Mai multe
pastilele le iau in fiecare zi la aceeasi ora:)
|
||
|
yo_anna_dragutza Postat pe 19 Ianuarie 2011 17:09 |
||
|---|---|---|
De la: Al3xutzaa, la data 2011-01-19 16:56:38exact ceea ce am zs esti nesimtita, de aceea te voi ignora, eu spun ce stiu, pt ca am ceva experienta de viata in spate si apropos iau anticonceptionale de vreo 10 ani , daca gresesc undeva te rog sa ma contrazici, oamenii inteligenti accepta atunci cand gresesc si accepta si criticile, asta daca sunt fondate |
||
|
visan_georgiana Postat pe 19 Ianuarie 2011 21:38 |
||
De la: Al3xutzaa, la data 2011-01-19 16:56:38exact ceea ce am zs nu ms am medici in familie si sunt platiti prost |
||
|
|
||
|
visan_georgiana Postat pe 19 Ianuarie 2011 21:39 |
||
| Ai si tu dreptatea ta Tigra ..nu te contrazic cu nik.. | ||
|
Al3xutzaa Postat pe 19 Ianuarie 2011 21:55 |
||
De la: valy90, la data 2011-01-19 16:05:46De la: yo_anna_dragutza, la data 2011-01-19 16:02:28nu este exclus sa fii scapat cv in mn cand a scoso.asta nu inseamna k nu e comunicare.am vorbit cu el despre asta si a spus ca nu sia dat drumul in mine doar cand a scoso..dar cum am sp nu este exclus ce am spus adineauriBai fata,daca tu iei pastile cum D-zeu sa ramai imbarasada?Tu pt ce mai iei pastile,daca el ejaculeza ,,afara"? Numai eu am inteles ca a inceput sa ia pastile DUPA contactul neprotejat? Poate am inteles prost, se mai intampla. De ce iti intarzie? Ti s-a explicat: din cauza pastilelor. Asteapta cand ajungi la cele rosii. Si ai putea sa citesti si prospectul, asa, pentru informare. |
||
|
kudika_pudika Postat pe 20 Ianuarie 2011 00:27 |
||
| Vai ce de copii suparati si lipsiti de bun simt si maniere pe aici...! | ||
|
kudika_pudika Postat pe 20 Ianuarie 2011 00:32 |
||
asa e kudika_pudika..nu am ajuns inca la cele rosii.dar mia venit menstruatia astazi ..deci nu am nimic:-s
|
||
|
yo_anna_dragutza Postat pe 20 Ianuarie 2011 16:04 |
||
De la: yo_anna_dragutza, la data 2011-01-20 16:04:36asa e kudika_pudika..nu am ajuns inca la cele rosii.dar mia venit menstruatia astazi Cum ti-a venit menstra si nu ai ajuns inca la cele rosii?
|
||
|
Valy90 Postat pe 20 Ianuarie 2011 16:06 |
||
De la: valy90, la data 2011-01-20 16:06:41De la: yo_anna_dragutza, la data 2011-01-20 16:04:36asa e kudika_pudika..nu am ajuns inca la cele rosii.dar mia venit menstruatia astazi eu stiu ca menstra vine in cele 7 zile de pauza, dupa ce termini folia de medicamente, gresesc undeva ?
