Setari Cookie-uri

Ajutorrrr!!! :(((

De la: Nikol3, la data 2011-08-15 13:16:16Ade... Asta am vrut si eu sa ii fac sa inteleaga dar degeaba... toata lumea crede k e ceva normal:| :-j

Nu, nu e normal...cum am spus si mai sus, nu sunt de acord nici cu parintii care dau libertate totala copilului, dar nici cu cei care sunt in extrema cealalta, adica ai tai pana la urma asta e perioada cea mai frumoasa a voastra si nu mi se pare corect sa va fie furata, oricat de urata si dura ar fi viata in sec nostru
ps. se vede ca nu esti un pic mai rebela si nici n-ai prietene mai zapacite...nu pot sa-ti spun ce gust misto avea chiuleala de la chimie in cismigiu, pe vremea mea
miss_darine
Postat pe 15 August 2011 13:43
Pai din punctul meu de vedere nimic:|
Pot spune ca nu am iesit din cuvanu' lor niciodata...
Nikol3
Postat pe 15 August 2011 14:13
sa chiulesc? Doamne fereste m.am certat 2 zile cu mama ca am avut o absenta la sport ca mi.a fost rau si era ultima ora.. Si am venit dorect acasa nu am fost cine stie unde si tot m.am certat cu ea :| deci...
Nikol3
Postat pe 15 August 2011 14:16
am 30 de ani si o fetita minunata de 6 ani si jumatate,eu m-am maritat la 18 ani din cauza parintilor care erau ff severi ,la ora 8 seara in timpul verii eu trebuia sa fiu in casa ,daca intarziam tata imi arata el mie,iar saraca mama se baga pt mine si o mai incasa si ea .acum fiind mama imi dau seama ca erau ingrijorati si neicrezatori in societate defapt, iar eu multumesc cerului ca am nimerit un barbat deosebit si un tata modelsi ma rog la Dzeu sa am rabdare cu fata mea atunci cand va fi cazul,eu cred ca un copil cu cat ii oferi neincredere cu atat il duce capul la prostii da-i putina libertate nu multa dar dai-o

nicoll1002
Postat pe 5 Septembrie 2011 16:05
am 30 de ani si o fetita minunata de 6 ani si jumatate,eu m-am maritat la 18 ani din cauza parintilor care erau ff severi ,la ora 8 seara in timpul verii eu trebuia sa fiu in casa ,daca intarziam tata imi arata el mie,iar saraca mama se baga pt mine si o mai incasa si ea .acum fiind mama imi dau seama ca erau ingrijorati si neicrezatori in societate defapt, iar eu multumesc cerului ca am nimerit un barbat deosebit si un tata modelsi ma rog la Dzeu sa am rabdare cu fata mea atunci cand va fi cazul,eu cred ca un copil cu cat ii oferi neincredere cu atat il duce capul la prostii da-i putina libertate nu multa dar dai-o

