bors facut in casa

Subiect nou
Alege alt forum  
Voteaza:
Rating curent bors facut in casa: (3 din 1 vot)
 
Pagini: 1 2 >> Sari la pagina:
kudika099282 Avatarul lui kudika099282

10 mesaje
Membru din: 6/01/2010

Am o nelamurire...am facut bors de casa respecand reteta,dar...nu se acreste..e ceva anormal..vreau o sugestie pls
Raporteaza abuz de limbaj
kudika_8212 Avatarul lui kudika_8212

223 mesaje
Membru din: 23/05/2012

incearca alta reteta
Raporteaza abuz de limbaj
serpico_ Avatarul lui serpico_

2394 mesaje
Membru din: 10/01/2012
Oras: deva

De la: kudika099282, la data 2012-05-27 13:56:21Am o nelamurire...am facut bors de casa respecand reteta,dar...nu se acreste..e ceva anormal..vreau o sugestie pls

Trebuie sa fii rea la suflet ...(a dracului) ca sa se acreasca.
Si trebuie sa tragi pe cineva de..."mot"...pana ii dau lacrimile .Sa vezi atnci ce acru este.
Traiesc clipa ca si cum ar fi ultima...
kudika099282 Avatarul lui kudika099282

10 mesaje
Membru din: 6/01/2010

Greu....si am tras de par dar nu asa incat sa-i dea lacrimile...
Raporteaza abuz de limbaj
kudika099282 Avatarul lui kudika099282

10 mesaje
Membru din: 6/01/2010

Am incercat reteta tipica...huste,tarate si malai...alta nush
Raporteaza abuz de limbaj
kudika_8212 Avatarul lui kudika_8212

223 mesaje
Membru din: 23/05/2012

atunci incearca sa faci borsul afara...pe balcon
Raporteaza abuz de limbaj
serpico_ Avatarul lui serpico_

2394 mesaje
Membru din: 10/01/2012
Oras: deva

De la: kudika099282, la data 2012-05-27 14:06:21Greu....si am tras de par dar nu asa incat sa-i dea lacrimile...

Eu nu stiu cum ai procedat tu dar ...tine si de vasul in care faci si de cum procedezi ...atunci cand faci reteta.Nu se poate sa nu-ti iasa.
Raporteaza abuz de limbaj
Traiesc clipa ca si cum ar fi ultima...
Titanika Avatarul lui Titanika

8915 mesaje
Membru din: 15/08/2011

De la: kudika099282, la data 2012-05-27 13:56:21Am o nelamurire...am facut bors de casa respecand reteta,dar...nu se acreste..e ceva anormal..vreau o sugestie pls



Draga mea,daca faci bors prima data cu ingrediente noi si n-ai avut "huste',adica tarata ramasa de la un bors mai vechi,merge mai greu.Nu uita sa mestesti in continuare in el si tine-l la caldura,chiar daca il lasi afara pe balcon s-au unde locuiesti si acoperal cu o farfurie si un prosop curat.
Spunemi te rog ce fel de reteta ai primit sa vad unde ar fi greseala
Copilaroasa?-Da,pt ca asa vreau eu,asa imi place,asta mi-e farmecul!! Matura?-Da,atunci cand situatia o cere!! Indiferenta?-Da,atunci cand sant ranita!! Luptatoare?-Da,atunci cand am pt cine s-au pt ce sa lupt!! Visatoare?-Da,ce ar fi oamenii,fara vise!! Femeie?-DA,INTOTDEAUNA!
kudika_8212 Avatarul lui kudika_8212

223 mesaje
Membru din: 23/05/2012

2 retete...alegi ce vrei

Ca sa faci bors ai nevoie de huste(drojdia de la bors). Dar daca nu ai de unde sa iei huste, faci primul bors cu drojdie de bere si opresti huste de acolo.S-ar putea sa ti se para ca primul bors are un usor gust de drojdie bere.Nu-l folosi daca nu-ti place, dar opreste de acolo un pahar de huste.
Si acum, reteta de BORS:
500 g tarate de grau,300 g malai,un pahar de huste(prima data 2og drojdie de bere)o lamaie, 2-3 felii paine neagra,frunze de visin, leustean(daca ai!)
Ai nevoie de un vas de lut sau in lipsa de un borcan de sticla de 5-6 l.Pui taratele de grau si malaiul,adaugi hustele sau drojdia,torni apa fierbinte pana umpli vasul(daca este de sticla nu uita sa pui dedesubt cutite, ca sa nu plesneasca borcanul)Pui frunze de visin si leustean,acoperi cu un tifon, pastrezi la cald(bucatarie).In 2-3 zile este gata.Tragi in sticle cand este acrisor si pui a rece.Opresti huste!


