Setari Cookie-uri

Bucle naturale lejere: coafura ușor de obținut acasă și atât de chic!  

Pe când aveam eu pe la 20 de ani, adică mai ieri, trendurile tot aduceau coafuri greu de executat, adevărate spectacole capilare. Mai are sens să spun că nu-mi ieșeau acele coafuri? Că mai degrabă mi se părea mai simplu să fi fost vreo doamnă Barocă cu perucă imensă până-n tavan și bărcuțe ori flori printre buclele pline de pudră? Dar a trecut timpul, de ieri până azi, când urmează să fac 35 și ușor-ușor, cu fiecare an, stiliștii s-au înduplecat și de cele mai puțin interesate de bărcuțe și arhitecturi din plete, ca mine. Nu puțin m-am bucurat să văd că se poartă bucle naturale răvășite în ultima vreme și că asta, da, pot face și eu acasă!

Oricine poate să realizeze o coafură cu bucle răvășite în propria baie. Și nu orice femeie – contrar ”contractului” semnat cu natura – își dorește să petreacă prea mult timp făcându-și părul. Iar eu recunosc cu mâna pe inimă (nu pe placa de păr) că mă număr printre femeile care merg la coafor și cer tunsori ”ușor de aranjat acasă”.

Sunt genul de femeie care se aranjează, dar nu în exces. Sunt genul de femeie pragmatică și care mizează mult pe naturalețe, cât încă mai este. Așa că mereu caut soluții de a mă machia rapid, eficient, avantajos. Sau variante de a-mi face părul la fel de rapid și cu maximum de efect.

Iar trendurile acestei veri sunt exact pentru mine! Se poartă stilul ”tocmai ce m-am dat jos din pat, dar arăt fabulos”. Sau așa cum îi ziceau stiliștii acum ceva ani ”bed hair” ori ”beach hair”, că tot suntem în plin sezon cald.

Citește și:

Se poartă stilul effortless în materie de coafură și asta nu poate decât să mă bucure, pentru că sunt regina efortului minim, cu maximum de efect. Se poartă coafurile cu bucle naturale ciufulite, răvășite, și dacă te interesează cum coafezi părul cu bucle rapid și elegant, am câteva ponturi mai jos.

Vara aceasta se poartă bucle naturale răvășite: cum obții buclele lejere acasă

În vara asta, frumusețea părului se rezumă la textură. Este plin de bucle naturale răvășite, pe bob, pe păr lung, lăsat în valuri pe spate sau pe cocuri prinse la fel de effortless. De altfel, ceea ce m-a atras la tendințele actuale este faptul că nu este necesar să folosești foarte multe produse de styling de păr, nu este necesar să tratezi termic părul, poți folosi doar câteva trucuri, pentru a obține bucle naturale răvășite acasă, într-un mod sănătos și ieftin.

Citește și:

O variantă este să folosești bigudiurile. O alta să îți împletești părul peste noapte. O a treia este să îți pui părul pe moațe, da, da the old fashion way! Dacă vrei musai să apelezi la ondulator, creează bucle spiralate. Fixează părul cu puțin fixativ, imediat după ce ai realizat buclele. Poți folosi și puțină ceară sau spumă de fixat. Apoi,desfă ușor buclele și ciufulește-le cu mâna, așa încât să obții efectul texturat și neglijent. Mai poți pulveriza fixativ.

Uite un tutorial de onduleuri lejere cu ondulatorul, făcute rapid și fără efort:

Aparate și ondulatoare pentru o coafură cu bucle

De altfel, fie că alegi varianta la cald, fie că optezi pentru variantele ”de mână”, răvășește pletele și fixează-le ca să reziste toată ziua. Extra pont: din când în când, când mergi la toaletă, umezește părul, strânge buclele delicat sau mai aplică ceva fixativ.

Citește și:

Poartă o coafură cu bucle răvășite chic: o variantă este textura de păr cu aspect umed

Am văzut bucle naturale răvășite la Chiara Boni, valuri naturale la Altuzarra sau Balmain, șuvițe ondulate, definite la Jill Stuart, bucle neglijente la Gucci, plete cârlionțate la Michael Kors, bucle naturale ciufulite la Jonathan Simkhai, încrețituri și păr ondulat tapat la Gucci, Calvin Luo sau Galliano, păr ondulat retro la Paco Rabbane sau Issey Miyake, păr creț la Dior! Se tot poartă, deci! Și dacă vrei să obții o coafură cu bucle răvășite, află că sunt câteva variante de stilizare interesante și ”must-have” în vara asta.

