Mai multe
|
Buna seara. Nu stiu sa dau un exemplu foarte clar, dar am auzit de la mai multe persoane ca exista anumite probleme de sanatate ale femeii sau ale barbatului, care pe respectivii nu ii afecteaza,dar care pot afecta in timpul sarcinii copilul (afectiuni netrate corect, virusi care nu ataca adultul - doar copiii). As vrea sa stiu ce analize sunt recomandate a fi facute inainte de a ramane insarcinata (atat de femeie cat si de barbat)? Stiu ca de obicei, dupa ce sarcina este constatata de medicul ginecolog acesta iti da de facut o serie de analize, dar atunci sarcina deja exista. Medicul ginecolog pe care il am mi-a spus ca daca am o greutate ok, nu am avut raceli puternice recente si alte probleme (cu digestia, dureri de cap) nu e nici o problema. Totusi cred ca nu ar strica mai multa prudenta. Multumesc! |
||
|
Cecy_S Postat pe 17 Decembrie 2012 18:25 |
||
|---|---|---|
|
Buna. Se numesc analize pre-sarcina din sange (toxoplasma, toxocara, chlamidia, mycopalsma ureeaplasma, lysteria, citomegalovirus etc.). Mergi la consult ginecologic (trebuie facute si analize recoltate din col: cultura fungi si secretie vag.). Medicul este cel care iti va face o evaluare si recondarile potrivite. Bafta! |
||
|
ram_craciun Postat pe 7 Ianuarie 2013 10:03 |
||
|
Ce se intampla, Doctore? 09/04/13-Ce analize trebuie f�cute �nainte de sarcin�? -->> http://bit.ly/153GtD5 Merge�i la un control medical am�nun�it �n anul �n care v� g�ndi�i s� r�m�ne�i �ns�rcinat�. �i nu rata�i examenul Papanicolau �nainte de concep�ie. Aceasta deoarece modific�rile celulare patologice nu pot fi �inute sub control dac� apar hormonii de sarcin�. Analizele uzuale de s�nge �i urin�, markerii tiroidieni, markerii infec�io�i pentru HIV, hepatita B �i C dar, dar testul Torch � toate se fac �nainte de sarcin�. Al�turi de acestea, se impune un consult general am�nun�it, similar cu cel al sportivilor. Iat� de ce! �Tot statusul acesta hormonal �i nu numai hormonal, �n general metabolic de schimbare, ac�ioneaz� asupra tuturor aparatelor �i sistemelor, de aceea evolutia unei patologii prezente va fi foarte agresiv� spune dr. Gabriel Lemnete, medic primar ginecolog. �n plus, �n cele 9 luni scade fiziologic �i imunitatea, astfel �nc�t organismul mamei s� nu resping� f�tul. Dup� ce a�i trecut de examenele medicale generale, v� concentra�i pe examenul genital �i pe cel al s�nilor. Ave�i nevoie �n primul r�nd de o ecografie transvaginal�, dar �i de testul Papanicolau �nainte de sarcin�. Orice leziune cu poten�ial periculos de pe col trebuie tratat� obligatoriu �nainte de cele 9 luni. �Importan�a testului Panicolau e foarte mare pentru c� po�i s� detectezi dac� femeia are o leziune la nivelul colului pe care dac� o tratezi �nainte de a r�m�ne �ns�rcinat� nu va evolua pe perioada sarcinii niciodat� c�tre cancer� spune dr. Ioan Stoian, medic primar ginecolog. Dac� exist� o leziune canceroas� chiar minor� nedepistat�, lucrurile se pot agrava daca apare �i o sarcin�. �Capacit��ile de a interveni prin �ntreruperea cursului sarcinii �i apoi cu tratamentele oncologice �n urma unei sarcini, c�nd abia �n timpul sarcinii s-a depistat o patologie oncologic� a uterului sau colui uterin sunt lucruri limitative, cu speran�� mic� de via��. Deci e o problem� foarte grav� spune dr. Gabriel Lemnete, medic primar ginecolog. �S-a constat c� �n perioada sarcini un cancer de col are o evolu�ie mult mai grav�, mai rapid�, dec�t dac� femeia nu ar fi �ns�rcinat� spune dr. Ioan Stoian, medic primar ginecolog. Din acelea�i motive, nu rata�i nici ecografia de s�n �nainte de sarcin�. �La s�n este acela�i lucru - o tumor� de s�n este augumentat de sarcin� extraordinar. Evolu�ia unui cancer de s�n este mult agravat� de sarcin�, de aceea este necesar controlul �nainte� spune dr. Ioan Stoian, medic primar ginecolog. Cu ajutorul controalelor am�nun�ite, ve�i �ti c� sunte�i bine �i c� ave�i �anse maxime s� aduce�i pe lume un bebelu� s�n�tos. |
||
|
|
||
|
criszoe Postat pe 16 Aprilie 2013 11:41 |
||
| Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
|---|---|---|
| Testarea fetala si a nou nascutilor | 1 | De la: healthy013434 2 Martie 2010 20:42 |
| vand vaccin rh negativ | 1 | De la: kudika296119 27 Iulie 2010 18:40 |
| Ajutor ! Va rog sa cititi | 10 | De la: yssa2010 14 Decembrie 2011 19:58 |
|
|
||
| Bani in plus la medic | 1 | De la: danielatontsch 27 Octombrie 2009 14:21 |
| Ce sa Fie? Nu mai Inteleg nimic! | 3 | De la: andreeaBMA 1 Iulie 2012 20:03 |
Site-ul Kudika.ro este creat si administrat de SC Internet Corp SRL.
Pentru propuneri de colaborare privind promovarea pe site-ul kudika.ro,
va rugam sa contactati departamentul de vanzari la [email protected]
Sediul social: Bucuresti, Str. Putul lui Zamfir nr. 28, Sector 1
Solicitarile cu privire la protectia datelor cu caracter personal pot fi trimise la email [email protected]
Termenul legal in care poti primi un raspuns din partea noastra este de 30 zile calendaristice.