Mai multe
|
Am divorþat de ceva ani din cauza unor reproºuri interminabile care erau ºi fondate ºi mai puþin fondate. Am zis cã de dragul copilului nostru ca sã nu mai asiste la acele discuþii contradictorii e mai bine aºa - divorþaþi. Am fãcut ºi un partaj amiabil. Poate m-am grãbit s-o caut pe internet pe actuala soþie. Suntem amândoi capricorni, ne cunoaºtem reciproc trecutul, avem aceleaºi aspiraþii în ceea ce privesc cariera, familia, etc. Am cãutat ºi am gasit o persoanã exact cum mi-am dorit ºi cum ºi-a dorit. Am fost amândoi surprinºi de cât de multe aveam în comun. Ne-am fãcut planuri mãreþe, am realizat o parte din ele. M-am mutat la ea, am facut un credit pentru o maºinã, ne-am cununat. Copilul meu a început sã mã viziteze, copilul ei începea sã mã îndrãgeascã. Totul era roz. De la un timp îmi reproºeazã despre trecutul meu, mã comparã cu fostul ei soþ, îi dã dreptate fostei mele soþii.Copilul meu nu mai are voie sã vinã în casa ei. Reproºurile s-au extins ºi la faptul cã i-am cumpãrat maºina pe numele ei doar ca sã mã leg de ea, prietenii mei nu mai sunt buni, lacrimi ºi discuþii interminabile toate de faþã cu copilul ei care deja mã priveºte cu alþi ochi. Pare un scenariu de film prost care se repetã ºi în care actorul principal ºtie cã finalul nu va fi unul happy ºi doreºte sã mai joace ºi în alte roluri decât dramã. Drama copiilor. Mi-e ruºine sã le povestesc prietenilor, familiei, colegilor - cu toate cã am primit reprosuri din partea ei pentru asta - încerc sã aplanez cum pot ca totul sã nu se prãbuºeascã. Sunt supãrat dar nu am ajuns la disperare. Aºtept reproºurile voastre doamnelor. |
||
|
kudika_6457 Postat pe 3 Mai 2012 10:39 |
||
|---|---|---|
Stii care este paradoxul in toata aceasta "poveste" ? Ca actuala ta sotie, ii da dreptate fostei tale sotii... Constientizezi ca istoria se repeta si ca tu repeti greselile din trecut si in prezent?!
|
||
|
rondina Postat pe 3 Mai 2012 10:46 |
||
De la: kudika_6457, la data 2012-05-03 10:39:46Am divorþat de ceva ani din cauza unor reproºuri interminabile care erau ºi fondate ºi mai puþin fondate. Am zis cã de dragul copilului nostru ca sã nu mai asiste la acele discuþii contradictorii e mai bine aºa - divorþaþi. Am fãcut ºi un partaj amiabil. Singurul aspect pozitiv in aceasta poveste este faptul ca nu ai ajuns la disperare!!! Vreau sa te rog sa imi raspunzi la doua intrebari si anume: 1.In ce conjuncturi a inceput sa te compare cu fostul sot si sa ii dea dreptate fostei tale sotiiin ceea ce te priveste? 2.Ai incercat sa nu mai repeti greselile comise in casnicia anterioara,caci este clar faptul ca ,cunoscandu-ti trecutul,sotia actuala a remarcat recidivele intervenite in cursul desfasurarii vietii voastre de cuplu? Ce este mai neplacut in aceasta tevatura este faptul ca va manifestati neadecvat in prezenta copilului ,ceea ce va conduce la afectarea starii lui emotionale!!Procedati fara a va gandi la repercusiuni????Astept raspunsurile la intrebarile puse,,dupa care putem continua discutia sau nu!!
