Setari Cookie-uri

Cum să faci ice tea cu aromă de cocktail: păstrează vara tropicală cu iz de piña colada!

Am făcut unul dintre cele mai delicioase ceaiuri de până acum! Amintind de o vară tropicală și de celebrul cocktail Piña Colada, ceaiul rece tip ice tea Quai Sud, originar din Franța, cu arome de cocos și ananas, este încă un motiv pentru care aș vrea ca vara asta să nu aibă sfârșit! Așa că presimt că o voi prelungi tocmai eu pentru a savura cât mai multe pahare mari cu multă gheață și cu acest ceai cu gust irezistibil de... vară exotică!

Spuneam acum ceva vreme că printre metodele de răcorire esențiale vara ar fi savurarea unui ceai rece, cu multă gheață, adică un ice tea delicios. Ia aminte și de la turci, care beau ceai - doar că fierbinte - pe temperaturi ridicate la rang de caniculă, aproape la fel precum cafeaua (nu trece zi fără să savureze cel puțin un ceai aromat bine).

Dar azi nu vă vorbesc despre ceaiul fierbinte - vom avea timp de el suficient la toamnă și iarnă! Eu vreau să vă povestesc despre cum am reușit să fac cel mai delicios ice tea de până acum, cu aromă de cocktail Piña Colada. Un ceai rece care amintește de o vară tropicală, pe o insulă exotică. Un ceai cu aromă irezistibilă de cocos și ananas, de care nu mă mai satur. Și încă un motiv pentru a dori să țin vara pe aici cât mai mult!

ceai pentru ice tea cu aroma de ananas si cocos ca de pina colada Quai Sud Vezi mai multe detalii

Citește și:

Cum să faci un ice tea cu gust de fructe tropicale

Nu poți să iei fructele propriu-zise și să le infuzezi proaspete, à la carte, pentru a face... ceai rece. Asta se cheamă fie compot, fie că... mai bine faci un suc delicios de fructe. Dar nu e la fel ca în cazul unui ice tea, pe care să-l faci în cantități mai mari, ca să te răcorești constant cu el, de mai multe ori pe zi. Apoi, pentru un ceai rece cu iz exotic, e mai greu să faci astfel. Nu aș putea extrage perfect aroma aceea de nucă de cocos și de ananas pentru un ceai!

Așa că m-am orientat după un ceai special conceput pentru a fi preparat rece, ca ice tea, care să aibă gust de... vacanță la tropice. Yaaammyy! Și așa am ajuns să testez o minunăție de ceai rece cu aromă de Piña Colada - un mix de ananas și cocos, originar din Franța, pe bază de Rooibos, de la Quai Sud, ceea ce îți recomand și ție dacă vrei să faci un ice tea răcoritor. Sigur, poți face ice tea și dintr-un ceai obișnuit, pe care de regulă îl prepari fierbinte, dar te asigur că nu se va compara gustul cu unul care e realizat pe bază de ceai special creat pentru ice tea, care e gândit să fie preparat ca ceai rece.

Citește și:

ceai rece pentru ice tea cu aromă de cocktail Pina Colada cu ananas si cocos Quai Sud Citește mai multe detalii

Iar dacă ții tu neapărat să ai și fructe proaspete în savurarea ceaiului rece, poți opta pentru a asezona băutura delicioasă cu niște felii de lămâie sau portocală ori cu niște bucăți din fructele tale preferate. Doar ia aminte că prin citrice păstrezi cel mai bine proprietățile flavonoidelor din ceai, întrucât conțin vitamina C și acid citric, benefice în acest sens.

Metode de bază în prepararea unui ice tea

Ca să faci un ice tea delicios la tine acasă, există două metode de bază - poți opta pentru oricare dintre ele, după cum îți este mai ușor și la îndemână:

