Setari Cookie-uri

:-s

""Un chist ovarian functional apare in urma uneia sau mai multor modificari minore in modul de producere si de eliberare ale ovulului"" ... intr0un cuvint repari ce ai creat ... de cele mai multe ori ... si ar mai fi si alte detalii ... dar te las sa mai te informezi si singura nu numai sa stai sa intrebi si sa primesti raspunsuri la plezneala ... dureaza mult mai putin ...

[/quote]

da desteptule si acest chist in timpul menstrei ar trebuii sa se sparga, dar fiindca nu se produce acest fenomen el poate creste, iar la dimensiuni de peste 5 cm se recomanda interventia chirurgicala. Si o tumora maligna o creeaza tot organismul asta ce ar insemna sa stam sa se raspandeasca cancerul sa ajunga la nodulii limfatici si apoi sa ne umplem de metastaze ca deh este o creatie a propriului organism? Ciudatule esti in vreo secta ?
visan_georgiana
Postat pe 21 Ianuarie 2011 16:34
De la: marco918, la data 2011-01-21 16:33:21
De la: TIGRA, la data 2011-01-21 16:27:30
... iar esti penibila ... deci daca ti-au inceput ''probelemele'' la 14 ani singura solutie, in afara de pastile, era sa ''trintesti'' in copil ... ... asa ti-a spus doctorul ca se ''regleaza'' femeile ... ca la serviceul auto ... ... tulaiii, ia mai zi ...

sau sa ma operez ceea ce nu era indicat avand in vedere varsta, auzi te IGNOR ca dupa ce ca esti prost facut gramada mai esti si nesimtit, vb cu un ginecolog ca sa iti dea raspunsurile date de mine, mama mea este medic vita incaltata care esti , esti exact exemplul de roman prost crescut

Chisturile ovariene functionale sunt de obicei inofensive, nu produc simptome si dispar fara tratament. Chisturile ovariene sunt descoperite de obicei in timpul unei examinari pelvine de rutina.
Cu cat chistul ovarian este mai mare cu atat este mai probabil ca el sa produca simptome.

Cand apar simptomele acestea se manifesta astfel:
- mictiuni (urinari) frecvente, daca chistul marit apasa pe vezica urinara
- dureri abdominale
- modificari ale ciclului menstrual
- cresteri in greutate.

Simptomele severe pot sa apara daca chistul a fost rasucit (torsionat), daca sangereaza sau daca s-a rupt. Se recomanda consultul medicului in cazul in care apare: durere, soc sau simptome provocate de hemoragie:
- durere pelvina severa, aparuta brusc
- greata si varsaturi
- lipotimie (lesin), ameteala, slabiciune aparute brusc
- sangerari vaginale sau simptome datorate socului produs de sangerarea (hemoragia) excesiva.
Exista multe alte afectiuni care cauzeaza aceleasi simptome si semne ca ovarul chistic functional. Din acest motiv orice simptome pelvine neobisnuite trebuiesc examinate si se fac controale regulate anuale.
...................
Chistul ovarian functional nu cauzeaza cancer ovarian. In orice caz trebuiesc excluse alte cauze de chist ovarian sau mariri de volum ale ovarului inainte de a se pune diagnosticul de chist ovarian functional. Acest lucru poate insemna reexaminari la fiecare 6-8 saptamani, ecografie pelvina sau posibil o procedura laparoscopica pentru o examinare mai indeaproape a chistului si a ovarului.
Chisturi ovariene postmenopauza. Dupa menopauza creste riscul de aparitie a cancerului ovarian. Din acest motiv toate cresterile ovariene post menopauza trebuiesc examinate pentru a evidentia semne de cancer. Uneori se recomanda extirparea ovarelor cand apare un chist pe ovar post menopauza. In unele cazuri, unele chisturile ovariene post menopauza, numite chisturi uniloculare, care au pereti subtiri si un singur compartiment, foarte rar pot degenera in cancer.

... poate te mai destepti putin ... mama omida ... ... nu mai face tdin tintar armasar ... gaina oparita ...