1: Daca nu ai uste, le faci
2: Drojdia de bere este o alta bacterie, sfat gresit.

Drojdia care face borsul este bacterie salbatica. Aceasta bacterie traieste in simbioza cu lactobacilul, o alta bacterie, care de fapt si de drept da acreala borsului (acid lactic).

Cum sa faci uste:
- Gaseste tarate de grau. Nu din alea de cumparat de la magazin ca sunt tratate cu chimicale, si omoara bacteria de drojdie. Du-te la o moara si cumpara de acolo 1 Kg, ca sa-ti ajunga.
- Gasete un vas de marime apropiata si oparaste-l. Cu apa clocotita ca sa se dezinfecteze. Nu folosi chimicale pentru dezinfectat. Borsul e facut de fiinte (bacterii) care sunt foarte sensibile la chimicale.
- Pune apa calduta (45 grade celsius aproximativ) in vas. Apa trebuie sa fie curata, de la fantana si nu de la robinet, pentru ca cea de la robinet contine clor, si clorul omoara bacteria de drojdie si lactobacilul.
- Pune taratele de grau, cam o douazecime 1/20 volum in vas.
- Acopera vasul si tine-l la racoare (15 Celsius, plus sau minus 3 Celsius) intre 3 si 5 zile. Daca dupa 3 zile nu miroase a nimic, inseamna ca apa din vas nu sustine bacteriile respective in viata. Prea multe chimicale. Daca miroase a altceva dar nu a bors, atunci inseamna ca cultura s-a contaminat cu o alta bacterie. Arunca tot si incepe din nou, de data aceasta, ai grija sa oparesti vasul cum trebuie. Daca miroase a bors, atunci ai noroc. Mai lasa-l 2 zile, sau pana cand devine foarte acru.
Asta e, acum ai bors.
Ustile, sun taratele de grau de la fundul vasului.
Cum sa conservi ustile:
Amesteca in cantitati egale: usti, malai, faina. Ustile fiind ude, formeaza ca un fel de coca. Fa chiftelute micute si pune-le la uscat intr-un mediu fara umezeala si cald.
Acum ai chiftelute de usti, gata conservate.
Sunt valabile cam pentru o luna. Daca le tii mai mult de o luna, bacteria de drojdie si lactobacilul or sa moara, si rebuie sa o iei de la inceput.

Poti folosi aceste chiftelute de usti, ca sa pui in paine in loc de drojdie de bere. Este mai ales recomandat pentru Pizza. Nu este recomandat pentru prajituri, din motiv ca la copt face o coaja groasa.

Asta e.

Titanika Avatarul lui Titanika

8915 mesaje
Membru din: 15/08/2011

De la: kudika_8212, la data 2012-05-27 14:11:312 retete...alegi ce vrei

Ca sa faci bors ai nevoie de huste(drojdia de la bors). Dar daca nu ai de unde sa iei huste, faci primul bors cu drojdie de bere si opresti huste de acolo.S-ar putea sa ti se para ca primul bors are un usor gust de drojdie bere.Nu-l folosi daca nu-ti place, dar opreste de acolo un pahar de huste.
Si acum, reteta de BORS:
500 g tarate de grau,300 g malai,un pahar de huste(prima data 2og drojdie de bere)o lamaie, 2-3 felii paine neagra,frunze de visin, leustean(daca ai!)
Ai nevoie de un vas de lut sau in lipsa de un borcan de sticla de 5-6 l.Pui taratele de grau si malaiul,adaugi hustele sau drojdia,torni apa fierbinte pana umpli vasul(daca este de sticla nu uita sa pui dedesubt cutite, ca sa nu plesneasca borcanul)Pui frunze de visin si leustean,acoperi cu un tifon, pastrezi la cald(bucatarie).In 2-3 zile este gata.Tragi in sticle cand este acrisor si pui a rece.Opresti huste!


