Setari Cookie-uri

Cum ai grijă de pielea sensibilă vara: extra hidratare, mega protecție

Fie că este vorba de un ten cu pistrui, fie că este vorba despre un ten cu probleme acneice, sau despre o piele uscată, astăzi vorbim despre noi, sensibilele. Sensibile, la piele, adică! Astăzi vorbim despre cum îngrijești pielea sensibilă vara, despre hidratarea pielii sensibile, despre îngrijirea pielii uscate vara, cu sfaturi și, bineînțeles, cu sugestii de cosmetice gata de shopping. Păi cum altfel? Cine are timp de altele, că deja a dat vara peste noi!

Așadar, să vorbim despre cum ai grijă de pielea sensibilă vara, fie că este ea albă, pistruiată, cu alunițe, prea uscată sau cu acnee!

Pielea sensibilă are nevoie de multă iubire și atenție. Cu atât mai mult în lunile calde. Picnicuri, weekend-uri la munte, sau escapade la mare, pe plajă, toate sunt distractive, dar nu uita cum îngrijești pielea sensibilă vara. Altfel, te vei trezi cu iritații, roșeață, erupții și alte probleme.

Dar nu te teme! Absolut oricare ar fi tipul tău de ten, câțiva pași te pot ajuta să ai grijă de pielea sensibilă vara. Fie că este o piele mai delicată, fie că vorbim despre probleme severe ale dermei, există soluții. Descoperă secretele pentru îngrijirea pielii uscate vara, descoperă cum ai grijă de pielea acneică, mai ales când producția de sebum este crescută, și care sunt pașii către hidratarea pielii sensibile, căci totul stă în hidratare eficientă!

Citește și:

Îngrijirea pielii pe timp de vară începe cu un know-how: ce înseamnă pielea sensibilă

Pielea sensibilă devine și mai sensibilă vara. Pielea sensibilă poate avea pistrui sau alunițe, poate avea pigment deschis la culoare, deci este mai vulnerabilă sub razele solare. Pielea sensibilă poate fi uscată, cum este cazul meu, din cauza tulburărilor tiroidiene. Pielea sensibilă poate fi acneică, având exces de sebum și fiind extrem de uscată în același timp. Pielea sensibilă se poate referi la anumite afecțiuni, precum rozaceea sau psoriazisul. Pielea sensibilă se referă și la alergii.

Înainte de a discuta despre sfaturile legate de îngrijirea pielii sensibile, mai menționez câteva substanțe la care să ai grijă, dacă te știi cu o piele mai delicată. Fii atentă la detergenții ce conțin sulfați pe bază de amoniu, la spumantele pe bază de sulfați de sodiu, dar și la substanțe comune, la care poate nu te-ai gândi că îți irită pielea. De exemplu: aspirina, folosită în acnee, în produsele anti-inflamatoare sau anti-riduri, poate crea alergii urâte. Extractele de plante, deși naturale, pot avea efecte secundare. Săpunurile, mai ales acelea parfumate, irită pielea, și la fel parabenii.

Citește și:

Trebuie să ai grijă de pielea sensibilă vara cu extra hidratare! Atenție la pielea uscată! Dar și la pielea acneică

Vara ești expusă razelor UV mai mult, de aceea sebumul este secretat mai mult. Dacă există și dezechilibre hormonale, se pot întâmpla excese. Pentru a balansa producția de sebum, deși vei sta la soare, căci e vară, există câteva trucuri ce te vor ajuta, pe care le-am testat și eu, auzite de-a lungul timpului, la specialiști.

De exemplu, poți avea grijă de pielea sensibilă vara, dacă ai tip de piele acneică, folosind un tonic special. Evită tot ce înseamnă produse cu sodiu, evită demachiantele și loțiunile tonice cu alcool, ce usucă pielea pe de o parte și stimulează glandele sebacee pe de altă parte, crescând și mai mult iritațiile și șansele unei explozii acneice.

Citește și:

Tot pentru hidratarea pielii sensibile vara, mai ales pentru tenul seboreic, alege loțiuni faciale fără uleiuri, unele delicate pielii sensibile. Folosește exfoliant sau scrub delicat, și doar o dată pe săptămână, pentru e elimina celulele moarte care blochează porii. Neapărat nu îți tot atinge fața cu mâinile, mai ales dacă stai mult în natură.

În cazul în care vorbim despre îngrijirea pielii uscate vara, trebuie să fii atentă la deshidratare. Deci, bea apă în primul rând. În al doilea rând, evită dușurile lungi, fierbinți, care vor elimina uleiurile tenului. Evită să ștergi pielea cu prosoape rugoase, prea mult. În ceea ce privește cosmeticele pentru piele uscată, alege loțiuni dedicate pielii sensibile, cu antioxidanți, care mențin hidratarea în dermă și care previn astfel, apariția micro-crăpăturilor și a uscăciunii. Folosește mereu cremă cu protecție solară hidratantă potrivită tipului tău de piele și balsam de buze!

Citește și:

Ai grijă de pielea sensibilă vara

Cosmetice speciale pentru pielea sensibilă vara

Stick protector waterproof pentru ochi sensibili

Machiaj cu SPF pentru extra protecție solară

În loc să te stresezi prea mult legat de iritațiile specifice acestui sezon, în loc să te gândești mereu la roșeață, la erupții și pete, mai bine profită de vară și nu uita aceste reguli de bază ca să ai grijă de pielea sensibilă vara:

  1. Curăță tenul cu loțiune demachiantă și alege tonicul în funcție de tipul tău de piele
  2. Alege creme pentru piele sensibilă cu antioxidanți, ea ajută mult la hidratarea pielii sensibile
  3. Întotdeauna folosește loțiuni cu protecție solară minimum SPF 30 – mai mare dacă ai pistrui sau alunițe – cu ingrediente active precum oxidul de zinc sau dioxidul de titan.
  4. Poartă pălării vara și ochelari de soare!
  5. Îngrijirea pielii uscate și a tenului acneic ține de exfolierea sănătoasă a tenului. Alege un scrub delicat.

Și pentru că am discutat cum îngrijești pielea sensibilă vara, mai există un pont, legat de machiajul tău. Alege fonduri de ten sau BB cream cu protecție SPF, căutând mereu ingredientele active, menționate mai sus: oxidul de zinc și dioxidul de titan. Aceste minerale te protejează de razele UVA și UVB.

Citește și:

Este foarte important să ai grijă de pielea sensibilă vara. La fel de important, dacă ai exagerat cu expunerea la soare, alege produse pentru a reface pielea și ai grijă data viitoare! Atât hidratarea pielii sensibile cât și îngrijirea pielii uscate au la bază atât protecția externă – cremele și loțiunile speciale – dar și ajutorul intern – consumă alimente sănătoase, legume și fructe (pepenele, de exemplu, protejează pielea de arsurile solare!) și bea apă.

Și dacă ai învățat secretele, nu te stresa, pielea ta suferă și când ești stresată. Distrează-te, iată cum îngrijești pielea sensibilă vara!

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.