|
||
|
visan_georgiana Postat pe 20 Ianuarie 2011 16:24 |
||
da.. nu e bn?:-s
|
||
|
yo_anna_dragutza Postat pe 20 Ianuarie 2011 17:14 |
||
De la: TIGRA, la data 2011-01-20 16:24:17Tigra la ricevidon nu faci nici o pauza.Dupa ce termini de luat pastilele albe incepi cu alea rosii,abia atunci treb sa-ti vina menstra.De la: valy90, la data 2011-01-20 16:06:41De la: yo_anna_dragutza, la data 2011-01-20 16:04:36asa e kudika_pudika..nu am ajuns inca la cele rosii.dar mia venit menstruatia astazi |
||
|
Valy90 Postat pe 20 Ianuarie 2011 17:19 |
||
De la: yo_anna_dragutza, la data 2011-01-20 17:14:48da..pai eu cred ca nu e bine,daca ti-a venit in timp ce le iei pe alea albe.M-ai bine te-ai duce la un control
|
||
|
Valy90 Postat pe 20 Ianuarie 2011 17:20 |
||
De la: yo_anna_dragutza, la data 2011-01-20 17:14:48da.. eu zic ca sa fi cel mai sigura citeste prospectul sau cauta-l pe net, tre sa il gasesti, dar normal asa ar fi ca menstra sa vina in sapt aia de pauza, te intreb ceva esti sigura ca e menstra nu e cumva doar o scurgere mai inchisa la culoare? poate ai suferit o dereglare mai ales ca nu ai mai luat pastile pana acum, si pt ca sa fi si mai sigura ia peste 2 sapt un test de sarcina Clearblue, e vreo 20 RON si il poti face in orice moment al zilei, cu toate ca riscurile ca sa fi insarcinata sunt minime, dar macar scapi de un stres |
||
|
visan_georgiana Postat pe 20 Ianuarie 2011 17:22 |
||
cam asa e..cred k e o scurgere..mai maronie inchis..
|
||
|
yo_anna_dragutza Postat pe 20 Ianuarie 2011 19:36 |
||
| anticonceptionalele dak sunt luate dupa ce o faci in acea zii isi fac efectul?...sau sunt luate degeaba? | ||
|
yo_anna_dragutza Postat pe 21 Ianuarie 2011 15:35 |
||
De la: yo_anna_dragutza, la data 2011-01-21 15:35:13 anticonceptionalele dak sunt luate dupa ce o faci in acea zii isi fac efectul?...sau sunt luate degeaba? deci anticonceptionalele cand le iei prima data, prima folie, tre sa iei prima pastila in prima zi a ciclului menstrual, apoi termini folia, si urmeaza o perioada de pauza de 1 sapt in care trebuie sa vina menstra, daca ai respectat asta si ai luat in fiecare zi pastila, nu ai de ce sa iti faci probleme |
||
|
visan_georgiana Postat pe 21 Ianuarie 2011 15:37 |
||
De la: yo_anna_dragutza, la data 2011-01-21 15:35:13 anticonceptionalele dak sunt luate dupa ce o faci in acea zii isi fac efectul?...sau sunt luate degeaba? m-am uitat si eu pe prospectul acestor anti si uite ce zice , ca pot aparea sangerari. Hipomenoree. Sangerare intrerupta sau patare. Sangerarile intermenstruale sunt, de regula, trecatoare si, cu timpul, dispar in mod spontan. Greata, voma, cefalee, tensiune in sani, modificarea greutatii corporale, retentie hidro-salina, depresie, libidou scazut sau crescut. Pigmentarea pielii, intoleranta la lentile de contact. Reducerea tolerantei la glucoza, cresterea glicemiei si hipertensiune. Modificarea secretiei vaginale si micoze vaginale. Complicatii periculoase: tromboze si tromboflebite profunde, embolie pulmonara, infarct miocardic. Embolie cerebrala, hemoragii cerebrale. Tromboze retiniene, mezenterice si ale venei pelviene mici. |
||
|
visan_georgiana Postat pe 21 Ianuarie 2011 15:41 |
||
pff eu cand am inceput sa le iau nu eram pe "Stop"..deci nu isi vor face efectul?