|
||
|
|
||
|
MissRainbow Postat pe 3 Mai 2012 10:58 |
||
|
Recunosc cã am avut probleme cu alcoolul în prima cãsnicie ºi nu am conºtientizat acest lucru. Aveam impresia cã nu eram în situaþia în care nu mã mai puteam abþine. Dupã ce am divorþat am încetat cu obiceiul considerând cã alcoolul nu mai este antidotul neînþelegerilor casnice. Dupã ce m-am recãsãtorit, dupã un timp, am reînceput, din ce în ce mai des. Încã nu am ajuns la performanþele anterioare. De data aceasta consider cã motivul este faptul cã ea nu doreºte prezenþa fiului meu, nu agreeazã ca eu sã mã întâlnesc cu el pe motiv cã mã întâlnesc cu fosta. Oare cãsnicia este cauza alcoolismului (în prea multe cazuri) sau unul din cei care ºi-au jurat credinþã pânã când moartea îi va despãrþi? |
||
|
kudika_6457 Postat pe 3 Mai 2012 13:00 |
||
Oare cãsnicia este cauza alcoolismului (în prea multe cazuri) sau unul din cei care ºi-au jurat credinþã pânã când moartea îi va despãrþi? Deja ne-ai bagat in bezna....
|
||
|
rondina Postat pe 3 Mai 2012 13:03 |
||
De la: rondina, la data 2012-05-03 13:03:47Oare cãsnicia este cauza alcoolismului (în prea multe cazuri) sau unul din cei care ºi-au jurat credinþã pânã când moartea îi va despãrþi? tocmai vroiam sa cer si io o traducereRondi
|
||
|
Ame_li Postat pe 3 Mai 2012 13:09 |
||
De la: Ame_li, la data 2012-05-03 13:09:43De la: rondina, la data 2012-05-03 13:03:47Oare cãsnicia este cauza alcoolismului (în prea multe cazuri) sau unul din cei care ºi-au jurat credinþã pânã când moartea îi va despãrþi? dap...sunt sigura ca ne va "lumina" !
|
||
|
rondina Postat pe 3 Mai 2012 13:11 |
||
De la: kudika_6457, la data 2012-05-03 13:00:46Recunosc cã am avut probleme cu alcoolul în prima cãsnicie ºi nu am conºtientizat acest lucru. Aveam impresia cã nu eram în situaþia în care nu mã mai puteam abþine. Dupã ce am divorþat am încetat cu obiceiul considerând cã alcoolul nu mai este antidotul neînþelegerilor casnice. Este o iluzie credinta,ca alcoolul poate rezolva problemele existente in familie sau le poate reduce intensitatea!!Nu folosi copilul in motivatia prezentata,nu este corect fata de el,nu este vinovat cu nimic in aceasta poveste !!!Explicatia data de tine,referitoare la respingerea copilului ,este puerila,daca era vorba de asa ceva,sotia ta ar fi reactionat astfel inca de la inceput !!Partea grava ,in cazul tau, este predispozitia la alcoolism,aceasta este tara prezenta in familia ta!De fapt,sotia ta si-a dat seama ca nu te-ai schimbat cu absolut nimic si realizeaza faptul ca va fi nevoita sa traiasca si ea acelasi calvar precum fosta sotie!!!Nu implicati copiii in asa ceva,sunt nevinovati!!!Renunta la acest viciu,,te vei distruge si iti vei pierde si a doua familie,nimeni nu este obligat sa suporte un alcoolic in viata sa!!Parerea mea este aceea de a discuta cu sotia ta,atunci cand nu esti baut,si sa incerci sa readuci armonia in familie,dar fara consum excesiv de alcool!!Nu,casnicia nu este cauza aparitiei alcoolismului,ci tu esti vinovat de distrugerea casniciei!!!Remonteaza-te,,aveti copii,macar pentru ei ajungeti la un consens,nu trebuie sa vada neintelegerile voastre,vor suferi mai tarziu!!!Ei au existat inca de la inceputul relatiei voastre,nu-i folositi in justificarea comportamentelor voastre ,a ambilor!!Incearca sa ajungi la o reconciliere cu sotia ta,dar mai intai,renunta la alcool,nu foloseste nimanui acest viciu!!!Stabiliti reguli in ceea ce priveste vizita copilului ,de comun acord cu sotia si faceti ca lucrurile sa revina in matca lor!Daca va iubiti,veti reusi sa treceti de acest impas familial!! |
||
|
MissRainbow Postat pe 3 Mai 2012 13:21 |
||
| În primul rând þin sã vã mulþumesc doamnelor pentru interesul dv., ºi mã bucur cã am avut curajul sã intru pe acest forum deoarece prin intermediul întrebãrilor dv. am reuºit sã gãsesc rãspuns la problemele mele fãrã sã-mi fie jenã de mine. | ||
|
kudika_6457 Postat pe 3 Mai 2012 13:23 |
||
| Mulþumesc MissRainbow | ||
|
kudika_6457 Postat pe 3 Mai 2012 13:27 |
||
De la: kudika_6457, la data 2012-05-03 13:23:32În primul rând þin sã vã mulþumesc doamnelor pentru interesul dv., ºi mã bucur cã am avut curajul sã intru pe acest forum deoarece prin intermediul întrebãrilor dv. am reuºit sã gãsesc rãspuns la problemele mele fãrã sã-mi fie jenã de mine. ne spui si noua concluzia la care ai ajuns?