nicoll1002
Postat pe 5 Septembrie 2011 16:05
dar ai o varsta la care te poti hrani si singura fara sa fii invitata
nicoll1002
Postat pe 5 Septembrie 2011 16:08
DRAGA NIKOL,SA NU INTELEGI MAMA TA GRESIT,EA TINE LA TINE SI POATE E PREA ASPRA CU TINE.POATE IM TRECUT A PATIT CEVA RAU SI NU VREA SA TI SE INTIMPLE SI TIE ACELASI LUCRU.LA TV SI IN TOATA MASMEDIA SE AUDE ATITEA INTIMPLARI DEZASTRUOASE SI N-AR VRE SA TI SE INTIMPLE CEVA RAU.TE IUBESTE PREA MULT SI TINE PREA MULT LA TINE.SI EU AM O FATA CARE ACUM MA FACUT BUNICA FERICITA.CIND AVEA VIRSTA TA ERAM INEBUNITA CIND NU STIAM UNDE DISPAREA SI NU VENEA LA TIMP ACASA.ACUM CIND ARE SI EA O FETITA MIA ZIS CA LA FEL VA PROCEDA SI EA CU FETITA EI LA MOMENTUL POTRIVIT.ACUM ARE 27 DE ANI,DAR AM FOST SI SINTEM FOARTE APROPIATE.CRED CA AR TREBUI SA FI SI TU MAI APROPIATA DE MAMA TA SI SA STAI DE VORBA CU EA CETI PLACA SAU CE NUTI PLACE.ADEVARUL CA NOI PARINTII VA VEDEM IN OCHI TOT COPOII.ASTAI DEFECTUL NOSTRU AL PARINTILOR.,,DI PREA MULTA DRAGOSTE"SA AI GRIJA DE TINE,,LUPII SINT PESTE TOT"TE PUP CA PE FIICA MEA SI SA NU TE AVENTUREZI PREA MULT IN ANTURAJ.E PERICULOS SI TRAIM INTRO LUME NEBUNA-NEBUNA!!!
Titanika
Postat pe 5 Septembrie 2011 18:02
De la: kudika418943, la data 2011-09-05 18:02:46DRAGA NIKOL,SA NU INTELEGI MAMA TA GRESIT,EA TINE LA TINE SI POATE E PREA ASPRA CU TINE.POATE IM TRECUT A PATIT CEVA RAU SI NU VREA SA TI SE INTIMPLE SI TIE ACELASI LUCRU.LA TV SI IN TOATA MASMEDIA SE AUDE ATITEA INTIMPLARI DEZASTRUOASE SI N-AR VRE SA TI SE INTIMPLE CEVA RAU.TE IUBESTE PREA MULT SI TINE PREA MULT LA TINE.SI EU AM O FATA CARE ACUM MA FACUT BUNICA FERICITA.CIND AVEA VIRSTA TA ERAM INEBUNITA CIND NU STIAM UNDE DISPAREA SI NU VENEA LA TIMP ACASA.ACUM CIND ARE SI EA O FETITA MIA ZIS CA LA FEL VA PROCEDA SI EA CU FETITA EI LA MOMENTUL POTRIVIT.ACUM ARE 27 DE ANI,DAR AM FOST SI SINTEM FOARTE APROPIATE.CRED CA AR TREBUI SA FI SI TU MAI APROPIATA DE MAMA TA SI SA STAI DE VORBA CU EA CETI PLACA SAU CE NUTI PLACE.ADEVARUL CA NOI PARINTII VA VEDEM IN OCHI TOT COPOII.ASTAI DEFECTUL NOSTRU AL PARINTILOR.,,DI PREA MULTA DRAGOSTE"SA AI GRIJA DE TINE,,LUPII SINT PESTE TOT"TE PUP CA PE FIICA MEA SI SA NU TE AVENTUREZI PREA MULT IN ANTURAJ.E PERICULOS SI TRAIM INTRO LUME NEBUNA-NEBUNA!!!


Strigatul tau de ajutor!
E vechi de cand lumea... caci la aceasta varsta o fata are atatea trairi noi pentru ea insasi! Ar vrea sa se inteleaga, ar vrea sa dea frau liber elanurilor sale... restrictiile parintesti i se par un afront, o dovada de neincredere din partea adultilor in general, dar mai ales din partea parintilor. Este varsta cand IDEAL ai nevoie de prietenia mamei sau a unei femei mature, in orice caz. Se intampa in proportie covarsitoare ca mamele fetelor de varsta ta sa nu simta sau sa nu stie cata nevoie au fiicele lor de prietenia lor. Explicatii sunt multiple, mai ales la noi, romanii, care avem o viziune oarecum depasita despre relatia noastra cu adolescentii care ne sunt copii. Problema este ca tu ai un mare avantaj fatza de mama ta - tu ai sansa sa inveti exact din excesele ei, sa le intelegi si sa nu le repeti la randul tau, pe de o parte, iar pe de alta parte, ai sansa sa iti convertesti pornirile spre experiente imediate in interes pentru instructie, pentru suflet si minte... Mama ta are atatea responsabilitati, atatea griji!... Tu inca ai doar responsabilitatea de a te pune pe tine in acord cu tine, cu parintii tai si... suna putin pretios acuma, dar intr-o oarecare masura, in acord cu restul lumii. Daca esti prea grabita - si chiar daca nu recunosti, cred ca este asa! - riscul de a gresi este major. Nu pentru ca ai avea tu ceva care te predispune la greseala, ci pentru ca asa e viatza, are capcane, tentatzii cu iz ametitor pentru o varsta frageda.... De aici greseala parinteasca de a fi excesiv protectori prin interdictii excesive, in loc sa devina mai apropiati, mai deschisi si sfatosi in sens confidential. Dupa cum observi, din majoritatea postarilor, nimeni nu are solutii directe si magice la strigatul tau de ajutor desi fiecare te intelege, asa cum ii intelege si pe parintii tai si incearca sa ii explice, sa ii justifice, sa ii scuze... Sper ca asta sa iti dea de gandit si sa ajungi la concluzia ca nu intentia parintilor tai este gresita...poate doar metoda.
In curand incepe scoala, vei socializa cu colegii tai...vei intra, probabil, in ultimul an de liceu - deci un an greu, important pentru viitorul tau profesional. Cred ca si din aceste motive parintii tai au incercat sa te tina oarecum la distanta de o eventuala descatusare emotionala... ei doresc sa te concentrezi pe invatzatura si pe rezultate maxime...asa vad ei ca efortul le este rasplatit, si au dreptate in mare masura. Crede-ma ca ai timp pentru toate celelalte experientze... bune sau rele, caci de viatza si shocurile ei nu te poate scuti nimeni, nici chiar parintii, oricat de mult s-ar stradui.
maimai_no1
Postat pe 7 Septembrie 2011 00:05
draga mea,