|
||
|
yo_anna_dragutza Postat pe 21 Ianuarie 2011 15:42 |
||
De la: yo_anna_dragutza, la data 2011-01-21 15:35:13 anticonceptionalele dak sunt luate dupa ce o faci in acea zii isi fac efectul?...sau sunt luate degeaba?Nu sunt probleme daca le iei regulat.Ai ajuns la pastilele rosii?? |
||
|
Valy90 Postat pe 21 Ianuarie 2011 15:43 |
||
| maine ajung la alea rosii.. | ||
|
yo_anna_dragutza Postat pe 21 Ianuarie 2011 15:44 |
||
| Parca ziceai ca nu mai ai nevoie de noi...Fata te a vazut D-zeu vezi nu trebuia sa fii rautacioasa...aoleuuuuuuu | ||
|
ad__83 Postat pe 21 Ianuarie 2011 15:44 |
||
De la: valy90, la data 2011-01-21 15:43:32De la: yo_anna_dragutza, la data 2011-01-21 15:35:13 anticonceptionalele dak sunt luate dupa ce o faci in acea zii isi fac efectul?...sau sunt luate degeaba?Nu sunt probleme daca le iei regulat.Ai ajuns la pastilele rosii?? Si tu valy????????????????/ii dai iar sfaturi dupa ce ne a vb urat ????fff rau faci |
||
|
ad__83 Postat pe 21 Ianuarie 2011 15:45 |
||
scz si ms ptr sfaturi
|
||
|
yo_anna_dragutza Postat pe 21 Ianuarie 2011 15:45 |
||
De la: yo_anna_dragutza, la data 2011-01-21 15:45:37scz iar esti ironica si ieftina si iar ma apuca toate alea.....macar fii educata... |
||
|
ad__83 Postat pe 21 Ianuarie 2011 15:46 |
||
De la: ad_83, la data 2011-01-21 15:45:16Asa sunt eu mai slaba de inimaDe la: valy90, la data 2011-01-21 15:43:32De la: yo_anna_dragutza, la data 2011-01-21 15:35:13 anticonceptionalele dak sunt luate dupa ce o faci in acea zii isi fac efectul?...sau sunt luate degeaba?Nu sunt probleme daca le iei regulat.Ai ajuns la pastilele rosii?? Am timp so penalizez,stai linistita
|
||
|
Valy90 Postat pe 21 Ianuarie 2011 15:47 |
||
...deci isi vor face efectul pastilele dak nu leam luat din prima zi de menstruatie?
|
||
|
yo_anna_dragutza Postat pe 21 Ianuarie 2011 15:49 |
||
De la: yo_anna_dragutza, la data 2011-01-21 15:42:59pff eu cand am inceput sa le iau nu eram pe "Stop"..deci nu isi vor face efectul? pai mai fetita de ce nu ai citit prospectul ca scrie acolo tot ce tre sa sti, eu zic sa le intrerupi ca de administrat nu le-ai admiistrat corect , sa folosesti o perioada prezervativul, sa faci si un test de sarcina si cand iti vine menstra normal sa incepi din nou sa iei. Dar de recomandat ti le-a recomandat vreun medic? Este foarte important sa faci cateva analize inainte sa iei anticonceptionale, ca au contraindicatii serioase, in plus toate anticonceptionalele in timp afecteaza ficatul , deci daca vrei sa mergi pe calea asta si sa iei pastile incearca sa iei si ceva pt protectia ficatului, dar nu Liv 52 sau Essentiale ca astea ingrasa, sa iei Silimarina ca este natural si nu are ce sa iti faca rau. uite mai jos prospectul , ai toate informatiile de care ai nevoie Rigevidon, comprimate Compozitie Fiecare drajeu contine 0,15 mg levonorgestrel si 0,03 mg etinilestradiol. Actiune terapeutica Este un contraceptiv oral combinat, cu concentratie scazuta in hormoni, care previne sarcina prin inhibarea ovulatiei. Baza fiziologica a inhibarii ovulatiei o constituie inhibarea secretiei hipofizare de LH si FSH. In plus, combinatia de hormoni previne sarcina, prin cresterea motilitatii tubare si a vascozitatii mucusului cervical, prevenind implantarea si inhiband asa-numita "capacitatie" a spermatozoizilor. Indicatii Contraceptia orala. Tulburari functionale de sangerare menstruala. Dismenoree. Sindrom premenstrual. Doze si mod de administrare Administrarea produsului se va incepe in ziua 1 a ciclului menstrual si se va continua cu un drajeu zilnic, timp de 21 zile, la aceeasi ora a zilei. Dupa aceasta, urmeaza o pauza de 7 zile, perioada de aparitie a ciclului menstrual. Independent de aparitia si durata acestuia, in prima zi, dupa pauza de 7 zile, trebuie inceput un nou ciclu de administrare, de 21 zile. Aceasta schema va fi urmata atat timp cat se doreste prevenirea sarcinii. Daca produsul se administreaza dupa aceasta schema, efectul contraceptiv va acoperi si perioada de pauza. Daca se omite administrarea unui drajeu la ora obisnuita, se recomanda o administrare suplimentara, in cel mai scurt timp posibil. in cazul in care intervalul dintre doua administrari este mai mare de 36 ore, contraceptia nu poate fi asigurata in mod continuu. Administrarea produsului trebuie continuata chiar si in acest caz, pentru a evita intreruperea sangerarii, dar, in acest interval, se vor utiliza si alte metode contraceptive. Dupa nastere sau avort, administrarea produsului nu se va incepe inainte de prima zi a ciclului menstrual care urmeaza primului ciclu bifazic. Contraindicatii Contraindicatii absolute (afectiuni existente sau afectiuni in antecedentele personale patologice). Tromboflebita, flebotromboza, trombembolism. Afectiuni cerebrovasculare. Boli ischemice cardiace. Carcinom de san sau de endometru, prezent sau suspect. Prezenta sau suspiciunea de tumori estrogen-dependente. Sarcina. Functie hepatica anormala. Tumori hepatice benigne sau maligne. Icter gestational, prurit sau herpes in perioada sarcinilor anterioare. Sangerari vaginale de origini necunoscute. Alaptare. Cefalee severe, migrene. Siclemie. Otoscleroza (deteriorata in cursul sarcinilor anterioare). Hiperbilirubinemie congenitala (de ex. sindroamele Gilbert si Rotor-Dubin-Johnson). Dereglari de metabolism lipidic (hipercolesterolemie). Diabet zaharat sever. Hipertensiune severa. Administrarea cu 4 saptamani inainte de interventii chirurgicale programate. Contraindicatii relative: mononucleoza infectioasa. Sistrema sau rani crurale. Paciente peste 40 ani, daca mai au si alte contraindicatii. Femei fumatoare peste 35 ani. Depresie. Masuri de precautie Se vor lua masuri de precautie speciale in urmatoarele cazuri: diabet zaharat in antecedentele heredocolaterale, cresterea excesiva in greutate in perioada de administrare a medicamentului, afectiuni cardiace nonischemice (dupa interventiile pe cord, trebuie cerut sfatul medicului cardiolog), afectiuni renale, situatii in care se contraindica administrarea medicamentului: retardare mintala, alcoolism, dependenta medicamentoasa etc. Se recomanda precautie maxima in caz de diabet zaharat, hipertensiune, varice, flebite, otoscleroza, scleroza multipla, epilepsie, chorea minor, porfirie intermitenta, tetanie latenta, tumori uterine benigne, endometrioze sau mastopatii. Medicamentul este contraindicat femeilor cu trombembolism juvenil sau cu tulburari de coagulare in antecedentele personale patologice. In cazul in care nu apare sangerarea, administrarea medicamentului poate fi continuata numai dupa excluderea unei posibile sarcini. In caz de diaree sau voma - cauzate de o absorbtie