1: Daca nu ai uste, le faci
2: Drojdia de bere este o alta bacterie, sfat gresit.

Drojdia care face borsul este bacterie salbatica. Aceasta bacterie traieste in simbioza cu lactobacilul, o alta bacterie, care de fapt si de drept da acreala borsului (acid lactic).

Cum sa faci uste:
- Gaseste tarate de grau. Nu din alea de cumparat de la magazin ca sunt tratate cu chimicale, si omoara bacteria de drojdie. Du-te la o moara si cumpara de acolo 1 Kg, ca sa-ti ajunga.
- Gasete un vas de marime apropiata si oparaste-l. Cu apa clocotita ca sa se dezinfecteze. Nu folosi chimicale pentru dezinfectat. Borsul e facut de fiinte (bacterii) care sunt foarte sensibile la chimicale.
- Pune apa calduta (45 grade celsius aproximativ) in vas. Apa trebuie sa fie curata, de la fantana si nu de la robinet, pentru ca cea de la robinet contine clor, si clorul omoara bacteria de drojdie si lactobacilul.
- Pune taratele de grau, cam o douazecime 1/20 volum in vas.
- Acopera vasul si tine-l la racoare (15 Celsius, plus sau minus 3 Celsius) intre 3 si 5 zile. Daca dupa 3 zile nu miroase a nimic, inseamna ca apa din vas nu sustine bacteriile respective in viata. Prea multe chimicale. Daca miroase a altceva dar nu a bors, atunci inseamna ca cultura s-a contaminat cu o alta bacterie. Arunca tot si incepe din nou, de data aceasta, ai grija sa oparesti vasul cum trebuie. Daca miroase a bors, atunci ai noroc. Mai lasa-l 2 zile, sau pana cand devine foarte acru.
Asta e, acum ai bors.
Ustile, sun taratele de grau de la fundul vasului.
Cum sa conservi ustile:
Amesteca in cantitati egale: usti, malai, faina. Ustile fiind ude, formeaza ca un fel de coca. Fa chiftelute micute si pune-le la uscat intr-un mediu fara umezeala si cald.
Acum ai chiftelute de usti, gata conservate.
Sunt valabile cam pentru o luna. Daca le tii mai mult de o luna, bacteria de drojdie si lactobacilul or sa moara, si rebuie sa o iei de la inceput.

Poti folosi aceste chiftelute de usti, ca sa pui in paine in loc de drojdie de bere. Este mai ales recomandat pentru Pizza. Nu este recomandat pentru prajituri, din motiv ca la copt face o coaja groasa.

Asta e.




Copilaroasa?-Da,pt ca asa vreau eu,asa imi place,asta mi-e farmecul!! Matura?-Da,atunci cand situatia o cere!! Indiferenta?-Da,atunci cand sant ranita!! Luptatoare?-Da,atunci cand am pt cine s-au pt ce sa lupt!! Visatoare?-Da,ce ar fi oamenii,fara vise!! Femeie?-DA,INTOTDEAUNA!
serpico_ Avatarul lui serpico_

2394 mesaje
Membru din: 10/01/2012
Oras: deva

Retetele sunt bune ...dar lipseste un mic secret.
Raporteaza abuz de limbaj
Traiesc clipa ca si cum ar fi ultima...
Titanika Avatarul lui Titanika

8915 mesaje
Membru din: 15/08/2011

De la: serpico_, la data 2012-05-27 14:03:33
De la: kudika099282, la data 2012-05-27 13:56:21Am o nelamurire...am facut bors de casa respecand reteta,dar...nu se acreste..e ceva anormal..vreau o sugestie pls

Trebuie sa fii rea la suflet ...(a dracului) ca sa se acreasca.
Si trebuie sa tragi pe cineva de..."mot"...pana ii dau lacrimile .Sa vezi atnci ce acru este.



