Mai multe
De la: marco918, la data 2011-01-21 15:51:23... mamaaaa, ce rupte'n ... sint pe aici ... da la sanatate v-ati gindit vreodata ? ... ce-o mai fi si aia ? ... Marco anticonceptionalele se prescriu si pt alte probleme cum ar fi chisturi ovariene, pilozitate excesiva, dereglari menstruale, nu numai pt evitarea unei sarcini nedorite, eu am avut un chist de 5 cm si tratamentul au fost cele mai puternice anticonceptionale si Aulin pt dureri, daca nu raspundea la tratament nu ramanea decat operatia, asa ca te rog sa nu mai vb in necunostiinta de cauza |
||
|
visan_georgiana Postat pe 21 Ianuarie 2011 15:55 |
||
|---|---|---|
| si sa continui sa le mai iau?sau sa astept pana marti la un control ginecolog..? | ||
|
yo_anna_dragutza Postat pe 21 Ianuarie 2011 15:56 |
||
De la: marco918, la data 2011-01-21 15:51:23... mamaaaa, ce rupte'n ... sint pe aici ... da la sanatate v-ati gindit vreodata ? ... ce-o mai fi si aia ? ... Rupte'n ce? Cumva e vb de sanatatea ta???
|
||
|
|
||
|
Valy90 Postat pe 21 Ianuarie 2011 15:57 |
||
De la: yo_anna_dragutza, la data 2011-01-21 15:56:55si sa continui sa le mai iau?sau sa astept pana marti la un control ginecolog..?intrerupele si du-te la ginecolog sa vezi ce-ti zice |
||
|
Valy90 Postat pe 21 Ianuarie 2011 15:58 |
||
|
oare in timpul asta o sami vina menstr?a mai ramas una alba..si cele 7 rosii.. |
||
|
yo_anna_dragutza Postat pe 21 Ianuarie 2011 15:59 |
||
De la: marco918, la data 2011-01-21 15:51:23... mamaaaa, ce rupte'n ... sint pe aici ... da la sanatate v-ati gindit vreodata ? ... ce-o mai fi si aia ? ... ...........................termina mai ideea ....Ai tu probleme cu sanatatea daca iau eu anticonceptionale sau ce vrei tu de fapt? |
||
|
ad__83 Postat pe 21 Ianuarie 2011 16:00 |
||
De la: TIGRA, la data 2011-01-21 15:55:13De la: marco918, la data 2011-01-21 15:51:23... mamaaaa, ce rupte'n ... sint pe aici ... da la sanatate v-ati gindit vreodata ? ... ce-o mai fi si aia ? ... ... ... au ajuns sa fie prescrise si pentru dureri in ... dos ... ... ce conteaza citeva kilograme de medicamente luate pe an ? ... cind e vorba de ''probleme'' imense ... ce conteaza ca sint prescrise pentru orice ... sint singurele medicamente care nu trateaza o boala fizica ... ci una MENTALE ... care oricum nu se poate trata asa ... |
||
|
marco918 Postat pe 21 Ianuarie 2011 16:03 |
||
De la: ad_83, la data 2011-01-21 16:00:45De la: marco918, la data 2011-01-21 15:51:23... mamaaaa, ce rupte'n ... sint pe aici ... da la sanatate v-ati gindit vreodata ? ... ce-o mai fi si aia ? ... ... e foarte PROBABIL ... doar le iei fara sa fii bolnava ... corect ? ... ce alte medicamente iei fara sa fii bolnava ? ... |
||
|
marco918 Postat pe 21 Ianuarie 2011 16:04 |
||
De la: marco918, la data 2011-01-21 16:04:57De la: ad_83, la data 2011-01-21 16:00:45De la: marco918, la data 2011-01-21 15:51:23... mamaaaa, ce rupte'n ... sint pe aici ... da la sanatate v-ati gindit vreodata ? ... ce-o mai fi si aia ? ... Le iei cu un anumit scop mai....da nu inteleg care este treaba ta aici??? vrei sa iei si tu..este destinat femeilor...
