se inconjura singuri cu molecule de apa din aceasta cauza. Acest process se numeste hidratare la nivel celular. Hidratarea ionilor fac apa sa fie mult mai atrasa de polul hidrofob (“respingator de apa”) al membranei celulare. (Marron 1988/53)
Atractia ion-dipol a apei devine importanta cand se iau in considerare interactiunile canalelor de ioni din membrane celulara. Din moment ce ionii sunt mereu transportati prin canale intr-un mediu hidrofil, orice factor care imbunatateste hidratarea va mari transportul de ioni prin aceste camale. Campurile electro-magnetice de intensitate si frecventa potrivita incarca molecula de apa, facand-o mai puternica, rezultand un transport trancanalar de ioni mult mai eficient.
Acestea sunt unele din mecanismele cunoscute prin care impulsurile electro-magnetice cresc permeabilitatea membranei celulare- imbunatatind transportul transmembranar de nutrienti.

Concluzii/ efecte:
ATP-ul este combustibilul universal al corpului nostru. In afara de faptul ca datorita lui putem misca muschii si asigura energia necesara functionarii ficatului, a inimii, a rinichilor, avem nevoie de ATP deasemeni pentru a hrani si pompele de ioni din membrana celulara. Pompele de ioni consuma lafel de multa energie cat consuma si alte procese biologice. Campurile electro-magnetice regleaza si energizeaza pompele de ioni stimuland astfel celula sa produca mai mult ATP. Cercetatorii au demonstrat ca aplicand campuri electro-magnetice pentru 8 minute, creste semnificativ energia necesara sub forma de ATP.

4. Sinteza de AND si ARNm

Planul de fabricare a tuturor proteinelor din corp este inmagazinat in AND (acid deoxiribonucleic). AND-ul este masina de reproducere a tuturor celulelor sau, dupa Dr. Bruce Lipton, “gonadele” celulei. Aceasta este vederea traditionala asupra AND-ului, care sustine ca nucleul gazduieste “creierul” celulei. Asa cum probabil ati ghicit pana acum, adevaratul sistem de ghidare si centru de control al celulei este membrana celulara.
Acidul ribonucleic (ARN), serveste ca si mesager care transfera instructiunile de producere a proteinelor de la plan (ADN-ul din interiorul celulei) pana la locul de productie (reticolul endoplasmatic) din afara nucleului. Productia in sine are loc in ribozomi.
Campurile electromagnetice pulsatorii au aratat o crestere a AND-ului, (DeMattei 1999/54, Ozawa 1989/55, DeMattei 2005/56), cresterea sintezei de ARNm in os, (Bodamyali 1998/57, Litovitz 1990/58,Chiabrera 1979/59) si cresterea sintezei de AND in celulele tesutului conjunctiv. (Ciombor 2002/61, Fitzsimmons 2008/62) crestrea producerii de condrocite raportata (celule ale tesutului conjunctiv-cartilaginos) a fost de 150% si datorata eliberarii de oxid nitric. Intr-un studiu asupra celulelor limfocitare, cantitatea de ADN a crescut cu 62%. (Chiabrera 1985/60)
Unii cercetatori au observat o crestere a vitezei electronilor din spirala ADN-ului ca rezultat al stimulari electromagnetice pulsatorii. Acest lucru ar putea juca un rol important in cresterea expresiei anumitor proteine cito-protectoare (celule protectoare), cum ar fi proteinele de soc termic 70 (hsp70), cand tesuturile sunt plasate intr-un camp magnetic biologic activ.
Intelegerea mecanismului terapiei cu campuri electro-magnetice pulsatorii creste considerabil. Frecventa mica si amplitudinea mica a campurilor electro-magnetice sunt considerate sigure si eficace fara reactii adverse. Reglate la cea mai apropiata fereastra biologica, aceste energii au fost studiate si considerate eficace pentru o gama larga de afectiuni atunci cand terapia traditionala nu da rezultate. (Markov 2007/63) Este important de tinut minte ca nu au fost inregistrate efecte genotoxice (e.g. leziuni ale ADN-ului sau ale ARN-ului). (Chiabrera 1994/64, Garcia-Sagredo 1990/65, D’Agruma 1993/66, Savitz 1990/68)


5. Multiplicarea celulara

Limfocitele sunt celulele importante ale imunitatii care lupta cu invadatorii exogeni. Cand limfocitele sunt scoase din organism si mentinute in viata in medii de cultura, nu se mai pot divide sau replica. Totusi, daca sunt supuse unui camp magnetic pulsatoriu, abilitatea de a se replica este restabilita. (Whitney 1972/69) Printre limfocitele recoltate de la oamenii tineri si in varsta deopotriva, au fost limfocite care s-au putut prolifera chiar si in prezenta unui camp electro-magnetic slab, de mica frecventa. (Cossarizza 1989/70) Aceste efecte sunt explicate prin cresterea influxului ionilor de Calciu si a activitatii protein-kinazelor, procese pe care le-am discutat mai devreme. (Byus 1984/72, Luben 1982/71, Monti 1991/73)
Observarea cresterii proliferarii limfocitare in vitro (in afara organismului) nu ne-a permis sa concluzionam ca sistemul imun este ridicat in urma terapiei cu campuri electro-magnetice. Efectele din interiorul sistemului « viu » sunt mult mai complexe. Totusi, ca si alte sisteme ale corpului uman, sistemul imun este dependent de energie. Asta inseamna ca daca sunt nivele mici energetice in corp sub forma ATP-ului, raspunsul imun este deasemeni micsorat. Stim ca sinteza de ATP este reglata spre cresterea ei la expunerea campurilor magnetice pulsatorii. Acest lucru cu siguranta are un impact pozitiv asupra robustetii sistemului imun. Exemplele clinice specifice sunt date mai tarziu in carte.
bienaime
Postat pe 28 Septembrie 2010 17:22

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Apa vie GAV Romania 17 De la: www_apa_vie_romania_ro 6 August 2014 07:16
VINDECARE HEPATITA CRONICA C ? 11 De la: kudika_19944 20 Februarie 2013 10:41
probleme grave de sanatate !!! 4 De la: MissRainbow 5 Februarie 2012 11:04
colonoscopie 32 De la: healthy002789 15 Martie 2014 21:10
remedii pentru chiste ovariene 35 De la: carmen_natural 3 Mai 2011 23:50