Sti ce facea mama ca sa se acreasca borsu?De cate ori mesteca in el,noi fugeam,ca stiam ca ne da cu lg de lemn pe la nas sa ne enerveze,cica se acrea mai ghini Mai fac si eu asa dar din lipsa ca,copiii nu-s acasa,necajesc sotul
Copilaroasa?-Da,pt ca asa vreau eu,asa imi place,asta mi-e farmecul!! Matura?-Da,atunci cand situatia o cere!! Indiferenta?-Da,atunci cand sant ranita!! Luptatoare?-Da,atunci cand am pt cine s-au pt ce sa lupt!! Visatoare?-Da,ce ar fi oamenii,fara vise!! Femeie?-DA,INTOTDEAUNA!
kudika_8212 Avatarul lui kudika_8212

223 mesaje
Membru din: 23/05/2012

De la: serpico_, la data 2012-05-27 14:23:46Retetele sunt bune ...dar lipseste un mic secret.
mai bine il cumperi din piata gata-facut
Raporteaza abuz de limbaj
Titanika Avatarul lui Titanika

8915 mesaje
Membru din: 15/08/2011

De la: serpico_, la data 2012-05-27 14:23:46Retetele sunt bune ...dar lipseste un mic secret.



Ziiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!ca alfel accu dau cu linguroiu pi la nas!!!!
Raporteaza abuz de limbaj
Copilaroasa?-Da,pt ca asa vreau eu,asa imi place,asta mi-e farmecul!! Matura?-Da,atunci cand situatia o cere!! Indiferenta?-Da,atunci cand sant ranita!! Luptatoare?-Da,atunci cand am pt cine s-au pt ce sa lupt!! Visatoare?-Da,ce ar fi oamenii,fara vise!! Femeie?-DA,INTOTDEAUNA!
kudika_8212 Avatarul lui kudika_8212

223 mesaje
Membru din: 23/05/2012

De la: Titanika, la data 2012-05-27 14:23:46
De la: serpico_, la data 2012-05-27 14:03:33
De la: kudika099282, la data 2012-05-27 13:56:21Am o nelamurire...am facut bors de casa respecand reteta,dar...nu se acreste..e ceva anormal..vreau o sugestie pls

Trebuie sa fii rea la suflet ...(a dracului) ca sa se acreasca.
Si trebuie sa tragi pe cineva de..."mot"...pana ii dau lacrimile .Sa vezi atnci ce acru este.



Sti ce facea mama ca sa se acreasca borsu?De cate ori mesteca in el,noi fugeam,ca stiam ca ne da cu lg de lemn pe la nas sa ne enerveze,cica se acrea mai ghini Mai fac si eu asa dar din lipsa ca,copiii nu-s acasa,necajesc sotul
pina nu rupe lingura aia de lemn pe kuru tau nu te lasi Putzy
serpico_ Avatarul lui serpico_

2394 mesaje
Membru din: 10/01/2012
Oras: deva

De la: kudika_8212, la data 2012-05-27 14:25:33
De la: serpico_, la data 2012-05-27 14:23:46Retetele sunt bune ...dar lipseste un mic secret.
mai bine il cumperi din piata gata-facut
Nu poti sti ce si de la cine cumperi...
Raporteaza abuz de limbaj
Traiesc clipa ca si cum ar fi ultima...
kudika_8212 Avatarul lui kudika_8212

223 mesaje
Membru din: 23/05/2012

De la: serpico_, la data 2012-05-27 14:27:13
De la: kudika_8212, la data 2012-05-27 14:25:33
De la: serpico_, la data 2012-05-27 14:23:46Retetele sunt bune ...dar lipseste un mic secret.
mai bine il cumperi din piata gata-facut
Nu poti sti ce si de la cine cumperi...
asta-i valabil in orice situatie in care cumperi sau bei ceva
Raporteaza abuz de limbaj
Titanika Avatarul lui Titanika

8915 mesaje
Membru din: 15/08/2011

De la: kudika_8212, la data 2012-05-27 14:27:09
De la: Titanika, la data 2012-05-27 14:23:46
De la: serpico_, la data 2012-05-27 14:03:33
De la: kudika099282, la data 2012-05-27 13:56:21Am o nelamurire...am facut bors de casa respecand reteta,dar...nu se acreste..e ceva anormal..vreau o sugestie pls

Trebuie sa fii rea la suflet ...(a dracului) ca sa se acreasca.
Si trebuie sa tragi pe cineva de..."mot"...pana ii dau lacrimile .Sa vezi atnci ce acru este.