|
||
|
ad__83 Postat pe 21 Ianuarie 2011 16:07 |
||
De la: ad_83, la data 2011-01-21 16:07:41De la: marco918, la data 2011-01-21 16:04:57De la: ad_83, la data 2011-01-21 16:00:45De la: marco918, la data 2011-01-21 15:51:23... mamaaaa, ce rupte'n ... sint pe aici ... da la sanatate v-ati gindit vreodata ? ... ce-o mai fi si aia ? ... ... sigur ... e micul secret ''murdar'' al femeilor ... solutia lor spre ... fericire ... emancipare ... independentza ...
|
||
|
marco918 Postat pe 21 Ianuarie 2011 16:12 |
||
De la: marco918, la data 2011-01-21 16:12:20De la: ad_83, la data 2011-01-21 16:07:41De la: marco918, la data 2011-01-21 16:04:57De la: ad_83, la data 2011-01-21 16:00:45De la: marco918, la data 2011-01-21 15:51:23... mamaaaa, ce rupte'n ... sint pe aici ... da la sanatate v-ati gindit vreodata ? ... ce-o mai fi si aia ? ... A de aia esti tu asa acid ca ti ai fi dorit sa fi femeie......mai invidiosule....comenteaza unde este cazul si unde te pricepi...
|
||
|
ad__83 Postat pe 21 Ianuarie 2011 16:14 |
||
|
... ... au ajuns sa fie prescrise si pentru dureri in ... dos ... ... ce conteaza citeva kilograme de medicamente luate pe an ? ... cind e vorba de ''probleme'' imense ... ce conteaza ca sint prescrise pentru orice ... sint singurele medicamente care nu trateaza o boala fizica ... ci una MENTALE ... care oricum nu se poate trata asa ... [/quote] Marco eu vb de un chist pe ovar, asta este singurul tratament pt chisturi anticonceptionalele, ia si citeste si daca habar nu ai mai bine taci In ovar se formeaza niste foliculi, care in interior contin ovocitul - celula sexuala feminina. In mod normal, in fiecare luna, la nivelul unui ovar (drept sau stang) un folicul urmeaza un ciclu complet de dezvoltare: foliculul creste, la jumatatea perioadei elibereaza ovocitul care este preluat de trompa uterina, iar in continuare in ovar, foliculul restant - golit de continut - se transforma in corp galben si apoi se atrofiaza. Daca foliculul nu elibereaza ovocitul, el continua sa creasca si devine o cavitate cu lichid, transformandu-se treptat intr-un chist ovarian. Chistul se poate forma insa si dupa ovulatie la nivelul corpului galben. Dupa ani de depistari ale chisturilor ovariene, s-a ajuns la concluzia ca ele se intalnesc frecvent la femeile in perioada fertila. Un chist depistat la o femeie la menopauza pune alte probleme. Medicii au constatat ca chisturile apar mai frecvent in ovarul drept! Tratamentul pentru chisturile ovariene La inceput, o metoda simpla, care nu te va speria deloc, este tinerea sub observatie atenta a chistului, controale periodice la medicul ginecolog, care va depista daca chistul e in crestere sau s-a resorbit. Cele mai multe chisturi se resorb, trec neobservate, iar daca fiecare femeie tanara ar face cate o ecografie la fiecare 6 luni sau la un an, cu siguranta ca la un moment dat, multe dintre ele ar descoperi ca au un chist ovarian. Trebuie sa ai rabdare, chisturile mici (le-ai descoperit intamplator la o ecografie) pe care nu le simti si nu-ti fac probleme, se pot si retrage. Daca nu se resorb in 2-3 luni, evolutia chistului se poate influenta si hormonal, cu anticonceptionale. Tratamentul depinde insa foarte mult de dimensiunile chistului, de vechimea lui, de senzatiile pe care tu le ai in acea zona inferioara a abdomenului - chisturile pot sa doara, preseaza pe organele invecinate, pot da chiar si tulburari urinare, pe langa manifestarile legate chiar de ciclu : dereglari ale menstruatiei, dureri. |
||
|
visan_georgiana Postat pe 21 Ianuarie 2011 16:14 |
||
ce stiu baietii?:-j ei vor doar placere..nmk mai mult si cand e vb de cv serios de lasa de unde tea luat..nu am trecut prin situatia asta dar stiu multe pers care au patit'o |
||
|
yo_anna_dragutza Postat pe 21 Ianuarie 2011 16:15 |
||
De la: yo_anna_dragutza, la data 2011-01-21 15:59:58oare in timpul asta o sami vina menstr?a mai ramas una alba..si cele 7 rosii..Daca le intrerupi iti va veni menstra(cred) Poti continua sa le iei pana ajungi la ginecolog sau sa le intrerupi chiar de azi.