|
||
|
Piscolinoo Postat pe 3 Mai 2012 13:28 |
||
De la: Piscolinoo, la data 2012-05-03 13:28:53De la: kudika_6457, la data 2012-05-03 13:23:32În primul rând þin sã vã mulþumesc doamnelor pentru interesul dv., ºi mã bucur cã am avut curajul sã intru pe acest forum deoarece prin intermediul întrebãrilor dv. am reuºit sã gãsesc rãspuns la problemele mele fãrã sã-mi fie jenã de mine. Rãspunsul îl regãsiþi în sfaturile lui MissRainbow. Luminã cred cã s-a fãcut ºi pentru celelalte doamne cãrora le mulþumesc |
||
|
kudika_6457 Postat pe 3 Mai 2012 14:12 |
||
De la: kudika_6457, la data 2012-05-03 13:27:42Mulþumesc MissRainbow Pentru putin,fii barbat consecvent in hotararea de a-ti scoate familia din impasul in care se afla!!!!
|
||
|
MissRainbow Postat pe 3 Mai 2012 14:18 |
||
|
Ai aceleasi aspiratii cu sotia de acum, ceea ce justifica in mare masura relatia voastra. Viciul bauturii, desi stia ca il ai, ai facut-o sa creada ca l-ai inlaturat din viata ta. Intentionat ori nu, ai inceput iar sa iti bati joc de toata lumea...nu ma refer deloc la tine, desi esti primul de care iti bati joc. Aceasta femeie, cu care ai aspiratii comune dar nu ai si mijloacele de indeplinire a lor, caci in timp ce ea isi da interesul, tu stai cu paharul in mana si cauti vinovati pentru esecul tau de recidivist, de ce te-ar mai vrea aceasta femeie in casa ei, in viata fiului ei?! Si pentru ce si-ar dori ca fiul tau sa ii calce pragul, sa aiba o grija in plus?! Nu te are pe tine, cel cu aceleasi aspiratii de viata?! Imi pare rau pentru femeile si copiii din viata ta, carora le intuneci existenta cu personalitatea ta egoista si atat de puternica in slabiciunea sa. Trebuie sa accepti realitatea pe care tu ai generat-o cu bautura ta: aceasta a doua femeie nu are nimic in comun cu tine, caci aspiratiile ei sunt iluzii de betivan pentru tine. Copilul ei si-l protejeaza cum poate mai bine, refuzand sa mai primeasca in casa copilul betivanului ce inca ii e barbat ...divortul e o procedura mai complicata decat comanda unei baterii de vin, cum de ai uitat?! In final, nu esti decat un jalnic excroc sentimental alcoolic, ce isi cocoloseste ne-vointa de barbat cu i tarie de caracter rau ce numai betivanii o au. Tu nu esti nici slab nici prost, esti doar excroc. Femeia care are copil. cu tine nu poate sa iti interzica relatia cu el, dar femeia in a carei casa te-ai aciuit prin inselaciune, poate sa nu vrea sa aiba de a face cu nimic din ce e ii cere sa te accepte pe tine, un vanzator de iluzii. Toata simpatia pentru cei ce sunt nevoiti sa te suporte.... Pacat ca esti fertil... Stiu ca si tu stii ca sunt programe de reabilitare pentru alcoolici, doar ca nu consideri ca tu ai avea motive sa le accesezi.... |
||
|
maybe Postat pe 3 Mai 2012 18:12 |
||
nu sunt de acord cu asfel de mariaje schimbate ca pe chiloti . am un dispret deosebit pentru divortati pentru ca eu merg pe ideea ca prima impresie e cea mai buna adica nimeni nu poate fi mai bun decat primul sot sau prima nevasta. chiar daca am avut escapade am tinut ca sotul *oitei* ratacite sa fie respectat in continuare. dar asta tine de inteligenta si logica
|
||
|
jean_luc_picard Postat pe 3 Mai 2012 18:33 |
||
De la: jean_luc_picard, la data 2012-05-03 18:33:11 Vai de oaia ratacita de care zici..... Tu crezi ca sotul ei este respectat ??
|
||
|
GHEISA_ Postat pe 3 Mai 2012 20:04 |
||
De la: GHEISA_, la data 2012-05-03 20:04:15De la: jean_luc_picard, la data 2012-05-03 18:33:11 teoretic DA crezi altceva?
|
||
|
jean_luc_picard Postat pe 3 Mai 2012 20:17 |
||
De la: maybe, la data 2012-05-03 18:12:58Ai aceleasi aspiratii cu sotia de acum, ceea ce justifica in mare masura relatia voastra. Viciul bauturii, desi stia ca il ai, ai facut-o sa creada ca l-ai inlaturat din viata ta. Intentionat ori nu, ai inceput iar sa iti bati joc de toata lumea...nu ma refer deloc la tine, desi esti primul de care iti bati joc. Aceasta femeie, cu care ai aspiratii comune dar nu ai si mijloacele de indeplinire a lor, caci in timp ce ea isi da interesul, tu stai cu paharul in mana si cauti vinovati pentru esecul tau de recidivist, de ce te-ar mai vrea aceasta femeie in casa ei, in viata fiului ei?! Si pentru ce si-ar dori ca fiul tau sa ii calce pragul, sa aiba o grija in plus?! Nu te are pe tine, cel cu aceleasi aspiratii de viata?! Asta e realitatea crudã. De asta sunt aici,pentru cã am nevoie de ajutor, cu toate cã unele puncte de vedere îmi stau în gât. Le înghit ºi merg mai departe pentru cã nu vreau sã-mi mai neg starea. Cicã niciodatã nu e prea târziu... Mulþumesc Maybe pt. comentariu. |
||
|
kudika_6457 Postat pe 4 Mai 2012 08:19 |
||
|
[quote name='kudika_6457' date='2012-05-04 08:19:48' Asta e realitatea crudã. De asta sunt aici,pentru cã am nevoie de ajutor, cu toate cã unele puncte de vedere îmi stau în gât. Le înghit ºi merg mai departe pentru cã nu vreau sã-mi mai neg starea. Cicã niciodatã nu e prea târziu... Mulþumesc Maybe pt. comentariu.[/quote] In ciuda tuturor defectelor si ,in special,a dependentei de consumul de alcool,daca te consideri un om responsabil,poti recurge la procedurile medicale,cate vor ajuta sa renunti la acest viciu si sa te reabilitezi in fata sotiei si familiei tale!!!!!!!!Personal,nu am o parere buna despre consumatorii excesivi de alcool si nici multa incredere in dezalcoolizare pentru ca realitatea a demonstrat ca aceasta patima,fara o colaborare acerba din partea celui in cauza, este sortita esecului si distrugatoare pentru cei apropiati,care nu au nicio contributie in derularea alcoolismului si nu trebuie supusi chinului de a suporta comportamentul protagonistului!Dar,,,asa cum te-ai exprimat,,,niciodata nu este prea tarziu,,,domnule,esti barbat,da???Atunci dovedeste acest lucru!!!Lasa lamentarea deoparte si pune-te pe treaba serios!!Obiceiurile mai putin bune ,nu fac bine tie si familiei tale,,multe femei nu suporta betivii in viata lor si a copiilor lor,,nu pot fi obligate in asemenea actiune,deci intelege-ti sotia si treci la fapte!!! |
||
|
MissRainbow Postat pe 4 Mai 2012 08:46 |
||
| ...dar sotiile unor " betivani" cum poate sa-i ajute? ca sa treaca cu bine sau sa depaseasca aceasta maladie a secolului in care traim?...nu singura dealtfel! | ||
|
fatavesela Postat pe 6 Mai 2012 15:45 |
||
De la: fatavesela, la data 2012-05-06 15:45:55...dar sotiile unor " betivani" cum poate sa-i ajute? ca sa treaca cu bine sau sa depaseasca aceasta maladie a secolului in care traim?...nu singura dealtfel! Cum pot ajuta astfel de barbati?Simplu,dar greu de aplicat fara participarea activa a celor in cauza!!In primul rand,sustinerea morala permanenta,comunicarea deschisa cu cel incercat de acest viciu,ingrijirea din punct de vedere al procedurilor de dezalcolizare,incepute sub indrumarea medicilor si continuata in mijlocul familiei,incurajarea,,practic,neabandonarea lui din punct de vedere emotional,indepartarea tuturor surselor ,care il pot atrage, gen anturaj nepotrivit,bautura disponibila,dar,repet,fara o vointa puternica,detinuta de cel pus intr-o astfel de situatie,totul este sortit esecului!!Procesul dezalcoolizarii incepe in spital,dar continua acasa,in familie,,,este destul de lung si anevoios acest drum si de aici rezulta,de multe ori,neputinta si esecul in demersul propus,recidivele neintarziind sa apara!! deci,totul se reduce la impunerea vointei personale si intrajutorarea familiala,la care se adauga ajutorul medical de specialitate! |