  • Metoda obișnuită („caldă”) de a face un ceai rece este de a infuza ceai așa cum prepari ceai cald în mod normal. Eu am pus ceai într-un ceainic cu infuzor. Singura diferență este că, la ice tea, trebuie să folosești o cantitate dublă de ceai, având în vedere că, fiind vorba de un ceai rece răcoritor, vei vrea să adaugi și niște gheață, care va mai dilua din ceai, prin dezgheț.
    De obicei, pentru un ceai rece cu aromă de fructe, 6 grame de ceai sunt suficiente pentru un ice tea. Pui apă fierbinte de 100° C peste cantitatea de ceai lăsată la infuzat. Cât timp trebuie să lași să se infuzeze această proporție de ingrediente? Între 6 și 8 minute este un timp suficient de infuzie pentru un ice tea.
    După timpul acesta de infuzare, lasă ceaiul să se răcească și adaugă înainte de a-l consuma niște gheață: cam 4 cuburi sunt de ajuns pentru un pahar. Acum depinde însă și de preferințele tale.
    cum prepari ice tea metoda caldă Vezi ceai rece pentru ice tea Vezi ceainic cu infuzor
  • Metoda „rece” de a prepara un ice tea: Bineînțeles, dacă nu prepari cu apă fierbinte, se cheamă că faci un ceai „la rece”. Nu mai e nevoie să pui o cantitate dublă de ceai, în acest caz, ci folosești ceai ca la o infuzie obișnuită, adică vreo 3 grame în cazul ceaiului de fructe de care vă vorbesc eu acum. Dacă e ceai de frunze (ceai verde, ceai negru, alte plante etc.), 2 grame de ceai sunt destul.
    Pur și simplu adaugi apa rece peste această cantitate de ceai de infuzat și lași totul la frigider peste noapte. Dimineața te poți răcori cu ice tea-ul creat. Nu mai e nevoie să adaugi gheață!
    ceai rece pentru ice tea Quai Sud Cărturești cu aromă de ananas și cocos Mai multe despre ceaiul rece Quai Sud Vezi ceainic cu infuzor

Nu îndulci ceaiul cu zahăr! Acesta pe care l-am ales eu - ceaiul rece cu aromă de cocktail Piña Colada - este suficient de aromat ca să nu mai aibă nevoie de alt gust. Dacă totuși simți nevoia de dulce, pune-i puțină miere sau îndulcitori naturali pe bază de ștevie, sirop de arțar, mesteacăn sau de agave.

Citește și:

Cum e ceaiul rece Quai Sud cu aromă de cocktail Piña Colada pentru ice tea tropical

Dincolo de faptul că e delicios, amintind de o vară tropicală, acest ceai Quai Sud originar din Franța, comercializat la Cărturești, m-a ajutat să prepar cel mai bun ice tea de până acum. :) Tot pe bază de Rooibos, cu aromă naturală de ananas 4.5% și aromă naturală de cocos 4.5%, e ca un mix de cocktail non-alcoolic, de Piña Colada savuros.

Într-o cutie metalică cilindică, refolosibilă, cu capac dublu, într-o cantitate destul de mare și concentrată de ceai, de 75 grame, Quai Sud cu aromă de cocos și ananas este răcoritor și revigorant pentru papilele gustative.

Este unul dintre cele mai plăcute ceaiuri și trezește amintiri superbe din vacanțele în țări tropicale. De altfel, este excelent de savurat chiar și cald, în toiul iernii, sub o pătură, în colțul tău de lectură. Și da, un ceai lângă cartea preferată e oricând binevenit, că e vară, că e iarnă, că-i ceai rece, că e cald, că e sub plăpumică sau pe plajă! :)

Citește și:

ceai rece pentru icea tea Quai Sud Vezi mai multe arome Quai Sud

Quai Sud - un ceai aromat cu... povești în jurul lumii

Quai Sud este un brand franțuzesc de produse artizanale delicioase pentru gurmanzi, inspirate de rețete renumite și cu tradiție, din toate colțurile lumii. Toate au fost inspirate pentru a asigura călătorii ale papilelor gustative, prin imaginație sau prin amintiri, în nenumărate locuri spectaculoase ale lumii. Datând din 1996, Quai Sud a început cu comercializarea vaniliei de Madagascar, apoi a zahărului aromat, ca, în final, să devină un specialist al aromelor și să aducă pe piață specialități de cacao cu mirodenii și arome diverse, cafea și ceaiuri.
Din 2014, buticul din cadrul fabricii Quai Sud este deschis turiștilor - tot acolo se asigură vizite ghidate în cadrul laboratoarelor de producție. Așada, Quai Sud este și un brand cu istorie pentru francezi, unul parfumat, care îmbină savoarea cu turismul și pasiunea pentru călătorii. Dar când vei călători în Franța vei găsi mai multe magazine marca Quai Sud, dar și alte buticuri care vând produse de la acest brand foarte apreciat de turiști.

Citește și:

La noi, în România, găsești în Cărturești online produsele Quai Sud, printre care și acest ceai pentru ice tea cu aromă de Piña Colada, alături de ceai verde cu aromă de măr, căpșuni și violete, ceai rece de plante cu pepene și vanilie, ceai de plante cu lime și cactus. De altfel, vei găsi și amestec de cocktailuri, printre care chiar unul special pentru cocktail Piña Colada.

Ce zici, tu unde vrei să călătorești azi... prin aroma aleasă? :)

Vizionare placuta


Om cu atâtea visuri (și vise!), că nu le poate contabiliza. Dar care știe că mai târziu, cândva, se vor împlini toate. Așa cum multe i-au devenit istorii de povestit...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.