Setari Cookie-uri

BUNA FETELE !

Va astept pe pagina mea de Facebook RETETE RAFINATE pentru a incerca una din retetele rafina si exotice din toata lumea









VA PUP SI VA ASTEPT CU DRAG,
kudika_18170
Postat pe 1 Noiembrie 2012 15:12
Pai io nu am cont pe facebook... Nu capat nici o reteta ?
Rotty_
Postat pe 1 Noiembrie 2012 15:16
De la: kudika_18170, la data 2012-11-01 15:12:06Va astept pe pagina mea de Facebook RETETE RAFINATE pentru a incerca una din retetele rafina si exotice din toata lumea









VA PUP SI VA ASTEPT CU DRAG,



Este obligatoriu sa imi deschid cont "FB"??? Nu vreau!!!
kudika_15804
Postat pe 1 Noiembrie 2012 15:27
Bineinteles ca nu este nevoie de cont FB. va dau o reteta deliciosa



Muschi de vita Chateaubriand cu orez salbatic si salata de sparanghel


Ingrediente
piper, sare, 200 ml vin alb, demisec, 50 ml otet balsamic, 100 ml whisky, 1 ardei iute, 100 gr mustar clasic, 100 gr stafide aurii, 200 ml ulei de masline, 150 gr unt, 100 gr migdale crude, rozmarin proaspat, 1 legatura sparanghel, 1 kg carne de vita muschi, proaspat, 500 gr orez salbatic, 1 ceapa, 4-5 buc lamaie,
1 capatana usturoi, 1 portocala
Metoda de prepare
Se taie muschiul de vita, se unge cu ulei de masline, se sareaza, pipereaza si se lasa la odihnit.
Pune apa la fiert pentru orez, cu ulei si sare.
In timpul in care apa fierbe, taie marunt ceapa, usturoiul si ardeiul iute si marunteste migdalele.

Pregateste sosul pentru salata: pune in blender cateva felii de portocala fara coaja, impreuna cu putin otet, ulei de masline si putin mustar.
Intr-o tigaie, caleste ceapa cu ardeiul iute iar apoi in aceeasi tigaie caleste usturoiul peste care torni putin whiskey (o sa se flambeze spectaculos).

Prajeste migdalele si stafidele.
Porneste cuptorul la 180 de grade.
Caleste rapid sparanghelul in tigaie si, pe final, stinge cu zeama de lamaie.
Pune tigaia pentru carne la incins cu ulei si o lingura de unt, apoi prajeste muschiul pe toate partile (cam 2-3 minute pentru fiecare parte). Adauga usturoi zdrobit, rozmarin si vinul alb iar apoi introduce tigaia la cuptor 5-10 minute.

Intre timp trebuie sa fi fiert orezul care se scoate, se scurge si se amesteca cu ceapa, usturoiul, migdalele si stafidele in oala mica. Lasa oala la incalzit in cuptor (pe care l-ai oprit in prealabil).
kudika_18170
Postat pe 1 Noiembrie 2012 18:25
De la: kudika_18170, la data 2012-11-01 15:12:06Va astept pe pagina mea de Facebook RETETE RAFINATE pentru a incerca una din retetele rafina si exotice din toata lumea









VA PUP SI VA ASTEPT CU DRAG,
Nu ai si cateva retete cu branza degresata? Sau cu ananas? Le ador si nu stiu cu ce sa le mai combin.
GeorgianaBB
Postat pe 1 Noiembrie 2012 18:47
De la: kudika_18170, la data 2012-11-01 18:25:33Bineinteles ca nu este nevoie de cont FB. va dau o reteta deliciosa



Muschi de vita Chateaubriand cu orez salbatic si salata de sparanghel


Ingrediente
piper, sare, 200 ml vin alb, demisec, 50 ml otet balsamic, 100 ml whisky, 1 ardei iute, 100 gr mustar clasic, 100 gr stafide aurii, 200 ml ulei de masline, 150 gr unt, 100 gr migdale crude, rozmarin proaspat, 1 legatura sparanghel, 1 kg carne de vita muschi, proaspat, 500 gr orez salbatic, 1 ceapa, 4-5 buc lamaie,
1 capatana usturoi, 1 portocala
Metoda de prepare
Se taie muschiul de vita, se unge cu ulei de masline, se sareaza, pipereaza si se lasa la odihnit.
Pune apa la fiert pentru orez, cu ulei si sare.
In timpul in care apa fierbe, taie marunt ceapa, usturoiul si ardeiul iute si marunteste migdalele.