||
|
MissRainbow Postat pe 6 Mai 2012 16:17 |
||
| ...si daca insista sa consume alcool si deranjeaza si alti membri ai familiei, ce-i de facut?...am inteles, o vorba buna, fara bautura,ajutor din partea familiei sa scape de acest viciu, DAR...consuma alcool in continuare!...ce-i de facut?...ii place si spune ca nu se poate lasa!...am incercat cu sucuri, apa minerala,etc...cu vorbe bune,cum ca bautura nu e buna la nimic...poate distruge o relatie!...pe deasupra sufera si copiii...merita o relatie cu un asfel de om? | ||
|
fatavesela Postat pe 7 Mai 2012 06:51 |
||
De la: fatavesela, la data 2012-05-07 06:51:49...si daca insista sa consume alcool si deranjeaza si alti membri ai familiei, ce-i de facut?...am inteles, o vorba buna, fara bautura,ajutor din partea familiei sa scape de acest viciu, DAR...consuma alcool in continuare!...ce-i de facut?...ii place si spune ca nu se poate lasa!...am incercat cu sucuri, apa minerala,etc...cu vorbe bune,cum ca bautura nu e buna la nimic...poate distruge o relatie!...pe deasupra sufera si copiii...merita o relatie cu un asfel de om? Nu!!!Categoric NU!!!!Daca s-au facut toate eforturile,dar rezultatul este nul,nu,nu merita sa-ti distrugi viata alaturi de un astfel de om!!!Din pacate,,,exista si copii la mijloc ,,,deci,cu atat mai mult,,,fiecare va trebui sa mearga pe drumul propriu!!Alcoolismul a depasit orice granita,nu mai poate fi eradicat,,a ajuns o practica zilnica!! |
||
|
MissRainbow Postat pe 7 Mai 2012 07:18 |
||
| ...Deci, trebuie sa fie constient ca vrea sa se lase de bautura!...altfel va face un chin viata celor din jurul sau! | ||
|
fatavesela Postat pe 7 Mai 2012 08:28 |
||
De la: fatavesela, la data 2012-05-07 08:28:54...Deci, trebuie sa fie constient ca vrea sa se lase de bautura!...altfel va face un chin viata celor din jurul sau! Nu cred ca un alcooloc mai poate constientiza gravitatea situatiei sale si anvergura raului,pe care il aduce in familia sa,,alcoolul distruge sistemul nervos central!!In rarele momente de luciditate,se mai poate discuta cu cel in cauza,dar ma indoiesc de obtinerea unui rezultat favorabil!!Nu ma hazardez in a face afirmatii,dar alcoolicii sunt oameni deja pierduti,debusolati,mai devreme sau mai tarziu, vor ceda,atat fizic ,cat si psihic,,si durerea familiei va fi pe masura!!Este o tara a societatii ,dar dezvoltata de oameni!!Alcoolicii nu mai au constiinta,,chiar daca pe moment,aceasta isi face prezenta cat de cat,,va renunta sa lupte cu propriul viciu,cedand in fata acestuia!!Personal,nu am incredere in alcoolici si in promisiunile lor,,ii declar rebuturi ale societati! |
||
|
MissRainbow Postat pe 7 Mai 2012 08:49 |
||
De la: fatavesela, la data 2012-05-06 15:45:55...dar sotiile unor " betivani" cum poate sa-i ajute? ca sa treaca cu bine sau sa depaseasca aceasta maladie a secolului in care traim?...nu singura dealtfel! apucandu-se chiar ea de bautura pentru ca sotul sa se simta nevoit sa o resusciteze |
||
|
jean_luc_picard Postat pe 7 Mai 2012 08:51 |
||
De la: jean_luc_picard, la data 2012-05-07 08:51:03De la: fatavesela, la data 2012-05-06 15:45:55...dar sotiile unor " betivani" cum poate sa-i ajute? ca sa treaca cu bine sau sa depaseasca aceasta maladie a secolului in care traim?...nu singura dealtfel! Ai spus-o,ce sa-ti zic!!!!! Nu ajunge un decazut,,mai trebuie inca unul!!Offf!