|
||
|
Valy90 Postat pe 21 Ianuarie 2011 16:15 |
||
De la: ad_83, la data 2011-01-21 16:14:31De la: marco918, la data 2011-01-21 16:12:20De la: ad_83, la data 2011-01-21 16:07:41De la: marco918, la data 2011-01-21 16:04:57De la: ad_83, la data 2011-01-21 16:00:45De la: marco918, la data 2011-01-21 15:51:23... mamaaaa, ce rupte'n ... sint pe aici ... da la sanatate v-ati gindit vreodata ? ... ce-o mai fi si aia ? ... ... doamne fereste ... e bine ca aveti o asa solutie ''minume'' ...
|
||
|
marco918 Postat pe 21 Ianuarie 2011 16:18 |
||
|
... doamne fereste ... e bine ca aveti o asa solutie ''minume'' ... [/quote]incep chiar sa cred ca esti cam incuiat, iar la varsta ta ar trebui sa scti chestiile astea, intrebarea este ai alege sa mori numai ca sa nu iei niste pastile? |
||
|
visan_georgiana Postat pe 21 Ianuarie 2011 16:19 |
||
De la: TIGRA, la data 2011-01-21 16:14:58 Marco eu vb de un chist pe ovar, asta este singurul tratament pt chisturi anticonceptionalele, ia si citeste si daca habar nu ai mai bine taci In ovar se formeaza niste foliculi, care in interior contin ovocitul - celula sexuala feminina. In mod normal, in fiecare luna, la nivelul unui ovar (drept sau stang) un folicul urmeaza un ciclu complet de dezvoltare: foliculul creste, la jumatatea perioadei elibereaza ovocitul care este preluat de trompa uterina, iar in continuare in ovar, foliculul restant - golit de continut - se transforma in corp galben si apoi se atrofiaza. Daca foliculul nu elibereaza ovocitul, el continua sa creasca si devine o cavitate cu lichid, transformandu-se treptat intr-un chist ovarian. Chistul se poate forma insa si dupa ovulatie la nivelul corpului galben. Dupa ani de depistari ale chisturilor ovariene, s-a ajuns la concluzia ca ele se intalnesc frecvent la femeile in perioada fertila. Un chist depistat la o femeie la menopauza pune alte probleme. Medicii au constatat ca chisturile apar mai frecvent in ovarul drept! Tratamentul pentru chisturile ovariene La inceput, o metoda simpla, care nu te va speria deloc, este tinerea sub observatie atenta a chistului, controale periodice la medicul ginecolog, care va depista daca chistul e in crestere sau s-a resorbit. Cele mai multe chisturi se resorb, trec neobservate, iar daca fiecare femeie tanara ar face cate o ecografie la fiecare 6 luni sau la un an, cu siguranta ca la un moment dat, multe dintre ele ar descoperi ca au un chist ovarian. Trebuie sa ai rabdare, chisturile mici (le-ai descoperit intamplator la o ecografie) pe care nu le simti si nu-ti fac probleme, se pot si retrage. Daca nu se resorb in 2-3 luni, evolutia chistului se poate influenta si hormonal, cu anticonceptionale. Tratamentul depinde insa foarte mult de dimensiunile chistului, de vechimea lui, de senzatiile pe care tu le ai in acea zona inferioara a abdomenului - chisturile pot sa doara, preseaza pe organele invecinate, pot da chiar si tulburari urinare, pe langa manifestarile legate chiar de ciclu : dereglari ale menstruatiei, dureri. [/quote] ... ce simplu pare ... dar cum si de ce a aparut chistul te-a interesat vreodata ? ... sau crezi ca pina acum toate femeile umblau pline de chisturi si brusc a aparut ''minunea'' ... sa fim seriosi ... |
||
|
marco918 Postat pe 21 Ianuarie 2011 16:20 |
||
De la: TIGRA, la data 2011-01-21 16:19:58 incep chiar sa cred ca esti cam incuiat, iar la varsta ta ar trebui sa scti chestiile astea, intrebarea este ai alege sa mori numai ca sa nu iei niste pastile?[/quote] ... stii ... incuiata e fata lui maica-ta ... gindesti ca politicienii din romania ... adica tu vrei sa imi spui ca TOATE femeile care iau astfel de pastile sint pe ... MOARTE ... mai blondo, trezzeste-te ...