Pregateste sosul pentru salata: pune in blender cateva felii de portocala fara coaja, impreuna cu putin otet, ulei de masline si putin mustar.
Intr-o tigaie, caleste ceapa cu ardeiul iute iar apoi in aceeasi tigaie caleste usturoiul peste care torni putin whiskey (o sa se flambeze spectaculos).

Prajeste migdalele si stafidele.
Porneste cuptorul la 180 de grade.
Caleste rapid sparanghelul in tigaie si, pe final, stinge cu zeama de lamaie.
Pune tigaia pentru carne la incins cu ulei si o lingura de unt, apoi prajeste muschiul pe toate partile (cam 2-3 minute pentru fiecare parte). Adauga usturoi zdrobit, rozmarin si vinul alb iar apoi introduce tigaia la cuptor 5-10 minute.

Intre timp trebuie sa fi fiert orezul care se scoate, se scurge si se amesteca cu ceapa, usturoiul, migdalele si stafidele in oala mica. Lasa oala la incalzit in cuptor (pe care l-ai oprit in prealabil).



Multumesc,am "scanat" aceasta reteta,recunosc,m-a incitat componenta ei,am sa o incerc cu prima ocazie,dupa care o voi oficializa!!!
kudika_15804
Postat pe 1 Noiembrie 2012 18:52
Pajeon (Coreea)
omleta

Ingrediente pentru 3-4 portii

Aluat

O cana si jumatate cu faina

O jumatate cana cu faina de orez

2 cani cu apa

1 ou batut

1 legatura de ceapa verde taiata in bucati cam de 5 centimetri lungime

Sare si piper dupa gust

2 -3 lingurite de ulei

Sos

1 sfert de cana sos de soia

2 lingurite de otet

1 ceapa verde tocata marunt

1 catel de usturoi pisat

O jumatate de lingurita seminte de ardei iute
Mod de preparare

Intr-un castron mare se amesteca faina, faina de orez, apa si oul, pana se obtine un amestec omogen. Se adauga dupa caz faina sau apa, pentru a da mai multa consistenta aluatului. Apoi se adauga jumatate din cantitatea de ceapa si se asezoneaza cu sare si piper. Se lasa deoparte 10-15 minute.
Se incalzeste o tigaie la foc mediu. Se pune putin ulei in tigaie si se indeparteaza excesul cu un prosop din hartie. In tigaie se toarna cam trei sferturi de cana cu compozitia pentru clatite, astfel incat sa acopere fundul acesteia. Se presara putina ceapa verde desupra si se lasa pe foc 3-4 minute, pana ce aluatul devine maroniu deschis.
Se intoarce clatita pe partea cealalta, presand cu o spatula pentru a fi siguri ca toata suprafata ei este in contact cu tigaia. Se pune clatita pe o farfurie. Se tamponeaza tigaia cu prosopul din hartie imbibat in ulei si se repeta procedeul de mai sus si pentru restul de aluat. Pe masura ce sunt gata, clatitele se aseaza una peste alta, pentru a se mentine calde.
Se amesteca la un loc ingredientele pentru sos. Se aseaza clatitele una peste alta pe un tocator si se taie pe mijloc si apoi de-a curmezisul. Se aseaza pe o farfurie, impreuna cu sosul.
kudika_18170
Postat pe 1 Noiembrie 2012 19:31
Gutui coapte


Ingrediente
2 bucati anason stelat, 4 linguri sirop de artar, ½ lamaie, 4 cuisoare, 500 ml apa, 4 gutui mici , 4 linguri cu varf de zahar
Metoda de prepare

Fierbe apa cu zaharul pana dau intr-un clocot. Adauga cuisoarele si anasonul stelat. Curata si taie gutuile in jumatati. Stopeste-le bine cu zeama de la jumatate de lamaie pentru a preveni oxidarea. Scufunda jumatatile de gutui in siropul de zahar si lasa-le la fiarba inabusit pana cand se inmoaie.

Intre timp, incinge cuptorul la 180C / gaz treapta 5. Cand gutuile sunt gata scoate-le din siropul de zahar si aseaza-le intr-un vas pentru copt. Toarna deasupra lor 150ml din sirop cu tot cu anasonul stelat si cuisoare, adauga siropul de artar. Coace-le timp de 30 de minute pana cand sunt moi.


kudika_18170
Postat pe 1 Noiembrie 2012 19:32
ce porcarii
kudika_13420
Postat pe 1 Noiembrie 2012 19:38
kudika_13420 ce anume vrei ???
kudika_18170
Postat pe 1 Noiembrie 2012 19:42
pai nimc de la tine,Choryna...am vazut ce ai de oferit
kudika_13420
Postat pe 1 Noiembrie 2012 19:44
De la: kudika_18170, la data 2012-11-01 19:31:06Pajeon (Coreea)
omleta

