Setari Cookie-uri

Probleme cu tiroida, sfaturi naturiste

Am facut un control si am mici probleme cu tiroida, noduli foarte mici. Medicul mi-a recomandat sa refac analizele in 6 luni, a zis ca nu e nimic grav si nu mi-a dat niciun tratament. Eu as vrea un sfat legat de ceva tratamente naturiste, alimente recomandate, dar pe care le-ati incercat si voi, pt ca am citit multe informatii si erau si contradictorii.
m-ar ajuta mult o parere, sunt putin ingrijorata de aceasta problema, da ma bucur ca am descoperit o la timp.
AIrina
Postat pe 17 Noiembrie 2014 11:17
Buna ziua.Pentru afectiuni ale tiroidei se poate sa luati tinctura de sanzaiene si ulei esential de rozmarin.Pentru un tratament complet va recomand un consult medical la un cabinet de fitoterapie.
kudika_15604
Postat pe 19 Noiembrie 2014 16:03
De la: AIrina, la data 2014-11-17 11:17:47Am facut un control si am mici probleme cu tiroida, noduli foarte mici. Medicul mi-a recomandat sa refac analizele in 6 luni, a zis ca nu e nimic grav si nu mi-a dat niciun tratament. Eu as vrea un sfat legat de ceva tratamente naturiste, alimente recomandate, dar pe care le-ati incercat si voi, pt ca am citit multe informatii si erau si contradictorii.
m-ar ajuta mult o parere, sunt putin ingrijorata de aceasta problema, da ma bucur ca am descoperit o la timp.

Daca ti-a gasit acei noduli, nu ti-a spus nimic daca tiroida secreta sau nu corect? Avand un antecedent de acest gen in familie, stiu ca atata vreme cat tiroida nu este f vascularizata, iar markerii tumorali (analiza a sangelui) ies in intervalul normal, nodulii/chisturile tiroidiene nu sunt de speriat, ci trebuie doar monitorizati. In cazul bolnavului de care-ti spun, i s-au recomandat comprimate cu cartilaj de rechin, iar dupa o luna de administrare, cei mici se resorbisera, iar ceilalti noduli se diminuasera. Oricum, un fitoterapeut ti-ar fi de ajutor. Multa sanatate!
puiut_77
Postat pe 21 Ianuarie 2015 15:06
Nodulii foarte mici la tiroida sunt expresia unui stres oxidativ ridicat la acest nivel. Cel mai important lucru este "adancirea" diagnosticului prin analize suplimentare (TSH, fT4, fT3, TRAB, ATPO etc) si APOI alegerea tipului de tratament dorit.
Un fitoterapeut poate sa-ti recomande, de ex, ulei de rozmarin, dar acest ulei este nerecomandat in cazul tiroiditei autoimune.
dusa
Postat pe 22 Ianuarie 2015 08:37
De la: AIrina, la data 2014-11-17 11:17:47Am facut un control si am mici probleme cu tiroida, noduli foarte mici. Medicul mi-a recomandat sa refac analizele in 6 luni, a zis ca nu e nimic grav si nu mi-a dat niciun tratament. Eu as vrea un sfat legat de ceva tratamente naturiste, alimente recomandate, dar pe care le-ati incercat si voi, pt ca am citit multe informatii si erau si contradictorii.
m-ar ajuta mult o parere, sunt putin ingrijorata de aceasta problema, da ma bucur ca am descoperit o la timp.


Draga AIrina,
nu sunt medic si mai mult decat faptul ca ma straduiesc sa inteleg problemele mele de sanatate, nu stiu nici pic de medicina. Dar, in calitate de posesoare de probleme cu tiroida, colega de suferinta adica, pot sa iti spun:
1. intuiesc ca ti-ai descoperit nodulii la un control ecografic, asa ca daca nu ai deja un endocrinolog, gaseste-ti unul bun (daca are si ecograf e perfect!) care sa iti spuna exact ce analize / investigatii trebuie sa faci ca sa ai un diagnostic complet si corect; doar cu un diagnostic clar poti sa stii si ce tratamente naturiste merg;
2. cauta sa verifici (periodic sau cum iti recomanda endocrinologul) daca prin nodulii aia nu apar semne de malignitate; ca ne place sau nu, unii noduli pot sa ne ofere astfel de surprize si din ce stiu eu nu prea conteaza marimea. Nu vreau sa te sperii, dar nu este ok nici sa ignori acest aspect, care nu este chiar de speriat. :)
3. cel mai important: NU incerca sa te tratezi dupa cum au facut-o altii, problemele cu tiroida pot fi atat de diferite ca ce este bun pt unul, poate fi otrava pt altul. De aici si informatiile contradictorii pe care le-ai gasit.