|
||
|
marco918 Postat pe 21 Ianuarie 2011 16:22 |
||
De la: marco918, la data 2011-01-21 16:20:33De la: TIGRA, la data 2011-01-21 16:14:58 ... ce simplu pare ... dar cum si de ce a aparut chistul te-a interesat vreodata ? ... sau crezi ca pina acum toate femeile umblau pline de chisturi si brusc a aparut ''minunea'' ... sa fim seriosi ... [/quote] ti-am scris clar care este procesul si de ce se formeaza chisturile, eu am avut aceste probleme de la 14 ani de cand mi-a venit ciclul, viata sexuala mi-am inceputo la 21 ani, ce trebuia sa fac ca sa scap vreun copil la 14 ani, nu vezi ca esti penibil |
||
|
visan_georgiana Postat pe 21 Ianuarie 2011 16:22 |
||
De la: marco918, la data 2011-01-21 16:20:33De la: TIGRA, la data 2011-01-21 16:14:58 ... ce simplu pare ... dar cum si de ce a aparut chistul te-a interesat vreodata ? ... sau crezi ca pina acum toate femeile umblau pline de chisturi si brusc a aparut ''minunea'' ... sa fim seriosi ... [/quote] da zi tu mai cum si de ce a aparut...daca esti atat de informat...e bine ca le stii pe toate ...dar argumenteaza..nu ajunge sa faci pe istetul |
||
|
ad__83 Postat pe 21 Ianuarie 2011 16:24 |
||
| buna fetelor am si eu o problema... luna asta am schimbat anticonceptionale scrise de doctor yassmine pe 9 ianuarie mi-a venit ciclu si am luoat prima pastila pe 14 ianuarie mi sa terminat nu am mai avut nimic iar dupa 2 zile mi-a aparut dinou da nu e un ciclu normal curge foarte putin si are o culoare mai deschisa... si in momentul actual am nu se mai termina oare din ce cauza ?? | ||
|
healthy006043 Postat pe 21 Ianuarie 2011 16:24 |
||
De la: TIGRA, la data 2011-01-21 16:22:43De la: marco918, la data 2011-01-21 16:20:33De la: TIGRA, la data 2011-01-21 16:14:58 ti-am scris clar care este procesul si de ce se formeaza chisturile, eu am avut aceste probleme de la 14 ani de cand mi-a venit ciclul, viata sexuala mi-am inceputo la 21 ani, ce trebuia sa fac ca sa scap vreun copil la 14 ani, nu vezi ca esti penibil[/quote] ... iar esti penibila ... deci daca ti-au inceput ''probelemele'' la 14 ani singura solutie, in afara de pastile, era sa ''trintesti'' in copil ... ... asa ti-a spus doctorul ca se ''regleaza'' femeile ... ca la serviceul auto ... ... tulaiii, ia mai zi ...