[/quote]

Pe bune chiar asta este modul tau de a te satisface??sa vb aiurea si sa jignesti?? eu chiar nu iti vad rostul aici
ad__83
Postat pe 21 Ianuarie 2011 16:34

... poate te mai destepti putin ... mama omida ... ... nu mai face tdin tintar armasar ... gaina oparita ...

[/quote]

adevarul ca o hemoragie e o nimica toata
visan_georgiana
Postat pe 21 Ianuarie 2011 16:36
mi'am facut 2..aman2 negative:|..
yo_anna_dragutza
Postat pe 21 Ianuarie 2011 16:36
De la: yo_anna_dragutza, la data 2011-01-21 16:36:26mi'am facut 2..aman2 negative:|..
ca sa fii mai sigura te duci si la ginecolog
Valy90
Postat pe 21 Ianuarie 2011 16:38
pfai..pana marti...crek ajung la nebuni ..:|
yo_anna_dragutza
Postat pe 21 Ianuarie 2011 16:39
De la: TIGRA, la data 2011-01-21 16:34:04
""Un chist ovarian functional apare in urma uneia sau mai multor modificari minore in modul de producere si de eliberare ale ovulului"" ... intr0un cuvint repari ce ai creat ... de cele mai multe ori ... si ar mai fi si alte detalii ... dar te las sa mai te informezi si singura nu numai sa stai sa intrebi si sa primesti raspunsuri la plezneala ... dureaza mult mai putin ...

da desteptule si acest chist in timpul menstrei ar trebuii sa se sparga, dar fiindca nu se produce acest fenomen el poate creste, iar la dimensiuni de peste 5 cm se recomanda interventia chirurgicala. Si o tumora maligna o creeaza tot organismul asta ce ar insemna sa stam sa se raspandeasca cancerul sa ajunga la nodulii limfatici si apoi sa ne umplem de metastaze ca deh este o creatie a propriului organism? Ciudatule esti in vreo secta ?[/quote]

... gaina oparita ... mai fac un paste pentru tine din ceea ce am mai postat ... parti luate de pe site-ul ... SFATUL MEDICULUI ... nu din parerile tale de cucoana flescaita ...

Chisturile ovariene functionale sunt de obicei inofensive, nu produc simptome si dispar fara tratament. Chisturile ovariene sunt descoperite de obicei in timpul unei examinari pelvine de rutina.

... intelegi romaneste ... nu mai face din tintar armasar ... tu habar nu ai de ce iei pastile dar ti-ai creat niste ideii defazate care sa iti dea multumirea ca stii de ce ... in realitate habar nu ai ... exagerezi ...

marco918
Postat pe 21 Ianuarie 2011 16:39
De la: yo_anna_dragutza, la data 2011-01-21 16:39:37pfai..pana marti...crek ajung la nebuni ..:|

... nu-ti bate capul ... ce o sa fie ... o sa fie ... orice lucru are si partile lui bune ... pina la o limita ... cheers ... am treaba ... te las cu mama omida ...
marco918
Postat pe 21 Ianuarie 2011 16:41
De la: yo_anna_dragutza, la data 2011-01-21 16:39:37pfai..pana marti...crek ajung la nebuni ..:|

Termina fata ca nu ai nimic....si ziceai ca ti-a venit...esti ok...
ad__83
Postat pe 21 Ianuarie 2011 16:42
De la: TIGRA, la data 2011-01-21 16:36:14

adevarul ca o hemoragie e o nimica toata [/quote]

... mama omida ... stintific un chist arata cam asa :

Chistul ovarian este asemanator unui sac rotund cu pereti subtiri, plin cu lichid limpede, care se dezvolta in ovar ca parte a procesului normal de producere de ovule. La suprafata ovarului, chistul ovarian seamana cu o umflatura. Un chist ovarian normal poate creste pana la 3.8 cm (1,5 in) in momentul in care se pregateste sa elibereze un ovul in abdomen (proces numit ovulatie).