de obicei, in viata, e bine sa vezi si ''de partea cealalta a barierei'', adica sa incerci sa intelegi si ce simt ceilalti in privinta ta si din ce motive profunde reactioneaza intr-un anumit fel.
din experienta mea, cred ca parintii tai sunt extrem de speriati de varsta critica pe care o ai si de imprejurarile destul de tulburi si in mare parte vulgare in care existam.
de asemenea, parintii tai - tot din experienta, stiu cat de usor iti poti pierde mintile si...statutul de fata cu capul pe umeri, mai ales ca, incepand de la 16 ani se accentueaza dorinta de libertate si, trecand catre 18 ani, exista intotdeauna tendinta de a crede ca esti adult si ca stii foarte bine ce iti doresti si ca iti poti controla viata. din pacate, nu prea este asa...este o Fata Morgana, o iluzie.
stii ca, daca in tinerete nu am fi atat de inconstienti si sa spunem irationali, nu am avea curajul sa facem anumite lucruri? acesta este farmecul tineretii: dorinta de schimbare, de a avea o viata mai buna decat parintii, bunicii, etc. si iluzia ca ceea ce traiesti tu este UNIC.

intr-o anumita masura este adevarat, dar, spre surprinderea ta, parintii tai au trait in mare parte cam aceleasi etape...si bunicii, chiar daca in alt context.
deci, deoarece ei stiu capcanele varstei si din dorinta de a te proteja, adica de a face tot posibilul sa nu suferi, din afara, par sa fie absurzi si rai. dar, sa stii, nu e usor sa fii parinte!! cand imi spunea mama ca e periculos pana la 20 ani, dupa aceea fetele se maturizeaza, vad altfel viata si isi aleg mai bine aprtenerii, nu intelegeam. dupa 25 ani, am inceput sa inteleg si de ce anume era disperata cand intarziam 1/2 ora sau nu stia unde sunt!! biata mama mea! am suparat-o in egoismul meu de atatea ori! acum ce sa ii mai spun, dupa ce a murit...
si pentru ei este la fel de greu ca si pentru tine! culmea, nu???? adica, cum pot spune asa ceva???!!!
sa iti explic: pentru ei ca si pentru tine e prima data cand ai 16 ani, prin ceea ce treci tu si ei experimenteaza prima oara, adica vreau sa spun ca doar o data implinesti 16 ani, 17 , 18 , etc.
ca sa nu mai lungesc mesajul, daca sunteti o familie normala, daca simti ca ei te iubesc, cred ca ar fi bine sa incerci sa le dovedesti ca esti corecta, nu faci prostii - daca este intr-adevar asa, si ca pot avea incredere in tine. nu stiu daca poti discuta cu ei direct, din pacate sunt putini parinti care stiu sa isi apropie copii si ii cresc sa fie deschisi si sa comunice cu ei, dar merita incercat.
ce ti-am spus pana acum, nu citez din carti, nici nu am scris un raspuns ca intr-o revista, ci din viata reala si adevarata!!
stiu ca e greu si pentru tine, pentru ca vecinii, prietenii rad sau barfesc, te judeca, dar nu tb. sa iti pese. nu pierde vremea in fata portii barfind si mancand seminte cu oameni care isi pierd vremea cu tampenii, cauta prieteni care te respecta, nu fac misto de tine ca nu umbli cu baieti si nu faci sex. toate vin la timpul lor, aproape nimeni nu scapa! desi e enervant ceea ce spun, mai bine citeste o carte sau vizioneaza un film din care poti invata ceva decat sa stai cu prostii in fata portii. stai numai cu cei care au calitate!

