Setari Cookie-uri

Ce cosmetice port mereu in geanta

Am fost intotdeauna de parere ca geanta trebuie sa contina strictul necesar. Poate d-asta si prefer gentile de dimensiune mica in care imi incap doar telefonul, cheile, balsamul de buze, pachetul de guma, iar banii ii tin in buzunarul interior.

Insa am primit cadou anul trecut un ghiozdan de dimensiune medie de care m-am indragostit iremediabil si in care sunt fericita sa imi tin mai multe lucruri folositoare. O agenda cu pix, o carte, un portofel, o crema de maini, chiar si un sampon uscat.

Am constatat astfel ca nu imi displace deloc ideea de a avea mereu cu mine lucrurile care ma fac sa ma simt ca acasa. Este o expresie care poate suna ciudat, dar fix asta am simtit in urma cu o saptamana, cand am plecat pentru o seara din Bucuresti si, luand cu mine doar rucsacelul, am zis ca nu mai am nevoie de nimic altceva, pentru ca in el am tot ce-mi trebuie ca sa ma simt... in siguranta.

Cate cosmetice incap intr-o geanta

Cand vine in discutie acest subiect, concluzia este putin trista: nu putem lua cu noi in fiecare zi trusa de machiaj si cremele hidratante. Stiu ca asta vrem, dar cine o sa se planga mai tarziu de dureri de umar si de spate?!

Citește și:

Asa ca m-am gandit sa fac acest material si sa iti spun ce cosmetice port eu mereu in geanta. Nu-s multe, dar reprezinta strictul necesar.

Pe primul loc in lista mea sta balsamul de buze. Fie ca afara sunt -5 grade, 35 de grade sau chiar o temperatura normala, buzele noastre au nevoie de protectie maxima. Multe dintre noi folosesc ruj, folosesc luciu de buze, dar uita ce rol important joaca balsamul hidratant pentru buze. Plus de asta, desi este incolor, balsamul ofera buzelor o nuanta naturala de roz.

Crema de maini se afla pe locul doi, cu toate ca mi-a fost greu sa aleg intre ea si balsamul de buze. Si acum am ceva dubii, ideea este ca fara niciuna dintre ele nu putem rezista prea mult. Chiar astazi ii aratam colegei mele cat sunt de deshidratate mainile mele si ii explicam sentimentul de sufocare pe care il am atunci cand imi sunt mainile uscate.

Citește și:

Sanatatea pielii vine odata cu apa, fructele si legumele pe care le consumam. Odata ce vom incepe un stil de viata mai sanatos si vom consuma produse naturale, se va vedea schimbarea pe pielea noastra, ten si par. Alege o crema de maini cu ulei de argan, ulei de masline sau alte uleiuri care iti lasa pielea mainilor matasoasa si sanatoasa.

Tot la capitolul creme hidratante, am adaugat si crema de fata.

Sunt multe printre noi care nu folosesc fond de ten, de aceea aceasta crema nu ar trebui sa lipseasca nici din geanta, nici de pe fata noastra. Ideala ar fi o crema cu protectie impotriva razelor de soare si, bineinteles, trebuie sa alegi un recipent ceva mai mic (chiar mostre), care sa nu cantareasca prea mult in geanta.

Cosmetice

Balsam de buze Crema de maini Crema de fata Luciu de buze Pudra

Cosmetice pentru infrumusetare

Cele trei mentionate mai sus sunt extrem de importante pentru mine si spun asta pentru ca am facut greseala ca pana acum vreo 2-3 ani sa nu le bag atat de mult in seama, iar rezultatele negative nu au intarziat sa se vada.

Citește și:

Dincolo de astea, ca orice femeie care are grija de aspectul ei fizic si vrea sa se simta bine in pielea ei in orice moment, din geanta mea nu lipsesc luciul de buze colorat si pudra.

Am ales luciul de buze pentru ca nu sunt genul care sa poarte zi de zi ruj, luciul fiind cel pe care l-am folosit de cand eram o copila si am inceput sa imi cumpar cosmetice.

Cat despre pudra... ea este cea care acopera tenul gras si te scapa din impas atunci cand ai folosit un fond de ten cu o acoperie nu foarte mare.

Sursa Foto Front Page: Shutterstock

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.