Sti ce facea mama ca sa se acreasca borsu?De cate ori mesteca in el,noi fugeam,ca stiam ca ne da cu lg de lemn pe la nas sa ne enerveze,cica se acrea mai ghini Mai fac si eu asa dar din lipsa ca,copiii nu-s acasa,necajesc sotul
pina nu rupe lingura aia de lemn pe kuru tau nu te lasi Putzy


De,ce ti bagi tu k musca in borsu mieu???? Vrai si tu cu linguroiu pi la nas
Copilaroasa?-Da,pt ca asa vreau eu,asa imi place,asta mi-e farmecul!! Matura?-Da,atunci cand situatia o cere!! Indiferenta?-Da,atunci cand sant ranita!! Luptatoare?-Da,atunci cand am pt cine s-au pt ce sa lupt!! Visatoare?-Da,ce ar fi oamenii,fara vise!! Femeie?-DA,INTOTDEAUNA!
serpico_ Avatarul lui serpico_

2394 mesaje
Membru din: 10/01/2012
Oras: deva

De la: Titanika, la data 2012-05-27 14:25:58
De la: serpico_, la data 2012-05-27 14:23:46Retetele sunt bune ...dar lipseste un mic secret.



Ziiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!ca alfel accu dau cu linguroiu pi la nas!!!!

Mai intai se amesteca taratele cu malaiul si cu frunzele de visin cu 1 litru de apa rece si se lasa 2...3 ore sa se dizolve substantele hranitoare din tarate.
Apoi acestea se oparesc cu cca 3 litri de apa clocotita si se amesteca cu o lingura de lemn.Cand lichidul (amestecul asta este caldut ,abia atunci se adauga hustile.
Pentru ca daca le oparesti si pe acestea de fapt ...distrugi bacteriile care fac borsul . Pentru asta dsati cate un litru de vin rosu .
Raporteaza abuz de limbaj
Traiesc clipa ca si cum ar fi ultima...
kudika_8212 Avatarul lui kudika_8212

223 mesaje
Membru din: 23/05/2012

cred ca tii neaparat sa stii ce vreu sa fac in borsu' tau
Raporteaza abuz de limbaj
serpico_ Avatarul lui serpico_

2394 mesaje
Membru din: 10/01/2012
Oras: deva

De la: kudika_8212, la data 2012-05-27 14:29:06
De la: serpico_, la data 2012-05-27 14:27:13
De la: kudika_8212, la data 2012-05-27 14:25:33
De la: serpico_, la data 2012-05-27 14:23:46Retetele sunt bune ...dar lipseste un mic secret.
mai bine il cumperi din piata gata-facut
Nu poti sti ce si de la cine cumperi...
asta-i valabil in orice situatie in care cumperi sau bei ceva

Normal...
Raporteaza abuz de limbaj
Traiesc clipa ca si cum ar fi ultima...
kudika_8212 Avatarul lui kudika_8212

223 mesaje
Membru din: 23/05/2012

De la: Titanika, la data 2012-05-27 14:32:25
De la: kudika_8212, la data 2012-05-27 14:27:09
De la: Titanika, la data 2012-05-27 14:23:46
De la: serpico_, la data 2012-05-27 14:03:33
De la: kudika099282, la data 2012-05-27 13:56:21Am o nelamurire...am facut bors de casa respecand reteta,dar...nu se acreste..e ceva anormal..vreau o sugestie pls

Trebuie sa fii rea la suflet ...(a dracului) ca sa se acreasca.
Si trebuie sa tragi pe cineva de..."mot"...pana ii dau lacrimile .Sa vezi atnci ce acru este.



Sti ce facea mama ca sa se acreasca borsu?De cate ori mesteca in el,noi fugeam,ca stiam ca ne da cu lg de lemn pe la nas sa ne enerveze,cica se acrea mai ghini Mai fac si eu asa dar din lipsa ca,copiii nu-s acasa,necajesc sotul
pina nu rupe lingura aia de lemn pe kuru tau nu te lasi Putzy


De,ce ti bagi tu k musca in borsu mieu???? Vrai si tu cu linguroiu pi la nas

cred ca tii neaparat sa stii ce vreu sa fac in borsu' tau
Titanika Avatarul lui Titanika

8915 mesaje
Membru din: 15/08/2011

De la: serpico_, la data 2012-05-27 14:33:25
De la: Titanika, la data 2012-05-27 14:25:58
De la: serpico_, la data 2012-05-27 14:23:46Retetele sunt bune ...dar lipseste un mic secret.



Ziiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!ca alfel accu dau cu linguroiu pi la nas!!!!

Mai intai se amesteca taratele cu malaiul si cu frunzele de visin cu 1 litru de apa rece si se lasa 2...3 ore sa se dizolve substantele hranitoare din tarate.
Apoi acestea se oparesc cu cca 3 litri de apa clocotita si se amesteca cu o lingura de lemn.Cand lichidul (amestecul asta este caldut ,abia atunci se adauga hustile.
Pentru ca daca le oparesti si pe acestea de fapt ...distrugi bacteriile care fac borsul . Pentru asta dsati cate un litru de vin rosu .



Imi place,don Serpiko,foarte meticulos si grijuliu!Pt mine nu era un secret
Raporteaza abuz de limbaj
Copilaroasa?-Da,pt ca asa vreau eu,asa imi place,asta mi-e farmecul!! Matura?-Da,atunci cand situatia o cere!! Indiferenta?-Da,atunci cand sant ranita!! Luptatoare?-Da,atunci cand am pt cine s-au pt ce sa lupt!! Visatoare?-Da,ce ar fi oamenii,fara vise!! Femeie?-DA,INTOTDEAUNA!
kudika_8212 Avatarul lui kudika_8212

223 mesaje
Membru din: 23/05/2012

nu se referea la borsul ala de-l storci tu noaptea de la tiristii de pe traseu,Putzy
serpico_ Avatarul lui serpico_

2394 mesaje
Membru din: 10/01/2012
Oras: deva

De la: Titanika, la data 2012-05-27 14:48:21
De la: serpico_, la data 2012-05-27 14:33:25
De la: Titanika, la data 2012-05-27 14:25:58
De la: serpico_, la data 2012-05-27 14:23:46Retetele sunt bune ...dar lipseste un mic secret.



Ziiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!ca alfel accu dau cu linguroiu pi la nas!!!!

Mai intai se amesteca taratele cu malaiul si cu frunzele de visin cu 1 litru de apa rece si se lasa 2...3 ore sa se dizolve substantele hranitoare din tarate.
Apoi acestea se oparesc cu cca 3 litri de apa clocotita si se amesteca cu o lingura de lemn.Cand lichidul (amestecul asta este caldut ,abia atunci se adauga hustile.
Pentru ca daca le oparesti si pe acestea de fapt ...distrugi bacteriile care fac borsul . Pentru asta dsati cate un litru de vin rosu .



Imi place,don Serpiko,foarte meticulos si grijuliu!Pt mine nu era un secret

Pai ori faci un lucru ori nu-l mai faci.Cand zici ca stii ceva ori stii pana la capat ori nu mai stii ...
Am crezut ca ai plecat.
Raporteaza abuz de limbaj
Traiesc clipa ca si cum ar fi ultima...
Titanika Avatarul lui Titanika

8915 mesaje
Membru din: 15/08/2011

De la: serpico_, la data 2012-05-27 14:51:05
De la: Titanika, la data 2012-05-27 14:48:21
De la: serpico_, la data 2012-05-27 14:33:25
De la: Titanika, la data 2012-05-27 14:25:58
De la: serpico_, la data 2012-05-27 14:23:46Retetele sunt bune ...dar lipseste un mic secret.



Ziiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!ca alfel accu dau cu linguroiu pi la nas!!!!

Mai intai se amesteca taratele cu malaiul si cu frunzele de visin cu 1 litru de apa rece si se lasa 2...3 ore sa se dizolve substantele hranitoare din tarate.
Apoi acestea se oparesc cu cca 3 litri de apa clocotita si se amesteca cu o lingura de lemn.Cand lichidul (amestecul asta este caldut ,abia atunci se adauga hustile.
Pentru ca daca le oparesti si pe acestea de fapt ...distrugi bacteriile care fac borsul . Pentru asta dsati cate un litru de vin rosu .



Imi place,don Serpiko,foarte meticulos si grijuliu!Pt mine nu era un secret

Pai ori faci un lucru ori nu-l mai faci.Cand zici ca stii ceva ori stii pana la capat ori nu mai stii ...
Am crezut ca ai plecat.