Ingrediente pentru 3-4 portii

Aluat

O cana si jumatate cu faina

O jumatate cana cu faina de orez

2 cani cu apa

1 ou batut

1 legatura de ceapa verde taiata in bucati cam de 5 centimetri lungime

Sare si piper dupa gust

2 -3 lingurite de ulei

Sos

1 sfert de cana sos de soia

2 lingurite de otet

1 ceapa verde tocata marunt

1 catel de usturoi pisat

O jumatate de lingurita seminte de ardei iute
Mod de preparare

Intr-un castron mare se amesteca faina, faina de orez, apa si oul, pana se obtine un amestec omogen. Se adauga dupa caz faina sau apa, pentru a da mai multa consistenta aluatului. Apoi se adauga jumatate din cantitatea de ceapa si se asezoneaza cu sare si piper. Se lasa deoparte 10-15 minute.
Se incalzeste o tigaie la foc mediu. Se pune putin ulei in tigaie si se indeparteaza excesul cu un prosop din hartie. In tigaie se toarna cam trei sferturi de cana cu compozitia pentru clatite, astfel incat sa acopere fundul acesteia. Se presara putina ceapa verde desupra si se lasa pe foc 3-4 minute, pana ce aluatul devine maroniu deschis.
Se intoarce clatita pe partea cealalta, presand cu o spatula pentru a fi siguri ca toata suprafata ei este in contact cu tigaia. Se pune clatita pe o farfurie. Se tamponeaza tigaia cu prosopul din hartie imbibat in ulei si se repeta procedeul de mai sus si pentru restul de aluat. Pe masura ce sunt gata, clatitele se aseaza una peste alta, pentru a se mentine calde.
Se amesteca la un loc ingredientele pentru sos. Se aseaza clatitele una peste alta pe un tocator si se taie pe mijloc si apoi de-a curmezisul. Se aseaza pe o farfurie, impreuna cu sosul.


Reteta asta m-ar tenta s-o incerc!
kudika_10817
Postat pe 2 Noiembrie 2012 12:07
De la: kudika_18170, la data 2012-11-01 19:32:22Gutui coapte


Ingrediente
2 bucati anason stelat, 4 linguri sirop de artar, ½ lamaie, 4 cuisoare, 500 ml apa, 4 gutui mici , 4 linguri cu varf de zahar
Metoda de prepare

Fierbe apa cu zaharul pana dau intr-un clocot. Adauga cuisoarele si anasonul stelat. Curata si taie gutuile in jumatati. Stopeste-le bine cu zeama de la jumatate de lamaie pentru a preveni oxidarea. Scufunda jumatatile de gutui in siropul de zahar si lasa-le la fiarba inabusit pana cand se inmoaie.

Intre timp, incinge cuptorul la 180C / gaz treapta 5. Cand gutuile sunt gata scoate-le din siropul de zahar si aseaza-le intr-un vas pentru copt. Toarna deasupra lor 150ml din sirop cu tot cu anasonul stelat si cuisoare, adauga siropul de artar. Coace-le timp de 30 de minute pana cand sunt moi.





Am mancat gutui coapte,sunt un deliciu,aroma lor mentinandu-se si dupa coacerea la cuptor!!!
kudika_15804
Postat pe 2 Noiembrie 2012 12:16
INCERCATI SI GUTUI TAIATE FELII SI PUSE PE GRATAR SUNT UN DELICIU ALATURI DE O FRIPTURA DE PUI SAU PORC ... RECOMAND CU INCREDERE AM MANCAT SI SUNT UN DELICIU!
kudika_18170
Postat pe 3 Noiembrie 2012 18:30
De la: kudika_18170, la data 2012-11-01 15:12:06Va astept pe pagina mea de Facebook RETETE RAFINATE pentru a incerca una din retetele rafina si exotice din toata lumea









VA PUP SI VA ASTEPT CU DRAG,
OK
criszoe
Postat pe 3 Noiembrie 2012 19:42

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
care este cea mai buna dieta? 8 De la: MissRainbow 25 Ianuarie 2012 10:46
Serviciu nou de slabit 1 De la: Maluka 21 Iunie 2011 18:09
E-urile periculoase pentru sanatate - Initiativa legislativa 5 De la: Porumbelul 5 Iunie 2010 11:16
Ceai zein 51 De la: cornel_sabin 27 Februarie 2010 00:10
Vreau sa slabesc . 27 De la: hystria1 26 Noiembrie 2010 23:01