|
||
|
marco918 Postat pe 21 Ianuarie 2011 16:25 |
||
|
... stii ... incuiata e fata lui maica-ta ... gindesti ca politicienii din romania ... adica tu vrei sa imi spui ca TOATE femeile care iau astfel de pastile sint pe ... MOARTE ... mai blondo, trezzeste-te ... [/quote]era un exemplu extrem ,iar eu nu te-am jignit, deocamdata esti un nesimtit care se da atotstiutor cunoscatorul adevarului absolut, si care face pe lupul moralist, nu faci altceva decat sa jignesti si sa persiflezi, si sa iti versi frustrarile de barbat la andropauza aici pe forum, eu pt sanatatea mea fac orice, tu poti sa ramai in ignoranta ta crasa, iar de alte femei nu ma intereseaza, in plus pe vremuri cand nu existau anticonceptionale era si o speranta de viata mai redusa, asa ca GET LOST |
||
|
visan_georgiana Postat pe 21 Ianuarie 2011 16:25 |
||
De la: yo_anna_dragutza, la data 2011-01-21 15:42:59pff eu cand am inceput sa le iau nu eram pe "Stop"..deci nu isi vor face efectul? Am citit tot topicul. Tu de fapt ai facut sa zicem asa..........azi sex si de maine ai luat pastilele, fara a citi prospectul. Daca e asa, si ai o scurgere maronie, e semn ca esti insarcinata. |
||
|
stem_29 Postat pe 21 Ianuarie 2011 16:26 |
||
|
... iar esti penibila ... deci daca ti-au inceput ''probelemele'' la 14 ani singura solutie, in afara de pastile, era sa ''trintesti'' in copil ... ... asa ti-a spus doctorul ca se ''regleaza'' femeile ... ca la serviceul auto ... ... tulaiii, ia mai zi ... [/quote]sau sa ma operez ceea ce nu era indicat avand in vedere varsta, auzi te IGNOR ca dupa ce ca esti prost facut gramada mai esti si nesimtit, vb cu un ginecolog ca sa iti dea raspunsurile date de mine, mama mea este medic vita incaltata care esti , esti exact exemplul de roman prost crescut |
||
|
visan_georgiana Postat pe 21 Ianuarie 2011 16:27 |
||
thm..cum sa fiu insarcinata???? ...vrei sa lesin?anticon leam luat tot in acea zi..
|
||
|
yo_anna_dragutza Postat pe 21 Ianuarie 2011 16:30 |
||
De la: ad_83, la data 2011-01-21 16:24:29De la: marco918, la data 2011-01-21 16:20:33De la: TIGRA, la data 2011-01-21 16:14:58 da zi tu mai cum si de ce a aparut...daca esti atat de informat...e bine ca le stii pe toate ...dar argumenteaza..nu ajunge sa faci pe istetul [/quote] ... ... internetul exista si pentru informatii mai serioase ... daca nu stiai ... cauta si o sa te luminezi ... dar citeste doua pareri opuse ca sa iti poti face o impresie corecta ... un paragraf mi-a atras atentia la primul articol citit din sfatul medicului ...""Un chist ovarian functional apare in urma uneia sau mai multor modificari minore in modul de producere si de eliberare ale ovulului"" ... intr0un cuvint repari ce ai creat ... de cele mai multe ori ... si ar mai fi si alte detalii ... dar te las sa mai te informezi si singura nu numai sa stai sa intrebi si sa primesti raspunsuri la plezneala ... dureaza mult mai putin ... |
||
|
marco918 Postat pe 21 Ianuarie 2011 16:30 |
||
De la: TIGRA, la data 2011-01-21 16:27:30 sau sa ma operez ceea ce nu era indicat avand in vedere varsta, auzi te IGNOR ca dupa ce ca esti prost facut gramada mai esti si nesimtit, vb cu un ginecolog ca sa iti dea raspunsurile date de mine, mama mea este medic vita incaltata care esti , esti exact exemplul de roman prost crescut[/quote] Tigra,nu are rost sa te lupti cu morile de vant
|
||
|
Valy90 Postat pe 21 Ianuarie 2011 16:31 |
||
De la: TIGRA, la data 2011-01-21 16:27:30 sau sa ma operez ceea ce nu era indicat avand in vedere varsta, auzi te IGNOR ca dupa ce ca esti prost facut gramada mai esti si nesimtit, vb cu un ginecolog ca sa iti dea raspunsurile date de mine, mama mea este medic vita incaltata care esti , esti exact exemplul de roman prost crescut[/quote] Chisturile ovariene functionale sunt de obicei inofensive, nu produc simptome si dispar fara tratament. Chisturile ovariene sunt descoperite de obicei in timpul unei examinari pelvine de rutina. Cu cat chistul ovarian este mai mare cu atat este mai probabil ca el sa produca simptome. Cand apar simptomele acestea se manifesta astfel: - mictiuni (urinari) frecvente, daca chistul marit apasa pe vezica urinara - dureri abdominale - modificari ale ciclului menstrual - cresteri in greutate. Simptomele severe pot sa apara daca chistul a fost rasucit (torsionat), daca sangereaza sau daca s-a rupt. Se recomanda consultul medicului in cazul in care apare: durere, soc sau simptome provocate de hemoragie: - durere pelvina severa, aparuta brusc - greata si varsaturi - lipotimie (lesin), ameteala, slabiciune aparute brusc - sangerari vaginale sau simptome datorate socului produs de sangerarea (hemoragia) excesiva. Exista multe alte afectiuni care cauzeaza aceleasi simptome si semne ca ovarul chistic functional. Din acest motiv orice simptome pelvine neobisnuite trebuiesc examinate si se fac controale regulate anuale. ................... Chistul ovarian functional nu cauzeaza cancer ovarian. In orice caz trebuiesc excluse alte cauze de chist ovarian sau mariri de volum ale ovarului inainte de a se pune diagnosticul de chist ovarian functional. Acest lucru poate insemna reexaminari la fiecare 6-8 saptamani, ecografie pelvina sau posibil o procedura laparoscopica pentru o examinare mai indeaproape a chistului si a ovarului. Chisturi ovariene postmenopauza. Dupa menopauza creste riscul de aparitie a cancerului ovarian. Din acest motiv toate cresterile ovariene post menopauza trebuiesc examinate pentru a evidentia semne de cancer. Uneori se recomanda extirparea ovarelor cand apare un chist pe ovar post menopauza. In unele cazuri, unele chisturile ovariene post menopauza, numite chisturi uniloculare, care au pereti subtiri si un singur compartiment, foarte rar pot degenera in cancer. ... poate te mai destepti putin ... mama omida ... ... nu mai face tdin tintar armasar ... gaina oparita ... |
||
|
marco918 Postat pe 21 Ianuarie 2011 16:33 |
||
De la: yo_anna_dragutza, la data 2011-01-21 16:30:23thm..cum sa fiu insarcinata????Eu nu te mai inteleg fata draga E greu cu tine fa-ti un test si gata
|
||
|
Valy90 Postat pe 21 Ianuarie 2011 16:33 |
||
| Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
|---|---|---|
| HELPPP! ce stiti despre cursurile pt gravide? a facut careva? | 12 | De la: _oktober_ 21 August 2009 08:39 |
| iar despre sarcina.. | 3 | De la: Franzi 13 Noiembrie 2009 12:18 |
| Sarcina? | 2 | De la: 22 Iulie 2012 14:38 |
|
|
||
| intrebare | 13 | De la: _oktober_ 15 Mai 2009 23:14 |
| o opinie mavar k conteaza | 34 | De la: kudika_nikole 15 Ianuarie 2012 02:21 |
Site-ul Kudika.ro este creat si administrat de SC Internet Corp SRL.
Pentru propuneri de colaborare privind promovarea pe site-ul kudika.ro,
va rugam sa contactati departamentul de vanzari la sales@internetcorp.ro
Sediul social: Bucuresti, Str. Putul lui Zamfir nr. 28, Sector 1
Solicitarile cu privire la protectia datelor cu caracter personal pot fi trimise la email gdpr@internetcorp.ro
Termenul legal in care poti primi un raspuns din partea noastra este de 30 zile calendaristice.