... tu ''singerezi'' de la orice ...
marco918
Postat pe 21 Ianuarie 2011 16:43
ziceam k mia venit..dar e un fel de scurgere maronie..nu e menstrsa credeam si eu la inceput:(
yo_anna_dragutza
Postat pe 21 Ianuarie 2011 16:43
Stai fata linistita,poate nu esti insarcinata.Totusi ai facut doua teste si ti-au iesit negativ,deci......
Valy90
Postat pe 21 Ianuarie 2011 16:44
De la: ad_83, la data 2011-01-21 16:42:14

aia nu e menstruatie,e o scurgere
Valy90
Postat pe 21 Ianuarie 2011 16:45

mai te duci frumos la medic, nu mai intra in panica, si acolo vezi exact despre ce este vb, ii ceri sa te consulte , eventual sa iti faca o ecografie transvaginala ca acolo vezi clar despre ce este vb, o sa iti recomande nicte analize , si apoi o sa vezi ce pastilute sunt mai bune pt tine, lasa naibii testele si ce scrie pe net, mie mi-a intarziat odata 2 luni din cauza unor probleme pana am ajuns la medic imi venea sa ma urc pe peeti facusem teste de sarcina de la toate firmele, nu mai da banii aiurea mai bine ii dai la medic, in plus nu trebuie sa stie nimeni, te duci singura la o clinica particulara o consultatie e in jur de 70 RON o eco 150-180 RON, si vezi exact care este treaba
visan_georgiana
Postat pe 21 Ianuarie 2011 16:48
De la: valy90, la data 2011-01-21 16:45:36

Valy, daca fata a inceput pastilele a doua zi dupa ce a facut sex.........atunci e sarcina.
D-aia nici nu -i ies la socoteala culorile pastilelor.
stem_29
Postat pe 21 Ianuarie 2011 16:49

... tu ''singerezi'' de la orice ...

tu esti un nesimtit, cred ca habar nu ai ce este o sarcina ectopica, mai desteptule, te ignor pt ca ai un coef de inteligenta cat al unei gaini, nu vreau sa jignesc gainile
visan_georgiana
Postat pe 21 Ianuarie 2011 16:50
....numai stiu ce sa zic...
yo_anna_dragutza
Postat pe 21 Ianuarie 2011 16:51
De la: yo_anna_dragutza, la data 2011-01-21 16:30:23thm..cum sa fiu insarcinata???? ...vrei sa lesin?anticon leam luat tot in acea zi..

Poti sa lesini, esti insarcinata!
Anticonceptionalele nu se incep asa.........plec la farmacie azi si de azi ma indop.
Se incep din prima zi de ciclu.......si pana trece luna.
Deci iti repet, aceal " semn" maroniu e semul ca esti insarcinata.
Vei vedea ca am dreptate......plus ca mai exista un aspect.....sarcina poti sa o ai si peste ciclu, despre asta stiai?
Poti sa ai ciclu normal 1-2 luni si sa fii insarcinata. Sunt cazuri mai izolate sa zic asa, insa existente.
stem_29
Postat pe 21 Ianuarie 2011 16:54
De la: stem_29, la data 2011-01-21 16:49:36
De la: valy90, la data 2011-01-21 16:45:36

Valy, daca fata a inceput pastilele a doua zi dupa ce a facut sex.........atunci e sarcina.
D-aia nici nu -i ies la socoteala culorile pastilelor.
Cum a doua zi dupa ce a facut sex? Nu am fos eu atenta la ce a scris? Stem,totusi a facut 2 teste si sunt negativ ,e posibil sa............? Cert este ca ea nu stie pe ce planeta traieste.
Valy90
Postat pe 21 Ianuarie 2011 16:54
nu a citit ea bine.eu am spus ca am luat pastilele dupa ce am facuto..dar tot in acea zi nu a 2a zi..
yo_anna_dragutza
Postat pe 21 Ianuarie 2011 16:56

buna fetelor am si eu o problema... luna asta am schimbat anticonceptionale scrise de doctor yassmine pe 9 ianuarie mi-a venit ciclu si am luoat prima pastila pe 14 ianuarie mi sa terminat nu am mai avut nimic iar dupa 2 zile mi-a aparut dinou da nu e un ciclu normal curge foarte putin si are o culoare mai deschisa... si in momentul actual am nu se mai termina oare din ce cauza ??
healthy006043
Postat pe 21 Ianuarie 2011 16:56
De la: stem_29, la data 2011-01-21 16:54:15
De la: yo_anna_dragutza, la data 2011-01-21 16:30:23thm..cum sa fiu insarcinata???? ...vrei sa lesin?anticon leam luat tot in acea zi..