Dupa multi ani in care mi-am tratat problemele cu tiroida doar cu indiferenta (ceea ce NU recomand!!), de ceva timp merg la Institutul Parhon (Bucuresti), locul in care am gasit medici care m-au convins sa ii caut mai mult decat o singura data. Recomand cu drag Parhonul, daca iti este la indemana. Singurul neajuns in Parhon (neimportant din punctul meu de vedere) ar fi ca este ceva de asteptat -doctorii sunt luati cu asalt tot timpul, adica sta lumea ciorchine pe la usi (dar cine are incredere in doctorii fara pacienti in sala de asteptare?) si multe analize sunt cu plata (gasesti pe site-ul spitalului mai multe info).
Multa sanatate!
kudika_975045
Postat pe 22 Ianuarie 2015 20:53
Valeriu Popa – omul care a reusit numeroase vindecari considerate spectaculoase, cel care a patruns tainele naturii si a deslusit secretul luptei cu bolile – este deja un personaj legendar pentru multi romani, si nu numai.

Tot ceea ce facem, de la gand, privire, gest, vorba, fapta, se inregistreaza undeva, in finitul care ne inconjoara si cand plecam din viata ne intalnim cu noi, fiind direct raspunzatori pentru tot ceea ce am facut.

Tiroida (afectiuni glandulare)
C.M.P. : Umilire. Nu faci niciodata ceea ce doresti. “Cand va fi si randul meu ?”
N.M.G. : Merg dincolo de vechile limitari si-mi permit sa ma exprim liber si cred

Toate bolile pornesc din minte si cu mintea ne putem vindeca.

http://apastructurata.blogspot.ro/2013/05/vindecarea-prin-gandire-valeriu-popa.html
apa_structurata
Postat pe 23 Ianuarie 2015 08:00
De la: kudika_975519, la data 2015-01-23 08:00:52Tot ceea ce facem, de la gand, privire, gest, vorba, fapta, se inregistreaza undeva, in finitul care ne inconjoara si cand plecam din viata ne intalnim cu noi, fiind direct raspunzatori pentru tot ceea ce am facut.

Tiroida (afectiuni glandulare)
C.M.P. : Umilire. Nu faci niciodata ceea ce doresti. “Cand va fi si randul meu ?”
N.M.G. : Merg dincolo de vechile limitari si-mi permit sa ma exprim liber si cr

Chestiile astea sunt bune pt oamenii sanatosi.

De la: kudika_975519, la data 2015-01-23 08:00:52Toate bolile pornesc din minte si cu mintea ne putem vindeca

Sigur ca si mintea are rolul ei -tot timpul si in tot ce facem (n-am supravietui fara putina minte nici la o traversare de strada), dar pt majoritatea oamenilor /majoritatea bolilor este nevoie de doctori.
kudika_975045
Postat pe 23 Ianuarie 2015 08:21
Eu cred ca este extrem de important sa avem mai multa intelegere privind rolul factorilor IMATERIALI in tiroidita autoimuna ca sa ne maximizam sansele de control al autoimunitatii / bolii.
In grupa factorilor imateriali eu as adauga, pe langa stresul cronic (cu efectele lui pe axele interdependente HPA-HPT), si radiatiile ionizante si non-ionizante ca factori esentiali in declansarea si exacerbarea tiroiditei Hashimoto. (pt. cine vrea sa se documenteze, as recomanda, de ex, articolul "Effects of Low-Dose-Gamma Rays on the Immune System" de Noriko Shimura si Shuji Kojima din rev. "Dose Response" din 23 apt. 2014).
Chiar credeti ca dr-ii si Euthyrox-ul lor pot sa ajute in acest caz ?
dusa
Postat pe 25 Ianuarie 2015 09:36
De la: dusa, la data 2015-01-25 09:36:35Eu cred ca este extrem de important sa avem mai multa intelegere privind rolul factorilor IMATERIALI in tiroidita autoimuna ca sa ne maximizam sansele de control al autoimunitatii / bolii.
In grupa factorilor imateriali eu as adauga, pe langa stresul cronic (cu efectele lui pe axele interdependente HPA-HPT), si radiatiile ionizante si non-ionizante ca factori esentiali in declansarea si exacerbarea tiroiditei Hashimoto.

nu cred ca aici este vorba despre tiroidita Hashimoto...
De la: dusa, la data 2015-01-25 09:36:35Chiar credeti ca dr-ii si Euthyrox-ul lor pot sa ajute in acest caz ?

Nu stiu cat ajuta sau nu Euthyrox-ul, dar stiu SIGUR ca cei care sfatuiesc bolnavi despre care nu stiu nimic sa ignore tratamentul dat de DOCTOR sunt dusi... sau au ceva de vanzare?
kudika_975045
Postat pe 25 Ianuarie 2015 10:05
Eu nu recomand nimanui sa ignore tratamentul recomandat de doctor - ati inteles gresit !
Eu consider ca fiecare persoana are dreptul la o ALEGERE PROPRIE CORECTA, bazata pe informatii OBIECTIVE privind cauzele bolii si metodele de tratament. Din acest motiv, sustin in continuare ca exista foarte multi factori (inclusiv si mai ales cei imateriali) care afecteaza tiroida (si pot contribui la aparitia nodulilor, de ex.) care nu pot fi tratati cu Euthyrox sau orice alt medicament din arsenalul medicinei alopate.
Spuneti ca nu stiti cat ajuta Euthyrox-ul, dar atunci de ce il sustineti ?
Cine doreste sa urmeze un tratament PE VIATA cu Euthyrox, ar face bine sa se documenteze INAINTE de al utiliza asupra riscurilor folosirii lui. Astfel, tratamentul cu Euthyrox implica:
- cresterea in greutate, independent de TSH: (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22639395)
- alterarea fibrinolizei, cu riscuri incepand de la aritmii si terminand cu infarct (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2924444)
- hipoglicemie pentru pacientii cu boli hepatice (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14632959)
- risc sporit de cancer pulmonar la femei (http://www.rbej.com/content/pdf/1477-7827-11-75.pdf) etc etc
Si daca aceste studii nu va ridica destule semne de intrebare, atunci cititi prospectul original al Euthyrox-ului la: http://www.rxabbvie.com/pdf/Synthroid.pdf, mai ales paragrafele: Contraindications, Warnings,Precautions, Adverse Reactions si veti gasi o si mai lunga serie de riscuri, iar dupa aceea va puteti gandi daca va convine sa acceptat sau nu (un mic exemplu din lunga lista de riscuri: "Cardiovascular: palpitations, tachycardia, arrhythmias, increased pulse and blood pressure, heart failure, angina, myocardial infarction, cardiac arrest" - pg. 16.)
Daca o persoana utilizeaza deja Euthyrox-ul, atunci ar fi bine sa cunoasca si sa minimizeze riscurile proprii.

Revenind la discutia de baza, iata cateva informatii obiective privind rolul factorilor imateriali in functia tiroidei:
- radiofrecventa modifica hormonii tiroidieni: (studii: Seyed Mortavazi & oth, 2009; Meric Arda & oth. 2010);
- microundele sporesc numarul anticorpilor imunoglobulinici din organism ( studii: Bergier & oth., 1990; Dmoch, Moszczynski, 1998; Yuan & oth., 2004 etc), promovand autoimunitatea;
- expunerea la radiatii promoveaza nodulii si cancerul de tiroida (studiul prof. Raphael Feinmesser, Beilinson Hospital, Israel).
Toate aceste studii sunt facute de MEDICI care practica medicina sec. XXI, cu tot ce inseamna epi-genetica si expunere environmentala in afectiunile tiroidei. Aceste studii completeaza cu informatii esentiale (si nu inlocuiesc) ceea ce se cunostea deja despre stresul oxidativ la nivelul tiroidei.
dusa
Postat pe 26 Ianuarie 2015 11:28
@dusa,
Nu am apucat sa va spun de unde si pana unde ultima mea afirmatie din mesajul precedent.

Urmarindu-va activitatea, am intrat pe subiectul Tiroidita autoimuna si am gasit asta:
De la: dusa, la data 2010-05-16 19:15:59
Pt. Violeta: e clar ca Euthyrox-ul nu-ti foloseste, ai toate simptomele deficitului de hormoni tiroidieni. Lentoarea in exprimare si concentrare ma pune pe ganduri: poate, undeva la cauza bolii exista si deficitul de tirozina.
Nu te grabi sa faci un copil pana nu iti ajustezi tiroida: hipotiroidismul mamei duce la IQ scazut al copilului si sigur nu vrei asa ceva !


Initial am crezut ca faceti confuzie intre euthyrox si vreun inhibitor de hormon tiroidian. Apoi am vazut ca de fapt multe dintre mesajele dvs sunt o campanie impotriva euthyroxului si a medicilor.

Si chiar daca n-am habar despre medicina, medicamente etc, stiu ca "lentoarea in exprimare si concentrare" poate avea tot felul de cauze (de la "omul sare peste micul dejun" pana la ...asa este el) si dvs nu aveti nici un drept sa lansati diagnostice sau sa puneti la indoiala diagnostice date de altii pe net.
Daca sunteti medic, chemati-i va rog la cabinet, daca aveti ceva de vanzare spuneti-ne despre ce e vorba, dar, va rog, nu mai duceti campania asta impotriva doctorilor.

Din cauza celor ca dvs ne vom trezi cu totii fara sistem de sanatate de stat (cum ne-am trezit fara industrie, fara..., fara...) si atunci o sa spuneti ca altii sunt de vina!

Tineretea si sanatatea sunt avantaje pe care le pierdem cu timpul, iar in Romania asta sunt destui "lenti in exprimare si concentrare" ca sa le mai spuneti in plus sa nu isi ia euthyroxul... Ca daca aveau nevoie de el, dupa cateva luni fara euthyrox, or sa inceapa sa va creada Sfantul Petru, asa vor fi de "lenti"...
kudika_975045
Postat pe 26 Ianuarie 2015 11:44
@dusa,
inca ceva.
Daca o persoana utilizeaza euthyrox, aspirina sau oricare alt medicament, este bine sa citeasca prospectul, fiecare medicament are reactii adverse.
Faptul ca dvs bateti apa in piua pe reactii adverse nu va da dreptate. In general un medicament trebuie evaluat prin raportul beneficii / reactii adverse.

Cei care iau euthyrox sau oricare alte medicamente ar trebui sa inteleaga ca nu orice zboara se mananca si ca nu toti cei care scriu intr-un limbaj alambicat, cu trimiteri spre tot felul de articole (pe care nimeni nu le citeste) au doar intentii bune.

Daca dvs aveti o afacere si ati scris pe acest site 438 de mesaje (adica 438 spoturi publicitare) si afacerea dvs tot nu este infloritoare poate ar fi bine sa va reprofilati.

Iar cu mamele care cred ca tara in care creste copilul lor ar putea fi mai buna, e bine sa nu va puneti. ;)


kudika_975045
Postat pe 26 Ianuarie 2015 12:36
Singurul lucru suparator in postarile de mai sus este acela ca, intr-un forum dedicat MEDICINEI ALTERNATIVE, apare o persoana care te trimite la spital si desfiinteaza orice alta idee. Acest lucru nu este intamplator si il veti gasi sistematic la toate subiectele despre tratamentele NATURISTE – exemple concrete: cele despre fibrom, boala fibrochistica a sanilor etc. Cam trist, dar fiecare alege daca se lasa pacalit sau nu.

Si acum, raspunsurile concrete:
- Euthyrox-ul este echivalentul sintetic al hormonului tiroidian T4, care se transforma in organism in forma activa T3 – persoanele cu insuf. hepatica, de ex, nu pot face aceasta conversie suficient de bine, astfel incat raman supraponderale si lente. Exact aceasta situatie era decrisa in postarea precedenta celei citate: "Eu sunt sub tratament cu EUTHYROX ,75de mg pe zi, in functie de TSH. Merg la control la 3 luni dar acum am observat ca am luat in greutate in c-am jumate de an c-am 4 kg ceea ce ma pune pe ginduri, de fapt eu sunt si cu hipotiroidism." – deci persoana in cauza se plangea de hipotiroidism si ingrasat DESI lua Euthyrox. Eu am oferit doua explicatii posibile pentru ineficienta tratamentului cu Euthyrox in ACEL caz concret. Dar daca scoatem comentariul meu din context, atunci il interpretam cum ne place, nu ?

- "Apoi am vazut ca de fapt multe dintre mesajele dvs sunt o campanie impotriva euthyroxului si a medicilor" – aceasta este o afirmatie FALSA: vreti sa vedeti un meci de box, acolo unde era doar o invitatie de a vedea si alte cauze ale problemelor tiroidiene cu alte posibilitati de rezolvare.

- Eu sunt pentru medicina bazata pe informatie, din acest motiv imi place sa imi sustin afirmatiile cu linkuri spre studii stiintifice, pe care cei interesati le pot citi. Este important sa impartim orice informatie utila legata de cauzele si preventia bolilor, daca vrem sa schimbam ceva in tratamentul bolilor. Altfel aglomeratia pe holurile spitalelor se va mari ...

- "Din cauza celor ca dvs ne vom trezi cu totii fara sistem de sanatate de stat" – alta afirmatie FALSA. Dimpotriva, TOCMAI din cauza persoanelor ca mine care si-au mentinut sanatatea si capacitatea de munca prin metode naturale, care nu au "aglomerat" sistemul de sanatate de la stat si au platit taxe zeci de ani, mai exista inca acest minunat sistem !

- "Daca o persoana utilizeaza euthyrox, aspirina sau oricare alt medicament, este bine sa citeasca prospectul, fiecare medicament are reactii adverse" - perfect de acord cu aceasta afirmatie, cu mici adaugiri: medicamentul trebuie dat numai unde este cazul, adica secretie tiroidiana proprie compromisa. Limitarile tratamentului de substitutie hormonala (in acest caz Euthyrox-ul) sunt de natura: (a) principiale (acesta ignora factorii cauzali, inclusiv si mai ales cei imateriali, si determina o reducere a secretiei hormonale proprii) si (b) tehnice (legate de utilizarea efectiva a hormonului sintetic de catre organism, plus efecte adverse si riscuri). Pentru a depasi limitarile tip (b), este esential sa existe, pe langa Euthyrox, si o terapie ajutatoare care sa permita utilizarea lui eficienta si minimizarea efectelor adverse si a riscurilor.

- Orice poate citi mesajele mele, inclusiv cele de mai sus, si se poate lamuri singur DACA vand vreun produs.
- "Iar cu mamele care cred ca tara in care creste copilul lor ar putea fi mai buna, e bine sa nu va puneti" – hodoronc – tronc ! Ce legatura are tratamentul naturist pentru nodulii tiroidieni cu tara ??? Cum as putea sa ma "pun" eu cu aceasta categorie din care eu insami fac parte ?
V-ati gandit vreodata ca acest BINE generic pe care il dorim pentru copiii nostri incepe de la ceea ce facem ZILNIC pentru aproapele nostru: un sfat, o parere competenta sau o experienta personala pot sa ofere o scanteie de informatie care sa foloseasca cuiva ... daca acel cineva nu este Gica Contra care, de fapt, nu are nevoie de vreo informatie ci doar de samanta de scandal ...
dusa
Postat pe 6 Februarie 2015 08:47
De la: dusa, la data 2015-02-06 08:47:35Singurul lucru suparator in postarile de mai sus este acela ca, intr-un forum dedicat MEDICINEI ALTERNATIVE, apare o persoana care te trimite la spital si desfiinteaza orice alta idee. Acest lucru nu este intamplator si il veti gasi sistematic la toate subiectele despre tratamentele NATURISTE – exemple concrete: cele despre fibrom, boala fibrochistica a sanilor etc. Cam trist, dar fiecare alege daca se lasa pacalit sau nu.