Și dacă tot am discutat despre cum obții buclele lejere acasă, și despre ce s-a mai văzut pe catwalk, trebuie să spun câteva și despre una dintre cele mai chic (și de efect) coafuri: stilul cu bucle naturale răvășite, cu textură de aspect umed. Știi tu, look-ul acela de parcă abia ai ieșit din piscină sau din mare, sau acela de parcă te-a plouat cu ceva gel de păr. Da, vestea mai puțin bună este că va trebui să folosești produse de styling pentru a obține acest look. Dar merită și ai multe variante!

Citește și:

De exemplu, iată cum coafezi părul cu bucle ”umede” a la Emporio Armani: faci șuvițe lejere, le aplici ceva ceară, foarte puțină, răvășești părul, și prinzi dintr-o parte de păr un coc la baza cefei, lejer, la fel de răvășit. Ori poți merge pe soluția Marco de Vincenzo, care a propus un bob umed, cu cărare pe o parte, și bucle naturale răvășite, la baza părului. Alberta Feretti a realizat bucle naturale ciufulite și păr umed și apoi l-a prins!

Bucle naturale răvășite: coafura ușor de obținut acasă și atât de șic!  

Vezi produse pentru bucle naturale ciufulite

Și în anii 80 se purtau coafuri cu bucle naturale ciufulite și de acolo a pornit nebunia!

Și, deși ai zice că s-au epuizat soluțiile de bucle, nu e deloc așa! La polul opus lui wet hair ondulat se află o coafură cu bucle răvășite, perfect uscată și perfect Disco! Nu au fost puține colecțiile inspirate din moda anilor 80, așa că nici stiliștii ce au propus bucle naturale ciufulite a la Eighties nu au fost puțini! Ce înseamnă o coafură optzecistă? Cum obții buclele lejere acasă, ținând cont de moda aceasta?

Citește și:

Sunt trei cuvinte-cheie ce caracterizează părul inspirat din moda anilor 80: coafură cu bucle răvășite imensă, masivă, umflată, tapată, să mai scriu? Te-ai prins că trebuie să fie voluminoasă, nu? Apoi, trebuie să fie dezordonată și cam elaborată, însă tot pe sistemul ”nu-mi pasă!”.

Găsești inspirație pentru cum coafezi părul cu bucle Disco la Gucci (bucle în vânt), Calvin Luo (păr creț prins în coc-coadă răvășită în creștet), Galliano (cu onduleuri elegante). Cel mai adesea bretonul a fost de asemenea umflat și i s-a conferit volum, la fel ca restului părului. De fapt, secretul este să conferi volum în creștetul capului.

Iată și un tutorial video mai jos, care ni s-a părut util pentru o coafură lejeră și ușoară cu bucle natural realizate, fără ondulator sau alte metode termice:

Citește și:

Produse de stilizare pentru bucle naturale răvășite

Tu cum coafezi părul cu bucle la modă anul acesta?

Există, iată, atâtea variante! Umed, texturat, cu mega-volum a la anii 80 și, desigur, favoritul meu, cea mai rapida coafură cu bucle răvășite: au naturelle! De altfel, cel mai mult se poartă bucle naturale răvășite, în stil ”nici nu m-am atins de păr, așa stă el!”. Se poartă prins și dezordonat, se poartă lejer, pe spate, și în stil effortless sau bed hair.

Ideea este să pară că valurile podoabei tale capilare nu sunt munca vreunui expert. Să pară că așa ai tu părul. Cu șuvițe ce curg inegal pe tâmple sau cu bucle inegale. Dacă vrei inspirație, uită-te la Calvin Luo, Isabel Marant și Michael Kors. Extra pont: degradeurile balayage de blond și șaten au fost cel mai des întâlnite pe părul ondulat natural, răvășit.

Că te faci blondă ori ba, că alegi texturi mai spectaculoase sau mergi pe bucle naturale ciufulite, ai atâtea de experimentat cu părul tău! Secretul să obții bucle naturale răvășite stă în mâinile tale, mai uită de ondulatoare și cantități de spumă (asta dacă nu alegi părul umed). Fii cât mai naturală și părul tău îți va mulțumi!

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.