Setari Cookie-uri

Se poartă coada în creștetul capului ca în anii 80: inspiră-te de aici!

Ne-am întors în anii 80. De fapt, am dat o tură prin anii 80 și ne-am întors cu inspirație aici, în actualitate. Și ca să mai spălăm păcatele unei mode tare gălăgioase și adesea Kitsch, prezentul metamorfozează decada optzecistă într-un mod rafinat. Și pentru că hair-style-ul bufant al anilor 80 încă are câte ceva de spus, azi vorbim despre cum se poartă coada în creștetul capului.

Îți amintești look-urile cu cozi bufante, tapate, electrizate și prinse cu scrunchie, în creștetul capului, pe centru sau pe vreo laterală, etalate de către Madonna, Cyndi Lauper sau de coama bufantă și tapată a Sandrei? Ei bine, look-urile acelea au revenit în 2018, căci designerii au ales multe influențe de acest gen.

Și pentru că pentru autenticitatea coafurii este nevoie să știi cum fixezi cu volum coada din creștetul capului și ce accesorii de prins coada în creștetul capului să alegi, azi am comasat toată informația de care ai nevoie. Căci, ”Girls just wanna have fun!”, nu?

moda anilor 80

Vezi elemente din moda anilor 80 aici

80s Glamour Diva dansează Disco! Lasă-ți pletele cu volum și textură tapată să capteze atenția tuturor!

Ei bine, la capitolul plete lungi tapate, bufante, ai multe surse de inspirație de pe catwalk, unde colecțiile marilor case de modă au avut nevoie de susținere din partea stiliștilor de make-up și păr. Așa că stiliștii au readus moda pletelor optzeciste, pentru a completa trendurile inspirate din acea perioadă! Firesc, nu-i așa?

Citește și:

Până să trecem la cum se poartă coada în creștetul capului, trebuie să vorbim și despre cum se poartă părul tapat. Plete bufante, tapate și electrice, nu alta, am văzut la Anna Sui, de exemplu. Aici părul lung, tapat, a fost purtat pe un umăr, cu cercei mari, machiaj colorat și multe culori aprinse la haine.

accesorii de păr pentru prins cozile

Vezi sugestii de accesorii de păr pentru prins cozile sus

Și până să trecem la accesorii de prins coada în creștetul capului, căci ori e din anii 80, ori nu mai e, trebuie să vorbim despre coafurile ”țepene” de la Gucci, Miu Miu și Naeem Khan. De aici înveți cum fixezi cu volum coada din creștetul capului sau ”calota” aceea tip stup de albine ”beehive”, atât de optzecistă!

Ideea este să tapezi bine părul de la rădăcină, să creezi mult volum, apoi să prinzi calota și să fixezi bine! Ai reținut? Bine, atunci să vedem și cum se poartă coada în creștetul capului ca să fii șic!

Citește și:

Cum se poartă coada în creștetul capului: descoperă cum o așezi, cum o obții, cum o fixezi și ce accesorii adaugi pentru un look cool

Pentru plete răvășite, effortless, Disco, baby, și un ușor vibe de Barbie, zic să cauți colecția Sonia Rykiel. Nu vei vedea aici cum se poartă coada în creștetul capului, dar vei vedea cum porți părul liber, pe umeri, tapat, bufant și mega-Groovy!

Mega-Groovy sunt, de altfel și cozile acestea stufoase și bufante despre care tot vorbesc! Ah, și desigur, genul de accesorii de prins coada în creștetul capului! Cum se poartă coada în creștetul capului, inspirată din anii 80?

fixativ pentru părul tapat

Alege dintre cele mai bune fixative pentru păr tapat propuse aici

La Simone Rocha găsești variante împletite ale sale, ușor romantice și Baroc. Iar la Armani sau Stella Jean vei vedea niște variante hibrid de coadă cu chignon (coc)! Mai departe, la Tom Ford, Chanel și Issey Miyake vei vedea cum fixezi cu volum coada din creștetul capului, dar și cocurile dezordonate, ciufulite, mega tapate și mega fixate! Să nu se miște, dragă! Toate completate de accesorii mari, diademe din piele sau colorate și multe flori, aplicații strălucitoare sau plastice cât mai masive!

Citește și:

Coafurile acestea stau între effortless și elaborat și sunt, oricum, prin definiție masive! Nu sunt pentru cele ”firave” sau mai delicate din fire. Până la urmă ai văzut și tu cum se poartă coada în creștetul capului! Nu e loc de jumătăți de măsură! Nu e loc de subtilități!

You go big, or you go home! Întrebarea e dacă îndrăznești? Hai, că la cât fixativ intră într-un astfel de stil, coafura sigur rezistă! Și e tare cool!

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.