Poti sa lesini, esti insarcinata!
Anticonceptionalele nu se incep asa.........plec la farmacie azi si de azi ma indop.
Se incep din prima zi de ciclu.......si pana trece luna.
Deci iti repet, aceal " semn" maroniu e semul ca esti insarcinata.
Vei vedea ca am dreptate......plus ca mai exista un aspect.....sarcina poti sa o ai si peste ciclu, despre asta stiai?
Poti sa ai ciclu normal 1-2 luni si sa fii insarcinata. Sunt cazuri mai izolate sa zic asa, insa existente.

buna Stem, cel mai nasol este in cazuri de genul asta sa nu fie cumva o extrauterina, prietena mea asa a patit, bine folosea "calendarul", si tot lafel o scurgere maronie, a fost la medic i-a facut beta hcg-ul, eco si i-a zis ca este insarcinata, era o extrauterina
visan_georgiana
Postat pe 21 Ianuarie 2011 16:57
De la: yo_anna_dragutza, la data 2011-01-21 16:56:37nu a citit ea bine.eu am spus ca am luat pastilele dupa ce am facuto..dar tot in acea zi nu a 2a zi..
Ok,nu am inteles eu bine(si cer scuze pt asta)dar tu, tot nu stii pe ce lume esti.
Valy90
Postat pe 21 Ianuarie 2011 16:58
poti sa stii asta..sunt atat de confunza..nici numai situ ce este cu mine ...prea mult stres..
yo_anna_dragutza
Postat pe 21 Ianuarie 2011 17:00
De la: yo_anna_dragutza, la data 2011-01-21 17:00:38poti sa stii asta..sunt atat de confunza..nici numai situ ce este cu mine ...prea mult stres..
Fata calmeaza-te,nu are rost sa-ti rozii unghiile de pe acum.Sa te duci cat ma repede la ginecolog,el te va lamuri.
Valy90
Postat pe 21 Ianuarie 2011 17:04
sunt eu stresata...dar prietenul meu e si mai stresat..si uneori mai rau imi face..sper sa nu am nimic,mas bucura enorm.Chiar ca o sa ma protejez,numi mai trb nimic..
yo_anna_dragutza
Postat pe 21 Ianuarie 2011 17:07
De la: yo_anna_dragutza, la data 2011-01-21 17:07:20sunt eu stresata...dar prietenul meu e si mai stresat..si uneori mai rau imi face..sper sa nu am nimic,mas bucura enorm.Chiar ca o sa ma protejez,numi mai trb nimic..
sa nu-ti mai trebuiasca sex 2 ani
Valy90
Postat pe 21 Ianuarie 2011 17:08
sa stii...
yo_anna_dragutza
Postat pe 21 Ianuarie 2011 17:11
De la: yo_anna_dragutza, la data 2011-01-21 16:56:37nu a citit ea bine.eu am spus ca am luat pastilele dupa ce am facuto..dar tot in acea zi nu a 2a zi..

Nu, tu le-ai INCEPUT, in aceeasi zi in care ai facut sex....in aceeasi sau a doua, e tot una...varza.
stem_29
Postat pe 21 Ianuarie 2011 17:12
eeee.....Revino-ti sau il chem pe Marco!
nicossia
Postat pe 21 Ianuarie 2011 17:13

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
PpAaRrTtYy... 55 De la: fante_de_dorobanti 31 August 2010 12:31
Help 4 De la: kudika407734 31 August 2015 07:46
Posibila sarcina? 8 De la: RaiRai 11 Martie 2013 12:53
sunt insarcinata? 9 De la: kudika_1012859 1 Noiembrie 2016 08:32
Sarcina si vitaminele 36 De la: kudika_973629 24 Noiembrie 2014 12:23