Vin rosu nu pun,am incercat,am ramas la cel natural ca al mamei cum m-a invatat
Raporteaza abuz de limbaj
Copilaroasa?-Da,pt ca asa vreau eu,asa imi place,asta mi-e farmecul!! Matura?-Da,atunci cand situatia o cere!! Indiferenta?-Da,atunci cand sant ranita!! Luptatoare?-Da,atunci cand am pt cine s-au pt ce sa lupt!! Visatoare?-Da,ce ar fi oamenii,fara vise!! Femeie?-DA,INTOTDEAUNA!
kudika_8212 Avatarul lui kudika_8212

223 mesaje
Membru din: 23/05/2012

mai tarziu intra in tura pe traseu...
Raporteaza abuz de limbaj
kudika_8212 Avatarul lui kudika_8212

223 mesaje
Membru din: 23/05/2012

De la: serpico_, la data 2012-05-27 14:51:05
De la: Titanika, la data 2012-05-27 14:48:21
De la: serpico_, la data 2012-05-27 14:33:25
De la: Titanika, la data 2012-05-27 14:25:58
De la: serpico_, la data 2012-05-27 14:23:46Retetele sunt bune ...dar lipseste un mic secret.



Ziiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!ca alfel accu dau cu linguroiu pi la nas!!!!

Mai intai se amesteca taratele cu malaiul si cu frunzele de visin cu 1 litru de apa rece si se lasa 2...3 ore sa se dizolve substantele hranitoare din tarate.
Apoi acestea se oparesc cu cca 3 litri de apa clocotita si se amesteca cu o lingura de lemn.Cand lichidul (amestecul asta este caldut ,abia atunci se adauga hustile.
Pentru ca daca le oparesti si pe acestea de fapt ...distrugi bacteriile care fac borsul . Pentru asta dsati cate un litru de vin rosu .



Imi place,don Serpiko,foarte meticulos si grijuliu!Pt mine nu era un secret

Pai ori faci un lucru ori nu-l mai faci.Cand zici ca stii ceva ori stii pana la capat ori nu mai stii ...
Am crezut ca ai plecat.
mai tarziu intra in tura pe traseu...
Raporteaza abuz de limbaj
serpico_ Avatarul lui serpico_

2394 mesaje
Membru din: 10/01/2012
Oras: deva

De la: Titanika, la data 2012-05-27 14:55:00
De la: serpico_, la data 2012-05-27 14:51:05
De la: Titanika, la data 2012-05-27 14:48:21
De la: serpico_, la data 2012-05-27 14:33:25
De la: Titanika, la data 2012-05-27 14:25:58
De la: serpico_, la data 2012-05-27 14:23:46Retetele sunt bune ...dar lipseste un mic secret.



Ziiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!ca alfel accu dau cu linguroiu pi la nas!!!!

Mai intai se amesteca taratele cu malaiul si cu frunzele de visin cu 1 litru de apa rece si se lasa 2...3 ore sa se dizolve substantele hranitoare din tarate.
Apoi acestea se oparesc cu cca 3 litri de apa clocotita si se amesteca cu o lingura de lemn.Cand lichidul (amestecul asta este caldut ,abia atunci se adauga hustile.
Pentru ca daca le oparesti si pe acestea de fapt ...distrugi bacteriile care fac borsul . Pentru asta dsati cate un litru de vin rosu .



Imi place,don Serpiko,foarte meticulos si grijuliu!Pt mine nu era un secret

Pai ori faci un lucru ori nu-l mai faci.Cand zici ca stii ceva ori stii pana la capat ori nu mai stii ...
Am crezut ca ai plecat.



Vin rosu nu pun,am incercat,am ramas la cel natural ca al mamei cum m-a invatat

Pai nu pui vin rosu....Eu am zis ca dati cate un litru pentru ca v-am dat secretul....
Ma ve bors fsceti voi acilica....
Raporteaza abuz de limbaj
Traiesc clipa ca si cum ar fi ultima...
kudika_8212 Avatarul lui kudika_8212

223 mesaje
Membru din: 23/05/2012

trebuia sa-i spui ca vinul rosu il pune la ea in pahar in timp ce face borsul...dar prea tarziu...a adormit deja Putzy...si mai tarziu are ora de produs...
Pagini: 1 2 >> Sari la pagina: