Setari Cookie-uri

Se poartă cămașa înnodată: iată 3 variante de ținute retro-chic în care să o asortezi 

Pasiunea pentru trecut și influențele retro puternice au adus în acest sezon încă un detaliu chic și plin de senzualitate. În vara aceasta se poartă cămașa înnodată și nu numai! Se poartă haine cu detalii înnodate, rochii cu pliseuri și detalii înnodate și chiar hanorace, pulovere, sweatere prinse în talie, înnodate - în orice ținută. Da, fix așa cum făceam când eram copii, doar că acum ceva mai stylish. Așa că am ales și eu câteva modele de cămăși înnodate ”din fabricație”, dar și alte piese vestimentare ”cu nod”, ca să cucerim vara, nu alta!

De unde? De când? De ce? De ce: pentru că nodurile adaugă un plus de textură unei ținute, adaugă volum și un ”ceva”. Au spirit ludic, un aer relaxat, effortless. De când? Poate din vremea Pin-Up, când femeile sexy adesea pozau cu astfel de cămăși înnodate, cowboy-style. Sau poate din frenezia anilor 80 și 90 când moda urbană, hip-hop, rap dar și cea dance-pop-disco aveau ca ”uniformă” piesele de purtat în partea superioară a corpului, legate la brâu.

De unde? Păi, în trendurile acestei veri, mulți designeri au propus modele de cămăși înnodate, dar și alte haine cu detalii înnodate. Esteban Cortezar a legat sacoul la brâu, peste pantaloni lungi și cămașă albă. Alexander Wang a legat hanoracul sport peste un blazer cu umerii mari, a la anii 80. Sonia Rykiel a legat tot un sacou peste bermudele asortate la bustieră din dantelă.

Citește și:

Lista ar putea continua, dar mai bine să aducem în prim-plan și câteva exemple de rochii cu pliseuri și detaliii înnodate sau cămăși, hanorace, pulovere și topuri cu astfel de elemente de croială. În vara asta se poartă cămașa înnodată, așa că descoperă mai jos și cum să o pui în valoare!

În vara asta se poartă cămașa înnodată și este atât de chic!

Nu ai zice că e tocmai potrivită la birou, și totuși am făcut din asta misiunea mea: să caut măcar un model de cămașă înnodată semnă de un dress-code office. Al doilea model, alb, cu dungi gri, poate fi purtat peste pantaloni la dungă și stiletto. Iar primul poate fi purtat peste o rochie office, simplă.

Se poartă cămașa înnodată și confecționată din blugi, căci până la urmă este sezonul denimului! Îți recomand să o accesorizezi sport sau casual. Poți să o combini cu fuste midi – conice, plisate, lalea – sau cu pantaloni și, desigur, cu jeans! La fel de bine merge cu jeans și cămașa cu dungi galbene, în stil retro.

Citește și:

Dar acest model este atât de versatil încât poți să îl asortezi retro cu fuste scurte sau midi, cu pantaloni scurți, cu blugi albi de vară, cu saboți, sandale sau balerini, cu boots sau botine în stil cowboy, cu sandale retro, cu baretă. Oh, posibilitățile sunt infinite cu aceste modele de cămăși înnodate! Căci, de altfel, și cămașa cu imprimeuri și grafisme copilărești este ușor de purtat la ținute variate. Da, chiar și la pantaloni cu dungă, sau, ca în poză, cu fuste de blugi!

Se poartă cămașa înnodată în ținute retro-șic

Alege cămașa înnodată preferată de aici!

Sunt atâtea haine cu detalii înnodate din care să alegi + multe accesorii la fel de cool

Și pentru că este o vară nu noduri multe, să vorbim puțin și despre pe unde au mai ”migrat” nodurile. Păi, în afara faptului că se poartă cămașa înnodată, se poartă noduri pe orice piesă vestimentară. Și am ales în selecția de mai jos câteva exemple edificatoare în acest sens.

Citește și:

Se poartă haine cu detalii înnodate sau cu detalii de croi ce par a fi noduri: de exemplu, rochia-cămașă cu dungi de mai jos. O rochie ideală la birou cu pantofi cu toc kitten sau stiletto, în vacanță cu flip-flops sau adidași, dacă ai o vacanță activă, casual cu balerini, sandale fără toc. Se poartă și fuste cu drapaje și noduri, iar modelul conic propus mai jos este o variantă perfectă de a scoate outfit-ul office din monotonie.

La fel de bine, poți asorta acest gen de fustă și la un cocktail, accesoriile și topul vor face diferența. se poartă rochii cu pliseuri și detalii înnodate, așa cum am văzut și fuste. Dar, pe lângă cămașă, mai sunt și alte variante de top. Un pulover subțire, de vară, elegant, ori poate o bluză de purtat la ocazii, cu peplum și umărul gol, ori poate un top ce îmbină două trenduri: nodul și impresia că o altă bluză este legată peste top.

Citește și:

Sunt atâtea haine cu detalii înnodate din care să alegi + multe accesorii la fel de cool

Vezi mai multe modele

Și sigur mai sunt atâtea sugestii ce așteaptă să fie descoperite și purtate! Până la urmă, orice cămașă poate fi înnodată. Și orice bluză sau jachetă poate fi prinsă în talie, dacă vrei să imiți moda retro a anilor 80. Am tot vrut să mă abțin să nu scriu asta, dar trebuie: ”Înnodata este gata!”. Da, în vara asta se poartă muuulte piese înnodate. Din fabricație, sau din plăcere. Haine cu detalii înnodate, rochii cu pliseuri și detalii înnodate, pentru un plus de efect, și muuulte modele de cămăși înnodate.

Eu estimez că prea curând nu va mai reveni repetarea anilor 80-90 în modă, căci tot este resuscitată de ceva sezoane. Așa că, fie cu un vibe optzecist, cu haine înnodate în talie, peste alte haine, fie cu un look Pin-Up, sexy, variante sunt. Se poartă cămașa înnodată și îmi mai permit o glumă: fie în talie, sexy, să își zică bunica că prea ești despuiată, fie prinsă în talie, așa încât să îți zică bunica că e bine să-ți protejezi șalele! Tu alegi! #hihi

Citește și:

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.