Si acum, raspunsurile concrete:
- Euthyrox-ul este echivalentul sintetic al hormonului tiroidian T4, care se transforma in organism in forma activa T3 – persoanele cu insuf. hepatica, de ex, nu pot face aceasta conversie suficient de bine, astfel incat raman supraponderale si lente. Exact aceasta situatie era decrisa in postarea precedenta celei citate: "Eu sunt sub tratament cu EUTHYROX ,75de mg pe zi, in functie de TSH. Merg la control la 3 luni dar acum am observat ca am luat in greutate in c-am jumate de an c-am 4 kg ceea ce ma pune pe ginduri, de fapt eu sunt si cu hipotiroidism." – deci persoana in cauza se plangea de hipotiroidism si ingrasat DESI lua Euthyrox. Eu am oferit doua explicatii posibile pentru ineficienta tratamentului cu Euthyrox in ACEL caz concret. Dar daca scoatem comentariul meu din context, atunci il interpretam cum ne place, nu ?

- "Apoi am vazut ca de fapt multe dintre mesajele dvs sunt o campanie impotriva euthyroxului si a medicilor" – aceasta este o afirmatie FALSA: vreti sa vedeti un meci de box, acolo unde era doar o invitatie de a vedea si alte cauze ale problemelor tiroidiene cu alte posibilitati de rezolvare.

- Eu sunt pentru medicina bazata pe informatie, din acest motiv imi place sa imi sustin afirmatiile cu linkuri spre studii stiintifice, pe care cei interesati le pot citi. Este important sa impartim orice informatie utila legata de cauzele si preventia bolilor, daca vrem sa schimbam ceva in tratamentul bolilor. Altfel aglomeratia pe holurile spitalelor se va mari ...

- "Din cauza celor ca dvs ne vom trezi cu totii fara sistem de sanatate de stat" – alta afirmatie FALSA. Dimpotriva, TOCMAI din cauza persoanelor ca mine care si-au mentinut sanatatea si capacitatea de munca prin metode naturale, care nu au "aglomerat" sistemul de sanatate de la stat si au platit taxe zeci de ani, mai exista inca acest minunat sistem !

- "Daca o persoana utilizeaza euthyrox, aspirina sau oricare alt medicament, este bine sa citeasca prospectul, fiecare medicament are reactii adverse" - perfect de acord cu aceasta afirmatie, cu mici adaugiri: medicamentul trebuie dat numai unde este cazul, adica secretie tiroidiana proprie compromisa. Limitarile tratamentului de substitutie hormonala (in acest caz Euthyrox-ul) sunt de natura: (a) principiale (acesta ignora factorii cauzali, inclusiv si mai ales cei imateriali, si determina o reducere a secretiei hormonale proprii) si (b) tehnice (legate de utilizarea efectiva a hormonului sintetic de catre organism, plus efecte adverse si riscuri). Pentru a depasi limitarile tip (b), este esential sa existe, pe langa Euthyrox, si o terapie ajutatoare care sa permita utilizarea lui eficienta si minimizarea efectelor adverse si a riscurilor.

- Orice poate citi mesajele mele, inclusiv cele de mai sus, si se poate lamuri singur DACA vand vreun produs.
- "Iar cu mamele care cred ca tara in care creste copilul lor ar putea fi mai buna, e bine sa nu va puneti" – hodoronc – tronc ! Ce legatura are tratamentul naturist pentru nodulii tiroidieni cu tara ??? Cum as putea sa ma "pun" eu cu aceasta categorie din care eu insami fac parte ?
V-ati gandit vreodata ca acest BINE generic pe care il dorim pentru copiii nostri incepe de la ceea ce facem ZILNIC pentru aproapele nostru: un sfat, o parere competenta sau o experienta personala pot sa ofere o scanteie de informatie care sa foloseasca cuiva ... daca acel cineva nu este Gica Contra care, de fapt, nu are nevoie de vreo informatie ci doar de samanta de scandal ...



Subscriu la toate postarile,eu,una,iti multumesc pentru informatiile utile!!
kudika_15804
Postat pe 6 Februarie 2015 08:52
Ati avut nevoie de aproape 2 saptamani sa elaborati acest raspuns "hodoronc – tronc !" dupa ce ati stat zilnic cu ochii pe contul meu...?!

