Setari Cookie-uri

Cele mai prețioase texturi de haine se poartă în ținute de zi toamna aceasta

Sezonul acesta rece este aici să contrazică tot ce știam despre toamnă sau iarnă. Paradigmele se redefinesc iar fiecare creator de modă alege să regândească tot ce înseamnă stil și ținută. De exemplu, cele mai prețioase texturi pentru toamnă se poartă ziua, casual, sport sau la birou, căci nu e nicio surpriză să alegi materiale de seară la ținute de ocazie, nu?

S-a mers mult pe contraste și pe redefinirea femeii actuale în modă. Vorbim acum despre o femeie asumată, curajoasă, dar delicată și vulnerabilă, puternică, dar și senzuală și misterioasă. Vorbim despre femeia care alege moda ca pe un manifest, ca pe o extensie a sa. Despre femeia care alege cele mai prețioase texturi pentru toamnă și nu le poartă seara ori la evenimente și ocazii. Ci și ziua, casual, sporty sau chiar la birou.

Și, pentru că probabil s-au ridicat sprâncenele dincolo de monitor, azi vom vorbi cu exemple de texturi prețioase în ținutele de zi în toamna asta, direct de la designerii cei mai cunoscuți. În plus, am ales câteva selecții de piese vestimentare din materiale prețioase, ce altădată aveau rolul destinat de ”ocazie” sau de seară, pentru ca shoppingul să-ți fie mai plăcut. Iată, deci, cum porți texturi prețioase ziua.

Citește și:

Cele mai prețioase texturi pentru toamnă se poartă în ținutele de zi

Despre voal, satin, dantelă, catifea, blană, paiete, materiale cu aplicații strălucitoare precum paietele, despre texturile precum lurexul sau organza, mătasea, șantungul ori taftaua s-ar fi spus până acum câțiva ani că sunt destinate doar ținutelor elegante, sofisticate, de seară ori de gală. Totuși, poți fi Belle of the Ball și purtând cele mai prețioase texturi pentru toamnă ziua.

haine cu paiete prețioase

Vezi haine cu paiete prețioase aici

Cu atât mai mult cu cât marii creatori de modă au marșat pe asta. Cum porți texturi prețioase ziua? Cu firescul și curajul cu care ai purta jeans, sau pulovere, sau tricouri, ori stofe. Cum vine asta? Cum poți purta texturi prețioase în ținutele de zi în toamna asta?

Citește și:

Îți recomand mai jos, câteva sugestii interesante în care creatorii de modă au adus în prim-plan pielea, blana, paietele, mătasea, strălucirile metalice, texturile plușate, catifeaua, sau faldurile transparente de voal ori dantelă în ținutele de zi. Iată, deci cum s-au văzut cele mai prețioase texturi pentru toamnă în viziunea celor mai cunoscuți designeri.

Haine de voal, dantelă, catifea, satin, piele, blană, paiete: cum porți texturi prețioase ziua!

Pantaloni scurți din paiete? Yes, please! Cel puțin Saint Laurent reușește să îmbine paietele cu tricouri, botine cu platformă și pardesiuri din stofă cadrilată. Rochii din catifea în culori intense? Combină-le cu botine și șosete la vedere precum Prabal Gurung și ai o ținută de zi sofisticată, interesantă. Printre cele mai prețioase texturi pentru toamnă se numără și satinul, iar Dolce & Gabbana îl propune în pantaloni a la anii 80, alături de bustiere paietate, accesorii Bling-Bling masive, ciorapi-plasă și stiletto.

Citește și:

Pantaloni lungi cu paiete, cu croială amplă, alături de topuri cu imprimeu abstract și animal-print, propune Halpern. Cât despre transparențe, te trimit în colecția Philosophy, unde rochiile din voal cu buline și cu multe volane sunt asortate cu bocanci și ciorapi negri. Cum porți texturi prețioase ziua? Materiale metalice găsești la Jeremy Scott. Descoperă îmbrăcăminte din dantelă aici

Descoperă îmbrăcăminte din dantelă aici

Cât despre falduri și curgeri de materiale fluide precum mătasea, inspiră-te din rochiile furou Prabal Gurung, purtate cu pantofi și blazere cu blană. Poți asorta textuiri prețioase în ținutele de zi în toamna asta și la mixuri sporty! Treningurile din paiete sau catifea sunt la mare căutare, așa cum au demonstrat Dolce & Gabbana și Jeremy Scott.

De la materiale pline, trecem la texturi mai fluide, mai subțiri. Și îți recomand să vezi colecția Fendi pentru salopetele din satin, asortate cu cizme, ideale chiar și la birou sau casual. Străluciri pe materiale fluide vedem și la Louis Vuitton, unde pantalonii cu fir metalic sunt asortați cu pulovere și jachete din piele și blană sitl cojocel.

Citește și:

Desigur, nu puteam vorbi despre cele mai prețioase texturi pentru toamnă fără să menționez și pielea, în acest sezon la mare căutare în piese vestimentare preponderent de zi sau orișicât surprinzătoare. Pantaloni scurți din piele, rochii din piele colorată la McCartney, colanți colorați intens, din piele și bluze din piele neagră la Lanvin. Multe rochii din satin, sugerate în stil casual și sport, găsești la Vuitton, Roksanda, Sportmax.

Haine cu aspect prețios în ținute de zi: inspiră-te de la marile case de modă!

Inspiră-te să porți texturi prețioase în ținutele de zi în toamna asta și de la Chanel, unde fustele midi, cloș, cu buzunare mari, din textură metalică aurie sunt asortate cu bluze din mătase, ciorapi cu fir metalic și pantofi flats bărbătești în ton. Găsești rochii din voal, adesea completat de dantelă sau de detalii de croi somptuoase, precum volanele la Philosophy, cu dresuri negre cu buline și bocanci.

Citește și:

Printre cele mai prețioase texturi pentru toamnă se numără și țesăturile ceva mai rigide, ”bățoase” precum organza sau tafta ori șantungul. În tonuri metalice, adesea cu tente intense, întâlnim aceste texturi în bluze cu mâneci bufante, victoriene, la Gucci ori Philosophy. Tot aici întâlnim și overalls din catifea.

haine din blană și piele luxoase în ținute de zi

Vezi haine din blană și piele luxoase aici

Desigur, dacă vorbim despre cum porți texturi prețioase ziua în sezonul rece, vorbim și despre blănuri, fie ele naturale sau eco. Într-un efort admirabil, cu care pe mine m-au cucerit, mulți designeri au creat piese cool, folosind texturi ecologice, cu nimic mai prejos sau mai puțin prețioase ca acelea autentice.

Blănurile, de exemplu, sunt o variantă interesantă de asortat ziua, la ținutele casual, chiar la birou!

Citește și:

Ți-am spus doar, cele mai prețioase texturi pentru toamnă se poartă ziua!

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.