si nu uita: esti singura RESPONSABILA de calitatea vietii tale. nu accepta orice, refuza ce consideri ca nu ti se potriveste si fa o scoala cat ai timp. mai tarziu...va fi prea tarziu! stiu ca pare plictisitor ceea ce spun, dar acesta este purul ADEVAR!!!
kudika417169
Postat pe 7 Septembrie 2011 06:02
Si ai mei erau asa si acum am aproape 20 ani si ma lasa in pace.Timpul ii va face sa se schimbe.Acum esti minora intelege-i
eva1909
Postat pe 7 Septembrie 2011 16:00
e normal pt parintii sasi faca griji pt tine dar acum tu nu potii satii dai seama dar mai tirziu ai sai intelegiisi o spun eu care nu am copii incearaca sa fii mai intelegatoare cu ei sau zi ca ei si fa ca tine dar numai in cazul in care te bazezi pe tine insutii si crezii ca nu ai sa gresestii eu de-exemplu nu am gresitsi am 33ani si maritata
.Totul depinde doar de tine deci gandeste de doua orii si nu gresii nici o data te pup
kudika427839
Postat pe 7 Septembrie 2011 20:26
buna ,asa ceva am trait si eu ,inca mama mai si dormea cu mine din cand in cand.....acum am 29 de ani ,sunt casatorita ,am o bebita si sa stii ca nu-mi pare rau ca n-am iesitdin cuvantul ei .
yssa2010
Postat pe 7 Septembrie 2011 21:49
deci ai foarte mare grija la ceea ce iti doresti , ca s-ar implini ....spune o vorba din batrani
yssa2010
Postat pe 7 Septembrie 2011 21:52
cauta-ti si tu un baiat cu parul lung si dupa ce treci de pubertate si te maturizezi,la 18 ani si cu acordul parintilor tai si ai lui,il tunzi
Pudika416607
Postat pe 7 Septembrie 2011 21:57
buna! Imi amintesc CA la varsta ta si eu eu ma confruntam cu asa ceva. A fost greu pana am reusit sa II conving pe ai mei sa aiba incredere CA ma voi feri de pericole si CA nu voi face nimic ce poate voi regreta mai tarziu. Am incercat sa iau note bune la Scoala in ideea CA le voi capata increderea si vor vedea in mine un copil silitor si cuminte care mai merita din cand in cand mai multe ore de stat afara si mai multa libertate. Te sfatuiesc sa inveti si sa iei note bune CA sa nu aiba ce sa iti reproseze , sa aduci cateva dintre prietenel tale eventual strecori si un baiat acolo CA sa vada cu cine iti petreci timpul, sa incerci sa II la treburile gospodaresti cat de cat, sa te implici sa observe CA ai inceput sa te maturizezi CA poti fi capabila sa te descurci in mai multe situatii. Macar incearca o perioada de timp sa faci ce ti-am zis eu., sa fi respectoasa si incet incet o sa devina si ei mai ingaduitori! Te rog sa scri aici, sa povesteti cum te descurci si ce progrese ai facut. Sa nu uit cel mai important lucru : sa ai multa rabdare. Astept vesti de la tine. Ai grija de tine mai ales CA este varta cea mai dificila in care toti suntem tentati sa luam decizii proste.
Elena_Lumy
Postat pe 8 Septembrie 2011 00:50
De la: Nikol3, la data 2011-08-15 13:16:16Ade... Asta am vrut si eu sa ii fac sa inteleaga dar degeaba... toata lumea crede k e ceva normal:| :-j