De la: dusa, la data 2015-02-06 08:47:35Singurul lucru suparator in postarile de mai sus este acela ca, intr-un forum dedicat MEDICINEI ALTERNATIVE, apare o persoana care te trimite la spital si desfiinteaza orice alta idee.

Ati uitat ca dvs ati trimis-o pe AIrina sa isi faca "analize suplimentare (TSH, fT4, fT3, TRAB, ATPO etc)", substituindu-va endocrinologului ei?!
Si e foarte adevarat ca oricine recomanda tratamente naturiste fara sa stie ce diagnostic are bolnavul, are o MARE PROBLEMA. Problemele cu tiroida pot fi multe si diferite, cu tratamente total opuse.
Fata intreaba ce tratamente naturiste am incercat noi, ca nu stie de unde si pana unde atatea info contradictorii. Iar dumneavoastra ati vazut doar o ocazie sa va reluati ideile ...!

De la: dusa, la data 2015-02-06 08:47:35Eu sunt pentru medicina bazata pe informatie, din acest motiv imi place sa imi sustin afirmatiile cu linkuri spre studii stiintifice, pe care cei interesati le pot citi. Este important sa impartim orice informatie utila legata de cauzele si preventia bolilor, daca vrem sa schimbam ceva in tratamentul bolilor.

Foarte amuzant! Sunteti sigur/a?? Eu sunt pentru medicina facuta de cei care stiu sa o faca!!

De la: dusa, la data 2015-02-06 08:47:35V-ati gandit vreodata ca acest BINE generic pe care il dorim pentru copiii nostri incepe de la ceea ce facem ZILNIC pentru aproapele nostru: un sfat, o parere competenta sau o experienta personala pot sa ofere o scanteie de informatie care sa foloseasca cuiva ...

O sa va raspund cu o poveste care nu imi apartine:
„O doamnã cu copilul cãlãtorea iarna cu trenul printr-o regiune cu zãpadã din Canada. Trebuia sã coboare la o staþie facultativã. Era noapte ºi controlorul avea s-o înºtiinþeze cînd va ajunge la destinaþie. Dar femeia s-a adresat unui cãlãtor, care i-a spus: «Staþi liniºtitã, vã voi anunþa la timp». Trenul s-a oprit ºi cãlãtorul, bine intenþionat, i-a spus: «Aici trebuie sã coborîþi». Doamna a coborît din tren cu copilul ºi a dispãrut în noapte. Trenul ºi-a reluat mersul. Dupã un sfert de orã, controlorul a intrat în compartiment ºi a auzit îngrozit cã doamna coborîse deja. «Dar cred cã s-a pierdut în zãpadã pe frigul acesta. Noi am oprit puþin trenul, pentru o reparaþie». S-a dat alarma pentru oprirea trenului, dar cãutãrile au fost zadarnice. Dupã cîteva zile, cele douã corpuri au fost gãsite îngheþate, sub zãpadã. Aceastã istorie tragicã ilustreazã comportamentul nechibzuit al unei mulþimi de oameni în privinþa viitorului lor etern. Dau crezare sfaturilor oamenilor ºi se înºalã”

Dvs ati ajuns la tiroidita Hashimoto, combaterea euthyroxului si a presupusului diagnostic dat de doctor fara nicio informatie in acest sens. Asta e "parerea competenta"??! Mai bine recititi topicul asta!!! Tot-tot. Si poate data viitoare o sa fiti mai atent/a la BINELE pe care il faceti si o sa renuntati la rolul de Gica Contra pe care vi-l asumati ori de cate ori cineva are o alta parere despre BINE.
kudika_975045
Postat pe 6 Februarie 2015 11:28

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Sanatatea se pastreaza si in sezonul rece printr-o cura de reflexologie! 2 De la: kudika_11875 31 Ianuarie 2013 21:39
Osteoporoza 99 De la: marinela_diana 18 Februarie 2019 15:25
Sfat ! 2 De la: bombonica_dulce 7 Noiembrie 2010 16:11
Ma doare spatele foarte tare!!! 10 De la: Madallina16 25 Ianuarie 2015 07:54
miraculoasa ciuperca-ganoderma 8 De la: kudika226898 22 Februarie 2014 20:29