|
||
|
MissRainbow Postat pe 7 Mai 2012 09:10 |
||
De la: MissRainbow, la data 2012-05-07 09:10:46De la: jean_luc_picard, la data 2012-05-07 08:51:03De la: fatavesela, la data 2012-05-06 15:45:55...dar sotiile unor " betivani" cum poate sa-i ajute? ca sa treaca cu bine sau sa depaseasca aceasta maladie a secolului in care traim?...nu singura dealtfel! cui pe cui se scoate!
|
||
|
jean_luc_picard Postat pe 7 Mai 2012 09:16 |
||
De la: jean_luc_picard, la data 2012-05-07 09:16:00De la: MissRainbow, la data 2012-05-07 09:10:46De la: jean_luc_picard, la data 2012-05-07 08:51:03De la: fatavesela, la data 2012-05-06 15:45:55...dar sotiile unor " betivani" cum poate sa-i ajute? ca sa treaca cu bine sau sa depaseasca aceasta maladie a secolului in care traim?...nu singura dealtfel! Nu este adevarat!!
|
||
|
MissRainbow Postat pe 7 Mai 2012 09:19 |
||
De la: MissRainbow, la data 2012-05-07 09:19:39De la: jean_luc_picard, la data 2012-05-07 09:16:00De la: MissRainbow, la data 2012-05-07 09:10:46De la: jean_luc_picard, la data 2012-05-07 08:51:03De la: fatavesela, la data 2012-05-06 15:45:55...dar sotiile unor " betivani" cum poate sa-i ajute? ca sa treaca cu bine sau sa depaseasca aceasta maladie a secolului in care traim?...nu singura dealtfel! stiu oameni care dupa ce s-au lasat de bautura complet au dus-o si mai rau
|
||
|
jean_luc_picard Postat pe 7 Mai 2012 09:21 |
||
| Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
|---|---|---|
| Destin sau ce ! | 19 | De la: ella67 14 Ianuarie 2009 15:11 |
| Fetelor, am nevoie de parerea voastra sa clarific o situatie! | 87 | De la: PRALEA_ 3 August 2011 18:11 |
| O decizie inteleapta??.... | 14 | De la: SPOTYYY 23 Octombrie 2009 15:40 |
|
|
||
| un sfat? | 38 | De la: stem_29 27 August 2010 19:59 |
| Pareri diferite dupa 6 ani de relatie | 9 | De la: simmy_mona 12 Ianuarie 2013 21:08 |
Site-ul Kudika.ro este creat si administrat de SC Internet Corp SRL.
Pentru propuneri de colaborare privind promovarea pe site-ul kudika.ro,
va rugam sa contactati departamentul de vanzari la sales@internetcorp.ro
Sediul social: Bucuresti, Str. Putul lui Zamfir nr. 28, Sector 1
Solicitarile cu privire la protectia datelor cu caracter personal pot fi trimise la email gdpr@internetcorp.ro
Termenul legal in care poti primi un raspuns din partea noastra este de 30 zile calendaristice.