Nu cumva incearca sa te fereasca de ceva ce a facut ea?
Incearca sa ii pui si intrebarea asta......sau poate poti afla cumva.......ca este posibil sa ii fie frica de ceva ce a facut ea si este nemultumita, de aia vrea sa te fereasca pe tine.
KUDICA10311
Postat pe 8 Septembrie 2011 07:43
De la: KUDICA10311, la data 2011-09-08 07:43:57
De la: Nikol3, la data 2011-08-15 13:16:16Ade... Asta am vrut si eu sa ii fac sa inteleaga dar degeaba... toata lumea crede k e ceva normal:| :-j


Nu cumva incearca sa te fereasca de ceva ce a facut ea?
Incearca sa ii pui si intrebarea asta......sau poate poti afla cumva.......ca este posibil sa ii fie frica de ceva ce a facut ea si este nemultumita, de aia vrea sa te fereasca pe tine.


unii si exagereaza ... o colega de a mea a fost fugarita de tatal ei pe strazi ferindu-se de bataie ca a ajuns acasa la 20: 01 nu la ora 20 dupa ce de la ora 17 - 19 a stat la canto la '' casa pionierilor" pe vremea aia si strabatea jumate din oras pana acasa ... asa ca unii au excez de zel. Daca mamica in cauza are temeri de ce nu vorbeste cu fiicasa ? sau tatal ei ? nu mi se pare normal sa-ti timorezi copilul ca tu ai pitici pe creer si temeri cat china chiar daca traim intr-o societate nebuna.
Schatt
Postat pe 8 Septembrie 2011 15:49
incearca sa ai o relatie deschisa cu parintii tai: sa le povestesti despre prieteni, sa ii cunoasca pe respectivii si sa dai dovada ca ai o gandire matura. dk tipi si facis candal, parintii se vor simti depasiti de situatie ca au un copil rebel si vor fi si mai vigilenti. tre sa ajungi la un consens in primul rand si sa ii asculti ptr ca la 17 ani esti incredibil de naiva si necunoscatoare in ale vietii si pici in probleme de nu te vezi. orice decizie care te priveste si e o decizie importanta - sa ai de ex prima ta relatie sexuala - tre sa ai cu cine sa vb despre ptr ca sa nu existe consecinte neplacute cum ar fi o sarcina sau o boala cu transmitere sexuala. incearca sa intelegi ca parintilor tai le pasa de tine, de viitorul tau, de sanatatea ta. si sa nu te mai simti sufocata de grija lor cum probabil te simti acum. incearca sa deschizi ochii mari ca sa vezic a nu tot ce zboara se mananca si sa te feresti de anturaje proaste si de relatii pasagere.
kudika021451
Postat pe 8 Septembrie 2011 17:44
De la: Elena_Lumy, la data 2011-09-08 00:50:11buna! Imi amintesc CA la varsta ta si eu eu ma confruntam cu asa ceva. A fost greu pana am reusit sa II conving pe ai mei sa aiba incredere CA ma voi feri de pericole si CA nu voi face nimic ce poate voi regreta mai tarziu. Am incercat sa iau note bune la Scoala in ideea CA le voi capata increderea si vor vedea in mine un copil silitor si cuminte care mai merita din cand in cand mai multe ore de stat afara si mai multa libertate. Te sfatuiesc sa inveti si sa iei note bune CA sa nu aiba ce sa iti reproseze , sa aduci cateva dintre prietenel tale eventual strecori si un baiat acolo CA sa vada cu cine iti petreci timpul, sa incerci sa II la treburile gospodaresti cat de cat, sa te implici sa observe CA ai inceput sa te maturizezi CA poti fi capabila sa te descurci in mai multe situatii. Macar incearca o perioada de timp sa faci ce ti-am zis eu., sa fi respectoasa si incet incet o sa devina si ei mai ingaduitori! Te rog sa scri aici, sa povesteti cum te descurci si ce progrese ai facut. Sa nu uit cel mai important lucru : sa ai multa rabdare. Astept vesti de la tine. Ai grija de tine mai ales CA este varta cea mai dificila in care toti suntem tentati sa luam decizii proste.