redusa - efectul contraceptiv poate fi diminuat. Se va continua administrarea medicamentului, dar se vor folosi si alte metode de contraceptie (nonhormonale). Administrarea medicamentului se va intrerupe imediat: in caz de migrena sau cefalee neobisnuit de severe, care au aparut pentru prima data, tulburari vizuale acute, anestezie, flebite, primele semne de tromboza sau in caz de suspiciune de infarct; in cazul cresterii semnificative a tensiunii, icter sau hepatita fara icter, prurit generalizat, epilepsie sau intetirea crizelor epileptice; cu 4 saptamani inaintea unei interventii chirurgicale, in caz de imobilizare pe termen lung (ex. dupa accidente) si in sarcina. Pe perioade lungi de administrare a contraceptivelor, s-au inregistrat cazuri rare de aparitie a unor tumori hepatice benigne (uneori chiar maligne) urmate, uneori, de hemoragii intraabdominale. Daca exista si cel mai mic indiciu in acest sens, administrarea medicamentului trebuie intrerupta imediat. Reactii adverse Hipomenoree. Sangerare intrerupta sau patare. Sangerarile intermenstruale sunt, de regula, trecatoare si, cu timpul, dispar in mod spontan. Greata, voma, cefalee, tensiune in sani, modificarea greutatii corporale, retentie hidro-salina, depresie, libidou scazut sau crescut. Pigmentarea pielii, intoleranta la lentile de contact. Reducerea tolerantei la glucoza, cresterea glicemiei si hipertensiune. Modificarea secretiei vaginale si micoze vaginale. Complicatii periculoase: tromboze si tromboflebite profunde, embolie pulmonara, infarct miocardic. Embolie cerebrala, hemoragii cerebrale. Tromboze retiniene, mezenterice si ale venei pelviene mici. |
||
|
visan_georgiana Postat pe 21 Ianuarie 2011 15:50 |
||
... mamaaaa, ce rupte'n ... sint pe aici ... da la sanatate v-ati gindit vreodata ? ... ce-o mai fi si aia ? ...
|
||
|
marco918 Postat pe 21 Ianuarie 2011 15:51 |
||
De la: yo_anna_dragutza, la data 2011-01-21 15:49:16De incapatanata ce sunt ,eu nu le-am luat in prima zi de menstruatie si multumesc Lui D-zeu ca nu am patit nimic.
|
||
|
Valy90 Postat pe 21 Ianuarie 2011 15:53 |
||
De la: valy90, la data 2011-01-21 15:53:19oricum te sfatuiesc sa folositi prezervativul si sa nu iei pastile.Eu regret ca le-am luat intr-un felDe la: yo_anna_dragutza, la data 2011-01-21 15:49:16De incapatanata ce sunt
|
||
|
Valy90 Postat pe 21 Ianuarie 2011 15:55 |
||
| Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
|---|---|---|
| un sfat va rog...... | 9 | De la: RoxanaAna 7 Iulie 2010 12:59 |
| maternitate | 7 | De la: kudika075030 16 Octombrie 2009 14:31 |
| Sarcina si vitaminele | 36 | De la: kudika_973629 24 Noiembrie 2014 12:23 |
|
|
||
| Viitoarea Mamica? Esti Pregatita Pentru Sarcina? | 7 | De la: kudika_1012859 1 Noiembrie 2016 08:30 |
| despre proaspetele mamaci | 12 | De la: Sabrina_Nede 8 Decembrie 2009 22:55 |
Site-ul Kudika.ro este creat si administrat de SC Internet Corp SRL.
Pentru propuneri de colaborare privind promovarea pe site-ul kudika.ro,
va rugam sa contactati departamentul de vanzari la sales@internetcorp.ro
Sediul social: Bucuresti, Str. Putul lui Zamfir nr. 28, Sector 1
Solicitarile cu privire la protectia datelor cu caracter personal pot fi trimise la email gdpr@internetcorp.ro
Termenul legal in care poti primi un raspuns din partea noastra este de 30 zile calendaristice.