Am vrut sa vad ce mai faci... si m-am gandit sa-ti fac o sugestie: exista numeroase carti de specialitate privind relatia parinti-adolescenti. Poate ar fi util sa procuri o carte-doua si sa le citesti impreuna cu mama ta iar apoi sa discutati, sa comentati cele scrise acolo. Un gest de apropiere, de incredere reciproca poate veni si din partea ta, nu este necesar sa vina numai dinspre ei. Incerci?
maimai_no1
Postat pe 10 Septembrie 2011 20:19
Si nici la plaja nu te lasa sa te duci in conditiile in care esti din Cta? Si ce faci? Exista parinti exagerati pentru ca in Romania se traieste cum s-a invatat din stramosi.
ema_rice
Postat pe 28 Septembrie 2011 21:58
De la: ema_rice, la data 2011-09-28 21:58:26 Exista parinti exagerati pentru ca in Romania se traieste cum s-a invatat din stramosi.


Exista parinti exagerati pentru ca fetele din Romania sunt cele care bantuie pe strazile din Europa (cu sau fara voia lor). Si ia ghici! jumatate dintre ele sunt minore, pacalite cu te miri ce contract sau cu vreo vorba buna.

Mereu spunem "eu sunt cuminte, de ce nu ma lasa?" E suficienta o iesire cu cele mai bune prietene sa nu te mai intorci acasa.

Mai bine exagerata decat nepasatoare sau mana libera.
rashela
Postat pe 28 Septembrie 2011 22:56
In Romania nu merge nimic pentru ca o EVOLUTIE nu e posibila pe acest teritoriu. Generatiile repeta in istoria natiunii ce-au auzit de la anteriori. Asa era odata, asa sa fie si mai departe. Si GUVERNELE fac la fel. Numai in SUA a fost un presedinte care a spus ca vinovat de problemele natiunii e poporul, nu conducerea. Din istorie se stie ca toti parintii sunt buni si vor binele copiilor. Si daca copii sunt activi si vor sa faca ceva si ei ii blocheaza e spre binele lor. Un copil implicat in scoala la maxim sigur daca iese un pic cu prietenii n-o sa mai vrea sa auda de scoala si se duce sa faca pe trotuarele Europei ce invata de la tigani. Lucruri stiute din istorie. E f. bine ca parintii sa-i terorizeze mintal pe copii cum au invatat in istorie ca altfel nu se poate in FEUDALISMO - COMUNISMUL de Romania. GUVERNUL n-are vina pentru ca nu vrea nimeni ceva bun in aceasta tara.
ema_rice
Postat pe 29 Septembrie 2011 21:20
De la: miss_darine, la data 2011-08-15 13:43:51
De la: Nikol3, la data 2011-08-15 13:16:16Ade... Asta am vrut si eu sa ii fac sa inteleaga dar degeaba... toata lumea crede k e ceva normal:| :-j

Nu, nu e normal...cum am spus si mai sus, nu sunt de acord nici cu parintii care dau libertate totala copilului, dar nici cu cei care sunt in extrema cealalta, adica ai tai pana la urma asta e perioada cea mai frumoasa a voastra si nu mi se pare corect sa va fie furata, oricat de urata si dura ar fi viata in sec nostru
ps. se vede ca nu esti un pic mai rebela si nici n-ai prietene mai zapacite...nu pot sa-ti spun ce gust misto avea chiuleala de la chimie in cismigiu, pe vremea mea
Ooooooooooooooh mi-euati adus aminte de lic ......... cea mai fericita perioada din copilaria mea ..... ce traznai mai faceam... Miss Darine tu zici ca chiuleai la chimie?Eu te intreb:DOAR la chimie?
The_Exile
Postat pe 29 Septembrie 2011 22:21

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
ascultati expertii legat de nutritionism,sfaturi 6 De la: kudika_nikole 22 Decembrie 2011 22:03
Ischemie cerebrala 12 De la: anidurac 24 Septembrie 2012 15:39
Ar trebui sa ma ingrorez? 9 De la: kudika226898 12 Octombrie 2010 23:17
Memorialul durerii - vizionare integrala pe net 1 De la: stiricaremerita 21 Ianuarie 2011 21:13
avort spontan 46 De la: Elyaa 19 Iulie 2011 11:11